Sunday, October 01, 2006

Puasa dan hari raya - Part 2

Semlm lepas terawih, gi minum kat kedai nasi kandar kat area town SP. Terpandang satu notis:
NOTIS:
Kami tidak menghidangkan makanan kepada orang Islam pada siang hari (sepanjang bulan Ramadhan)
Bungkus boleh kan????
hehehehehe....

31 comments:

MerapuMan said...

kaya oo balik SP. murtabak RM1.50, popia, RM2 dapat 6. duk kl ni rasa macam meminta sedekah la ....

amanitium said...

woah, abehla. ang da ada port nak bungkus makanan di antara terbitnya fajar hingga terbenamnya matahari ni. bahaya ni. haha.

soulof99 said...

Heh... reverse psychology ni. Padahal mmg ada le tu...

zwitterion said...

notis tu sebagai helah bela diri..

zwitterion said...

alamak berburuk sangka lak kt kedai nasi kandar tu!

esis said...

huh! nampak sangat... ada orang islam yang beli.

Angel Eyes said...

bungkus or sure boleh.. but only for ladies kot?

hehe

Angel Eyes said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Sunan_Jati said...

Heheheheh...
nasi kandar satu....
huhuhuhuhu! tapau yer?
13may bleh tlg orderka?
huhuhuh!

blackpurple said...

Oooo..kau tapau ekk....

Ayaq masak said...

WOOOOOO TAK POSA!!

Aarin said...

Ini sesuatu yg baru, x pernah tgk ader kedai yg membuat notis begini, pasti ada cerita lain di sebaliknya..

kemat said...

kat maner kdai tu...err bukan nak tapau..nak tahu jer..

Lan Rambai said...

notis tu utk penangkap orang yg makan kat public.. bukan notis utk yg nak makan hahaha

ontahsapo said...

bulan puasa ni, Pelita, Subaidah dgn Nashmir bukak ker...?

ron97 said...

nak beli juadah posa gena nii???

Sunan_Jati said...

utk makluman semua yang aku suruh 13may tapau tuh utk juadah berbuka... ! huhuhuhu!

13may said...

merapuman - balik duduk SP laa..nanti mesti hang kaya raya...hehehe...

aman - woit! jgn la bising bising...

soulof99 - maksud yg tersirat..hehhe welkam to LayanKepala:)

zwit - buruk sangka? abih ler pahala posa hari nih...

esis - hehhehee....

angel - ladies pun kengkadang malu nak pi beli sendiri...

sunan - hang nak tapau lauk hapa?

BP - hehhe...aku tapau masa dah dekat waktu berbuka:)

ayaqmasak - cakap la terus terang, hang nak aku tapau untuk hang satu...hahaha..

aarin - iya...saya pun terkejut notis tu...mcm2 ada...

kemat - kedai kat kg halaman saya...Sungai Petani

lan - hahahaa...awas! anda sedang diperhatikan!

ontahsapo - depa tu mungkin tutup pada hari raya saja...hari lain ON 24jam

ron - order..bayar...bawa balik dan makan...senang saja kan?

sunan - biar pecah mulut...jgn pecah perut..ok!

Aku Bukan Bidadari said...

Oitt ko jgn ponteng..
tak malu huhuhuhu

:P..SP makan tang mana? isk tak sabaq nk balik penang ni.

bunga rampai said...

Hidang tak boleh, bungkus sure heboh! :D
Salam.

MerapuMan said...

kalau boleh, dah lama aku balik.

depa ni bohong semuanya. signboard tu nak cover line aje. ahad pagi tu, masa lepas aku isi minyak kat petronas .. nak balik ke rumah lalu tepi pelita. mamat ni, mandi pun belum, tengah tunggu keling tu bungkus apa ntah, takkan pelita jual mercun kut.

ntah ko ke tu ?

Ayaq masak said...

Oyt! I puasa tau. Huhu. Sampai ati you. Merajuk la macam ni. *sulks*

Kedai nasik kandaq 24jam tu bukan bukak ka taim2 posa neh?

13may said...

Bidadari - hehhe...

BungaRampai - kalau org kampung nampak..lagi heboh:D

merapuman - aku pi hantar mercun kat situ..aku kan tokan mercun:P

ayaqmasak - adik jgn merajuk yea...nanti kita bukak posa sesama ok:)

Orang Biasa said...

SP? Seremban Parade.. South Park? Success Petaling (Petaling Jaya)? Subang Perdana? Seberang Perai? Sungai Pelek?

umm..aku rasa Seberang Perai kot.

13may said...

orang biasa - salah salah dan salah...sila cuba lagi..terima kasih:)

shahril aley said...

memang patut ade notis la.kat opis aku ade kedai India muslim slamba dek je jual makan minum kat orang melayu.baru semalam aku tengok

shahril aley said...

memang patut ade notis la.kat opis aku ade kedai India muslim slamba dek je jual makan minum kat orang melayu.baru semalam aku tengok

Azer Mantessa said...

SP = Sungai Patani?

13may said...

aley - ada notis pun tak guna. Org beli depa jual jugak. Bisnes is bisnes beb!

azer - Yup! Sungai Petani:)

ahmadlimraju said...

dah sah2 kedai tue jual makan kat org melayu podaaa ciit

13may said...

rakyatjelata: tepat sekali!! (ish! mcm mana aku tau nih...hehhe)

Related Posts with Thumbnails
 
Designer: Douglas Bowman | Di ubahsuai oleh: 13may