Tuesday, March 06, 2007

Jeles???

Cemburu lelaki remaja:
Selalunya golongan ini mempunyai sifat cemburu yang tak berapa ketara. Biasanya bila mereka cemburu, mereka akan terus melupakan pasangan mereka dan segera mencari pasangan yang baru. So, kalau mana mana pompuan yang tetiba kena tinggal dengan lelaki golongan ini...sila sila lah membalas senyuman, kenyit mata, tukar number tepon dengan mana mana orang lelaki yang mengorat anda.

Cemburu lelaki belia:
Golongan ini amatlah agresif. Sila elak daripada membuat mereka cemburu. Biasanya bila depa cemburu, golongan ini sanggup melakukan apa saja. Maklum la, darah tengah panas. Sanggup bertumbuk sampai pecah pecah muka. So, peringatan kepada awek awek lelaki belia ini....jgn buat pasangan anda cemburu. Bahaya wooooo...silap silap anda pun buleh kena taboh!!!

Cemburu lelaki semi veteran:
Golongan ini selalunya kurang cemburu dengan pasangan mereka. As long as, ada valid explaination...dia takkan cemburu. Tetapi jgn cuba menipu semasa explain kat dia. Once dia dapat tau...habih rosak hubungan anda.

Cemburu lelaki veteran:
Golongan ini biasanya dah kawin...so, bila cemburu...mula la pikir nak kawin lain. Takpun, dia malas nak balik umah...tengok EPL kat kedai nasi kandaq lagi best!!!!

Cemburu lelaki super veteran:
Tadak masa nak pikir tentang cemburu...agaknya ler...

Cemburu perempuan:
Perempuan tak kira la remaja, belia, semi veteran atau veteran...sebab golongan perempuan 24jam akan rasa cemburu....dan bila mereka sudah cemburu....hahahahahha...no komen!

Tapi biasa la, cemburu tu tandanya sayang;)
iyahhh!!! iyahhhhh!!!!
Peace!

76 comments:

Leeds Al-Malique said...

aku risau bila tunang aku tak cemburu kalau ader lelaki lain ngorat aku..

ekekekkeek..

camne nak buat eh?

;D

jaja jamal said...

perak menang,
kedah seri.

yehaaaaaaa!

orochi said...

hohoho... hang sedang cemburu ka?

kakLuna said...

cemburu takpa..tapi jangan panas baran...tak dpt apa..dpt sakit hati ja..

hahaha..piece brother..

achik said...

cemburu skit2 takpe... kalau cemburu buta tu mak aih jenuh... skit2 call tanya kat mana...

ko lelaki semi veteran ke??

~ahni~ said...

Oh! Ini adalah entry yang sangat tidak adil.

BTW, 13May ni lelaki cemburu yang mana satu?

tintaHati said...

Wahh satu kajian yang boleh diterima akal! Tahniah.. ;D

cik pudica said...

tau xpe... cemburu mmg tanda syg pon
hahahaha

wan said...

cemburu lelaki lebih teruk dari perempuan..itu yang pasti!

zTkAy said...

cemburu??
cemburu bukan setakat pada pasangan tapi memacam lagi.
mempunyai perasaan cemburu bagus tapi jangan sampai memudaratkan kan..kan..

sya said...

Lelaki tua tak cemburu? Huh lelaki tua kalaui cemburu lagi buruk ropanya

wan said...

Ler dik, lain la cemburu pompuan tu dgn aku. Dulu masa awal2 kawen jaga la jugak 24 jam, lepas tu la ni malas la nak jaga2. Rimas lak rasanya.

Biar jek dia lepas bebas. Dah dia nak gitu. Jangan lupa ada anak 2 orang kat rumah udahlah. :)

p/s: lelaki semi veteren cemburu dia pelik. cemburu tak cakap, tau2 merajuk jek

Masy said...

13may semi veterankah?

dah lupe camne rasa cemburu sbb x tau nk cemburu kat sape. hohohoho

Kak Lady said...

Anak teruna kak lady tu cemburu ikut cemburu lelaki belia...tapi rasanya taklah sampai nak bertumbuk...yang jadi mangsa nanti gf dia lah...hahahah...

Tapi hubby kak lady pulak walaupun dah masuk golongan lelaki veteran...tapi...masih macam cemburu tahap lelaki belia...camaner tu?

Darling said...

kalau ikut pengalaman aku, lelaki dlm idup aku ni semuanya kuat cemburu. kekadang terasa macam dalam penjara lak. sbb tu kalau nak kata pompuan lagi kuat cemburu dari lelaki, mcm tak boleh nak terima je (ikut pengalaman aku le)

Mummy Rizq said...

ko berada dalam golongan si pencemburu yang manaaa????

Azer Mantessa said...

"Cemburu lelaki super veteran:
Tadak masa nak pikir tentang cemburu...agaknya ler..."

aku protes! tak adil! sebagai lelaki super veteren, keadaan sebenarnya, kamilah yg paling hebat sekali cemburu ... contoh:

1. bila kawan lebih berpengaruh, kami sanggup kata dia homoseks.
2. bila ada org lagi terrorist, kami sanggup bom habis2an 2 ker 3 ker 4 ker negara.
3. dalam mana2 sejarah, kamilah pencetus revolusi, peperangan, evolusi, korupsi ... macam2 laaa

kamilah paling kuat cemburu maka jagalah hati kami baik2, layanlah kami baik2, kami paling suka dipuji, bagilah kami byk gelaran macam wira dunia ketiga ker ... macam2 laaa ... kami suka.

TAPI apa2pun, mang kami akui, kuat camnapun kami cemburu ... hebat lagi kalau org pompuan cemburu ... tak tahan oooo ... takuuuuuuuuuut

Pa'chik said...

kalau lelaki cumbu pulak macam mana?

RaFFLeSiA MeRaH said...

kalo tunang aku saje nyakat aku kuar ngan pompuan lain, skit aku x heran...muehehehe...lakonan dia tu bagi aku skit x menjadi...tapi dlm ati cemburu x terkata...huhuhuhu, bila cemburu merajai hati, diri rasa x keruan...sabor jer laaa....

ILA said...

hoho...satu information yg bagus sekali dong:)

nUr@dDeEn said...

hakhakhak.. ko memanglah May. Bahaya..bahaya..!! Hang nih kebelakangan nih macam preoccupied sangat ngan bab2 jantina nih nape neh? Buang tebiat???

Iyahh! Iyaahhhhhhh!!! Lariiiiii!!!

Mr PenyuBiru said...

kata orang,kalu suke kaler hijau, tanda kuat cemburu. cuba ko kaji kenyataan nih,tul ke tak betul. aku suke kaler yg cantik.

tedungS said...

isy, aku rase kau punye kajian ni tk complete ler. aku tk pernah cemburu pun kalau ada pompuan lain mengurat aku

©Nur Raina said...

Ish ish ish... akak kena menuntut dengan 13May ler kalau gini... huhu...

khairyn said...

Feb 26 - cerita pasal marah lelaki ngan perempuan. Kesimpulan lelaki buat2 la bodoh kalau kena marah.

March 1 - cerita pasal fe'el lelaki ngan perempuan. Kesimpulan lelaki tetap buruk dan perempuan tetap seksi, antaranyalah.

March 6 - cemburu lelaki dan perempuan. kesimpulan cemburu lelaki ikut peringkat, perempuan plak memang jenih cemburu.

Awat 13May? Hang dok bengang ngan sapa ni? Marka hang buat hal ka? Ish ish ish...

mysha said...

hi 13May...

pest time datang sini..rajin2 datang le jenguk blog mysha...anyway thanks drop by aritue....

13May mungkin pencinta wanita dan pencemburu lelaki kot..heheheehe

yus said...

setuju yang akhir ajer, cemburu tandanya sayang...hehe

famia said...

kalau tak ditiup angin..
masakan pokok tak begegar.

kau.. jeles sama itu gadis ye.
haha. alahai.

Sikenit Comel-AminBakish said...

mat romeo ni sedang dilamun cinta gamaknya...

betulkan may??? hehe :D

D said...

pandai betul la ko ni! pakar analisa lelaki vs pompuan, forever!!!

izinni said...

errr hang PMS ke? tak abih lagi analisa jantina nih! ehehehehehe

Noushy Syah said...

Errr..pompuan cemburu 24hrs? Naaaaaaaaa..kalau 24hrs tu cemburu buta..kalau 8hrs tu kiranya ok lah, cemburu2 sayang...

Nel said...

Cemburu tu melibatkan hati dan perasaan sayang yang teramat..kita perlu rasional menghadapi perasaan cemburu..ia tak melibatkan perasaan panas baran atau marah cuma syak wasangka..apa pun cemburu itu adalah pemanis dalam hubungan kan 13may.. :)

eSampah said...

ahaha.. gatai!

Angel Eyes said...

oh, i bukanlah seorang yang cemburu.

zwitterion said...

13may memang suka buat kajian..tahniah2x..hehe

ernisuhana said...

jeles? cemburu? buang masa! cemburu sesikit bley la. kalau 24 jam cemburu, bosan gak jadinya. kenkadang, kalau benda kita tak buat dituduh kita buat, baik buat je terus. :p

kingbinjai said...

ko ambik course sikologi ke sekarang ni?

ayu_mkay said...

ishhhh cemburu... tak bagus tau cemburu2 ni tapi kalau dah cemburu tanda sayang, nak cemburu gaklah..hehehehe.

kc said...

setakat cemburu ckit2 tu takpe tapi jgn cemburu membabi buta...boleh fenin kapla. nanti laki fenin bini pun lagilah fenin. sib baik cheq tak jenis camtuh...huhuhu.

~ mizzAmy ~ said...

~ ha'ah,cemburu skit2 boleyh la. jgn over cemburu. tak elok.. ~

blackpurple said...

Aku cemburu betul kalau ada mamat yang dapat potong R34 aku ...

:p

Junita said...

nanti nak pikiaq laki cek ni di peringkat mana... rasanya sumer peringkat dia dah penah dah..eheh..
eh, konpius la..

ad3ck said...

yg penah ku dengar marah tandanya sayang. cemburu pong cenggitu eh hehe.

ima7479 said...

hi.. 13may..
tanyer leh.. 13may tu besday ker...
tarikh sejarah tu... hehheh

ween said...

laki aku tak cemburu kat aku, aku pon tak cemburu kat dia.. boleh gitu??

Hang ni cemburu kat sapa ni may??

Anonymous said...

http://www.lelong.com.my/Auc/List/2008-02DeSale4884509_AUCTION_VIP_Prepaid_DiGi_Celcom_and_Hotlink_For_Sale.htm

akirasuri said...

sejak akhir-akhir ni hang asek berentri tentang CHENTA ya :D

adakah hang sedang dilanda angin CHENTA? ha ha ha rasanya betullah tu :))

hah! hang ni golongan pencemburuan yang mana dude?

Diana said...

seblom buat aku cemburu aku bagi nasihat dulu 'sayangilah bumper kereta anda'.

Berani la buat aku jeles, aku tidak teragak-agak untuk menyodok bumper itu. Dengan bumper tuan punya keta pun aku sodok sekali. Biar dia rasa.

13may said...

Leeds: meh aku ngorat hang..keh keh keh;)

jaja: hahha...itu taktik ajer tuh...saja nak seri...hihihi

orochi: hmmm...agak agak la...hahha

Luna: betoi betoi...hehhe

achik: mcm ada pengalaman saja...kah kah kah

ahni: oh! saya romeo...lain sikit;)

tintahati: terima kasih....:)

pudica: 24jam cemburu...maknanya 24jam sayang la kan...hahha

wan: keh keh keh....

ztkay: iya betul...cemburu yg sihat:)

kakSya: hahahahaha.....

wan: cemburu tak semestinya dgn cakap...perbuatan pun buleh menunjukkan cemburu gak....

errr...Wan ini dgn Wan di atas tuh org yg sama ker??? saja tanya...

masy: oh! saya semi belia...hahha

kakLady: kesian kat gf anak teruna kakLady....takpe...cemburu tanda sayang:)

darling: keh keh keh....sampai terasa mcm dlm penjara...parah parah...hahha

mummyRizq: hehhe...saya cemburu kanak kanak...bila cemburu, nangis...hehhe...mana ada!!!

Azer: rasa mcm nak jeles ajer....hahha:))

pa'chik: oh! nanti saya kaji...hehhe

RM: sabor sabor....itu cemburu sayang tuh:)

ila: hehhe...

NorDeen: kah kah kah...awas! bahaya di depan!!!

penyu: hahha...betoi ker??? tatau plak aku....

tedungS: pompuan ngorat hang??? aku yg jeles!!! ceh!!!

Raina: keh keh keh....

khairynn: hohho....siap ada history lagi nih....

mysha: hehhe...saya penah pegi sana ker??? insyaALLAH..saya akn pergi lagi:)

yus: err...selalu ker rasa cemburu???? hahha...

famia: gadis gadis itu yg jeles ngan aku...hahha

siKenit: tak berapa betul...cuba lagi...hahha;)

d: hehhe...buleh la sikit sikit:)

izinni: hehhe...jiwa kacau sikit...hahha

NSyah: 8jam cemburu...tak cukup sayang tuh...hahha

nel: hehhe....perlu ada sedikit cemburu untuk kesejahteraan hubungan;)

Esampah: gatai apa plak nih...org tgh jeles la...ahahahaha:P

angel: hehhe....tak caya tak caya:P..kah kah kah

zwit: hanya suka suka layan kepala ajer:D

erni: hehhe...hang memang ada pengalaman nih:P

king: ha ha ha....

AyuMkay: tapi jgn cemburu lama lama sgt....bahaya:D

kc: oh! memang bahaya kalau cemburu...so, jgn buat pasangan anda cemburu okeh;)

mizzamy: betoi tuh...jgn sayang over over gak:P

BP: huh! tu takpa lagi....aku selalu race moto atas jambatan kalah ngan pompuan..jeles gila!!! berani betoi geng geng tuh....

kakJu: oh! bertuah la tuh....sayang betoi hubby kat kakJu:))

ad3ck: hang marah kat sapa ni??? hahha...

ima7479: oh! 13may = 13mei...hehhe....;)

ween: mana ada cemburu ngan sapa sapa...mereka mereka itu semua yang cemburu dgn dia...hahha

anon: TQ:)

13may said...

akira: oh! saya bukan pencemburu....saya pemburu!!! hahha:P

diana: huiii....ganas ganas:P

che'fara said...

saya tak cemburu.tak percaya tanya sunan jati :p

faizal said...

terkesan aku.. aah.. sbg makhluk yang sedang bercinta, aku pun turut cemburu.. oytt... DUNIA gersang tanpa CINTA!

Juen said...

Ada satu kategori cemburu ko X masukkan...kategori "nyah"...cemburu ngalahkan pompuan tapi sepak terajang dia kalo marah macam lelaki...tak kisah lah dia veteran ke tak...maintain gitu.....hehehehe(Auwwwwww...)tapi whatever it is this group of people sangat setia and kawan yang baik...Big time they wont betray u....

Qisst said...

cemburu? takde dlm.kamus qisst & hubby. kami saling menyintai dan saling mmpercayai,chewahh!!..

Sastri said...

hmmm... susah nak agak bila si blackie ni cemburu... dia pandai hide... :p

Inqilaab said...

cemburu? buang karan je... sikit ke arah positif bleh la..

Ayaq masak said...

Cemburu tanda sayang, tapi kalau the green eyed monster tahap super gaban take over, habeh la hampa...muahahaha.

Intan said...

my hubby dari muda sampai tua cemburu, tapi saya bila dah tua baru cemburu... sebab dah kereput hahaha!

cikdinz said...

KALU CEMBURU LEBIH-LEBIH PON TAK KELOK.
MEMUDARATKAN TUH..

wickedwitch said...

peace jugek!

Bunga Rampai said...

Senyum-senyum datang sini,
belum baca dah senyum...

Betul ke cemburu tu tandanya sayang? Tolong jawab :)

Sure, peace!
Salam ...

Cik Kema said...

cik kema kalau cemburu cepat lapar. herm... sedapnyer nacik lemak!

ILynn said...

kdg2 saje je buat2 cemburu...tp pstuh jd gaduh sbb die jd tension sbb kt jeles hahahaha
klakar gak ahhh
yg bestnye..bile kt dh majuk pstuh ckp ah,"org main2 je td..awk tu marah je tau..."
then dr marah, die lak bole gelak n senyum pstuh.
priceless!!!
heee~~~

lindosh said...

eheheh amboi2 entri hang kebelakangan neh.. dasat noh.. takpa2 aku paham hang mat ghi.. ekekeke :P

btw.. tau pong hang cemburu tandanya sayang.. tapi laki kalo cemburu lagik dasat kot.. hohoh

.:HalogAmora:. said...

alo bro! if you see 'tornedo' anywhere or you're in the 'tornedo' situation run for your life. don't take the risk ha ha..

MaNiQ KaYaNgaN said...

wakaakakka.. cemburu erkk..?? agaknya cemburu orang pompuan nih sama jer kot.. tapi cemburu org lelaki lagi teruk.. agaknya la.. wakkakakaka.. no komen..!!

Angel Eyes said...

Tak caya sudah la mat! Org cakap betul ni...

eh, buat apa la nak cemburu? dapat duit ker?

13may said...

che'fara: hehhe....tapi saya tak percaya kat sunanjati...dia pengecoh alam semesta:D

faizal: wah! tgh gersang ker nih??? hahha...

juen: chewah chewah:))

sastri: hehhe....no komen:)

inqilaab: hahha...

ayaqmasak: *kenyit mata*

intan: kah kah kah...takpe...tu tanda sayang tuh:)

cikDinz: betoi betoi:)

wicked: peace!

BRampai: salam kembali...jawab komen pun senyum senyum;)

cik Kema: hohho....macam tu pun ada:D

ilynn: chewah chewah....semoga bahagia selalu:)

lindosh: hehhe....bila nak pi makan ikan bakaq??? Sunan dah terketaq ketaq nak belanja kita nih....

HaloG: run! run! run for your life! hehhe....

ManiQ: iya betoi...24jam org pompuan cemburu...kah kah kah

angel: hehhe....percaya percaya;)

K i a H R o N g G e n G said...

Ehh...xcemburu pong! edok le plak nak cemburu 24jam (psssttt xde koje lain ker..ahakss lariii).Belajar² mengawal emosi diri sendiri: anda akan berasa cemburu jika dan hanya jika anda hendak berase sedemikian,jika tidak edok le nak cemburunye walhuallam....daaaa

13may said...

kiah: hehhe...kengkadang kita perlu pura pura cemburu:))

Qisst said...

haaaaa...ni yg.baru cemburu nih! 13may trlepas komen kita,balas org.lain punya boleh ye?? grrrrrr...

13may said...

Qisst: aiseh...sori sori...camna buleh terlepas plak nih....tadi rasanya memang dah tulis...peace!!! hehhe....

Ungku Nor said...

KECOOOHHHHH!!!!

lalalala.

13may said...

akak: hahha:P

lina said...

hahaha btul2 tu May, pompan kalo cemburu tandanya sayang nak jaga ati pakwe atau asben supaya tak cari yg lain wakakaka..tp kalo tang lelaki cemburu jrg benar rasanya...or spesis durg ni cemburu dlm diam kot. :))

Related Posts with Thumbnails
 
Designer: Douglas Bowman | Di ubahsuai oleh: 13may