Monday, March 09, 2009

173: Kerana dirimu begitu berharga...

Pompuan selalu bising kata muka lelaki macam beruang
Bila lelaki asyik suka nak simpan jambang
Tapi bila jambang dah abis di cukur dan di buang
Pompuan keja nak tanya" Ni ada apa apa ker bang?"

Setengah pompuan tak gemar lelaki berambut panjang
Katanya nampak tak kemas dan serabut lintang pukang
Tapi pompuan tatau, rambut panjang tetap nampak macho depan belakang
Lain la kalau bulu hidung yang panjang dan penuh ruang

Pompuan juga ada yang suka merungut
Bila misai lelaki tebal abis tutup mulut
Tapi pompuan dah memang suka pikir melalut lalut
Sebab misai tebal tu lelaki boleh buat tutup parut

Ada pompuan geli dan selalu kata lelaki macam gorilla
Bila terdapat lelaki suka tunjuk bulu dada
Tapi lelaki kata dah tumbuh nak buat camna
Kalau lelaki suka tunjuk bulu ketiak, lagi la naya

Tapi semua masalah ni bukanlah sebesar mana
Kerana pompuan tetap akan menerima lelaki seadanya
Walaupun rupa lelaki tu macam beruang mahupun gorilla
Sebab tanpa lelaki....siapa la wanita..

Ngeh ngeh ngeh >:)

86 comments:

Honey Bee said...

May...
No woman...no cry...
No man...no lie

^ez^ said...

ala..terima jela seadanya kan? but yg penting mesti pandai jaga kebersihan diri..

jgn rambut panjang tp penuh kutu..

biar smart baru hensem ar mr may! (^o^)

imm said...

encik may,

kamu kalau rambut panjang x sesuai la. aku tetap suka yang rambut pendek sweet itu. huhu.

aim-a said...
This comment has been removed by the author.
SHIMI said...

ha..ha..ha
rambut panjang, jambang berserabut
sekarang ni pompuan tak kisah dah

janji masyuk dan ada fulus

iMa said...

Hahahaha

Macam2x ada...

Kerana dirimu begitu berharga
sebab siapa la lelaki tanpa wanita

Hee Huu

nadia-ady said...

hahaha.. Tak suka dgn guy yg rambut panjang. Rasa hilang kemachoan lorr..hahahah

CAHAYA said...

Hmm. Misai tutup parut ape?

Benrauf said...

pandai la ko.

farah liyana said...

tanpa wanita pun,
siapalah lelaki.

ekkeke.

xD

manje said...

salam

sudah tentu...
tanpa lelaki dan perempuan juge
tak akan ada la kite :)

sHwEeT ByAtcH said...

cehh...!!!
ayat last xleh blah..
salah tau..

di setiap blkg lelaki yg berjaya ade sorang pompuan k!! :P

ie3za said...

>> Kerana pompuan tetap akan menerima lelaki seadanya

ini je saya sokong hehe..

~~Noli said...

pompuan kdg2 bukan nk mngade
cume nk memperelok ape yg ade
kdg2 lelaki yg xreti bahse
pompuan jgk yg kne

ade yg ckp pompuan nk sume yg perfect
tp pecaye la xsume pompuan tgk jelek
mulut ckp xnk tp hati mnggeletek
xcaye,cuba la try test tgk ekk!!

salam maulidur rasul yer en may =)

~dARlee zURiS~ said...

senang je..
kalu tak suka..tinggal je lah
g lah cari yg lain sampai jumpa
;P

Amy Z! said...

Hargai wanita~ Kerana, tanpa wanita, siapala lelaki. :-p

Tyra said...

hahaha... betul betul.

tapi, rambut panjang mmg tak kemas.. dan nampak macam perempuan.

rambut pendek lagi la macho. terserlah kemachoan. :P

Lea Dzahir said...

kalau rambut panjang cam iklan syampu ke.. esem2.. tp kalo yg rambut panjang x pernah sikat.. sori ah.. haha..

tak semua lelaki sesuai berjambang dan berkumis.. hiks..

yang penting sekali.. kekemasan diri. ;)

aim-a said...

saye suke kalau rambut pjg...tp kalau maymay x dak rambut pun tetap saye suke..hakhakhakhak :p

berrykisses said...

yess , tak suka rambut panjang . errkkk..

iNsaN BiaSa said...

eeeii..gelilah bulu byk..hahaa...
rmbut pnjg tp smart n kemas xpe,kalu selekeh,mmg xbleh trima..

bro may,jgn selekeh tau,chik nk bw jupe ayah nnt..hahahahahhaha

Ayaq masak said...

aku geli bulu dada banyak..dgn bulu idung panjang tekeluaq-keluaq idung. iyakkerrr.

zonaku said...

hhhhhmmmmmmmmmm
kalau kemas x kesah la beb... ni bulu dada serabut, rambut serabut, mmg la iras2 gorila. sikit jer lagi nak jadi kingkong!

Liza Ramlee said...

amboi mamu... baguih hg nooo..

addyaholix said...

hebat sungguh berpantun.
nanti masuk pesta pantun la, ada berani?
haha!

orensangkuit said...

eh pesal takde lelaki berjanggut
wa suke hape kan..
lalala

Suka Bebel said...

satu ko lupa, depa ni suka cabut bulu yang kita ada.hakhakhak

@deyLL@ said...

tnpa lelaki...wanita tetap wanita..mueheheh..!!!

Neeza Shahril said...

tak boleh imagine la lelaki yang misai banyak tu. bila minum susu, melekat kat misai.. eeeee gelinyeeeeee...

@t00neY r00neY® said...

tanpa pompuan..siapalah lelaki kn...
ngeh ngeh ngeh

aslina said...

ehehe...
tu laa...

dalam terpakse nih...
kene gak admit...

tanpe lelaki sape la wanita...

huhuhuu...

shasha said...

errkk...tak suka bulu dada...geli...

Zabs said...

Salam May,
Jangan ikutkan sangat. Buat je apa yang patut. Mulut dan hati perempuan ni kekadang tu tak sehaluan...

SyazReA said...

Betul3x..siapala wanita ini, tanpa lelaki itu..huhu..

Lelaki itu, ku terima kamu seadanya dear..=) haha(sempat tu bg ucapan =P)

Shumierain said...

may..iyeker misai lebat tutup parut..ker nak bagi sama cam Dato' K..bole dpt bini cam CT

Tie said...

Hi hi ....Tie memang geli bab2 misai dan janggut tu...mujurlah hubby selalu trim je...kih kih !

Rya said...

Tapi semua masalah ni bukanlah sebesar mana
Kerana pompuan tetap akan menerima lelaki seadanya
Walaupun rupa lelaki tu macam beruang mahupun gorilla
Sebab tanpa lelaki....siapa la wanita..


HAMBOIH HAMBOIHHH

Anonymous said...

iklan loreal la pulok.. isk isk..

tp rase2 same je kot pompuan laki.. same mereng jek.. hahaha

pstt, bkn ko selalu tunjuk ketiak time dating ke?? pastu siap sikat lg bulu ketiak tuu kakakaka!!

ko jgn x ngaku.. x syg lebih kang?? haha

#cikanoy#

PanAdoL7e said...

hmm... sejak kawen nih... ayat lebih terbuka yer.. wakakakaka...

13may said...

honey bee: hips dont lie... :P

ez: hensem tetap hensem :P

imm: errr...errr...

aima: :P

shimi: itu yg tepat :D

iMa: ciss!!!! :P

nadia ady: rock rock! :P

cahaya: parut luka sebab kecik2 dulu nakal sgt...hehhe hehhe

benrauf: hehhe hehhe

farah liyana: lelaki sepi...hehhe :P

manje: salam kembali...saya sokong :)

shweet byatch: err...sorang ajer ker? hehhe hehhe

ie3za: tima kasih...so, bila bleh terima saya? ngeh ngeh ngeh >:)

noli: salam....sebab tu la kena menerima lelaki seadanya...hehhe hehhe :P

darlee zuris: hehhe heheh...mana kad? hehhe hehhe

amyz: hehhe hehhe...selamat hari wanita :D

tyra: waaa...baru aku sedar selama ni aku memang macho abis! :D

Lea dzahir: tak sempat nak shave :D

aima lagi: vavavavava :P

berrykisses: saya rambut pendek...smart dan hensem :D

insan biasa: uhuks uhuks...rasa berdebar debar plak...hehhe hehhe :P

ayaq masak: tu trademark...hehhe hehhe :P

zonaku: kingkong pun ada org nak...hehhe hehhe :P

liza ramlee: hehhe hehhe :P

addyaholix: hehhe hehhe...pantun ni tatabahasa out! :D

orensangkuit: waa...best best :D

suka bebel: oh! tatau plak aku...hehhe hehhe

@deyll@: wanita hari ini...hehhe :P

neeza shahril: hehhe heheh...kan cute gitu...hehhe hehhe

@tooney rooney: elehhh... :P

aslina: hehhe heheh

shasha: hehhe hehhe...no komen :D

zabs: salam kembali uncle...tu la pasal uncle...hehhe heheh

syazrea: errr...adakah lelaki itu adalah saya? *wink wink*

shumierain: misai tebai buat apa...poket tebai yg best! hehhe hehhe

Tie: hehhe heheh hehhe

rya: aikk??? tak puas hati nampak...hehhe :P

cikanoy: tu hobi...hehhe hehhe

panadol7e: ko dah kawen ker?? bila???

ajakrebyz said...

idola laki rambut panjang --> coreographer: ray redzuan.. I like ;)

ungu violet said...

tanpa lelaki siapalah wanita???


cessssssssss!!!

tanpa wanita lelaki pun takde!

*SiRibenMerah said...

hahaha..
yg aku tau.. diriku ini begitu berharga..
kehkehkehkeh =P~

hey...ini aku said...
This comment has been removed by the author.
hey...ini aku said...

may.. kau ni poyo la. asyik2 entry pompuan dan lelaki. cliche giler tau tak. tukar la may.. yg best2 skit. ni asyik layan jiwang raga jer. nak la berada di alam nyata jugak. wake up may! wake up! now go wash your face! and let's play with me.. hide and seek.

murnie sangat said...

beruang la besh sbb byk duit..(berwang hehe)..materialistik sungguh..

sally said...

hmmm..
siapalah lelaki tanpa wanita.

kerana raja ada permaisuri,
kerana suami perlu isteri
kerana anak rindukan bonda
kerana u boys suka berteman wanita..

8hb Mac - Hari wanita Sedunia!

ciPuding_7 said...

tanpa hang, aku tetap ada..
hahaha..

minimainimira said...

huih layann..
tp misai buat tutup parut?
hahaha parut apa nak ada tang bwh hdung tu?
wakaka

Mak Su said...

aduh duh duh
redha jer lah

:+:+: Ashikyn :+:+: said...

oh bukan ade bulu dade tu macho ker?haha...

misai laki jangan la lebat sangat. nanti minum sup banyak je yang terlekat.geli deyh~huhu.

yunakira said...

eleh....tanpa wanita lelaki mati kutu kot...hua hua hua...hye bro!

mek mok said...

yela, tp kalau tanpe pempuan, siapa lah lelaki ? tanpa angelina joli sape la brad pit ? hahahah

sue said...

cesss ..ada2 je lah ! :D

inna hayati said...

oh...oh....

bab ini memang tak boleh terima.
misai?
janggut?
bulu dada?

eeuuuwww.....

Qaseh Qasturi said...

hahaha...zaman muda2 sukala rambut panjang.. kalau muka dah kembang ..perut dah kedepan agak2 la yek...

lelaki macm mana buncit pon..botak ke... isteri tetap setia..yg lelaki je x perasan perut cm 8 bulan... tetap nk pasang 2-3....

bleckberry said...

salam en.may...
sori lah telupa pulak nak bg new url...ke sy ade prnah bg??
tlupa pulak...hehehe
thx 4 visiting umah yg x seberapa 2..

Anne said...

lamanya xsinggah sini :)

snm said...

tanpa wanita, siapalah lelaki :p

fiza said...

urm... pompoan mmg akan trima lelaki seadanya... hehehe... aku suka lelaki rambut panjang wes. nampak comey. hehehe... tp tak le panjang yang sampai bley ikat2 tu. huhuhuh... comeynyewww, tambah plak mata cepet2 skit. hahaha... >:)

atty's said...

tak kesah ade misai ke jambang ke..janji no kutu..

zh-ena said...

tak suka berbulu dada..geli

H i D a Y a (^_^) said...

=)

saling memerlukan antara 1 sama lain sbnr nyeeee

LiLoHoNeY said...

dan tanpa wanita siapalah lelaki :)

13may said...

ajakrebyz: errr...tak kenai :D

ungu violet: takde apa? hehhe :P

siribenmerah: hehhe hehhe..itu tak dinafikan :D

comment deleted: ???

hey...ini aku: hide and seek?? sounds good >:)

murnie sangat: adesss... :P

sally: kerana dirimu begitu berharga :D

ciPuding 7: eksen betoi orang kampung aku nih :P

minimainimira: ada....mana bleh cerita :P

mak su: bagus bagus :D

ashikyn: Ooo...minat yang berbulu dada eks? hehhe hehhe :P

yunakira: hahha hahha...hidup tak ceria kalau takde wanita :D

mek mok: tanpa ko disisiku...sapa la aku :D

sue: huhhu huhhu :P

inna hayati: hehhe hehe hehhe....janggut macho woo :D

qaseh qasturi: hehhe hehhe...saya no komen la..hehhe hehhe

bleckberry: no problem :)

anne: apa kabar? :)

snm: tanpa lelaki...wanita takde teman lelaki :P

fiza: ecececece...hehhe :P

atty's: hehhe hehe hehhe

zh-ena: hahha hahha haha

hidayah: lelaki kalau boleh nak perlu lebih dari satu :D

lilohoney: :P

pakcik said...

akum

mcm mana buruk pun laki tuh.. mesti ada yg suka..n mcm mana horror pun girl tuh..mesti ada yg ngayat.. pandangan berbeza buat dunia ni makin lawa...

Iznie Nadyra said...

heheehe...ske bace entri nie....comel ler....
tapi mmg btol pon pompuan selalu camtu...tapi dia niat baek ler...
nsib baek takde husband lagi..hehe
klu ada susah, kna bawa pi sekolah sebab sya kan still student...hehe

faridmw said...

salam... aku nak setuju juga.. hehehe

13may said...

pakcik: salam...tima kasih kerana singgah :)

iznie nadyra: bila abis sekolah? hehhe hehhe

faridmw: salam kembali...setuju tang mana tuh? hehhe hehhe

13may said...
This comment has been removed by the author.
purplechoc said...

iyo lah tu en. 13may :D

Yunus Badawi said...

ko ada bulu dada ke? Ada pompuan yg suka lelaki berbulu dada hehehe

arsaili said...

salam..ahahahah a good one la

Kipas said...

ala... klu dah suke... x piir dah sume 2... awl2 jerk berkire...

fiezafadilla said...

hm.....cuba bayang kalau perempuan plak ada bulu panjang2 mcm tu....
geren kene reject. aiyoo

K i a H R o N g G e n G said...

eerrkkk....no..no...noooo

13may said...

lama tak layan blog sendiri...hehhe hehhe

13may said...

purplechoc: tima kasih :D

yunus badawi: ada gak sikit sikit...hehhe hehhe

arsaili: salam...apa kabar sedara? :)

kipas: hehhe hehhe...lama lama suka laa...hehhe

fiezafadilla: bulu apa yg panjang nih? hehhe hehhe :P

kiah: cikyammm!!!! :D

kakLuna said...

panjang nya bulu ketiak boleh wat gayut beruang

sutera putih said...

ana suka sama itu lelaki rambut panjang,,,
tp bersyarat laa,,,
jgn lah yang cicak jatuh pun mati,,,
hahaha,,,

13may said...

kakluna: beruang ka gorilla? hehhe

sutera putih: waaa...ada taste..hehhe :P

Signorina Syima said...

ada duit, abg syg...
tak de duit, abg melayang...

perempuan skang materialistik..

rasanya ada segelintir perempuan yg berpendapat.. hidup sorang lagi bagus dari hidup berdua..

tapi aku perlukan lelaki...huhuuh

a.b geldofg said...

betul ckp ko..siapalah lelaki tnpa perempuan

hUmmY said...

may beruang! :))

ainguzzle said...

Tabah!

Anonymous said...

padi jemuran penuh sedulang
laguan bertampi bertingkah di laman
budaya warisan tinggi dijulang
kekal berumbi zaman-berzaman

berkepuk jerami jauh di bendang
buah berangan tangkainya rendah
andai kami dijemput bertandang
kecil tangan nyiru ku tadah

assalamualaikum, barisan pramugara MAS ingin menyertai pesta pantun untuk pertandingan yang akan datang. jemputlah kami untuk bertandang sebagai peserta. hubungi Bendahara Pantun MAS di emel:
putra_anjasmara@yahoo.co.uk

Related Posts with Thumbnails
 
Designer: Douglas Bowman | Di ubahsuai oleh: 13may