Tuesday, April 28, 2009

182: Rezeki tu ada di mana mana....

Bila pompuan pakai seluar sendat sendat
Nampak habis benda yang padat padat
Jangan salahkan lelaki kalau lelaki asyik nak dok rapat rapat
Maklum la...'rezeki' camtu bukan selalu boleh dapat

Bila pompuan pakai kain jarang jarang
Tak berkelip kelip mata lelaki dok pandang
Janganlah dok salah lelaki dan kata lelaki mata keranjang
Mana boleh tolak kalau 'rezeki' bergolek berguling dah datang

Andai pompuan pakai baju singkat singkat
Kadang kadang sampai nampak benda bulat bulat
Jangan salahkan lelaki kalau lelaki tetiba jadi buang tebiat
Memang murah 'rezeki' lelaki sampai juling bijik mata dok melihat

Andai pompuan berpakaian dedah dedah
Nampak semua celah celah dan lurah
Jangan salahkan lelaki kalau lelaki asyik pandang atas bawah
Kadang kadang 'rezeki' datang, tak baik di tolak mentah mentah

Semua ni hanya rekaan untuk hiburan saja
Maaf kalau ada sapa sapa yang terasa
Tapi macam orang orang tua selalu dok kata
Kalau terpandang tu dah memang rezeki namanya
Tapi kalau nak betul betul mencuci mata
Kalau terpandang tu...pandanglah lama lama



Hehhe hehhe...peace!


ps: Blog ini mungkin akan terbengkalai buat sementara waktu.Penulis di himpit kesibukan dan kesempitan waktu. Terima kasih kerana berkunjung dan amat hargai sokongan anda.

116 comments:

pB said...

Salam


Hamba no 1 ker ??
Tak pernah dapat nie ....


apa apa pun , kalau berehat tu jangan lama lama

PanAdoL7e said...

wow! this one is 100% true... 4 u! hahahaha

Komunis said...

1st time masuk sini.
banyak entry bagus.

iNsaN BiaSa said...

tp kan bro..mngu lepas..ari2 chik cuci mata..lelaki suka dedah2..aduyaii..smpai berkilat biji mata chik..perrghhh...hahaa

miSz.haNie said...

cisss....
kemahen pompuan yg kena..

kl pompuan yg pandang lelaki..
mula la lelaki nk perasan abih ati
konon2 makhluk tuhan paling hensem sekali
padahal pandang cuma sekali..


sape setuju??

hahahahaha!!

taichee~@! said...

Jgn kata laki.

Aku pun tengok sambil terbelalak bijik mata. Aku nak tgk kowt kulit dia cantik ke, ada jerawat/kudis/ scar/ brand apa dia guna?

hmmmm.

Lelaki pandang sekali mb rezeki. Tp pada hemat akulah, tu rezeki ke NERAKE!

Sekian.
Lalalala~@!

shasha said...

huhuhu...takpe takpe...kalo nanti mata kena cucuk..baru tahu...hehehehe...

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

hahahaha..

pandang lama2..nanti hati tergoda!

hahaa~

blokdrive said...

owhh.. tambah dosa aku.. pompuan oh pompuan..

LifeSaver said...

ko ni ada kaitan dgn a samad said ke?pndai giler reka pantun..kih3

tp aku suka!suka sgt!sgt!sgt!


pssstt:pndg sekali rezeki..pndg 2 kali dosa tau!kih3

Maryam Abu Ahmad said...

Isk, yang lelaki pun.. jaga pandangan lah! ini nak rebut apa yang ada depan mata. pompuan terjun lubang taik, hangpa duk ikut buat apa?

ViLdA FiDa said...

ekekeeekekeehhhhh....ades,termalu lak aku..lallalaaa

Tyra said...

haha...
maka mari pakai lagi ketat-ketat, padat-padat, singkat-singkat biar buta mata lelaki... biar terjegil smpai xleh tidur malam.. haha..

shafarina said...

alhamdulillah

tak pernah lagi lelaki pandang aku sebab aku berpakaian gitu

malu la beb


ps: tolak laki dgn kaum kerabat je.. kira ok ler tuh

@LiYaNNuaR said...

adehhh... kebetulan pulak aku tpakai yg ketat sikit rinih.. patut lah ade yg menegur dan memandanggg... wakakaka...

Suka Bebel said...

cuci dengan clorox boleh ka?hehe

aim-a said...

gatai!!!

sue said...

takk baekkkk tawwww mayyyy !!!!!

rya said...

tak jadila nak jumpa hg camni..
seram aku..

Alice said...

cis.

eh encik may, tundukkan pandangan okeh! haha

momentinlife said...

nice entry.. =)

Iris said...

hahaha!!
kelakar tapi benar~

SyazReA said...

wah..'rezki' eh itu namanye..
hurm.. bukan 'bala' ker bro.. hak3x...

@tune® said...

tgk sekali ye la rejeki..
kalau lapan kali...
bala namenye

Ryehanna said...

hisy!

agak xsenonoh ler.. rezeki eh dpt tgk benda2 cmtu?

ermm...

but true.

hohoho

cybernetics mind said...
This comment has been removed by the author.
cybernetics mind said...

betoi3.....

owhhhhh...
itu rejekii rupanya =p

Mak Su said...

begitulah... kalau dah rezki, ek

bozzobattousai said...

klu dah terpandang tuh memang bozzo akan pandang lelama...he he he...rezeki...

wawapinky said...

huhu bile dipikir tol gak per yg cik layan kpla ni kater tp..lelaki jugak kn la pndai2 jage mater huhu

Lea Dzahir said...

sekali pandang jer rezeki.. dua kali pandang tu dah membawa ke dosa.. hihi~ :P

meen said...

tak nak kome..nak gelak je haha

rezeki..rezekiiiii

sHwEeT ByAtcH said...

cite ni mmg based on ko je ni.. kantoi~~~

munirah said...

sekali rezki ?
dua kali piki la sendri !

jaga pandangan tau en. may

13may said...

pB: salam...tahniah! :D

panadol7e: err...errr...kan dah bagitau rekaan semata mata :D

komunis: tima kasih :)

insan biasa: perghh!!! mata juling tak chik? hehhe hehhe

misz hanie: elehhh... :P

taichee: waaa...ko ni observer juga yea...hehhe hehhe

shasha: alaa kassimmmmm...hehhe hehhe

zara: haaa...betoi betoi :P

blokdrive: tunduk bro..tunduk...hehhe hehhe

lifesaver: errr..suka kat karya atau suka kat penulis? hehhe hehhe :P

maryam abu ahmad: hehhe hehhe...tergoda :D

vilda fida: hehhe hehhe...rileksss :D

tyra: hehhe hehe..jadi apa apa, jgn salahkan lelaki ok :P

shafarina: hehhe hehhe...bagus la ko :)

@liyannuar: OOoo...patut laa...hehhe hehhe :P

suka bebel: perghh!!! tu nak bunuh diri tu sedara...hehhe hehhe

aim-a: hehhe hehhe :P

sue: errr...ni contoh saja...hehhe hehhe :P

rya: takpa...hang jgn risau...aku pakai spek hitam :D

alice: hehhe hehe..baik! :P

momentinlife: thanks :)

iris: kannn??? hehhe hehhe :P

syazrea: kalau tak kena gaya...memang la bala...hehhe hehhe

@tune: kalau lapan kali...tu dah lapan org pompuan...hehhe hehhe

ryehanna: hahha hahha hahha :P

comment deleted: ???

cybernetics mind: kontrol bos..kontrol...hehhe hehhe

maksu: err...err...no komen :D

bozzo: bijak bijak :D

wawapinky: hehhe hehhe...ushar tak kelip mata :D

Lea Dzahir: hehhe hehhe...betul tuh :)

meen: murah rezeki kan??? hehhe hehhe

shweet Byatch: errr...ni kan rekaan ajer nih...hehhe hehhe :P

munirah: dua kali? satu kiri satu kanan :D

~Cinta Cukulet~ said...

nasib baik saya pakai tutup-tutup...sejuk mata memandang...hahaha

ju3 abdullah said...

ni commen tazkirah yer..
sbb sesuai ngan tajuk rezeki...

Manusia :: Eh, eh... tak boleh tengok ini, berdosa...

Malaikat:: Wahai anak Adam, alihkanlah pandanganmu, sesungguhnya
Allah Maha Melihat dan mengetahui!

Syaitan:: Perggghh... best tu... rugi ooo kalau tak tengok nie..rezeki oo.. rezeki..

(^_^)

~~Noli said...

owhh tdkk...naik cuti nnt noli reply pantun tuh nnt..hehe

;)

;)

;)

3 kali kenyit mata...

nasya said...

pnt mmbc komen..
mls nk komen~

farah liyana said...

erk,
mmg betul.
tidak boleh dinafikan.

ps: jangan biarkan blog bersawang yer, bro!

:P

hUmmY said...

kahkahkah!

aku x camtu kan?

*libas2 serban* :))

Babe Lennon McCartney said...

pompuan pun tau cuci mata gak lah!

Babe Lennon McCartney said...

btw ko mmmg pandai berpantun lah, boleh buat pantun balas tak kalau ada rombongan meminang aku heheheeh

chii said...

betul tu..rezeki yg dtg bergolek jgn ditolak kan..
tp org kata..skali pandang ok..jgn sampai lebih2 plak :p

Azer Mantessa said...

sifu

apa kata kalau bila kita nampak marka cun2 apa semua ... kita wirid ... barakAllah ... maknanya ... indah sungguh ciptaan Allah. Okay tak? dapat rezeki dan dapat pahala juga :-)

sifu,

aku baru buka satu blog baru

mantessa.blogspot.com

music, writing music, music and animation programming etc

addyaholix said...

rezeki macam tu bukan selalu boleh dapat? aku tak setuju. sebab senang rasanya. haha!

dan hari ni ofismate pakai baju kebaya bertudung litup. cantik. ayu. manis. tapi bila jalan, kain belah sampai paha. apa kes?

aku terus tanya, rumah tak cukup benang?

Heartless Devilish said...

hahahahaha... aku sker pakai sendat & singkat... mesia panas worrrrr

ixora said...

pandang je takpe...bukan luak pn..kan..?!

hehehe.asal bulan 5 je, en may selalu je bz..bgus2..rezki tu ada d mana2...

=)

jgn rehat lama2..=P

A t i Q a h said...

Daripada tgk ja, apa kata tegur terus. Huhu.

Masy said...

padat laaa
bulat laaa

gedik ah ko hahahahha

orensangkuit said...

wahh wahh wahhh
sib baik tak terasa...hahhahaa
wa kan sopan manjang
lalala

.::WaNiE::. said...

hahaha so true :)

D a Y a (^_^) said...

sibuk, sibuk juga
blog jgn lupeee
heeeee

musti mau hapdet :p

Max J. Potter said...

oh a fun read. i hope it hits the right spots. LOL.

puterikurekure said...

aipp..apa tengok2?

hehe.

jangan pergi lama2 okeh. nanti rinduuu...
:P

Cik Sar said...

rezki ke? pandai la ko May..sume ko anggap rezki.. :)

dejavu said...

aduh! terkedu aku bila bace entry kali ni...

*mmg ada betulnye jugak..pompuan skrg pakai seksi sgt..huhuh

wani said...

Hahaha...bab ni terpaksa la den nyokong May...kadang2 tu bukan lelaki je terbeliak...pompuan pun naik juling tengok kaum sejenis pakai cam gitu...
May jgn cuti lama2. Nanti sangap nak nunggu entry baru...tapi kalo cuti cari idea2 yang best2 ok la...
Slamat mem'buzy'....

Fadh said...

klau ada masa tlg e-mailkan html utk template yg ada 3 column...thanks

berrykisses said...

apa salahnya tolak rezeki sekali sekala ? :P

Bunga Rampai said...

Okey, peace!

Berapa lama terbengkalai nih .. harapnya 13hb Mei nanti ada entri yang hebat-hebat gitu ..

Salam 13may :)

milimilo said...

i try to avoid myself from becoming the doll stuff to boys..huhuhu

Princess Liyana said...

hehe tu kalau P tu yg dedah2 kan..tak smua P gitu..alaahai..

L pun sama pe ;P..ngeh2 jgn mrh..huhu

Faridrashidi said...

Salam...

Jagalah mata, kawallah minda. Itu bukan rezeki, itu namanya mencari nahas.

Kembara Sufi Mencari Aspirasi

n a r d indie winkie said...

uiks.. pedas gak ni. takpe2, yg pntg aku akan berubah kepada yg baik. iyargh..

Iznie said...

owh....itu sume dose2 belake....

pompuan tue punye pasal, abess laki tue pon dapat juga...huhu

LotsOfLove-Pearls said...

"..rezeki jangan ditolak, musih jangan di cari.."

hehehe..
rezeki ada di mana2..

thanks commentin ma blog..
peace from lol-pearls

A.W.I.N btM said...

wah...memang laya r kepale bace entry kat sini....
ayat best-best jer....

ku tak sempurna said...

hah??

nampak ke??

.
.
.
..
.

hikkksss..
mata lelaki ni mcm xray laaaa :P

CAHAYA said...

tapi kalau memang lelaki gatal macam mane? Takde pulak pakai sendat2, jarang2, singkat2, atau dedah2?

13may said...

cinta cukulet: ehem ehem ;)

ju3 abdullah: hehhehehhe :)

noli: selamat balik kampung :)

nasya: takpa...amik angin slow slow :P

farah liyana: kenyit mata sket ;)

hummy: pinjam serban :P

babe: Ooo...camtu ka? hehe hehe

babe lagi: hehhe hehhe...nak kena berbalas pantun gak ker? huhhu

chii: kontrol kontrol :P

azer mantesaa: betul jugak tu bos :D

addyaholix: perghh!!! tergugat iman camtu :D

heartless devilish: ok...alasan di terima :D

ixora: hehhe hehhe...jangan pegang dah ler...hehhe hehhe

atiqah: tegur tu stage lain...hehhe hehhe

masy: errr...errrr...mantap :D

orensangkuit: ok! :D

wanie: kannn??? hhehe hehhe

daya: insyaALLAH...ada projek lain tgh buat nih :)

Max J.Potter: hehhe hehhe

puterikurekure: rezeki beb...rezeki...hehhe hehhe

cik sar: errr...errr..

dejavu: rilek rilek...hehhe hehhe

wani: tima kasih kerana menyokong...huhhu :P

fadh: cikgu...dah emel kat ko dah :)

berrykisses: errr...errr...hehhe hehhe

BRampai: salam kembali...insyaALLAH, nanti saya updet :)

milimilo: ececece...bagus bagus :)

princess Liyana: sama tang mana tuh? hehhe hehhe

Faridrashidi: salam kembali...tima kasih kerana singgah :)

nard indie winkie: errr...ni contoh saja :P

LotsOfLove-Pearls: betul tuh :D

awin btM: :)

iznie: errr...errr...salah sapa agaknya? hehhe hehhe

ku tak sempurna: hehhe hehhe...tau takpa :P

cahaya: oh! itu cerita lain...hehhe hehhe :P

Farah Amin said...

isk. obvious gile nk pndg lama2 haha

Happy.Bear.Wardrobe said...

yuhooo
apa khabar?
its me, dia...

carwashku said...

Salam.

Kalau pompuan pakai ketat-ketat
tu tandanya takut lelaki tak terpikat
silap2 jadi anak dara tua kelat

kalau pompuan pakai tutup-tutup
mak-mak demo takut anak dara dia tak meletup
silap-silap dok umah tak laku sampai berkedut

Kalau lelaki dok pandang-pandang
rasa2nyer memang dah mata keranjang
tunggu je pompuan telanjang

Kalau lelaki dok jeling-jeling mata
tu tandanya memang saja nak cari dosa
boleh le tempah tiket siap-siap ke neraka...

haa...lu fikir la sendiri...

B|itHeGaL said...

Okay.. betoi tu... Kalo gatai, rezeki jgn ditolak... :p

Qaseh Qasturi said...
This comment has been removed by the author.
Qaseh Qasturi said...

kali ni aku sokong ko may...
tu pasal Islam suruh jaga aurat

almaklum lerrr lelaki
akalnya 9 nafsunya 1 ...
satu beg kalau isi penoh2 memang terkuar2...


"Hehhe hehhe...peace!"

ladiesofsemenza90s said...

hmmm...mcm more than 50% pengomen nyaa kaum hawa... hehe

lyndadyana said...

ape n??
panton ka?

achik said...

rezeki la sgt ek..

org kata terpandang sekali 'rezeki'..
pandang byk2 kali, lu pikir la sendiri.. ;p

yOnnA said...

haha sah2 mata hang ni mmg takde insurans ngee
tu pengajaran utk yg wanita ni pakai yang proper sikit :p

*SiRibenMerah said...

wooooooo.. hahahahaha..
dah faham dahhhhh..

erkk, x leh nak komen byk2.. sawang la pulak kat sini =P~

182 said...

apsal meja aku terangkat ni..pelik2..

nuyuljana said...

hehe..

nice pantun!

XD

rOhock said...

DI SINGKAT KAN REZKI BELAKA TU...WKAKAKAKA

Mya said...

mana lama tak update nie?

innocent yang pura2 said...

haha.
dah lama tak masuk sini.
dah berubah nampaknya genre entri. huhu.
selamat maju jaya!
lagi seminggu, 13 may.
hehe.

innocent yang pura2 said...

urm.
xde la berubah.
haha.

b u n g a h a t i said...

naseb baik x terase..
hehe...

gerbera said...

Cuci mata. Saya mmg suka cuci mata orang.

ainzoo said...

encek may..
ehe...tu pown ble dipanggey rejeki eh? ekek...
biasa la..nk tgendala2 blog nih..saye pown sama gaks...sampi naik pokok menerung dah kat blog tu....papehal, teruskan berkarya..baguih utk eksesais otak kita...eheh

LiLohOnEy said...

dah tahu lelaki mmg xkn tolak rezeki,,

pompuan jgnla pkai seksi2,,

nanti kalau npk mata juling ke tepi,,

smpai mlm tido termimpi~~


*eik??awat dh jd mcm pantun pulak ni??adehh,, msti terpengaruh dgn blog ni..ngee*

Anonymous said...

tp bgi sue...tu hak die gurzl tu nk bka ke tutup ke biarlh........
bgi laki2 kat luar sane klau tnampak tu nameny rezeki.......
kite jgn nak pandai2 nk komen tp diri sendiri tak trurus mcmane......
lyn kepala sendiri lgi bezzzz
takyah bz2 hai owg....suer@zz_8284

Anonymous said...

tak perlu mcari teman secantik BALQIS,Jika dri tak seindah SULAIMAN,mgapa mghrp teman setampan YUSUF,jika kasih tak setulus ZULAIKA,tak perlu dri mjdi seteguh IBRAHIM,jika tak sekuat SARAH,Mgapa ddamba teman hidup seistimewa KHADIJAH,Jika dri tak SESEMPURNA RASULLAH S.A.W.........suer@z_8482

fiezafadilla said...

beb...senang2 sms ler aku.

::DNaZ:: said...

aah btul3x!tpi pndg kali pertama tu sunat, pndg kali ke2 HARAM!!HEHE

.fatin nabila. said...

aritu bukak mcm blog lain.
ni mcm lain.
ke cmne nk bukak y;g lg 1 tu ea.
pk2.

sutera putih said...

take ur time my dear...

NaD said...

kurang asam jawe...
cet...
huhu

balqissy said...

pengakuan jujur dari sang lelaki

zh-ena said...

saper yg terasa mmg pernah buat la kan..

fndrocka said...

cool gile blog ni

Anonymous said...

peh bagus lah kamu
maju kanlah blog ini

Anonymous said...

Bacalah juga blog:Ruzaini Sieh Abdullah. Betina nya macam tulah kat office

Zila said...

Dah baca!! ada juga ya mcm ni.

kiasandra said...

tak sangka anor megaku muka dia macam kuda padi, memang la kau dapat brg kemas,baju mahal,laptop dan sebagainya, duit drp hasil kutipan untuk anak yatim dan duit drp penipuan roy pd kwn2nya. kau tak tahu malu ke? manusia jenis apa kau ni? tak takut ke kau pd balasan allah nanti? apa kata aku hantar pengakuan kau dlm blog ni pd kaum keluarga kau, agaknya makdan bapak kau akan buat kenduri tak? daring kau ye, tak apa aku nak tengok sampai mana RSA blh betahan kau dengan bf kau.

kiasandra said...

kepada
DBKL
daripada
BADAN KEBAJIKAN KAKITANGAN MELAYU DBKL


Hasil kutipan dari derma untuk iklan dalam majalah badan BKMDDBKL

50% - untuk PRO ( yang membuat panggilan )

15% - untuk persatuan

Rm1000 - untuk pegerusi BKMD DBKL
(setiap bulan)
Rm200 - untuk semua AJK
(setiap bulan)
selebihnya untuk RSA

kalau nak tahu PA dia bg tau pd aku.

PLO said...

Sapa pulak minah ni. Glamernya.Sapa pulak laki ni. Aku pun nak joint le blog tu. Ini sama kes dgn Memey dan Norman aje. Bini dia ada lagi ke?

13may said...

farahAmin: rezeki rezeki :P

HappyBearWardrobe: hi dia :)

carwashku: salam kembali...wah! pantun 3 kerat :D

Blithegal: hehhe hehhe hehhe...betoi betoi :P

comment deleted: ???

qaseh qasturi: perghh!!! dalam maksud tuh...hehhe hhehe

ladiesofsemenza90s: hehhe hehhe

lyndadyana: errr...rasanya camtu laa...hehhe hehhe

achik: dah tak terfikir dah achik...hehh ehehhe

yonna: alaaa...pandang bukan nak jejas apa apa pun...hehhe hehhe

siRibenMerah: hehhe hehhe *wink wink*

182: takpe...aku buat tak paham...hehhe hehhe hehhe

nuyuljana: thanks :)

rohock: hahha hahha hahha

mya: gua tengah serabut la beb...tak leh nak commit kat blog buat masa sekrg :)

innocent yg pura2: sapa nih? hehhe hehe

innocent yg pura2: :P

bungahati: hai..apa kabar?

gerbera: korek bijik mata...hehhe hehhe

ainzoo: tima kasih...hehhe hehhe

LiloHoney: hehhe hehhe hehhe

Anon aka suer@z_8482: betul betul....rezeki jgn di tolak...kann??? hehhe hehhe

fiezafadilla: bila la boleh nak dating ngan ko nih...hehhe hehhe

DNaz: ngheee....hehhe hehhe

fatin nabila: tu blog lain kot...hehhe hehhe

sutera putih: thanks :)

NaD: :P

balqissy: lelaki jujur mcm ni, mana la nak cari...hehhe hehhe

zh-ena: hehhe hehe hehhe

fndrocka: tima kasih :)

Anon: tima kasih :)

anon/zila/kiasandra/PLO: errr...errr....tima kasih kerana singgah :)

dewamuzik said...

JANGAN LA ADA KOMEN "AKU NO1" LAGI.
INI SUDAH TAHUN 2009... BUKAN ZAMAN BATU. SEKARANG DAH ZAMAN INTERNET.

mas said...

Nurhidayah Shahaini adalah perempuan sesundal sundal nya.
Pergi mampus le

Anonymous said...

Aku tengah layan blog ni tiba2 jumpa lak blog Minah Nurhidayah Shahaini. Cari juga macam mana la rupa dia hampeh spesis betina jalang ni. Dia ni kawan FB aku juga. Laaaaaa apa nak jadi. Patut lama tak jumpa kelibatnya.

Anonymous said...

Mak Bapak dia pun tak ambil pusing. Siang malam asyik bertenggek kat Kondo bf cine tue tu. Bersekedudukan lagi mesti dah mengandung pun.Mewah hasil derma anak2 yatim dan ibu tunggal. Mesti parents dia sudah diberi makan duit haram tu.itu pasalur senyap je. Nurhidayh Shahaini bangga bangat u dapta cine tue tua ya.

shue_1433 said...

askum..
aku org bru kat cnie tpi aku pun nak komen gak pasal Nur Hidayah Shahaini nie dgn En. Rzaini, aku nak tanya korang larr kan...setakat nie apa yg korang baca dlm blog dia tue benar2 belaka kew??
hurmmm aku tak rasa mcm tue..sbb pada aku rmai yg teramat2 dengki dgn diorg...maksud org denki cozz 1. Bertapa untung nyerr anor cozz dpt lelaki mcm En. Rzaini tue, 2. Bertapa rmai nyerr lelaki2 yg nak kan anor tpi anor malas nak layan n then dgn cara halus nyerr hamba2 Allah ini menceritakan pada rmai manusia tentang keburukkan anor yg sebenarnya, tpi pda hakikatnya Anor bukan lah mcm yg korang fikirkan..3. Dizaman persekolahan Anor dulu aku tahu rmai yg ada simpan perasan hasad dengki dgn dia cozz dia seorg yg aktiv dlm bidang sukan dan club di sekolah nya..terutama dia seorg bdak cherlding, dah tentu rmai prmpuan yg kurang senang dgn dia....4. Dgn ketentuan Allah dia bertemu dgn seorg lelaki yg bernama Rzaini, he is the humble person..seorg lelaki yg penyabar, tidak cpt melatah dgn pekara2 yg sebegini rupa n seorg yg sgt konsisten dgn kerjaya dan life dia..Pertemuan anor dgn Roy bukan lah dirancang mahupun dikenen2 kan, dan Anor berkenalan dgn Roy semasa Roy berstatus Duda..hurmmm bila kita rujuk blik tentang cerita mereka aku rasa mereka x salah dlm hal nie, cuma org yg melakukan perbuatan2 khianat, dengki n tidak puas hati dgn mereka yg tak senang duduk sebenar nya...aku pelik?kenapa manusia sekarang lebih suke mendengar gossip2 yg sebenar nya mereka sendiri tak tahu menahu cerita2 tersebut dan yg pling pelik sekali adalah rmai manusia suke mengadili setiap perbuatan seseorg dimuka bumi ini??Adakah anda2 semua sudah penuhh dgn ilmu2 agama yg seckup nyerr utk dibawa bekalan kesana???
Sebelum kita menilai seseorg, kita mnilai dulu diri kita sendiri..
"Evrybody make a mistake n we learn from mistake"..kita bkan lah YG BERKUASA utk menentukan siapa salah siapa betul..sedangkan org yg berlitup dgn menutupi auratnya juga melakukan perbuatan2 yg mereka sendiri tak terfikir akan mereka lakukan...hurmmm so jadi korang yg mana agak2 tak tahu menahu crita disebalik nyerr, lebih baik korang jgn judge org mcm tue..Sbb kita sndiri pun prnah melakukan perbuatn2 yg Allah x suke...contoh nya adalah mengumpat, mendegar umpatan org dan mentafsir benda2 yg sebenar nya kita hanya baca n dgar khabar angin dri org...so taubat lah..biar lah mereka dgn hal mereka n korang buat ur own bsness..
Aku sendiri bru baca blog tue, tpi sebelum kita judge org kita fikir yg tersirat...bru kita buka pekung di dada alrite! So too org2 yg ske dgn sikap kedengkian mereka itu berubah lah...bcozz Allah itu Maha mengetahui n Maha Adil...dan bila kita buat pada org, kita akan dpt 2x ganda dri perbuatan kita sendiri...To Anor n Rzaini bnyak kan bersabar n berdoa supaya mereka2 ini dpt balasan yg setimpal nyerr, tpi tue lah..lgi bnyak org dengki dgn korang, lgi bnyak murah rezeki yg korang dpt...Alhamdulillah~ Selamat Berbahagia dan dicucuri rahmat hendaknya aminnn...

Wasallam..

Anonymous said...

INI APA CITER OOOI SHUE (COUSIN NURHIDAYAH SHAHAINI INI) BARU KENAL DENGAN MANGKOK NI DAH MENJULANG MANUSIA IN SEBAIK UMAT. SUDAH2 LAH TU. KELUARGA U PUN SAMA SIALNYA. BANYAK CAKAP PULAK.!!!

Jinbara said...

budak hingusan cuba bagi nasihat. hanya melihat luaran aje. Cine ni tengah berduit bolehlah korang julang dia latar belakang dia dah siasat ke?. jangan lihat ok sikit rembat aje. dia ni CONMAN orang terdekat dengar dia tahu le. elok lah tu CONMAN (Ruzaini s Abdullah) BITCH/JALANG (Nurhidayah Shahaini)
elok sangat le tu. Padan sangat.

Related Posts with Thumbnails
 
Designer: Douglas Bowman | Di ubahsuai oleh: 13may