Wednesday, September 26, 2007

113: Aik???

1) Pompuan akan menyuruh teman lelakinya memesan makanan banyak banyak ketika dia dalam keadaan sangat lapar. Namun apabila berat badan pompuan tu bertambah, pompuan akan menyalahkan teman lelakinya kerana selalu memaksa dia makan banyak banyak. Aik???

2) Akibat terlalu letih atau penat, pompuan akan memberitahu teman lelakinya supaya jangan menelefonnya kerana dia mahu balik rehat dan tido. Namun apabila teman lelakinya tak menelefonnya, dia menuduh teman lelakinya sudah tidak mempedulikannya lagi. Aik???

3) Pada waktu malam, akibat terlalu mengantuk..pompuan tak amik peduli apa yang di bicarakan oleh teman lelakinya melalui telefon. Terus tertido. Namun apabila pagi besoknya, pompuan tu memarahi teman lelakinya kerana letak telefon begitu saja. Aik???

4) Apabila sudah membeli suatu barang, pompuan akan bertanyakan pendapat teman lelakinya tentang barangan yang dibelinya tadi. Namun jika lelaki itu memberikan jawapan yang kurang memberangsangkan, lelaki itu dikatakan jeless. Aik???
5) Kerana terlalu banyak duit habis akibat berbelanja tanpa kawalan, pompuan akan menjadi tertekan dan cuba beritahu teman lelakinya bahawa dia telah pokai atau sengkek. Namun jika duit itu sebenarnya adalah duit teman lelakinya, apsal pulak dia hendak stress??? Sungguh aikk???
Kesimpulan:
Aku makin tak paham...hahha hahha...saiko sungguh!
----------------------------------------------------------------------------------------
Iklan Berbayar:
Seorang sahabat blogger yang sedang melakukan satu bisnes makanan. Sila klik pada imej untuk maklumat lanjut:

93 comments:

sya said...

Bukan u je tak faham.. kak sya yg pompuan pun tak faham..

13may said...

kakSya: hi kak sya...blog dah updet ker??? busy sungguh nampaknya sekrg nih :D

[b]y [y]oung lady said...

xphm eh?
sllu kne ke may?
mai la tuka gf.pasni xde da aikk2

*borang ade lg x?wink2

13may said...

byl: oh! saya terasa macam nak pitam sungguh... mcm tak percaya....*wink wink sambil kelam kabut carik borang*

K i a H R o N g G e n G said...

aikk??...bape bayak aikk daaaa..dah nama nye CENTA lautan berapi sanggup hang renangi kan MAY?..

Note:Kejap je hang aiikk² nie(time berchenta),dah kawen sok rasainn loee...bukan aikk² dah larriiiiii (hentikan lah saje jenaka lalala...cerita chenta yg indahhhh)

13may said...

kiah: sesungguhnya aku takkan sesekali berenang melintasi lautan api..carik penyakit ajer :D

p.e.e.p.a said...

no.2 tu mcm penah brlaku jek =P

Asnor filza said...

complicated betul ko nie may.. jantanisme tullll

Masy said...

yg nomo satu tu cam pelik je? ade ke camtu? isk isk

kad raya kad raya kad raya kad raya
duit raya duit raya duit raya

~~~***aZaHygCoMeL***~~~ said...

errrr.... no 2,3,4 tu mcm kene batang idung aku yg mancung jer ni... tapi aku bukan psycho ok! yang no 1 & 5 tu tak kena aku :D biler aku order byk2 nnt dia yg abis kan :)) dah tu no 5 tu plak, aku shopping guna duit sendiri ok!

p/s aku rasa aku ni awek yg baik la :D

Si B*ntang said...

azah pasan.kahkah !

aku rase,aku takde satu pon seperti yg diatas.

1.kalau aku byk makan,aku akan salahkan cik azah sbb die suke cter pasal makanan kat aku.so,aku tpakse try walaupon xde pakwe. aku angkut la adek,akak,pappa aku.

2. aku xpenah susahkan org camni. sbb aku tau,urg len pon tau gakk bz. tau gak penat.

3.aku slalu xnak ngaku aku nantok lau urg call. endingnyer,urg tuh aku melayan kemamaian aku n tpakse memputuskan talian. so,aku akan mrasa malu bile ingat balek taem aku bgn tdo. aku mmg x ingat ape aku dok borak lau mate aku da berat.

4. azah mmg slalu jeles dgn ape yg aku ade. bukan salah aku oke. aku xpenah suh die jeles tau.kahkah!

5. aku xde pakwe,so,aku salahkan azah.[baanyaak betoi dose azah kat haku.ahaks!] sbb kan,die la yg dok cter itu ini nan aku. suh aku beli kasut la,beli mekap la. bile aku suh die seponser,die ckp mak die suh kumpol dwet utk kawen.

sekian,trimas :D

Mummy Rizq said...

aku cukup suka menghabiskan duit laki aku.. tapi betullah! aku akan stress jugak kalau duit dia dah habis aku belanjakan.. hee.. he...

13may said...

peepa: hehhe...no komen :P

asnorFilza: jantanisme??? wahahahahha:D

masy: ada...bersepah sepah..hehhe..tunggu tau ;)

aZah: ehem ehem....nak raya aku nak gi jb...jumpa awek yg baik tuh...heheh ;)

siBintang: oh! sekrg baru aku tau Azah camna orangnya...hahha hahha

mummyRizq: hehhe hehhe...sungguh aik???

[b]y [y]oung lady said...

ahaha.
may, jmpe ke x borang 2?
penat byl tunggu ni

*may ni men2 ke tol2 ni

Yatie said...

alamak .. cam ada yg terkena plak kat diri ini .. hahaha ..

a) berat badan naik salahkan hubby sbb asyik suruh masak aje .. padahal diri sendiri yg kadang2 gila nak memasak .. hahahha ..

b ) selalu usha hubby suruh beli macam2 .. mintak macam2 .. jenjalan sana sini .. bila hubby cakap duit dah kurang, kita plak yg panik suruh dia simpan utk masa depan .. pastuh bila ada duit lagi kita kikis balik .. tapi lepas tuh bila dah takde duit sendiri yg panik dan stress .. hahahahhaa ...

©Opah De said...

Aik! Memang tak senonoh je owang pompuan ni kan... isy isy isy... tapi orang lelaki terhegeh-hegeh gak nak kawan ngan kami. Aik!!! Saiko sungguh!

Ayaq masak said...

Oihhh bolan posa pon ada hati nak ngutuk pompan!!

jeketbiru said...

hahaha..sapa yang saiko ni sebenarnya?
oppss..tak bleh kata awak saiko sbb kad raya dr sg petani br ja sampai,hehehe...

p/s:encem signature nampaknye,hahaha

inah said...

sape saiko sape???

aku yg baca..aku jadi saiko..

inna hayati said...

uish en.may...tak pose eh?? bulan pose mane bley ngutuks orang...

payah betul gf en.may ni ek??

en.may belikan die makanan banyak2 sape suh?en.may la kene catu makanan die kalau nak die selalu lawa...aik??

lah..en.may da tau die camtu, en.may tepon je la die...tu pon en.may berkire?aik??

die nak manje2 ngan en.may, suh teman die slep2...en.may tak mau? aik...???

en.may da tau die dahagakan pujian, puji je la melambung..takkan en.may taknak bahagiakan hati si gadis?? aaaiiikkk???

lah...gf en.may pon kene la budget duit en.may...kan ke nak kawen nanti...en.may taknak kawen?? aaaaiiiikkkk....????

umph...umph...en.may ni...

amyz! said...

maknanya, lelaki kena faham maksud yang terselindung di balik kata-kata perempuan.. hihi. :-)

kawaii_desu said...

Aikkk???

Noushy Syah said...

tehehehhe...:))

Ungku Nor said...

5 kes 'Aik; ni mewakili yang 'The Lima' tu ke?
atau 'sorang' je dah ada 5 kes?
jom kita kira.
Salah kira karang, sat gi hang KANTOI lagi sekali.

Ekceli akak tanak la hang jadik kurang siuman taim dah dekat2 nak raya ni kan..

kesian.

~qudwah_mardihah~ said...

salam

tumpang lalu yer....mana kad raya den 13May? ha ha ha ha..lekas2 hantaq sini,,,den tunggu nih. Yg besaq yer

13may said...

byl: hehhe...errr...nak isi borang hape nih??? hahha hahha :P

yatie: hehhe...memang aik! :D

OpahDe: errr...reverse saikologi nampak :D

ayaqmasak: mana ada...cuma aik! ajer...hehhe :P

jeketbiru: oh! dah sampai yea...hehhe :)

inah: hahha hahha hahha

innaHayati: hehhe....saiko saiko :P

amyz: iyea iyea...tengah study nih :D

kawaiiDesu: saiko saiko...hahha :P

NSyah: hehhe :))

akak: hehhe...biasa la akak...tengah susun program raya...jadi tak normal kejap :D

QudwahMardihah: hahha hahha...weekend ni baru nak pos...kan dah abis tarikh tutup lagi tuh...sabar yea.. :)

faridmw said...

salam.. selamat berpuasa..
mmg pompuan ni kuat makan dari laki.. tu yang suruh lakipesan makanbanyak tu...

kurekuredalamperahu said...

sesungguhnya kaum wanita memang saiko!

kuakuakua!!!

kaum lelaki, terima je la ek! ;)

arsaili said...

perempuan kan complex n unique

Jie said...

issshhh...dah lama tak jumpa keserasian lagi ke?

entah entry ke berapa la...baru nk stabil erk..aiitkkk!!!!!

fiezafadilla said...

manader cenggituuuuu

aria ayumi said...

aiiikkk may tak insap lagik? hoho

HAnA-Ni-Mo-Nai said...

aikk??
pesal satu pun tak betul situasi watashi???
may saja ada-adakan citer ekkk
ahahhahha

RedWGG said...

aik??
tu pun tak paham ker?
gali lagi..gali lagi...

nanonano said...

mmg ah,
huhh!

CiK BaWaNg said...

kaum wanita berjaye menyaiko kaum lelaki..termasuk 13may...aik sungguh

wan said...

Lecehnya kalau ada pompuan camtu. Ada kerr?

chii said...

manusia sgt cmplicated...=p

ah kim said...

Salam Eidul Fitri. Maaf Zahir Batin. Heh!

Mak Su said...

tsk tsk tsk, hhhmmm, memang susah nak faham

Cik Seri said...

hahahaha..
kekadang sakit batang hidung sendirilaaa masuk blog nih...
baca betul²..KADANG-KADANG jer

13may said...

faridmw: hahha hahha...aku tak cakap apa2 yea.. :D

kurekure: iyea la..iyea la..huh!

arsaili: hehhe...setuju!

kakjie: errr...bergantung kepada angin..tambah2 bila..err..mai sakit org pompuan...

fiezafadilla: hmmm...percaya la kat aku... hahha :P

aria ayumi: hehhe...dasar lelaki :D

hana: satu pun tak betul??? ni yg suka nih...hehhe ;)

redWgg: hehhe..semangat semangat :D

nanOnanO: kannnn....??? :P

cikBawang: saiko saiko :P

wan: ntah...ada kot...hehhe :P

chii: yaa...terutamanya...err..tadak apa apa laa..hahha :P

ahKim: salam untuk ko jugak :)

maksu: part mana yg maksu tak paham tuh...hehhe

cikSeri: hahha hahha hahha...Opss! saya guna talian maxis :)

chii said...

terutamanya 13may eh :p

Azer Mantessa said...

bila depa tak nak depa kata nak ... aikk

bila depa nak depa kata tak nak ... aikk

nasib baik nabi ada ajaq ... diam tanda setuju :D tidak kalau, hah, 20 tahun kawin ... aikk aikk aikk aikk aikk aikk aikk memanjang haku.

julia said...

ahahaha..
saiko saiko.. tapi lelagi tetap gilekan kamiiiiiii.. lalalala.

shahril aley said...

ko pernah dengar tak "duit ko aku punye & duit aku tetap aku punye la" maknanya duit ko tetap hakmilik galfren ko la. ala awat nak kemut sangat banyak pahala ko dapat beramal jariah dengan awek ko. kalau nak break pun ko kluar la invoice atau tuntutan perbelanjaan :)

ernisuhana said...

apa apa je la. dah sanggup nak ada pasangan, kena la sanggup terima apa je. AHAHAHAHA *gelak syaitan*

delima said...

ermmm... macam nie ekkk? tapi laki ker.. pompuan kerrr... sama jer kalau perangainya macam nie...

salam singgah.. :)

AiRynnz said...

aiii...ikhs...huhuhu

debikdebuk said...

Bila pompuan tu jumpa kawan laki dia kata "ala, takkan takleh jumpa kawan lama" Kalau lelaki jumpa kawan lama pompuan, "you ada niat nak sambung balik hubungan lama tu ker hah???!!!"

RaFFLeSiA MeRaH said...

ader2 jer ko nihhhh...asyik duk cari salah pompuan manjang....sib baik tolong pompuan jual kuih, hehehe...wawawaaa...ween nyer bisnes menular sampai ke blog 13may, cayaaaa laaa...brangan nak dpt cupcake ween la tuuu...:D

13may said...

chii: cesss!!! hehha :P

azer: hahha hahha haha :D

julia: nak buat camna...huhhu

shahril Aley: hehhe...bagus sungguh idea ko nih :D

ernisuhana: iyea la...iyea la... :P

delima: hahha hahah...selamat datang :)

airynnz: hehhe...jom kita makan murtabak ;)

debik: aikk aiikkk aikkkk??? hahha :D

RMerah: bukan cari salah...cuma heran..aikk aikk??? :P

Pa'chik said...

oit oit.. blog ko dah jadi papan eklan eh sekarang.. waaa.. macam bastop lah.. kekekeke...

Leeds Al-Malique said...

ni kes hang ngan awek hang ka?
tak penah jadi pun kat aku. hehe

iEn said...

tol2 aku sokong seratus peratus.. wakkakaka jom tido! aman skit! hehe

MINAH CELOTEH said...

selalunya pompuan yang kena label banyak membebel, entri ni menunjukkan yang lelaki lagik banyak bebelan nya...Aik!!!!

HAKHAKHAKHAK!!!

Sarah Mohd Shukor said...

Eh, sy baru tgk kt blog gf adik sy. adik sy kasi bday cake yg cupcakes comel2 sebijik camni. ntah2 adik sy beli dgn dia la kot. comelnyaa..!

gurL said...

tapaham? wat2 paham da le u.. hehehe

Heartless Devilish said...

seb baek lar aku nie sorang je..takder boipren..so aku penin sorang2 juge...
1. aku makan byk maner pun camnie.. so akan penin maner pegi nye makanan tersebot... dan kawan lelaki aku yg rapat juge penin naper aku makan2 tak beso..
2. kalo aku dah letih.. aku akan tido.. dan aku akan marah kalo orang tepon aku time aku tgh tido.. lagi bahagia jika tido ku tak diganggu.. kalo orang tepon pun aku wat bodo..kalo orang tepon..aku akan marah dier pada keesokkan arinye...
3. selalunye memalam..aku akan berskype atau voice chat ngan kawan2... sampai tetido..dier tetido dan aku tetido..sok paginye memasing pekik kat mic suruh bangun..(kejadiannye ini hanya berlaku pada ujung mgu sajer)
4. aku biasa shopping sesorang.. bebas mengangkut aper sajer aku sker..
5. aku tak pakai duit orang laen utk shopping..aku pakai aku sendiri..kalo terlebey blanja..aku penin sesorang dalam umah..pastu aku gelak..alamak..bajet lari ar..

miakakakakakaka (cam tulis blog aku plak)

HazuraHamzah said...

kekadang pompuan memang camtu...
nasib badan la kan...

setahun aku makan ayam goreng hari2 tak jemu2, ntah la saiko ker apa...

kel@mbu said...

ko x fhm? aku lagi la x fhm.
huahuahua..

amar said...

laki pon same je jugak senanye. ke aku je? apape la..

lindosh said...

entri neh sangat hampes! tapi pedulik la pompan nak kata apa.. nak rasa apa pong! hahahah

zwitterion said...

haha.. aikk..aikk

13may said...

pakcik: hahha...tapi berbayar tau pakcik :D

Leeds: errr....awek yg mana nih??? hahha hahha :P

iEn: Tido??? aikkk???

MinahC: hehhe...sekali sekala nak berleter gak :P

sarahShukor: hehhe...mungkin kot..hahha :D

gurl: aikkk???

heartless devilish: hehhe...rock sungguh :D

hazuraHamzah: aku makan laksa setahun...wahahahaha :D

Kelambu: hehhe.. :D

amar: aik??? tetiba ajer backing pompuan nih...hahha :P

Lindosh: saiko saiko :P

zwitt: oinkk oinkkk :P

Titicaca said...

bila org pompuan suruh berenti merokok, lelaki sengih2 kata alaa..sikit jerr..bila lelaki sakit tekask disebakan rokok, dia marah kat pompuan sbb tak suruh dia berenti merokok..Aikk???

Sastri said...

hmmm... hat nomot 1 tu tak betul, sebab rugi wooo kalau pesan banyak2 tapi tak habis mamam... nomot 2 plak, kalau dah penat, salu sms jer ckp penat dan nak titun, takde dah tepon2, nomot 3, tak penah lagi berlaku, nomot 4, tak penah lagi kata dia jeles, keskeskeskes.... dan nomot 5, tak penah lagi berbelanja tanpa kawalan... :D

DiaHarris said...

ahakkksss!!!

no last tu mmg very2 the aikk??

klakar lar u ni abang 13may *kenyit mata*

jawapannya utk soalan no 5 adalah : SBB NNT TAK DAPAT NAK SHOPPING KAT TEMPAT LAIN PULAK..

btl tak?

;p

Mr PenyuBiru said...

aku aik 800 kali

eSampah said...

komen utk no (3)

mmg patut kena marah..
biaq la pompuan tu nak tidoq..
sembang la spt biasa..
tak buleh?

kc said...

laa aku hingat ko yg buat cupcakes tu..isk isk. kata terror masak dodol. nenek aku kata kalau org tu reti masak dodol dia boleh masak apa saja...

tapi aku tak percaya cakap nenek aku tuh...ekekeke!

nuu_OL said...

yang no 5 tukan::Kerana terlalu banyak duit habis akibat berbelanja tanpa kawalan, pompuan akan menjadi tertekan dan cuba beritahu teman lelakinya bahawa dia telah pokai atau sengkek. Namun jika duit itu sebenarnya adalah duit teman lelakinya, apsal pulak dia hendak stress??? Sungguh aikk???----> ehhh saya stress tau walaupun guna duit bf ke, mak ke ayah ke..(ye la sangattttt :)) )

cikdinz said...

aik..aik..aik..aik....

blackpurple @ jowopinter said...

Ermmmmmmmmmm....

Oooo....kek cawan. Ingatkan butang baju melayu...he he he...

13may said...

titicaca: hoh??? hah?? huh!!

sastri: waaaaa!!! bagus betul :)

diaHarris: iyea la iyea la..betul la tuh :P :P

penyu: haha hahha

eSampah: aikk??? lain mcm ajer bunyik nih...hahha hahha :D

kc: bak mai alamat...nanti nak pos dodol :P

nuu_ol: sangatttttt :P

cikDinz: hahha hahha

BP: hahha...kalo nak rasa, buleh order kat tokey dia :)

TedungS said...

hahaha.. pompuan mmg camtu, lebih2 lagi bila tgh PMS ;p

tp tak semua la (cover line nih)

Pa'chik said...

kesian ko dapat awek mengada-ngada macam tu.. carik lain la weh.. kekeke...

ninadewe said...

aik???

no.1 tu sy pernah buat. sy akui.

no.2 tu sy xpernah buat. penat pon sy, suke je klo bf kol.. =)

no.3 manade mcmtu.. ade ke pompuan yg mcmtu?

no.4 sy xpernah tanye bf pasal barangan yg dah sy beli.. coz i hv my own taste..

no.5 hmm.. sy xpernah buat mcmtu. ntahla klo pompuan laen. heheh.

kesimpulan.

sy gf yg baik =D


p/s. nak alamat ofis betul2 ke?? hmm.. send kad raya thru email je la.. amacam? ;)

~ahni~ said...

Hi Encik 13May, saya dah lama tak updet blog pasai dok sedih dengan adik nurin.

Nanti saya dah OK saya updet la.

Aik? Pasai apa saya habak kat encik 13may? Aik sungguh!

Mr Sadman said...

eceh...nidewe...gf yg baik dan...dan je...huhu...

tp memang betul 13may...pompuan ni psiko...master psiko...aku pernah mengalaminye...

Kak Lady said...

13may...kalau tak paham2 jugak..walaupun dah banyak kajian dibuat..kenelah menerima hakikat bahawa wanita tu sukar untuk difahami...

kawaii_desu said...

yenndaey, awat tak hapdet2 lagi ha?ha?ha?

hehe kasik saiko sama dia hehe

HazuraHamzah said...

aku dah dtg... ada brani ka??

nuu_OL said...

YG NO 5 saje nak tambah::lelaki..akibat dah hbaiskan duit ngan rokok ngan kete, dia pun terpakse la pinjam kat mak/gf dia...huuhuhu sape setuju, angkat kaki :));p

ad3ck said...

baerpa ween bayaq hang ha? tolong promotekan blog aku boleh? haha haha.

Mummy Rizq said...

dah senin weii!!

13may said...

tedungS: hahha...tapi kita pandai cover :D

pakcik: cari dapat semua camtu...hahha

ninadewe: saya tahu...anda memang baik...;)

ahni: hmmm...memang aik??? hahha :P

mr Sadman: kah kah kah :D

kakLady: hmmm...camtu la nampak gayanya..:)

kawaiiDesu: aikk??? saiko nampak :P

hazuraHamzah: hehhe...main meriam tanah??? jom!!!

nuu_ol: hmmm...tu kira benda biasa ajer la...hehhe ;)

ad3ck: hehhe...mana buleh citer kat hang... :P

mummy Rizq: perghhh!!! saiko saiko :P

GoD's~sLaVe said...

yargh..!!kami hebat..!!women rocks..!

13may said...

God's Slave: iyea la..iyea la.. :P

akira said...

hahak!
maymay..
awek awak semua macam tu ke?
he he he.
kesian :P

13may said...

akira: awek yg mana nih??? huhhu huhhu :P

hUmmY said...

aik?

aku x camtu pon!

ahahaha!

aku mahu cupcakes itu!

banje pls may!

:))

13may said...

hummy: oh! ko bukan camtu eks??? ni yang nak suka nih ;)

Related Posts with Thumbnails
 
Designer: Douglas Bowman | Di ubahsuai oleh: 13may