Sunday, March 01, 2009

172: Apa yang penting? Kerjasama....

Pompuan selalu benci dengan lelaki boya
Dah ada pasangan, tapi masih nak berpoya poya
Tapi pompuan tak tahu lelaki punya la setia
Lagipun berpoya poya itu kan cuma hobi saja

Pompuan dok bising lelaki hidung belang
Dah ada teman, tapi dok cari lain kat belakang
Tapi pompuan tak tahu lelaki bukanlah ada niat nak curang
Lagipun ianya cuma sekadar nak isi masa lapang

Pompuan keja nak kata lelaki mata keranjang
Ada marka kat tepi pun, pompuan lain pun sempat di pandang
Tapi pompuan tak tahu lelaki punya la penyayang
Sebab dalam hatinya, cuma ada pompuan tu sorang

Pompuan juga menyampah dengan lelaki penipu
Walaupun dah berteman, tapi tetap nak berlakon single gitu
Tapi pompuan tak tahu yang lelaki sebenarnya bukanlah sebegitu
Ia cuma sekadar nak test market, samada masih laku atau tak laku

Tapi walau apa pun alasan lelaki beri
Pompuan tetap mengata lelaki itu ini
Walau begitu lelaki tetap harap pompuan dapat mengerti
Benda ni kadang kadang terjadi di luar kawalan diri
Sebab tu orang selalu kata bahawa dasar lelaki tak sedar diri
Oleh itu...maafkanlah kami....

110 comments:

Izzah said...

haha..
maafkan yer?
ini cam alasan nak selamatkan diri je :p

intan.dayana said...

tipu2..
semua alasan yg d beri xkukuh!

13may said...

wahahahaha....subuh subuh korang dah on9 yea....

blogger tegar sungguh :P

izzah: bukan ku pinta jadi sebegini :P

intan dayana: tapi logik kan? hehhe hehhe :P

NuGhuL said...

klu gue..gue trima jer sme alasan tuh..coz sme tuh normal..da nama pun laki, lumrah kot..da pnh kena btg idung sndiri, so da agk kenal laki nih..hehe..so keep it up bro..nohal jer laki gni..if korang tak cmni..tk rock ar..dull jer world nih kan..hehe...

ainzoo said...

Pengakuan Encek may di bulan Mac....hahahaha..nasib baik encek may mengaku..ohoho..mau test market ya? hmmmm..... ;-)




p/s: sowi la lama nau tak komen..aritu dh buh komen..tapi itnet ada masalah prob plak..huhu

ainzoo said...

alahai..tersend pulak..sedangkan lum abis buh komen tadi tu,,

test market? so, amacam? sekilo berapa duit? ahaks

jemari-sepi said...

wahhh...ko bro mmg ek...ader jer..tapi mmg best arhh,sempoiii.....jemari sker jemari skerrr

alasan tu semua boleh di terima ker...oklah jemari terima lahhhh....

Noha said...

maaf sj xditerima.sila belnja ns lemak dan nescafe jugak.:p

Ayaq masak said...

terjadi di luar kawalan diri? who are you kidding la pakcik may hoi.

fiza said...

urm... lelaki mmg penuh ngan alasan. hehehe... tak berapa nk mantap la alasan2 tu. hehehe... apapon... wanita di sisi lelaki tu mesti sedey sgt, kalau ari2 bf dia bg alasan camtu jer... hehehe...

test market la sgt. hehehe... mcm2 la ko may...

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

hehehe...

alasan tu...=)

tapi kadang2 boleh pakai juga reason2 nya...

(kenapa aku cam sokong lelaki recently?lalala...)

farazdaq said...

May:

ish..ish..ish..
kesimpulan citer ni..org pompuan pun bleh test market la yek..

kan yang penting KERJASAMA...hahaha

farah liyana said...

takmolah kerjasama ngan lelaki sebegitu.

ahah.

xD

LiLoHoNeY said...

omG!!

u noe wat??

sy baru je post entri yg bertajuk sama!!

mcm mana bley berlaku ni???



*blush*

shasha said...

eeeiii....tapi kalo dah tua bangka rumah kata pegi kubur kata mari masih nak buat perangai macam ni...apahal??

name:ajid_kol_jid said...

wonder pets..
ahahaha

azie said...

ha ha ha

betul betul betul (kata upin dan ipin)ehehe

kerepek pedas. said...

lelaki mmg tk sedar diri.
muahahahaha!
;D

tompang lahluu.
;p

aim-a said...

alasanmu...exist ..may may may...alasan alasan alasan...semua ini alasan saja...

iMa said...

Wonder Pets, Wonder Pets
Kami datang
Membantu kawan yang kesusahan

Kami tak besar dan kami tak kuat
Bila bekerjasama semua jadi mudah

Apa yang penting? Kerjasama
Apa yang penting? Kerjasama

Hey…Wonder Pets!!
Yey!!

Hahahaha

cik siti penguin said...

haha. alasan semua x satisfying.

aslina said...

erm...alasan lelaki bile kantoi...ekeke...tapi sweet ah...sebab still only one laydee in their heart...ekeke...

tapi kalo dah mcm pasang sampai 2-3 tu kire camne plak eh? tak sengaja jugak ke? ekeke...jawap2... =p

Neeza Shahril said...

tiada maaf bagimu..
alasan dan alasan lagi
aku tak akan percayakan kau lagi!!
hahahaha!!!

.fatin nabila. said...

same jel a laki pompuan..
aiyoyo, xmo ngaku ka? :p

MiEmI..sTaR$HiNe.. said...

emmm...

llaki mmg cmtu..

ngada2&egois..

huhhh..lantak korg la..

layn....

Dayu said...

yelah..yelah
laki baik hati..penyayang..
semua yg baik mmg ada kat laki
kitaorg yg pompuan ni mmg bertuah
ye..ye...
teruskan ciri2 murni yg tersebut
jgn berubah nanti..
sekali kami disakiti
huiihhh...smpai berkedut muka kami simpan dlm hati

diana ghazali said...

hahaha.. kamu mmg seorang penghibur encik 13 mei. iyer..
lelaki mmg banyak alasan,
tande laki mcm ni, boring pulak la kan dunia ni. heee

nadya said...

haha. comel je benda neh. :p

chii said...

haha..teringat plak kartun wonderpets...apa yg penting..kerjasama... :D

Witty Angel said...

Hahahha...alasannn ngarutt..hahaha..lelaki kalau boya tu mmg boya.hahahaha

imm said...

tipu!!!!!!!!!!!!!

may, dulu ko kata dlm ati cuma aku, tapi rupenya dlm blog ramai menunggu. keciwa!

*nangis2 tenung gambo*

huahuahua.

meen said...

selagi bernama manusia..lelaki dan perempuan pun sama sajalah may...huhu yg penting..kerjasama!!hiks

amIrah sYahirah said...

i agreee with this posttt.. aahaha

sue said...

hish..hishh..lelaki suka excuse dlm apa2 hall..huh !

iNsaN BiaSa said...

ITULAH LELAKI.

Saya said...

amboiii..ceh..jenggrenggunggeng tol..

wani said...

ye lah tu...lelaki sbnrnya memang pakar mencipta alasan kalau buat salah...tambah2 kalau kantoi pasai pompuan...kompem dia reka crita baik nye...huhuhu...

anda dimaafkan kerana merungkai rahsia lelaki2 di luar sana...

CAHAYA said...

Jarang dengar pengakuan seperti ini. Ke ada apa2 ini?

minimainimira said...

hahaha apa ke halnyer dengan wonderpets pulak nih..

Rya said...

takde makne!

cikanoy™ said...

edisi bela diri sendiri ni

kehkehkeh

aku x caye, penyayang pe gitu haha

kalo gitu, wa pon nk test market jugak la! mne tau masih laku wakakakaka

dakgilachoc a.k.a nani said...

betul betul betul *gaya upin ipin* =P

Masy said...

mekasih laa sbb sygkan aku. hahaha

Miko Yamaguchi said...

pergh, rangkap dalam perenggan terakhir tu, syahdu ku rasakan. hua3.

Cik Som said...

Tajuk tu buat aku teringat anak-anak dan cerita wonder pet.. hehehehe. Apa yang penting? Kerja..sama.. hahaha

Qaseh Qasturi said...

OO00Ooo Hobi utk isi masa lapang
kunun test market biar perut dah buncit
Anak dah berderet mengaku bujang
kalau dah kantai...barulah nk jerit sayang2...

kalau isteri kat sebelah tapi x mengaku isteri..silap2 boleh jatuh talak tau....

sally said...

Apa yg penting? Kerjaa samaaa..

hahaha..layan WonderPet ke May..

addyaholix said...

haha aku paling suka yang ini. damn. aku suka gila haha!

NJ@goboklama said...

13may idung belang?? hmmmmm....

sukahati said...

yer...poya2 itu habit lelaki
mula2 mmg nak test market...pastuh tersangkut betul2...sendiri cari penyakit

meminta maaf itu mudah dan murah di mulut(lelaki tentunya :p)
tapi yang menjadi hal adalah untuk memberi maaf :D

Honey Bee said...

may...
lelaki yang hang habaq nie...mesti tuan punya blog kan...tue pasai hanq back up baeek punya...

B|itHeGaL said...

huh.. dasar lelaki... :p

Lanz™ said...

padat... melekatt.. isi mantap! haha!!

iEn said...

banyak laa hang nye songeh wakakaka!

Cik Sar said...

maafkan??? iskk..kalau buat kat Cik Sar, emm..x de maaf2 dah.. (dengan nada garang!!)

fiezafadilla said...

sebenarnya....sama je kot laki ngn pempuan. :P

Nadine Zuharra said...

tak boleh berpoya2..kalau dah terbiasa..bahaya..!! :D

Iznie Nadyra said...

hehehe...

wah....apa nie encek may??

husy2

mek mok said...

eleh.. msk lubang yg digali sendiri. mane adil ooh

Lea Dzahir said...

maaf? hee.. tiada maaf.. :P hiks.. tp bab kalau gf duk sebelah pun masih tgk ppuan lain tu xleh nak halang.. dah ada mata, tengok je la.. bukan leh wat apaper.. tp, ppuan pun tengok la laki lain jgak.. baru fair and square. haha.. :P

:+:+: Ashikyn :+:+: said...

jujur+ikhlas is the key k!

@t00neY r00neY® said...

selagi mereka bergelar manusia...
berpijak dibumi yg nyta
mereka tetap same...

tingkah laku mewarnai keidupan...

orensangkuit said...

standed laa tu lelaki mmg gitu
wa dah biasa dah..siap wa offer lagi...nak ke??
kalau nak merasa kena lempang boleh arr...
hahhaa

sUe said...

aih...camane curang pun leh terjadi di luar kawalan diri nih...
tengah mengigau kot masa tu..
huhuhu...=P

p0tpet p0tpet said...

ahh..alasan semate mate neh!uh~
xde...ekceli..
sape2 p0n bule curang..
depends lah kat individu tuh kan?=)
kalu da ade yg pnye behave ah mcm da bpunye..xkire laki ke p0mpuan..
jgn ah nk carik psl..kan?=)

p/s: manenye motivasi yg dijanjikan??

haslina said...

CURANG...wlu pun bertahun bersama..sekali curang..sampai mati tidak kumaafkan...

Darling said...

dan lelaki juga selalu jawap, apa i buat selama ni tak menunjukkan sayang i ke? salah 1 alasan supaya tak payah jawap atau cakap sayang kat girl..

err tapi aku pun susah nak ckp kat bf hahaha

hey...ini aku said...

hummm.. aku cuba mendalami entry kau ni dari sudut fikiran kau. bunyi macam dtg dari pengalaman sdiri jer..hahaha..
tpi kenape aku tak rasa pelik dgn lelaki2 camni..point dia senang, dh memang lelaki. fitrah kejadian memg mcm tu.. klau aku knal lelaki x pandang pompuan lain kcuali cinta hati sayang jer, siang2 aku reject. x normal la tu klau pompuan cantik lalu x pandang.
pjang ker komen aku? aku dh mlas nk berblog, lpas gian jer..hehehe..jgn mrah haaa..

SyazReA said...

lelaki mmg pandai mencari alasan....
hurm, hampeh jerk... =P

contoh cam alasan ni
'Lagipun berpoya poya itu kan cuma hobi saja'
rasa cam nk bg penyepak jer.. jgn marah..hahaha

axim said...

maafkan lah kami yang sering alpa ini yek..

:)

S h i n o said...

hehehee betol pe semua tuu,
Lagipun berpoya poya itu kan cuma hobi saja.. bukan betul..

tapi dugaaannn.. :P

^arween^ said...

wonder pets wonder pets kami datang
kalao dh name nyer lelaki
mmg ler idung belang
suke cakap tak berpk panjang
:D

ain fadzal said...

13 may si boye laut selat melaka...

wohoooo~

mebby a.k.a ezza said...

xperrr daku sentiasa memaafkan...nobody perfect kan

~akuni~ said...

Ku maafkan mu..... wahai lelaki......

nadia-ady said...

apa kata lelaki pun izinkan perempuan test market. Amacam? Yang penting kerjasama kan? hua3x..

Jard The Great said...

aku setuju!

ajakrebyz said...

ada juga lelaki yg tak pandang pompuan..

iaitu LELAKI LEMBUT.. aww
hahaha

mylife said...

maleh komen sbb ko mmg pandai cipta alasan utk kengkawan ko dan juga diri sendiri... hehehehehhe

tp aku mmg tak leh nak wat apa lah... setiap kali ada org sebut or aku baca terms "apa yang penting? Kerjasama...", terus aku nak nyanyi....

"Wonder Pet, Wonder Pet,
kami datang, kami tak kecil dan kami tak besar....

Apa yang penting, kerjasama,
WONDER PET!!!!"

sekian sahaja dari saya... heheheheh....

p/s tau kah kau apa yg aku nyanyi nih? hiks...

wawapinky said...

wahhhh!!! sdh lm x follow blog ini.huhuhu sgt rindu..tp kn encik ni asyk m'yebelahi lelaki jer..sbnrnyer pompuan ni sabo jer ngn peel lelaki yang kdg2 tah pe2..ala semue lelaki samer jer...sgt pndai beri alasn huh!!! (",)

pst: manala en 13 May ni dpt idea tulis bnd2 ni yer? based on experience ker?huhuhu

munirah said...

kerjasama ! kerjasama !
*wonderpet *

theconfused said...

byk la alasaaannn koooo!!! hohhhhh....

Iliana said...

sbnrnye kn bkn ape..

org llki ni thu yg pmpn ni kuota die 1 je..prmpn plk thu g llki ni kuota die 4..sbb tu laa~ risau la ble llki dok cbuk nk pnuhkn 3 lg kuota tu~

muadzlife said...

apa yg penting.......

haziQah said...

tah tak tahu kenapa aku leh terima alasan2 ni walaupun most of da ppuan kat cni tak leh terima?
haha
oelik kah aku
mungkin terlalu open
i mean kdg2 tak perlu besar2kan hal yg kcik
biasa la tu kalu ppuan cntik laki usha wlupon dia da ada makwe
macam ppuan tak sama..
laki ensem pun kau usha jugak kn
tp kalau da smpai tahap dating ke sms gile2 ngn ppuan lain itu mmg tak boleh dimaafkan lol

:: Feez_Mior :: said...

hee..nie mcm nk mjawab soklan2 di entry aku jek..
miahaha..
incik 13May, mintk tolong anda utk mjwb segala persoalan die entry cik feez bertajuk ku tertanya² yek..

Sastri said...

keskeskes... impressive alasan-alasan yang diberi tu... :p

Diana-k said...

kalo tak..tak LELAKI laa nameenyer..
gituuuu....

elly said...

hidup kena saling maaf memaafi...kalau dah jodoh dok la berpoya2 mcm mana pun...akhirnya ngan dia jugak....

AL-BIMA SAKTI said...

jgn kata pompuan yg benci dgn lelaki boya, lelaki pun benci...

iman_qaisara said...

eiiii.. x koserrr makkk~

Mya said...

sudahnya perempuan masih mencari lelaki jua. sekian..

~Cinta Cukulet~ said...

wonderpets..wonderpets kami datang..membantu en may dalam kesusahan..eh ada kena mengena ke?hehehe

Shumierain said...

hamboi..awai-awai lagi hang dah mintak maap noo May..geliga sungguh akai hang

manje said...

emm ye la... lelaki ngan pompuan kan saling memerlukan... tapi kot lelaki ckp hanya pompuan tu sorang aje kat ati dia, huh takleh caya sgt, kekdg keliling pinggang... :)

hannamaruku said...

alasan tak di terima.
haha.

Farah Aminuddin said...

"tiada maaf bagimu", kata perempuan.

haha jk

Dzulfikri zulkiflE said...

visitng bro..gua laki,so,bekap laki ah..huhu

hUmmY said...

wonderpets!!

ie3za said...

panas nyer baca panas panas.. wakakaka..

hikayat aku dan mereka said...

aduh. alasan sungguh...

ezu said...

aik..
ayat nak melarikan diri jek..
hahahaa

13may said...

nughul: ko memang memahami betol :D

ainzoo: test market...hehhe

ainzoo: la ni saham agak merudum...gawat :D

jemari sepi: tima kasih :P

ayaq masak: aik??? tak puas hati nampak :P

noha: boleh...line clear ;)

fiza: apa2 pun...yg penting kerjasama :D

zara: hehhe...alasan yg logik kan? hehhe :P

farazdaq: ok..saya bangkang! :P

farah liyana: elehhh...eksen :P

lilohoney: waaa...ada jodoh nih..ehem ehem :P

shasha: tu nak test market la tuh...hehhe :P

ajid: apa yang penting..kerjasama :D

azie: kann??? hehhe hehhe

kerepek pedas: oh! hehhe hehhe :P

aima: janji ada sebab musabab :D

iMa: waa...siap hafal lagu :D

cik siti peguin: hehhe hehhe

aslina: 2-3 pun..yang satu tetap di hati :D

neeza shahril: kejam kejam :P

fatin nabila: sama tang mana tuh? hehhe hehhe :P

miemi starshine: ko tetap yang satu...hehhe hehhe

dayu: hehhe hehhe....makan dalam :D

diana ghazali: tima kasih kerana memahami :D

nadya: :)

chii: hehhe...chii pun layan wonderpets jugak ker? hehhe hehhe

imm: waaa....ni yg buat aku serba salah nih...hehhe hehhe

meen: hehhe hehhe...bila kita nak buat usahasama nih :D

amirah syahirah: hehhe hehhe...tima kasih :D

sue: :P

insan biasa: terima la lelaki seadanya :D

saya: wahahahaha :P

wani: hehhe hehhe...sekrg dah tau kan? hehhe hehhe

cahaya: err...err...nak mintak kerjasama ajer...hehhe

minimainimira: kerjasama :D

rya: sampai hati...hehhhe hehhe

cikanoy: elehhh...nak sayang camna lagi? hehhe hehhe

dakgilachoc: :P

masy: tima kasih kerana terima alasan aku :P

miko yamaguchi: syahdu takpe...jgn seksa :D

cik som: hehhe hehhe

qaseh qasturi: hehhe hehhe...lelaki katakan :P

sally: a'aa...hhehe hehhe

addyholix: hehhe hehhe

goboklama: tak...saya tak curang :D

sukahati: hehhe hehhe...cool cool :P

honey bee: errr...errr... :P

blithegal: jgn jeles... :P

lanz: tima kasih :D

iEn: oit! pi mana menghilang? hehhe hehhe

cik sar: alolololo...hehhe hehhe

fiezafadilla: 2-2 suka test market kan? hehhe hehhe

nadine zuharra: hehhe hehhe...hobi :D

iznie nadyra: rileks rileks :P

mek mok: :P

lea dzahir: kannn??? tu la namanya kerjasama :D

ashikyn: hehhe hehhe..betul betul :D

atooney rooney: chewah chewah :P

orensangkuit: amboi...dasatnya kamu :P

sue: err...tak sedar diri la katakan...hehhe hehhe

potpet potpet: hehhe hehhe...add me: encik13may@yahoo.com

haslina: hehhe hehhe...no komen :D

darling: vavavavavava :P

hey...ini aku: invite aku beb...

syazrea: hehhe hehhe...rileks rileks :P

axim: tu la pasal...hehhe hehhe

shino: hehhe hehhe...risiko tanggung sendiri :D

arween: errr....errr....

ain fadzal: mana ko tau nih ain? hehhe hehhe

mebby: tima kasih...hehhe hehhe

akuni: ni ikhlas ker nih? hehhe hehhe

nadia ady: protes protes! :P

jard the great: ko setuju apa nih? hehhe hehhe

ajakrebyz: hehhe hehhe

mylife: ko pun suka wonderpets eks? hehhe hehhe

wawapinky: hehhe hehe...apa kabar?

munirah: bagus bagus :P

theconfused: ko kena terima...hehhe hehhe

Iliana: waaa...mana tau nih? hehhe hehhe

muadzlife: kerjasama...hehhe hehhe

haziqah: hehhe hehhe...sebab ko boleh kerjasama :D

feez mior: insyaALLAH...nanti aku gi ushar :D

sastri: hehhe hehhe...tima kasih :P

diana - k: hehhe hehhe...no komen :P

elly: tu la kan...kerjasama tu penting :D

al-bima sakti: errr...hobi saja kan...hehhe hehhe

iman qaisara: :P

mya: hehhe hehhe...tu la fitrah...hehhe hehhe

cinta cukulet: mana kamu tau saya tgh susah nih? hehhe hehhe

shumierain: hehhe hehhe

manje: kah kah kah :P

hannamaruku: sampai hati kamu...huhhu

farah aminuddin: tu kata kata tengah marah...hehhe hehhe

Dzulfikri: :)

hummy: hai...apa kabar? hehhe

ie3za: cool cool :P

hikayat aku dan mereka: apa yg penting...kerjasama..hehhe heheh

ezu: errr...cari makan beb...hehhe hehhe

Diya Kamaruzaman said...

hehehe. utk sstengah kes memang boleh dimaafkan. =)

13may said...

diya: bagus la silap kerjasama gini :D

LiLoHoNeY said...

lalala~~~

hehe ;p

MyNameIsPia said...

lelaki penipu will always be lelaki penipu. aku ade experience. oh malang sgguh naseb aku nih ;)
tp pastu babai la lelaki penipu oi!

tipikal melayu said...

suka blog ini

luv hunter said...

owh,,

2 mcm ke,,
t pompuan pon wat r gk,,

nx test market kn,,

huhu,,

Hi..I'm Yus said...

salam kenalan. sori baru nak sampuk.td google cr info ternmpk blog nie nyer entry. hurm... agaknye sume laki mmg ada tabiat nie kan.. w/apapun alasan ttp x leh nak trima.

Related Posts with Thumbnails
 
Designer: Douglas Bowman | Di ubahsuai oleh: 13may