Friday, February 16, 2007

Betul ker???

1) Kebanyakan pompuan pegi bilik air (bukan dlm umah), mesti nak berteman. Takut sangat ker dlm bilik air tuh???

2) Kebanyakan lelaki melayu masuk kedai tikam nombor, pakai topi keledar….hmmm…utamakan keselamatan agaknya.

3) Kebanyakan orang akan mudah marah bila lapar.

4) Anda akan berasa bengang sangat apabila tapak kaki anda gatal…dan anda takleh nak garu sebab tgh meeting…takkan anda nak bukak stoking kot sebab nak garu…

5) Kentut yang paling selesa adalah sambil berjalan sambil kentut..hahha

ps: Selamat bergembira dan selamat bercuti pada yang dapat cuti. Sekiranya anda memandu, ingatlah untuk beri signal kiranya anda hendak membelok, masuk simpang atau nak berenti. Kalau tak, buta buta saja anda akan kena maki. Percayalah!

66 comments:

blossom said...

Jawabannya.. (in my perspective)

1. Tak ah. (tak perlu teman).

2. Keselamatan ke-malu-an. Da tahu malu jangan lah BUAT!

3. Betul.

4. keluar la kejap.. excuse urself.

5. ya ke? bukan yang dikeluarkan dengan bunyi yang sekuat2 hati?

selamat bercuti :)

eSampah said...

mau dh pakai topi keledar mcm mana hg tau dia melayu?

PB said...

kreatif betul n3 ni...

selamat bercuti juga buat tuan rumah...

kakLuna said...

mana tau..kot2 ada ju-on kat bilik ayaq...

achik said...

aku x penah ajak org teman gi bilik air...

cuti ko dibekukan kan?? slamat bekeja la yea hehe...

Aku Bukan Bidadari said...

hahaha kentut berjalan..
i like it..

ada bunyi ke takder? atau bunyii pssss jer??

* selamat bercuti panjang!!

Angel Eyes said...

nombor satu tu i tak berapa berkenan coz i pi bilik air sorang2 ok? takut apa? hantu? alahia, hantu tu kat mana mana pun ada tau. jalanraya pun ada.

kentut? eh, u ni memang suka kentut eh? jgn tipu!

Darling said...

13may

- entah le. sbb aku slalu gi sesorg je. lagipun kalau keluar sesorg mcmana nak ajak org teman,kan? and kalau keluar dgn bf/laki/adik lelaki/abg/kwn lelaki, xkan nak suruh dorg teman masuk tandas.. huhuhu

- dari pengalaman ank eks? hehehe

- yang ni ye le kut. sebab aku kalau lapar, terasa mcm nak mati je.

- tak pernah alami. maybe pengalaman ank gak kut

- ni pun pengalaman ank ek? hehehe

Masy said...

1. ajak sbb manelah tau kot2 mmber tu pon tgh menahan
2. ade jugek yg tak utamakan keselamatan (ngok btl)
3. klu mknan lmbt smpi, bole jadik
4. bukak kasut je dahlah, apsal nk bukak stokin?
5. salah salah.. ada cara yg lebih selesa lg ahahahaha

p/s: ye bener :)

kingbinjai said...

ha ha no 5 tu, pengalaman sendiri kah? ha ha

akirasuri said...

ha ha ha.
hang mesti selalu kentut sambil berjalan yang berbau hapak. ha ha ha.

selamat bercuti!

wan said...

betul untuk no #3 aje

#5 tu kureng pasti ar

ps: jangan lupa amik lane kiri kalau bawak slow..

ILynn said...

1. tak betul...pompuan yg berteman g toilet adalah sbb die nk bergosip

2. xyah pki topi keledar pon org tau die melayu

3. ya betul! hehe

Cik Kema said...

No. 1, salah. No. 2 ngan 3, betul. No. 4 ngan 5, cik kema tak buat kajian lagi. Herm... 2/5. Sila tingkatkan prestasi anda ;)

Orochi said...

aku tau.. ko mesti pernah mengaplikasikan perkara 2, 3, 4, dan 5.. hahaha... selamat bercuti..

Ayaq masak said...

1-Eheh aku slalu je ajak kawan aku pi toilet. Bleh bersembang. :P

2-Memang slalu pakai helmet pon kan? Ada ong kot haha.

3-Takyah la bukak stokin bukak kasut dah la...

4-Aku tau hang mesti slalu dok buat kan?

wan said...

hahahahaha...!!!

...and I'm goin' to enjoy myself this weekend..ada agenda!!

Selamat Bercuti!

skidg8 said...

kalo kuar sorg2,takde la teman..

selamat bercuti yek!

Lan Rambai said...

woitt.. cakap bizy.. sempat lagi buat entri haha

strawberry said...

ehemm..

- dorang cakap dlm bilik air banyak setan sbb tu pegi berdua..

- rasanya.. maklumlah nak tikam ekor.. silap² tikam kena semburq..

- x leh nak pikiaq dah taim tu

- iyer ker.. i pakai selipar jer dok dalam opis..

- patut la berbau bila berjalan ngan dier.. hahahhaha

selamat bercuti... :)

RaFFLeSiA MeRaH said...

1. xtentu, tgk pompuan gak
2. betul
3. xtentu
4. betul
5. kurang tepat

.:HalogAmora:. said...

ha ha ha...

selamat bercuti bro!

sya said...

Yg pertama - Tidak semua

Yg kedua - takut pd pandangan org dr pandangan Allah

Yg ketiga - sebab bila dah kenyang camana nak marah.. dah jadi ulau melengkau atas pagau

Yg Keempat - tapak kaki gatal bila kena nyamuk.. tapak tangan selalu le gatal, tapi yg kiri.. paling susah kalau hati gatal,, camana nak garu?

Yg Kelima - mana-mana pun asal kuar sedap aje kot.. he he he

akumasihdisini said...

pertama : betul...sbb selain nak tepek bedak dan tenyeh gincu...bole sok sek sok sek...! (acara umpat mengumpat dan gosip mengosip)

kedua : betul...untuk keselamatan...takut kena tikam sbb masuk kedai tikam nombor...!

ketiga : betul...an angry man is a hungry man...a hungry man is an angry man...!

keempat : betul...tapi klau tapak tangan kanan yang gatal...suka...sbb nak dapat duit...!

kelima : kurang tepat sbb kentut sambil berenang lagi best terutama bagi acara renang...sebagai senjata sulit untuk lonjakan kuasa yang lebih...!

khairyn said...

hehehehe

:)

blackpurple said...

6) Kentut yang berjaya adalah kentut yang tidak lari pitchingnya...!

Junita said...

kentut yg paling busuk skali ialah kentut yg tak berbunyi... tiba tiba bau ja....
tension siot...

Daffie said...

LK,
You've been tagged by "Daffie- One Thousand Million Smiles". Come and take a peek at my blog for details. Not sure if you're into tag but try it anyway..quite fun!...Cherios..!

Amiene Rev said...

Saya tidak suka pakai kasut dan stokin. Ha! Ha! Ha!

Pa'chik said...

Selamat bercuti may!

oit, aku tak payah teman pun pegi bilik air!

K i a H R o N g G e n G said...

ehemm...as 4me kalau dh gatal tapak kaki tu garu je lahh..stokin ke or tarak ..garu jeksss..gatal siott mana leh tahan

Inilah Saya said...

Selamat bercuti...

Aku biasa teman kucing aku pegi bilik air. Sbb kena bagi dia minum air.

13may said...

blossom: bunyi sekuat2 hati pun kena cover gak...hahha..

Esampah: aku tau la....hahha...

pB: takut nak cuti...keja byk...hehhe...

luna: hahha...kalau jumpa death note, lagi susah...

achik: hang tak ajak org..tapi org yg ajak hang....hahha...

bidadari: bunyi pssss adalah amat merbahaya sekali....hahha...

angel: hohho....mana ada suka kentut...caya tak nih??? hahha...

darling: hahha....jauh perjalanan luas pengalaman...

masy: hahha...dah la pakai topi, siap tak bukak visor lagi...cover cover...hahha...

king: buleh dikatakan hobi...hahahahahaha

akira: hahha...kantoi dah aku...malu malu

wan: cuba aplikasikan #5 tuh...mesti sempoi:D

ilynn: oit! mana lagi 2 jawapan? hahha...

cik kema: 2/5 ajer....hehhe...

orochi: mana hang tau nih??? hahha...

ayaqmasak: nak sembang pi la kedai kopi...ada ka sembang dlm jamban...apa raaa!!

wan: hahha...selamat enjoy!

skidg8: meh aku tolong temankan...hahha

Lan: hahha...aku gian nak menulis...hahha

stroberi: hahha...lenkali suruh dia jln sengsorang bila dia rasa nak kentut....hahahahahha

RM: hahha...ada bawa teman gi bilik air gak ker???

HaloG: kena keja la....fuh!

kakSya: hati gatal??? errr...mai jumpa saya, hahha;P

AMDS: kah kah kah....kuasa lonjakan yg lebih...hahha

khairynn: hahahaha:D

BP: wah! siap ada pitching lagi...agak2 berapa harkat plak??? hahahahaha....

KakJu: hahha....mesti selalu kena kan?? hahha...

daffie: who's LK???

amiene rev: adakah anda seorang yg waras???? hahha...

pa'chik: hang nak buat apa ajak teman gi bilik air hah??? hahha....

kiah: hahha...aku selalu pakai hi-cut boot...susah nak bukak, tension betoi bila gatai tapak kaki....hahha...

inilahSaya: wah! bertuah sungguh kucing itu:))

kyora kejora said...

teman la.. dulu kat toilet sekolah aku ada org gila...

Bunga Rampai said...

Salam 13may,

1. Salah.
2. Betul.
3. Betul.
4. ...
5. Hahaha..mengarut!

Selamat bercuti...
Eh, 13may kerja? Selamat bekerja :))

cikdinz said...

jgn kentut lam air sudah. nnt banyak lak kuar buih....heheheeee..

itulah dia manusia. idop tak sempurna kalu tak buat mende tuh sumer....

Zakiah said...

1. Kalau tahu toilet tu ada antu macam kat opis saya yang lama mmg ajak orang teman. Tak pun kalau nengok ada orang nak pi toilet ikut sama lar...

2. sajer nak cover muka dari di cam mak mentua or pak mentua. Setahu aku bukan toopi keledar, kopiah pun ada gak

3. Standard...tu sebab kalau nak pikat hati suami ikat la perutnyer...

4. Tak pernah terjadik.

5. hish..kentut paling puas kentut yang tak berbunyi tapi mengeluarkan bau yang paling apak powerrrrr!!!

SELAMAT BERCUTI

nanies said...

hiss mana ada...aku sensorang je..wei ko tak cuti ek..aku pun tak cuti gak kena keje...heheh..selamat bekerja dan selamat bercuti bagi yg dapat cuti...

cik pudica said...

1. x peru teman pon. g sopping pn aku leh g sorang2

2. bkn utamakan keselamatan tp utamakan maruah diri. nnt org kg ngk msk kedai 2.. malu2

3. yup.. esp time driving, perut lak lapo.. hot beb!

4. bkn tapak kaki je.. kalo part yg gatal sukar nk digaru dpn org ramai mmg bengang. haha

5. kalo kentut time dlm air/berendam di laut lg best ape.. kwang kwang kwang

tuan tanah said...

1) Kebanyakan pompuan...

Oh, saya masuk dalam golongan yang sikit tu. Niche market :)

Kak Lady said...

Yang no. 1...saper kata semua orang pompuan nak teman...takdelah...salah fakta tu...

Yang no. 2 ...memang betul tu...takut nanti bini datang pelangkung kepala tu kot...

Yang no. 3...Ye ke...agaknya kak lady tak termasuk dalam 'kebanyakan' tu...

Yang no. 4...hahaha...ye lah kot..kak lady tak tau...sebab tak pernah buat survey pasal tu...

Yang ke 5...hehehe...orang lelaki ler yang selalu camtu...termasuklah 13may...

lindosh said...

x la btol sangat semuanya haha

Mimi Amilia said...

1. Ya..untuk budak pompuan umur 7 - 12 thn..
2.kalau tanggal helmet nanti lupa no yg nak ditikam...so langkah keselamatan a tuh.
3. Ya!
4. Ermm..belum pernah mengalami situasi begini
5..Ahahaha..mungkin..

Ajzie said...

Hahaha gelak..tp ada juga benarnya...

famia said...

haha.
sape kate.

zwitterion said...

hehe..pi bilik ayaq sorang2 la..

Diana said...

Aku memang akan bawak member gi toilet sebab pintu toilet suka pedajal aku. Everytime aku gi sorang, pintu mesti terlock dari luar. Lagipun, meriah apa gi toilet ramei-ramei.

Kentut sambil bejalan? Ko penah terpikir tak nasib orang yang bejalan kat bekanag ko tu? Hampeh!!

Konfem aku takkan berjalan belakang ko!

Diana said...

typo.

bekanag=BELAKANG

Pa'chik said...

dude, ko takde rasa nak update lagi kan?



teman aku gi bilik air!
ko jalan belakang aku ye.. ngehngehngeh

D said...

ni semua kisah pahit tapi benar... hehehe.. tak la tepat semua tapi kira good generalisation.

che'fara said...

lapar lah.chapati dua pls.tengs.

akirasuri said...

bro!
hang jangan kentut sambil berjalan nanti kalau kita pi lepak kat cs..ha ha ha..

pakteh said...

"Kentut yang paling selesa adalah sambil berjalan sambil kentut" Ini yang paling saya bersetuju.

nUr@dDeEn said...

utk yg #3 tuh mmg kena sangat ngan boss aku. Lepas dia marah kaw kaw punyer, then tidak lama kemudian dia ajak pi makan. uhu..sadis..

hehe aku geli la nak garu tapak kaki ahaks..

x chi x said...

eh? i selalu gi toilet sorang??? ok jer?? hehe

Sikenit Comel-AminBakish said...

kalau buat kerja secara jemaah tu seronok... (jawaban soalan 1 :D)

13may said...

kyora: hahha....gila camna tuh???

BRampai: salam kembali..cuti mcm tak cuti ajer...hehhe

cikDinz: mesti cik dinz penah kentut dlm air nih...hahha

zakiah: hahha..power power:D

nanies: hehhe...beraninya pegi sorang sorang:)

CikPudica: part mana yang selalu gatal tuh??? hahha...

TuanTanah: hahha...

kakLady: hehhe...kantoi dah saya:D

lindosh: tapi ada betoi gak kan sikit sikit..ngeh ngeh ngeh

mimi: huh! patut la dulu aku selalu miss...sebab aku selalu bukak helmet...hehhe...

ajzie: hahha...

famia: ada la org yang kata...hehhe

zwit: huii! berani betoi...hahha

diana: hahha...takpa takpa...buleh jalan kat sebelah;P

diana: hehhe...ingatkan bengkang:D

pa'chik: nak ajak isap rokok ker pakcik??? hehhe...

d: hehhe...pahit tapi berdengung...kopi 'O' satu!!!

che'fara: errr...nak minum apa???

akira: okeh...jgn risau...takut2 hang plak yg kentut nanti....ngeh ngeh ngeh...

PakTeh: hahha...ada pengalaman ker??? hehhe...

NorDeen: hehhe...geli...hahahahaha....

chi: oh! dlm toilet tuh mesti ramai org kan...hehhe:P

13may said...

SiKenit: hahha...takkan la kot...konpius konpius....hahha...

Leeds Al-Malique said...

aku sebelum kawin pi toilet sorang2 pun ok..tp dah kawin nak ader teman, boleh?

ngehehehheheheeeeeeee...terserlah ke'taksabaran' aku..

happyirfa said...

hai 13 may..
mana pegi?lama tak update?sori... u hv been tagged! pls proceed to my blog!

Kaklong said...

salam,

yg no. 1 tu, bilik air pompuan ni ada mcm2 jenis sampah di dalamnya, antaranya tuala wanita . paham ajelah ia mmg kesukaan syaitan. tu sbb org ajak teman takut ternampak kelibat tak sepatutnya. ada aje kes org nampak benda tu tengah hisap tuala wanita yg penuh ngan darah..

no. 3 tu, mmglah, tu sbb sebaiknya makan sikit sblm nak buat ibadah

yg no. 5 tu mmglah..tp buatnya bunyik kuat n bau busuk..adeh..

Titicaca said...

sebelum kentut tengok kiri kanan depan belakang dulu..pastu buleh kentut kuat puas2..ahhh...lega rasanya...

13may said...

leeds: kalau satu toilet, muat 2 orang...tadak hal punya...ngeh ngeh ngeh

irfa: hahha...dah jawab dah:)

kakLong: salam kembali...sebab tu sesetengah ada org basuh atau bilas ngan air pada tuala wanita tuh...

titicaca: hahha...mesti selalu buat camtu kan:))

Kaklong said...

salam,

betul tu dik, biasanya org Islam kita buatlah camtu. tp kalau non muslim akak tak tau.

Ungku Nor said...

Lan Rambai cakap=>woitt.. cakap bizy.. sempat lagi buat entri haha

akak cakap=>
Memang la Lan. Tapi kan dia dah ada 'kuli' sekarang nih!
Hape lagi, kuli-kulikan je laa..
hahahaha.

13may said...

KakLong oh! mcm tu rupanya...salam kembali:)

akak hehhe...

Related Posts with Thumbnails
 
Designer: Douglas Bowman | Di ubahsuai oleh: 13may