Thursday, February 22, 2007

Layan TAG...

Aku dah kena tag dengan Daffie, Kyora dan HappyIrfa

6 benda yang pelik tapi benar tentang 13may:

  • Aku akan tergelak gelak kalau aku terlampau letih sangat sangat. Pastu payah nak berenti plak tuh…
  • Aku baca suratkhabar dari muka belakang ke depan. Kadang2 baca buku pun camtu gak…
  • Aku selalu gagap untuk sebut perkataan kosmetik dan statistik…selalunya aku akan sebut kosmestik dan stastistik...pi tambah 's' plak...
  • Aku akan bersiul siul bila aku memikirkan tentang sesuatu perkara yang rumit
  • Aku akan berasa teramatlah tensen jika masuk jamban tanpa rokok....rasa tak tenteram ajer....
  • Aku makan biskut mesti kena cicah ngan air…dan aku cuma minum air yang tanpa susu atau krimer….oh ya! aku juga akan pening kepala jika aku makan betik..sebab tu aku tak suka betik….rasanya dah lebih 15 tahun aku tak makan betik…

Errr…tadak la pelik sangat kan tentang diri aku….kan kann???

So, manusia seterusnya yang akan meneruskan acara ini:
6 lelaki perasan hensem:

6 wanita anggun:

ps: Ingat nak tag kak ungku & Ween…tapi depa dah kena tagged…so cancel la. Btw, sesapa yang rasa diri dia pelik, amatlah di alu alukan untuk buat entri benda pelik nih….

Chow! err…aku jugak suka kentut kuat kuat pada waktu pagi…tapi tak pelik kan....hahahahahaha!

Rules & Regulations:
Each player of this game starts out by giving 6 weird things about themselves. People who get tagged need to write in a blog of their own 6 weird things as well as state the rules clearly. In the end, you need to choose 6 people to be tagged and list their names. After you do that, leave them each a comment letting them know you tagged them and to read your blog!

61 comments:

Sunan_Jati said...

ceh,,, bgn tido konon kentut... masa tgh mkn pun hang kentot la... apala... hahahahahah! woit tag aku.. alamak... mcm ner aku nk reka nie... hahahah!

zwitterion said...

hehe..sama la baca srt khabar dari belakang ke dpn.

debikdebuk said...

aku pun suka baca majalah dari belakang ke depan. Ramai lelaki suka belakang la..

Angel Eyes said...

Ekk..... boleh tak i buat TAG ini minggu depan? boleh kan? i janji i akan buat although i dah pernah buat pun TAG ni dulu dulu.

Eh, u pun hensem kay!

wan said...

Ingatkan anggun aper.. Hangpa pekena kami eh 13May?

Tapi yang #6 tu sungguh pelik. Teh tarik tak minom la ni? Semua 'o' lah kiranya? Teh 'O', kopi 'O'..

Ngko orang kedua yg aku jumpa yg tak minum susu @ krimer. :D

~inilah saya~ said...

wooo...aku pun kena tag jugak ke...

goboklama said...

kita pon kena tag gak,tak prepare lagik nak antor entri. 13may ni takle pelik sangat cam ada org.tu yg.makn strawberry cicah sambal belacan.

well,13may x layan prtandingan "kerana perbuatanmu Malaysia" kita ke?

Mr PenyuBiru said...

aku pun kena TAG gak ke.aduss..nntla aku jawab tag tu.skang bz skit.keje firts beb!

err..debik.komen ko cam x kena je.hehe..

Daffie said...

LK.. thanks ya.. Hehehhe.. u tag 12 orang... otai dah tu.. Take care

laura said...

saya terhabit jugak baca majalah, suratkhabar dari belakang jugak!!! dulu tak perasan sampai ader yang tegur notice!!! kalu novel baca 2-3 helai depan then terus baca belakang!!

Kak Lady said...

Errmmm...rasanya no. 1 & 2 tu pelik lah jugak...

Bab pelat sebutan tu...tak pelik sebab selalu jumpa bebudak kecik yang susah nak sebut jugak...hahahahha

sya said...

kak sya suka baca paper tenguk iklan dr belakang.. iklan hiburan baru serius.. sukan tak baca langsung

Masy said...

kosmestik! muahahahahahaa :D

nUr@dDeEn said...

HOH!!
Apahal lak dok TAG aku nih. Ingatkan nak dpt Smart Tag ker tadi..huhu.. tak pun name tag.

13may, aku sahut cabaran hang!!
- ala2 abg RN -

Kaklong said...

salam,

wah, senanglah org rumah awak nanti, tak susah fikir nak simpan stok susu f&n kat dapur, dah suaminya tak minum minuman bersusu hihi.

akak kalau baca majalah, suka tau endingnya dulu, kalau best baru baca drp awal. kalau tak, bye2.

Kaklong said...

err..silap pulak, bukan majalah..tp novel.

lindosh said...

weehh.. aku pong kena tag ka? ehehe hampeh!

aku mana ada benda2 pelik.. smua normal ja.. camna neh? hang tau apa yg pelik kat aku? hehe.. aku buat bulan depan la noh :P

tedungS said...

nasib baik aku ni tk perasan ensem, walaupun spek aku tu mengancam

pobondo eh tag tu? smart tag ke

Pa'chik said...

hoit.. apa ni...
nasib baik bukan kena tax..

Azer Mantessa said...

aku baca buku ... aku baca muka pertama pastu terus muka belakang ... biasalaaa ... oghang tua2 takleh baca byk2 ... satni semput :D

jaja jamal said...

tak minum susu ker?
rugi besau tuuu :D

Ungku Nor said...

fuhh..selamaaatttt!!
hehehe.

D said...

ish.. ish..ish... ni memang weird! the rule says: "you need to choose 6 people to be tagged", tapi hang pi twist jadik 6 lelaki prasan hensem + 6 wanita anggun = 12 tuh!!!

Ayaq masak said...

Samdol, aku kena tagged! Seb beik ang cakap aku wanita (erkkk wanita ker) anggun. Ngehngehngeh. :P

kingbinjai said...

ooo kau la yang memulakannya ya?

akirasuri said...

oh. samala baca kitab dari belakang ke depan. ha ha ha.

Orochi said...

hahaha... nanti yer aku jawab tag..

13may said...

sunan: mana ada kentut time makan..pandai pandai saja hang buat cerita...

zwit: best kan:)

debik: hahha...belakang camna tuh...hohho...

angel: i hensem??? yahhhoooo!!! ngeh ngeh ngeh

wan: teh tarik tak layan...kalau minum pun, mcm payah nak habih...susah nak telan...

inilahSaya: hahha...anda kan tergolong dlm lelaki perasan hensem:P

goboklama: sapa yg cicah strawberi ngan sambal belacan tuh?? hahha...

penyu: oit! jgn tak jawab plak...hahha

daffie: hehhe...

laura: sama pelik la kita nih...hehhe..

kakLady: kalau saya penat, buat lawak sikit ajer..terus saya ketawa berdekah dekah...hahha

kakSya: hehhe...tengok iklan apa tuh???

masy: hahha...selalu gagap sebut perkataan tuh:)

NorDeen: name TAG aku, hang nak buat hapa...hehhe...

kakLong: salam kembali...kalau pi umah orang, mesti saya pesan jgn buat air yg ada susu:)

kakLong: hahha...

lindosh: hang kengkadang abnormal...kengkadang paranormal...sebab tu aku TAG hang:P

tedungS: hahha...hang dah memang hensem sejak azali...hehhe..

Pa'chik: tax kena bayar sebelum habis bulan April yea...jgn lupa:)

azer: hehhe...tebai mana buku tuh??? hehhe...

jaja: rugi tang mana tuh?? ngeh ngeh ngeh...

akak: hehhe...bila nak jawab TAG depa tuh???

d: hahha...

ayaqmasak: ahha...biasa la...aku kan pencinta wanita:P

king: hehhe...aku pasti nanti hang akan kena jugak...hehhe..

akira: ahha la...ada persamaan la kita...bila nak dating kat CS nih?? ngeh ngeh ngeh

orochi: selamat menjawab:)

eSampah said...

hang mmg pelik.. jangan2 hg turun dr bulan dak?

Bunga Rampai said...

Memang tak pelik :)

Salam.

RaFFLeSiA MeRaH said...

pengotoq hang...ader ker kentut pepagi...apsal? mlm tadi byk makan angin yerkkk? sib baik lum ader bini kat sebelah...kalo tak...emmmm...x tau laaaa....hihihi.

Ungku Nor said...

May, tak masuk jamban pun hang tetap tak tenteram kalo tak dapat rokok!

toksah la nak blame jamban pulak.

lalalala ;p

~ahni~ said...

Salam.

Saya rasa blog ini sangat cool. Bloghop dari blog Wan.

BTW, saya pun dah kena tag tapi belum buat lagi.

achik said...

ko ni mmg spesis pelik...

Darling said...

tag2 ni kena jawap ek?
hehehehe brp byk tag dah aku abaikan.. :P

kel@mbu said...

kwn aku pn pelik juga..
dia selalu tsilap sbut praktikal dgn patrikal..

Lan Rambai said...

sapa yang mulakan bab tag-tag ni weiii!!!

akumasihdisini said...

tag??? mcm kena income tax laa plak...tapi tag nie tak kena bayar ngan duit...dgn bayar ngan 6 benda pelik ttg diri sendiri...mcm2 hal skrg nie...!

Iman Mawaddah said...

:)

ztkay said...

eheheh..klako le u ni..
yg kentut tu mmg pelik..

lindosh said...

lindosh: hang kengkadang abnormal...kengkadang paranormal...sebab tu aku TAG hang:P<--- coih!

tapi bab hang suka merokok dlm jamban tu kan.. aku pon sama gak.. tapi aku tak merokok.. aku cuma suka amik bau rokok dlm jamban tu.. huahaua

MerapuMan said...

aku tak tau kenapa, tapi blogger masalah la...

pasal masuk jamban tu, aku faham perasaan kau, macam tak puas aje kan.

zizie ali said...

"Aku akan tergelak gelak kalau aku terlampau letih sangat sangat. Pastu payah nak berenti plak tuh…"

taklah pelik sangat. jenama ni banyak kat tanjung rambutan dan tampoi.
cammanapun, hang memang lawak. ha ha

loveujordan said...

hai, I bloghopped dari intan's.

weird #2 sama lah kita....so kita ni normal lah ek :P

ti.e.na said...

eeee x senonoh kentut mase mkn.:p

Sastri said...

di sana sini orang kena tag... :D

blackpurple said...

Tag pun bermusim ek...

khairyn said...

saya susah nak gelak kalau baca komik humor. Pelik ke?

edyan7 said...

aku tak pernah baca paper dari belakang sbb aku tak suka berita sukan...hahahha...

yg no.1 tu pelik... ko ni macam kena jumpa 'pakar' yang berkenaan je...errrggghhhh... aku gi dulu yek...hehehe

~ahni~ said...

Udah buat horror 6 tu

Leeds Al-Malique said...

aku takde perangai pelik2 laa..semua tabiat aku normal...maka aku terkecuali dr jawab tag hang..ehehehe

tintaHati said...

Selamat, xpayah susah2 hidang secawan nescafe ( saya tak reti bancuh2 minuman bersusu nih);D

kakLuna said...

1.kalau perkataan chopstik atau plastik hang sebut lagu mana pulak?

2. tak suka betik bagus la...pompuan je yg elok makan betik ni..utk apa?haha ..rahsia la..satgi hang pening pulak

haha..hang mmg pelik.

kc said...

ohh, rupa2nya dia pun dah kena tag..ahaks! ni 1st time dengaq org gelak sbb letih, gelak dlm tidoq kaa? itu ngigau namanyer...

famia said...

haha.

No. 2
-> baca suratkabar dr blakang ke dpn? huiyooo.. memang pelik.

No. 6
-> pening kalau makan betik? biar betik ko ni.

yus said...

bab tensen masuk jamban tanpa rokok tu mcm suami saya jer. Saya akan cuba elakkan diri masuk toilet selepas dia, sbb bau asap rokok tu buat saya nak muntah ajer...huhu

13may said...

Esampah: ahha...bulan mengambang:)

BRampai: iya..saya adalah lelaki yg normal...salam kembali;)

RM: buang angin la...hahahah

akak: hahha...dlm jamban bau busuk..isap rokok rasa tenteram sikit:)

ahni: salam kembali..welcome welcome:)

achik: pelik yg hensem...hahha:P

darling: ish ish...kesian kat depa yg tag hang...hahha

kelambu: patrikal??? kah kah kah

Lan: ntah la Lan...err..dah habih pantang ker??? hahha...

AMDS: cikgu, bila nak updet blog??? hahha..

Iman: ;)

ztkay: hahha...selalu pepagi kentut kuat kuat...hahha

Lindosh: amik bau dlm jamban??? hang lagi pelik...hahha:P

M-man: terima kasih bro atas sokongan moral tuh:)

zizie: hahha...

loveujordan: iya betoi..kita ni normal di kalangan org yg tak normal:)

tiena: takleh nak kontrol dah...hahha:D

sastri: hahha...itu la pasal...mcm virus saja:)

BP: hang dah buat ker???

khairynn: oh! itu tandanya anda tak paham baca komik tuh...hahha

edyan7: hehhe...pakar mana tuh???

ahni: coming coming:)

leeds: oit! pi buat cepat! hahha...

tintahati: buat nescafe kaw kaw punya tau:)

Luna: weh! ada rahsia plak...hehhe...

kc: ngigau takpa...jgn merayap time tidoq dah ler...hahha

famia: hahha...aku seorang yg anti betik!

yus: hehhe...

cikdinz said...

apsal enkau peliks sangat nih???

13may said...

cikDinz: pelik ker??? hahha....

cik pudica said...

sib baik nama aku tak tersenarai.. huhu

13may said...

cikPudica: hehhe....aku memang ada niat pun nak buh nama hang....tapi, nanti nanti la;)

Related Posts with Thumbnails
 
Designer: Douglas Bowman | Di ubahsuai oleh: 13may