Monday, November 24, 2008

161: Lelaki dan beg tangan...

Pompuan dengan beg tangan
Memang tak dapat dipisahkan
Namun kadang kadang lelaki heran
Apa la yang best sangat kan

Lelaki sebenarnya bukan nak peduli sangat pun
Tapi pelik beg tangan pompuan yang bertimbun
Bila sales, pompuan sikit punya pulun
Beli banyak banyak simpan jadi tukun

Lelaki sebenarnya juga memang tak kisah
Beg tangan dan pompuan, dah memang lumrah
Tapi bila pegi jualan murah
Semua barang barang, kesian lelaki kena bawa dan punggah

Lelaki juga kadang kadang memang tak peduli
Pompuan bawa beg tangan ke sana sini
Tapi masuk tandas, kat luar di suruh lelaki berdiri
Pegang beg tangan, hilang la macho lelaki tu nanti

Lelaki juga bukan nak bising bising
Tapi kadang kadang lelaki pening
Ikut pompuan pusing pusing window shopping
Area beg tangan juga pompuan dok ajak keliling

Begini nasib orang lelaki
Tegur karang, kecik hati nanti
Tapi kalau biar makin menjadi jadi
Beg tangan jadi senjata pompuan buli lelaki


ps: Nasib baik comei...hehhe hehh :P

150 comments:

yOnnA said...

beg tgn pulak!!!!!
HAHAHAHHA

hari tu baju

haihhh..

eh.
tu la tugas lelaki ok :p
tolong menolong dpt pahala,bro hahah

Water Lily said...

Akak dah kawin baru ada beg tangan tau hehehe...

manje said...

salam may

hehe soalan tu jugak penah bermain di fikiran kita tau... nape lah beli nak g shopping kite mesti nak pegi area beg tgn ngan kasut... adeiii tapi tu la... byk daya tarikan kot kat situ... mana tahan hehe

faridmw said...

salam..
lelaki suka berkhidmat untuk pompuan...
tu yang laki suka jadi sukarela... hehehe

Eida said...

bagus apa.. dapat menjana ekonomi negara..

cuteaslina said...

err...nampak gaye cam kene tukar jantina je nih...err...saye kurang minat la sume tuh...owhh...ape la nak jadik...

*SiRibenMerah said...

hehehe..
cool ape lelaki tolong bwk beg tgn pompuan.. barula nampak sgt kejujuran lelaki itu menjaga duit si perempuan agar x abes di joli.. ahaks =P~

*ada luahan tersirat dan tersurat di entry neh.. da bape jenis beg tgn si dia suh u bawak?? sure kali neh punye ada riben2 kan.. hikhikhik.. tuh psl luahan perasaan =P~

lindosh said...

lelaki jgn galas beg tangan perempuan

aku geli tengok

setakat nak tlg pegang kira ok. jgn buat mcm nyah plak

Noor Amin bin Ahmad said...

oh, that's cool!

hahaha...kau memang sempoi!

* saya masih menghormati perempuan :)

Luth Textile said...

aku angkat je beg tangan pompuan..suruh pegang, aku pegangkan.. hilang tak macho aku?

@LiYaNNuaR said...

ala... sekali sekala.. apa salahnya dok pegang beg tangan, kan... dah nama pon beg tangan... di tangan la diamnya... lain la kalau beg pinggang segala... hikhikhik... tanda kasih sayang lah!!!

psttt... kdg2... suh gak che'aben pegangkan... berat lah!!! ha ha ha

sHwEeT ByAtcH said...

i alwea wonder apa perasaan lelaki bawa beg tgn pompuan...

ade terlintas nak uat survey gak...

apa perasaan anda ? :P

nadia-ady said...

err...nasib baik tak berapa suka bawa beg tgn. So,tak kene tempias dengan entry ni :P hahahaha

risanur said...

bukan semua lelaki pun kena buli pegang beg tangan pompuan...risa 'jarang' buli hubby risa utk pegang pun..cuma sekali sekala je kalu keadaan memaksa...

Jard The Great said...

uits.. aku takde beg tangan pong..

S h i n o said...

Perempuan memang hantu beg.
kalau dah ade anak lg beso beg tangan die sbb nak isi botol susu dan sebagainya.. HAHAAHA

Biasa ahh..beg tangan xlari dengan pmpuan.. :P

Rya said...

aku sopim tak pegi area beg tgn & will never ask u to hold it, then jomla ajak aku p sopim..

tu pun kalau si comei tu tak marahla..ekeke

13may said...

yonna: hehhe hehhe... :P

water lily: errr...ada bape bijik beg tangan??? hehhe :P

manje: salam...tu la pasal..huhhu :P

faridmw: salam..sib baik comei :D

eida: iyer la iyer laa..huhu :P

cuetaslina: waaa...mcm tak caya... *wink wink*

siRibenMerah: hahha hahha hahha...kita tolong ikhlas :P

lindosh: hehhe hehhe...aku lagi la geli :P

Noor Amin bin Ahmad: hehhe...tima kasih :)

Luth Textile: aku percaya..ko masih macho :D

@liyannuar: haaa...dah agak dah :P

shweet Byatch: rasa hensem dan cute ajer...hehhe :P

nadia-ady: sib baik..hehhe heheh :P

risanur: hehhe hehhe...bagus bagus :D

Jard The Great: errr...kamu pasti kamu seorang pompuan??? hehhe heheh :P

shino: tu la pasal bro...tatau nak komen apa dah :D

rya: waaa...bak mai number phone...hehhe hehhe

mebby said...

hehhehe..dlm beg tangan pompuan dah mcm 7 11 tau..besa lah u name it u got it..tp utk kegunaan dan kesenangan org lelaki gaks..so layan jew la...

kasut-gombak said...

aku xde beg tangan.

aku galas timberland je. wahhhhhhh!

[ a L i y a ] said...

beg tangan memang best,huhu,nak isi semua ok ape,lg besar lg cun,hikhikhik,tp xdela suh laki bwkkan,in case ade hal aje,kweng3,x hilang macho pun

^ez^ said...

hehehee..beg tangan plak die kena buli eh?ish2..sian tul la kt hg ni may. hahaha..

fiezafadilla said...

kalau tak pakai bj tak matching beg, nnt ada mata2 pempuan lain main jeling2, ngumpat2 belakang. laki apa tau.
hahhahahaha...

hey...ini aku said...

serious aku ckap, aku hanya ada satu beg tangan yg buruk kaler hitam. selagi tak ptus tali dia aku pkai sampai lunyai.nk kata kedekut, bukan aku.tak pun aku hanya bwak purse dan handphone jer. tak payah ada pembantu nk pegangkan hand bag. mungkin aku tak suka layan benda2 tak masuk akal. hehehe..
point dia. tak semua pompuan macam tu lah! kau pepandai je tau may!

jiji najiy said...

aku xde handbeg..
mslhnye bf aku bising soh pkai handbeg...cane tuh?

jaketbiru said...

... kasut pun.. se almari maaa...

mim.ya.ra.alif said...

hobi aku kumpul beg tangan... x kira mahal ke murah ke mmg aku suka..

salunya kalo beli benda yg aku suka.. aku guna duit sendiri jek.. xkn sshkan org lain

wakakakaka

QASEH QASTURI said...

saya beli beg tangan setahun sekali ..setiap kali nk raya....pastu pakai lah setahun...
padan ke tidak ngan kasut @ baju...acik x kisah...

green apple said...

oi, aku shopping sebab nak dapatkan paperbeg dia tu je la.

JamOren said...

biasa lah..kalo lelaki cuci mata tgk aweks2 cun lg mantap, pempuan cuci mata ngan hand beg ngan kasut ler...hehehe...

blokdrive said...

nasib baik my future wife tak suka beg tangan.. huhuhu..

ain fadzal said...

wow...

13 may pakai handbag ke? boleh pinjam?

Cik Som said...

Husband aku panggil beg tangan aku guni. Cett beli sket punya mahal, adakah patut dia panggil GUNI. Tapi, kalau p jalan-jalan.. GUNI nilah dia tumpang letak segala benda. Hampes sungguh!

cikdinz said...

comel yeik..amek kao...

mrblind said...

bagus beg tangan perempuan ni..gua selalu letak handphone.. rokok..kuci kereta gua dalam tu time pergi jalan-jalan..senang kosong poket gua..

Ayaq masak said...

beg tangan aku ade satu je. eh dua. tapi aku pakai satu je.

CAHAYA MATA said...

kalau lelaki ditakdirkan pakai lipstik dan powder-pack, tentu beg tangan lelaki lebih vogue dari perempuan..

ehekkk...ehekkk... ;-p

shasha said...

hahahaha...tak penah suh en black pegang hand bag kite...ilangla kemachoan dia nanti...kih kih kih..sbb kita pun selalu kutuk lelaki yg bawak beg tangan gf/wife dorang...

Neeza Shahril said...

dalam beg tangan lah segala mak nenek nak di simpan.. kalau beli yang cepat koyak, habis berterabur masa jalan... lelaki jugak yang malu..

tka gitu Encik 13 May?? hehehh..

cemut said...

haha sume xkena ek ko ni..
ala kalao awek bawak beg besar2..
si pakwe gak tumpang tarok rokok la..itu la ini la..cis. tol x?

Mak Su said...

ooh? beg tangan comel ek... lepas ni nak beli beg tangan jenama 'ford, built it tough'

~Eila @ Along~ said...

beg tangan sebagai senjata ler..kot2 org laki kacau..cepuk je terus..neway..neg tgn bg lelaki pegang..senang..takle kena copett...

Masy said...

may², bagi laa aku sebijik henbeg.

Suka Bebel said...

itu lah pasal! semalam baru borong tapi ari ni dah pusing keliling lagi nengok design baru.yang beli semalam tu plak lum pakai lagi, kena tunggu ari yang sesuai dengan mood n kaler baju.ntah apa2 org pmpuan ni

violet said...

awat subject lelaki dan beg tangan?

bkn wanita dan beg tangan?

nk wat cm mn enchek may oit, pompuan byk benda nk boh dlm beg tgn

lainla enchek may, personal things gulung dlm kain..kan, kan... :D

Nunn said...

perempuan dan beg tangan memang sinonim....

~dARlee zURiS~ said...

be gentleman lah sikit
kan bro??
ngegee..

beg tgn tu lah yg dok menyumbat
harta karun laki2 tu
laki..mana mau bwk beg
haih..

syida said...

ha3..beg tgn pmpuan tlg isi brg lelaki r..cth brg bro..'rokok'..hehe

Cik Sar said...
This comment has been removed by the author.
Cik Sar said...

eh ok apa pompuan bawak beg tangan.. yang x tahan,kat opis lama dulu, ada lelaki bawak beg tangan, brand LV lagi..pelik..pelik..

muadzlife said...

yang penting beg tanganku lawo...ahaks..

Babe said...

aku lagi kesian


beg sekolah je:P

dyana said...

aku tak pakai beg tangan. tak berminat. layan sling bag je. tapi haram aku nak kasi boifren aku pegangkan kalo aku nak masuk toilet pon. nanti macam2 dia nak tengok.

p/s: salam singgah.

taichee~@! said...

1. Aku suka beg tangan yg praktikal seswai utk 2/3/4 in 1 terus.

2. Ko ni terlalu general la. Patut ko list kan, beg tangan Tote ke, satchel ke, dan tah pepe lagi klasifikasi (aku pun tatau sbb aku bkn pencinta handbag)

3.aku jenis pakai bagpack. senang bwk laptop kesayangan dan segala bala dlm tu

Maya said...

beg tangan memang tak dapat dipisahkan dengan pompuan.. ia merupakan rahsie dan lambang wanita..sebab tu..dalam beg..ade beg..dalam beg tu ada beg lain pulak..ibarat wanita..so mysterious, deep and profound giteww..

NONIE AZIZ said...

hat ni aku tak setuju...aku ngan laki aku.. dia yang banyak beli beg...kalau pi shopping tak de nye dia nak kelek beg2 tu...koser dia...letak je dalam troli...kalau tak troli gantung jer kat stroller anak aku...ni apa kes....muahahha...

tasikmerah said...

beg tangan gua mcm poket doraemon. macam2 ada... ha ha.




.

orensangkuit said...

ape guna ade sang lelaki kalau tak bleh pegang kan..yo dok???
tolong menolong nama nya tu lagi afdal kalau sang lelaki bayarkan sekali harga beg tangan ituh..

yippieeeeee

tu la besh jadi pempuan..lelaki jgn jeles okeh..

farha ; annie said...

beg tgn?
ahaha
:D

ungu violet said...

geli tgk laki bwk beg tangan awek die!

zonaku said...

may
lps ni hang buat pasal gincu n eye shadow lak tau...!

x pun pasai barang2 kemas....

zonaku said...

kalau x pasai kena marah soh bawak henbeg... alamat sampai la aku pjalanx bawak beg....
leceh, satgi aku tinggai merata2

zonaku said...

geli ja tgk org laki pegang henbeg.....

zonaku said...

tp la ni kalau bukak henbeg aku.....
ada la ala² poket doremon

cuteaslina said...

saye yakin betul...saye nak tag anda...wakakaka!!!

p/s: apahal lak tak caye?
huhuh...

KAKTINY said...

tapi kengkadang.. dari beg tangan tu ler kuar beg duit dan banjer kaum laki tu makan dan beli barang gak kankankan... uuuuuuuu....

a Q r a m said...

tepat skali ni...ckup heran...
tp ayat laaaaast skali tu xle bla..kekekeke...

Genie said...

ehem!! eleh ye ke tak kisah!!
=p

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

hehehe...

bawak bag tangan...

tak selalu...

pernah tak lelaki bawakan?

ermm...

tak pernah plak seseorang bergelar kekasih bawakan...[single mana nak carik perkara ni zara oittt..]..

if kengkawan lelaki bawakan, ada la..dorang tak kisah, sebab dorang tumpang barang dalam itu~

haha~

SyazReA said...

sabo jer ler....

noorafzan said...

ahaaa..
betul tuh?
aku yg pompuan nih pun pon pelik ngan pompuan nih..haih..

aku x suke pakai hand bag..
semak bahu jerk..huhu..
baek masuk wallet n hadphone lam pocket..
bebas..n selamat..

fiza said...

aku mls nk komen ko nyer topic... sebab ada ja klu kita dh nk jdkan alasan kan... but ko nyer "p/s: sek bek comey tu..." hehehe...

senang jew... biarla topic beg tangan ke, baju ke, kasut ke apa ke... dh lelaki tu yg sudi... sendiri mau ingat la kan... hehehe...kt comey... apa slhnya tolong menolong... hehehe... klu sku kuar ngan ko, bukan takat handbag, aku bg ko bwk beg galas n beg laptop sekali... baru tau macho ke x macho... ehehhe... gurau jew okes :)

aim-a said...

may..ko nak tau tak nape ade pompuan suh laki bwk henbag..? sbb nak suh semua org tau yg lelaki yg bwk henbeg tu dah berpunye..gf ke laki org ke tak kisah..yg penting dia x available..so..org nak ngorat pun pk byk kali...hehehhehe..itulah yg tersirat tau..:p

azie said...

ngeh ngeh ngeh

MR.Z saya tidak pernah merungut untuk memegang beg saya ketika saya sibuk memilih barangan,ahahah

μάγά said...

suka dengan poem ke??
x kisah lah... tapi menarik and kreatif...
banyak sungguh komen2 rakan2...

kel@mbu said...

pepatah seperti isi dengan kuku bleh la digantikan dgn, seperti pmpuan dgn beg tangan..

sUe said...

mana satu lagi baik?

perempuan kata:

"yang, tolong pegangkan beg tangan?"

atau

"yang,tolong bayarkan semua barang.beg tangan tertinggal dalam kereta."

kira oklah prmpuan suruh pegang beg tangan jek...hehe... =P

eiza said...

tak suka ok tengok lelaki bawakkan beg tgn pompuan!!!!
please la.. huhu..

13may said...

mebby: tu yg suka pompuan ada beg tangan tuh :D

kasut-gombak: ecececece :P

aliya: beg tangan tu ada byk rahsia tau :D

ez: errr....errrr...

fiezafadilla: OOoo...patut laa...hehhe

hey...ini aku: waaa...ni yang nak suka nih *wink wink*

jiji najiy: oh! tu dia nak tumpang barang2 dia la tuh...hehhe hehhe

jaketbiru: hehhe hehhe...betul betul :D

mim.ya.ra.alif: waaa...ada plan nak buat jualan murah tak??? hehhe hehhe

qaseh Qasturi: waaa...bijak berbelanja :)

green apple: ok..alasan di terima :)

JamOren: hehhe hehhe...mental theraphy yea..hehhe

blokdrive: hehhe hehe..maintain maintain :D

ain fadzal: line clear..bak mai nama penuh, alamat, number IC serta gambar berukuran passport satu :D

cik Som: hehhe hehhe hehhe

cikDinz: tu la pasal..hehhe hehhe

mrblind: lu memang briliant! :D

ayaq masak: bila nak beli baru punya??? hehhe hehhe

cahaya mata: errr...err...hehhe hehhe

shasha: kan dah kata...hehhe hehhe

neeza shahril: ok laa...terpaksa sokong..hehhe hehhe

cemut: hehhe hehhe...sib baik comei :D

maksu: hehhe hehhe hehhe

eila@along: ok..satu alasan yang baik :D

masy: errr...tolong pegang bleh laa..tapi ko comei kan??? hehhe hehhe ;)

suka bebel: kah kah kah...aku no komen laa...hehhe hehhe

violet: gulung dlm kain tu klasik :D

nunn: hehhe hehhe hehhe

darlee zuris: errr...errr...tak terjawab komen anda :D

syida: gunakan kemudahan yang ada :D

comment deleted: ???

cik sar: err...confirm ker dia lelaki??? hehhe hehhe

muadzlife: hehhe hehhe..iyer la iyer laa.. :P

babe: waaa...lagi byk barang bleh sumbat :D

dyana: hehhe hehhe...biasa laa...buat spot check :D

taichee: hehhe hehe...mana aku nak tau jenis jenis beg tangan tuh...hehhe hehe

maya: hehhe hehhe...dlm beg ada beg...saya sokong 100% :D

nonie aziz: errr...errr...tu isolated case..so ko patut berbangga :D

tasikmerah: hehhe heheh...no komen laa :D

orensangkuit: elehhhh :P

farha;annie: hehhe hehhe :P

ungu violet: errr...errr...hehhe :P

zonaku: hahha hahha haha

zonaku: ko ni pelupa nih :P

zonaku: hehhe hehhe

zonaku: waaa...henbeg baru ker??? hehhe hehhe

cuteaslina: hehhe :P

kaktiny: errr...errr...sekali sekala ajer akak :D

aqram: hahha hahha hahha

genie: betull... :P

zara: waaa...kesian kawan ko kena buli...huhhu :P

syazrea: cool cool :D

noorafzan: kalau pakai baju kurung camna??? hehhe hehhe

fiza: waaa...jenuh la aku...huhhu :P

aima: ko memang bijak! tapi lelaki ni......takleh citer...hehe hehhe >:)

azie: mana berani merungut depan depan...hehhe hehhe hehhe

uaya: thanks for dropping by :)

kelambu: hehhe hehhe hehhe

sue: hehhe hehhe...dasatnya...hehhe hehhe :P

eiza: hehhe hehhe...

K i a H R o N g G e n G said...

mak pitam...harharhar

Mummy Rizq said...

aloo.. beg tangan tu jugak ler jadi tempat penyimpan barang barang si laki tau...!!!

Qaseh Qasturi said...

mmg selalu singgah..cuma jejak x bertapak..:)

ungu violet said...

hahaa..mesti awk bwk handbag awek kan?kan????

euwwwww!

Cik Zura said...

uihkzz... kena jer segala barang ko buat entry...baguh la...

Liza Ramlee said...

alarrr.. baru shopping handbag dah pening2.. hehhehehe..cuba kalo ajak gi shopping barang2 p'puan yg 'pakai dalam2 nyer tu'.. hahahah.. mau lari apa...
hehehehhe.. relax arr may, lawak jer.. heheheh

Yunus Badawi said...

Setuju apa you kata. Itulah saya bawa isteri pergi Bogor tempat jual tas tangan bagi dia shopping giler2. Nak skor point dgn org pompuan. Senyum dia sampai telinga!

etomyam said...

best sungguh best

theconfused said...

aku mmg comel... hahahahah..

ko nehh.. tlg pegang jap pon mengira.. abih, segala kunci keta apatuh pandailak suh dia simpankan.. :P

axim said...

lelaki memang besar pengorbanannya..hehe

Cik Mira said...

beg tgn dan wanita tidak dapat dipisahkan. lps tu

"bang, tlg pegang beg tgn ayg kejap"
"humang aih berat nye. apo yg ayg isi dlm beg ni"

bukak beg
fuhhhh
mcam macam adaaa
hahah

linda said...

aku tak penah ok suh mamat mn2 pgg beg aku..

buruk upanya..

Anonymous said...

hangbag ngan org pempuan tak dapat dipisahkan ok...

pempuan bujang - handbag kecik
pempuan dah kawen - handbag sedang
pempuan dah ada anak - macam sarung guni

wakakaka!

KC lah who else..

fatiyahh said...

baiklah,
bab yang beli beg tangan buat tukun tu aku terpaksa mengaku la.
:)

Signorina Syima said...

itu lah nafsu pompuan. nasib baik nafsu kitorang kat shopping. biarlah beg tangan jadi tukun...

eleh... kalau tak de beg tangan, orang lelaki bising gak. selalu lelaki jugak nak menumpang rokok dia lah, kunci kereta dia, wallet dia lah.. tipu la kalau tak tumpang langsung....cit!

hUmmY said...

mekaseh!

aku mmg comel!

ahahahahaha!

ezu said...

wah..
beg tangan ye?
bile nk blikan utk kte??
hihihi..

sgt perihatin lah de ney..
seme ttg pompuan d belek2 ney..
terharu ;)

Heartless Devilish said...

hahahaha...adeh..terasa
aku ada memacam jenis beg tangan..

Tie said...

Hmmm beg tangan...Sejak kahwin ni memang tak boleh tinggalkan beg tangan..macam2 ada kat dlm tu..susahlah kalau tak de..hu hu..

DeeN said...

Bila aku teringatkan satu peristiwa neh, yg dah lama berlalu neh, benci sungguh aku dgn beg tangan. Kalo buleh, aku nak hapuskan beg tangan dalam dunia neh. Tapi bila pikir2 balik, satu keperluan apa. Dan, hei, beg tangan boleh dijadikan senjata apa. Kan, kan,

Hi, MaY.
:]

tun teja said...

beg tgn tu penyeri tauu..
nak letak lipstik, bedak, mcm mcm lagi. supaya sentiasa berseri seri.

berseri2 untuk kaum lelaki gak!!!

.. faizuRa .. said...

beg tgn adalah satu keperluan bg prmpuan , ok..

harap maklum..hehehe

iena(lynn) said...

Dh name nye pmpuan dh lumrah ler 2 broo..
Cam broo gk x leh d pisahkan ngan rokok..tul x broo..

azsedira said...

beg tangan?hmmmm :)

meen said...

hihi lama tak tgk may cakap "nasib baik comei" tu..hihi comel jeee...

sabar je la..dah mmg lumrah pompuannya gitu..hehe

JM said...

bercakap tntg pengalaman sendiri ke ni MAY..ekekek

ala..sape pon kite nk buli kalau bkn lelaki kan... lelaki kan diciptakan untuk dibuli oleh pompuan..ahaha..

Beg tangan jugak sebagai pelindung kot2 ade jantan tak sedar diri.. aku ketuk je ... hambek ko hambek ko..


Kui3..

JM said...

oh lagi satu..aku tak suke lelaki2 ku pegang henbeg aku..sbb aku akan rase tak selamat je kalau beg aku kt dieorg.. pelisss la ok.. muehehh

pearlEJ said...

wakakakaka... mcm2 tau may nih... tapi kan may, aku tak suka kumpui beg2 tangan nihh... hahahahaha... aku latu sampai lasam then baru beli lain... haaa... sgt baikkan aku?? hihihih... :p

farah liyana said...

takde. takde.

saya bawak sendiri beg tangan saya.

tak soh pakwe bawak pon.

ekkeke.

( erk, saya mmg suka kumpul beg tangan bebanyak.. :p )

gelak*

e-leeyana said...

ala..bkn sbb ape..klo beg tu pmpn yg pegang, cpt je la duit tu abs. klo lelaki yg pgang, ala2 pak guard la hehe..lg pun lelaki kn kuat ;p

BuBbLeS said...

hahahha

terase nyer~ =p

izinni said...

Aku doakan semoga kamu, ya May, akan segera mendapat jodoh dikalangan wanita yang memahami akan segala analisa kamu itu. Semoga kamu dan dia nanti akan kekal jodohnya dan bahagia sentiasa. Semoga segala kekurangan kamu akan melengkapi kelebihan dia, dan begitu juga sebaliknya. Semoga kekurangan dia menjadi pengubat kedukaan kamu.

Ya Allah! Kau percepatkan lah jodoh dia.

Aminnnn ...

;)

puterikurekure said...

aku pakai beg tangan bila rasa nak hempuk orang je. kalau dah ala2 bengang ngan dia, kuhempuk2 kepala dia.

:P

hajarss said...

eleh may, berlambak je bf yy pegang handbag gf dia time dating. jgn kata pegang, siap sangkut kat bahu. apa kes??


:D

pB said...

byk sungguh idea hang ...

~.: wani :.~ said...

Salam...

Beg tangan dgn pompuan memang serasi macam lelaki ngan rokok.

Sbnrnya byk guna beg tangan tu...kadang2 lelaki pn tumpang buh barang dia gak...

Honey Bee said...

May...
Saya suka ke area sini untuk mencuci mata..jarang membeli..
perempuan x serupa..lelaki x sama..
lelaki disuruh pegang beg tgn supaya sdr diri..sebagai bukti that man belongs to someone special..hihihi..i broke the secret..

handbag saya biar saya pegang sendrik ... said...

geli nengok laki sebok pegang handbag pompan mrate2 keh keh

^^ iLa_siNdaReLa ^^ said...

anda telah ditag..=p

Miss Teru said...

mmg nmpk qiuttt jer klu laki tlg bawakkan.. hehe

orensangkuit said...

"sib baik comei"

ye mmg comei ponggg....hahahahha

tu sebab byk beg tangan.

haniko said...

handbag n me ??
mesti lg comei kan ??
ahakss..

tp klu ngan encik 13may ??
imagine r tgk...
uhukss

tintaHati said...

aku jarang usung beg tangan tapi selalu beg duit....pasai aku byk duit....hehehe....

addyaholix said...

selalu jadik mangsa usung beg tangan bila shoping.

huh!

kawaii_desu said...

selaku handbag collector, marah ni
hari tu kata lelaki suka tolong, bukan amik kesempatan...

ni komplen nampak???

hamboi

kena pegang handbag ka??
hahahahah

Anonymous said...

haha...gud..ko mmg pandai bkarya.utk bab ni pulak, aku mmg xde beg tgn ..aku guna kad kecit tu (ala yg rm1.00 tu, yg utk IC&Lesen)..tu je la..menkala duit2 hengget tu,aku main lipat2 je & buh celah2 plastik tu.selamat dr masuk statistik ragut henbeg.
ada satu ketika, staf aku sound `eh..cik anonymous, bakpo tok ser paka henbeg? tok napok srupo pgawa..napok srupo budak prektikal jah`..

papeje la dorg nk cakap..aku mmg selesa cengginih...

ok en May..truskan karya anda..wa sokong lu beb..wa ikut je pkmbangan blog lu..kipidap bro

haslina said...

skrang ni handbang saya ada satu tu jea..klu da sah rosak hbang tu...baru lah cari yg baru...tp klu kuar ngan hubby..wallet saya pun letak kat poket dia..
:))

♥ Nurul ♥ said...

gosh mmg ur blog should be loved~! ailaik (tp x larat la plak nk khatamkan sume post eheks)

Lea Dzahir said...

saya mmg ada byk handbag.. sbb suka ngat mengumpul dan guna ikut kesesuaian.. :D

bf saya yg sukarela nak pegang kekadang tu.. tp saya lg selesa pegang sendiri hbag saya. ehehe.. :)

btw, coretan awak mmg menghiburkan.. :D

IdaShah said...

alaaa...tlg pegang beg tangan jerk
tak berat kan :)

ajakrebyz said...

kalau dlm beg tangan tu ada sejuta, setakat tlg pegang ke ntah2 terus bwk lari? huhu

hey...ini aku said...

may..
ko busy sgt ape aku peduli. kau cepat hupdate. aku pn tau boring jgak msuk sini bca citer handbag ni...

13may said...

kiahRonggeng: rileks rileks...hehhe hehhe

mummy rizq: err...err...

qaseh Qasturi: tima kasih :)

ungu violet: err...err...

cik zura: hehhe hehhe hehhe

liza ramlee: hehhe hehhe...sib baik comei :D

yunus badawi: hahha hahha hahha

etomyam: tima kasih :)

theconfused: bukan berkira...cuma cuma...errr...errr.. :P

axim: betul betul :D

cik Mira: tu la pasal...hehhe hehhe

linda: ecececece...ni yang nak suka kat ko nih...hehhe heheh

anon aka KC: hehhe hehe...no komen laa :D

fatiyahh: hehhe hehhe...ngaku pun..bagus bagus :D

signorina syima: hehhe hehhe....ni yg kalah nih...hehhe hehhe

hummy: tu la pasal...hehhe :P

ezu: well...hehhe hehhe :P

heartless devilish: hehhe hehhe :P

Tie: segala macam ada kan??? hehhe hehhe

deen: waaa...mcm ada peristiwa hitam ajer nih...hehe hehhe

tun teja: iyer la iyer laa...hehhe hehhe

faizura: ok...alasan di terima :P

iena(lynn): errr...errrr...

azsedira: pheewwitt!! ;)

meen: hehhe hehhe

JM: iyer laa...kesian lelaki kena buli...hehhe hehhe

JM lagi: waaa...mesti ada byk rahsia nih...hehhe hehhe

EJ: hang memang baik...bila nak belanja aku makan plak?? hehhe hehhe

farah liyana: hehhe hehhe...no komen laa...hehhe hehhe

e-leeyana: kuat la sangat...hehhe hehhe :P

bubbles: hehhe :P

izinni: hahha haha...tima kasih :D

puterikurekure: hehhe hehhe...kira senjata la yea...hehe hehhe

hajarss: kes buli la tuh...hahha hahha hahah

pB: hehhe hehhe :P

wani: hehhe hehhe...gunakan kemudahan yang ada :D

honey bee: hehhe hehhe...tu yg tak macho tuh :P

handbag pegang sendiri: nak buat camna...kena buli..hehhe hehe

ila sindarela: erk! :P

miss teru: kiut....hehhe hehhe

orensangkuit: ceh! alasan... :P

haniko: maymay pun comei tau :P

tintahati: errr...nak number akaun aku dak??? sesak2 bleh transfer :D

addyaholix: takpe...comei punya pasai :D

kawaiiDesu: hehhe hehhe...luahan perasaan :P

anon: tima kasih :)

haslina: tu diaa...hehhe hehhe

nurul: tima kasih :)

Lea Dzahir: hehhe...hobi la tuh :D

idashah: hehhe hehhe :P

ajakrebyz: perghh...alasan ko dasat betoi :P

hey...ini aku: jap jap...satgi aku updet :P

rAtu saLju™ said...

erm...llki n beg tgn?..weeee xseswai..kih3

diya said...

laki mmg slalu camtu, merungut camne pun psl pempuan, mesti ada ayat gini - nasib baik comei. well.. u know us. hak3 :p

ad3ck said...

siapa yg comei tuh eeheh.

Permaisuri said...

saya tak guna handbag. nasib baik. hahahahaha

[e][cHa][ChA] said...

kire ok la tu shopping tyme sale..
murah..
laki pon dpt berjimat di situ..
hikhik

Ninie said...

yaaaa betul bag tangan tak dpt dipisahkan dgn perempuan..terutama yg bagaholics!hihihi

13may said...

ratu salju: hehhe hehhe....hilang macho :D

diya: nak buat camna...dah memang comei :D

ad3ck: hehhehehhe....

permaisuri: whoaaa...ni yang nak suka nih...nanti takyah pegang handbeg :D

echacha: aikk??? apa kena lelaki ngan sales bag tangan?? hehhe :P

ninie: no komen laa...hehhe :P

Anonymous said...

sogo ade sale??

harus pegi ni.. hahha hahha

err.. tp x gaji lg.. kalo mintak kt ko hand beg satu bole?? kekeke

peace!

Farah said...

ayakkk..
haha..
cian lelaki kene pegang beg tgn pompuan kalau nak g toilet. tp ok ape, bukan hilang macho. tp nampak "prihatin" hahahah

oRyen said...

eh bukan skRg lelaki pun dh bw beg tgn apa... tp tolong bwkan beg tgh guRlfRens la hahahha... :P

p.e.e.p.a said...

lelaki yg pegang beg tgn perempuan la nmpak extra ordinary..org keliling mesti jeles nnt =)

13may said...

anon aka peace: tak bleh..gua kedekut :P

farah: prihatin la sgt...hehhe :P

oryen: hehhe hehhe

peepa: ceh! hehhe hehhe :P

mentholated said...

En. May mangsa beg tangan makwe dia ni kot. ahahaha. nice one dude.

NaD said...

hahaha!!!!!
sronok la page nieh...
slalu2 la update ekh??
nak bace yg lawak2 je..
to make up my boringsss day!!
ngeh2...

NaD said...

oh ye...
lupe lak...
saye bukan la ppuan yg sbegitu..
saye tak bawak beg @ handbag..
bukannye ape...
sbb saye ni pemalas orgnye..
ahakz!

o said...

ohh!! aku tak setuju diperlakukan sedemikiann!!! sumpah!

sutera putih said...

caya lah green apple...
sama lah kita,,,
shopping coz nak paper jer laa,,,
2 in 1 g2...

sutera putih said...

opppsss...
paper beg....
yg cun2 g2...
wat collection..

Related Posts with Thumbnails
 
Designer: Douglas Bowman | Di ubahsuai oleh: 13may