Wednesday, January 21, 2009

166: Tak heran laa....

Ada pompuan suka berkebaya batik
Sendat dan ketat, jalan melentik melentik
Lelaki tengok mata yang pejam terus jadi celik
Tak heran la kalau lelaki buat benda pelik pelik

Pompuan juga suka berkain kurung
Nak rugged sikit, kasi ketat kat punggung
Lelaki tengok abis meleleh darah kat hidung
Tak heran la kalau lelaki asyik nak usung

Kadang kadang pompuan gemar berkebaya nyonya
Kain nipis dan yang jarang jarang punya
Lelaki tengok sampai ternganga nganga
Tak heran la kalau lelaki asyik ajak keluar bersama

Pompuan juga berminat layan kurung moden
Belah sikit kat depan, tu dah kira fesyen
Lelaki tengok lebih kusyuk dari tengok televisyen
Tak heran la kalau lelaki asyik ajak ikut pegi out-stesen

Coretan ini rekaan semata mata
Tiada kaitan dengan sapa sapa
Mintak ampun kalau ada yang terasa
Ini sekadar sebagai hiburan saja
Tapi pompuan jangan heran laa...
Pasaipa lelaki tumbuh tanduk atas kepala >:)

edited:
9.39pm, 21st January 2009

Hahha hahha :D

125 comments:

13may said...

Penulis akan bercuti sempena hari raya cina akan datang...bulan Februari baru start keja semula.

Jumpa lagi dan jaga diri.

Salam,
13may

Farah Aminuddin said...

buat mende2 pelik tu cmne? lol

take care.
happy holidays~

Rya said...

aku insaf walaupun aku tak pakai semua 'kain-kain' yg hg sebut tu..

ehehe..

addyaholix said...

aku suka jadik penulis. asyik cuti manjang haha!

[e][cHa][ChA] said...

hebat gak penulis ni tao baju2 pompuan..hikhik

hepi hols =)

Ayaq masak said...

wuhh insap sebentar~ dalam byk2, aku suka entry ni hehe. hepi CNY wei!

Ryehanna said...

ayat last tu bagus sgt!

diharap 13may tidak bertemu jodoh dengan wanita yang berpakaian seperti tertulis.. :D

Masy said...

ku jua terinsap walaupon xde tbabit dlm hal2 tsebut ehehe

nadia-ady said...

apa benda2 pelik yg lelaki akan buat? hahahah


enjoy ur holiday ^_^

sHwEeT ByAtcH said...

yo yo oooo je kan...
tp mmg ade point di ctu.. :P

miss R.e.p.u.n.z.a.L said...

13 may..
senyap jer skrg !!!
hampeh tol la

:+:+: Ashikyn :+:+: said...

happy holidays!

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

hehehe...

apapun...kain kapan juga...

MyNameIsPia said...

oke la nak pakai baju melayu je la pasni. hehe ;)

name:ajid_kol_jid said...

Salam Bro.. Selamat Bercutiii..

^ez^ said...

happy holiday mr may.. :)

cukup kenal anda dengan kain2 itu ye.. :P

shasha said...

peerrgghh~~!!..dalam sungguh maksud tu bro!!!...

Flurrygent said...

Salam,
Bro 13may, kitorang telah berpindah ke alamat baru, alamat lama yg acroholic.blogspot.com telah pun ditukarkn kpd studio-88.blogspot.com
Harap bro update link tu ye.. hahahaha

Sekian,
Selamat berkarya dan selamat bercuti.

13may said...

Farah Aminuddin: benda pelik tuh...errr...errr... :P

rya: waaa...bagusnya hang...bila nak bawa jumpa mak nih...hehhe :P

addyaholix: terpaksa cuti...gawat! :D

echacha: errr...selalu dok ushar...hehhe :P

ayaq masak: waaa....tima kasih kerana sokong aku :D

ryehanna: moga moga :)

masy: pinjam baju kebaya...hehhe

nadia-ady: tu rahsai... :D

shweet byatch: :P

miss repunzal: hehhe hehhe...nanti la bila aku free...emel la aku..huhhu

ashikyn: thanks :)

zara: saja kasi insaf sikit...hehhe hehhe

mynameisPia: abis tuh??? kebaya ko nak buang mana??? hehhe :P

ajid: thanks dude :)

ez: saya dulu penah juai kain :D

shasha: hehe hehhe....insaf insaf :D

flurrygent: ok dude...nanti gua updet..

azie said...

duhhhhhhhh

ayat last mmg takleh blah ok.sungguhlah...

baguihlah hang ni,ehehe

*SiRibenMerah said...

wahahahaha..
toksah duk buat perangai pelik2 yek.. ada akai tolong la pakai betul2.. hahahaha..

happy holiday =)

e-leeyana said...

aishhh...kuatkan iman dowh

~akuni~ said...

Selamat bercuti 13May (tu bkn bercuti tu, mesti factory shut down & compulsory leave, huh)... cuti pun boleh online gak kan....

.fatin nabila. said...

cuti aje ea..`

manje said...

salam

hehe ayat last utk amat menginsafkan ok...

> hepi holiday... :)

13may said...

azie: baguihhhh.... >>:)

siRibenMerah: hehhe hehhe...tengok keadaan dulu...hehhe hehhe

e-leeyana: kontrol kontrol :D

akuni: hehhe...kalau tak sibuk, bleh on9 kat umah :D

fatin nabila: cuti cuti :D

manje: salam kembali...kena ingat sama kain tu :)

Shumierain said...

Salam Cik May,
Kalu dah namenya lelaki, mmg dah xheran pun..

Amboi lamanya cuti..hang pun raya ka may..cuti la pueh2 keh...

Babe said...

tanduk???

:P

ZH - Ena said...

happy CNY..jgn mkn limau byk2 sgt :D

Dieyla said...

haha~
pandai betol.
tapi macam mana pun baju kurung yang asli jugak paling cantik kan.
tak payah nak belah2.

err..
yg lelaki tu kalau buat tak nampak je tak boleh ke?
ingat Tuhan ingat Tuhan.
hehehehe~

simpleteen said...

owh..suka...suka..suka..
sape suh laki tak leh control..
ekekek

sally said...

Lelaki memang lagu tu
Tak buleh tenguk pompuan berbaju pesen baru
Mata dia mula jadi purple blue
Mulut duk nganga, ayaq lioq sampai ke dagu!

ehehehe..

bozzobattousai said...

yg bozzo pelik nape pompuan nak belah dada dan koyak paha? bozzo cuma suka tengok geleknya saje....
take care bro....

S h i n o said...

hehe pmpuan pakai kebaya ketat memang mantap..:P

@t00neY r00neY® said...

huish...
sendat ketat saje...

yg longgar xde ke?

Neeza Shahril said...

memang pun.. janganlah salahkan ibu mengandung hehehehh..

selamat bercuti :))

sukahati said...

salahkan mata.
then mata ckp, salahkan iman kamu :p

Danisha said...

Tanduk ang panjang mana,May?

farah liyana said...

baik pakai baju kurung biasa je
takde ketat, jarang, terbelah bagai..

hehe

:)

dakgilachoc a.k.a nani said...

:) maybe betullah tu kot...tapi tak semua la pakai macam tu kan..kan..kan..klu yg tak seksi pun leh menumbuhkan tanduk lelaki camne tu? explain sket :P

fiezafadilla said...

yang peliknya... skit punya banyak kaum lelaki ni tengok pempuan2 seksi, tapi tetap jugak ras tergugat. mengapakah? hua hua hua...

hepi holiday!

Aku Bukan Bidadari said...

Gong Xi Fat Choy!!!

AnOy™ said...

haihh.. kalo xde kena mengena xkn bulih cer cenggini? kekeke

oit! ko cuti p mne? raye kt ne?
meh dtg umh aku! hahaha

~~Noli said...

mcm ry dier je nk cuti2..hehe

shutdown ekk??bestnyee..

errr..pompuan skrang mmg camtuh..tp bear in mind,xsemua camtuh..hihi

Princess Liyana said...

hahaha..ambboi2..smua P..lelaki? ;P

cujen said...

ok la..pasni nak pakai jubah jer... :-p

alif-mikail said...

errr,,, err... err..

^arween^ said...

apa yg perempuan pakai semuanya nampak jelik

sedangkan kaum adam itu sendiri suka sangat menilik

:D

kuIna Jentayutiara said...

ala may akak pakai jeans dgn tshirt aje...

epy olidey yer..

CAHAYA MATA said...

mari ramai2 tak payah pakai baju...

ehhh...??

{Gong Xi Fa Chai..angpow mana..?}

hehehehe... (^,^)

^^ iLa_siNdaReLa ^^ said...

haha..
mmg btul ape yg t'tulis..
msti golongan2 yg t'mkn cili akn rase pedas nye..
nsb baik sy pon x t'msk dlm golongan t'sebut..(^_^)

SyazReA said...

hehe, lawak gak tp ada mesej disebalik tu..huhuhu.. bagus2x

n hepi holiday bro..

13may said...

shumierain:jangan heran pasaipa laki jadi lagu tuh :D

babe: tanduk dah patah laa...hehhe :P

zh-ena: dah 2 kotak ada kat uamh :D

dieyla: tak belah nanti tak karan laa...hahha hahha

simpleteen: tak boleh tahan...hehhe hehhe

sally: pemandangan indah :D

bozzo: jom! masuk dangdut...hehhe hehe

shino: hehhe hehhe...no komen laa :D

at00ney r00ney: apa yang longgar??? hehhe heheh :P

neeza shahril: hehhe...salahkan pak yang.... :D

sukahati: errr...errr... :D

danisha: ni contoh saja...hehhe hehhe :P

farah liyana: waaa...gadis melayu gitu :D

dakgilachoc aka nani: errr...errr...itu memang dah jadi dasar...hehhe :P

fiezafadilla: itu pasai tamak...hehhe hehhe :P

aku bukan bidadari: ang pow mana? hehhe hehhe

anoy: aku lepak kat kebun aku...hehhe hehhe

noli: best...makin sengkek la jawabnya :D

princess liyana: tu la pasal...hehhe hehhe :P

cujen: jubah pun ada fesyen belah belah tau...hehhe hehhe

alif-mikail: takpa...aku paham :D

arween: rezeki beb...hehhe hehhe

kuIna jentayutiara: jeans pun ada jenis gak...hehhe hehhe

cahaya mata: tak pakai baju??? whoaaaa... :D

ila sindarela: hehhe hehhe...jom kita jumpa ;)

syazrea: jom makan limau :D

snm said...

pelik juga
bila si bapa
yg sah2 jantinanya lelaki
bertukar jadi
haruan makan anak!
anak sendiri tu!


harus si bapa ini
disumpah dan ditukar menjadi
otromen taro!
berbakti pd negara, agam, nusa & bangsa
selamatkan nyawa sekalian manusia
even nyawa berkelip2 ikut lampu di dada :p

Selamat Bercuti Sakan :D

Cik Sar said...

ko buat survey pasal baju2 pulak ekk..kemain lagi sume ko tau..pemerhati wanita rupanye incik ni! :)

iNsaN BiaSa said...

panjang tol tanduk bro may..!!huahuahua...

chik pakai kain batik jer...hik3
nway..slmt bercuti..

cuteaslina said...

epi chinese new year...

nanti wat pantun pasal limau plak ehh?

p.e.e.p.a said...

oh, sy pakai jubah, lelaki still pandang2 juga =P

cemut said...

hahahahahahahahhhha..mmg mat pantun tol..sangat kena dan tepat. ehhh cemut menyokong plak!! mcm kena tuka jantina je skang!!

Mr PenyuBiru said...

adakah penulis terlibat dalam cuti panjang yg kuar news tu.hehe..

13may said...

snm: fire! fire! hehhe :P

cikSar: err...kita peminat ajer :P

insan biasa: maymay inesen :P

cuteaslina: hehhe hehhe...kena kaji dulu la kalo gitu :D

peepa: jubah jarang kot....hehhe hehhe :P

cemut: aik??? tumbuh tanduk gak ker??? hehhe :P

penyubiru: berita sahih! tidak syak lagi..kami semua mangsa :D

AnOy™ said...

yer la, org ade kebun:)

skang musim buah, roger2 beb.
haha

Yunus Badawi said...

Ingat ko aje ke nak cuti sempana raya cina ni. Aku pun cuti jugak tau lebih2 lagi internet kat rumah dah takde dari pagi tadi sbb TM nak transfer line dari rumah lama ke rumah baru aku.
Jumpa lagi lepas CNY.

inna hayati said...

dengki ke en.may pasal lelaki tak buleh pakai baju jarang2? kalau lelaki pakai baju jarang...macam ape ye ______???? lalalalala....

lamenye cuti en.may...happy holiday!!

saya tukar address :)

hikayat aku dan mereka said...

wah.. tak sangkanya.. ahahha.. agak berani menulis... bagus2... dua2 pihak boleh terkene.. hehe...

alia amirah said...

happy holidays yeee.
:)

iMa said...

Mak aii...
Banyak nye tanduk atas kpala lelaki

Hehe
Layan kepala erk, Ngeh3x

GongXiFaChai!

Sastri said...

keskeskes... memang tak heran kan... :)

rena said...

ooo.. cakap pasal pompuan baju kurung n baju kebaya..

dia plak cuti gi tgk amoi pakai cheongsam..

sultan said...

sekarang ni bukan belah skit je. belah banyak pun ada dah. haha...

ixora said...

hehe..btol2...
nsib baik pmpuan kiut ini ske pkai sluar..haha...

hey...ini aku said...

kau ni asyikkkkkk je ilang tau may.
psal entry kau ni, aku x terlibat dlam itu cerita.nasib baik..

ajakrebyz said...

kain batik, kain basah.. kain lap meja.. serba serbi kain yerr..

epy CNY en may!

NJ@goboklama said...

hepi-hepi holiday :)

sue said...

tanduk atas kepala?? ahaha..

anyway.. selamat bercuti untuk en. May...blk kg leklok ;)

ku tak sempurna said...

uihhhh... dalamnya fikiran :P

tgk pompuan pakai baju kebaya, baju kurung pun boleh tgkp leleh... ish ish ish :P

eppi holiday

fiza said...

semuanya sgt benar belaka... sy sokong anda wahai temanku... lepas ni aku dh makin jauh dr kau la... hehehe... mcm la dekat sangat. hehehe... apapon, lelaki dan perempuan sama saja, tak jaga iman, tak jaga mata, tak jaga adab, buruklah padahnya...

BurungBelatuk said...

aku xheran la bro...memg ada betulnya apa ko cakap...tp aku nengok manusia macam tu aku nak muntah kalu pk kerosakan 'dalaman' depa...aku cuma salute pada achik zaman dulu2...

DeeN said...

Woah, hang bercuti sakan no!
Selamat bertarian singa. Pi kutip angpow kat mana? Keskeskes :p

Izariza said...

Selamat bakar mercun May :D

Deqna said...

Selamat bercuti:)

Deqna said...

Selamat bercuti:)

Deqna said...

Selamat bercuti:)

Deqna said...
This comment has been removed by the author.
MsCinderella said...

Gong Xi Fa Cai maymay.....

sutera putih said...

eppy chinese new year en.may...
hepy holiday...

NaD said...

jom........sape nak banje limau nye??

kuchalana said...

selamat bercuti bro..

redSeptember said...

mana nak letak ni...

ermm... 13, kamu ada award ya. claim di blog REd ;)

Lea Dzahir said...

suka pakai baju kurung yang longgar2.. hehehe.. xde la kebaya2 ketat bagai nih.. apaper pun Gong xi fa chai.. :P happy holiday!

pHat sUe said...

membace sambil layan pale :P

ps: pantang singgah sho tgh becoti punyer

yOnnA said...

hahahh!!
ai pakai baju kurung biase je :p
tak kose ketat2 tau!

Genie said...

pasal lelaki tak reti nak lawan nafsu. gatal tak ingat. =p

lelaki pakai seluar pendek, perempuan tak heran pun. tak pakai baju pun perempuan tade pun sampai terkeluar bijik mata...

=p
=p

ainzoo said...

Eheh..
Baguih dok ada...ini la kelebihan rakyat Mesia..banyak tul sesi coti2..Hang pun tumpang coti ye Encek May? Bukan hang sorang...cheq pun lagu tu jugak..eheh..(tu pasai xdan nk updet blog cheq -dalam proses :-))

En May jadi Hell Boy ka smpi kuar tanduk? :-P

:: p R i n c E s S _ N :: said...

hurmmm....slamat bcuti...

hUmmY said...

laki kalo bab pompuan..

pakai camne pon tetap gak pndg!

camno kiro tu?

:))

Ely said...

thanks for leaving me a note on my blog. sedar pulak kita dah lama tak kunjung sini eh :)

benda pelik aper yg lelaki selalu buat tuh?

theconfused said...

hooooo.. ko cutike??? keh3.... gong xi fa chai!

orensangkuit said...

hahaha
kompem lu pun salah sowang yang lelaki mcm gitu kan?

Mazarina said...

awk ni memang la...hehheee

S90 said...

good posting..

.aisyah.adam. said...

haha..pakai je baju kurung biasa..takyah nak sendat2 XD

B|itHeGaL said...

eleh... tak heran la... :p

~mawar~ said...

agak-agak, aku heran tak kenapa ko tak heran? heran ke tak heran? kata tak heran karang ko lak yang heran... heran betul la kenapa la aku tak heran...

Mya said...

aku tak rasa ini cerita rekaan. aku rasa kisah benar.. :p

keSENGALan teserlah.. said...

hadooy..
lawak2..
ske ayt2 nieh.

ezu said...

uih..
cuti pjg agi may2..
ney yg aku hangin ney..

hahahaa

muadzlife said...

yer ler..
lelaki jer la yang ok sajeeeeeeeeeeeeee

chOochet nak tengok en 13may berbaju melayu lengkap ngan songkok said...

hee hee ...

ps : komplot ngan lindosh ke ni same same coti neh ?

~Cinta Milo Ais~ said...

nasib baik saya pakai sopan2 je hahaha

BuBbLeS said...

adoi...

pasni nk g tempah baju kene pk 40 kali la.
hahaha

Jard The Great said...

ade pompuan camtuh... tp pompuan tu bukan aku.. hehe.. hehe..

wani said...

Pompuan zaman sekarang memang terlebih up2date...yang besar di kecikkan...yang longgar diketatkan...yang tebal dijarangkan...yang tertutup dibelahkan...n..kalu beli kain byk mana pun suka guna sikit2....yang pasti itu sumer bukan aku...

Selamat berholiday 13May....

tasikmerah said...

lelaki pakai kebaya pun ada hape... he he.


.

meen said...

cuti2 ni tgh cari ilham apa la plak maymay ni

KABASARAN said...

Perempuan emang terlahir untuk menggoda dan itu bagian dari tarian alam dalam menjaga keberlangsungan ras umat manusia ..he..he..he

ShiRah said...

The way you talk about things make us thought that you have a great personality Mr.13may.
So, do keep on writing okay

Butaseni said...

oooooo baru aku tau pasai apa ada tanduk atas kepala aku hahahahaha

Bunga Rampai said...

Kelakar ... ada-ada saja 13may ni, idea tak habis-habis :))

Salam :)

riqzmie said...

hi,can we exchnage our banner,if u done have banner i still can post yur link,please let me know after it done.my blog about my addicted making wire jewelry.thank

13may said...

anoy: buah limau byk ler...hehhe hehhe

yunus badawi: selamat bercuti :)

inna hayati: baju jarang ni berangin skit :D

hikayat aku dan mereka: hehhe hehhe...hanya sekadar layankepala :)

alia amirah: yeahhh!!!

iMa: tanduk rusa...bercabang cabang :P

sastri: kannn??? hehhe

rena: hehhe hehhe...cheongsam manyak sempoi lor...huhhu

sultan: berbelah belah...hehhe

ixora: seluar jgn jarang jarang plak...hehhe hehhe

hey...ini aku: gawat la beb...hehhe hehhe

ajakrebyz: hehhe hehhe...tokey kain :D

goboklama: thanks :)

sue: balik berkebun :D

ku tak sempurna: hehhe hehhe...no komen laa...hehhe hehhe

fiza: jauh tapi dekat...hehhe hehhe

burung belatuk: hehhe hehhe...zaman dah berubah :)

deen: angpow tadak...gawat :D

izariza: saya nak juai mercun :D

deqna: thanks :)

MsCinderella: hehhe hehhe

sutera putih: thanks :)

NaD: u laa...hehhe hehe

kuchalana: kena cuti la boss...hehhe hehhe

redSeptember: thanks Red :)

Lea Dzahir: longgar2 tapi jgn jarang tau...hhehe hehhe

phat sue: hehhe hehhe...blog hang apa dah jadi?

yonna: bagus bagus...hehhe

genie: elehhhh...hehhe hehhe

ainzoo: bila nak kasi ole ole kat kita...hehhe hehhe

princess N: thanks :)

hummy: errr...errr...

ely: hehhe hehhe...apa kabar?

theconfused: kong hee kong hee

orensangkuit: errr...errr...hehhe hehhe :P

mazarina: hensem :D

S90: thanks :)

aisyah adam: tak mari la kalau tak sendat...hehhe hehhe

Blithegal: elehhhh :P

mawar: err...confused confused :P

Mya: hahha hahha hahha....pecah tembelang aku :D

kesengalan terserlah: layankepala :D

ezu: layan kebun...hehhe hehhe

muadzlife: hehhe hehe...jgn jeles :P

choochet: mana ada...hehhe hehhe

milo ais: ni yang suka nih ;)

bubbles: hehhe heheh...jgn heran tau :P

jard: bukti bukti??? hhehe hehhe :P

wani: fesyen maa...hehhe hehhe

tasikmerah: mengancam :D

meen: tenangkan hati dan perasaan gitu...chewah! :D

kabasaran: betul betul...hehhe hehhe

shirah: hehhe hehhe...thanks :)

butaseni: hehhe hehhe...tu la pasal...hehhe hehhe

bunga rampai: hehhe heheh...apa kabar? salam :)

chinta said...

baju kurung biasa2 tu pon laki tgok juga...nak pakai ape lg ni yek?

riqzmie said...

hi can we exchnage our banner,if u done have banner i still can post yur link,please let me know after it done.my blog about my addicted making wire jewelry.thank

riqzmie said...

hi,can we exchnage our banner,if u done have banner i still can post yur link,please let me know after it done.thank

pen said...

dasatnye kutuk pmpn..
adeh...

Related Posts with Thumbnails
 
Designer: Douglas Bowman | Di ubahsuai oleh: 13may