Thursday, August 24, 2006

Tadak mood...

Aku rasa malas betoi hari ni.....dah 2 hari turut2 keja sampai terlebih masa...walaupun berbayar..tapi penat tak tau nak habaq...hmmm...aku kopipes dah la email yg aku dapat...mgkin korang dah penah baca...tapi sekali sekala...boleh gak layan kepala yg tengah penat nih....

---------------------------------------------------------------------------------

Tajuk: Surat Perletakan Jawatan dari seorang operator

JULIANA BANOUS BT CHE ROSS
NO 834,LORONG BAHGIA
TAMAN SEJAHTERA
06600

MUHAMAD YUSOP
PLOT 131A,
JALAN PERINDUSTRIAN BUKIT MINYAK,
14100 BUKIT MINYAK,
SEBERANG PERAI TENGAH,
PENANG. 19 DEC 2005

TUAN,

PER : SURAT BERHENTI KERJA

Saya seperti nama diatas, ingin memohon berhenti kerja. Saya berharap permohonan ini diluluskan. Berikut adalah sebab-musabab saya ingin berhenti kerja:-

1) Saya kerap dibuli oleh senior.
2) Makanan di kantin tak sedap tapi mahal macam KFC. Tambahan pula kalau makcik senior yg kira.
3) Lagu 5’S tidak masuk dalam carta ERA.
4) Waktu rehat tersangat pendek 15 minit je... Nak beratur pun dah 20 minit!!!
5) KERJA BERDIRIIIIIIIIIII.......... Kasut takde sponge pulak!!!!!
6) Bas kilang tersangat laju.... Tersangat BAHAYA.....
7) Kalau setakat nak keja kilang, lebih baik tak payah ambil SPM. Indon tak ambil SPM pun boleh keja jugak!!!
8) Pekerja dipaksa O.T. Ingat kita orang ROBOT ke!!! Kalau tak O.T. ugut nak bagi Warning Letter pulakk.....
9) Pintu kecemasan dihalang. Bila BOMBA audit baru kalut. KESELAMATAN TIDAK DIUTAMAKAN.
10) Scan in/out sikit nak masuk kena beratok sampai GAT HOUSE nak bali kena beratok BULEH TAWAF satu kilang..
11) Pintu keluar masuk 2 shj. Pekerja beribu.... Masuk LATE marah!!! Balik LATE driver BAS pulak marah!!!! sampai rumah mak bapak pulak yang marah KAMI selalu kena MARAHHHHHH...
12) Boss kadang 2 ok kadang 2 tension sampai tak ingat 2 yang kami ni orang gak

Faedah 2 lain tak memuaskan contoh keja bagai nak tecabut kepala lutut profet shereing HAMPEHHH

BANYAK LAGI NAK HABAK TAPI KUT TAK SANGUP DENGAK KUT!!!!

Untuk pengetahuan tuan, saya telah berjaya menabung sebanyak RM 1.5 juta selama saya bekerja sebagai operator. Wang itu telah saya laburkan dalam bentuk dinar emas. Setiap bulan, pendapatan saya adalah sebanyak RM890. Inilah faktor utama saya ingin berhenti kerja. Terima kasih atas segala kerjasama ............
tunjuk ajar tuan selama ini dengan saya. Akhir kata, terimalah sebuah pantun MAUTdari saya........ IKAN KELI.. IKAN KEMBUNG; ANGKAT KAKI LLLAAAMMMBUNG...............

SEKIAN TERIMA KASIH....

17 comments:

Orochi said...

huhu... sekarang kerja kat mana? loji nuklear?

Sunan_Jati said...

Hehehehe!!!... erm,,, bleh jugak aku guna surat benti keja nie... mcm best jer...

Sunan_Jati said...

Hehehehe!!!... erm,,, bleh jugak aku guna surat benti keja nie... mcm best jer...

Ayaq masak said...

Ooo patut la cakap utara dia broken, juliana banous yg tuleh ropanya. Ngehnghngeh.

shears said...

juliana banos kije kilang ker...kekek

13may said...

orochi - ahha...tgh dok wat R&D bom nucklear (pssst...jgn bising2 tau)

sunan - memang best:)

ayaqmasak - hehehe...

shears - itu la pasai...skrg jadik artis dok wat eksen plak...hahahaha...

Sunan_Jati said...

erm.. oi mana pic.. kata nk buhuh.. kecoh2x....!

13may said...

sunan - hang dok mai hingaq apa nih? Nak kena taboh??? heheheheh....

shahril aley said...

aku pun nak copi surat juliana banos gak....ni ngah cari alasan nak blah.....hahaha....

tadaq yg ganas skit ke reason nak quit keja.......

l4dibird said...

wey..aku dulu penah bercita-cita nak keje kilang.bodonye cita2. sebab aku dgr org kata keje kilang senang & best.buat OT tapi bley tido.duit masyukk jugak.keje ari cuti dapat double triple berganda ganda campuq OT lagi.keje x yah berpikir.hepi je. btoi ka? aku tengok bebudak kilang cam kaye raye je. Patutlaa Juliana banos bleh mlabur dlm dinar mas..1.5 juta lak tu. ist..

Hamka said...

aku dulu pernah kerja kilang gak.. kasihan mereka...
terutamanya kilang elektrik.
tapi memang kilang elektrik tak bagi kerusi, sape nak duduk kerusi letrik!!!

13may said...

aley - hg ckp kat bos hg...hg nak blah pasai company dia bekas tapak tentera jepun potong kepala...balik umah dok ngigau...wat keja ada tgn dok garu2 blkg badan....berhantu....hihihihihi....

ldbird - memang best keja kilang..tambah2 lagi kalau jd anak tokey kilang.....kejap aje boleh kumpul 1.5j...(rupiah)

hamka - dok ataih kerusi letrik...alamatnya jadik mayat ler..

zwitterion said...

cayalah si juliana boleh bersabaq sampai dpt kumpui 1.5 juta..
penah gak keja kilang masa cuti sem wktu blajar dulu..

13may said...

zwit - keja kilang memang best...marka ramai:)

gerberra said...

:)

shahril aley said...

13 May marka memang ramai tapi klu tak dpt cari yg boleh bt bini tak guna gak....
hang nak marka sekeliling pinggang atau satu yg setia ;)

13may said...

aley:
ni soklan cepumas nih...nanti2 la aku jawab....hehehe...

Related Posts with Thumbnails
 
Designer: Douglas Bowman | Di ubahsuai oleh: 13may