Monday, March 19, 2007

Ungkapan Lelaki kepada Wanita...

Ungkapan: Wajahmu putih berseri umpama bulan
Tersurat: Bulan penuh yang bercahaya memang cantik dan mempesonakan
Tersirat: Ungkapan di atas bermaksud kiranya anda dipuji sedemikian rupa, pegi balik umah..cermin muka tu dulu…beli pencuci muka apa yang patut..pastu buat treatment…sebab permukaan bulan sebenarnya adalah bergerutu dan kasar….hahha

Ungkapan: Engkaulah nyawa, intan, payung,berlian
Tersurat: Amat berharga dan bernilai
Tersirat: Kiranya anda dipuji sebegitu, berhati hati lah….kerana anda sebenarnya langsung tidak bermakna sebaliknya anda hanya digunakan ketika sesak atau terdesak..kerana andainya hilang nyawa, dia peduli hapa..bukan diri dia…dan payung hanya berguna semasa hujan atau panas..manakala intan berlian buleh dijual beli….hahha

Ungkapan: Demi dirimu, lautan api sanggup ku renang
Tersurat: Sanggup berkorban apa saja
Tersirat: Anda sedang di’ayat’ oleh seorang yang tak reti berenang kerana mana ada lautan api dalam dunia nih…hahha

Ungkapan: Tidur tak lena asyik teringatkan awak
Tersurat: Si dia terlalu rindukan diri anda
Tersirat: Sebenarnya dia keja shift malam..mana buleh lena. Nanti kena marah…hahha

Ungkapan : Tahniah, awak ngan dia memang seperti pinang di belah dua
Tersurat: Sama padan sama cantik
Tersirat: Anda sedang di cemburui dan kemungkinan besar akan di ’bomohhitam’kan oleh ’ex’ anda kerana bentuk pinang yang dibelah itu bergantung kepada alatan yang digunakan untuk membelah pinang tersebut. Kasi hancur pun buleh tau…hahha

Ungkapan (kepada 2 orang wanita): Korang berdua ni memang sekepala la
Tersurat: Memang ngam dan serasi
Tersirat: Hati hati…kerana anda berdua mungkin dimadukan oleh lelaki tersebut…kan satu ’kepala’……hahha

71 comments:

Sunan_Jati said...

Tersurat-13mei....
tersirat-tiga belas haribulan lima...

hahahhahahaha! very nive blogs...

Azer Mantessa said...

hahaha ... siot tul ... haku nak dekat terkencing lam seluarq baca nih ... hahahaha ... siotttttttt

Inqilaab said...

isk tadi jumpa kata orang tua. ini ungkapan pulak. haha! layan~

yus said...

hahaha, pandai ajer nko goreng apa yg tersirat tu yer..

Darling said...

muahahahahahaha...

very de ampes.com

Darling said...

aku baru terperasan list tu..

ko ni mesti terlupa nak masukkan aku dalam list, kan? tu yang nama aku akhir tu.. uuuuuuwwwwwwwwwwwwwaaaaaaaaaaaaaaaa...

(me konpius camne stroberi leh atas dr aku)

orang biasa said...

eh tak semestinya lah. Kalu nak puji, pastikan ikhlas. budaya melayu penuh santunnya. kiasan melambangkan indah bahasa ;D

*merapu-rapan*

Pa'chik said...

Ungkapan: Demi dirimu, lautan api sanggup ku renang
Tersurat: Sanggup berkorban apa saja
Tersirat: Anda sedang di’ayat’ oleh seorang yang tak reti berenang kerana mana ada lautan api dalam dunia nih…hahha

=======

Tersilap: Sorang kawan aku tersilap sms ayat ni yang ditujukan utk awek dia kat aku.

ad3ck said...

cheh. yang tersirat cam tak best jer semua haha.

lindosh said...

oik oik... hat 1st tu aku cam terasa ja.. hahaha kojaq kojaq :P

D said...

tersurat dan tersirat... yang tergeliat??? LOL!!!

eSampah said...

hahaha...

Monster Mom said...

kalu pompuan cakap kat bopren dia.. kita kan sehati sejiwa bang!!!
tersurat: punyai citarasa serupa gitu.
tersirat:show me the money!!!!!

Leeds Al-Malique said...

keh keh keh....

camtu rupanyaaaa.......

Ungku Nor said...

ungkapan yang last tu buat akak rasa cam nak debik hang sampai lunyai je!

Antu punya romeo!!
hehehe. Biasaaaaa kaco orang nak tido mlm tadi ye..;p

Qisst said...

ish..ish..ish.. kejam sungguh!

wan said...

Hehehehe

Tang last tu, seriau aku baca.

Ayaq masak said...

Hang kejammmmmmmmmmmmmm. Takmau bagi kat ang number fon aku hahaha! (macam la aku nak bagi sangat p0n. >:D)

Intan said...

hahahaha!!! that's sooo wicked!!

zwitterion said...

haha..ada jer idea dia.

achik said...

haha pandai je la ko... ;p

Mummy Rizq said...

dalam dunia mana ler ko pegi nie... ada jer benda ko nak merapu! hee.. hee...

kakLuna said...

Ungkapan : mmg bagus la entry hang nih

tersurat : anda sedang dipuji oleh member2 yang suka pada anda

tersirat : member anda tu mmg suka pada anda...tp sukaaaa bila anda didebik beramai2..ha ha ha ha

~ mizzAmy ~ said...

~ huhuhu..boleyh percaya ker?? :) ~

Alex Lacey said...

dengan kata lain...cakap org lelaki tak leh dipercayai? kuang kuang kuang

Anonymous said...

Kesimpulannya, memang ramai org bermulut manis. Hakikatnya berapa ramai benar2 bermaksudkannya...

ucapan yang hanya menjerumuskan anda ke kancah berangan!

tintaHati

Sastri said...

LOL... tapi apa yg tersirat tu mmg ada betulnya gak kan?

ILA said...

PERRRHHHHH!!!!
sedang enak di buai ungkapan yang tersurat..tiba2 d kejutkan oleh penipuan yang tersirat....
hmmmm...

razlizahazleen said...

saya stuju ngan kak luna

kingbinjai said...

macam pernah baca di mana mana

pB said...

sokong Kak Alex...

akirasuri said...

pernah terbaca dimana-mana.
hem~

Kak Lady said...

Hahahaha....tak tahan bab nak renang lautan api....kalau tenggelam kat laut pun belum tentu dia nak selamatkan....jgn percaya satu pun diatas tu...kalau ianya diucapkan oleh seorang lelaki...:D

orochi said...

hohoho... lepaih ni hang buat jadi pantun lak...

khairyn said...

ungkapan : kau buat ku ketawa
yang tersurat : lawak
yang tersirat : lawak

adeh! sakit perut gelak

jaja said...

ada2 je lah ko..

Aku Bukan Bidadari said...

bluwek!!! tak betul ar hehehe

kc said...

wakakakaka...aku suke skali!

kalo aku boring2 aku akan dtg sini baca ko punye entri...aduss sakit perut mak!

tedungS said...

haha.. aku igt nak try la yg last skali tu

Lan Rambai said...

satu kepala? kepala tu memang boleh kongsi2 apa hahaha

Sikenit Comel-AminBakish said...

haha :D

.:HalogAmora:. said...

wakaka.. pandai pandaiiii je buat tafsiran sendiri ye.. layaaaaaaaaann

Ajzie said...

Hahahah setuju2 dengan Luna..hahahah.. ada2 aje 13mei nih eik..

Noushy Syah said...

Tu kata2 lelaki pada pompuan, well, how about kata2 pompuan pada lelaki pulak...

unkapan:you're the ONly one for me..
tersurat:I feel so secured with you..
tersirat:apa tak securednya,wallet ayang tu kan tebal,debit card lagi,kete besa,ciap ade butler lagi!!,terjamin mase depan..ngehhh:p

13may said...

sunan: this is very good! tahnk u:D

azer: hehhe...jgn la sampai terkucil dlm seluar plak:D

inqilaab: hahha..layan layan...

yus: keh keh keh

darling: hehhe...list tu aku randomly bubuh ajer;)

OB: hehhe...kita juga kaya ngan sindiran:)

pakcik: hehhe...abih tu, pakcik reply balik dak??? hahha...

ad3ck: hehhe...

lindosh: bulan purnama ka??? hahha...

d: urat tergeliat ada ler...hahha...

Esampah: bila nak beli gitar???

monster: hahha...lain kali takmau cakap camtu la....bahaya:D

Leeds: hehhe...jgn tertipu tau

akak: hahha...kita satu kepala gak kan??? hua hua hua:P

qisstn: hehhe...

wan: hahha...ganas ganas:P

ayaq: meh la number tepon....email aku: encik13may@yahoo.com

intan: hehhe...

zwit: *kenyit mata*

achik: chewah chewah:)

mummy: hehhe....layan layan...

Luna: kesian la kat aku...hahha...

mizzamy: buleh buleh;)

alex: ish...sebenarnya nak cakap direct, takut geng pompuan terasa plak...hahha...

TintaHati: hahha...manis mulut di bibir....

sastri: betul betul:)

ila: kah kah kah

lizaleen: hang nak belasah aku gak ker??? hahha...

king: huh! ada ker??? tadak plagiat dari mana mana nih...

pB: hehhe...

akira: ehem ehem;)

kakLady: keh keh keh

orochi: lawan pantun buleh ler...hahha

khairynn: hehhe...layan layan

jaja: biar jasa jadi kenangan:D

bidadari: hehhe...

kc: dah habih basuh baju ker???

tedungs: try at your own risk okeh...jadik apa2 jgn salahkan aku...hahha...

Lan: keh keh keh....

siKenit: hahha...

HaloG: hehhe...

ajzie: hahha...jgn la camtu...kesian kat saya:D

NS: dasar pompuan....ngeh ngeh ngeh:P

RaFFLeSiA MeRaH said...

wakakakaka...nak gelak jerrr singgah sini....

ween said...

ye ke?? ye ke?? betul ke ni?? oh tidak!! satu pon aku tak percaya!!

kyora kejora said...

guy said: erm, kwan you tu cute, best, etc..

tersirat: gosh.. kawan awek aku lagi best dari awek aku

trust me!

sya said...

Macam-macam le... tapi ada banyak betulnya

Mimi Amilia said...

ahahha...Layan..layan...

Diana said...

Ungkapan: Engkaulah nyawa, intan, payung, berlian.

Ade lagi ke orang nak ungkapkan ayat ni? Aku toksah nak ungkap, nak dengar pun geli.

~ahni~ said...

Rosaklah bahasa macam nih... blog ini tak boleh dibaca oleh student sebab nanti dia org conpius, pastu pegi tulis pulak kat jawapan kertas periksa bm, tak ke naya tu?

K i a H R o N g G e n G said...

Ungkapan sebuah kata yg indah bermain dibibir.Makne yg hendak disampaikan tersurat mahu pon tersirat tepuk dada tanya nafsu...ehek! ehek!

hani said...

rajin tuh reply komen one by one.. (xde kena mengena ngan entri)

blackpurple said...

Kau memang...!

bang_gugar : said...

salam,
fuhh.. mmng hebat ko pnya tafsiran bagi ayat2 tu, pengalaman kot..
(",)

oh my oh my said...

not always true, but still fun to know :P

O-Paloma-Blanca said...

tumpang lalu sikit pakcik...

Titicaca said...

macam bercakap dari pengalaman jerrr..ni ayat2 yg ko selalu guna kan?kan? kan? ngaku ye jgn tak ngaku..hehehe

LaDySLeepLeSS said...

sengih baca...

iman said...

Update...update.. hehehe

Tok Ketua said...

tumpang lalu.

nice entry n Hahahahahahahaha

stoberi said...

no komen....cuma nak tunjuk aku datang melawat... <-- hihi cam penah dengo tak ayat neh?

Mr PenyuBiru said...

haha..ko buleh keje ngan majalah ujang hah. aku suggest nama pena ko pakcik 13may beramboi. haha..

khairyn said...

hapdet! hapdet!

hehehe

Noushy Syah said...

update le cepat..tunggu ur next brilliant entry nih..:p

mfaizalzul said...

hahahaha...lawak2..

Pa'chik said...

aku tak puas hati sungguh la dengan hang ni may....


dah banyak kali aku tengok hang pi blog oghang, suruh hapdet,
hang ni dah nam hari dah ni...

HAPDET CEPAT!!!!

13may said...

RM: hahha...nak gelak gak ler:D

ween: ceh!

kyora: agreed!

sya: hahha...

mimi: layan layan:D

Diana: hehhe...aku nak ucap pun geli:P

ahni: hehhe...takpa..budak budak sekrg semua bijak bijak:D

kiah: tepuk buah dada...kena cabut lari...hahha..

hani: hehhe...layan layan:D

BP: hehhe...

gugar: salam kembali...sikit sikit ada kot...hahha...

ohMy: hehhe...welcome:)

Paloma: wah! nama pun sudah tukar:)

titi: hehhe...mana ada...hahha...

LadySleepless: sengih komen sambil kenyit kenyit mata;)

Iman: coming coming...hehhe...

tokKetua: hehhe...

stroberi: haaaa....hang ada berapa byk blog nih??? hahha...

penyu: hehhe...blog dah updet ka???

khairynn: coming coming:D

NSyah: coming coming:D

mfaizalzul: hehhe...

pa'chik: kah kah kah:P

skidg8 said...

ramainye yg komen. dasat betol...

13may said...

skidg8: hehhe...

Related Posts with Thumbnails
 
Designer: Douglas Bowman | Di ubahsuai oleh: 13may