Monday, December 04, 2006

Marah...

Pelik tapi benar.....

  • Marah andainya tersangkut dlm traffic jammed tapi tak marah andainya ada awek/pakwe kat sebelah semasa ‘tersangkut’ tuh...
  • Marah andainya blackout tapi tak marah andainya blackout waktu keja…blackout 8 jam pun takpa..
  • Marah andainya tadak air tapi tak marah andainya anda memang segan nak mandi atau basuh baju..
  • Marah andainya komputer rosak tapi tak marah andainya komputer tu kat opis kita...hehhe..
  • Marah andainya makanan tak sedap tapi tak marah andainya makanan tu free…komplen tetap komplen, mulut tetap sumbat..hehhe..
  • Marah andainya bunyik tepon pagi2 buta di hari minggu tapi tak marah andainya yg tepon tu gf/bf memasing….
  • Marah andainya gaji tak masuk tapi tak marah andainya gaji tak masuk time ada org nak pinjam duit….hui…kedekut kedekut!
  • Marah bila bau busuk sebab kentut tapi tak marah apabila yg kentut tu diri kita sendiri
  • Marah apabila idea kita tak di terima tapi tak marah andainya idea kita tu nampak sgt merapunya...kadang2 bos kata aku gila! Kasi idea ntah hapa2...tapi sebenarnya aku cuma kasi dia konfius...hehhe..teknik melepaskan diri:D

Marah akan membuatkan anda bengang. Dan bengang akan mengakibatkan anda mengambil satu langkah drastik yg tak terpikir oleh minda anda yg waras.

Benda yg selalu aku lakukan apabila aku marah:

Ø Isap rokok
Ø Minum nescafe
Ø Basuh baju
Ø Sapu sampah
Ø Makan banyak banyak
Ø Cuci bilik air
Ø Dan dulu aku penah cat umah semasa aku marah…

So, jgn marah marah yea....
Oh! Siapakah itu???

ps: jgn terpedaya ngan gambar..okeh:D

59 comments:

Ayaq masak said...

Aku tau tu gambaq sapa. Tu gambaq 13may taim dia maseh muda mudi jaman2 rock suaq ketat. Yeeha!

Hang cat umah kale pa? Habeh la rumah tuuu.

YAY FIRST!

MaNiQ KaYaNgaN said...

saya marah dan akan menghilangkan diri.. taraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.. hohoho

achik said...

aku marah la hari ni blackout kat opis... giler panas... bos aku siap menyeksikan diri menunjukkan dadanya... bosku adalah lelaki ye ;p

oit tu ko masa muda remaja ke??? ko pakai gel apa hah??? tingat plak kat iklan gatsby tu...

Taiko said...

Marahkan nyamuk kelambu di bakar, marahkan tungau, seluar dalam di bakar. Oh.. aku tak pernah digigit tungau. Jangan salah anggap.

Hang layan band punk apa masa tu? omputeh punya ke melayu punya? Rancid aku minat gilos..

Iman Mawaddah said...

Ni n3 tgh layan marah nampaknya.. tahulah cuti terbantut sbb bos panggey keje hehe

che'fara said...

masa aku marah aku suka mandi susu.tatau naper.hik hik hik.
aku nak terai ah yang cat umah tuh.tengok kreatip ke idak masa aku tengah marah ituh.

kingbinjai said...

cuba try ambil wuduk pula lepas ni

tedungS said...

pak sedara aku pesan kalau marah kau lipat lutut atas kepala. jgn kepala bana lak heheh

fiqroorganisma said...

wah.bagus ko marah bole buat kerja2 yang baik.weheheh

MerapuMan said...

kalu kau dah buat semua tu and marah lagi .. meh la rumah aku .. cuci bilik air aku plak ok ..

amanitium said...

peh, da bape kali umah kau tukar warna? lain kali datang a sini, aku nak buat kau marah, leh dapat umah yang berpakaian serba baru. haha.

kemat said...

aku suka biler marah leh cat umah...hahha..nie nak rase marah nie

zwitterion said...

part cuci bilik air n basuh baju tu sama, kalau rs sket tension la..rasa lega lps tu.

psst:Cik Salmah tanya mcm mana nak kontek?....hehe

RaFFLeSiA MeRaH said...

amboiiii..marahnyer dierrrrrr, aku lak kalau marah suke kemas rumah, abih sumer sampah sarap aku keje kan....kira bagus gakla time marah ni, wat rumah cun melecun...muehehehe....

Anonymous said...

pelik dan mmg benar,,,
aneh dan memang ajaib...
xmustahil dan xperlu dimustahilkan..Apabila>>>>>

>marah kalu tersangkut kat trafficlight...tapi xmarah kalu 13mei sangkut sensorang,...
>marah kalu blackout kat tmpt kerja .. xmarah kalu 13mei bleh buat kerja pasal ader blackout...

>marah pasal xder air... tapi tak amrah kalu 13mei xder ayaq nk mandi atau nk berhada besar.. hahahah!

>marah andai komputer rosak xmarah kalu pc 13mei hang .. tak bleh nk blog.. hahaha...

> marah kalu bau kentut... xmarah kalu 13mei bau kentut... hahahaha!

> marah kalu tipon berbunyi pepagi buta... lagi aku marah kalu 13mei tipon aku pepagi buta... gerenti x angkat nyer... hehhehe!

>marah bila idea x diterima tapi x marah kalu idea 13mei x diterima...

benda yang aku lakukan bila aku marah... hahahah...

> tgk 13mei isap rokok....tapi duk jauh aku candid camera... hahahah!

nk tahu tula 13mei masa duk buas dulu....hahahhaah!...

PuteriSatu said...

klu ko tak marah...tak cuci bilik air la ko eh....

berapa kali seminggu ko cat umah weh..klu 3 kali seminggu ko marah..3 kali seminggula umah ko tukar kaler....best aar ko...rajin....

eSampah said...

erm.. marah ye.. aku mau marah, aku tidoq.. selesai amarah aku.. otak pn tenang, badan pn x sakit.

Aku Bukan Bidadari said...

aku kalo marah..selalu pi soping, pehtu marah lagi sebab duit habih pulak!

razliza said...

gambar tu..rambutnya mcm penyapu..bleh tak amik pemilik rambut tu jadi cleaner kat opis saya?hihih

13may said...

ayaqmasak: tahniah!! anda pengkomen pertama. Petang ni mai amik hadiah kat aku...hehhe..

maniq: woi woi...hang nak pi mana?? Jgn lama2 sgt...okeh!

achik: wah! bos tunjuk dada!! err...ntah2 achik dah terpikat:p

taiko: oh! di gigit tungau amatlah menyeksakan..hahha!

iman: hehhe...sebagai balasan, jumaat ni amik cuti lagi:)

fara: wah! mandi susu...patut la kulit cantik:D

king: selalunya bila dah redha sikit, amik wuduk, solat...pastu dah boleh senyum balik:)

tedungs: hoh! petua mana mai plak nih...takpa, maybe boleh cuba nanti:)

fiQ: hehhe...anger management...tapi sekrg selalu belasah punching bag...hahha:D

M-man: boleh boleh...tapi kena kasi aku marah dulu ler:p

aman: no problem...sekali ngan hang aku cat sekali..hahha..

kemat: hehhe...jgn marah marah...nanti pokai sebab tak larat nak beli cat...cat mahal tau...huhuhu...

zwit: suruh Cik Salmah mintak contact number kat SunanJati:D

RM: cuci umah takpa...jgn bakar umah sudah la...hahha..

Sunan Otromen: woit! cuba membuat onar yea!!!

Puteri1: hmmm...dah dekat 2 bulan aku tak cuci bilik air....nampaknya skrg aku dah jarang marah:D

esampah: oh! bagus la boleh tidoq...aku kadang suka kacau org tidoq time aku marah:D

bidadari: huiii...bahaya betoi kalau hang marah...parah parah...hehhe...

Razliza: huh! cleaner lawa ke tak lawa????

kakLuna said...

kalau aku marah, aku mintak duit kat hang boleh dak??

superdzu said...

bila rasa cam nak marah...mai lah rumah.
boleh tolong cuci bilir air kat rumah mak saya.

heh

edyan7 said...

aku kalau marah atau panas hati benda paling cepat aku buat ialah basuh pinggan..pinggan dah basuh puna ku basuh balik...ahahahha...

nanti hubby sound..."udah lah tu gi amik air semayang" ehheheh

suzequatro said...

marah lagi ke?
jgn marah2 nanti cepat tua la :)

Anonymous said...

hahahahahhaahha...
kak luna marah mesti nk berpantun atau mengepow..
13mei marah mesti nk kutuk aku... pggl otomenla aperla..

kak ungku marah emsti kacau 13mei sampai layu hamba allah nie...

merapuman marah mesti akan menyelit nk kata kat org...
ayaq masaq marah jgn komen aperla gerenti nanti kena fire...

maniq plak marah akan pi nyuruk kat stor pehtu nangis terisak2x!

iman plak kalu marah akan fire... atau komen pedas... mesti kuat mkn cabai melaka... org melaka katakan...

hahahaha.... itujerla.. aku nk kecoh pun... hahahah...

akumasihdisini said...

tak baik marah2 nie...org yg marah nie...dia kawan ngan syaitan...klau marah masa tengah berdiri...cepat2 duduk...supaya klau kena heart attack dan tumbang...tak laa sakit sangat terlentang kat lantai...apa2 pun byk2 kan bersabor...perang yg maha hebat bukan gie lawan ngan israeil atau yahudi...tapi perang melawan nafsu amarah dalam diri kita...klau marah lagi lepas nie...cepat2 amik wudhuk...okey...!

akumasihdisini said...

aku dah link blog ko kat blog aku...ko biler lg?...he he he :D

zabs said...

Tak marah walaupun isteri ngomel masa trafik jem.

Tak marah walaupun pekerja relaks masa blackout.

Tak marah kalau takda air kat opis (tak boleh buat nescafe 3 in 1), walaupun kena minum katkedai mamak.

Tak marah walaupun komputer opis rosak, kena bayar untuk baiki, pekerja releks lagi.

Tak perlu marah2, sebab buat penat je. Bukan dapat apa2 pun..

Ayaq masak said...

ayaq masaq marah jgn komen aperla gerenti nanti kena fire...

TAU takpa. :)

Angel Eyes said...

Jangan marah marah nanti cepat tua ok?

arianna adrizal said...

kalau tak marah, tak berbasuhlah baju tu eyh???... tu yg asik pkai bj belang2 tu eyh?? hahahaha!!
haaa marah ke?! pi basuh baju no.

Azer Mantessa said...

hang nya anger management sempoi ek ... basuh baju, cuci rumah, sapu sampah, cat rumah ...

steadylah :-)

akuokay said...

ko penah jumpe lelaki merajuk?

sha said...

kalau marah, sha diam aje..

Junita said...

I'M MAD......elok sgt la dgn entri ni... mmg dok tgh marah n frust n bengang...hm...

Sikenit Comel-AminBakish said...

saya marah bila lapar... hehehe :D

achik said...

saya marah kena buat keje orang... tp pelik plak dlm marah2 tu siap sehari je...

ad3ck said...

arr, next time ko marah, datang umah aku tolong sapu sampah eh..ehehe..

13may said...

luna: nak mintak duit, hang kena nangis kat aku:p

Dzu: No problem. Kasi alamat:)

Yan7: hahha...best kan...marah2 basuh pinggan:D

suze: dah okey:)

Sunan Kecoh: huh! kecoh kecoh!!

AMDS: hmmm..nak kena belajar lagi ni untuk kawal kemarahan. Btw, nanti aku update link tu. Skrg aku malas nak godek html tu...ada beberapa org lagi aku nak link kan...

zabs: hehhe...buat penat aje kan kalau marah2:D

ayaqmasak: cheh!

angel: biar tua tapi macho...hahha:D

anne: bukan tak basuh...cuma lambat basuh. Kengkadang hantaq gi dobi:D

azer: skrg dah waras...dulu kalau marah, keja nak taboh org saja..hehhe..

akuOK: laki mana plak merajuk nih??? Bf hang ka??? Mai aku bagi tips mcm mana nak pujuk. nak ke??

sha: kadang2 berdiam diri ketika marah amat menyeksakan...

junita: sabaq kak Ju...kak Ju boleh pi basuh baju ka, mop lantai ka...takpun cat umah:)

sikenit: hehhe...boleh dikatakan kebykkan org akan senang marah bila lapaq:)

achik: itu tanda nak lepas geram...sebab tu boleh siap:)

ad3ck: aku tak mau la...umah hang ada musang:D

ween said...

udah le tu marah2.. update update...

Lan Rambai said...

aku kalau marah.. keluar rumah lepak kedai mamak, masa keluar tu hempas pintu kuat2, isap rokok banyak2, balik umah masa semua orang dah tido! Esok pagi sambung lagi marah tu, senyap tak kata apa2 langsung, bawak keta laju2, sampai opis baca blog sampai petang, balik umah marah2 kat anak2. keluar ke kedai mamak lagi, balik umah tido,




err.. aku tengah marah ni!





hehehe.. aku gurau2 jer.. saja nak tulis komen panjang2.

akuokay said...

khakh..khakh..khakh
kem salam kat boss kompeni ko.


kalu lelaki merajok, ompuan rasa menyampah.
gua blah jer. cari lain. ha ha ha
tu jer tips yang paling efficient.

eSampah said...

update la weh.. x larat nk tgk rambut cacak hang dah...

13may said...

ween: hehhe...coming coming:D

Lan: bila nak abih marah kalau camtu...hahha..

akuOK: boss aku amatlah cantik serta seksi...phewwittt!!!
ish! hang ni eksen...laki merajuk sikit terus nak cari lain...hehhe..

eSampah: updet updet!!! hehhe...

Suri Rahsia Abang said...

kalo marah, aku suka wat keje. apa2 la, janji ilang marah. paling kerap, pi masak la. tp best la gak, sbb hasilnya pastu boleh dimakan.haha.

tedungS said...

tk pun cuba ko korek idung kau pakai ibu jari kaki, sure ilang marah kau khekeh

Ungku Nor said...

Hang dah lama tak marah?

Ni yang nak buat hang marah nihhh!!!

lalalalala..;p

13may said...

suri: wah! bestnyer...bila marah, masak..bila marah, masak...bahagia betoi:D

tedungS: hehhe...tak sampai la brader..

akak: huh! bunyi macam marah ajer:p..hehhe..

akuokay said...

kher..kher..kher... boss ompuan egh?!
gih..gih..gih, patutla beliwau memblock sumer ym, email dan segala-galanya. ini kalu beliwau taw ko hapdet blog dr opis, mau nyer beliwau memblock jugak akan blogspot ini.

kalu boss laki, besh... limewire pun dpt donlod dr opis. sekali ngn torrent,dah tu dpt plak men game online lagik. besh kann...

(aha ha.. kumen ini x relevan lansong dgn entry hang "marah")

13may said...

akuOK:
tapi bos pompuan yg cantik lagi seksi memang best...tiap2 hari bersemangat ajer buat keja...kena marah pun boleh senyum lagi:D

akuokay said...

weh, apsal dengan blog incik sunanjati?
nko dilit biliwau nyer account egh?

Blogger:404 - Page not found

akuokay said...

oit! lagik bagus ko letak chatter box la kat blog ko nih.

13may said...

akuOK: oh! aku ada email tanya dia...dia ckp dia tgh frust...baru lepas putus CINTA...padan muka dia kan!!! hahahaha.....

13may said...

akuOK:
hahahaha.....aku sedang berkira kira...nak bubuh atau takmau bubuh...nanti la aku pikir lain..hehehehe..

akuokay said...

ouh beliwau putus CINTA?! yang mcm kat pawagam tu ek? ek??

letak jer chatter box. copy paste kan jer. free ape...

kher kher.. tp kalu ko nak bayar gak.. itu ko nyer hal la.

keh keh keh

13may said...

akuOK: okeh..nanti akan aku pertimbangkan..hehhe..

blue_cherry said...

sokong hang 13may, samo laa ngan aku tp tolak ketepi yang no1 , no2 dan last.. he he.

Paling bes aku buat tengah marah... aper erk?.. aku pun tak tau.. selalunya kalau marah aku biasa pendam je.. :P

Fiya said...

Marah.... aku penah lempang org sampai mengigil tangan....muahahahah , anyway im no angel...tapi kelemahan aku...bila aku diam aku akan berdendam....forgive and forget ? Forgive me but i just cant help not to forget it!!!!!Yang peliknyer aku jarang marah dan ramai org tak bleh nak bayangkan muke aku kalo marah... Silap betul org2 tu... muke aku mmg innocence tapi try me...save ur prayer..p/s jangan cari pasal!

13may said...

ceri: hui...bahaya tau pendam2..kasi ajer explode:D

fiya: org yg jarang marah ni bahaya...sekali marah...mak rimau pun kecut...hehhe..

Related Posts with Thumbnails
 
Designer: Douglas Bowman | Di ubahsuai oleh: 13may