Monday, September 17, 2007

110: Tak hairan dan tak pelik – Part 1

1) Tak hairan jika lelaki yang menunggang motosikal mementingkan keselamatan diri. Mereka akan memastikan motosikal mereka sentiasa berada dalam keadaan baik dan sentiasa memakai topi keledar. Dan topi keledar itu tak pernah lekang dari kepala walaupun ketika singgah di kedai nasi kandar pada waktu tengahari semasa di bulan puasa. Ini juga tak pelik.

2) Sebagai menunjukkan sokongan terhadap kempen kebersihan alam sekitar di bulan puasa, tak hairan jika lelaki menghargai beg beg plastik terutamanya yang berwarna hitam. Mereka sentiasa membawa beg plastik hitam itu ke hulu ke hilir semasa dalam bulan puasa. Kadang kadang, kita dapat melihat golongan lelaki ini juga akan membawa kotak kosong bergantung kepada keperluan dan permintaan. Ini juga tak pelik.

3) Tak hairan jika pada bulan puasa, lelaki tetiba menjadi manusia yang suka mengunjungi taman taman rekereasi pada waktu tengahari untuk beristirehat serta melihat kehijauan muka bumi. Pada waktu ini, kehadiran manusia di taman taman rekreasi adalah amat minima dan sesuai untuk dijadikan tempat berehat. Ini juga bukan sesuatu yang pelik.

4) Tak hairan jika ada juga perokok lelaki secara otomatik suka memakai wangi wangian (minyak atar, minyak wangi atau sebagainya) pada bulan puasa. Ini mungkin untuk menambahkan kesegaran badan. Dan mungkin juga untuk menaikkan aroma badan supaya sesiapa yang mendekati lelaki itu tidak rasa tergugat.

5) Tak hairan jika ramai lelaki hampir lembik kerana berpuasa. Dan juga tak pelik jika ramai lelaki hampir lembik akibat berlakon di bulan puasa. Hehhe....

Kesimpulan:
Lelaki boleh berubah menjadi amat pelik dan menghairankan dalam bulan puasa.
Awasi teman lelaki anda...hehhe

88 comments:

13may said...

Bulan posa nih...tak larat nak pikir nak wat entri...idea ada cuma kadang2 tak boleh olah dan hurai...

so, kita layan entri yang skema sikit la...hehhe...

Selamat Berbuka Puasa :)

[b]y [y]oung [l]ady said...

x heran jika kadang2 may skema tp pelik tgk may tibe2 x larat di bulan puase.

=p

Jie said...

ehemmm..kata org bercakap dr pengalaman...

:P

~~~***aZaHygCoMeL***~~~ said...

hahaha...may dah jadi lembik...patut ler berkurun nak tunggu dia update...bulan puasa je may ilang tenaga....huhuhu....tak hairan sungguh!

suri said...

err.. mcm penah buat je? lalala... may, aku pinjam entri hang tau. kalo tiba2 hang ternampak di mana2, itu aku la tu ek.. nnt aku explain. sekian mekasih.

p/s: menu arinih ialah pasta pemalas, buka di opis.

Sarah Mohd Shukor said...

salam may,

oh...nasib baik adik2 lelaki sy x de yg bertukar jd pelik2 bln2 puasa ni.
eh may. tu apa tu kt bawah meja tu? plaktik hitam nak buat apa plak dh tu? *ups..may jg dh pelik2 bln puasa ni ye* haha

K i a H R o N g G e n G said...

Tak hairan lah may dibulan posa layu lemah gemai nak layan kepala..


Note: Puasa bukan setakat tahan lapar ya..tahan nafsu sekali.Harus lah pala may kurang aktip pose gupe nye syabas Inpector MaY

Ayaq masak said...

Topi keledar itu juga tak lekang bila singgah di kedai Magnum atau Toto. Hehe.

Noushy Syah said...

no 2/ emmm kemana2 with black plastic bag?..I wonder why? emmm..

::QasiehFirdaus:: said...

hahahahhahaha laki memang camtu.. tak dinafikan lagi.. :P

khairyn said...

oooh macam tu ye lelaki?

ish ish ish

akirasuri said...

oooh macam tu ye lelaki?

ish ish ish

ha ha ha..

maymay tak macam tu kan kan kan :p

Achik_Sufi said...

puasa..puasa..puasa...kenapa budak kecik tak puasa erk...?

Azer Mantessa said...

hehehe pecah rahsia kita bang ooii

goboklama said...

jgn 13may trmasuk dlm golongan itu sudah lah ye? Mmmmmmm....teringat lak nasi kandar Subaidah kat Butterworth aritu,sedapnya!!!!

faridmw said...

salam ramadhan...

yer ker lelaki mcm tu.. leh berubah kearah baik ka? kira lelaki senang insaf la agaknya la kot...

amyz! said...

wooo woo.. macam ada yg tak kena je... ini boleh mendatangkan rasa curiga~ haha.

Masy said...

cite psl lelaki (baca: 13may) tak pose ek abg maymay? isk isk

try skodeng kt taman tasik ah nanti

arsaili said...

hak minyak atar tu, maksudnya nak cover bau asap rokok ker..uhuhu...adess sapa la yg posa tuh wei...berhentila merokok!

Sastri said...

ih ih... ni cara2 nak kaver tak posa ka nih?

eSampah said...

kuatnya bau minyak atar hang may...
sebatu dh bau ni..

ad3ck said...

awat bau kari ikan neh? hang posa tak haha.

Cik Seri said...

biasa pegi taman tasik mana? nak jugak tolong jenguk² sikit...ambik gambor sket..tempek dalam internet sket...tulis besar² sket..."ADAKAH INI TEMAN LELAKI YG DIMAKSUDKAN?"

sYaFa~ said...

ala..berkias plak..cakap jelah xpuase :P

cikdinz said...

heheheheeee.....
teori.....

Yours Truly ... XOXO said...

mmg tak pelik pun.... biase le lelaki... thehehehe ;P sebulan kene pose takde cuti...tu yg nak cuti sendiri... tak heran juge ramai lelaki mengunjungi klinik pada bulan puasa atas sebab gastrik dsbg... ;P

ah kim said...

Ah May...

Hehehe

MINAH CELOTEH said...

Oooo mmg tak hairan dan tak pelik bulan bulan posa ni buat entri hal jenis sendiri :)

fiezafadilla said...

ehem...ada pengalaman ker may?

Darling said...

err ni dari pengalaman sendiri ek maymay? hehehehe..

aku memang tak pelik bab ni. nama pun lelaki kan? :P

nUr@dDeEn said...

Hak hak hak ... No Komen! Sebab banyak yg betoi dari tak betoinya. kawan aku baru saja cerita pasal kes nih semalam hehehe...!!

Mak Su said...

pempuan kena skodeng bopren mereka

Yatie said...

pelik ye napa encik 13may jadi cam nieh .. :p

wan said...

Entri skema pun, yang makan cili musti rasa pedas nyer.

Selamat berpuasa may..

Danisha said...

Tak baik tau. May kena puasa. Berdosa tau May.....Iskhhhhhh....

Alex Lacey said...

ahak ahak....Selamat Berpuasa

AiRynnz said...

mmg x heran langsung...coz org lelaki mmg byk helahnye tuk ponteng pose :p :p

may jgn ponteng tauuuuuuu!!!!!!

debikdebuk said...

Ko memang berpengalaman dalam entry ni....

13may said...

byl: rasa lembik ajer...hahha

kakJie: err...jauh perjalanan, byk pengalaman...hahha

AzahYgComel: hehhe...lgpun rokok tadak...hahha hahha

suri: pasta pemalas??? megi eks??? hahha :D

Sarah mohd Shukor: Uiii...camna buleh nampak nih??? cover cover...hahah :P

kiah: hehhe...rokok tadak la beb....mcm anak kucing hilang anak ajer..meow meow mauuu!!!

ayaqMasak: tepat sekali! Makan apa yg cerdik sgt nih??? hahha

NSyah: hmmm...plastik megic :D

Qasieh: hehhe...nak tau Part-2 camna plak??? hahha

Khairynn: bukan 13may yea..harap maklum :D

Akira: tak tak....tak caya tanya sunan...hahha :D

achikSufi: budak kecik mana tuh??? hahha

Azer: hahha hahha...rahsia yg berkurun lama :D

gobokLama: best kan....lapor dah...hahha :D

faridmw: salam kembali...insaf tu susah nak cakap...terpulang pada individu...contoh byk dah...hahha hahha

amyz: errr....tak kena tang mana nih??? cuak cuak...hahha

masy: hehhe...kui 12.30pm tau! hahha hahha

arsaili: hehhe...lepas berbuka, pastu cucuh rokok...adussss...nikmat sungguh! :D

sastri: keh keh keh.... :D

eSampah: biasa la...kasi aroma sikit...hahha :D

ad3ck: eh! mana layan kari hari nih...hari ni western. Ntah2 bau kari tu dari hang apa??? hahha hahha :P

cikSeri: amboii...sampai nak masuk dlm internet...kesian lelaki itu..hahha hahha

syafa: wahahahaha...respek respek :D

cikDinZ: praktikal dah terbukti...hahha :D

xoxo: hehhe...gastrik tu alasan yg paling tak terre...hahha hahha

ahKim: hari ni menu apa???

MinahCeloteh: hehhe...tak baik ngumpat di bulan posa nih...hahha hahha

fiezaFadilla: uhuk uhuk...camna nak jawab hah??? hahha hahha

darling: errr....kan aku ada cerita tentang member bukak restoren dlm hutan...amik cerita dari situ la...hahha hahha

NorDeen: hak hak hak...memang camni ka hang gelak??? unik sungguh :D

maksu: betoi betoi...tapi kalau time pompuan takleh posa, pompuan tu buleh jadik geng...hahha hahha

yatie: hehhe...bulan posa ni semua jadi cam pelik pelik sikit...hahha hahha

wan: hehhe...selamat berbuka posa :D

danisha: cek posa laa...hahha hahha :D

alex lacey: hehhe...selamat untuk anda jugak :)

airynnz: hehhe...takat ni maymay tak tergugat lagi... :D

debik: *speechless*...hahha :P

Yours Truly ... XOXO said...

hoho...pe alasan yg terer encik may.... hihieee

HazuraHamzah said...

jauh perjalanan luas pengalaman.... banyak "pengalaman" buleh citer kat org... slamat berposa...

- G O R O - said...

Masa Zaman jahiliyyah hang kot nie.

Aku tau hang dah baek la nie.

Ayaq masak said...

Makan kismis! Hehehe.

flush said...

haha.. lawak2.. siyes lawak.. lagi kuat minyak wangi lagi bagus nak cover line..

Pa'chik said...

bab tupi keledar tu... bulan tak posa pun ada yang pakai.. kat kedai jual angka-angka lah...

chii said...

lelaki mmg insan yg sgt pelik..
ahahah

gerberra said...

hahaha..sangat la betul. dulu aku suka spot check cium tangan. Alasan paling kelakar. " tlg pegangkan rokok member" .Banyak lah pegang rokok. Nasib baik tak spot check french kiss kan. hehehe..

Tapi aku tak paham. Ape la susahnye nak berpuasa tu.Dah memang dasar pemalas nak puasa.

eh?ko pose x?

kawaii_desu said...

tak heran dan tak pelik sebab...
1. kalau singgah kat kedai makan time org tgh dok pose kantoi la bro, malu satu hal hehehe

2.plastic bag hitam tu mmg la penting di bulan pose sebab tak nampak kandungan di dalam, rokok ke... nasik ke...

3.taman2 rekreasi tempat paling sesuai tuk menjamu selera di bulan posa di siang hari without being kantoi.. kang ada yg kena naik keta mayat kang...

4.kalau tak pakai minyak wangi/atar lagilah ketara, especially bau nasik kandaq atau bau rokok time tgh2 pose... cover babe... cover

5.kelembikan akibat berlakon kerana menanggung beban dosa dok pi auta time posa hahahaha...

pendek kata mmg tak pelik la may...
awak camtu jugak ka?

faridmw said...

salam ramadhan...

tul tu.. lakikan selalu nak benda baru jagi sbb tiu la dia kena berubah..

~ahni~ said...

Patut lah saya rasa pelik aje tengok encik 13may ni....

bunga rampai said...

Salam,

Pecah rahsia orang lelaki! :D

Saya lebih hairan dan rasa pelik jika ada lelaki yang suka sangat makan bubur asyura sampai tercari-cari bubur tu dalam bulan Ramadhan ;)

Hahaha ... peace!

13may said...

xoxo: hehhe...kata ajer lupa nak niat...hahha hahha hahha

hazuraHamzah: hehhe...teringat dulu dulu... :D

goro: insaf insaf...hahha hahha

AyaqMasak: patut laaaa....errr..bila nak kasi contact number nihh??? hahha ;)

flush: bijak bijak...tapi kuat sgt..nanti meloya plak org bau...hahha hahha

pakcik: hehhe...cam ada pengalaman ajer...hahha hahha

chii: pelik tapi menawan ;)

gerberra: spot check french kiss??? waaa...nak kena belajar dari hang nih...hehhe

kawaiiDesu: oh! saya tidak sama sekali...sila percaya ok! :D

faridmw: salam kembali...tapi selalunya, kalau lelaki berubah...memang satu perubahan yg drastik :)

ahni: hehhe...tapi tak heran kannn...hahha

BRampai: salam kembali..bulan posa ni..nafsu makan melampau2..tu yg teringat mcm2 makanan tuh...hahha ;)

Yours Truly ... XOXO said...

waa macam sgt expert gitu.... thehehehe hehehe hiieee

jaja said...

infoternak: ikan kat kuala kedah murah2!

chii said...

menawan la sgt kan.

inna hayati said...

memangla tak hairan...sebab tak puasa kan?kan?kan?
~harap2 en.may pose penuh la ye en.may...mak saye kate orang lelaki tak puasa penuh tak boleh raye...
orang lelaki je ye...perempuan takpe...hoho...

nUr@dDeEn said...

Hak hak hak tu time gelak kat org yg selalu buat salah. Tapi aku selalu gelak dgn penuh supan santun hihihi... ;p

menu apa berbuka ari nih? :)

Helena said...

mmm... ada ke lembik sebab berlakon.... hehe.... tapi now i dah tau kenapa org lelaki selalu wangi time posa.... hehe

Helena said...

mmm... ada ke lembik sebab berlakon.... hehe.... tapi now i dah tau kenapa org lelaki selalu wangi time posa.... hehe

iEn said...

pelik gark bg lelaki yg termerokok.. batal puasa kan? hehehe

nanonano said...

"Dan topi keledar itu tak pernah lekang dari kepala walaupun ketika singgah di kedai nasi kandar pada waktu tengahari semasa di bulan puasa. Ini juga tak pelik."

mmg xpelik sebab sy tao incik may mmg cmtuh..
lalallalala~
:p

Izariza said...

Awak, semalam seorang pelajar lelaki di kelas tutorial saya datang lewat (gile) sehingga masa tinggal lagi 5 minit nak selesai baru dia sampai. Yang memang pelik, di tangannya ada sebotol air mineral!! Saya tanya pada dia, kamu tidak berpuasakah? Lalu seperti orang terkena litar pintas dia melompat dan separuh menjerit "Ohh! Puan! Saya terbawa botol ini dari kereta! Saya terlupa ini bulan puasa!" Saya : Senyum separuh-separuh.

Leeds Al-Malique said...

nak pesan nasik kandaq boleh?

:D

zwitterion said...

oh beginikah lelaki..haha

RaFFLeSiA MeRaH said...

x herannnn pungggggggg...wuwuwuwu...

Si B*ntang said...

may,aku nampak ko kat kedai mamak smlm taem zuhur. bawak air teh tarek dgn roti canai. siap ade cili melekat celah gg.kahkah !

Mama Risyiariana said...

hang? posa dak?...

kakLuna said...

tak pelik la jugak napa entry ni skema..

haziQah said...

isy2..bgitu kah llaki zaman skang..cmne nk jadi suami org ni..adeyhhhh ;p

©Opah De said...

Whoa! Macam biasa buat aje... tu pasai bubuh entri defensive nih... ekekekekeke... sihat ke?

gurL said...

ape2pun nasib baek la saye xde bf.
kekeekke
tade r nak ngadap tetibe depa ngade2 nak pelik2 :p

Aku Bukan Bidadari said...

pst.... naper lelaki takut nk ngaku kalo dia x posa? takut x nampak gagah perkasa ek??

Aku Bukan Bidadari said...

pst.... naper lelaki takut nk ngaku kalo dia x posa? takut x nampak gagah perkasa ek??

CiK BaWaNg said...

hahahaha...camtuh rupenye.. iskisk.. orang lelaki mmg kreatif~!

Noushy Syah said...

So, ada black plastic bag dibawa kemana2 yea?

13may said...

Xoxo: jgn bising2 tau...hahah ;P

jaja: bila hang pi sana???

cHii: kannnn.... :P

innaHayati: penah dulu takleh raya...sebab kena keja :D

NorDeen: oh! camtu pun ada...hahha...mana alamat umah??? Nak pi buka posa nih...hehhe :P

Helena: Opsss!! bocor rahsia plak...hahha

helena lagi: bukan takat lembik...ada setengah tu muka sampai pucat pucat...hahha

iEn: termerokok??? kah kah kah :D

nanoNanO: errrr.....takde takde...percayalah kat i :P

izariza: hehhe hehhe....dah memang tabiat dia kot :D

Leeds: nak bubuh lauk apa??? hahha :P

zwitt: itu baru sikit...hahha hahha

RMerah: hehhe....biasa ajer la kann....

SiBintang: oh! kembar aku kot...hahha hahha

mama risyiariana: sudah tentu! :)

Luna: insaf insaf...hehhe

haziqah: jgn risau....lelaki kan bersepah sepah sekrg nih :)

OpahDe: sihat...cuma lembik sikit :D

gurL: hahha hahha hahha....nak pelik2 camna tuh??? hahha hahha

bidadari: hmmm...respek org yg berpuasa kot...

bidadari lagi: ntah laa....

cikBawang: anda memang mempunyai pemikiran yg positif :D

NSyah: barang berharga tuh...hahha hahha

shahril aley said...

lor kesian ko tak larat nak buat entry dalam bulan Ramadhan ni... awat pagi2 ni aku terbau kari dengan sambal tempoyak kat blog ko ni? siap berjerebu lagi. hang pose tak? ishish....

aria ayumi said...

tak hairan bile may lembik ms bulan pose. kui3

jaja said...

aku blk a.staq la mggu lps..
eh betoi ka email hang,
encik13may@yahoo.com tu?

ah kim said...

Ah May...

Lu tamau hapdet ho? Kasi balu punya entli ho? Hehe.

Kak Lady said...

13may ada termasuk dlm lelaki2 yang tak heran tak pelik tu tak??? :P

green apple said...

aku pelik apesal aku boleh tak paham entry ko kali ni?

.:HalogAmora:. said...

lelaki mmg pandai berpura2..so kene ada award utk golongan ini...masuk paper muka depan! baru tau naaaa

DiaHarris said...

dan saya akan awasi eheemmm... abang 13may..

*wink*

13may said...

shahrilAley: kari mungkin...tempoyak bukan aku naa..ntah2 hang..hahha hahha :P

aria: hehhe..tima kasih kerana memahami :P

jaja: yup! nak send something special ka??? hehhe...tapi aku takleh nak access kat opis..kena block..

ahKim: sulah siap maa...hahha

kakLady: errr..camna nak jawab eks...hahha

greenApple: errr...betul ker hang posa hari nih??? hahha hahha

haloG: perghhhh!!!! bisa sungguh :D

diaHarris: uhuk uhuks ;)

GoD's~sLaVe said...

ceh..hampeh..nak kene rotan ni..!!

13may said...

God's Slave: ampun ampun...hehhe :P

hUmmY said...

ahahahaha!

laki mmg ske tak pose!

aku benci laki x pose!

ahahahaha!

Related Posts with Thumbnails
 
Designer: Douglas Bowman | Di ubahsuai oleh: 13may