Thursday, November 30, 2006

Hip hip horraaayyy!!!

Aku telah menang pertandingan pantun kat blog ayaqmasak.
Hip Hip Hoorayyyyy.........
----------------------------------------------------------------------------------------
Hari ni sibuk sgt...nak perabih keja. Sebab nak bercuti. Jumaat, Sabtu, Ahad dan Isnin...Setelah bekerja 2 minggu tanpa henti. Nak berehat sambil tenangkan minda serta fizikal yg berserabut 2-3 menjak nih. Mungkin turun Ipoh...dan mungkin sampai KL jugak. Tapi tak tentu lagi...

Gambar masa pegi jln2 carik makan kat area tanjung...big bos belanja beb! Tapi hari ni teruk kena bamboo ngan bos. Cis!!!


----------------------------------------------------------------------------------------
Semlm lepak ramai2 ngan member. Ada sorang member...dia nak kawin next week. Pastu nak masuk umah baru, umah sendiri. Tapi dok pening...tengah di lemma. Dia sedang berkira kira samada:

a) Nak beli katil
b) Nak beli peti ais
c) Nak beli mesin basuh
d) Nak beli TV

Duit ada ngam2. Mungkin cuma mampu beli 2 barang dulu. Aku suruh beli katil..mustahak tu sebab baru kawin. Dan jgn lupa beli TV. Sebab boring kalau umah tadak TV. Sorang lagi suruh beli mesin basuh sebab senang nak basuh baju. Ada yg suruh beli peti ais...hahahhaa....

Apa pendapat korang????
Barang mana yg patut dia beli???
Pandangan anda amat berguna bagi membantu dia membuat keputusan yg bijak. Nanti aku boleh tolong inform dia.

Okeh..have a nice weekend & Selamat layan kepala!!

ps: saja post gambaq kucing sebab ramai sgt blogger suka bubuh gambaq kucing dlm blog depa...aku pun bubuh sama la...

Hip hip horrraaayyyy!!!!!!!!!

47 comments:

Anonymous said...

ahhahahaah.. kalu aku mestila beli katil... dulu hahahahah.. ehem.. ok... kedua plak...mestila beli tv...dan DVD player... hahahahahah!

mesin basuh.. alah hantar dobijerla dulu... peti ais.. ala... tapaujerla dulu... takper sggp bgn pagi2x! pi beli... kedai nasi kandar kat sini 24 jam... apa nk kisah...

P/S: ish gelojohnyer...
tgh jalan 13mei isap rokok...
pap pap pap ...pirahhh mabuk....!

CiCiKang said...

mesti la katil dulu. sakit tau klau tido & ehem atas toto je. pastu beli tv la... atau peti sejuk. pasal peti sejuk byk jugak kegunaannye. klau dah ade computer, takyah beli tv dulu. tp kesimpulannye KATIL dulu.... hehehee...

akuokay jer said...

aku musykil.








kuceng tu sedang buat ape egh?
(ekor terangkat. pastu kais tanah)

Sikenit Comel-AminBakish said...

kalau saya, saya suruh beli washing machine... :D n tak yah beli katil, len kali boleh beli, beli tilam je. :D

nurul said...

aku nak bg cadangan gak la...

a) Nak beli katil- tak penting sangat..sebab bukan nak tido atas kati; tu..beli tilam dulu pun o.k ape..

b) Nak beli peti ais- ni la yg penting sebab kalo umah org dah kawin, mesti ada dpr..so..sgt penting la peti ais ni.

c) Nak beli mesin basuh & beli TV ni bole pilih salah satu..mesin basuh tak beli pun tape..sebab baru 2 org. boleh basuh tangan lagi..buka ssh pun..tapi kalo beli tv pun..ngk la masa kat umah cemane..kalo wife dia surirumah..baik beli tv..nnti boring plak dok umah..

apepun ..baik bincang ngan wife dulu..
heheh:P

Iman Mawaddah said...

Washing machine dan peti ais..paling utama

p/s: selamat bercuti..jgn buat kerja gila lagi ;)

shears said...

aku kata beli katil dulu....ngan tb..takpun peti ais...

camni la..beli peti ais..pastu beli la tv second hand ker tv yg capok2 pun takpa..kang ada duit bulan dpn bli ah tv besaq sket...

edyan7 said...

benda standard mestilah peti ais ngan mesin basuh... yang lain tu kalauada duit lebih baru beli tilam... katil taun depan takpe... tv last sekali lah.. boleh tumpang umah sebelah...ahahhahahah

sha said...

sha rasa beli katil dulu. important tu. hehe.

second jatuh pada either peti ais or tv. mm cop cop, mana tahu dapat hadiah kawen peti ais lak nanti kan..

kalo peti ais senang apa apa nak makan. tv pun penting gak. kang boring pulak kan.

washing mashine tu later later takpe. hantar dobi dulu buat sementara waktu.

apa apa pun, setujuuu katil dulu. =)

eSampah said...

member hg ka hang yg nk kawin?
erm.. mesin basuh dgn tv kot..

Angel Eyes said...

katil/ tilam for starters- itu amat penting. kalau tidur atas lantai sakit abdan woo...

peti ais or gobok air batu (slang org johor)- utk simpan barang2 mentah yg belum dimasak dan juga fruit juice

mesin basuh- boleh tahan penting gaks, tapi cuci tangan pun takpe utk sementara waktu kan?

tv- kalau takde tv tu, pi kedai mamak jer la. tumpang tgk tv dia.. sambil minum teh, boleh gitu?

achik said...

eleh menang simpati je pun... hehehehe kasi can la ;p

aku pun rasa baik beli peti ais ngan mesin basuh :D

MaNiQ KaYaNgaN said...

wakakkakkaka.. beli katil.. hohohoho..!! patut ker??

Dulu aku duduk pangsapuri tingkat 13,rumah no 13 dan aku paling terkejot bila aku beli kuali ada cop no kat bontot kuali tue "13"... hohoho.. gilosssssssssssss

Ayaq masak said...

KATIL. Tilam je tableh ke. Hahahhaa.

Peti ais laaaaaa habeh nak sumbat ikan ayam daging tang mana?? Takkan hari2 nak makan luaq.

Orochi said...

suruh dia beli semua benda kat kot memot.. boleh utang.. hahaha...

kakLuna said...

beli tv dgn peti ais

tv nak ilang boring
peti ais nak jimat duit

mcm kata ayaq, x kan ari2 mau mkn luaq?

ehem2 tu kat mana2 pun x pe...

hahahahaha

~comei~ said...

kalo comei laa.. comei beli mmesin basuh coz malas nk basuh pakai tangan. hehe.. mesin basuh penting!!

katil tak penting.. tp tilam penting.. hehe.. tilam best pun rega dia RM300++ kat KL ni kan.. huhu.. (katil murah lagi kot..)

tv tak kesah.. radio pun ok.. boring2 baca bukulaa :D

Ungku Nor said...

kot memot tuh kira 2nd option la. Kalo dia tak kesah bayaq utang yg 3-4 kali lebih dari rega asal.

Tilam mmg WAJIB beli.Takyah huraikan pasai pa sbb 13MAY mmg 'kreatif' bab2 yang 'ini', lalalala.

Lemari es, tpulang pd member hang tu la. kalo wife dia suka & rajin masak, mmg kena beli la.

tibi, yang nih WAJIB. Tak caya, tanya AYAQ. Takdak tibi camna nak tingok Shinchan..

mesin basuh, takyah dulu la noo. Basuh dgn tangan pun bersih gak.

Sekian, makasih.

#nyammmpaaahhh kat hang tapi nak komen gak, sebb sambil komen tu sempat la nak debik hang sedas dua..lalalala.

Weihh..turun kl bitau naa..
mukan nak deting.
nak debik 'real' jer.

nieys said...

ni pendapat saya yang dah kawen lama ni.. hahaha..

kalau duit ada ngam2.. beli le katil dulu (walaupun kat court mammoth tempah 2 minggu baru dapat..).. then yang kedua, beli la peti ais.. penting tu.. walaupun tak masak.. tapi kena gak ada.. hahahahahhahahahhah.. :D (pengalaman ni.. hehe.. :D) yer la.. kot2 tetiba rasa nak masak ayam ke.. ikan ke.. dak pun.. orang datang.. nak gak wat teh o ais kan..?

lepas kahwin nanti, insyaALLAH.. ada rezeki dapat masa majlis tu untuk beli TV..skrg ni TV dah murah2.. takyah le target yang mahal2.. saya belikan adik saya TV 21" cuma RM275 je.. kat makro.. hehe.. nanti dah lama2 esok blh le beli lagi satu.. tapi tak tau la kalau target nak beli TV plasma ke.. kena la budget lebih lagi..

ok.. dah panjang ni.. harap membantu..

blue_cherry said...

hm, katil tu for 'sure..'
almari kena ada laa.

peti ais tu.. nanti dulu laa
Mesin basuh pun leh tunggu.

Nak masak pun baru 'berdua' buat rugi jer masak.. percaya laa.

Mesin basuh pun kalau anak dah beratur baru laa beli.. Pakaian dua orang apa laa banyak sangat sampai nak basuh guna mesin.. ker dasar pemalas.. hak hak hak.

blue_cherry said...

lupa satu.. tv tu kalau tak mampu pinjam laa ngan keluarga, sure depa ada lebih tv.. kan kan kan.

Pastu ada duit extra baru beli tv, tak pun beli je radio dulu.. macam hamba dulu2 mula kawin.. he he

Ayu said...

dah lama tak menjengah ke sini.. busy...
ok nak jugak bg pendapat mcm yg lelain...
elok beli katil dulu.. and yg pasti mesin basuh beli last seklai

faridfadhly said...

papehal katil paling penting beb..

gile aa kalau xde katil..

x nikmat sungguh.

akumasihdisini said...

alaa...beli jer tilam dan katil dulu...pas2 beli tv...pas3...beli dapur...pas4...beli peti sejuk...pas5...beli mesin basuh...pas6...beli almari...pas7...beli set sofa...pas8...beli dvd...pas9...beli mesin jahit...pas10...beli jer laa aper2 pun janji ader duit...klau tak der diut...jgn beli kat court maut(mammoth)...tak pasal2 maut member ko nanti...!

tedungS said...

kalau aku:-
1. katil - pasal nk projek, tkkan atas tilam je sakit badan
2. washing machine - tkkan bg bini basuh baju kot, kasor la tpk tgn nnt. pastu dia musti syg lebih nye, boleh la projek byk kali atas katil baru beli tu

heheh

hayad said...

dr komen2 org kat cni aku membuat kesimpulan yakni pengkomen lelaki sumer suruh beli katil dlu,haha!!

cdangan aku pulak, tak pyh suruh kawan ko tu beli ape2 pun. Suruh dia bg tau kawan2 dia spy ari majlis nnt bg adiah peti ais, katil, tilam, almari, kipas angin,mangkuk hayun sumer . Amacam? bernas tak pendapat aku? ngeh ngeh

Anonymous said...

aku setuju ngan cadangan hayad tue... hua..hua...



nite queen

kingbinjai said...

kalau aku aku beli katil dan mesin basuh dahulu

MerapuMan said...

semua boleh beli .. courts mammoth kan ada.

che'fara said...

beli astro lah dulu.ituuuuu penting nak berangan tengok channel 11 travel and living.

eh tv takdak lagi eh?

Azer Mantessa said...

hang mang sempoi :-)

blackpurple said...

Semua boleh beli tu..... pakai ansuran la... haha

RaFFLeSiA MeRaH said...

kalau x nak beli katil pun takper, suruh kwn ko tu beli tilam jerrr, x der la nak pakai duit byk, muehehehehe....tilam vono tu best...

zwitterion said...

tilam ng peti ais kot..senang nk msk..x larat gak tiap2 hr makan nasi kedai.
suruh la dia bincang ng bakal wife dia..

ad3ck said...

cadangan aku, peti ais n mesin basuh..katil takyah kot sbb nak wat kat ner2 pon tak per haha!! err, maksud aku tido.

13may said...

Otromen: otromen pun nak pakai katil ka??? hahha..

Ciki: Ciki dah beli katil ke?? Nanti nak "ehem" tak sakit badan...hahahahaha....

akuOK: dia dok kais pagi makan pagi, kais petang kambus taik...hahha...

sikenit: mesin basuh memang penting pun...baru kawin mesti la nak kain baju semua wangi2 kan...hehhe..

Nurul: peti ais wajib ada kalau depa tu rajin masak...hahha

Iman: dah 'terpaksa' balik dari bercuti...bos tepon suruh masuk keja...:(

shears: beli katil single atau double??? hehhe...

edyan7: rasanya TV takleh nak tumpang umah jiran...satgi berkelahi berebut channel plak...hehhe..

Sha: tempat tidur yg baik bagus untuk perkembangan mental & batin...hehhe...

esampah: member aku la...hehhe..

angel: hahha...lagi satu jgn lupa bantai busuk...huhuhu...

achik: anda pasti??? tido atas toto...sakit badan wooo...pikir masak2 sebelum buat keputusan!..hehhe..

maniq: wah! sekrg kat blog 13may plak...hahha...

ayaqmasak: makan kat luaq baru romantik.....jom kita makan nasi lemak malam nih??? ngehehehehe.....

Orochi: hahha...nanti aku bgtau dia...

Luna: 'ehem ehem' kat mana2 pun takpa...hahahahha...sempoi sempoi:D

comei: ada gak yg rajin basuh baju, tapi malas nak sidai baju...hohho...

akak: akak...tilam belang2 kat mana ada jual hah??? iyahhhh!!!

Nieys: iya la kan...beli tilam dulu la kan...baru boleh manja manja:P

Ceri: hahha...almari kena ada jugak ker??? bubuh dlm kotak dah ler...hehehehe...

Ayu: wah! lama tak nampak...tapi mesin basuh amat penting kalau dok umah yg bertingkat2...kalau basuh tgn...nanti air menitik kat bawah..jiran bising plak:)

farid: caya lah....tapi baru kawin, kat mana2 pun nikmat...hahahahha....

akumasihdisini: hahahaha...byknya hang punya 'pas'..hehhe..

tedungs: wah! sayang bini betoi...tak kasi basuh baju guna tgn..nanti kasar...best best!

hayad: nanti kenduri dia dah tak jadik mcm kenduri kawin...jadik kenduri pindah umah baru plak:D

nitequeen: nanti queen kawin, 13may hadiah punching bag...mau???

king: oh! king mesti beradu atas katil...takkan atas lantai kot...hahha..

M-man: kalau suruh dia beli barang 2nd hand orait jugak kan???

fara: takpa..boleh pasang kat umah jiran....hahahahha...

azer: heheh...layan kepala:D

BP: itu last option..kalau boleh takmau la utang2 baru kawin nih...hehhe..

RM: RM dah beli barang semua dah ke??? dah tak lama dah nih...hehhe...

zwit: peti ais - sebab x larat nak makan nasi kedai tiap2 hari...Tilam??? tak kasi reason pun...hahahahahaha....

ad3ck: apsal hah org baru kawin suka 'tido'? hahahahaha....

zabs said...

Lepas kahwin banyak nak belanja. Bawak je yang dah ada kat rumah lama tu. Nanti pelan2 beli lah satu2 yang baru punya.

eSampah said...

hm.. x nak update lagi ka?

Ayaq masak said...

Hapdet hapdet.

eSampah said...

ish.. malas la dia ni ayaq.. x upadte2 lg

13may said...

zabs: patutnya masa bujang dah start beli benda tu semua...masa kawin tentu tak kalut kan?

esampah/ayaq: huh! updet updet!!

Angel Eyes said...

update pls!

nanti i belanja u coffee!

13may said...

angel: bila ler agaknya boleh minum kopi ngan u nih....hmmm...

zabs said...

Tau takpa. Sendiri mau ingatlah.
pakcik nasihatje.

13may said...

zabs: terima kasih pakcik:)

Ungku Nor said...

13MAY cakap=>"akak...tilam belang2 kat mana ada jual hah??? iyahhhh!!!"

AKAK cakap=>Buduh!! Bakpe nak beli tilam belang2?
Beli jer cadar belang2 satu kontena!
Ngok.

Lalalalala.

13may said...

akak: hehhe...katil belang2 kat mana plak nak cari??? ngehehehehe....

Related Posts with Thumbnails
 
Designer: Douglas Bowman | Di ubahsuai oleh: 13may