Sunday, February 01, 2009

167: Hidup ini memang gila...

Pompuan selalu mengatakan lelaki gila
Jika asyik dok ngorat walaupun pompuan tu tak suka
Tapi lelaki tak penah kata pompuan sebegitu rupa
Walaupun pompuan asyik tak henti henti menggoda

Pompuan selalu dok sangka lelaki gila
Jika asyik tepon malam malam buta
Tapi lelaki tak pernah bersangka sangka
Kalau tengah malam pompuan datang cari mereka

Pompuan juga gemar melabelkan lelaki gila
Jika asyik merenung mereka tak kelip kelip mata
Tapi lelaki tak pernah label apa apa
Kalau pompuan pandang mereka sampai terkeluar bijik mata

Pompuan selalu dok pikir lelaki gila
Jumpa 2 minit, terus ajak jadi marka
Tapi lelaki tak pernah fikir macam macam dalam kepala
Pompuan ajak bercouple, lagi la lelaki suka

Inilah adat resam hidup di dunia
Sikit sikit pompuan kata lelaki gila
Tapi lelaki nak buat macam mana
Gila gila lelaki pun, pompuan tetap suka

ps: Orang gila memang tak mengaku dirinya gila...

108 comments:

FarahDiana said...

haah kan??

dan ppuan selalunye gila sbb lelaki jugak...

=)

*sbb awk ckp, "org gile x ngaku dirinya gile"...

=)

e-leeyana said...

hah??? mcm tu ke? sbnrnye itu apa yg llki pk kn je...hakikatnye, pmpn suke..tp ckp cmtu tok kaver ayu..mane ade lelaki ske pmpn yg x ayu kn kn kn

EykaHamasuba said...

Gila kentanggggg!!

hehehe

S h i n o said...

hahaha..
lelaki gilakan perempuan takpe.
jangan gilakan NYAH dah :P

A t i Q a h said...

Apekah nyah pulak peginye si shino neh. ahahaha.

panggil lelaki gila, tu panggil2 manja kot. ngeh3.

nadia-ady said...

eceh..satgi kalau keluar entri lelaki asyik kata pompuan gila, saya nak kata "Gila2 pun lelaki suka jugak" hahahah

mebby a.k.a ezza said...

wakakakakk..tau xper kann....tapi lau xder org2 yg giler cenggini x meriah lak hidup kan..cenggini baru la chalengging MAY...kannnnn.

TokBatinSenoi said...

Lelaki n pompuan mmng giler, just kerana nak berlaga lubang kencing n lubang kencing.... A mammal’s instinct, a madness to reproduce is a nightmare to opposite gender

Pewaris Reformasi said...

manyak suka..

ppuan sbnrnya suka doa laki jd gila..sampai hati mereka..hehe

Ryehanna said...

Yang penting, aku TAK GILA.

eh..kenapa tls 'org gile xngaku dirinya gile'?

cait!

aslina said...

ya! saya gila...

cukup berterus terang dah ni ngaku saya gila...gila sebab lelaki jugak kot...atau kadang2 sebab pompuan jugak...

ehh...err...saya dah confuse! tolong! tak dapat kenal pasti plak siapa saya...huhu...

gila la tu kan?

Safiya said...

lelaki n pompuan same jerk.... takdir tuhan beb

berrykisses said...

dua-dua gila . adil tak ? :P

sUe said...

lelaki tak cakap depan-depan.
tapi diorg kutuk blkg2..betul tak?
hehehe...

p/s:saya tak suka lelaki gila.saya suka yang masih waras saja.heh heh!

heal man said...

lelaki yang mengilai wanita akan menyebabkan kegilaan yang serius walaupun wanita itu digilai oleh ramai lelaki yang gilakannya padahal sesiapa yang tergilakanya boleh digilakan dan segila-gilanya..

p/s : bergila-gila tiada dalam kamus orang gila.. tetapi majalah gila-gila pula pernah mendapat sambutan suatu tika dahulu..

ainzoo said...

Baru le ngam encek may oiii...tambah variety anak adam dlm donia ni..ada yg waras, ada yg gile, ada yang separuh mengong..eheh..
Papehal pun, asalkan ati bahagiaaa..

Tapikan..baguih jugak jadik org gila tau..diorang mana pernah suffer pnyakit2 yang kronik even makan xtentu hala& idup kurang terurus...umuq pun pnjang...amacam? mau jadik org gila tak? ehe

fazemy said...

Salam.

lelaki giler adlh unt perempuan giler. Haha. adakah sebegitu. Dah Allah jdkan lumrah lelaki prmpuan itu berbeza. dn dijodohkan mereka unt memenuhi kekurgn msg2:-)

^ez^ said...

yer..hidup ni memang gila.

huhuhuuu... :(

selalu je pmpuan jd gila sebab lelaki ni.huh!

Ayaq masak said...

aku tak pernah cari laki tetengah malam buta ponnnn. muehehehe.

arsaili said...

salam....gila kah? ahahahaha. Apa pun itula resam dunia

nur'ain lǝɯoɔ said...

hehe. saya memang tak gila. sungguh.

@t00neY r00neY® said...

tp lelaki xkan gila meroyan...

pompuan jer ade gila meroyan

ZH - Ena said...

gila2 pun suka gak :D

~dARlee zURiS~ said...

hehehe..gilakan satu sama lain x pe
jgn gila btol2 dah ar ;)

btw..zuris dah tukar url blog tau
check it out!
:)

iMa said...

Hahaha

Hidup ini memang gila...

Tak kira lelaki ke perempuan ke
sama-sama boleh jadi gila kalau
tak menggunakan kewarasan akal

Thumbs uP for this entri!
Boleh wat aku jadi gila sebentar
bila membacanya sebab gelak sengsorg membayangkan dunia yang gila. Huhu.

Neway, laughter is the best medicine.

azie said...

he he he..macam mana pun, lelaki mesti ada hidden agenda,ahaha

Tyra said...

lelaki gila bahaya. kang dia ajak minum air perisa selipar... matiler haku..

Shumierain said...

nak buat cam ner cik may oiiii..kang xde saper lak nak suke kat lelaki giler..cian lelaki2 yang giler ituuu..

shasha said...

opsss...me pun tgh gila sekarang nih bro...gila bayang sehhh~~~

Tie said...

Oo...ye ke??

Nanti senang datang blog ambil award, ye..(http://kaytieze.blogspot.com/)

NaD said...

haha!
kureng tol....
adakah memang laki2 jenis yg sume tak kesah??
patut la...
sebab 'aiman tak kesah' ...
ishk3x...
huhu

Princess Liyana said...

hu hu hu...asyik psl p je..lelaki takde ke??hahaah

Signorina Syima said...

dalam dunia skang ni, lelaki ngn pompuan sama je.. gila.

mana boleh gender bias, tau tak?? itu diskriminasi namanya...

Miko Yamaguchi said...

isk, x betul ni, x betul. hahahah.

Neeza Shahril said...

laaaa.. camne lah lelaki nak kata pompuan gila.. dah dia sukeeee.. kalau dia kata pompuan gila, mesti dia kena sepak terajang heheheh..

~Cinta Milo Ais~ said...

encik gila tak? hahaha..

SyazReA said...

xder la sampi ckp lelaki tu giler.. cuma prangai dorg tu mmg pelik sket ar..ahaha.. but i like.. ahakz

yunakira said...

org gile tak tau die gile...org tak giler tau die giler.org giler memang giler.tapi org giler tak pasan die gilerrrrrrrrrr...grrr..grrr.ekekeke

haniko said...

suka laki gila :D

EchA™ said...

gile lah mesia.!!

(:

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

amboi...

lelaki penyumbang kepada perempuan yg gila...

lelaki gila kan perempuan....

hahaha~

sama aja...

aim-a said...

hehehehehehe...gile ek? ade yg gile ngan awak tak atau ade yg giler sbb awak? hehehehhe :P wah..sungguh sopan komen sy kali ni :P

WaNa (BoRN To MaKe u HaPPy) said...

2-2 PiHaK aDe Yg GiLe :|

Tp x sMua ! ;)

minimainimira said...

eh2..
betul2..
uih mmg makan dalam betul..
saya selalu kata laki gila..hehehe

farah liyana said...

erk.

saya tak pernah cakap pon lelaki tue gila.

hehe.

:P

.::WaNiE::. said...

Ye keee tak ckp ppn gile?? eleh:p sbb laki ckp belakang nih..hahahah


p/s : entry kat blog saya ritu bukan utk may lar ye

Rya said...

gila kat sapa plak hang ni..?

cikanoy™ said...

huii.. tu la hang!
p tegoq marka x risik awai2.. kang da rejek.. hehehe

wehh cmane aku nk invite hang?
aku blur bab blog ni.. hahha

hey...ini aku said...

may..aku suka kau..hahahaha!

orensangkuit said...

ya lelaki gila pun pempuan suka
abis pempuan nak kawen ngan sape kalau bukan lelaki
abess laa smua org jadi gila

Masy said...

ko mmg gile, aku tau dah. ehehehhe

Cik Som said...

Hahaha... ada-ada sahaja. Tapi.. sebagai lelaki, sure ko nak ada orang yang "gilerkan" kan ko kan... :D

Suka Bebel said...

pompuan oh pompuann...hehe

sally said...

errk..siapa yg gila sebenarnya nih???

sukahati said...

walopon wajah mu kacak seperti dr dimas....tp kalo dah gila...err...baibai lah :p

NJ@goboklama said...

mmg pun,sbb tu 13may digilai ramai,cuba kira followers yg beratus tu,gender mana yg banyak skali? ;)

mountdweller said...

Dunia ini tidak akan maju sekiranya tidak ada orang gila. Contohnya lampu. Edison telah gagal sebayak 300,000 kali percubaan tetapi diteruskan lagi. Kalau Edison tidak gila, dia tidak akan meneruskan sehingga 300,000 kali gagal.

::DNaZ:: said...

jgn en Mr May jd giler jgk udah..

wani said...

memang slalu dengar pompuan kata lelaki gila...tapi sebenarnya dia pun suka...bukan sebab apa...takut lelaki tu nak test saja...

apapun akai 13may memang best gila....

chii said...

jarang ar plak chii dgr gurl kata camtu..lum jumpa lgik kot..kalo kata diri sendiri yg gila..byk ar :p

.aisyah.adam. said...

pokoknya,dua2 pun sama gila.
kalau sorang tak gila,takde la pape yg menarik.
keke~~

eya said...

Salam 13 May..disini 12 May ingin kenal2 sm 13 may

Farah Aminuddin said...

gila bayang. auchh.. hehe

_tuLanG.iKaN.kEwL_ said...

lelaki dan perempuan saling memerlukan..

hehehe..

tintaHati said...

hehehehe...ang ni mmg ada bakat lah!

13may said...

farahdiana: tu yg laki suka tuh :P

e-leeyana: hehhe hehhe...no komen la :P

eykahamasuba: woohooo!!! :P

shino: takut takut depa yg gilakan kita...hehhe

atiqah: elehhhh... :P

nadia-ady: hahha hahha hahha...nak buat camna...huhhu :P

mebby aka ezza: tu laa...asyik asyik laki ajer giler...hehhe

tokbatinsenoi: hehhe hehhe...gila satu sama lain :D

pewarisreformasi: ntah apa la motif doa gitu...hehhe hehhe

ryehanna: hehhe hehhe...itu fakta bukan auta :D

aslina: better pi buat check up as soon as possible...hehhe :P

safiya: betul betul...hehhe hehhe

berrykisses: err...errr...apa hujah anda? hehhe :P

sue: haha haha hahha...mana tau nih??? huhhu :P

heal man: adesss...naik gila aku baca komen hang...hehhe hehhe

ainzoo: gila pun takpa...janji tak kacau org :D

fazemy: salam...boleh diterima pendapat anda :D

ez: nasib nasib...hehhe hehhe

ayaqmasak: ecececece...hehhe hehhe :P

arsaili: kadang2 kita kena layan perasaan gila nih...hehhe hehhe...salam kembali :)

nur'ain: kamu memang jujur :D

atooney rooney: tau takpe...hehhe hehhe :P

zh-ena: kannn??? hehhe hehhe

darlee zuris: ok..line clear :)

iMa: jgn gelak sorang2...kang orang kata gila :P

azie: hahha hahha haha...kamu memang bijak :D

tyra: naya naya...hehhe hehhe

shumierain: sib kamu memahami :D

shasha: waaa....ni bahaya nih...hehhe :P

Tie: hehhe...tima kasih :)

NaD: mana ada camtu...cuma cuma...errr...errr....hehhe :P

Princess Liyana: hehhe heheh...tak puas hati nampak :P

signorina syima: hahha hahha hahha

miko yamaguchi: aik??? tak ngaku nampak :P

neeza shahril: hahha hahha hahha...anda memang bijak! :D

cinta milo ais: errr...errr...nak ngaku ker tak nak? hehhe hehhe

syazrea: kan kan??? giler pun suka :D

yunakira: betul betul :P

haniko: jujurnya hang :P

EchA: hehhe hehhe

zara: tak tahan godaan :D

aim-a: saya suka buat org jadi giler :D

wana: hehhe hehhe

minimainimira: hehhe hehhe hehhe....tu suka kat laki mana tuh??? hehhe hehhe

farah liyana: tu kamu tak suka laki tu la...hehhe hehhe

wanie: hehhe hehhe...rileks...kita paham :)

rya: kat hang laa...weewiittt!!! ;)

cikanoy: dah invite ker belum? hehhe hehhe

hey...ini aku: hehhe hehhe...ni yang aku nak jadi gila nih...hehhe hehhe

orensangkuit: hahha hahha hahaha :P

masy: elehhh....ko pun sama kan??? hehhe hehhe

cik som: hehhe hehe...kita yg jadik gila akak...hehhe hehhe

suka bebel: tu la pasal...hehhe hehhe

sally: err...ada sapa2 yang mengaku tak? hehhe hehhe

sukahati: ceh! ceh! ceh! :P

goboklama: hehhe hehhe hehhe...gila kuasa :D

mountdweller: org gila ni genius :D

DNaz: heheh heheh...saya tak gila :D

wani: hehhe hehhe...jgn la suka kat org gila...hehhe hehhe

chii: chii plak camna? hehhe hehhe

aisyah adam: tu la kan??? hehhe hehe

eya: salam...tima kasih kerana singgah :)

farah aminuddin: wah! wah! wah! :D

tulang ikan kewl: tu la...sama sama gila :D

tintaHati: bakat tang mana tuh??? hehhe hehe

.fatin nabila. said...

hee..`
ni baru balik dr menghilang ea..

Bunga Rampai said...

Kalau tak gila, tak meriahlah hidup, kan? ;)

Salam 13may :)

kawaii_desu said...

hamboi ini entri carik pasai...

wah dah lama senyap tetiba kuar entri gile huhu

is that what happened to u??

welcome back May ;)

manje said...

salam may

hehe hidup ni ada mcm2 jenis gila... peng'hidap'nya kot tak pompuan lelaki... jadi masing2 ada bhgn dan peranan gila mereka sendiri... :p adilkan???

BudAk hijAu said...

pompuan jugak kah yg kena...?haih!!

azsedira said...

siapa gila ek?

gerbera said...

pempuan ni memang pelik. aku pun rasa aku ni pelik.

dakgilachoc a.k.a nani said...

Aku rasa aku pun gila..kau pun gila jugak..kan kan kan...:)

btw, dah tukar url..my new url dakgilachoc.blogspot.com...:)

kingbinjai said...

dude, org tgh gila pasal palestin la skang

Jard The Great said...

sama2 gila tak bole ek??

Mak Su said...

suka layan

~ yus ~ said...

dah lama tak layan kepala di sini. Masih menghiburkan..

Iena-lyn said...

Caye ler c'may...
pe pun c'may dh menggileerkann dan menggeggarkannn minda pengunjung entry c'may spaya lbih ggleerrr lg sprti penulis entry nye.. heee...
layann...

Mya said...

orang kata : NO WOMEN NO CRY. NO MAN NO SEX. so... lu pikirrr la sendirii.. :p

Qaseh Qasturi said...

Kain Cindai dilipat2
Lipat mari dianjung serambi
Kalau Pandai tuan memikat
Burung terbang menyerah diri...

KABASARAN said...

ha-ha-ha .... your poem bikin aku sedar kalau aku juga orang gila.

perempuan emang suka bikin lelaki gila

13may said...

fatin nabila: hehhe hehhe...baru masuk keja :D

bunga rampai: salam kembali...kalau nak lagi meriah, jom kita gila ramai ramai :D

kawaii desu: hamba separuh gila kejap aritu...huhhu

manje: salam kembali...pompuan lebih sikit...hehhe hehhe :P

budak hijau: huhhu :P

azsedira: gila dan rindu kamu...hehhe ;)

gerbera: ada buat benda pelik pelik tak? hehhe hehhe

dakgilachoc aka nani: aku sedia maklum...hehhe hehhe

kingbinjai: ok ok

jard the great: tu namanya double gila :D

maksu: layan layan :D

yus: hehhe...tima kasih kerana singgah :)

Iena-lyn: hehhe hehhe

mya: errr...errr...jap jap..nak pikir...hehhe :P

qaseh qasturi: chewah! :D

kabasaran: hehhe hehhe...kann??? hehhe hehhe

LifeSaver said...

sama je..
laki gila kan pompuan
pompuan gila kan lelaki

p/s:dua2 x ngaku dia gila..

tun teja said...

sib baik laki tun tak gila... huhuhu

violet said...

sapa yg gila turun tangan....

uiks, laju je enchek may angkat tgn...tak nak ngaku gila le tu!

fiezafadilla said...

beb....ada je laki kata pempuan gila. tipu tipuuuu...

.aisyah.adam. said...

haha.kedai tu wujud di kepala minda kita sahaja :P

.aisyah.adam. said...

haha.kedai tu wujud di kepala minda kita sahaja :P

fiza said...

kalau semua org gila... parah neh... gila2 mcm comey+sweet jew... hehehe... tp gila2 biar kena pada tempatnya, time serius kena la menonjolkan kematangan diri. tak gitu??

org gila tak mengaku gila?? hehehe...

ain fadzal said...

gila-gila tu bukan nama majalah ke?

ixora said...

tuan tanah tak giler kan...?
ngeh3..mati ler kna blasah pas nih....

larikkkkkkkkkkkkkkk laju2...

=P

revrie said...

Sempoi. haha.

aku link blog ni.
tgk2 blog aku. moh2.

www.reveriemalaya.blogspot.com

Lea Dzahir said...

siang ku angau gilakan kau..
malam ku sasau.. gila engkau..

tah betul x lagu tu? amy search jgak yg nyanyi tu.. haha..

tp kan.. saya suka laa kalau lelaki i.e teman lelaki saya call saya malam2 sebab ari2 rindukan dia.. hahah.. :P x pernah cakap dia gila. :P

Yunus Badawi said...

gila gila remaja

sultan said...

saya mengaku saya tak gile yg arif...

haha...

ParTy PrinCesS said...

baru nk nyanyi lagu amy search tu tp dh ada yg nyanyi dah...xpe,ni PP nk sambung sket...

hidupku payau
gilakan kau
hariku kacau
gilakan kau

layangggg :)

chinta said...

dua2 gila sbb tu manusia berkembang?

Redbloodsnow's Music Zone said...

hahahaha...bernas idea ko 13May :p
tapi kan...aku selalu giler sbb lelaki..ngehngehngeh

:P

DeeN said...

Gila - gila takper, kalo gila bahasa pun tak kisah sangat, cuma takut kalo gila talak ngan gila kuasa jer. Hihihihi..

Ely said...

memang betul. pompan suka menggoda dan lelaki selalu tergoda. tapikan lelaki yg lebih suka mengorat tapi kat amerika nih, pompan lak duk mengorat, laki org pun dia sebat! camner eh?

u nih suka duk ngorat anak dara org ker?

inna hayati said...

kesian...kesian en.may....

B|itHeGaL said...

Ye..laki mmg gila... eh, silap... hidup ini mmg saiko... lalalala...

sutera putih said...

dah betul lah 2 llaki gilakan pompuan,,,
Normal,,,
Klu llaki gila kat llaki,,,
Cam xnormal lah plak,,
x g2???,,,,
Layannn,,,

ajakrebyz said...

gipang, gikua, ginam, gihar.

Ini istilah Aja utk gila pangkat, gila kuasa,gila nama,gila harta.

Tapi aku suka gitar.. tambah2 plak gitar karen. huhu.

hUmmY said...

gilaaaaaaaaaaaaa punya org! :))

13may said...

lifesaver: ada gak pompuan gila pompuan...hehhe

tun teja: jgn tun gila dah ler...hehhe hehhe

violet: orang gila mana mengaku dia gila :D

fiezafadilla: biasa arrr...lelaki memang gitu :P

aisyah adam: hehhe hehhe...24hours ker?

fiza: kannn??? hehhe hehhe

ainfadzal: ada lagi ker majalah tuh?

ixora: tuan umah ikut angin...hehhe hehhe

revrie: tima kasih :)

Lea Dzahir: sah! kamu dah kena penyakit...hehhe hehhe

yunus badawi: hehhe hehhe

sultan: kamu memang jujur :D

partyprincess: hehhe hehhe

chinta: apa yang kembang? hehhe hehhe

Redbloodsnow: takpe...ko pun selalu buat lelaki jadik gila...hehhe hehhe

deen: hehhe hehe...gila kuasa...huhhu

ely: tu maknanya pompuan dah semakin banyak berbanding lelaki :D

innahayati: tima kasih :P

blithegal: elehhhh... :P

sutera putih: hehhe hehhe...itu memang masalah problem :D

ajakrebyz: waaa...ko reti main gitar ker?

hummy: janji hensem! :D

D said...

tepat sekali, 13 may!

Related Posts with Thumbnails
 
Designer: Douglas Bowman | Di ubahsuai oleh: 13may