Saturday, March 21, 2009

174: Lepak lepak LayanKepala...

Bila lelaki lepak lepak sesambil rehatkan minda
Pompuan kata lelaki merapu sebab tadak keja
Tapi pompuan tatau lelaki bukan lepak semata mata
Sebenarnya lelaki serius memikirkan hal hal negara

Andai lelaki gelak ramai ramai masa dok melepak
Pompuan jaki kata lelaki keja nak memekak
Tapi pompuan tatau lelaki bukan saja nak ketawa terbahak bahak
Padahal lelaki cuma hilangkan stress dengan cerita cerita lawak

Bila lelaki lepak lepak sampai ke pagi
Pompuan kata tido terus kat situ, takyah balik umah lagi
Padahal lelaki bukan suka suka lepak sampai terbit matahari
Tapi nak tunggu mandi embun pagi, bagus untuk kesihatan diri

Andai lelaki gemar melepak malam malam buta
Pompuan dok bising kata lelaki buang masa
Padahal lelaki dok umah bukannya boleh lena
Otak jadi sempit tekanan jiwa, takut muda muda dah jadi gila

Oleh itu pompuan kena la berfikiran terbuka
Pikir la benda benda baik dan positif belaka
Lelaki lepak bukannya buat benda tak tentu hala
Cuma rehat rehat serta cuci cuci mata
Jangan la pompuan hanya tau nak pot pet pot pet saja
Ke pompuan sebenarnya jeles lelaki lepak tak ajak depa?

Ngeh ngeh ngeh >:P

83 comments:

13may said...

Lamanya aku tak updet blog...hehhe

Sori laa...byk keja 2-3 menjak nih...

tak sempat nak layan blog anda semua hatta blog aku sendiri..

insyaALLAH...ada kelapangan nanti, aku melawat anda semua :)

Btw, thanks byk2 kerana singgah di sini :)

Salam

Ryehanna said...

hehehe...sibuk sgt ka?

xpela,ni dh ada entry. terubat ckit rindu... =P

--

Xkisah pun lelaki melepak lama2 dgn kwn2 asalkan bukan laki aku! (sekali sekala xpela)

Muahahahah

--

Water Lily said...

Ye..ye..ko nak carik duit banyak nak pinang anak mami mana hahaha?

Maryam Abu Ahmad said...

weh sapa potpet2 kat encik tuh? :D

sutera putih said...

Ok2...xpe2,,phm2,,
hehe,,,
terubat dah windu skit ni,,,
p lah lepak2 ngan kengkawan,,,
xkkisah,,, janji jgn sangkut nagn kengkawan 2 dah,,
toin,,toin,,
wassalam,,,;)

lindosh said...

tu la hang dah lama tak ajak aku lepak kan kan kan

cebisan harapan said...

hahahahhahaha...
lawak2...
lama x singgah blog nie...
sebuk ke??
x pelah..
jgn lupa singgah my blog lak ea...

nabilah mangshor said...

akhirnya kembali dgn entry kreatif begini..hihi


sekali sekala lepak xpe la
kalau selalu
oh tidak !
haha
;)

Yunus Badawi said...

aku pi penang baru ni ingat nak ajak hang melepak kat kedai mamak tapi kerana hang dok sibuk, aku pi rumah kawan lepak sampai dekat pukul 1 kat rumah dia.

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

haha...

lain kali lepak kena ajak bro...baru syok...ni lepak sorang2 apa barang?

kalau masak..kena masak sorang2 plak kat dapur...LOL!

farah liyana said...

erk,
perempuan pon ada geng utk lepak gak,
tak perlu join geng lelaki.

haha

xD

iMa said...

Miahak3x
Lelaki memang
Pandai beralasan bahasa2x basi
Heehuu

~Cinta Cukulet~ said...

janganlah kita melepak..sesungguhnya melepak itu membuang masa...jom kita bekerja hehehe

Iliana said...

kalau melepak memikirkan masalah negara takpe..
jangan melepak yang menambah masalah negara dah la..

ade yg da kawin pun, masih terbawa2 tabiat melepak tu..masalah2

^ez^ said...

busy eh..sure ade org pot pet pot pet kat die ni.hihi..

sesekali lepak xpelah gak.ni hari2 lepak.dah pagi2 buta baru nk balik rumah, mau tak kena bebel.huhuuuu..

Kipas said...

yup... lekaki melepak... penuh dg isik... bkn kosong jerk... lalala~

~~Noli said...

saje suke2 nyakat en may..terima laa..hehe

iye ke lelaki fikir hal negara;
sbb lagak tak kene dengan gaya;
ade ke patut gitar sbgai perantara;
mulut plak duk pewit pewit pd si dara;

pompuan bukannye saje nk berkata2;
tp lawaknya macam tak ingat dunia;
cubalah bawak hormat sikit suasana;
ni tidak,kat tepi tembok masjid jugak acara bermula;

pompuan berkata tuk kesedaran si lelaki;
tapi lelaki ni susah sikit,degil tak terperi;
pompuan ckp sikit mula la nk angkat kaki ;
alih2 dia pulak bg nasihat katanya tuk kesihatan diri;

kalo kaki tu mmg suke marayau malam2;
pompuan ckp ape pon,senang2 je lelaki taram;
takut sgt kalo muda2 dah gila dan jiwa jadi kelam;
dah tu,bawak2 la duk umah bace quran, baca kalam;

pompuan xpenah jeles kalo yg dibuat tuh tak berfaedah;
sbb pompuan tau fikir dan bukan jenis main redah;
lelaki hati2 jgn sampai dpt gelaran sampah;
opsss..bukan nk mngata cuma nak ingtkan masing2 punya maruah;

sekian..hihi..peace yer en may =)

iNsaN BiaSa said...

ala..lelaki kan suka melepak..alasan je tu..

@t00neY r00neY® said...

xbest ke lepak ngan bini?

Alice said...

tak jeles pun. :P

shasha said...

tak jeles pun...kitaorang pun bole lepak2 dgn geng2 kitaorang tau...bweeeukkk~!!!

SyazReA said...

xder maknenye nk jeles pong....
en.13may jom kite lepak sesama la..hehe

S h i n o said...

jelesss la tuu..

kalau lelaki keluar mlm dia ckp bersosial, abis kalau pmpuan keluar malam tu ape??

:P

aim-a said...
This comment has been removed by the author.
13may said...

ryehanna: ada unsur unsur jeles di situ :P

water lily: hehhe hehhe...anak mami dah naik harga la ni akak...hehhe

maryam abu ahmad: errr...pompuan tu laa...hehhe hehhe :P

sutera putih: sangkut??? jeng jeng jeng >:)

lindosh: hang dah sombong...menghilang diri ntah ke mana...hehhe hehe :P

cebisan harapan: tima kasih kerana singgah :)

nabilah mangsor: jeles jeles :P

yunus badawi: lepak umah kawan lama lama? kesian bini dia...hehhe hehe hehhe

zara: masak kena ramai2...baru cepat masak...hehhe hehhe

farah liyana: tapi lelaki lepak sampai pagi...huhhuhu

iMa: errr...errr...cuba kamu positif sikit...hehhe hehhe :P

cinta cukulet: a'aa...keja melepak...hehhe hehhe :P

Iliana: pikir masalaha negara...hehhe hehhe :P

ez: hehhe hehe...malam melepak...siang membuta..nikmat nikmat...hehhe hehhe

kipas: hehhe hehhe

noli: wah! kamu boleh jadik sparing partner saya nih...hehhe bhehhe...errr...bila nak kasi number phone? boleh gak sms time boring boring melepak...hehhe hehhe

insan biasa: chik...ko ngaku ajer la ko nak ikut aku gi melepak kan? hehhe hehhe :P

@tooney rooney: bini takde nak ajak lepak...hehhe hehhe

alice: elehhhh... :P

shasha: jom join korang melepak? hehhe hehhe

syazrea: ehem ehem...jom ;)

shino: pompuan kuar malam...tu lari umah...hehhe hehhe

aima: lepak ngan wife dan anak2...tu namanya makan malam cek oii...hehhe hehhe :P

sHwEeT ByAtcH said...

yela tu... sebok memanjang...
xleh dijadikan alasan ni... :P

Pewaris Reformasi said...

lepak jangan sebarang lepak,
bini nampak jenuh dikapak!

lepak jangan sebarang lepak,
salah siul makan penyepak!

lepak jangan sebarang lepak,
tak kerja nak bagi makan apa kat anak?

pudding pie said...

lama x lepak2 dgn member..
hehe..

sekali sekala pe salahnya..

p0tpet p0tpet said...

yessszaaa~
itulah die..
pompuan pon nak gak lepak lepak ngn laki laki..
ape laki laki ingat laki laki aje yg bule melepak?
pompuan p0n nak gak?
=)

p/s: nti nak lepak..jgn lupe jemp0t ok?=)

kawaii_desu said...

sorryla kita dah lama tak mai

but still bua lelaki2 ygsuka lepak,hangp semua takdak rumah ka??

huhu

aslina said...

err...embun pagi baik untuk kesihatan eh?

nak cube gak ah... =p

yOnnA said...

pompuan jeles ngan bola la tu bro :p

eh bila nk date ni?
harap dok senegeri je haha
mcm la penang tu besaq sgt :p

:+:+: Ashikyn :+:+: said...

lame tak singgah bace blog ni. rindu plak. lols!

A t i Q a h said...

Wah gitu kat komen Cik Noli. Anda memang rock lah. Haha.

13may said...

shweet Byatch: hehhe hehhe...byk benda nak buat la cek...hehhe hehhe

Pewaris reformasi: sekrg keja lepak pun masuk duit...hehhe hehhe

pudding pie: join? heheh ehheh

potpet potpet: ok...jgn dok potpet potpet plak...hehhe hehhe

kawaiiDesu: hehhe hehhe...aku pun lama tak blogging...hehhe hehhe

aslina: jgn la cuba...kang selsema...hehhe hehhe

yonna: lepak kayu jom! hehhe hehhe

ashikyn: hehhe...rindu penulis ker??? hehhe heheh

atiqah: anda nak sms ngan saya gak ker??? hehhe hehe ;)

Ayaq masak said...

jeles? ahaha buang karan ja.

Lea Dzahir said...

hehe... lenkali nak lepak tu ajak ppuan skali.. baru depa tau.. :) lepak memalam tu syok jgak.. lama x lepak cam zaman blajaq dulu.. huhu~

zino said...

orang lelaki kelebihan dia melepak hehe

Shumierain said...

ala org lelaki ni lepak2 sambil gelak2 sebab ngumpat org pompuan kan..sbb 2 la korg xnak invite org pompuan lepak skali..

ParTy PrinCesS said...

hehe...cuma lepak2 cuci mata eh...
syok gak, kan :)

minimainimira said...

semua alasan boleh diterima kecuali yg nak mndi embun pagi tu..
isk mmg tak boleh terima smpai sudah..

tehais said...

13 may,

Thanks :)

.fatin nabila. said...

agakla lama xupdate blog..
kamo kerja apa ea enchek 13 may?

ajakrebyz said...

lepak bawak bisnes bagus takpa.. ;)
jgn makin lepak makin papa kedana haha

Neeza Shahril said...

nak lepak.. lepak la.. tapi time kita nak lepak lelama dengan kengkawan kita.. jangan bising pulau tau... ;)

hUmmY said...

lepak ngan membe sampai keras bontot..

mmg sgt feeeeeeeeeeeeeeel ok?

Princess Liyana said...

hehe nasib tak update..ahaks..lelaki bz fikir kan hal negara??haha yolah tu ;P

sue said...

oooOOOOooooOOOOooo...amboiii.. hahah..

manje said...

bz bz... pk kan hal negara eik???
hoho dasat la awak may...

PanAdoL7e said...

best tul lah lelaki ini...

13may said...

ayaq masak: aikk??? jaki nampak :P

Lea Dzahir: hehhe heheh...layan :D

zino: a'aa...tenangkan fikiran :D

shumierain: mana ada ngumpat...kutuk sikit sikit saja...hehhe hehhe

party princess: marvelesss!!! hehhe hehhe

minimainimira: hehhe hehhe...jom berembun...hehhe hehhe

tehais: :)

fatin nabila: keja lepak malam malam...hehhe

ajakrebyz: lepak buang karan...hehhe

neeza shahril: hehhe hehe..jgn la lepak lama lama...kesian kat lelaki..hehhe

hummy: isshh ishh ishhh...anak sapa la nih... :P

princess liyana: tak caye ker??? hehe

sue: :P

manje: tau takpe...hehhe :P

panadol7e: ngeh ngeh ngeh >:P

Rya said...

jeles apa?
aku join lepak sebelah meja hg nnt.

Masy said...

ade kee embun pagi baik utk kesihatan?? doktel rijek mana laaa yg ko dgr ni heheh

wani said...

Lelaki nak lepak memang tak salah...
kalau pompuan memekak tu mesti bersebab...
Mana taknya hari2 lepak tak sudah-sudah...
Sampai lupa tanggungjawab...


13May pun mesti kuat lepak kan...

intan.dayana said...

haha~
jeles la sbb laki x ajak lepak same..lepak sOrg2 dea je..mane bule..kitOrg pOn nk jOin jugak..hiks~!

Fadiyana (errrr..pinjam nama adik aku) said...

hummmm..en may memang...kejap on kejap off.

nadia-ady said...

laki lepak bincang pasal masalah negara? hahaha..macam tak caya je :P

reeF said...

yelah kamu.
pandai la kamu putar belit fact.
huh.

ixora said...

haha...pompuan pn ader gak yg mcm tuh en may...skali skala xpe, sonok...ngeteh sampai 1-2 pagi, ok la kan...jom leh en may kita ngeteh sesama..huhu..=P

wawapinky said...

ooo patut la dier dh lame x update blog dier,rupe2nyer sbk melepak ngn kengkawan .huhuhu ..ni tulis berdasarkn pengalaman ker?ermmm sebnrnyer org pompuan tak kisah leleki ni suke melepak tp masalah nyer buang mase jer, baik diorg tlg bini ker mak bpak ker kat umah tu ,berfaedah la skit..klo melepak 2 leh wat duit x per gak.. klo cmni mmg la pompuan suke ..snang skit..leh la pompuan tumpng senang ckit ..huhu

Mak Su said...

nak lepak tu, ajak2 ler...jgn ler lepak uols jer :)

atty's said...

ko bz ye..
kty tak jeles..org lepak2..nie..sbb kty ngn hubby..selalu sgt lepak nie..

Siti Nurhuda Husna Zulkarnain said...

incik 13may..
ade award utk kamu..
sile amik akt link d bwh..
wajibul! hoho..
trimas~ (^_^)

http://sitinurhudahusna.blogspot.com/2009/03/award-from-hira.html

Farah Aminuddin said...

err.. cube define sket mcm mana cuci-cuci mata tu. haha.. mcm mane la si pompuan tk potpetpotpet. hikhik

13may said...

rya: bila la nak lepak semeja ngan aku nih?

masy: tu tok bomoh yg kata :D

wani: tak...kita dok buat group discussion saja

intan dayana: hehe hehe

fadiyana: ko rindu aku ker beb? hehhe :P

nadia ady: percaya laaa...hehhe

reeF: jaki nampak :P

ixora: sampai 1-2 pagi takpe...jgn sampai azan subuh dah laa...hehhe hehhe

wawapinky: tekanan jiwa dok umah lama lama...hehhe hehe

maksu: takpe ke maksu join lepak sampai pagi nih? hehhe hehhe

atty's: hehe hehhe hehhe

siti nurhuda: thanks :)

farah aminuddin: errr...gosok gosok mata...silap tulis plak...hehhe hehhe :P

ad3ck said...

jom lepak sekali! ;p.

CAHAYA said...

embun elok ke? haha. sabar je la. dah2 balik!

mylife said...

kesimpulannyer masih sama, alasan semata... ada je lah jawapan...

but then, aint we all? ;p... hehehehe...


p/s tanya sket, its a reverse role, then wud boys just accept it without complaining the same? hiks

Max J. Potter said...

ei, sape pulak yg jeles dgn laki yg lepak tak ajak tu?

sultan said...

ala... pompuan lepak ngumpat kat umah jiran sebelah kiteorg takde hal pun. haha...

Darling said...

aku lagi suka melepak tanpa laki ikut. sebab nanti kalau keluar cite tak sepatutnya, adalah sangat membahayakan kesihatan hehehe

Heartless Devilish said...

hahahahaha... kelakar tol kesah lepak nie... aku tak sker lepak sgt ngan dak laki.. sbb topik dierorang kekadang wat sakit jiwaa....
tak pasal game.. pasal kete.. tak pasal kete..pasal ppn..

IEYNA said...

nak join lepak gak arrr :) bohsan ni...hehhehe

Adry said...

so jangan bersangka buruk ngan lelaki... hehehe

Adry @ http://www.adrysabry.com

Fadh said...

bayangkan kalau org pompuan epak kat kedai kopi sambil main dam aji...

Qaseh Qasturi said...

lepak le suka hati..lepak sampai pagi...

sok2 jumpa pontianak baru reti nk dok umah....

Mya said...

aku rasa aku fikiran terbuka. hmmm...

diHa said...

hikhik.. jeles sbb die x ajak tu slh satu sbb kot.. sbb selalu nye mcm ajak2 ayam je.. bile die ajak, kite ckp nak ikot, pastu die ckp "xpe ke dok semeja ngan kawan2 sy yg mereng??" haha.. dari situ sy kne phm sendiri je la. die ajak2 aym la tu.. tak suke.. hahaha.. tapi xpe.. jgn si dia buat bende lain sudah.. =)

13may said...

ad3ck: line clear :D

cahaya: hehhe hehhe...

mylife: objection! hehhe :P

maxJ.Potter: hehhe hehe :P

sultan: betul betul...hehhe hehhe

darling: hehhe hehhe...aku paham :D

heartless devilish: tu tergolong dlm masalah negara la tuh... :P

ieyna: number phone plsss...hehhe hehhe

adry: apa yang penting...kerjasama :D

Fadh: hehhe hehhe...tatau laa...hehhe

qaseh qasturi: hahha hahha hahha

mya: bagus bagus :D

diHa: hehhe heheh...kan??? :P

munirah said...

jeles r..
lepak tak ajak sekali.
hehehe

Juhaini Fauzi said...

rasa rimas ke dgr perempuan pokpek?? well, org kata xkan hon keta nk bunyi xpsl2?? hehe..
ala cam le lelaki xreti pokpek2x.. bukan semua pompuan ske pokpek and bukan semua lelaki yg xreti pokpek.. hihi... setiap manusia berbeza buktinya jeng3x cap jari.

aNIe said...

May...memang lama tak update blog...sampai bila update akak pun dah jauh ketinggalan...hehehe

Lembab ke akak ni...? :P

Pandai aje eh cakap ompompuan lembap...diorang tu cuma teliti...tak macam laki...main asal boleh je...

sickchild said...

hah seb bek akmall jenis tak melepak.
sayangggg akmall kuh =))

Related Posts with Thumbnails
 
Designer: Douglas Bowman | Di ubahsuai oleh: 13may