Saturday, September 22, 2007

112: Jiwa kacau....


Nota Jiwa Kacau:
Aku ada 13 keping kad raya...aku ingat nak send kat bloggers. So, sapa sapa berminat nak dapatkan kad raya yang mempunyai tandatangan eksklusif dari aku (chewah! mcm artis plak..hahha hahha) ..email atau YM address opis atau umah kat aku: encik13may@yahoo.com
Sapa sapa yang ada number tepon aku, sms address secepat mungkin. Sayugia dinyatakan penghantaran kad raya ini adalah berdasarkan first come first serve basis...
Tarikh Tutup: 28th September 2007

Sebab lepas tu aku mungkin sibuk hendak membuat kuih raya, masuk hutan tebang buluh nak buat lemang, mengecat umah, kacau dodol, curik ayam kampung untuk dibuat rendang dan juga menghabiskan masa dengan melepak tengok orang membeli belah untuk persiapan raya (ini yang sebetulnya..cuci mata..marka ramai wooo!!!)

Iklan Berbayar:
oh ya! Permintaan dari seorang sahabat blogger yang sedang menjalankan satu bisnes, sila klik pada image di bawah untuk maklumat lanjut:
Nota LayanKepala:
Sometimes loneliness is the better way than happiness...

110 comments:

fiezafadilla said...

yey...dapat komen dulu. hari ini dlm sejarah.. nak nak nak kad raya... nak!!!!!! anta kat umah by hand, first daya raya tak bley ker?

CiK BaWaNg said...

nakkkk nakkk kad rayeeeeee~~!!!!

bunga rampai said...

Salam 13may,

Tempah satu kad raya (serius).

Kalau tak simpan satu, Muharram nanti tak hulur semangkuk pun bubur asyura ;)

sepi itu indah

~~~***aZaHygCoMeL***~~~ said...

nape jiwa hang kacau? muahahaha...aku tau nape...ni mesti sbb hang kene keje sowang2 kat opis tu kan :D ciannnn.....

drNO said...

hantar by hand la...

merapuman said...

fuyoh ... nombor 6, selalunya hujung-hujung

merapuman said...

mula-mula ingat nak mintak kad raya tu drp kau. tapi difikirkan balik, tak payah lah .. nanti jadi scandal pulak .... wakakakakakaka..

kemat said...

cheh..bulan2 poser pun merapu..tapi kreatif gak kamu..hhahaha

drNO said...

r u sure loneliness is a better way than happiness??
unless if ur meaning of happiness is loneliness...
amacam kad raya?/ dah start tulih ke?? cepat tulih, karang x dan nk buat kuih raya...tebang buluh...buat meriam...etc..etc...

Pa'chik said...

klaau ko nak bagi perfiyum peri buleh lah...kekekeke....

ernisuhana said...

i love the last quote tu. simple tapi bermakna. *senyum*

Sastri said...

hmmm... nak kad rayaaaaa...

[b]y [y]oung lady said...

byl yg 13
so byl dpt la kad raya 2 kn?
=)

Si B*ntang said...

aku nak kad raye. sile pos skali dgn dwet raye. alamat,sila rompak dr cik azah. or ko nak aku kasi kat ko?hiks!

*malo2*

iEn said...

haku nak kad raya yg ada flash2 skit.. pehtu ada lagu raye lagi.. pehtu ada shoutbox lagik.. wakakakak

inah said...

aaaaaaaaaaa...nak kad raya gakkkkk =)

wan said...

Kad raya tu ada duit raya sekali kan? Kan?

May, hang kena tunggu tepi hiway, nanti aku balik kampung lalu kat sana hang huluq je kad tu. Huhuhu

Oh, selain nota itu, kadang2 being alone makes me happier.

faridmw said...

salam..
selamat hari raya...
takkan kad raya saja kot.. duit raya sekali kan lagi bagus...

kawaii_desu said...

huhu... kad raya je? kuih and lemang tu tak mau huloq ka?
loneliness is better than happiness..?

r u feeling lonely???
hmmmmm

p/s:bulan posa pn nak ngarut seb baik ada moral of the story

oh my oh my said...

haha bengong ah gambar tu! huhu

debikdebuk said...

Kisah sebanar ko ke 13may? yang gambar tu la.. hahahhaha

akirasuri said...

Oh! nak kad raya juga abang maymay :p
Wuish! mesti banyak kena bagi ni.
orang glamer :p
erk! nak duit raya :D
he he he.

jaga diri.
Selamat menjalani ibadah puasa.
sendiri itu indah! :)

K i a H R o N g G e n G said...

May takat 13 keping ape case..feminat ada 13K tauuu sape nak layan.Mana aci frist come first serve...owhh Tohan nie sudah tidak adil....

Note: Org nak gak card raya tu(baca:WAJIB KASI SAMA KITA!)...wakahakah

tyrexia said...

shahdu time-time ramadhan ni...

kad raya? aahh. xnaklah..
kalau duit oke gak.

HAnA-Ni-Mo-Nai said...

jiwa kaco ke?
relax arr...
sabo k...
**nasihatkan owang cam senang je kan..berat yg bahu duk pikul nih..huhuhu...sabo la ye..may

Danisha said...

Aku dapat bayangkan gelagat may tengah bertungkus lumus mencuri ayam untuk dibuat rendang....

Iskhhh MAY ni. Apapun kalau aku dah kasi alamay hang kena hantar sekali duit raya, rendang ayam tadi, lemang, kuih raya, dodol...Kira package ler.....

Hehehe

zwitterion said...

dah ramai sgt mintak kad raya..klau sy mintak ,nnti tak cukup plak

~comei~ said...

nakkkk... nak kad raye... :D

Scarlett Julia said...

alahai neh sebenarnye salah satu cara utk tau address dan fon no orang neh..kan..kan...ekekeke

inna hayati said...

en.may...
kalau bagi alamat boleh dapat duit raye sekali kan? banyak pahala sedekah pada budak sekolah ni...hehe..
*wink*wink*

"Sometimes loneliness is the better way than happiness..." - tak sediy ke sunyi2 sorng2? kan ke hapy lebih baik dari sediy??
*cakap saje2*

~qudwah_mardihah~ said...

nak kad raya jugak...nak nak.....nak nak nak..............

Leeds Al-Malique said...

aku nak kad jemputan. :D

Yatie said...

siap boleh first come first serve nieh yg tak tahan nieh .. betul2 cam artis kerna org berebut2 nak kan kad raya drpd encik 13may .. hhehehe ..

13may said...

fiezaFadilla: nanti kasi aku alamat umah hang tau...

cikBawang: kasi alamat...cepat! sementara stock masih ada :)

BRampai: salam kembali...ok, nanti kasi saya alamat :)

AzahComel: errr...sebab number tepon kurang satu angka... :P

drNo: errr...umah drNo kat mana???

merapuman: hehhe....

merapuman lagi: hehhe...kasi la address... :)

kemat: errr...jiwa kacau ler cik Kemat :)

drNo: hehhe...mood kacau laa..hahha hahha...

pakcik: hehhe...yang tu kena tanya tokey perfume... :)

erniSuhana: *senyum gak*

sastri: cepat kasi alamat...sementara stock dok ada lagi nih...hehhe

byl: hehhe...dah reserve satu untuk hang...cepat la kasi address...jgn lupa fon number sekali tau!

siBintang: hehhe...azah takmo kasi..ko kasi ler alamat ko kat aku... :)

iEn: iyea la iyea laa...hehhe :P

inah: line clear line clear...kasi address cepat :)

wan: okeh...nanti aku tunggu! bila balik kg??? meh la alamat kg...kot2 aku terlajak buleh pi beraya...

faridmw: salam...nak dlm matawang apa??? hahha...rupiah byk ler...huhhu

kawaiiDesu: hehhe...bukan lonely...tapi tak hepi :D

Najmy: jgn terlampau berfantasi sgt bila tengok gambar tu ok! hahha :P

debikdebuk: errr...dekat dekat...hahha hahha

akira: hehhe...kasi la alamat...pheewwiitt!!

kiah: hehhe...nanti aku send satu kasi hang ;)

tyrexia: hehhe...blues :)

hana watashi: tima kasih...nak kad raya tak nih??? hahha

danisha: line clear line clear..bawa mai alamat umah hang..kita kan satu negeri :)

zwitt: oh! untuk zwitt...saya sanggup tambah kuota satu lagi...sebab teringin makan laksa..huhhu

comei: cepat kasi alamat :)

scarlettJulia: err...nak kad raya jugak ker??? hahha hahah

innaHayati: hehhe...duit kena kasi by hang...so, kena kasi address ler...hehhe ;)

QudwahMardihah: hehhe...bak mai address :)

Leeds: errrr...bak mai address gak ler...hahha hahha

yatie: hehhe...meh la address..saya pos pegi Dubai :)

orochi said...

hang bagi aku semua la 13 kad raya tu.. hahaha...

Titicaca said...

ooo..baru aku paham kenapa ko tak naik motosikal lagik..paham..paham...
err..ko masih naik lagi?

Cik Seri said...

amboi..jumper jer terus boleh bergurau senda? anak org ke anak kucing tuh?

kurekuredalamperahu said...

nak!nak!

lin
189, taman astaka
32000 sitiawan
perak.

kalau ada 'kosong' lagik tu, bagi la ek. sebab aku tgk aku komentar yang ke-38 dah ni, macam takdek harapan jek..

Azer Mantessa said...

haku dah start dah cuci mata :D

Ely said...

nak kad raya dari may13 pun kena mintak ker? ish ish ish...hantar kat i satu lah ehehehe....

ps...buat kueh ker anda?

AiRynnz said...

ala...nape skit sgt kadnye...
ryn pun nak gak :"(

aniwrad said...

13 je weh?

kasik la 135. ahahaha. suka-suki aku je kan :p

ko pose dak nih?

cikdinz said...

betul ke bagi alamat kat kau ni...
aku pun nak gak.

nUr@dDeEn said...

Hak Hak Hak .. hang nih posa2 pun dok merapu. Tak pasai2 aku pun dapat saham sekali wakaka...

Hang nak kasik kad raya? Esok gak aku bagi alamat aku kat hang hak hak hak ...! Er... kasi kad saiz XXL tau! :p

13may said...

orochi: hoh??!! tamak haloba betul la ko nih...hehhe :P

titicaca: naik lagi...sekrg baru sampai part bergurau senda :D

cikSeri: hehhe...meow meow mauuu!!!

kurekure: hehhe...tunggu! :)

azer: hahha hahha...best best :D

ely: hehhe..kueh "pow"...hahha

airynnz: kasi ajer alamat...byk lagi yg tak kasi alamat tuh :)

aniwrad: hehhe...ko nak kad gak ker??? posa la...13may inesen ok! :P

cikDinz: email address cikDinz kat saya :)

NorDeen: errr..tengok signboard dah ler...apsal gi baca...hahha hahha...kasi la alamat...nanti bleh aku gi beraya ;)

shahril aley said...

hang ni ikhlas tak bagi kad raya ni? awat takat 13 keping je. ishish.... ko buat bisnes ape plak bulan pose ni?

Ungku Nor said...

13 keping je??
huh.
lokek!

;p

che'fara said...

*wave to abang 13may

DiaHarris said...

saya nak 7 keping boleh tak abang 13may?

*angkat kening*

Yours Truly ... XOXO said...

oitt buat kuih raya jugak kaaa? :P

butaseni said...

salam
elok hang hantaq kad raya kat aku
,sebab aku duduk penang.stem mesti murah hahaha
slamat posa dan raya

blackpurple @ jowopinter said...

Aku tak nak lah. Tahun lepas dapat 3-4 guni kad raya, tahun ni mesti 5-6 guni kot...!




[aku tipu...ha ha ha]

ah kim said...

Hahaha! Aiyak!

eSampah said...

memandangkan hg nk buat lemang, aku pilih lemang la.. x mau kad..
sila hantaq mai umah.. tq..

Jie said...

first come first serve basis...
Tarikh Tutup: 28th September 2007


lor......kalo 1st come 1st serve....wat pe ade due date?

:P

kakjie kompius dan sengaja mengkompiuskan diri :)

green apple said...

sangat-sangat tak hingin aku nak tengok tandatangan ko.
hampasssss.

Si B*ntang said...

dengan muke x malunyer,haku mentaep alamat aku :

ryna airyna shahrinna arena bt ahmad khazali.

149,lot 73,
jln semariang batu,
93050 petra jaya,
kuching,sarawak.

nak hntr dwet raye,amatlah digalakkan.

RedWGG said...

pinjam nota anda...
hehehe...

13may said...

shahrilAley: hehhe...tu bisnes kawan aku ler...tolong promote kat sini ajer :)

akak: hehhe...rokok mahai akak....

cheFara: wahahahaha....

diaHarris: errr... kembar 7 ker??? hahha

xoxo: oh! dah tentu...jadi peneman ajer...huhhu

butaseni: hehhe...harga setem semua sama...3 kupang :D

BP: wahhhh!!!! hebat betul ko.... [menipu...ha ha ha]

ahKim: lu mau satu ka apek???

eSampah: hehhe...takut takdan sampai umah hang..dah abih tgh jalan..hahha

kakJie: errr...sebab lepas tu saya sibuk...tak sempat nak tulih kad raya :D

greenApple: oh! Adakah anda pasti??? hahha hahha hahha

siBintang: wow! panjangnya nama hang....tunggu! nanti aku send :)

redwgg: hehhe...nota yg mana tuh??? blog dah tutup ker???

skidg8 said...

ala...sy yg ke 60.. ada lagi tak nih?

madnilk said...

erk, lambat plak aku baca post nih ades.... uik, kalau yang versi digital ader tak? ho3 nak juga

Noushy Syah said...

hehehe..strange but true...sekarang kad raya pun kena minta kah?ERrrr..

nuu_OL said...

dah lama cikgu tak dapat duit ghayer..ehh slah..kad raya:))

chii said...

13 keping je? alaa..komen chii je pun da yg ke 60++

kalo ganti ngan duet ghaye ok dak :D

pandagumuk said...

otograp tu kalau framekan laku ke ar?

ad3ck said...

aku pong anti motosikal haha haha.

RaFFLeSiA MeRaH said...

nak gak kad raya...

13may said...

skidg8: oh! anda masih buleh hantar alamat anda kepada saya...maybe saya akan cuba hantar :)

madnilk: versi digital...hmmm...tunggu dekat2 nak raya nanti..hahha :D

NSyah: errr...kena mintak alamat...kalo tak, camna nak pos...hehhe

nuu_ol: kasi la alamat cikgu :)

chii: kasi alamat chii...number tepon dan gambar terbaru sekali ;)

pandagumuk: oh! heboh satu malaya...hahha hahha hahha :D

ad3ck: oh! rupanya ko ada sejarah silam ngan motosikal yea...hehhe :P

RMerah: kasi alamat :)

Angel Eyes said...

Gimme one pls!

Tq!

Sarah Mohd Shukor said...

Salam May,

terbau2 kad raya bertandatangankan MAY version exclusive (ayat pancing).

Sometimes loneliness is the better way than happiness --> at times, i agree with it since loneliness allows us to remedy our frustration. And we can know ourself more by checking it personally when we are all alone by ourself.

Sarah Mohd Shukor said...

Huhuhu..we dropped comments at each others' at d very same time!

tintaHati said...

pemes gak hang ni eh...

weh, kita tak perlu keseorangan untuk merasai kesunyian....kekadang dlm riuh rendah kengkawan pun, kesunyian menghimpit diri... ;P

HAnA-Ni-Mo-Nai said...

hana watashi???
maksudnya hana saya
wooooo...apa nih..

chii said...

gamba terbaru?? err..ada kaitan ke..mau kasi ape je yer

achik said...

bajet 13 keping je ke??? apasal tak 130??? ko kan ramai peminat.. bodek2 ngan harapan dpt la kad raya.. hahaha.. oh2 takde kad raya perfume pun aku terima.. ;p

Ms Pinkyyyyyyyyyy said...

thanksssssssssssssss :))

Aku Bukan Bidadari said...

Esok bday saya..saya mahu kad raya + kad bday.. ngeh ngeh ngeh

orang biasa said...

errr macam dah terlambat je nak kad raya berotograf khas ko neh ;p

Scarlett Julia said...

takmo laa...

ekekeke

Wira Nordin said...

dasyatnye blog nie
sangat ramai pengunjung
anyway, pertama kali datang sini
salam ramadhan

AphroditeKuzz said...

kad raya?

no thanks..duit raya mau...

.:HalogAmora:. said...

nota last skali tu mcm.... lain mcm je bunyinye awat GF hang lari ka?

13may said...

angel: kasi address u kat i ok :)

sarah: hehhe...bau kad raya eks... :D

sarah lagi: wow! betul ker??? hahha ahha

tintaHati: adesss...lain mcm ajer bunyik statement hang tuh....

hana: errr.....err...hahha hahha

chii: hehhe...tu sebagai upah :D

achik: oh! perfume kena mintak kat tokey dia la..hahha ahhaha

ms pinkyyyy: :)

bidadari: oh! hepi besday! :)

orangBiasa: err...buleh cuba submit address...pastu tunggu 2 minggu..kalo takde tuh..kira takde la...hahha hahha

scarlettJulia: sure ker nih??? hehhe

wiraNordin: salam dan selamat datang :)

aphroditekuzz: hehhe...dari dulu aku tergagap2 nak sebut nick ko nih..hehhe

haloG: errrr....saya yg lari...lari malam...hahha hahha

Ungku Nor said...

weih..hapdet je la cepat!!

STEFENO said...

Ala....toksah la mintak kad raya ngan dia ni, dia bagi kad raya yang harga 3 kupang 2 jer. Betul....x tipu.

Nailofar ~* said...

nak kad rayee!! hahaha
tp rase ye mesti x dapat. ;/

kawaii_desu said...

May: kenapa tak hepi? sebab kantoi ka?
awat tak lawat blog kita ha?

lindosh said...

hang WAJIB bagi aku kad + duit raya hahaha

s * h * i * m * a * h * z said...

nampaknye aku dah terlambat nak dpt kan kad raye eksklusif ko.. huh!

HAnA-Ni-Mo-Nai said...

takpe shimahz kita paksa may kasi kad raya jugak2..ahahahaha..

Asnor filza said...

la..aku tak dapat kad la nie.. hmm

Kak Lady said...

May...akak nak...!! Heheheh...sekarang ni orang banyak guna kad raya electronic hantar dlm email je...akak tak beli pun kad walau sekeping...

~purplechoc~ said...

ramai nye yg berebut 13 keping itu.saye cume menyibuk :P

chii said...

pe kata kasi no 13 may dulu..ngeee

blue_cherry said...

hamboiii,
kad2 raya plak dia..
mcmana puasa hang?

kc said...
This comment has been removed by the author.
kc said...

aku pon nak kad rayeeerrrr! dah lama tak dapat kad raya huhuhu...

tapi...

boleh ke cayer ko nih? hehe

dan lagi bleh cayer ke ko kacau dodol tu ek?

13may said...

akak: iyea la..iyea laa :P

stefeno: nak juga ker??? :P

nailofar: hmmm...ada lagi kot..kasi ler alamat ;)

kawaiiDesu: bukan tak lawat...cuma tak sempat..sori naa... :)

Lindosh: by hand ok??? ker hang nak aku pos jugak???

shimahz: err...masih buleh cuba nasib :)

hana: hehhe...kasi ler address..number phone jgn lupa :)

asnorFilza: nak jugak ker??? pass address kat aku...

kakLady: guna pos ni...klasik sikit :D

purplechoc: hehhe...selamat datang..nak kad raya ker??? just submit ur address kat i :)

chii: kan hari tuh dah kasi... :P

blueCeri: so far...alhamdulillah..posa masih tak tergugat :)

comment deleted: oh hi! selamat berbuka posa :)

kc: nak rasa dodol ker??? atau rendang ayam kampung...hahha :D

aria ayumi said...

may... tempahan kad raya tu dh abes ke... :( nak kad raya jugak... xmo tandatangan may... tapi, nak flying kiss may kat kad raya itew... muahaha

HAnA-Ni-Mo-Nai said...

nk kasi email mana?
hooo...tak sabo nk dpt kad
yay!!!
**dh lama takdapat kad raya
ahaahahah

13may said...

aria: hehhe...kasi address

hana: send ke encik13may@yahoo.com

ninadewe said...

nak kad raye!!! hantar pi indonesia boleh ke? nanti bagi alamat.. sempat lagi kan? skrg baru 27hb.. heheh..

13may said...

ninadewe: cepat...send address...hari ni last day :)

GoD's~sLaVe said...

alaa...lambat lak bukak page nih..dah x dpt kad raye..

13may said...

god's Slave: hehhe...nak gak ker??? kasi alamat :)

hUmmY said...

aiseh!

aku tlmbt ke?

cis!

*away keciwe!

T___T

13may said...

hummy: takpe..tahun depan cuba lagi eks... :)

Minci said...

matilah dah terlambat giller nak mintak.. ha ha ha

13may said...

minci: haha hahha...umur panjang...tahun depan mintak lain :)

nadzunix said...

salams .. ~

eheh .. terpikat dengan kata kata tuh
sebab ... :-
luka di tangan pun sudah ...
luka dihati lagilah ...

Related Posts with Thumbnails
 
Designer: Douglas Bowman | Di ubahsuai oleh: 13may