Thursday, March 01, 2007

Antara Pompuan, Lelaki dan ...

Pompuan selalu dikatakan manja, manakala lelaki yang manja dikatakan mengada ngada. Tapi orang tua yang mengada mengada manja dikatakan buang tebiat.

Pompuan selalu dikatakan boros, manakala lelaki yang boros dikatakan kaki joli. Tapi orang tua kaki joli yang boros merupakan tua kutuk tak sedar diri.

Pompuan yang bijak berbelanja dikatakan berjimat cermat, manakala lelaki yang berjimat cermat dikatakan kedekut. Tapi orang tua yang yang berjimat cermat dan kedekut amatlah tangkai jering serta taik hidung masin.

Pompuan bila berpakaian ketat dan sendat dikatakan seksi. Lelaki yang berpakaian ketat dan sendat boleh dikatakan seksi gak. Tapi kalau orang tua berpakaian ketat dan sendat, yang ni seksa.

Pompuan yang suka berdisko mungkin suka menari, manakala lelaki yang suka menari di disko mungkin kaki disko. Tapi kalau orang tua suka menari di kelab disko, ish...insaflah. Rumah kata pergi kubur kata mari.

Horraaayyyy!!!!!!



80 comments:

Sunan_Jati said...

wahahahahah...
ish tulla no kalu dah tua tua insafla.. kalu insaf masa memuda remaja lagi bagus.. heheh!
jadi pengajarannya insafla duhai 13mei...~!heheh~

Horray!

eSampah said...

aisey.. terlambat sikit..

sya said...

emm... kena bagi tau ni kategori umur tua tuh... 70 an kot..

aarin said...

Ko mmg tgh buat kajian ker 13may?? Nampaknya tepat semua information tu..hehe

Aku Bukan Bidadari said...

Errr lelaki yg suka berpakai ketat dan sendat dikatakan GAY...hehehe

akirasuri said...

ha ha ha..
cet pompuan dengan cet lelaki tu atas pengalaman sendiri ke?ha ha ha..

Masy said...

lelaki pakai ketat seksi ke? *blueeekkkk*

Darling said...

ye ke?

toi ke?

sure ke?

:P

Irene Irina said...

waaah..menarik tul fakta ni..seksi ke lelaki berpakaian ketat ni?

Azer Mantessa said...

horrayyyyy jugak :D

Diana said...

Tapi orang tua kaki joli yang boros merupakan tua kutuk tak sedar diri ---- Hmm..laki saper ni agaknya ye? Macam gatal je mulut aku nak sebut nama.

Junita said...

Orang pompuan yg suka makan dikatakan mentekedarah. Orang lelaki yg gila makan dikatakan beruk lantak. Tapi bila orang tua suka sgt makan tu mmg tak lama dah....

zwitterion said...

hehehe..
hoorray sebab kenyang makan nasi ayam free hr ni..

Qisst said...

13may trmasuk dlm kategori tua ke?

cikdinz said...

YA BETULLLL !!!!!!

Sunan_Jati said...

Ya mmg.. dah tua dah... tunggu masa jer..hahaha.. tu yang dier jadi ulat bulu tuh...!

Qisst said...

13may taknak hadiah ke? goboklama@gmail.com

Mummy Rizq said...

betul.. betul.. aku setuju. TETAPI lelaki yang berpakaian ketat seksi juga kadangkala dikatakan gay boy... tak gitu???

Pa'chik said...

may, ko suka pakai ketat dan sendat ke?

ILA said...

oho...ramai gak yg suka layan kpala kat sini yeakkk..so..tmbah 1 lagi kpala:p

orochi said...

muda-muda la kena insaf.. kalau dah tua tu tak guna la.. hoho...
hoorrayy!!!

RaFFLeSiA MeRaH said...

lelaki kalo pakai baju ketak org panggil dia gay...uweeeekkkkk, x sukernyerrr....horayyyyyyy....

orang biasa said...

orang tua adalah orang yang dah mumayyiz...errr..betui ek?



laki tua awet muda - hati senang, alim, jiwa muda , rajin senam & pandai jaga kesihatan...

ompuan tua awet muda - botox

nUr@dDeEn said...

tua kutuk adalah manusia yg sudah berusia yang seringkali tak sedar diuntung . x sedar diri mengalahkan belia remaja dari segi berpakaian, akhlak, budi bahasa, dan pendidikan agama. contohnya seperti ..... [sila fikir sendiri]

Aku rasa May masih ditahap terkawal. dia belum boleh dikategorikan sebagai tua tak sedar diri, kan May kan [bodek..bodek ahahaha]

shahril aley said...

yeke kalau lelaki yang berpakaian ketat dan sendat boleh dikatakan seksi gak tp kadang2 org melayu selalu cakap mungkin lelaki tu gay or similar to this species.

manakala bagi lelaki yang manja dikatakan mengada ngada itu dikatakan nak bermesra dengan buah hati tapi tak tau la kalau bermanja dengan lelaki nak dikatakan apa plak??

kyora kejora said...

pergh.. semua tunjuk perempuan lagi best..

girl power bebeh!!

skidg8 said...

insaf..baik muda atau tua...:)

kakLuna said...

kalau tentang pakai baju belang + cincin banyak2 mcm mana pulak...?

:)

mek said...

siapakah orang tua itu? ha ha ha

kc said...

wakahkahkah...sungguh buruk laku dan rope org tua berperangai sedemikian. mmg buang tebiat...

wan said...

ishk ishk ishk

seb baik lah aku tak masuk dalam mana-mana golongan tuh

sungguh la.. hang amat memahami pompuan :D

Leeds Al-Malique said...

jadi pempuan gak yg best :)

Noushy Syah said...

muahahhaha...setuju cam Leeds takap.., gurl power!!! ngehhh:p

*lelaki pakai ketat bukan sexy, tapi nampak geli...gulppp!!POmpuan baru arr sexy..

khairyn said...

err bagaimana pula lelaki tua yang manja, joli tapi kedekut, berpakaian ketat dan suka menari? Kategori manakah dia?

Ni analisis sosial ke falsafah ni? Atau pengalaman sendiri? :)

aurora said...

"Pompuan bila berpakaian ketat dan sendat dikatakan seksi. Lelaki yang berpakaian ketat dan sendat boleh dikatakan seksi gak. Tapi kalau orang tua berpakaian ketat dan sendat, yang ni seksa."


yang ni aku tak tahan gelak hahaha...

Kaklong said...

salam,

yg pasti, akak teringat kata2 sorang ustazah akak, macamana org yg terkinja2 dlm disko tu mcmtulah nanti dia terkinja2 dlm api neraka. ouch..pedaskan?

Sikenit Comel-AminBakish said...

pemerhatian yang tajam... :D

kingbinjai said...

ha ha ha

achik said...

betul! betul! cuma bab lelaki pakai ketat tu seksi... oh mungkin tidak!!! gayboy tu... kecuali dia bodi dia ketak2... hahaha ;p

Intan said...

kesiannyer!! Ha! Ha! Ha!

Kak Lady said...

Lelaki yang pakai baju ketat tu...seksi ke? maner ade...macam pakai baju pinjam je tu...

heheheh...moral of the entry...kita kene sedarlah diri...buat tu biarlah bersederhana

Mr PenyuBiru said...

insaflah 13may.rumah kata pergi ko dari sini,kubur kata masrilah sayang.hehe..

13may said...

sunan mangkuk: bila nak makan sup ekoq nih???

Esampah: hehhe...lambat apa nih???

kakSya: hehhe....70 tu tua sgt dah kot:)

aarin: hehhe...

bidadari: hahha...betoi betoi

akira: berminat nak menjadi watak dlm entry ni ker??? hahha

masy: hahha...ntah:P

darling: jom dating dua orang:D

irene: hmmm....what do u think???

azer: toink toink:D

diana: hoh! berdendam ngan sapa nih??? hahha...

kakJu: kah kah kah....

zwit: wah! bestnyer.....:D

qisst: hehhe...baru nak masuk semi veteran:D

cikDinz: apa yg betul ni cik dinz??? hahha...

sunan kecoh: pirrrahhh!!!!!

qisst: oh! nanti saya send email...asyik terlupa ajer:)

mummy rizq: gay boy??? ntah....

pa'chik: oh! saya bukan gay boy yea pakcik:))

ila: selamat layan kepala:D

orochi: hehhe...betoi betoi...

RM: oh! memang betoi la gay boy suka pakai baju ketat....hmmmm...

OB: ha ha ha

NorDeen: hehhe...jom aku belanja tengok wayang...nak??? :P

aley: lelaki bermanja ngan lelaki....huh! geli geleman aku:D

kejora: hehhe....

skidg8: betoi betoi:)

Luna: oh! itu romeo yg misteri...kah kah kah

mek: hahha....cuba teka???? :P

kc: buang tebiat betul la....hahha

wan: hahha....saya masih perlukan sedikit masa lagi:))

leeds: hehhe....jadi lelaki sempoi:D

noushy: geli geli tu pun ada org minat...hahha..:P

khairynn: suruh org tua tuh taubat cepat cepat:D

aurora: hahha...mata kita yg pandang pun rasa terseksa:D

kakLong: salam kembali...pedas pedas:)

cikgu Kenit: hehhe...

king: hooorraayyyy!!!

achik: oit! ada gak gay boy yg badan ketak2...tapi depa kata depa seksi:)

intan: hehhe....insaf insaf:D

kakLady: hehhe....baju pinjam...kah kah kah...

penyu: sama sama la kita insaf...jgn lupa pegi semayang jumaat:)

izinni said...
This comment has been removed by the author.
izinni said...

pompuan tua dan lelaki tua yang suka berpakaian ketat dan sendat, kemudian terkinja-kinja menari di disko tapi kedekut berkira nak bayar air minum sendiri namun sanggup boros berbelanja untuk bermanja-manja dengan anak-anak ayam untuk diri sendiri = memang sah buang tebiat dan habitat! kubur kata mari, dunia kata blahlaa wei!

keadaan sama juga pada yang muda .. sebab ajal tak kenal tua dan muda. :)

izinni said...

bila dah post komen baru perasan .. hmmm apsal komen aku cam sama je ngan komen budak nama khairyn tu?

sama wavelength ke? :P

Helena said...

Pernah tengok orang tua dalam lingkungan 60 tahun menari sakan kat disco, kat dance floor tu dia berdua aje. YEs, theres 2 of them. KEMBAR SEIRAS! hehe

Angel Eyes said...

Pandai sungguh anda berkata kata yek... nanti la, u dtg key ell i piat telinga u!

D said...

puas dah menganalisa? ahaks..

areyoung said...

'Lelaki yang berpakaian ketat dan sendat boleh dikatakan seksi gak.'

Are u sure?! Bukan dorg biasanya dilabelkan gay??

Hahah.

Bunga Rampai said...

Hoorraayyyy!!!!
Selamat berhujung minggu 13may :)
(atau weekend pun kerja?)
Salam :)

che'fara said...

perempuan muda + kakak lemah lembut adalah saya.tapi saya tak suka boros.saya suka membeli je.tak percaya tanya emak.

kel@mbu said...

sape ckp lelaki x didiskriminasi?
haha

~ahni~ said...

Lelaki pakai ketat bukan rockers ke... ke heavy metal @ yg sewaktu dgn nya. Superman pakai baju ketat hangpa suka pulak noh...

Ayaq masak said...

Hurray jugak. Eheh.

p/s: Segala perlawaan anda untuk makan atau huhahuha bersama akan ditolak. HUAHUHAUHAUAH.

akumasihdisini said...

ha ha ha...betul tue...jangan jadi kat kita semua...!

loveujordan said...

macamana ek lelaki pakai baju ketat dan sendat menari di disko.....mau tak berkelip lampu disko......:P

loveujordan said...
This comment has been removed by the author.
©Nur Raina said...

Sian orang tua yang kena kutuk tu...

lindosh said...

13may mmg suka pakai baju ketat.. adakah anda sexy atau anda gay? ekekekeke

MerapuMan said...

kalau pakai seluar ketat, nanti sakit tel..

Ungku Nor said...

kesian hang kena keje di ujung2 minggu..

Untuk pengetahuan hang,
Akak baruuuuu je balik dari Loyat nih..hehehe.

Titicaca said...

kesian orang tua..eh..ko ke orang tua itew? hehehe..

Mimi Amilia said...

lelaki pakai ketat..seksi?erk..ye ker? 13may, jadi model aaa buh gambar kat sini..nak tgk seksi ke tak kalau pakai ketat..

che'fara said...

eh bang happy nampak.siap ada hooray kat bawah tuhhhh.

yus said...

Lelaki berpakaian ketat pun seksi??? hihi

zizie ali said...

perempuan janda tua yg kuningkan rambutnya. kemudian celupar pula mulutnya di tivi. adalah idola masa kini.

~inilah saya~ said...

kueh...kueh..kueh....

:-)

ween said...

chewah chewah!!!

Ajzie said...

Lelaki pakai ketat seksi??..Huhuhu..

Iyandz said...

Power tul ayat2 ko ni 13may.. klu orng2 yg terkena batang hidung tu baca entry k ni. aku garenti ramai yg dtng jumpa ko mintak nasihat seterusnya..:D

cikdinz said...

yg nkau citer tuh sumer betul...

bANgsaL buROk said...

wakakakak...bila baca post nie...rasa cam layan majalah UJANG zaman dolu2.

che'fara said...

halo.selamat pagi.

hakim dirani said...

setuju, setuju.

.:HalogAmora:. said...

YO bro! benar benar belaka. tp ada correction sket. tang pakaian seksi tu x kira lelaki ke perempuan kalau shape bagus..mmg sedap mata memandang tp kalau dah out of shape bkn seksi tp SEKSA..HE HE

ILynn said...

lelaki yg pki pakaian sendat ni dikatakan gay
haha

13may said...

comment deleted: ???

izinni: hehhe...insaf insaf:)

izinni: oh! yer ker??? adik beradik kot??? hahha...

helena: jom! kita gi disko dua orang;P

angel: takpe takpe...i sudi...kah kah kah:P

d: hahha...

areyoung: hohho...

BRampai: salam kembali...eh! camna tau saya kena keja nih...musykil musykil;)

che'fara: hmmm...bila emak free??? saje nak jenguk jenguk...hahha...

kelambu: hehhe...

ahni hahha...rock kapak:D

ayaqmasak: oooo...hang eksen naaa...!!!

AMDS: cikgu, bila nak updet blog???

jordan: hahha...silau mata:D

comment deleted: ???

raina: keh keh keh....

lindosh: oit! oit! mana ada...pandai pandai buat cerita nih:P

M-man: hehhe...jgn loqlaq okeh!

akak: awas! nanti saya 'black magic'kan akak...kah kah kah

titi: hehhe...aku muda belia lagi:D

mimi: huiii...satgi hangpa semua geli satgi...hahha

che'fara: hip hip horrraaayyy!!! bila kita nak makan roti bom???

yus: hahha...kot kot la...

zizie: hahha....idola veteran:P

inilahSaya: tgh makan kueh ker??? hahha...

ween: chewah chewah apa plak nih??? ehemmmm:)

ajzie: hehhe....

iyandz: hehhe...sebagai peringatan kepada diri kita semua...sebab apa yg kita buat, ada org yg dok perati:)

cikDinz: hehhe...

B-Burok: hahha...

che'fara: pagi adik manis;)

hakim: terima kasih:)

HaloG: iya..betul betul...kalau out of shape, memang seksa mata memandang:)

ilynn: hehhe...

ayu_mkay said...

nampak gaya n3 cam pempuan jer betulkan, horaayyyyy.. mekasih utk penulisnya. tapi apapun tetap kena menyedarkan diri untuk insafkan :D

13may said...

ayuMkay: insaf insaf:)

Related Posts with Thumbnails
 
Designer: Douglas Bowman | Di ubahsuai oleh: 13may