Friday, October 13, 2006

Aku hanya layan kepala:)

Entry ni aku tulis untuk penuhi permintaan AyaqMasak & juga permintaan musuh ketat aku di alam maya ini, saudara kebaboom pengecoh besaq, Abg Long Sunan Jati. Depa 2 ekoq ni dah kena tagged dgn Cik Angel Eyes kita. Pastu Sunan Jati (dgn bantuan Ayaqmasak) telah cekik tengkuk aku suruh aku buat jugak benda nih....so, aku layankepala saja:)

5 things I would do if I were a millionaire:-

  • Buat masjid
  • Buat sekolah
  • Buat hospital
  • Buat jambatan Pulau Pinang satu lagi
  • Buat bom nucklear - nak bom umah Sunan Jati

5 bad habits:-

  • Hisap rokok kuat
  • Gila minum nescafe 'O' kaw kaw
  • Suka buat tatau bila orang serius
  • Bawa moto laju laju
  • Suka tendang pungkoq Sunan Jati

5 things I hate doing:-

  • Basuh pinggan
  • Basuh cawan
  • Basuh moto
  • Buat keja 2 kali
  • Nak baik2 ngan Sunan Jati

5 things I'll never do:-

  • Makan buah betik
  • Makan ulam betik
  • Makan jus betik
  • Makan jeruk betik
  • Tidoq ngan Sunan Jati – gila hah…ingat gay ka!

5 things I regret doing:-

  • terserempak ngan sunan jati
  • sampai sekarang takleh nak taboh sunan jati
  • asyik kena kecoh ngan Sunan jati
  • sunan jati hensem lagi dari aku
  • Kena cekik ngan sunan jati

5 fave toys or thing:-

  • Gitar
  • Zippo
  • Cincin kat tangan aku
  • Tepon cap ayam yg aku ada
  • Sunan Jati

5 people I choose to do this:-

  • sunanjati
  • ayaqmasak
  • angel eye
  • 13may
  • dan sapa sapa yg terasa best nak buat....

Hahahaha….semua pakat buat lagi…..sapa suruh hangpa pandai2 TAG sana sini....


---------------------------------------------------------------------------------------
[Cerita lain]
Hari ni aku dah senyum...equipment dah ok. Thanks buat komando2 yang telah tolong aku. Nanti aku belanja hangpa makan ikan bakar:)



45 comments:

Sunan_Jati said...

Wah.... semakin cekap org yang amik gmbr tuh... respekla.. tapi yang pic gelap tuh mesti org lain yang tgkpnyer... heheheh!
13may .. hang yang mana sat nie... heheheh... mcm sbuk sj .... cewah2X!!....

dah kaya tuh mehla 10 juta.... hhehehehhe!

xkan kedekut kot!!!

MaNiQ KaYaNgaN said...

wakakka.. kat tepi tue amaran! merokok membahayakan kesihatan tapi kuat merokok.. muakkaka..

Lagi satu tak makan spesis betik.. papaya makan kot.. huhuhu

Sunan_Jati said...

bagi aku...aku xpenah menyesal pun kenal ngan hang... aku berasa seronok kenai hang walaupun hang yang slalu tipu .. kecoh... curik makanan aku akt peti ais.. curi dduit aku... buat cerita kat aku.. suruh kak angel tarik telinga aku( yang ni aku x marah tau!)... pau duit raya aku...
kelentong aku...
perburuk nama aku kat bos hang...
hang paksa aku cover semo keja hang...
walaupun aku tak tahu.. dan tak tahu katner tmpt keja hang...
janji nk tlg aku tapi kelentong... dan bermcm2x! yang xsggp aku tulis kat sini( byk sgt la..)

tapi aku tetap maafkan hang... berpegang kata2x nasihat sedangkannabi ampunkan umat... tambahan plak aku aku maafla segala kesilapanhang... huhu... Tapi duit raya aku bakla balik... nanti aku nk beli tiket raya mcm ner...

bila nk kasik??????


yang layan kepala

Sunan_Jati

superdzu said...

wow
nak buat jambatan pulau pinang lagi satu??

hu hu
so hebat.
can belanja me ?
i nak buat jambatan from my house straight ke one utama.

Orang Biasa said...

Ada Apa Dengan Betik? Betikmu Betikku Jua.. Betik Datang dan Pergi.. Kubetik Cintamu, Kurebus Ulamku..

Muahaha! Kalu Sunan dgn 13 May bertemu muka, tataula apa yg bakal terjadi..

kakLuna said...

jadi, sunan_jati ni lebih hensem dari awak le ye 13may?

Sikenit Comel-AminBakish said...

orang kata benci lama2 bertukar sayang...

nanti lama2 hang sayanglah kat sunan jati tu.. haha :D

Orochi said...

hang keje ngan bahan beradioaktif kan? hantaq la skit kat musuh ketat hang bagi dia terkena pancaran radioaktif.. pastu mesti dia jadi spiderman.. hahaha....

blackpurple said...

Sunan jati oh sunan jati.....

Isk.... tetiba teringin nak pekena ikan bakar kat belakang Istana tu la pulak....

blue_cherry said...

aik, 5 jer ke?

3 perkara 13may suka
1) Makan
2) Jalan
3) Makan sambil jalan..

ha ha. Gurau yerk..

Sunan_Jati said...

ada satu berita utk dmaklumkan....

sebenarnya tiadalah diniatkan atau disengajakan utk aku bergaduh dgn 13may...melainkan hanyalah utk menerangkan perkara atau menjelaskan perkara yang sebenarnya sj... sebab byk perkara tlh diselewengkan oleh 13may...

sebagai cth... 13mei... mmg macho dan tlh dinobatkan sebagai.. jejaka yang digilai2x oleh department beliau... tetapi... beliau(13mei da...) ingin lebih dari tuh... maka dier telah mencrobohi... autority aku.... terpaksa lah membela diri...
dlm islam pun tidak dibenarkan menyerang KECUALI diserang sj...

HARAP MAKLUM..

P/S: segala kesulitan amatlah dikesali.....

black pearl.. istana mana ni... sedap ka ikan bakar... aku nk join oit...

Angel Eyes said...

kena TAGGED lagi? mana aci ni lah? suruh la org lain yg buat... aiyooh... mak tak rela youuu!

arianna adrizal said...

ikan bakar cicah air asam.

hmmm... boleh tumpang skali. takpe sy mkn tak bnyk ;P

Ayaq masak said...

Belah la, tadak masa aku nak buat lagi skali. Takmoh takmoh blurpppppppph.

p/s: Hai nama abg long ja dok ada dalam semua jawapan. Ada apa2 kaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa jejejejejejejeng!!!

Angel Eyes said...

eh, betul ker u tak suka lelaki ni?

confused kejap.

nieys said...

hahaha.. testing testing...

baru blh tinggal komen..

macam best je yang korang wat ni erk...
*haruskah aku menurutinya? adoi.. nak kena pikir plak.. hahaha..

hayad said...

ermm...nk tye,alat ape yg sdg anda operasikan tuh?

laddyberd said...

ish.. sunan jati dan 13 may nie memang musuh ketat nie!

walaupun musih ketat, nama sunan jati tak pernah terhindar dari n3 13may.. ehem.. ehemm...

esampah said...

aik.. baju belang lagi?
hg mmg suka pesen belang2 ka?

13may said...

Abg Long SUNANJATI: cek minta ampun bebanyak yea...peace brader! Nanti mai raya umah aku tau...sempoi punya aku jamu kat hang...hehehehe....

maniq: amaran tuh ditujukan untuk saya..tapi tak berkesan pun..hampeh!

dzu: hehhe...kalau dah duit byk, buat jambatan dari sana mai penang pun tadak hal:)

orangbiasa: aku alergik BETIK!

luna: sebab dia hensem dari saya yg buat saya bengang tuh...(statement bodek Abg long)...hehhe

si kenit: kalau aku sayang dia, mesti ada makna tuh...hahha

orochi: mamat sekoq ni kebal, kena radioaktif tadak apa pun..sebab tu aku nak bom umah dia...hahha

BP: makan ikan bakar kat istana mana? join??

BlueCherry: hahha..jln2 cari makan...best nyum nyum nyum:)

angel: hahha...padan muka...alaaa..buat la sekali lagi...hehhe...

arianna: nak join mkn ikan bakar? ok..no hal, bila free???

ayaqmasak: aku tak kira...hang buat lagi sekali...pandai2 sapa suruh TAG aku hari tuh!

angel: aiseh angel...u jgn buat I confuse sama....

nieys: hahha..tahniah sebab dah berjaya tinggalkan komen...hmmm, officially saya TAG anda! boleh buat kat blog..okeh:)

hayad: ini adalah mesin perentas masa...boleh back to the future...hehhe:)

laddyberd: memang kami musuh ketat pun...tapi tak pernah hilang di ingatan....Cisss!

esampah: laaa...ahha laa...aku pun tak perasan aku pakai baju belang lagi...

hayad said...

ceh! nipu sgt le tu mesin rentas ms..huhu. [amaran: sy bkn bdk tadika yg boleh diperkotak-katikkan,haha :p]

booGie said...

Biar saya teka...
Anda tak suka betik.
Anda suka benor kat Sunan Jati

MerapuMan said...

woi mat rempit ... slow sikit bila bawak moto tu

amanitium said...

kau tak suka betik? come on la! mana kelakian kau?

p/s: kebanyakan lelaki suka itu.

JalakLenteng said...

bentuk badan anda ni, serupa macam pahlawan....
hamba still menanti pertarungan antara tuan hamba dan saudara sunan-lelaki-sejati..

Lan Rambai said...

setakat millionare mana cukup nak buat jambatan penang ke 2 weii...

zwitterion said...

en13may aka en belang..hehe.suka baju belang2 tp x suka makan betik

arianna adrizal said...

bile2 je. hehe.

13may said...

hayad: laaa..tak caya ke? tanya SunanJati kalau tak caya..hahha

boogie: anda memang seorang yg prihatin..

merapuman: sekrg moto aku dah tak laju...macam siput saja lari...eksiden hari tuh...

aman: hang posa ka dak nih??? hehhe...

jalak: sabar...hari itu akan sampai jua...

lan: hahha...buat satu lorong cukup la...just for motorcycle...

zwit: walaupun saya suka pakai baju belang..tapi saya bukan lelaki hidung belang tau...hahha..

arianna: hehhe..kena turun Penang ler camtuh:)

MerapuMan said...

accident? kesian.

arianna adrizal said...

o, penang ka.. sy tatau nk pi penang. tak penah pi. sila gelak. haha.

Sunan_Jati said...

erm.,.. arianna.. aku pi amik hangla bleh... sudi ka naik keta kura2x aku.. huhuhu!(13mei.. aku ptoong line hang ) huhuhu!

kakLuna said...

13may...

hohoho..aku dah ingat dah hang sapa..

kita penah jumpa kat T**** dulu kan?kan?kan?

patut la mcm pernah kulihat..

Sunan_Jati said...

bila masa kak jumpa 13 mei bnie... bagitau sat... oooo
kecoh sy yer?!!

kakLuna said...

sunanjati,

masa tu hang pun tak lahir lagi kat donia nih...hikhikhik...

i mean..dunia blog..;)

suzequatro said...

betik is so sedap ok!

elly said...

bila nak update ni....

MerapuMan said...

arianna i nak balik SP raya ni, nak tumpang ? tapi duk belakang la ... sebab bini dah duk depan.
13may kau naik moto tu lagi ke, angkat baru la. jiran aku baru je amik goldwing 2nd hand. leleh air liur tengok.

arianna adrizal said...

sunanjati,
err.. sbnrnya yg mana satu ni, naik kura2 ke naik keta?!

merapuman,
takpelah, tima kasih.. takkanlah sy beraya kat SP pulak??. hahaha ..

13may said...

merapuman: ahha...anak menakan aku kasi eksiden..pastu aku kena repair...dekat seribu kena..pergh!

arianna: lepas raya atau hari raya...cuba datang sini, okeh:)

sunan: hang memang takleh tengok aku senang...cisss!!

luna: hmmm..agak agak ler...betoi kot???

sunan: kami tak kecoh hang...hang tuh yg asyik dok kecoh org...

suze: almost 20years dah tak makan betik...tak lalu nak telan...

elly: hehhe...sabar ok:)

merapuman: moto besaq susah nak cilok kat penang nih...hehhe..

arianna: apa salahnya beraya kat SP??? Kuih pun murah...popia 6 bijik RM2...tak caya tanya merapuman...hehhe...

shahril aley said...

ko ni mmg suke dgn sunan_jati ke. aku baca setiap entry atau cbox mesti ade korg berdua "bermadu asmara".hahaha... ;)

esis said...

huh benci tapi suka. muerekekekeke

blackpurple said...

13May & sunan jati.. ikan bakar jln bellamy belakang istana negara tu la...kaw.. kaw....

Sunan_Jati said...

Oih... jauh nyer siut... aku bukan kat kl la....abis dah 13mei duk kata kat aku.. manq bleh didiamkan... huhuuhhu! jgnla aley kata aku ber,madu asmara ngan13mei.. bila masa plak dier madu aku.. uewek... nk muntah ni... seb bek sempat thn kalu tak abisla...

13may said...

aley: suka??? hish...biaq patut sikit aiihhhh....

esis: oit...aku cuma bengang ajer ngan dia...

BP: hmmm...nanti ada masa aku ajak Sunan pi sana...tak ajak pun, mesti dia nak ikut gak...hampessss!!!

sunan: ceh! akai tak posa...dok buat nak muntah2 plak..blah la hang!

Related Posts with Thumbnails
 
Designer: Douglas Bowman | Di ubahsuai oleh: 13may