Tuesday, June 19, 2007

Arghhh...!!! Nyampah!

  • Pompuan menyampah jika laki selalu tadak duit….tapi pompuan akan menyumpah kalau laki asyik mintak duit kat pompuan…hahha
  • Pompuan nyampah jika laki asyik dok tepon tak berhenti henti…tapi pompuan akan menyumpah jika laki tu tak tepon tepon..hahha
  • Pompuan nyampah kalau pompuan tu tengah marah, laki tu melawan…tapi pompuan menyumpah jika laki tu kena marah, pastu laki tu merajuk…hahha
  • Pompuan nyampah jika laki tu asyik tak larat bila keluar dating…tapi pompuan menyumpah bila laki tu walaupun tengah larat, sempat lagi jeling kat pompuan lain masa dating..hahha
  • Pompuan nyampah jika laki tu asyik bawa pi makan kat kedai yg sama bila dating…tapi akan menyumpah bila laki tu langsung tak bawa pi makan bila dating..hahha
  • Pompuan nyampah bila laki tu buat buat malu….tapi pompuan tu akan menyumpah nyumpah bila laki tu buat pompuan tu malu…serius!!!
Soalan kuiz:
Menyumpah = berasal dari perkataan sumpah.
Menyampah = Sampah????

Kesimpulan:
Patut la pompuan pandai sapu sampah….bersih ajer rumah. Iya la…asyik menyampah saja.

hahha….

104 comments:

Darling said...

adakah sumpah-sumpah termasuk dalam kategori ni gak? hehehe

Darling said...

pergh 1st time aku jadi pengomen pertama (300 kali aku tengok betul tak ejaan ni. kang lain lak bunyinya hehehe)

ps: aku tak sapu sampah, aku vacuum je :P

13may said...

darling: sumpah sumpah tarak...sampah sampah ada..hahha

darling lagi: hahha hahha hahha...oh! pakai vacuum...patutla hg tak nyampah...hahha

Darling said...

ceq tak nyampah, ceq cemuih je.. err err.. hehe

wei bagi le anugerah ke, belanja makan ke, 1st time jd yg pertama ni..

kekekekekeke

13may said...

darling: hmmmm...sat aku dok pikiaq nak wat surprise kat hang...hahha hahha

Kak Lady said...

Hahahah...kesimpulannya kalau dah tau apa yang buat pompuan menyampah & menyumpah-nyumpah...janganlah kamu lelaki menjadi 'sampah' ataupun 'sumpah-sumpah' ....

Mimi Amilia said...

huh! menyampah kat May...
ahahhahaha...

p/s: sat na..pi amik vacuum.

che'fara said...

sapu sampah pun malas how?

achik said...

oh2 bernas sungguh komen kak lady.. ;)

khairyn said...

eh May.

Patutkah ku tongsampahkan kamu? hahahaha

Babe said...

elelelelel
kaum yg penyampah dan penumpah ni la hangpa kaum laki nak cari buat bini sapu sampah kat rumah tau!

ka hang nak jadi gay? ehehehehhe

Mak Su said...

kah kah kah, ada ada aje...

Yours Truly ... XOXO said...

Nyampah tu memang la..tapi menyumpah tuh ...tak bek la... isk nnt jadi sesumpah baru tau... ;P cececeehh cam bebaik la pulak ek... ;P

Lesbian Penguin said...

yer betul pompuan memang pandai bersihkan rumah hahaha :D bley guna teledildonix :D hehehe

©Opah De said...

Sabo aje ler baca n3 dia nih. Menyampah OD dibuatnya... huhu. Sokong Kak Lady.

Cik Kema said...

apa ada pada menyampah? selain dari sampah sarap yang perlu dibersihkan. apa ada menyumpah selain dari surat sumpah yang perlu diikrarkan dihadapan pesuruhjaya sumpah. sekian

erk! sah aku ting tong!

MINAH CELOTEH said...

Minah sumpah bukan Minah yg sapu rumah....suami yg sapu. Sebab dia yang suka menyepah sampah sampah tu dan sebab tu Minah menyampah sapu rumah hakhakhak

Awwaab said...

sampah boleh dibuang... sumpah? 7 keturunan belum tentu abes. heh~

tyrexia said...

hehe. menyampah-nyampah pun... 'kami kami' ni jgk yang jd idaman kalbu 'kamu kamu'

siapalah may tanpa gadis disisi... oh, buaya pencen... ehehehhe..

~ahni~ said...

13May, betoi ka hang ni buaya pencen? Ish ish ish kesian, nasib baik hang tak jadi sesumpah no... kalau dak ni kena buang kat tempat sampah. Kalau boya pencen tu orang boleh boh dalam zoo lagi...

Eeee... nyampah nya komen aku ni... uwek

Pawana Malam.. said...

hai abg may

ct x suka menyupah..takut pantul balik kat diri sndirik...
pstu, ct ni jarg nyampah kat org, psl takut nnt org nyampah kat ct plak..hehhe

adakah itu mknanya, ct x reti menyapu smpah?dn x geng dgn "sesumpah"? hehhe

::QasiehFirdaus:: said...

hahaha.. nyampah aku!

debikdebuk said...

sampah masyarakat tu sebabnya orang dah menyampah kan...

CiK BaWaNg said...

perempuan pandai menyapu mungkin bukan sebab asik menyampah..tapi kerana perempuan memiliki kapakaran yang same dengan penyapu..iaitu..KALO MENYAMPAH SANGAT KETOK JE LAKI TUH DENGAN PENYAPU SAMPAH...hehehehhe *pening makan beriyani kambing tadi..ayat bebelit

kingbinjai said...

ha ha ha

faridfadhly said...

aku rasa teori kau bole pakai la.

pompuan yang suke menyampah memang terer sapu sampah.

sekian...

auroralina said...

salam,

haha post yg terakhir tu ada btulnya jugak..:P

Noushy Syah said...

Ic ic...tapi kan I dont think yang ke3 tuh..manade pompuan menyumpah kalau lelaki tu merajuk?

Nak merajuk, merajuk lah xde sape nak pujuk, lantas lelaki tu yang menyumpah ahaks!! ngeh ngeh...

orochi said...

hahaha... sumpah-sumpah mana la yang terer sapu sampah...

orang biasa said...

muahaha aku stuju banget. ade je yg tak kite bile kite buat itu ini kan...ehehe

Peej said...

mostly betul laaa..heheh..bukan la menyumpah..tapi menyampah tahap gaban...

i suke menyapu sampah2 di laman*daun2 or bunga2 kering* patut la asyik menyampah je..xpe la..lepas nih nak stop laa..so xde la menyampah2 kan???

yg pastinyer..comfirm my mum akan menyampah kt i..gagaggaga..

13may said...

KakLady: hahha...sampah pun ada harga tau skrg ni kaklady...hahha

mimiAmilia: amik vacuum??? hang ni tak reti sapu sampah??? hahha

che'Fara: errr...adakah anda tahu camna rupa bentuk penyapu itu??? hahha

achik: hahha...hari ni dah sapu sampah ka??? hahha

khairynn: errr...tong kitar semula yea...hahha

babe: hahha...hahha...mai sapu sampah kat umah aku woi...hahha

maksu: hahha...jgn nyampah yea maksu;)

yoursTruly: hehhe...sesumpah cantik kan??? hahha

lesbian: err...batang penyapu pun ok gak kan...hahha hahha

OD: hahha...sabar opah..jgn nyampah nyampah...hahha..

cikKema: hehhe...takpa, walaupun hang ting tong...aku tak sumpah jadi apa pun...hahha

Minah: hahha...jgn sampai hubby minah naik nyampah dah laa...hahha

awwaab: hehhe...jgn buang sampah merata rata yea...hahha

tyrexia: hahha...boya pencen plak...penah dgr pepatah: makin tua makin menjadi...ahaks:D

ahni: hoh! walaupun pencen...tapi masih ada harga tau...hahha...

pawanaMalam: errr...kenal ker camna rupa bentuk sesumpah tuh??? hahha

qasieh: hahha...cepat! pi sapu sampah...hahha

debik: hahha....bukan nyampah, tapi masyarakat yg buang merata rata...tu yg jadik sampah tuh..hahha

cikBawang: hahha...tak baik tau ketuk kepala ngan penyapu...nanti kena sumpah...hahha

king: hahha hahha

FFadly: hahha...betoi kan??? hahha...so, jgn hadiah penyapu kat awek hang...hahha

KakLina: salam kembali...jgn nyampah yea kalau takut kena sumpah...hahha

NSyah: hehhe...laki nyumpah takpa, jgn laki tu ketuk kepala ngan batang penyapu dah la...hahha

orochi: hahha...hahha...hahha

OrangBiasa: hahha...bunyi cam kena nyampah saja...kah kah kah

peej: hahha...tapi elok la u dah stop nyampah...skrg time hujan...nanti katak gigit..hahha

ILA said...

Apasai masuk blog nie..terus
MENYAMPAH~~
terus teringin sapu pkai PENYAPU SAMPAH~~
tuan punya komen terus BLAHHHHH~~

ZZZZZZoommmmmm~~~

Nel said...

Hah?Buaya Pencen..Hahahahaha (*Gelang smp guling2*)..tau tak per..

SyAfA: said...

hampeh ar bro~

Mami Dini said...

menyapu sampah as an anger managment sebelum penyapu itu digunakan untuk fungsi yang lain (halau laki kuar umah) muaahahhahaah....

p/s:istighfar ...istighfar...... (tanduk nak kuar dah nie...) Salam May, sehat ker?

13may said...

ila: hahha...nyampah sampai buat pantun sekali...hahha

nel: hahha hahha *gelak tungging langgang*...hahha hahha

syafa: hampeh takpa...jgn nyampah sudah...hahha

mamiDini: salam kembali...hahha..takduk nak kuar yek??? hahha...cek sihat dan...err...hehhe;)

kurekuredalamperahu said...

errkkk...no komen please...

zabs said...

May, sekarang tu semua dah tak relevan dah. Ada lelaki pula yang gitu, sebab ramai pompuan yang gaji lebih dari pasangannya.

miss_tree said...
This comment has been removed by the author.
miss_tree said...

Saya tak suka sapu sampah..
Adakah itu bermakna saya tak suka menyampah kat orang tapi suka menyumpah?
Oh!Tidak sekali-kali..

Menyampah laa Che May ni, ada je idea buat n3.

tintaHati said...

Hehehe... betoi ka gitu encik may? wpon kekdang aku rasa nyampah baca entry hang yg asyik dok pekena pompuan tp kan bila hang tak update aku rasa windu la...wink wink wink!

Hahahaha... ;D mujur tak menyumpah hang!

aarin said...

Menyampah tu ayat merajuk jer...bukan betul2 menyampah pun..
takut lak nak sapu sampah nnt dikatakan menyampah lak..???

K i a H R o N g G e n G said...

May,dah kurang relanvant lah statement itewww walaupun masig boleh diguna pakai.Pompuan skrang dah fandai guna pala otak "BIJAK" ewahhhhh...wanita dah lebih dr lelaki such as me myself i dun depand on him at all.Berpijak lah diatas bumi yg nyata kelak edok le merana badan.IDUP KIAH!..IDUP KIAH!

Note: ada kebenaran disebalik penulisan dan idea mu itewww..salute mate "damm i like those idea that u have been trown"

ytxis said...

menyampah= menyimpan sampah2 di dalam hati untuk bekalan hari tua

arianna adrizal said...

pompuan gak yg kena.. hmm..

Yours Truly ... XOXO said...

ahahah cantik ke? u berkenan ek..nnt i bagi kenal sekor sesumpah yg cun kat u...thehehe ;P

fiezafadilla said...

Pompuan nyampah jika laki tu asyik bawa pi makan kat kedai yg sama bila dating…

yang ni aku tak setuju. kadang aku yg sajes nak g kedai yg sama. dia yg nak try kedai lain. huhu. mesti dia nyampah kat aku...

13may said...

kurekure: errr...tima kasih..hahha

zabs: hahha hahha...tapi segelintir masih ada sebegitu...

comment deleted: hoh! takkan nyampah kot....hahha

MissTree: hahha...saya tertanya adakah anda masih mengenali rupa bentuk penyapu itu...hahha

tintaHati: pheewwwiittt!!!! rasa cam nak ngorat hang plak...hahha

aarin: hahha...anak dara kena belajar sapu sampah...nanti mak mentua menyampah...hahha

kiah: hehhe...aku paham...hang tak suka sapu sampah kan??? hahha

ytxis: anda memang seorang yg memahami:)

anne: takkan nyampah kot??? hahha...

yoursTruly: tapi sesumpah ni bahaya...buleh tukar kaler...hahha

fiezaFadilla: bila dia nyampah kat hang, mesti hang dok nyumpah dia..hahha hahha

kakLuna said...

sekarang ada vacuum cleaner...so, menyampah tu kene tukar dengan menyacuum, okay?

nUr@dDeEn said...

ha ha ha

Aku sumpah hang jadik sesumpah kang... Weh, jom main lawan guli!

Leeds Al-Malique said...

lelaki pun suka menyampah jugak.

macam2 depa menyampah.

tapi depa tetap tak suka sapu sampah.

camne tu?

sila jawab 13 may

sya said...

Yang pastinya kalau kak sya dah menyampah .. mulut ni ringan aje nak menyumpah...

~~~***aZaHygCoMeL***~~~ said...

erk...kesimpulannya, lagi kuat pompuan tu menyapu sampah, lagi cepat dia menyampah....betol ker teori ni?

AiRynnz said...

jgn smpai menyampah kat org udah ler...:)

13may said...

Luna: bunyi cam hacuumm..hacuummm saja nih...hahha

NorDeen: sesumpah bukan kita panggey KOKKA ker??? hahha...eh! org main golf la weiii...apa layan guli...hahha

Leeds: oh! maknanya laki tu tak kenal camna rupa penyapu...dia ingat mop lantai ajer...hahha

KakSya: hahha hahha...no komen:D

azah: silap...lagi kuat menyapu..lagi cepat la penyapu tu rosak...apa la hang nih...hahha hahha

airynnz: hehhe...

Mr penyubiru said...

haha...adakah kak pah juga termasuk dalam n3 ini.

Yours Truly ... XOXO said...

OKla tuh..agak2 boring takyah pi carik gelfren len...suurh je dier tukar kaler...ehehhehe

goboklama said...

bila la 13may nak kawin nih? :p

13may said...

penyu: hahha....weh! kak pah tu sapa???

yoursTruly: hahha...bila nak dating ngan I nih??? hahha

gobokLama: errr....tgh tunggu masa...ahahahahaha :p

.:HalogAmora:. said...

lu dulu pernah keje ngan co mkt research ek. ataupon dulu assistant Dr.Fadzilah kamsah? he he :P

Yours Truly ... XOXO said...

Ahahah bape kali dah dok tunggu kat kedai mamak nih...u tak sampai2...last2 berchenta dgn mamak nih...ahahhaha

13may said...

HaloG: hahha....actually aku keja bidang bedah siasat...hahha

YoursTruly: oh! iya ker...awat tak tepon dulu...bak mai number phone u...hehhe...ayat ayat;)

Pa'chik said...

aku menyampah kalau ko apdeit jarang-jarang, aku menyumpah kalo hang tak apdeit langsung...

DiaHarris said...

hunny :
i nak ikot u dating...

i tak terror sapu sampah, tp my sis amat lar terror.
saya amat teror cuci pinggan.
so, takde lar menyampah ataupon menyumpah!!

Anonymous said...

nyampah-nyampah makan sampah!

Yours Truly ... XOXO said...

ahahha dah tinggal kat abg mamak tuh... ehehhehe pi la mintak kat dier... ;P

M.I.S.S.Y said...

so..it makes lelaki = sampah and thats why kami perempuan menyapu sampah...

ish ish...pandainyerrr dia...anak sapala nih..!!

13may said...

pa'chik: sabaq pakcik...sabaq...hahha

diaHarris: sebab anda pandai cuci pinggan...saya offer anda untuk dating ngan saya...amacam??? hahha :p

anon: nyumpah nyumpah nyumpit...hahha

yoursTruly: wokeh! nanti malam I sms u...jgn tidoq plak...hahha :P

missy: hahha...hahha..tapi sekrg ada sampah yg bernilai tau...hahha :p

Ely said...

menyampah dan menyumpah, perkataan yang sungguh jarang saya gunakan semenjak berpindah ke sini.

nih mesti idea time duk kat jamban dan tgh isap rokok kan kan kan?

Sarah Mohd Shukor said...

may oo may..

nyampah-nyampah n nyumpah-nyumpah camne skali pun, pmpuan tu tetap akn sayang kt laki tu. caya la. lain la laki. nyampah je, tinggal terus. carik yg lain dh.

ups. harap awk x mcm tu la yek :D

aria ayumi said...

pempuan nyampah bile lelaki merajukkkk... ngaaaa *dhle kite nih spesis xpandei pujuk* :p

tuan tanah said...

Kitorang dah pakai hoover (vacuum cleaner) la sekarang...

Eh, takde kaitan pulak dengan entri...

bang_gugar said...

salam,

ops!..

kalau menyampah adalah dari perkataan sampah..

maknanya.. mensampah..

ataupun lebih mudah dikatakan ialah membuat sampah..

aku teka je..
hehehehe
(",)

eSampah said...

tapi pompuan menyumpah bila laki tu walaupun tengah larat, sempat lagi jeling kat pompuan lain masa dating..hahha

ni sapa tak marah dia mmg ada wayar tercabut kat mana2..

Sikenit Comel-AminBakish said...

tulah pasal aku malas komen kat sini. Sekali nak komen, nombor dah banyak... kau baca tak komen ni May...??

aku nak bagitau aku ada singgah sini je...

hehe :D

arianna adrizal said...

kalau nyampah, tak singgah..

IndahSakura said...

Perlu diketahui bahawa bukan
semua perempuan yang suka menyumpah, tapi kalau menyampah
tu adakalanya tetap ada juga.. :)

Titicaca said...

hoh! nyampah aku baca! haha..

13may said...

ely: hehhe...kadang kadang naik nyampah dok dalam jamban lelama...hahha

sarah: errr...kalau carik lain pun, yang dok ada tetap tak tinggai...hahha hahha

aria: hehhe...takpa, buleh belajar slow slow...hahha

tuanTanah: hehhe...tapi sekali sekala kena gak guna penyapu untuk menyampah..hahha

BangGugar: salam kembali...kamus mana la yang hang rujuk nih..hahha hahha

Esampah: hehhe...hehhe...

Sikenit: komen semua aku baca dan reply..oh ya! tima kasih sebab singgah:)

anne: hahha...pheewwwiiittt!!! sekali kat Anne;)

IndahSakura: hahha...mana ole ole dari KT??? hahha...

titicaca: hahha...anda memang pandai menyapu sampah:p

Mummy Rizq said...

ada jer kepala otak ko nak make-up something erk....

jgn jd sesumpah dah!

So'od said...

aku ingat menyampah tu org yg suka buat sampah..

*terasa*

aidura sofiee said...

tak terkata! :-D

NAzzXXra said...

aku menyampah dan menyumpah kat laki yg suker menipu

eheh..first tyme aku komen nie..xde adiah ke?

RaFFLeSiA MeRaH said...

aku lak menyampah tgk lelaki korek idung...wakakakaka....lari topik ker yerk? hehehehehe...

13may said...

mummyRizq: hahha....bila mummy nak buat makan makan nih??? hahha

sood: hahha...cintailah alam sekitar, okeh:D

aidura: oh hi! 13may kim salam;)

nazzxxra: oh! 1st time komen yekk...nak hadiah kena kasik phone number dulu...hahha

RMerah: hahha...dan nyumpah kalau dia amik taik hidung tuh, calit kat baju hang...wahahahahaha...lawak ja naaa :p

JamOren said...

betullah apa yg pempuan menyampah n menyumpah tu...tu yg ada pempuan guna penyapu sampah buat bantai lelaki yg dia menyumpah & menyampah tu...

hahaha.....

akirasuri said...

he he he.
menyampah dan menyumpah pun cik perempuan tu, masih nak dingorat jugak si incet lelaki. ha ha ha.

aniwrad said...

lawak la hang nih :p

Mama Sarah said...

haha

Lil' Miss Easydent said...

Menyumpah = sumpah
Menyampah = sampah
Sumpah-sumpah = ???

:P

13may said...

jamoren: hehhe...tak baik tau buat camtu...satgi penyapu patah, kena beli lain..kan membazir ajer tuh...hahha

akira: hahha....itu fitrah lelaki...hahha hahha

aniwrad: hahha...bila nak makan nasi beriani nih??? hahha

mamasarah: hahha...jgn nyampah ok! hahha

miss easydent: err...sumpah sumpah = menyumpah nyumpah...hahha...biol kepala otak aku...hahha hahha

ILynn said...

Pompuan nyampah kalau pompuan tu tengah marah, laki tu melawan…tapi pompuan menyumpah jika laki tu kena marah, pastu laki tu merajuk…

terbalik tuuuu

pttnue pompuan MENYUMPAH kalo laki tu melawan die dan MENYAMPAH bile laki tu majuk

aniwrad said...

bila hang dah masak nasi beriyani tu, panggil aku. kita makan sesama.. ngehehehehe

achik said...

nyampah la ngan ko skang.. makin malas update.. hapdet!!! hadpet!!! hahaha ;p

che'fara said...

saya macam sakit otak lah.leh jumpa awak?

~qudwah_mardihah~ said...

salam perpaduan....

salam menyampah...jangan sumpah seranah..

Jazakallah..

~qudwah_mardihah~ said...

pohon link 13 may di blog..

minta keizinan empunya tuan rumah

~ mizzAmy ~ said...

~ apakah kaitan menyampah + sumpah dengan kesimpulan ituew.. nampaknyer 13may nie tgh pening kot. :P ~

Ungku Nor said...

menyampah bila jumpa hang ja mesti nak kena bancuh neskape O.
Nyampah!!
Nyammpaahhh!!!

TedungS said...

hahaha

pandai btol ko tang2 merapu ni

haha

ad3ck said...

baik aku sapu sampah hehe.

danineh said...

hish.. pompuan manede menyumpah... semua pompuan 'sopan' pe... hahak

13may said...

ilynn: hahha...tetap nyampah dan nyumpah gak kan??? hahha

aniwrad: okeh...tunggu aku pi sana...hang bawa aku pi makan okeh;)

achik: coming coming!!

cheFara: errr...boleh...tapi saya tak jamin bila awak jumpa saya, awak akan bertambah sakit otak...hahha hahha

qudwahMardihah: salam kembali...kalau nyumpah, mesti keluar kata kata kesat kan??? hahha

qudwahMardihah lagi: okeh..line clear!

mizzamy: hahha...or u just buat buat pening??? hahha hahha

akak: errr...akak tulih hapa nih??? tak paham la...hahha hahha

TedungS: hahha hahha

ad3ck: err...hang kenai dak penyapu tu camna??? hahha

danineh: hahha...betoi!!! mana ada 'salah'...hahha hahha

Related Posts with Thumbnails
 
Designer: Douglas Bowman | Di ubahsuai oleh: 13may