Sunday, April 26, 2009

181: Satu cerita....

Bila pompuan tengok filem sesuatu cerita
Silap silap pompuan boleh meleleh air mata
Lelaki senyum sendiri apa pun tak kata
Maklum la pompuan, tangkap feeling dengan cerita yang dia suka

Andai lelaki layan sesuatu cerita
Kadang kadang lelaki ada jugak rasa nak meleleh air mata
Tapi baik lelaki tahan dan cover seadanya
Kang buta buta aje kena gelak dengan pompuan gila gila

Bila pompuan dah melekat dengan cerita yang di minati
Pompuan asyik dok ajak lelaki, tengok berulang ulang kali
Lelaki senyum ajer, takpa la...layan ajer sekaki
Maklum la pompuan, kalau dia dah suka takleh nak kata apa lagi

Kadang kadang bila lelaki dah minat dengan satu cerita
Kalau nak ulang, baik lelaki tengok sorang sorang saja
Sebab kalau ajak pompuan join layan sama
Lepas 5 minit, aik??? Pompuan tu dah buat taik mata

Bila pompuan dah suka dengan suatu cerita
Berhari hari bila sembang, topik cerita tu saja
Lelaki dengar, senyum sabar dan angguk angguk kepala
Tak layan kang, pompuan tarik muncung berjela jela

Andaikata lelaki syok dengan satu cerita
Kalau nak bersembang, baik buka topik lain saja
Kang pompuan boleh rasa sakit jiwa
Buta buta aje pompuan kata lelaki ni gila

Tapi semua ni dah jadi bukti
Betapa sayangnya lelaki kat orang pompuan ni
Cerita pompuan suka, lelaki kena paksa diri minati
Cerita lelaki suka, pandai pandai la layan sorang diri

45 comments:

iMa said...

Haha
Pandainyaaaa lelaki jaga hati pompuan
Ngeh3x

Noha said...

cess..ye2 je.sy kna pksa tgk crite yg lelaki suka je..cite yg sy suka lgsg dia xheran pn

Maryam Abu Ahmad said...

saya suka gelakkan adik lelaki saya yang tertangkap sedang leleh! :D

~Eila @ Along~ said...

wahh..bagusnya lelaki tu...jaga hati dan perasaan pompuan buatkan die lebih disygi..tak rugi pun ikut layan pompuan gini..

ju3 abdullah said...

bila lelaki tahan2 air mata dok tgk cerita.. perempuan senyap je tak kata apa.. walau ada yg dok mengata.. tapi perempuan tahu tak bleh banyak mengata.. sbb hati lelaki kata "kita kenak tahan ego kita"....^^

(^_^)

taichee~@! said...

Ini sumer hanya bila lelaki itu belumbergelar suami, sbb nak ambik hati bakal bini...

Lalalala~@!

Pas dah komfem suami isteri, lantak ko la..ko pegila sendirik!

Kan kan kan?

Ryehanna said...

hahaha..
xsemua pompuan cmtu ler..
i layan je citer yg lelaki suka eventho xberapa minat sgt..

xkisah asal dpt spend time sesame... ihik..

Alice said...

memang nak tergelak tengok lelaki lyn feeling tapii kasi can la..gelak belakang2 je. hahahaha

momentinlife said...

kes menjaga hati..
jgn ter'mkn' hati sendiri udah la.. =p

SyazReA said...

'Cerita pompuan suka, lelaki kena paksa diri minati
Cerita lelaki suka, pandai pandai la layan sorang diri'

xder maknenyer..kontra la statement tu bro.. lelaki yg biasanye xder perasaan ada la...
hampeh jo....huh

azie said...

adeh, mcm kena btg hidung sendiri,ahaha

shasha said...

huh..sib baik minat ngan en hubby adalah serupa...kecuali bola laa..heheheh..kalo dia layan bola saya akan tido le jawabnya...

kawaii_desu said...

May, yelah tu...

slalu lelaki mana nak include pompuan dlm activiti depa...

hoh

shafarina said...

terbalik la may

kami la layan cerita sorang2, laki kami baik punya tidoq

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

oho~

kalau aku..

apa yang lelaki layan..aku memang layan~

best hapa?

hahaha~

––––•(-•Oº°‘¨ ie3za ¨‘°ºO•-)•–––– said...

alahai.. kesian lelaki tu ek hak3..

lelaki pun de perasana gak klo dia nk mengalir air mata pun biar la. sekali sekali je hehe..

sy ade gak terkena mber laki yg mengalir air mata depan mata huhu...

dh dia sedih nk wat mcm mana kan.. kan.. layan je la ;)

Lea Dzahir said...

hehe.. so far xde plak cenggitu.. yg dia suka, kita join tengok.. yg kita suka, dia join tengok.. sama2 enjoy.. sama2 duk citer filem yg kitorg tengok tu kalau rasa kelakar or whatsoever.. hehehe.. :P

Nadine Zuharra said...

yup,boleh digelar lelaki mithali kalau selalu mcm ni.. hehe

tp sesekali lelaki mengeluarkan air mata,terkedu jugak kita..ape yg nak dibuat ye..? ;D

@tune® said...

perempuan pon kalau da sayang laki sanggup lupa diri
ade yg gadai kehormatan diri
sbb panahan janji si lelaki

LiLohOnEy said...

mintak2 la sape2 yg jd laki ak nty tak minat bola...

kalo tak mati la nak aplikasi pantun neh..

ekeke^^

farah liyana said...

kalau lelaki,
semuanya elok je.

haha.

xD

sHwEeT ByAtcH said...

geli aku klu laki nanges nengok indusatan..

Rantong said...

Salam ziarah. Sekadar pemberitahuan demi kesejahteraan hidup.

Rancangan "Who Wants To Be A MillionaireBlogger.Net" kini, ke udara di screen komputer anda. Sertai & daftar sekarang. Kemasukan adalah PERCUMA...

Suka Bebel said...

memang aku setuju jugak yang ini.hehe

blokdrive said...

hahahahaha.. betul betul betul..

[z@ck] said...

tak semua perempuan macam tu..
ni tipikal nye assumption..
sekarang perempuan byk yg jd gud listenener..
laki plak sebaliknya..

cujen said...

saya klu lepas tgk sati2 cerita mesti terbawak2 sampai seminggu....hihi

Rya said...

aku selalu layan movie sorang2 ja.
takdak orang sayang aku ka maknanya?
ihihi ; p

LifeSaver said...

aisshhh~ xde maknanya..aku slalu je layan sorang2..ok je...

miSz.haNie said...

haihh...
x sume pompuan la mcm tu..
tgk gak la cerita apa yg nk d tgk berulang kali tu..
lain org..lain citarasa ape..
hehehehe

ixora said...

bukan semua camtu la bro..ermmmm..nk kena nih..

.::WaNiE::. said...

rasa mcm terbalik jek may, siap kene paksa tahan mata sbb suruh teman dia tgk citer..kite nak tengok citer yg kite suke, siap suruh dia tido lagi..

Qaseh Qasturi said...

kalau lelaki layan feeling sedih2..kita lagik sedih tauuu...

hajarss said...

mei mei,
hawau u??

hee~~

carwashku said...

hehehahaa...
aku ada sorang kawan lelaki yang memang hantu filem hindustan...tak kira la vcd ke filem ke...yang bestnya dia punya tangkap leleh ngalahkan aku...wuahhh...siap bawak tisu yg tak tahan tu...teresak2 sambil buang hingus...aduhhh...

Neeza Shahril said...

perempuan kan berjiwa lembut.. penuh dengan kasih sayang.. sentiasa menghayati sesuatu..
lelaki suka ke kalau dia cerita apa2 pompuan buat tak tahu je.. macam takde perasaan gitu?? haaaa.. jawab!! jawabbbbb.. :P

lupekanje said...

lelaki ke, pompuan ke...kalu udah suka, mang tk leh nak kata apa...samer je....hehehe..

hUmmY said...

tgk muke aku lg bagus kan may?

kau suke kan?

HAHAHAHAHHAAHHAHAHA!

_tuLanG.iKaN.kEwL_ said...

hati perempuan kena slalu dijaga ye tak? hahahhaa..

Masy said...

ooo lelaki syg pompuan eh.

aku pon syg lelaki gak. muahahahahah

p0tpet p0tpet said...

errrkkk skali lagik :p

13may said...

13may to semua: nanti aku jawab komen korang...aku tak sempat laa...hehhe hehhe

13may said...

ima: begitulah hakikatnya :D

noha: alehaii...kesian :D

maryam: kah kah kah :D

eila @ along: tu la pasal...hehhe hehhe

ju3: control macho beb...hehhe hehhe

taichee: hahha hahha hahha...ntah laa...hehhe hehhe

ryehanna: tu dah mabuk cinta cek oii...hehhe hehhe

Alice: ceh! kejam kejam :P

momentinlife: bila dah sayang...hehhe hehhe

syazrea: kah kah kah

azie: kantoi :P

shasha: hehhe heheh...bola kena layan kat stadium...langsung takleh tido :D

kawaii Desu: huhhu....kacau daun :P

shafarina: kah kah kah :D

zara: best best! hehhe hehhe

ie3za: ecececce...ntah belakang dia, ko bantai gelak :P

Lea Dzahir: waaa...loving couple :)

nadine zuharra: bantai gelak ajer...hehhe hehhe

@tune: keh keh keh...no komen la :D

LiloHoney: hahha hahha hahha

farah liyana: well...hehhe hehhe :P

shweet byatch: ko ni...kasi la chance...hehhe hehhe

rantong: tima kasih :)

suka bebel: tima kasih atas sokongan anda :D

blokdrive: hehhe hehhe

zack: bukti bukti? hehhe hehhe

cujen: kan aku dah kata...hehhe hehhe :P

rya: meh aku nak sayang hang...ngeh ngeh ngeh >:P

lifesaver: alehaiii...kesian..hehhe hehhe

misz hanie: ni dah repeat citer apa berkali kali nih? hehhe hehhe

ixora: :P

wanie: alehai...kes dera nih :D

qaseh qasturi: ecececece...hehhe hehhe

hajarss: baik :)

carwashku: waaa...lelaki melayu terakhir tu :D

neeza shahril: errr...errr...hehhe hehhe

lupekanje: aiseh....cam betul ajer...hehhe hehhe

hummy: ehem ehem ;)

tulang ikan kewl: tu la pasal...hehhe hehhe

masy: bila nak sayang aku plak nih? hehhe hehhe

potpet potpet: well...sib baik comei..hehhe hehhe :P

13may: :)

RK said...

this one nice~

hws gud men are~

gaemon said...

memang betol ape yg ko smpaikan tu.

aku alaminya skarang.

Related Posts with Thumbnails
 
Designer: Douglas Bowman | Di ubahsuai oleh: 13may