Sunday, August 27, 2006

Tak sedap hati..

Aku berasa tak sedap hati? Selalu bila aku rasa camni...mesti ada something nak jadi.... Selalunya benda2 yang tak elok ler....minta simpang jauh2.... kadang2...mata siap kedip2 lagi...(boleh caya ke semua nih????)

Aku mula berfikir.....

Faktor2 yang mungkin menyebabkan aku tak sedap hati:-
  • Mungkin aku tertekan kot?
  • Mungkin aku tengah susah hati kot?
  • Mungkin perasaan saja kot?
  • Mungkin aku tengah risau kot?
  • Mungkin aku jiwa kacau kot?
  • Mungkin aku takut kot?
  • Mungkin aku tengah dok qapla jingga kot?

Apakah yang memungkinkan aku berasa tak sedap hati? Apakah firasat hati aku? Apakah yg berlegar & bersarang di kepala hotakku?

kelihatan 13may sedang kusyuk memikirkan apa benda yg menyerabutkan kepala hotaknya...

aku sebenarnya tengah pening.....aku nak amik annual leave aku...ada la dekat 20 hari...aku nak kena settle personal problem aku...tapi bebanan keja membuatkan aku berbelah bagi samada nak cuti atau keja...

kalau aku cuti....alhamdulillah...mungkin aku boleh settle2 apa yang patut masalah peribadi aku...tapi keja aku akan delayed....so, apabila aku cuti....untuk membolehkan keja aku dihantar pada deadline yang ditetapkan.....aku kena keja non stop 7 hari sebulan...mampuih! mampuih!....

Memang la pulangan dia best...tapi penat kena amik kira sama...duit byk badan tak sihat..tak guna jugak...pastu tu datang keja gelap...balik keja gelap...lgsung tak nampak matahari...cuma nampak matahati saja....hehehehehe....and then...lgsung tak kenai orang..lgsung takleh nak bersosial...takleh nak huha huha ngan kawan2....ditekankan sini bahawa aku buat keja sebab atas tanggungjawab...bukan aku gila buat OT...tapi aku terpaksa buat OT!!!!

hmmm...mcm ni lah bila kita bekerja secara sorg2...pikul tggungjawab sengsorang...sengsara pun sengsorang...bila keja tak siap....perghhh!!! nak ngadap tokey2 yang tak tahan tuh....kena pakai pelindung atau pedinding yang kuat...nak tepis segala serangan dari depa tuh....

Tapi yang paling tak tahan bila aku mendapat tugasan tahap "mission impossible"....gila..gila...terpaksa menggunakan teknik2 yang kungfu2 tahap tertinggi untuk meyiapkan misi tersebut.....

Oh! aku masih lagi dalam keadaan tak sedap hati...

Versi Kemaskini:

Sunday - masuk keja pukul 7.00am..balik keja Monday 2.00am...pastu masuk keja balik kul 8.00am....apa dah jadik ngan saya nih???

Langsung tak paham.....

22 comments:

zwitterion said...

sabaq,sabaq!..tak sedap hati tahap gaban nih..

jgn jadi 3/4= 3 suku
minum ayaq byk2..hehe

takpa kerja kuat, mana tau boleh jadi tokey kilang tu...huhu

shahril aley said...

ala 13 May hg muda lg tak pe keja mcm nak mampus.mase ni la kt muda2 nak cr duit.klu nak mampus trus jd mayat.hahah....apa aku merepek ni.
oit byk gila annual leave ko.tak pernah amek ke??aku skrg ni pun tinggal 11 ari je.tu pun iena budget utk sit exam dec ni....

13may said...

zwit - iyah!! iyah!!iyah!! gaban zek..potong tiga!!!

aley - skrg aku dah ada 21.5 hari annual leave...hehehehehe.....

semut said...

ey..penang tang mana???

Sleepless in Gelugoq said...

Inilah pemuda harapan bangsa dan negara, sedia berkhidmat. Hidup Umno..

eh silap silaps..

Penat ye..sian dia.. abiskan la keje selagi termampu.. org kata masa muda tengah kuat la carik duit bebanyak..tua2 sok bleh rilek..main2 ngn cucu je, jalan2 ngn nenek aje.
hehehe...

shahril aley said...

politik betoi la sleepless ni....
sori yap aku ni parti berkecuali...
tiada umno, tiada pas, tiada keadilan - semua itu mainan duniawi.hahaha.....
have fun

Sunan_Jati said...

Erm.... aku nie parti sendiri mau ingatla.. heheheheh

13may said...

semut - B.Lepas

sleepless - penat tak hingat donia...balik umah, pukul 9 tidoq sampai subuh..lgsung tak sedaq diri..

aley - enjoy! enjoy! janji layan kepala...hahahaha....

sunan - aku terlupa laaa...takleh nak ingat....

shahril aley said...

memang la layan kepala tapi kepala apa?kepala jingga ka?hahaha.....
dude kate ko busy tp sempat plak mencelah kat blog ni.pelik2 manusia skrg ;)

13may said...

aley:
manusia memang pelik...mcm aku...busy tapi main byk...hahahaha..(mampuih aku kalau bos aku tau)

Amiene Rev AKA Pengkritik Blog Msjbox said...

13may... suatu nama profilik

Amiene Rev AKA Pengkritik Blog Msjbox said...

13may... suatu nama profilik

Amiene Rev AKA Pengkritik Blog Msjbox said...

13may... suatu nama profilik

zwitterion said...

keja betui2, main2 lak, report bos br tau!..hehe

bunga rampai said...

Mambalas kunjung, menghulur salam kenal :)

Juga menghulur semangkuk bubur asyura sebagaimana yang dipinta ;)

Bayangkan saja bubur itu ada di depan mata untuk menyedapkan hati :D

Moga hari ini yang terindah buatmu.

13may said...

pengkritik blog - profilik tu apa benda hah? hahahaha....teruknya aku...tapi kalau taktau better kita tanya dari kita buat2 mcm tau:)

Cik Zwit - memang dlm job description saya tulih mcm ni...sambil keja sambil main..wahahaha...bahgia betoi keja mcm ni:P

Bunga Rampai - terima kasih atas pemberian bubur asyura tuh...errr..tambah lagi leh tak?

esis said...

aku ada mesin vaku. ko nak pinjam?? kasi sedut semua yang berserabut. hahaha

wickedwitch said...

meh kite tuko keje beramai2 mehhh

ron97 said...

apa kata hang selesai masalah hang between 2.00am til 7.00am
:D

blackpurple said...

Tak payah serabutkan fikiran...makin tersimpul kang...

think +ve...cool...!

13may said...

esis - brand apa mesin hang? Takat cap ayam punya, tak efektif nak sedut benda2 berserabut tuh...hehehe....

wickedwitch - la ni takleh lagi...nak balaih bonus dulu:)

ron97 - byk makna nih:D...

BP - cool..cool...

翁惠君 said...

網頁設計 水果禮盒 酒店經紀 小琉球民宿 台北家具 台中搬家 伴手禮 酒店經紀公司 減肥瘦身 兩岸海空運快遞 台南房屋買賣 瑟芬 GUCCI,LV批發 實木地板 高雄當舖 air soft 植牙 雷射打標機 國際標準舞 酒店經紀 活動佈置 減肥瘦身 國中作文 台北酒店經紀 抓漏防水 優良徵信 廣告招牌 靈骨塔 婚姻危機 酒店打工 高雄85大樓民宿 賀寶芙 二手車 雲城清潔環保 酒店打工 成長書桌椅 外籍新娘 賀寶芙 高雄住宿 化粧品代工 氣球批發 雪花冰刨冰機 室內設計 水鑽 台南當舖 大尺碼女鞋 賀寶芙 英翻中

Related Posts with Thumbnails
 
Designer: Douglas Bowman | Di ubahsuai oleh: 13may