Thursday, April 09, 2009

178: Ubat untuk kembung perut...

Bila lelaki tiba tiba terkentut
Pompuan terus pandang buat buat terkejut
Pastu gelak kat lelaki sampai nak pecah perut
Jenuh lelaki tahan malu buat muka macam badut

Tapi bila pompuan tiba tiba terkentut
Lelaki buat bodo ajer sambil tahan nafas sampai semput
Kalau gelak, mesti muka pompuan berkerut kerut
Pastu merajuk jenuh lelaki pujuk sampai nak kena melutut

Andai kata lelaki tiba tiba terkentut
Lelaki bagitau sorry sebab angin masuk perut
Kot kot la pompuan kesian dan nak tolong urut
Tapi malangnya pompuan asyik dok tekup hidung ngan mulut

Akan tetapi bila pompuan tetiba prot prot protttttttt
Tambah tambah plak bersama dengan bau yang cukup out
Lelaki dengan steady cakap...nak buat camna, dah nak terkentut
Tapi dalam hati tak tahan bau...rasa macam nak terjun laut

Jika lelaki tiba tiba terkentut dengan spontan
Lelaki bagitau nak buat camna dah tak boleh tahan
Pompuan gelak ajer walaupun bau macam nak pengsan
Tapi kat dalam hati dok mengata apa la punya jantan

Andai pompuan terkentut sebab tak boleh tahan
Pompuan pura pura tanya lelaki ada tak bau macam bangkai haiwan
Lelaki pun angguk dan cakap rasa rasa macam ada perasan
Padahal lelaki tau pompuan kentut tadak bunyi lepas pelan pelan

Tapi semua ni adat la kan
Baik untuk lelaki mahupun pompuan
Dah nak terkentut, takkan la nak tahan tahan
Janji bahagia tenang dan hubungan aman


ps: Autopublish...gua busy sgt! Tak sempat lagi nak jenguk korang...btw, thanks sebab singgah :)

100 comments:

taichee~@! said...

Aku first kah?

Yeah..~@!
How are ya 13May?
Levis ko aku dah lelong kat ebay :p

orensangkuit said...

alohai tak dpt jadi org pes..hikhik
kentut pun boleh jadi bahan
sib baik wa kuar ngan apam balik tak penah kentut.
lalalla

mebby a.k.a ezza said...

doctor marah tahan kentut taw..ekekkeke

JM said...

Ala lelaki pon ade gak bile pompuan terkentut die gelak2.. mane de lg May lelaki gentle man cam ko ckp tu.. kalau ade pon beberapa KENTUT la sgt kan..ekeke

addyaholix said...

kau memang kreatif la bro.
bab kentut pon boleh jadi indah kan. haha!

tapi aku lain. kalau perempuan kentut, aku selamba bantainya gelak.
ya. ya. aku tak gentlemen. haha!

p0tpet p0tpet said...

hahaha..
aku slalu jek kent0t "diam2"..
xbunyi dan xbau...
ehem2...
slalu sgt!
=p

intan.dayana said...

haha..kali ni psal kentut plak..kalO nk kentut p lari jauh2 dr Org k...lalala~

sutera putih said...

betul kata mebby a.k.a ezza,,,,
dulu masa aku clozzz ngan sorang doc ni,,,
dia selalu duk pesan,tahan kentut x elok utk kesihatan,,
x giler lak kan aku nak kentut depan dia,,
haha,,,
lalala,,,
baik punyer entry,,,
zassss,,,,
(giler kentang panjang pumyer komen, cam xdek kejer,,,) layannn...

LiLohOnEy said...

ahaha^^

ada ciri2 bekap pompuan..

sikit..

SIKIT je..

xcukup..

kena up lg..

tp yg ni besh,,

ape pn aslkn sama2 blh terima dan faham,,

baru hubungan akn aman,,kan?? :)

Ryehanna said...

aku pernah kentot depan seorg lelaki jer. time bercouple dl la cos kenal dah 4 thn lbih..so selamba jela cos dia pon selamba badak kentot kat aku.. hahaha... mengong je kan...

bab mengutuk tu biasela.. same2 kutuk... xde benda la.. best ape gelak sesama.. XP

anyway...hanya tinggal kenangan... dgn lelaki yang aku tgh serius ni, aku xnah lak dgr dia kentot. aku pun xpenah la melepas bom kan... malu ar... hak hak...

tah ape2 he entry...

aslina said...

kentut baik untuk kesihatan pe...

ahh...orang bakar sampah sana-sini pun slambe je...apatah lagi kentut...lagi la kene slambe...

azie said...

ha ha ha.

kentut pon leh jadik hal

btw, u pandai jaga readers ah.rajin je jenguk kalau ada masalah.walaupun kami ni beribu2 lemon ramainya,ahaha

Rya said...

hg lawan kentut dengan awek mana pulak dah ni??
: p

pB said...

ada aja idea kamu , nyer

S h i n o said...

hahahhaa...

lelaki mmg pandai jaga hati
perempuan.. tapi perempuan
pula tak tau nk hargai.

:)

blokdrive said...

sekarang aku dah biasa dengar perempuan kentut..

shasha said...

errkk..manjang bz bro nih...
takpe...kita ok je kentut2 ni...kalo tahan2 lagi mendatangkan penyakit kan??
tapi kalo dah bau cam bangkai tu....minta ampun la yerrr!!

jemari-sepi said...

huhhhh....kalu bab kentut lah jemari mmg no komen pasal dia mai bukan paksa....hihihi..
apa pun bro walaupun bab kentut ko nya ayat mmg stylo milo lah bro..hihi

Yunus Badawi said...

kentut ko ada bahan radioaktif tak sbb ko kerja tempat tu?

hehehe (jgn marah)

cujen said...

ala..kentut je...biasalah tu kan.. lumrah alam...hehehe

*SiRibenMerah said...

kata org putih.. kentut tuh okeh..
tapi sendawa tuh kurang sopan..
part neh I sgt x faham..
persamaan kentut n sendawa, dua2 keluar angin/gas buangan dari badan.. so, lumrah manusia la.. kitar hayat pembangunan sistem gas buangan dalam badan kita neh mmg natural.. which is, kau nak kentut ke, nak sendawa ke ko mmg x leh tahan.. cuma cepat2 buka tingkap n buat2 panik la cakap "ouhhhhhhh.. nak kentut.. nak kentut".. hiksssssss.. hilang keayuan tapi janji perut lega =P~

miSz.haNie said...

kentut x berbau xpe..
kl berbau..pastu pesen wat muker x bersalah..
mmg nk kene luku sedas!
hahahaha

Suka Bebel said...

bab yang aku sangat setuju.semua fakta yang memang sangat benar.tapi memang tak baik tahan angin tu, boleh jadi penyakit.lepaskan...lepaskan...lepaskan....hehe

farah liyana said...

kalo rasa nak terkentut,
pegi la jauh2.

haha.

iNsaN BiaSa said...

uishhh...buang angin tu baguihh..thn angin xbaguih,bw penyakit..siannn..nnt perut kembung..hohohoo..

p/s: bro may,nnt bw jupe ayah chik,jgn kentut lak yer..hahaa

Miko Yamaguchi said...

kalau saya mau kentut, saya lepas saja. x pandang kiri kanan dah. weeee.....

Babe Lennon McCartney said...

I was never fart in front of my ex(S)

NEVER


baguskan au:D

Babe Lennon McCartney said...

pakcik,


Souvenier kau dah berjanggut aku simpan sejak aku back packing


Address mana???

Email aku

tehais said...

betul la..dh tak tahan..kentut je la..hahaha
Tp agak2 la volume nak melepas tu.hheehe

^ez^ said...

walo secantik/sehensem mana seseorang ituu kalo kentut pon busuk jugakkk...hahaha (^o*)

terima jela seadanya.hik hik

KuCAi said...

Hehe..
terbaek lah cite kentut ko weh..
enjoy2..
:P

Liza Ramlee said...

Amboi Mamu...
Baguih hg dok balun nooo..

aim-a said...

hahahhahahhahhahah :)) busuk aaa kentut...:P

nadiah a.manaf said...

ahaks.
ni sume ikot xperience penulis ke???
kentut tandenye sihatttt.

zh-ena said...

hehehheheeh mmg lawak..ada pengalaman tu :D

sHwEeT ByAtcH said...

bab kentut tu nipu la...

kwn2 aku gelak bagai nk mapus kt aku.;.. xdenya nk lutut mnta maap.. hampagasje

Iznie Nadyra said...

kah kah kah....


camtu ker erk??

sib baek lar saya tak penah kentut.....

hehehe

;p

kuar angin tue penah ler...hik3

a Q r a m said...

pompuan pompuan..hahaha~~

.::annemishi::. said...

hahahahah~~~ mau gelak saja...

CAHAYA said...

Hehe. Kentut tu dah kategori harus, sebab boleh menyelamatkan nyawa. Tapi kalau yang ter'bau' tu pun kadang2 boleh hilang nyawa.

So, berpada2 lah yer. Bak kata pepatah, pandang2 lah kiri dan kanan. Ingat masa depan. :P

inna hayati said...

A'ah...'Janji bahagia tenang dan hubungan aman' kan?kan?

encik may terkentut depan girlfren ke encik may ke??? salam takziah untuk dia. mesti rasa nak pengsan bau kentut encik may yg busuk ituh....muahahahaha....

*larik....zass!!*

13may said...

taichee: adess...melepas aku levis sarikei :D

orensangkuit: vavavava...betul ke ni acik? hehhe hehhe

mebby aka ezza: hehhe hehhe...control control :D

JM: hehhe hehhe hehhe...iyer la kan...berapa kentut sgt la yg ada :D

addyaholix: sama la ngan aku...hhaha hahha hahha

potpet potpet: waaa...tadak bau tadak bunyi...tipu arr :P

intan dayana: hehhe hehhe...ini kentut spontan...tak sempat nak lari :D

sutera putih: nak kentut...belasah ajer laa...hehhe hehhe

LiloHoney: hehhe hehhe...sekali sekala kita backup la sikit...hehhe hehe

ryehanna: ecececece...kontrol nampak :P

aslina: hehhe hehhe...betul betul :D

azie: hehhe hehhe...kentut itu bahagia :D

rya: hehhe hehhe...hang bila nak lepak kentut kentut ngan aku nih? hehhe hehhe

pB: hehhe hehhe...saja mengarut :D

shino: proott proottt!!! hhehehehhe

blokdrive: hahha hahhahahha

shasha: boleh muntah ijau :D

jemari sepi: hehhe hehhe hehhe...arini layan kentut :D

yunus badawi: hehhe hehhe...boleh terkena radiasi...hehhe hehhe

cujen: hehhe hehhe...kamu sgt jujur :D

siribenmerah: hehhe hehe hehhe...lepas kentut mintak maaf :D

misz hanie: biasa laa...lepas kentut dok buat inesen...hehhe hehhe

sukabebel: lepas dalam diam :D

farah liyana: tadak thrill kalau lari jauh jauh...hhehe hehhe

insan biasa: hehhe hehhe...takpe kita kontrol...hehhe hehhe

miko tamaguchi: perghhh!!! :D

babe: macam tak caya...hehhe hehhe

babe: bak mai emel ko...hehhe hehhe

tehais: tu la org suh lepas slow slow...hehhe hehhe

ez: hehhe hehhe...betul tuh :D

kucai: tima kasih :D

Liza Ramlee: proott prott!!! hehhe hehhe

aim-a: janji hensem :D

nadiah a.manaf: errr...errr...ni contoh saja :D

zh-ena: byk pengalaman :D

shweet byatch: hehhe hehhe...boleh bantai gelak...gelak ajer laa...hehhe hhehe

iznie nadyra: hehhe hehhe hehhe

aQram: tu la pasal...hehhe hhehe

annemishi: jgn nangis sudah :D

cahaya: betul tuh...bau boleh buat hilang nyawa...hehhe hehhe

innahayati: bukan terkentut...tapi saja kentut depan dia...hahha hahhahahha

Adry said...

bagusnya lelaki kan... hahaha


Adry @ http://www.adrysabry.com

Qaseh Qasturi said...

eleh..kentut le jejauh....

~Cinta Cukulet~ said...

sape tak pernah kentut tu tak normal, tapi sapa sengaja kentut depan orang rami tu tak tahu malu huhuhu

Masy said...

kentut pulak. hahaha. ex aku dulu penah kentut seblah aku smpi bergegau kerusi. hampeeehhh~

.::WaNiE::. said...

hohoho xyah tahan kentut ar nanti sakit perut

Diya Kamaruzaman said...

kentut itu baik utk kesihatan. jadi, tak elok tahan2. tapi kalau nak lepas pun kena cover gaks =p

dejavu said...

kentut is normal..
tp xtvt kentut aku adalah pada tghmalam..dimana semua manusia sdg tido..ekekek

*aku kentut cam mesin penggali..kena kentut mlm je.nnt aku malu!

ogos-leo said...

busy sbb menghitung hari nak kawen ker bro?...hehehehe....

Nuts@Kacc said...

sapa yang tak malu bleh la kuar ngan aku sbb kalau nk kentut mmg selamba je aku kentut plus bleh ckp..."arghhhhh...bestnya kentut.."...

hahahhah...ada berani??

meen said...

hahaha maymay..maymay..kentut pun boleh jadi modal. tapi takpe..kentut tu sihat. kalau couple2 yg tak kisah kentut2 tu pun..kira hubungan yg sihat jugak la..apa nak heran, semua org pun kentut..

PanAdoL7e said...

apa itu kentut? tak penah tahu pon.. lalalalalala...

Anonymous said...

Hehehe...!
Macam2 idea hang.

- DeeN -

Tie said...

Prot prot !!

Oops..!! Bunyi apa tu ?

Neeza Shahril said...

hahaha!!! kentut jadi isu kali ni..
omputeh kata, guuuddddd!!!
kentut la banyak banyak yeee

ixora said...

pengakhiran yang bagus la bro..
ermmm...bagus2..teruskan berkarya..=)

Diya Kamaruzaman said...

salam may. diya lupa nak tanya psl ni. err... sunan dah tak blogging ke?

wawapinky said...

ala kentut tu anugerah allah per..so baik pompuan atau laki kn la phm dh itu perkara semulajadi bg seorg yg manusia... moral of story mari kita kentut beramai-ramai huhuhuhuhuhu

Princess Liyana said...

hahaha..yolah tu..tkpe asl aman damai;)

-zazaw- said...

u kentot busuklah,bro!
hahaha

iMa said...

ahha...
Betul5x
Kentut tu pun suatu
adatresam yang tak boleh
dipisahkan dengan manusia

Prott..Prott...Prott
Tak kira laki pompuan
Mesti lega selepas
buang gas beracun itu

Ngeh3x

13may said...

adry: dah memang terbukti :D

qaseh qasturi: hehhe hehhe

cinta cukulet: tak tahan laa...hehhe hehhe

masy: hahha hahha...tu impak maksima tuh :D

wanie: tu la kan...kembung perut :D

diya : kadang2 nak cover pun tak sempat :D

dejavu: waaa...jujurnya kamu :D

ogos-leo: :P

nuts@kacc: nikmat nikmat :D

meen: tu la pasal kan? hehhe hehhe

panadol7e: angin kush kush...hehhe hehhe

anon aka Deen: deennnn!!!!! :D

Tie: bunyi pompuan kentut...hehhe :P

neeza shahril: bagus bagus :D

ixora: tima kasih :D

diya: salam...sunan ntah laa...tapi dia kata dia sibuk ngan komitmen lain..

wawapinky: jom lawan kentut :D

princess liyana: bahagia bahagia :D

zazaw: busuk pun takpe...janji ada org sayang :D

iMa: lepas seksa dunia :D

Diya Kamaruzaman said...

hehehe. tak apalah. apa pun, kalau encik may still contact ngan dia lagi, just send my regards to him ya. dalam bahasa melayu nya, kirim salam sama dia. ekekke.

aNIe said...

Hahahah...May...akak ni dah kawin lebih 25thn pun masih malu2 nak kentut macam yang may kata tu...prott...proott...prrooottt

Tak senonoh tol pompuan tu...hahaha

IdaShah said...

kentut baik utk kesihatan
kentut jauh arr

carwashku said...

weihhh...nasib tak kentut berdarah..kalau tak mesti jenuh yg jantan nak berkerut tiap bulan g kedai beli kotex ...hahaha...
apa kata kita bina je toilet khas untuk kentut...siap pakai kategori lagi...dari kentut level 1 ( senyap tp bau kaw kaw ) sampai le kentut level 6 ( tu bunyi dari KL org kat Padang Besar pun buleh layan dengar & bau sekali )...wuahhh...teringat member kena penyakit kentut bau tempoyak...

Signorina Syima said...

eh.. aku ngn bf dulu suka lawan2 main kentut.. sapa bunyi kentut yg menarik... heheheh

LaDySLeepLeSS said...

Hahaha.. ada juga topik macam nih eh... :)))

ku tak sempurna said...

muahahahahahahaha...

harap2 aku tak terkentut depan org...

malu siottttt...


aku kan perempuan melayu terakhir.. kena jg air muka...




mueheheehehehehehehe

sHibI said...

hahahah...dis is funny~ =p

Lea Dzahir said...

orang cakap kan bila bercinta tu kentut pun wangiii.. hahaha.. :P

snm said...

:)
dah ddk serumah nnt (bila dh nikah), mungkin blh berlawan2 bunyi

who knows?

hahahahahahahaha :D

ezu said...

huhu..
may2...

© Opah De said...

May... tak ada cerita lain ke? Dia yang selalu kentut kot.

MarkerPen said...

ada tak pasangan yg lawan kentut?

~~Noli said...

hye bro may...ini kentut pon ada celita ka..hehe

mana pompuan tak terkejut
tetiba ade bunyik lain sikit dr kelapa kene parut
bukan saje muker cam badut
tapi sah sah larik kecut perut

ala cakap manusia bukan sume smpurna
mgkin laki wat lawak siap campo ngn gaya
tak cukup ngn suara ade la kuar bunyik pula
eleh gelak2 pompuan jugak akhir di cariknya

wah wah,kalo laki bini boleh la tolong urut
nasib kamu la lelaki, angin masuk perut
dah kamu terkentut sah sah kami tutup mana yg patut
tapi bang,bnyk angin xde duit nk makan kot

kalo bunyik kuar sekali ngn bau
laki pon kadang2 boleh wat xtau
tp kalo pompuan smpai berbatu2 lelaki hidu
ishh lelaki xsesueii gelakkan pompuan yg lemah itu

sebenarnye pompuan dpt trime kalo lelaki kentut tetiba
sbb prangai laki mmg kadang2 susah nk jangka
lantak korang la nk kentut camna dan di mana
tp jg2 jgn wat perangai depan bakal mak mertua

pompuan xkan tanye pape, kalo terkentut tetiba
siap pula ade bau.. pergh xkene gaya
sbb pompuan pemalu penuh sopan santunnya
heyy pompuan say sorry kalo itu memang salahnya

hehe,soal kentut xkan jadik masalah
kalo masing2 suke mngalah
xkn sbb kentut sume nk berbalah
alaa kentut je..sampai ati you nk blah!

hai bro may ari2 ade ceritakan
mcm2 perihal hubungan ade kat tangan
ermm suke sgt kot memerhatikn pompuan
tp caya la bro may,u mmg wat i gelak sakan

chii said...

ahaha...sakit perut dok tahan gelak..
setuju..perkara biasa..cuma agak x sopan ar kan kalo melepas ikut suka...lgik2 kat tempt yg tertutup..mmg sgt terasa nak lempang byk2 kali je

D a Y a (^_^) said...

tadi ada mat indon kntut dlm bas
siut tul
da r siap bagi ponggong kat aku yg duduk nih

haih

––––•(-•Oº°‘¨ ie3za ¨‘°ºO•-)•–––– said...

hahahaha..

layan kepala betul la entri bro ni hak3..

[S]itie [B]Um [B]Um said...

lawak!! tp benar.. hehe!!

Miss Linna said...

"Pompuan pura pura tanya lelaki ada tak bau macam bangkai haiwan"

HAHAH bau mca bangkai haiwan..x senonoh!

Bunga Rampai said...

Buang angin ada bunyi tak pe. Itu muzik namanya. Jadi hiburan. Hehehe ...

Salam 13may :)

wani said...

Sabar je lah...ade je akai May ni...Kentut yang memang tak best pun leh jd best dapat kat May...dah tergelak sorang2 time baca n3 ni...hahaha...apa pun nak kentut tu kalau bleh p la jauh2...sian kat orang disekeliling...

_tuLanG.iKaN.kEwL_ said...

eh eh tak pyh malu2 nak kentut.. kentut baik utk kesihatan.. hahahaha...

.fatin nabila. said...

sekadar mencapub.
kamu selalu uat pantun, byk idea ek?

munirah said...

h0ho..
ade ker kentut wangi ??

NJ@goboklama said...

ada sorang dlm familiku yg tk pernah kusaksikan dia terkentut - abg.iparku. Mak aiiii,sopannya dia,kalah akakku,eheheh.. :p

kueh bakar said...

ahaksss

13may said...

diya: insyaALLAH :)

anie: hehhe hehhe...bagus bagus :D

idashah: tak tahan beb...hehhe

carwashku: ada plak jenis level level eks...hehhe

syima: wah! romantis sungguh :D

ladysleepless: hehhe hehhe

ku tak sempurna: elehhh :P

shibi: prott prottt!!! hehhe hehhe

Lea Dzahir: wangi tang mana ntah...hehhe hehhe

snm: hehhe hehhe

ezu: :P

OpahDe: hehhe hehhe...no komen :P

markerpen: ada...bersepah sepah...hehhe hehhe

Noli: *wink wink*

chii: boleh pengsan kalau melepas kat tempat tertutup...hehhe hehhe

Daya: hehhe...rezeki kamu la :P

ie3za: hehhe hehhe

siti bum bum: woohoo!

Miss Linna: lebih dari tu pun ada...hehhe hehhe

BRampai: salam kembali...sekali sekali layan gak...hehhe hehhe

wani: kadang kadang dah darurat...hehhe hehhe

tulang ikan kewl: waaa...ni mesti selalu kentut nih...hehhe hehhe

fatin nabila: hehhe hehhe

munirah: ada...time bercinta :D

goboklama: hehhe hehhe hehhe

kueh bakar: :)

Kipas said...

yup... mase kentut la antare mase paling mengasyik kan... kan2?? lalala~

:+:+: Ashikyn :+:+: said...

hahaha..semo org kentot...

13may said...

kipas: layan stim...hehhe hehhe

ashikyn: :P

Alice said...

hahahahaha selamba sudah. nak malu apa. dok tahan tahan lepas sekali tu yang terlebih power tu. he he he dah hukum alam..kentut je. kembung perut pulak nanti. haha

SyazReA said...

lumrah alam... nature call.. nk wat camaner... huhuhu

13may said...

alice: perghh!!!! anak sapa la nih :P

syazrea: layan layan :D

Alice said...

anak cik man dangan cik mala. :D

hUmmY said...

try kentut pas mkn mangga or telur!

hihihik~ :">

EP said...

haha..kentut pon boleh dikarang, tapi jgn simpan, lepas je lagi baik..hehhhe

RK said...

yang ni gua xda masalah, awek gua da paham,

siap gua yang gelak balik bile gua kentut, haha~~

Related Posts with Thumbnails
 
Designer: Douglas Bowman | Di ubahsuai oleh: 13may