Thursday, December 14, 2006

Pindah...

Operasi mem'packing' barang. Di bantu oleh kawan baik aku yg di import khas dari Sungai Petani. Aku nak pindah next week. Dah takmau dok kat umah ni.







Sebab aku pindah:
Aku baru duduk kat umah ni lebih kurang setahun. Aku masuk setelah member tempat keja aku keluar. Sewa umah yg agak ok, RM450 untuk umah 3 bilik 2 jamban.
Tapi, umah ni ada cerita di sebaliknya. Lepas aku bayar deposit masuk umah, RM1000 lebih...baru aku dapat tau tentang cerita umah nih. Housemate member aku mati kena bunuh. So, member aku keluar sebab tak tahan gangguan. Dan dia tak cerita plak gangguan camna. Aku pun tau tentang kejadian tu, tapi aku terlupa. Sebab tu aku jadi untuk sewa umah tu.
Pada permulaan, semuanya tadak masalah. Masa aku masuk, aku import geng2 abg aku...aku buat kenduri tahlil dan 'pagar' apa yg patut.
Semua bermula sejak bulan lepas. Masa aku tidoq, seperti ada 'benda' dok tidoq sebelah aku. Terjaga tengah malam, nampak bayang2 benda dok melilau dlm umah aku. Kat dapur la, kat balkoni, kat bilik dan kadang2 rasa dok macam kat sebelah aku.
Satu malam, aku terjaga dari tidoq..lebih kurang pukul 3 pagi. Aku nampak satu 'benda' dok tidoq atas lantai betoi2 bawah punching bag aku. Aku terus bangun..aku pi tengok dekat2...
peh...sapa plak ni??? aku tertanya2...terus aku terajang dan 'benda' tu tiba2 hilang begitu saja. Macam kita tendang asap...ghaib mcm tu saja. Aku buka lampu dan terus tak tidoq sampai pagi. Malam besoknya, aku bermimpi jumpa 'benda' tu...dlm mimpi tu aku tanya dia, kenapa datang jumpa aku...'benda' tu cakap, dia cuma nak balik tengok umah dia. Dan dulu selalu dia tidoq kat tempat bawah punching bag aku tuh...aku suruh dia berambus!!
Aku balik kampung, jumpa abg aku...cerita kat dia. Dia cakap mungkin 'benda' tu balik sempena genap setahun kematian dia....
Mcm tu lah cerita dia. So, aku pun nak pindah....tak tahan dah ngan gangguan misteri nusantara camni. Sekarang tiap2 mlm aku mesti terjaga around pukul 3 pagi...aku bangun...perati apa yg patut. Pastu aku sambung tidoq....

ps: Ada sapa2 nak sewa umah aku sekarang????

72 comments:

eSampah said...

ahaha.. org pertama.. aku x baca lg..
tp aku nampak gambaq ala2 seksi..

SempoiSerius said...

mmg misteri nusangtara sungguh...tu lah kalau ada umah sewa yg murah tapi kawasan bagus kena check betul2...

ps: mcm mana nko leh lupa kejadian tuh?..anyway banyak2la sedekah fatihah pada arwah

ayaq masak said...

Memetik kata-kata abang Azhar...

Cheq nampak sesuatu!!
arrgghh mata cheq!! Buta mata cheq buta mata cheq!!

Pastu hiesh antu pun ada eniveseri kematian dia ek. Ish...err kes tu tak diselesaikan ke? Hang siap boleh tendang dia lagi..ish ish.

Wahh pakai baju superman..ni nak geng atromen debik ke. Hahahaha.

ad3ck said...

arr, ku nak sewa rumah tuh..nak jumpa mamat tuh..seumur hidup blom penah jumper lagi..hehe..

Angel Eyes said...

Tak sanggup woo nak sewa umah you tuu... i rela sewa umah lain!

Dulu masa time study, one of my fren ada la offer kat i nak sewa tak umah banglo ni. Sewa RM100 jer, 4 bilik tidur lagi. Rupa-rupanya ada citer...

Ada la sekumpulan student lelaki ni yg sewa beramai ramai. Mlm pertama diorang kena alih, baik baik tidur kat bilik sebelah kena alih depan TV. Ada sorang tu kena campak kat luar umah. Tak ke haru tu?

Lastly dapat tau, umah tu dulu ada family omputih bunuh diri. sEmua sekali mati kat dlm umah. Mlm berikutnye dioarng nampak sorang budak pompuan yg amat comel naik basikal and ketawa ketawa.

Tak takut ker? Seram seh!

zwitterion said...

awat tak panggil geng Seekers?..dia pun nak pindah, dok offer kat org lain pulak..hehe.

mengemasnya sikit jer, buat pembakaran kimia je lebih..

Sleepless in Gelugoq said...

OOOOooo umah tu ke? Aku tau, aku tau.
Sebenarnye kan, area kawasan umah kita tu byk kes la. Belum termasuk yg lompat bunuh diri lagi, dan jatuh mati masa lari dikejar pencegah khalwat tahun lepas.

Hmm..tapi kenapa lepas setahun 'dia' baru nk balik? Dan mungkin juga 'dia' akan balik semula ke tempat asalnya. So tak yah la pindah kan..

Ape2pun..jgn biarkan idup anda diselubungi misteriiiiiiiiiiiiiiii..

*latarbelakang suara mengilai*

achik said...

uish menyeramkan sungguh... cheh berani tuh nak tendang benda tu... nasib baik dia ilang... kalau dia pegang kaki ko?? eeeeeeee seramnya

Mr PenyuBiru said...

antara misteri dlm n3 nih
1. aku ingatkan gambaq tu orang yg sama.rupanya orang yg berlainan.siapa yg disebalik curtain tu??jeng..jeng.
2.gambaq 1 dan 5. mula2 ade 2 kotak 2 bakul kain.pah2 ade 1 kotak 2 bakul kain.mana pegi lagi 1 kotak?? jeng..jeng.
3.nape lebih kurang setawun baru ko nak pindah??jeng..jeng.
4.naper gambar last ko cium ketiak pah2 senyum??jeng..jeng.

nis said...

din nak kawan ngan hang kot 13may hehehe

kakLuna said...

sapa je kwn yg hang import tu ek..nmpk innocent je..

lindosh said...

serammm nohhh!! awat dah lama baru nak pindah..?syiok kot dok kena kaco tu? huhu

*pinjam kain pelikat.. kain pelikat lalala :P*

lindosh said...

serammm nohhh!! awat dah lama baru nak pindah..?syiok kot dok kena kaco tu? huhu

*pinjam kain pelikat.. kain pelikat lalala :P*

eSampah said...

hg x senonoh la 13may.. hg import member hg.. kerah tenaga dia.. dh tu, ltk gambaq seksi dia kt blog..
ish.. mcm kenai ja mamat tu.. eheh!

zabs said...

Rumah baru dan buat edisi siasat ke? Selamat berpindah. Barang2 lama tu buang je, jangan nak penuhkan rumah lagi. Tu gambar kawan yang buka aurat tu, dak minta kebenaran nak postkan ke? Nanti kena saman pulak!

superdzu said...

wow
banyak gambar sexy.

pindah ke damansara lah.
kat sini best ok!

blue_cherry said...

yg sexy bukan 13may, dia yg pemalu tuu.. hik hik hik..

Suri Rahsia Abang said...

boleh la.. sewa murah, siap ada teman serumah free. haha.. mau org nak masuk merompak pun takut. kan?

iyandz said...

bagus jugak ko pindah tu.. Tkt ada jadi perkara yg tak baik pulak.. jgn lupa baca ayat yg patut sebelum tidur... :D

Aarin said...

Dahsyat gak cite nie yer...tapi mmg hairan lah camner awak boleh lupa??

kakLuna said...

sapa je kwn yg hang import tu ye..innocent je aku tgk orangnya...

hayad said...

ni citer btul kan?
bkn citer tipu kan?
kan ? kan? kan?

night queen said...

eemmm.. dah umah dia.. nak pindah mana gih??? bagi jelah dia duk.. hang bleh pi cari rumah lain.. cepat sket kuar tue.. (takut nie.. baru dengar crita.. kalau alami... tak tau la...)

night queen said...

cantek punyer citer nie.. nak mintak izin nat wt n3.. suker arr...:)

13may said...

Esampah: sila alihkan pandangan anda kiranya anda rasa terancam..okeh:D

sempoi: terlupa sebab masa tu memang terdesak sgt nak carik umah sewa baru...ada problem ngan tuan umah sewa lama...

ayaq: aku buat kering sebab dah bengang...asyik dok kena kacau saja...

Ad3ck: meh la..aku rekomen masuk umah tuh. Mungkin aku boleh adjust sewa kasik murah lagi...hehhe..

Angel: wah! mcm dalam filem...hish! gerunnya...

zwit: cas power...hehhe...

sleepless: hang tau kan dia kena bunuh pasai apa...???

achik: kalau dia pegang kaki aku...mau pengsan kot...hehhe..

penyu: hehhe...byknya misteri...aku contract setahun kat umah tu. Mula2 dok..okeh...tapi skrg ni jadik tak berapa best...

nis: hehhe...tadak faedahnya dia kawan ngan aku....huhuhu..

Luna: hehhe...kawan baik aku..

Lindosh: hang nak buat hapa ngan kain pelikat tuh??? habih nanti member aku nak pakai hapa??? hehhe...

Esampah: kenai ka mamat tuh?? hehhe...

Zabs: Gambaq itu disiarkan dgn persetujuan tuan punya diri...line clear!!!

Dzu: nak contact number dia ker??? hahha...

Ceri: hehhe...aku memang pemalu..tapi ada org kata loqlaq..huh!

suri: hehhe...teman tapi menyeramkan...

iyandz: hehhe...next week nak pindah. Kalau tunggu lama2...satgi aku yg mereng...hahaha..

Aarin: budak tu kena bunuh tak silap dlm bulan Nov last year. Memang heboh cerita tu kejap kat area sini..and then, member dok umah tu sorang2 dlm dekat 2 bulan...pastu dia offer kat saya untuk sewa umah tu. That time memang terdesak nak cari umah sebab ada problem ngan umah lama. Saya masuk umah tu hujung bulan Januari. Lepas bayaq deposit baru teringat tentang cerita umah tuh...so nak buat camna...buat bodo aje la dok umah tuh...

Luna: hang kenai dia ka??? Budak sg layaq gak...

hayad: tatak tipu punya...hmmm..apakata hang mai sewa plak lepaih nih...hehehehe....

nite: boleh..boleh....hehhehehe...

che'fara said...

hah? byknya gambar gambar abg abg.
gambaq brownies takdak ker??

eh silap blog ke hah?

eh betullah.eh eh.

ween said...

sungguh misteri.... pompuan ka laki yang kena bunuh tu?? tu yang hang dok duduk dekat setahun tu.. marka kot yg tidoq tepi tu...

apasal yg pi cium ketiak tu??

oit ad3ck, yelah hang nak pindah umah tu... ada berani ka??

RaFFLeSiA MeRaH said...

encem kwn import hang tu, hang kim salam yerk...tu pun kalau single laa, dah kawin x payahhhhhhh, lupakan jerkkk...umah ko tu berhantu yerkkk, tobat aku x nak, ko upah aku 10 ribu pun lum tentu aku nak sewa....

13may said...

fara: hehhe...jom pi pesta penang ngan abg abg:))

ween: laki laki yg kena bunuh....errr..cium ketiak dapat hilangkan rasa letih ngan ngantuk...hehhe..

RM: nanti aku kim salam kat dia...dia line clear punya:D

LediAgli said...

humang aih.. aku rasa, baek ang buat kawan dengan benda2 cam neh. cara nak buat kawan.. ang offer benda tu okok.. sure rapattttt nye dengan ang..

weiss first taem aku nampak supemen pakai kaen plekat.. selalu pakai suar spende kat luar.. fuhhhh hebat laa supemen melayu neh

Sikenit Comel-AminBakish said...

siap boleh masuk dalam mimpi.. yer.. e.. seramlah..

MerapuMan said...

seram siut! aku bab2 ni malas l ank komen, sbb ada experience nanti naik seram pulak.

p/s kirim salam kat kawan kau nak tunjuk pusat tu.

Taiko said...

teringat aku pasal tempat kerja aku kat Damansara ni. Beberapa tahun dulu ada helikopter maxis terhempas sebab nak pasang tower. Ada prempuan indon mengandung terbelah dua sebab kena kipas helikopter. Memang berantu la tempat ni sekarang. (aku nak balik.. dah seram dah ni). cis.. menyesal aku baca blog kau.

akuokay said...

wooowowo..aaa.
rasa menyesal la aku masuk blog ko jam 3:15pagi nih.
aa.. nyesal aku baca post nih di dinihari. gila seh. dah la gua layan sorang-sorang kat rumah ni.
aaaa.. siot jer aku bace entry nih.
gua chow dulu. isok siang gua baca balek entry hang.


(aa.. bunyik ape plak tue?
wat tegak roma gua jer.. cis)

ayu_mkay said...

baik hang tgglkan tmpt tu cepat takut tggu sat gi hang yg sawan...

jgn biarkan hidup anda di selubungi misteriiiiiiiii ;)

akumasihdisini said...

seram gak citer ko nie...klau aku...dah lama aku pindah...kira ko berani laa dok kat ctu...aku dulu penah alami gak masa kat maktab...aku tak tau uper nyer bilik hostel yang aku dok tue...penghuni 2 tahun seblm aku masuk mati kena bunuh gak...tapi tak mati kat bilik tue...mati on the way ke spital...bukan setakat bilik cc12 jer yg aku dok...katil yg aku tdo tue pun katil yg pernah si mati gunakan...bayangkan laa betapa ngeri nyer klau aku tau...akhir nyer aku tau gak...terus aku pindah bilik ca10...takut aku...walau selama 1 semester aku dok kat bilik tue tak der apa2 kejadian aneh lagi mengerikan berlaku...tapi biler aku dah tau...aku jadi seram sesangat sampai tak leh tido...asyik terbayangkan citer tue...!

13may said...

ledi: kalau aku kawan ngan dia...dia boleh bagi aku hapa??? 4 nombor?? hahha...

sikenit: member aku yg datang tidoq umah aku pun dok cerita, depa mimpi bukan bukan gak...

M-man: buat entry la..tulih cerita seram hang...share la ngan kami...

taiko: huh! seriaunya dgr cerita pompuan terbelah tuh...

akuOK: hehhe...awat tak miss call aku??? jeng jeng jengg....

ayuMkay: la ni pun dah dekat nak sawan...pukul 2-3 pagi mesti terjaga...terganggu tidoq sat...

AMDS: memang camtu pun...kita terasa kehadiran dia kat situ kan...hehhe..

Anonymous said...

kang kalo hang pindah, jangan bawak sekali 'benda' tu...
takut dia berkenan kat hang, so dia join pindah...:-)

kosong said...

eh...tak keluar pulak nama bila komen kat ataih ni... hehehe

PuteriSatu said...

woit..seram benor weh citer ko nih...meremang aku...itu la ko...ko tak beli kek sambut anniversary dia..memangla dia kecik hati ngan ko...

Tapi kira ko berani ek..yerla..orang lelaki kan...siap pi tendang lagi benda tuh..eiii....

13may said...

kosong: aku tinggai la dia kat situ...siap la penghuni seterusnya...hahha:D

puteri1: kalau sekali lagi aku nampak, on that time gak aku cabut....huhuhuhu...

~comei~ said...

baca entry ni rasa seram... baca komen pun.. uish.. seram tak abis lagi ni.. huhu..

blackpurple said...

Selamat berpindah..... Isk ngeri kalau macam aku yg duduk sorang-sorang...

akumasihdisini said...

kerana ko post komen ko sampai 3 kali...n3 aku tue tinggal separuh jer...selebih nyer...tak kuar...hilang ntah kemana...!

shears said...

uish seremmm aku baca,,..

hang relek je 13 siap pi terajang lagi mende alah tuh...

nUr@dDeEn said...

huish... nasib baik dia tak kacau kamu teruk2 yer. Kalo tak boleh kena banting ngan antu tuh. Kamu org utara ya hehehe antu tu orang mana lak. Takper la lebih baik pindah dari hidup kamu terus diselubungi misteriiii (ayat glamor tuh ek)

edyan7 said...

cheh! aku tgh cari umah sewa...ko cite antu lak... cam real je tendang hantu tu hahhaha.. ye lah tu...huhuhu ooppsss... yan jgn kutuk 13may...dia OKB nanti tu... 20K...20K...! huhu

MerapuMan said...

aku dulu-dulu selalu masuk hutan .. seram ah nak crite

debikdebuk said...

Bagus la ko pindah. Kira brani gak la ko ek. Nanti pindah rumah baru, ko baca surah Al-Baqarah ayat 1 sampai ayat last. InsyaAllah...

hanisumayyah said...

Mungkin itu pengalaman sekali seumur hidup, pengalaman berharga tu, kalau dapat rasa sikit pun ok gak!

LediAgli said...

kaluuu dia bagi ang pat namber.. ang share la ngan akuuwww nauzubilahhh

kingbinjai said...

dude kalau ko keluar kesian la benda tu nak bayor sewa rm450 sebulan sengsorang dia! tol naik o! kesian dia!

Iman Mawaddah said...

Akhirnya awak mengalah ya..hehe elok la tu..

Pa'chik said...

aku rasa, kalau ko mintak separuh duit sewa ngan dia, mesti dia blah.
Setau aku la, kalau kes kematian sebegini, memang genap setahun dia datang balik. Pernah masa sekolah dulu, sorang pelajar ni meninggal eksiden, lepas setahun, kengkawan yang sekali ngan dia dalam kete tu, nampak dia muncul kat tempat² yg mereka selalu lepak² bersama.

13may said...

comei: seram sejuk seram sejuk..hahha..

BP: cuma tinggal satu minggu saja lagi yg menyeramkan..hehhe

AMDS: hah? betoi ka...hang tulis lain la...hahha...

shears: sekali lagi nampak, memang tak terajang dah...cargas cabut lari:D

nurraddeen: hehhe...hantu utara gak kot:)

edyan7: hantu tu jeles kot sebab aku nak dapat RM20k...hahha..

M-man: huii...ni cerita dasat nih. Ntah2 hang pi tunggu jantung pisang hutan...

debik: whuii...otromen la... nanti meh la tolong aku lawan raksasa tuh...hehhe..

hanis: pengalaman yg ngeri:D

ledi: ish..ish...no problem...hahha:D

king: hehhe...RM450 dah kira cukup murah la tuh...hehhe..

iman: saya tak terlawan ngan 'dia'...bukan tahap saya nak lawan 'benda' tuh:)

pakcik: alahai...pakcik...saya nak tinggal kat umah tu lagi seminggu la...buat saya lagi seram saja...hehhe...

eSampah said...

erm.. dh habih takut? hapdet segera..

embun said...

hu hu, kalau nak ngemas umah, pakai ler sluar. seksi lar pakai kain. hahahah

sya said...

hish.. hang ni buat naik bulu ghoma kak sya aje.. nak pindah2 ajelah,, buat citer hantu cam ni.. pastu main tendang 2.. isk org mati pun ingat tarikh hari berhenti depa jadi manusia.. ingatkan org hidup aje dok ingat tarikh dia jadi manusia.

Tapi sungguh seram2 tu nak gelak dok nengok gambaq orang dok cangkung sana cangkung sini.

Gambaq no 2 .. hang memang termenung lagu tu kaa??

he he he ya ampun

RaFFLeSiA MeRaH said...

weiii...mane entry baru, dah nak penuh ruang komen ko nih...muehehehe, ko masuk blog aku, ader entry baru tau....

shahril aley said...

so far aku belum jumpe benda2 pelik ni. mintak2 simpang malaikat 44. klu jumpe aku tak tau nak buat ape. la ni ko pindah mana plak??

Ungku Nor said...

SYA-saje la tu nak tunjuk stail dia temenung sambil *tooot*, hahahaha.

MAY, hang tak baca ayat Kursi ka seblom tidoq?
Ayat Kursi, 3 Qul, AlFatihah.
Tu suma pendinding kita maa.
Kalo tak hafal, selalu kat buku surah Yassin mesti ada Ayat Kursi.
Baca lek elok ye sayang.
Ayat Kursi ada 7 ayat. Kena stop kat tempat yg patut stop. Hang jgn main tibai je baca ayat nih. Hapah pun takde kesan nanti.

Jadikan baca ayat ni bila2 hang teringat. Banyak fadhilat ayat ni tau.

Nak pagar rumah pun bukan bleh guna sebarang pagar dik oii.
Tersilap pagar, malaikat pon taknak tempuh rumah kita.
Ilmu orang sekarang nih bukan bleh pakai sangat, banyak sangat yg 'divert'.

Yang paling baik, kita mintak dairek je dari Yang Maha Berkuasa. Toksah la nak pakai2 orang tengah.
Okeh bebeh?
Wish U luck walopun kengkadang hang loqlak!

Hahahaha..Ya Ampun!!<=tiru kak Sya ;p

MaNiQ KaYaNgaN said...

hohoho.. pakai kain pelikat!! pakai baju superman.. hohohoho

13may said...

esampah: aku tak larat la hari nih....ngantuk...hehhe...

embun: hehhe...

sya: termenung dok pikiaq barang...nak buang atau nak simpan...hehhe...

RM: okeh...nanti aku pi melawat blog hang..

aley: jumpa pun bukannya syok...aku nak balik seberang:))

akak: bila balik dari KL??? tak bgtau pun....mana saya punya bihun sup tulang????

maniQ: woit!!! dah balik yea....:D

tedungS said...

dulu kawan cine aku camtu gak, rumah kat kuantan. panggil bomoh siam power punye. tk sampai minit, bomoh tu lari lintang pukang

amanitium said...

horror gak cerita ni...

dah la malam ni. aku nak komen lebih2 pun macam tak sedap hati. haha.

Pa'chik said...

la tak pindah lagi ke? nanti dia datang kamu mintak je duit sewa. suruh dia ganti. Dah dia nak sangat duduk umah tu.

Pa'chik said...

chop!chop!, pukul 3 pagi... emm citer amityville horror pun pukul 3 jugak kan?
Katch 'em Kill 'em!!

eSampah said...

ngantuk lagi?
tak ngantuk dah?
dah buleh update?

13may said...

tedungs: huaaa...dasatnya:D

aman: hehhe...takkan takut kot??? hahha..

pa'chik: Katch 'em Kill 'em!! hahhha....

eSamp: coming coming:D

MaNiQ KaYaNgaN said...

aku penah gak pindah pukul 3 pagi gara2 rumah berhantu.. hohoho.. tak tahan gak kalo malam2 ada2 jer bunyi pelik2.. nasib tak nampak muka.. hohoho

13may said...

maniQ: aku penah gak lari keluar umah pukul 3 pagi...sebab kena ambush ngan polis...hahahahha...

ontahsapo said...

mungkin dia teringin nak try punching bag kau...

Related Posts with Thumbnails
 
Designer: Douglas Bowman | Di ubahsuai oleh: 13may