Thursday, June 07, 2007

Cerita yang tak best...

  1. Pasangan anda mengajak anda menemani beliau untuk menghadiri ujian memandu kereta. Apabila lulus, beliau sekalipun tak pernah memandu apabila keluar bersama anda walaupun dalam perjalanan yang jauh serta panjang. Rasa tak best ajer…
  2. Pasangan anda mempunyai pendapatan yang tinggi dari anda. Tetapi apabila keluar, asyik asyik anda ajer yang kena keluarkan duit belanja. Rasa tak best ajer…
  3. Pasangan anda selalu kejutkan anda pagi pagi untuk bangun tido pegi keja 2 jam lebih awal dari masa masuk keja anda yang sebenar. Tetapi anda bangun awal sebab nanti nak kena amik dia dan hantar dia pegi keja walaupun tempat keja anda ngan umah anda cuma mengambil masa 20minit untuk sampai. Rasa macam tak best ajer…
  4. Pasangan anda sentiasa sibuk ngan urusan keja sampai tak sempat menemui anda. Ini kerana dia mempunyai komitmen terhadap hubungan anda berdua. Tetapi rakan kerja pasangan anda merupakan lelaki / pompuan yang mungkin mampu menarik minat pasangan anda. Rasa macam tak best ajer….
  5. Pasangan anda sentiasa puji anda. Tetapi bila berjumpa, dia asyik bercerita tentang kehebatan orang lain. Rasa macam tak best ajer…
  6. Pasangan anda sentiasa berasa sangsi dan ragu ragu dengan anda. Tetapi kelakuan anda yang mebuatkan dia rasa sebegitu rupa. Tak reti nak cover langsung. Memang patut rasa tak best pun!!!

Kesimpulan:
Tak best pun takpa, janji syiokkkk..hahha!!!

96 comments:

Sunan_Jati said...

Tak best pun takpa, janji syiokkkk..hahha!!!

madah ulat bulu!!!!heheheh!

13may said...

cehhhh!!!!
piiirraahhhhhh!!!!!!

achik said...

Tak best pun takpa, janji syiokkkk..hahha!!!

pandai ko buat kesimpulan.. ;)

13may said...

achik: hahha...betoi kan??? hahha

Yours Truly ... XOXO said...

SYiokk kaa? Syiookk kaaa haaa?? boleh laa.. belasah je..! ;P thehe

Mummy Rizq said...

aduss... ari ni aku tak tau nak memblog pasal apa. Toloonnggggg ... macam tak best ajer!

K i a H R o N g G e n G said...

xbaca pong entry ko terus comment...hahhaha xbest yek?

kakLuna said...

bila anda menaiki kereta..anda asyik nk merokok..mcm tak best ajer...

goboklama said...

hari-hari makan kari,macam tak best jer... ;p

blackpurple said...

Ha ha ha

Cik Kema said...

"tak best pun tak per, janji syiok!!!"

hilang akal ker? meh habaq kat aku... mana datang syiok kalau tak der best???

wakakak!

JamOren said...
This comment has been removed by the author.
kurekuredalamperahu said...

muaaahhhhhhhhaaaaaaa!!!!!

syiok? sangat syiok lo....

kan 13may kan? syiok kan?

hahahahaha...dah ilang akal dah ni...

tintaHati said...

Anda memberi no telefon kepada rakan anda untuk dihubungi apabila anda tiba di destinasi itu tapi rakan anda itu hanya menghubungi anda apabila anda telah balik. HAHAHA...mcm xbest jer!

Walhal anda sedang mkn laksa janggus kat kampung die...

ahaks~ ;D

JamOren said...

apa citer ni? apa yang tak best? Apa yang tak syiokkk? adoii...tak paham la...

13may said...

xoxo: layan layan...hahha

mummyRizq: takpa takpa...ronda ronda dulu...hahha

kiah: mcm tak best ajer....hahha

Luna: takpa...janji syiokkk!!! hahha

goboklama: hahha...makan kari apa hari nih???

BP: hehhe..

cikKema: hehhe...ntah! aku pun tatau...hahha

comment deleted: takpa...janji syiokkk!!!

kurekure: err...moga moga bahagia...walaupun hilang akal...ahhhaahahahahha

tintaHati: oh! memang patut pun...hahha

JamOren: hahha...kasi mai number phone...aku explain personally kat hang;)

khairyn said...

ye ye

syiokk nye jadi 'pasangan anda'

hahaha

Sarah Mohd Shukor said...

yerrrr...klu camtu toksah cari pasangan. senang!

single makes simple. double makes trouble. huhuhu

akuokay said...

xoxo

blue_cherry said...

janji syokkk.. he he,

Azer Mantessa said...

apa2pun baca layan kepala mang syiokkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

Masy said...

aku rasa yg seken tu biasa jadik kat org da kawen ler. org x kawen pon jadik jugek. tp klu org da kawen, wpon rasa x best, sang suami ttp kene byr jugek sbb dia suami. klu x, mesti rasa x best.

sibbaik aku bkn suami (isteri pon blom lagik muahahhaha)

~comei~ said...

tak bestnyer...

ezu said...

hehe
pandai tui susun ayat...
ulat bulu ek wak?
heheheh
tere

Si B*ntang said...

si bintang tiba mentaburkan stardust

ohh ohh !

andai x best,ttp x best lew,cik abg weh :))

CiK BaWaNg said...

habih tuh ape yg besnye incik 13may? kekekeke jadik orang pompuan jugak best...hahahahah(gelak sampai tergolek jatuh tangge)

aria ayumi said...

huhu statement first... kene ngan diya psl skang tgh dlm proses ujian memandu... tp, xde org nak teman ah... sudikah encik may menemaniku... wahaha~

Pa'chik said...

weh, pasangan hang lagu tu ka? haha...

Peej said...

nak keluar pun susah..pasangan asyik jealous n dramtik..rasa mcm x best ajer...

tapi tuh tanda sayang..so syiokkkkk...

akirasuri said...

cepatnya dapat pengganti. memang prof cinta betul awak ni maymay :)

Titicaca said...

pada aku 1-5 tu best hape..hihihi...yg 6 tu patut di 'delete' kan ajer..

ruru said...

erkk..pe ke yg best?
aku kot ..
muahahha...:P

Sastri said...

isk isk... camni pun boleh ek... sib baik laa rasa best selalu... :p

13may said...

khairynn: err...nak masuk dlm senarai ker??? hahha

sarah: bukan camtu...kena carik byk pasangan...hahha

akuOK: hehhe..

BlueCeri: betoi betoi...hehhe

azer: hahha...layan layan

masy: hehhe...takpa, syok punya pasal...layan layannnn:D

comei: hehhe...penah kena ker???

ezu: hahha...ulat bulu mana plak nih??? *purak purak tak paham* hahha...

SiBintang: kalau dah syok...tetap syiiookkkkk maaaaa....hahha

cikBawang: iya iya la...jadik pompuan memang best, tapi syiokkkk jadik laki...hahha

aria: betoi ker nih??? hahha...btw, 13may doakan semoga anda lulus dgn cemerlang:)

pa'chik: err..no komen:)

peej: hahha...layan layan:D

akira: hahha....kenyit mata kat cik akira;)

titicaca: hehhe...best best:D

ruru: hahha...takpa, buat ajer best:p

sastri: hahha...hahha...takpa, asalkan bahagia...hahha

fiezafadilla said...
This comment has been removed by the author.
fiezafadilla said...

tak best pn takpe? sakit ati maaa... tapi tak pernah la buat benda2 tu rasanya, except yg last... :P

irene said...

TAK BEST PUN TAKPA, JANJI SYIOKK..!!!hanya orang tertentu sahaja yang faham..

akubudaksetan said...

tU lA pSaL..aPeR yG sYiOk tUh?

wan said...

tak best ke gitu?

arianna adrizal said...

da tak best nk syiok apa?!!

Lil' Miss Easydent said...

cerita 1-6 semua tak best langsung, tapi bila *syiokkk* dijanjikan, i wonder how wonderful the *syiokkk* is... mesti syiokkk tak hengat punya :P

~ mizzAmy ~ said...

~ mmg tak best pun.. tak patut tak patut.. ~

nUr@dDeEn said...

Ko dapat awek baru ker, May? Wah, wah, Syiokkkkkkkkkk!!!!

So'od said...

aku sokong kesimpulan hang! hahahah.. hang memang genius!

Sunan_Jati said...

weh aku ada satu petua nk benti merokok!!!!

Melengah-lengah
Lengahkan tindak balas ke atas keinginan merokok seperti melambat-lambatkan mencari rokok. Sekiranya rokok ada di tangan, jangan dinyalakan terus, tunggu sekurang-kurangnya 5 minit. Keinginan untuk merokok ini kesudahannya akan hilang juga. Katakan pada diri anda “nanti” setiap kali anda ingin merokok.

2. Menarik Nafas Panjang
Tarik nafas anda dengan panjang sekurang-kurangnya tiga kali dengan perlahan-lahan.

3. Minum Air Dengan Banyak
Minumlah air banyak-banyak. Sebaik-baiknya air galian atau air masak suam. Jangan minum air berkafein seperti kopi atau teh, kerana minuman ini biasanya akan membuatkan anda ingin merokok selepas meminumnya.

4. Membuat Sesuatu
Buatlah sesuatu yang boleh mengalihkan fikiran anda daripada rokok. Contohnya bersiar-siar makan angin, telefon kawan, membaca buku, bermain muzik, membuat silang kata, berkebun dan sebagainya.

5. Menguyah Sesuatu
Mengunyah sesuatu seperti gula-gula getah,lobak merah,buah epal dan sebagainya. Elakkan sesuatu yang manis seperti gula-gula biasa.

6. Mandi atau Basuh Tangan
Sekiranya berada di rumah, mandilah seberapa kerap atau basuh tangan setiap kali terasa hendak merokok.

7. Melakukan Senaman Regangan
Lakukan senaman regangan setiap kali anda merasa mengantuk kerana tidak merokok.

8. Memohon Doa
Mohonlah doa kepada Tuhan agar azam dan usaha anda untuk berhenti merokok itu berjaya.

Sunan_Jati said...

lps ni kalu aku jumpahang merokok gak aku lenggek hang.. hhehhehe!

ILA said...

mcm tak best jer..entry niee..huh!!!ZZZommmmmmm~~

Sarah Mohd Shukor said...

cari byk pasangan? yerrr... stuju dgn sunan. klu jumpa, lenggek ajo ;)

(lenggek tu apa ye? huhu)

13may said...

comment deleted: aik??? awat plak dah??? layan layan...janji syok:p

fiezafadilla: ehem ehem...;)

irene: hahha...bijak bijak:)

BudakSetan:syok sebab tak best la...hahha

wan: best apa...hahha

anne: ntah...

easydent: hehhe...anda memang bijak;)

mizzamy: tapi syiookkk gak kan...hahha

NorDeen: err...no komen...hahha

Sood: hahha...

Sunan: tima kasih...

Sunan lagi: nak kena sekeh...buat la...hahha

ila: Vrrommm vroommmmm...hahha

sarah: lenggek tu isap rokok sambil gelak gelak...hahha

M.I.S.S.Y said...

saya yang tidak mempunyai pasangan..gimanakah..??

hiks...

bunga rampai said...

Huh, memang citer tak best!
tapi kawan punya pasal, kena buat-buat best! hehehe...

Salam :)

Taiko said...

Kadang-kadang syok jugak kalau rasa tak best.. aku setuju dengan hang. AKu pernah mengalaminya

jaja said...

abeh la kedah. syiokkk wooooo =))

13may said...

missy: ahha ler....camna nak buat yea...jap, nak pikir jap...hahha

BRampai: salam kembali...anda memang kawan yg baik;)

taiko: hahha...sempoi kan..hahha

jaja: ceh! eksen...takpa..sempat lagi...hahha

Futsalbabe said...

Pandai kau!aku setuju walaupun realitinya pahit tapi kebenaran beb

©Opah De said...

Bila anda sembang dengan pasangan anda setahun dua yang lalu, tiba-tiba anda tersebut nama perempuan lain... pasangan anda menaruh dendam sejak hari tu, sebab itulah dia asyik puji orang lain aje bila berjumpa dengan anda. Tak best ajer kan... hmm... tapi padan ler muka anda... ahakz...
Cek sihat ka?

Noushy Syah said...

hehehhe...

@Dah ada lesen, she still ask you to drive coz she respect you...patutnya best

@Her salary is higher than you but still you have to pay bcoz,you're gentleman..bestkan?

@She wakes u up earlier coz she reminded you to pray,bcoz she wants you to be a good partner...that's bestkan?

@NO 4--hikss I tak faham

@She keep on praising abt others,bcoz she wants to trigger your emotion which is good coz she wants you to even love her more.

@ No6..ERRRR...no wonder!! serve you rite!!..******le!! hahahahha
Have a pleasant w/end..

D said...

Kena belajar-belajar la kasi semuanya syiok... Kalau tak, jangan harap!

Pawana Malam.. said...

xsangka ct dok letak link "kak 13 may" kay blog ct slama hr ni..huhu...

xperasan daa...naseb baek sunan jati tegur...hehhe...

amacam? cm x best kan?tp syiok gak..hehe

bang_gugar said...

salam,

best.. best..

yg last tu aku rasa may la yg tak reti cover.. kan?..

hehehehe

(",)

elhamy said...

salam,
apa tu,tak paham la...
hahhahahhahahhahha(",)

Sarah Mohd Shukor said...

hang mmg la may. ade ke pulak camtu.

sunan tuh dh baik hati amat bg nasihat. huhu. (tersokong sunan la pulak). lenggek tu sekeh kepala. meh nak sekeh klu sy yg jumpa awk dgn asap berkepul kepul :p

nUr@dDeEn said...

Apa pun hang memang best, May. Lepas neh blanja aku makan bihun sup naaa.. hak hak hak :)

kingbinjai said...

cari lain

TedungS said...

bunyi macam kisah seorang cassanova je nih haha

suzequatro said...

anda sudah ada pasangan anda?

aria ayumi said...

huhu tu pun klw tuan hamba sudi nak menemani beta... :p thanks 4 the pray... ;)

amar said...

Pasangan anda sering merasa cemburu apabila anda hanya menyebut nama bekas pasangan. Tetapi pada suatu hari sedang sedap makan, dia berkata bahawa restoran itu membawa kembali kenangan silam dia dengan bekas pasangannya. Rasa macam tak best langsung!!!!!!!!!!!!

amar said...

masukkanla aku dalam list kau. saving sungguh. ishk ishk...

isuzu_aizu said...

orang yang kite suke semua tak kesampaian. adiputra dah kawin. aaron aziz dah ada anak pun. fahrin ahmad ada linda onn. tak best langsung!! lalalala =p

zwitterion said...

klau tak best mcm mn nak syiokk..hehe..
syiokk layan kepala.;)

ad3ck said...

memang tak best cerita2 cenggini! apsal ko cerita cerita yang tak best neh hehe.

sya said...

Yang tak best tu.. tinggalkan aje.. cari lain.. lagi syiok

Kak Lady said...

OOOh...

dating kene bayau...tak best...

Bangun pagi kene antar bini...tak best ....

Yang syiok2 aje best eh...?...

Seb baik ade yang syiokkkk...maknanya ade yang bestlah kan?...kalau tak...semua macam tak best je...hehehhe...

orochi said...

kalau tak best macam mana nak syiok? hahaha...

LediAgli said...

harapnya, pasangan anda tak baca blog anda, kalau dia baca, selamat lah anda dari ketakbesan anda...

Ely said...

sebab itulah, lebih best kalau takder girlfriend langsung. ingat cari girlfriend yang understanding tu senang ker? susah tau!

kalau dpt girlfriend mcm u ckp 'all of the above' tuh...dah boleh kena tinggal. hehehee

Diyanazman said...

no3 yg paling tak best...tidur ku amat berharga....

Ungku Nor said...

tak best jumpa hang!
asek nak kena bancuh neskape O jer..nyampaahh!!

SyAfA: said...

syiookkk ker?cam xsyiook jek bunyi..hua3

13may said...

futsalbabe: cam ada experience ajer...hahha

OpahDe: hahha...cek sihat alhamdulillah:)

Nsyah: hehhe....takpa..syiiokkkk ok:D

d: hahha..hahha

pawanaAlam: huh! "kak 13may"...ni yg rasa tak best dan tak syiokk nih...hahha:p

bangGugar: salam kembali...errr...no komen la yg last tuh...hahha

elhamy: salam kembali...tak paham ker??? bagusss......hahha

sarah: hehhe...jaga jaga...sunan tu PENGECOH ALAM SEMESTA!!!

NorDeen: chewah chewah....ni bodek pesen apa plak nih??? hahha

king: hahha....

tedungS: hahha hahha hahha...

suze: errr...anda berminat ker??? hahha

aria: meh la number phone;)

amar: ceh!!! kalau camtu...suh dia ajer bayor makanan kat situ...hahha

amar lagi: hehhe...hang dah ada dlm fav list aku...cuma aku tak sempat nak update kat blog page...actually, byk lagi yg aku nak add-in masuk...sabar yea..hehhe

isuzu: takpa...saya tau...anda tetap syiokkk kan??? hahha

zwit: hahha...lebih kurang camtu la...hahha

ad3ck: hehhe...layan ajer la...hahha

kakSya: hahha...hahha..hahha

kakLady: hahha...kakLady memang memahami...hahha

orochi: hehhe...hang kena tengok ngan mata hati...bukan mata hari...hahha

lediagli: hahha...lamanya tak nampak:)

ely: hehhe...sebab tu kena carik byk byk...hahha

diyanazman: oit!!! bangun bangun...hahha

akak: tapi syiokkk kan??? hahha

13may said...

syafa: errr...syiiokkkk..betoi..tak tipu punya...lgpun, benda2 syiookkk...takkan nak citer kat public...hahha;)

.:HalogAmora:. said...

ayat y last skali tu mcm lu mengiyakan bahawa CINTA ITU BUTA!!!

p/s: awat GF hang buat hang lagu tu ka?*lariiii*

Night Queen said...

bleh plak macam tue ekk....

tak best tak perr... tapi tak ada yang syokkk.... hu..hu...

Ungku Nor said...

syiookk??
lagik menyampah ada la.
Nyampah! Nyaammpaaahhh!!!
;p

Angel Eyes said...

Siapakah pasangan anda sekarang ni?

s * h * i * m * a * h * z said...

ape yg syiokk 13may? kalo takbest mana nak dtg nye syiok.. ceh!

13may said...

HaloG: hahha...no komen..hahha

niteQueen: oit! lamanya tak nampak;)

akak: heh :p

angel: err...perlukah saya menjawab soalan ini??? hahha hahha...

shimahz: meh number phone hang...aku explain in details dlm tepon;)

azzam bellamy said...

hi!

tyrexia said...

yay, komen ke 90!!!

may syiok aje... ekeke...

sixtysixty said...

Kalau pasangan anda itu seorang wanita maka aku rasa elok sangat lah kalau dia tidak memandu....

13may said...

azzam: oh hi! adakah anda cuba ngorat saya??? hahha...geli geli :p

tyrexia: lagi syok kalau hang kasik number phone hang kat aku;)

6060: hahha...lain mcm ajer bunyiknya...hahha

~~~***aZaHygCoMeL***~~~ said...

tak bes pon bleh jd syiokk ka?

*budak comel ni bes*

13may said...

azah: ehem ehem;)

Awwaab said...

ha... syok sangat! syok sendiri.. ha ha ha

13may said...

awwaab: hehhe..

Related Posts with Thumbnails
 
Designer: Douglas Bowman | Di ubahsuai oleh: 13may