Tuesday, December 26, 2006

Aku letih...

Aku letih. Keluar umah lama, masuk umah baru. Cuma 3 orang angkat barang, aku, member aku dan drebar lori...dah ler tuh, member aku plak demam time angkat barang hari tuh. Contact member2 lain, semua tak dapat nak menolong. Semua ada hal..biasa la..last minute contact.
Angkat ler kami 3 orang...dari tingkat 9, masuk dlm lori...sejam setengah punggah barang. Bertolak pi umah baru kat area tanah besar...umah masih lagi tungging langgang. Nak pakai baju pun jenuh cari dok kat dlm kotak mana.
Sekarang, dengan rasminya aku dah jadi orang tanah besar. Dah tak duduk dlm pulau...

ps: Lepas angkut barang hari tuh, aku pasang iklan kat stesen Petronas.
Rumah untuk disewa. Taman Jade View.
3 bilik 2 jamban.
RM450/= sebulan.
Contact:
13may
012-xx4xxx5
Dok sejam lepas tuh, ada couple Melayu tepon. Depa baru kawin. Berminat nak sewa. Hari ni nak tengok umah. Errrr...nak cerita tak kat depa tentang misteri umah tuh????

62 comments:

eSampah said...

aku x baca lg.
tp x kira.
aku nk jadi 1st yg komen..

achik said...

FIRST!

sekian terima kasih ( ikut ayaq )

achik said...

ceh.. lambat seminit ;p

eSampah said...

achik.. cuba lg...
habaq la weh.. cuba pikiaq, hg yg lelaki pn lari..
cuba time2 wife dia tinggai malam2 sorang2... tak ke kesian.
t-shirt apa tu? pembohong besaq..

zwitterion said...

kesian lak kat depa tu..
sama je laki ke pompuan,kalau spesis yg x setia, x jujur tu kat mana2 pun ada..wow emosinya

p/s:awat x contact sy, mintak tlg angkat barang?..haha

Ayaq masak said...

Wey aku nak t-shirt tuh.

Fuh ringan sikit pulau neh 13may dah tadak. MUAHAHAHAHAHA.

Hang nak buat naya kat newlyweds tu ka. Sian kat bini kalo laki keja balik malam lambat. Wo0o0o0o0o..

Sekian terima kasih.

kingbinjai said...

bagitau la. kesina dorang. kalau ko tak bagi tau, ko kene sumpah seranah nanti. tak pun ko pesan kat depa, cari ustaz suh halau benda tu keluar

~comei~ said...

hm... kasitau laa.. + carikkan sesaper yg bleh tolong apa2 yg patut..

~comei~ said...

hm... kasitau laa.. + carikkan sesaper yg bleh tolong apa2 yg patut..

Mr PenyuBiru said...

ko owner umah misteri tu ke? ari tu hang tulis hang sewa.konpius aku.by de way,ko bagi kat budak bujang lah nyewa.

zabs said...

Anda pun tahu cerita tu masa nak mula menyewa, kan? Jadi beri tahu perkara sebenar supaya mereka boleh buat keputusan yang terbaik.

lindosh said...

uihh hang neh.. kesian kat laki bini tu.. dah la baru kawen.. cerita la kat depa.. depa konpem tamo dok situ..pi carik org len la.. hat nak dok ramai2 ka.. eheheh
btw tanah besaq hang tu seberang jaya ka..?

wickedwitch said...

9 tingkat tu ader lif tak? hihi.

maza said...

bc awk nyer previous entry..saspen sungguh ..citer umah hantu...

Sikenit Comel-AminBakish said...

eloknya biaq budak bujang lah duduk. kesian gak kalo si isteri kena usik.

Sikenit Comel-AminBakish said...

sambungan dari atas...

takpe, ko buat baik kat orang, nanti ko dapat baik.

hayad said...

aku sure laki bini tu sumpah seranah ko nnt bile dpt tau,muahahaha :p

ape kata ko wat ape ptt clearkan sumer yg ghaib tu dlu,then baru la bg org lain sewa ;)

Orochi said...

wah ha ha.. hang tak yah bagitau la kat depa.. biaq pi depa jumpa benda tu.. hahaha...

Titicaca said...

hish ko ni...siap kapel tu...ko carik la orang lain...

RaFFLeSiA MeRaH said...

muehehehehe...dah ader en3 baru yerk, aku x refresh kot, lambat kuar lerrr...ko nak bagi laki bini tu pengsan ker aper...dahla org tu baru nak rasa nikmat suami isteri, ko nak suh duk umah camtu, better ko gtahu laaa...aku rasa umah camtu pak lebai pun x sanggup nak duduk...muehehehehe....

blackpurple said...

Kau kena cerita... ha ha...susah-susah kau jual jer....

akumasihdisini said...

apasal ko plak yg iklankan? umah tue ko punyer ker? klau bukan, biar laa tuan umah tue yg carik penyewa...supaya ko tak yah rase bersalah nak bgtau ke tidak?

Tapi klau ko ader perikemanusiaan lagi...elok laa ko terus terang jer ngan diorang...tapi klau dah tak de...tak yah laa bagitau...!

Pa'chik said...

cerita je...
weh, yg pakai tisert tu, apa cup size dia? hikhik

nurul said...

hmm..cerita la kat depa..
sian la pulak..
hmm..hang pindah tanah besaq eh..
senang la nak blanja aku pas ni..
ehehe:P

Aku Bukan Bidadari said...

Jgn buat penaya orang weh,,
sian kat depa baru kawin, nak meramas mesra..dah demam kura2 nnti

arianna adrizal said...

rasanya hang kena betulkan blk iklan tu. tulih situ, hanya budak2 bujang esp lelaki sahaja. dak lelaki ni kan berani sket. sure tak kisah.

13may said...

Esamp: Tahniah! Jari anda sungguh pantas:D

achik: hehhe...kesian...nanti cuba lagi yea:p

Esamp: aku bukan lari la...aku kena halau...hahha...

zwit: anda okeh ker??? pepagi lagi dah emo nih...hahha..

ayaqmasak: apa susah...hang la pi teman bini dia kalau laki dia balik lambat...asrama hang kan dekat situ...hehhe..

King: ingat nak kasik depa tempuh dulu....hahahahha...jahatnya aku:D

comei: hehhe...nanti saya bgtau depa...tapi tengok keadaan dulu...hahha..

penyu: owner mintak tolong suruh aku carik org nak sewa...nanti dia bagi la duit rokok sikit...hehhe...

zabs: iya betul...itu yg sepatutnya:))

lindosh: umah sewa aku area makro gak...last saturday tak nampak ka kami dok punggah barang...hehhe..

witch: ada 2 lif...tapi kecik...jenuh nak align barang2 supaya boleh masuk dlm lif...pehhh...

maza: hehhe...suspen & seram...btw, welcome to LayanKepala:))

sikenit: buat baik berpada2, buat jahat jgn sekali...tapi buat byk kali...hahha...

hayad: uiii...bukan lawan aku dah..pecah habih dah 'dinding' aku...sebab tu aku cargas:D

orochi: aku dok ingat nak buat camtu la...hahha..

titicaca: couple tu yg ke 5 nak mai tengok umah tuh....

RM: hehhe...pak lebai malang:D

BP: bukan umah aku la...kalau umah aku, dah lama aku jual...

cikgu: saja tolong owner pasang iklan....dulu just sms kat kengkawan...sekrg buat iklan...minggu depan nak serah kunci kat owner dah...

pa'chik: cup size...10 kot??? hahha...mana la aku tau woii...

nurul: buleh buleh....habaq saja bila...cheeewahhhh:D

bidadari: depa demam sebab terlebih meramas mesra...ayaq kurang dlm badan:D

anne: budak2 lelaki yg perangai cam hantu...baru boleh geng:D

suzequatro said...

huh? ada misteri? scary ke?

MaNiQ KaYaNgaN said...

hohohoho.. dah pindah erk..?? weiii.. jgn cerita biar meka tau betapa ngerinya rumah itu.. wakaka.. * jahat aku..

orang biasa said...

Ko patut tulih

Rumah Sewa untuk disewa. Ada penyewa lain dah duduk tapi tak bayaq sewa. Jadi penyewa baru diminta menghalau penyewa lama dengan ritual2 tertentu. Deposit separuh harga sekiranya ritual berjaya...

Hmm..kang try la kontek Uncle Seekers yg kununnya maha hebat tu...

Ayaq masak said...

Aik? Ni flat kat mana neh?

ad3ck said...

sian plak kat couple tuh..hehe..

jap, hang da citer blom kat depa?? hang citer per? ;p

MerapuMan said...

tak payah crite le. btw apasal kau pulak yg buat iklan, bukan nya rumah kau.

Pa'chik said...

dude, cup size apa sampai spulo? ABCD je.

laddyberd said...

ha..ha..saper jer yg tau mesti tak mo sewa umah tu nanti...

Iman Mawaddah said...

Rumah tu baik jadikan surau je la ..biar hantu tu insaf dan bertaubat hehe

kakLuna said...

A untuk Angau
B untuk Bangau
C untuk Cincau
D untuk Danau
E untuk Engkau
F untuk FANAU!!

hang mintak je la sewa dari penunggu tu..oh..takkan nak dok free2 saja..cess

adikyah said...

hahaha...
bagi tau..
buat tak tau..
bagi tau..
buat tak tau..
bagi tau..
buat tak tau..
bagi..
tau...
ikut suka hang lah muahahahaha...!!800x

adikyah said...

hahaha...
bagi tau..
buat tak tau..
bagi tau..
buat tak tau..
bagi tau..
buat tak tau..
bagi..
tau...
ikut suka hang lah muahahahaha...!!800x

Pa'chik said...

Ko sebenarnya tak patut tanya kami nak bg tau ke tidak. Ko kena tanya 'kawan' kamu tu.

p/s: Dulu,ada sorang kawan aku, benda tu ikut dia. Walau dia pindah tempat lain pun. ;)

blue_cherry said...

selamat datang ke tanah besau.. he he,

misteri? tak tau pun cite tu..

Anonymous said...

wargh.. org taanah besau yer...

ween said...

baik bagi org bujang le duduk.. laki kuat semangat sikit. Eh tapi kan, dulu ada kawan ween laki kena rasuk, tapi ngan hantu pompuan, sampai (dengar critalah) kencing pun duduk...

Kak Lady said...

13 May...salam kenal dari kak lady...hari ni dok layan blog hop walaupun internet lembab...masuk blog ni...seronok baca plak pasal umah tu...jauh umah tu ye...kalau tak boleh juga cuba-cuba menjejaki misteri tu kan...

Suka cerita2 seram ni...hehehe

Angel Eyes said...

tak yah bagitau, nanti takde org nak sewa!

Ungku Nor said...

hehehe, suka ati ler nak bitau ke idak.

Tapi kan, hang jangan pedajal orang ler May..nanti sok2 hang kena pedajal balik..konfomm!!

Selamat jadik org tanah besar.
eh ada beza ke?
hang tetap kerek macam tuuu jugak kan??

peace bebeh!

kemat said...

aku pun nak pindah kluar dr Pulau nie. Thn depan aku kembali ke KL..selamat tinggal Penang...dude, x lepak kat pesta ker

13may said...

suze: scary movies of the year??? hehhe..

maniQ: hehhe...nampaknya kita sekepala la....hahahahha...

OB: couple tu tak jadik nak masuk...depa dapat umah lain dah..

ayaq: betoi2 belakang petronas bukit gambier...takkan taktau kot...hang ni org mana nih???

ad3ck: tak sempat nak citer...depa cancel nak masuk...

M-man: owner mintak tolong suruh aku carik penyewa...dia sibuk, tak sempat nak handle benda nih..

pa'chik: sori la pakcik...mana saya tau:P

LB: hehhe...jgn bgtau la kalau camtu kan???

iman: hehhe...dapat pahala gak kan:D

luna: dia jadi 'jaga' kat umah tuh la...kira orait la kan:D

ps: FANAU tu hapa???

adikyah: aku ada cerita kat member aku....dia cakap, tempat aku nampak 'benda' tu dok baring2, memang port dia pun...hahha..

pa'chik: uiiii...kalau boleh takmau jumpa dia dah...serik dah:D

ceri: hehhe...tanah besaq...luas pemandangan sikit:D

anon: wargh!! wargh!! lama tak nampak...pi mana???

ween: lelaki jenis yg macam mana tuh??? hahha...

kak lady: salam dan selamat datang....internet slow sebab gempa bumi kat taiwan tu la punya pasal...hari ni baru buleh nak masuk...

angel: betoi betoi:D

akak: walaupun kerek...tapi hensem kan??? hahahha....

kemat: selamat pulang ke KL...err...dah bertahun tak masuk pesta...En.Kemat dah pegi ker???

Bunga Rampai said...

Salam 13may,

Alahai, lama benar tak singgah sini. Ingat selalu, tak pernah lupa pada blog ini. Aral kiri kanan, cuba menghabiskan sisa-sisa tahun 2006, kejar masa juga ni.

Terima kasih tak pernah lupa berkunjung ke teratak saya. Banyaknya saya ketinggalan entri di sini, nanti saya akan baca juga.

Wah, pindah rumah rupanya! Moga rumah baru memberi keazaman baru...tahun baru. Juga tahun Hijrah tak lama lagi tu. Awal Muharram...10 Muharram...Bubur Asyura ;)

Selamat menyambut HAri Raya Korban. Pengorbanan itu satu tanggungjawab.

He hee, celoteh panjang bukan main saya ni...Menyiar rindu seadanya :)
Salam.

Anonymous said...

selamat hari raya haji & selamat tahun baru 2007...

lindosh said...

eLeh dia nih.. area makro la sangat.. habaq ja la makro pulau.. ya dak? hohoho

eSampah said...

rumah br gena? ada benda misteri? tak dak lg? baguih.. slalu2 la update blog eh..
hmm.. salmat hari raya.. salmat thn baru..

suzequatro said...

sudah2 la angkat barang :) happy new year!

Ayaq masak said...

Aku tak familiar la area bkt gambier. Huhuh.

Ungku Nor said...

13MAY cakap "walaupun kerek...tapi hensem kan??? hahahha...."

Akak cakap=>err..booo..leehhh..laa
*lari2 masuk jamban kaler pink, pi muntah sat*

ehehehe, ensem?
boleh la,
boleh blahh!!

lalalala.

Salam Aidil Adha May cayang, tahun depan kita gadoh2 lagi ek?

Anonymous said...

kalau aku aku bagitau sian bakal pengatin baru tu...karang nanti tak menjadi-jadi hasil dia pasal asik terkejut jer!!

Sikenit Comel-AminBakish said...

Selamat Hari Raya + Selamat Tahun Baru.

Kalau raya ke-2, tak ke mana-mana, jemputlah ke rumah. Kenduri abang saya :D

akuokay said...

slamat hari raya qurban boss.

pis!

ILynn said...

aku cuti lama ak??
hehehehhe
errr...misteri ape kat umah tu?
erk!

edyan7 said...

tak senunuh tul hang ni! sian kapel tu...

errr... ni entri tahun lepas ek...heheheh... aku komen setahun lewat...warrrggghhh....

Ayaq masak said...

Hapdet hapdet. Kekeke.

13may said...

BR: salam kembali...iya...bubur asyura...tak sabar menanti:))

anon: selamat selamat...weiii....dgr kata tengah desperate skrg nih??? hehhe...

lindosh: hehhe...makro kat tanah besaq la:p

Esamp: selamat selamat:))

suze: dah habih angkat barang...skrg tinggal susun barang ajer:)

ayaq: ceh!

akak: hehhe...

anon: sapa nih???

sikenit: aiseh...awat tak bgtau awai2:))

NinaOK: peace!!

ilynn: cuba bermalam kat umah tuh...baru dapat merasai misterinya...hehhe..

edyan7: aku pun baru nak reply komen tahun lepas punya:D

ayaq: updet updet!!

Related Posts with Thumbnails
 
Designer: Douglas Bowman | Di ubahsuai oleh: 13may