Saturday, January 13, 2007

Aku...

Tadika (kecik2 dah pakai baju belang)

Start nak jadik buas / nakal.
Zaman huru hara (depan umah arwah mak bapak aku)

Umah sewa aku
(aku meniaga ayam goreng masa nih dan dlm umah ni aku bakar sampah)
Student (selamat dapat berubah..kalau tak, taktau nak jadik apa)

Jual burger masa tadak keja

Semasa mula bekerja (2001) - gila main muzik

2007 - Masih rock dan macho..hehhe..
(tapi masih sikit sikit mereng...taktau pasai apa, isap rokok banyak sgt kot)


Serba ringkas perjalanan hidup aku. Syukur...walaupun tak berapa berjaya, aku bangga sebab aku dapat lari dari gaya hidup yg memang gila, dapat jauhi benda2 khayal..dan berjaya menangkis segala tanggapan buruk yang pernah dilemparkan kepada aku.
Tapi, perjalanan masih panjang...ntah apa cabaran dan dugaan yang menunggu aku. Moga moga berkesudahan baik baik belaka. InsyaALLAH.

Chow!
There's light, there's lighter!

73 comments:

ayaq masak said...

FIRST!

ayaq masak said...

Ok taim nak komen plak. Heh heh heh.

Bagus la dapat berubah kan? Tak berubah banyak sikit pun takpa..asalkan berubah ke jalan baik.

Pa'chik said...

hang budak punk ye dulu?
main lagu PONTIANAK versi punk sekali...

ween said...

tembelnyaaaaaaaa internet nih!!!

yeay nomber 4 (jadiiiiilahhhh!! biasa dah berpuluh2 dah ni)

nasib hang jidik orang... nasib baik tak jadi hantu...

viewbar tu bila dah buleh download nanti ween bagitau.. Another thing, kalau minimize viewbar tu dia tak kira tau..

kakLuna said...

laki aku kata, hang memang dah byk berubah..

1. from dark to light and lighter
(sbb tu kuat merokok) hehehe
2. dari kurus ke berisi
(apa petua?nak bagi kat Am)
3. dari kampung ke bandaq
(pasni lagi jauh kot?):P
4. dari hampir hancuq mcm biskut
meri kpd chipsmore!
(perumpamaan nya la..)

anyway..honestly,we are proud to be your friend.

your life pathway truly inspired us!

chewah..berbahse Mat London pulak diriku ini...

Inilah Saya said...

Sesuatu yang baik itu perlu dicontohi...

:-)

Salam

kingbinjai said...

dude, semoga berjaya

akuokay said...

layan blues ek bro .. =P

eh. yang ko guna baju karer itam tu.. ko pregnant ek?

p/s: ini rupa nya kilang kicap.

Kak Lady said...

Alhamdulillah...moga setiap tahun diri semakin matang dan menjadi insan yang lebih baik...

edyan7 said...

wah... dari kecik ko dah didik diri ko pakai baju belang ek! walau apa pun aku tumpang bangga la dgn perubahan ko kepada ke'better' person ko skang... belia contoh ni...hehe

p/s: sihat ko skang eh...heheheh

lindosh said...

aku terharu.. uhuks2..
tapi bagoslah hang kan.. thumbs up kat hang!

semoga akhirnya terus yg baik2 aja yach.

Iman Mawaddah said...

Alhamdulillah diberikan hidayah, dibukakan pintu hati untuk berubah. Tidak sia2 hidup dengan lighter selama ni ya..hehe

famia said...

hah hah hah.
gitu rupenye. kalo centu... aku da boley bajet la umo ko. tua dr aku ni.tp bagosla ko da behaluan. ehehe.. alhamdulillah. sejok perot mak ko mengandong.

eSampah said...

kasut yg time hg huru-hara tu sempoi la.. eheh.. siap lipat seluaq lg tu..

tp apa2 pn, aku mmg respek gila kt hg sbb perubahan yg sgt besaq yg hg dh buat.. serius respek kt hg bro..

zwitterion said...

time student tu, muka bdk x bersalah..hehe.Alhamdulillah.
hidup 13may makin diterangi oleh cahaya lighter..(makin kuat merokok).hik.hik

hayad said...

Rs tak lalu lak nk mkn ayam tu kalo tau begitulah cara korang memprosesnya,hehe

Angel Eyes said...

menarik sungguh gamabar gambar anda

eh, tak nak buat biography ker? tentu bestseller!

amacam?

Sikenit Comel-AminBakish said...

harap hang elok2 lagi lah ke depan ni... ni pun dah baguih... :)

Azer Mantessa said...

best aaa tgk gambark masa jammin ... happy :-)

LediAgli said...

pergh.. bes giler picz2 kot neh.. ko cam memberi idea aku menyampak pic dalam blog aku.. hahak.. bagos la sekurang2nya ada orang bagi ko torchlight, dah bleh suloh.. dah terangg... tak de la ko suke suke ati meraba anak dara orang...

maklang said...

so...bila lak nak berumahtangga...kalau belum laaa...kalau dah, jaga yang satu tu baik2....

shears said...

bak kata maklang...bila nak kawin lak...haha

~comei~ said...

kasut tu tak tahan. hahahha

erk.. gambaq baru nmpo
k sihat noo..

'amalkan gaya hidup sihat'
'katakan tak nak!'

huhu

13may said...

ayaqmasak: wah! sungguh skema sekali komen hang kali nih:D

pakcik: nak dengar lagu Samson versi punk dak??? hehhe..

ween: orang yg berhantu:))

luna: hahha...guna lighter masa dlm kegelapan:))

inilah saya: :)

king: thanks bro!

akuOK: eh! bunyik mcm aku buncit ajer...hahha!

kaklady: moga moga..akak pun sama:)

edyan7: belia benci dadah! hehhe..

lindosh: bila nak layan char kue teow nih???

iman: syukur syukur:)

famia: hehhe..agak2 aku umor berapa???

Esamp: hehhe...seluaq tu yg singkat:D

zwit: hehhe...kira budak skema la tu:))

hayad: tu la rahsia kesedapan ayam goreng yg kami jual dulu...errr...umah mat bangla pun rasanya tak teruk mcm umah kami:D

angel: tak pandai nak karang ler...hehhe...

sikenit: thanks...moga moga:)

azer: bro, jom jamming!

ledi: huihhh...bahaya tau dok meraba tak tentu hala..takut aku!

maklang: selamat layan kepala maklang:)

shears: hehhe...tunggu!

comei: senang hati kot...sebab tu nampak sihat:)

SempoiSerius said...

wah wah wah mcm mini biography lak...gambor paling cute yg ramai ramai bungkus sos la...nko jual ayam kt pasar malam mana?

wan said...

- baju belang? EMO ka?

- zaman huru hara, fesyen pun huru hara. :))

- cuci tangan tak?

- nice smile!..cantik gigi :))

- jual burger, keja jugak

- The All-Malaysian Rejects ek?

- Gambar screensaver sama la

When darkness turns to light....

...and all the best to you!!!

Titicaca said...

hmm..gambar 3 macam seorang pesalah undang2 lak...tp skema habih!!muehehehehe...

Titicaca said...

eh, silap...gambar 4. tp gambar 3 tu kalau aku tak nampak botol sos tu..hmm..kena garuk kepala jugak apalah sebenarnya yg korang buat..hehehhe..

Masy said...

:)

orochi said...

wah ha ha.. there's a lighter, there's a cigarettes, there's a 13 May..

achik said...

hehehe sempoi la ko n the geng... dlm bungkus sos tu sempat amik gambar lagi ek... kira ko ni giler bergambar gak la kan hahahaha...

Mr PenyuBiru said...

ayat first skali,naper ko cakap "kecik2 dah pakai baju belang"?

by de way,elok la ko dah kembali ke arah jalan yg mempunyai masa depan yg cerah.pahni tambah komitment lagi,kahwin.baru "aku adalah lelaki".

ps: ko pun pakai 2 pc gak ekk.cayalah.

Sunan_Jati said...

if there`s a light..
there`s a lighter
wahahahahah...

13may said...

sempoiserius: hehhe...dulu meniaga kat area penang gak..

Wan: all-malaysian rejects but still acceptable...hahha..

titicaca: hahha...pesalah undang2...hohho!

masy: senyum senyum...mana yahoo ID???

orochi: bijak bijak!! hahha...

achik: tu tokey aku yg amik gambaq tuh...candid, sebab tu semua fokus saja buat keja...

penyu: hehhe...depa cakap aku laki hidung belang, sebab tu suka pakai baju belang:))

sunan: kecoh kecoh...kencing berteraboq..boq boq!!

Taiko said...

kalau mereng sebab isap rokok takpe. Jangan isap rokok sebab mereng. Betui?

.:HalogAmora:. said...

still have long way to goooooo.... good luck dude!

Ungku Nor said...

Sahh!
tak syak lagi!!
hang memang rimau belang yang giler glemer!!!

Neway, akak tetap salute kat hang.
Bukan senang nak 'jalan terus' tanpa perlu 'pandang belakang' sekali-sekala.

Keep it up bebeh!
PEACE.

nUr@dDeEn said...

isk..isk..sedeynyaaa aku baca blog hang kali nih. Wei, pinjam lighter ko jap. Biaq aku plak suluh jalan depan aku. Keep it up, dude! Ko mmg ada umphhhhh!! hehehe

aarin said...

hmm..tak paham lah pasal 'baju belang' tue, ada maksud tersirat ker??

13may said...

taiko: betoi betoi:D

HaloG: thanks:)

akak: dulu saya penah toleh belakang masa kat jalan lurus...terus jatuh longkang! sampai sekrg dagu saya ada parut...

NurAddeen: hehhe...gas habih ler...tunggu aku re-fill:D

Aarin: hehhe...gambaq masa kecik explain kenapa saya suka pakai baju belang...sebab saya memang suka pakai baju belang!

jaja jamal said...

ih ih sggh nostalgic gambo2 itu..
begitu jugak citer anda.

hari2 tgk buaya,
selamat maju dan berjaya :)

sya said...

Memula kecik.. kecik.. kecik.. pastu bila tiba part gambar kat komputer tu rasa besar le pulak

Aku Bukan Bidadari said...

tomey ar ko ms kecik2 :)

Bunga Rampai said...

Salam,

Redup hati membaca gambar-gambar tu...bangga dengan pencapaian 13may!

Pandang belakang ada jalan datang, pandang depan ada jalan pulang, kala ini lighter itu amat diperlukan :)

khairyn said...

salam bertandang,

ada kawan seorang. sangat nakal zaman sekolah sampai cikgu give up. Kena tangkap time puasa, kena pukul dengan gangster. Tapi dapat pangkat 1 dlm SPM, Belajar kat US, kerja kat US.

Tengok awak, saya ingat dia. Sekali tetapkan hati hendak berubah, dia terus berubah. Semoga Allah bagi kemudahan pada awak.

p/s : Tengok sos tu teringat balang sos cap jagung yang dah tinggal suku. Ish! mana nak cari ni??

yus said...

masih panjang lagi perjalanan....Semoga Berjaya.

ad3ck said...

ayam goreng n burger satu. lapar dowh..;p

akuokay said...

di situ ade rokok, di situ ade manciss...

err.. buleh ka lagu ni

famia said...

"hehhe..agak2 aku umor berapa???.."

ko..
1978.
takpon 1977.
takpon 1976.
takpon 1979 la paleng las pon.
hah..hah..hah.
kene tak aku tembak.

13may said...

jaja: selamat maju dan berjaya, musim banjir banyak buaya:D

sya: hahha...apa yg kecik, apa yg besar???

bidadari: hahha...besaq2 hensem kan??? huhu...

BR: salam kembali...kengkadang lighter terpadam jugak bila ditiup angin...jenuh gak nak cari sumber lain:)

khairyn: salam kembali..insyaALLAH...terima kasih kerana sudi melayan kepala kat sini:)

yus: thanks:)

ad3ck: semuanya RM5.13!

akuOK: hahha...buleh buleh:D

famia: hoh! cekap betoi..memang ada dalam list:)

RaFFLeSiA MeRaH said...

fulamakkk...gambor masa kecik2 gak dia tayang...nak lawan aku ehhh?? sib baik gambor itam putih takdok..gua x leh kalah....muehehehe...

Ungku Nor said...

"..dulu saya penah toleh belakang masa kat jalan lurus...terus jatuh longkang! sampai sekrg dagu saya ada parut..."

seb baik hang tak tambah ayat tu macam nih=>
"disebabkan dagu saya yang berparut tu la saya nampak lagi macho dan ensem walopun saya cuma rimau belang yang giler glemer dan kerek nak mampoih!"

lalalala.

Darling said...

kesiankan rokok gak yg disalahkan kan kan kan? hehehe

berisi skit takpe, baru nampak macho skit

me gelak guling2

wickedwitch said...

perbezaan ketare antara sumer gambo2 ko = kurus -> gemoks.
hihi.

Ungku Nor said...

uishh..dia cakap dia kuruih dan ensem tuuu!

pasan sungguh la rimau nih..buweekk.

Suri Rahsia Abang said...

ceh.. tetap nampak sipi2 je.

Pa'chik said...

kamu sekolah itm ke dulu bro? nengok pada kat metrik ko tu, macam budak itm.
kalau kamu sekolah itm, 1977-1978 punya generasi. pasal kad jenih tu abeh tahun 95/96 kalau tak salah.

wan said...

:)

Hijrah untuk kebaikan kan elok.

jeff said...

slumber brader. rock never dies !

MaNiQ KaYaNgaN said...

hoh..gambar yang kedua tue buat aku senyum jerk.. hehhehe.. napa erk..??

ko nih berapa ketinggian?? huhuhuhu

Night Queen said...

HIDUP YANG CANTIK... MACAM2 YANG HANG RASA NOOO.. :)

Leeds Al-Malique said...

sempoi nyerr!!!

bab peketkan sos ramai2 tu sadis laa..
tingat zaman kite dolu dolu, jual ayam goreng masa hari terbuka sekolah...

basuh ayam ramai2 belakang kantin uwaaaaaaa!!!!!!!

che'fara said...

itulah kenangan yang abadi.sekian dulu komen dari saya.

arianna adrizal said...

kalau lihat gambar dan transformasinyer tu.. rs2 dah bnyk gak umur hang neh. hehe..
tp gambar tadika tu mmg tweeettt! ;D

13may said...

RM: hehhe...hitam putih kehidupan:)

akak: memang rasa nak tulis camtu pun...tapi segan:D

darling: nampak macho??? yahoooo!!!!

witch: gemok??? biaq betoi...ish! nak kena start diet nih!

akak: kuruih, hensem dan macho:))

suri: hehhe...sipi2 kira orait la kan:D

pa'chik: oh! saya bukan budak ITM..tapi generasi akhir 70'an:)

wan: hehhe...jom kita berhijrah:)

jeff: yeahhhh!!! Rock! Rock!

ManiQ: oit! Kemana menghilang...dah ok ker???

Queen: tu belum masuk bab cerita misteri nusantara lagi tuh:))

Leeds: tapi umah tu lagi sadis...pintu bilik air & pintu jamban semua roboh...mandi ke apa ker...tadak sensor2 punya:D

chefara: bila nak turun SP nih??? Nak datang, bgtau ok!

Anne: hahha...byk sikit saja dari hang:))

ayu_mkay said...

alhamdulillah sempat berhijrah... sama2lah kita berhijrah sempena maal hijrah nnt....

klu dah tau isap rokok punca mereng skit... buang jelak tabiat tuh... sendri mau ingat maaaaaa.. hehehe.

blackpurple said...

Gambor kau masa student itu memang class... Ha ha..

booGie said...

Mengapakah muka anda semacam belia! muahahahaha...
Tapi takpe, asal hati baik

Kaklong said...

salam,

ALhamdulillah..beruntungnya kita kalau cepat mau berhijrahkan..tak pe, yg lepas tu pengalaman lalu, dan kita akan jadi orang yang lebih baikkan.

tuan tanah said...

Amin.

Saya doakan.

13may said...

Ayu_Mkay: tak isap rokok lagi mereng maaaaa....:D

BP: ha ha ha!

BooG: helo dude...kenapa saya tidak boleh komen di blog anda???

KakLong: iya..syukur syukur:)

TuanTanah: Aminnn!!!

kyora kejora said...

adoi.. kalau ku tahu gnila rupanya isi sos dalam plastik tu... aku akan consider byk kali sblum beli ayam goreng.. keh keh..

13may said...

kyora: kejora ku bersatu....

Related Posts with Thumbnails
 
Designer: Douglas Bowman | Di ubahsuai oleh: 13may