Monday, November 17, 2008

160: Kesian kesian...

Lelaki ni cepat rasa kesian
Tak boleh tengok pompuan yang kesusahan
Tapi bila lelaki nak hulur bantuan
Malangnya lelaki di katakan nak amik kesempatan

Begitu jugak dengan pompuan
Rasa kesian lihat lelaki dalam kesulitan
Tapi bila pompuan hulur pertolongan
Lelaki terus tumbuh tanduk macam setan

Kadang kadang kesian pada pompuan
Bila sunyi, tiada siapa nak layan
Tapi bila lelaki cuba nak jadi peneman
Malangnya pompuan kata hanya buang karan

Tapi kesian juga pada lelaki
Sunyi sunyi, keluar lepak seorang diri
Tapi bila pompuan datang menghampiri
Lelaki tersenyum kerana mangsa sudah mari

Lelaki juga kesian kat pompuan
Keta banyak susah nak lintas jalan
Tapi bila lelaki cuba nak pimpin tangan
Malangnya pompuan kata geli geleman

Tapi kadang kadang kesian jugak kat lelaki
Nak lintas jalan, keta tak putus henti
Tapi bila pompuan ada kat tepi
Terus tunjuk hero jadi berani mati

Adakalanya kesian kat pompuan
Bawa barang penuh tangan kiri kanan
Tapi bila lelaki nak tolong kurangkan beban
Malangnya pompuan selalu malas nak layan

Pompuan jugak kesian kat lelaki
Bawa barang habis berpeluh dahi
Tapi pompuan hanya sekadar kesian di hati
Lantak lah lelaki, pandai pandai la sendiri
 
Kesian lelaki kan.....hehhe hehhe

149 comments:

PanAdoL7e said...

Anda salah seorang dari lelaki itu? kesian kesian...

aim-a said...

tak kesian pun......:D

Eida said...

kesimpulannya... tak yah la duk kesian2..

meen said...

erk..kesian kat lelaki je ke?? kat pompuan ..?

faridmw said...

salam.. aku setuju sangt..
hahaha..
laki ni kesian sangt dkt orang pompuan tpi pompuan salah anggap..
kesian dkt laki..
hehehehe

sheera said...

amboi kesian kat lelaki jer :p hehe

Neeza Shahril said...

pompuan tu tak nak bagi lelaki tu bawak barang sebab dia takut nanti lelaki tu curi bawak lari bawak dia.. hahahaha!!!!

nadia-ady said...

erm mari kita lihat dr dua sudut

situasi:pompuan tak bagi lelaki bawa barang.

- sight>--- pompuan malas nak layan
+ sight>--- gurl tak nak nyusahkan lelaki.Barang sendiri so haruslah kene bawa sendiri bukan?whahaha

err..kalau nak senaraikan satu2 +sight boleh keluar satu entri ni.miahahaha :D

kel@mbu said...

kesiannnn.. ish ish ish..

a Q r a m said...

kesian btol jadi lelaki kan...haku sungguh heran nape pompuan ske saje2 wat2 x fhm...hurrrrrrmmmmmmmmm

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

Kesian pada kedua2 nya...

kadang2..bila kita perlukan...

takde la plak...

hu3~

P/S: tak nampak vote pon? huk3~

Tie said...

Tanya pada lelaki, kalau perempuan dtg nak tolong apa rasanya?
Perempuan kesian kat lelaki kerana kalau ditolong nanti jatuh pulak egonya... kesian, kesian.......

Jard The Great said...

LoL...

aku pong tak kesian.. hahaha

Rya said...

ehehe..
macam hang ja lelaki itu?
btw, aku masih tak rasa kesian..

fiza said...

urm... semoga harimu lebih baik yah!

aku skit pon xkesian kt lelaki... hehehe... sebenarnya kan may, bg fiza, istilah "kesian" dh kurang boleh pakai. sebab kita ada peranan masing2 dlm dunia pinjaman ni... apapun, i enjoy ur entry. tp part yg lelaki semuanya aku setuju. hehehe... aku pon nk gelak jahat jgk... >:)

zonaku said...

kesiannnnnnn....................!

ARWEEN said...

kesian...
kesian pada perempuan
yang selalu jd mangsa keadaan
.......

hehehehe

Suka Bebel said...

memang sangat kesian.tu lum masuk bab kena kikis lagi tu?hehe

shafarina said...

kesian lelaki

so.... bia nak tukar jantina nih?

huhuhuhuhuu

iNsaN BiaSa said...

perlu kesian ke??baik xyah jd lelaki..haha..kejam..kejam..

-flip.flop- said...

bestnye jadi pompuan... :-P

fiezafadilla said...

kesian aku tgk org2 dalam rancangan BERSAMAMu.

en_me said...

hi abang 13 itteww.. selamat pagi monday one..

Masy said...

kesian kat ko may2.. hahahahha

fara_lf said...

ermm.. kekeke.. kesian eh kat lelaki?? tak pun.. sebab mmg lelaki suka amik kesempatan..

lelaki nak mintak pompuan tolong senang jer.. tapi kalau kiter mintak tolong, mcm2 alasan dia bagi.. :p

zwitterion said...

kesian sungguh..:)

farah liyana said...

orang lelaki kan kuat.
boleh bawak barang sampai penuh dua tangan.
orang perempuan tak kesian pon.

ekkeke.

xD

sukahati said...

saat ini...aku kesian ngan diri sendiri jer :( .....haihhhhh

haslina said...

kecian..ermmm tgk keadaan lah camna, klu nak kecian atau tidak..

ixora said...

awk pn msti tergolong dlm lelaki2 itu...

kesian2..=)

arsaili said...

salam..kesian mengkasihani la ni yer...ahaks

Dayu said...

arrgghh!!!
takde maknanya..
pompuan lagi kesian sebenarnya, tapi org selalu tak nampak
sebab kitaorg selagi boleh tak nak buat org nmpak yg sebenarnya kita org selalu kena buli

nadzunix said...

nak kesian ker ?

hmm ... lainkali lahh

Liza Ramlee said...

amboi2.. asyik2 nak kene kesian kat lelaki noooo...

Mummy Rizq said...

tak payah sesusah kesian kat org lain.. hee.. hee...

Ayaq masak said...

err nak lintas jalan tu tak payah pimpin tangan pun takpa kot!!! gatai lebih aih... heheh.

*SiRibenMerah said...

heeeheheheeee...

nk kne kesian ke??
tak payah le..
ngade2 je lelaki neh =P~

--{-@ Zaity @-}-- said...

hehehhehe, rasa nak hantar en. 13may kat planet yg takde pompuan la.. leh tak? kueng kueng kuenggg

oRyen said...

wah dh artkle k 160..
mmm..kira ok apa ada kesian gak kan dr wat deq j... lalaaa...

::CeK LaLa:: said...

alahhh kesian nyerr....
peewiittttttt!!
hahahhahha!!

^ez^ said...

laki mcm hg nih tok sah kesian. heheheee..

::DNaZ:: said...

slu laki tolon ade makna..so xyah kesian..hahahaha(gelak org jht!)

[ a L i y a ] said...

biasalah gentle kan,hikhik,kena tunjuk berani la kan,hikhikhikhik.......

hey...ini aku said...

kesian kau May.. ngeh!ngeh!ngeh!

ezu said...

hoh..
tadak erti kesian aku kat lelaki..
terutama kat hang..
hahaha
kejam kan :p

ungu violet said...

pompuan sapa nak kesian?

nur'ain said...

may oit. tak rase kesian pon. kali ni lu salah telek kot

cikdinz said...

ishhh..ishhh...kesian...

sultan said...

sian laki slalu jd mangsa keadaan. may... jom kite g merajuk. haha...

13may said...

panadol7e: errr...itu contoh saja :D

aim-a: sampai hati...huhhu :P

eida: kena la ada sebab...hehhe :P

meen: errr...errr....

faridmw: kannn??? hehhe

sheera: iyer laa...kesian kami >:)

neeza shahril: hehhe...kalau bawa lari pompuan...lagi dasat :D

nadia-ady: sudut terlindung takde ker??? hehhe :P

kelambu: tu la pasal...

aqram: hehhe hehhe hehhe

zara: apa yang takde??? *pura pura tak paham* :P

tie: rasa...rasa...hehhe hehhe

jard the great: kejam! :P

rya: aikk??? aikk??? hehhe :P

fiza: hangpa...kesian la sikit...hehhe hehhe :P

zonaku: kat aku ker kat ko??? hehhe hehhe

arween: ecececece...ni yg lemah nih...hehhe hehhe

suka bebel: hehhe heheh...yg tu panjang cerita dia :D

shafarina: tukar nama dah laa...hehhe

insan biasa: choihhhhh!!!!

flip flop: sib baik comei...hehhe hehhe

fiezafadilla: kat aku hang tak kesian ka??? hehhe hehhe

en_me: tima kasih :)

masy: ni ikhlas ka nih??? hehhe :P

fara_lf: err...err...mana tau nih??? hehhe :P

zwitt: hehhe hehe...aku masih dlm keadaan terkejut lagi nih :D

farah liyana: hehhe hehhe...kadang2 kena tunjuk kuat :D

sukahati: alehaii...sadisnya bunyi...cool ok :)

haslina: huiii...ada condition plak :P

ixora: tima kasih kerana memahami >:)

arsaili: salam kembali...tu laa...kesian kesian :D

dayu: hehhe hehhe hehhe..sabar cek..sabar :P

nadzunix: iskk iskkk iskk :P

liza ramlee: hehhe hehhe :P

mummy rizq: tak aci arr camtu...hehhe :P

ayaq masak: abis tu..dah kesian :D

siribenmerah: alaa...nak manja manja sekali sekala :D

zaity: huiii...kesian kat maymay...hahha :P

oryen: bagus bagus...kamu kesian kat kita tak??? hehhe hehhe

cek lala: lain mcm saja kesian nih...hehhe heheh :P

ez: kejam kejam :P

dnaz: ishh ishh ishh...lihat lah donia pompuan zaman sekarang :P

aliya: berani la sangatttt...hehhe hehhe

hey..ini aku: tima kasih kerana simpati ngan aku...tapi lain mcm saja gelak tuh..hehhe hehhe

ezu: maymay amatlah inesen >:)

ungu violet: errr...errr...hehhe hehhe

nur'ain: sampai hati...huhhu :P

cik dinz: hehhe hehhe

sultan: majuk??? rugi mampuih...hahha hahha hahha

fara_lf said...

huhu.. mana aku tau?? kebanyakan korang mmg camtu arr.. ko pun sama eh?

chinta said...

ala..............13may la.silap tulih.xkire2!!!bt jgk..

xkire....xkire....(hentak2 kaki)

Princess Liyana said...

amvoiii...kemain lagi dia ekk;p

DianaDahari86 said...

adeh ni ape kes sian2 ni hak3>.<
last2 dua2 sian..
hurm ty sbb sudi drop dkt blog sy and be my followers..
btw sy jugak da link ur bloggies and be ur follower^^
tyvm

e-leeyana said...

fuhh~ mula2 da kira ada keadilan dah di entri kali ni..rupa-rupanya maintain berat sebelah..tunggu nanti aku nak wat entri berat sebelah jugak wakaka

D said...

helo 13 may,
lama tak bloghop / singgah sini - sebab update link awak tak keluar kat blogroll akak. tapi memang la seronok baca idea 13 may nih. sebenarnya kalau genuine kesian, sure boleh kesan punya!!

Yunus Badawi said...

Hidup 13may, hidup lelaki! Kesian kat pompuan he he he

shafa said...

Kena ksian dekat sendiri dulu baru blh ksian dekat org...hhheeeehhhhheeehhh

p0tpet p0tpet said...

kesian la sgt!! uh!!
xde maknanye nk kesian2..
sape swoh nk belagak jadik her0..
lalala~

JM said...

tapi sekarang ni susah nk jmpe lelaki yg gentleman.. asik jumpe lelaki yg geliman..

sorry to say.. lelaki sekarang lebih2 lagi yg bujang semakin kurang kualitinya.. bangkit la wahai lelaki2 bujang di luar sane..

jgn sampai bile perempuan carik laki org dikatakan pompuan itu gatal..sdgkan.. lelaki skrg semakin tipis sifat lelaki di dalam dirinya..

**ewah..emo lak saye di malam hari yg panas nih.. ekeke

sori may..sekadar pendapat peribadi ..

Al-BIMA SAKTI said...
This comment has been removed by the author.
Al-BIMA SAKTI said...

bila ada rasa kesian
cuba-cuba le nak bantu
dia pulak buat tak layan
malu ke tak malu..?

Heartless Devilish said...

hahahaha...kesian..alahai..kesian lar..

kesian ke? tak perlu pun kesian...

13may said...

fara_lf: errr...errr...dak kot..hehhe >:)

chinta: :P

princess liyana: hahha hahah :P

dianadahari86: kesian kat laki lebih sikit :P

e-leeyana: hahha hahha haha...berat sebelah ker??? tak perasan plak..huhhu :P

d: hehhe hehhe...ada jugak jenis genuine kesian yea...hehhe hehhe

yunus badawi: hehhe...kesian pompuan (kot)..hehhe hehe

shafa: hehhe hehhe..bijak bijak :)

potpet potpet: depan pompuan..kena la tunjuk hero..hehhe

jm: tu la pasal...kesian lelaki..hehhe hehhe :P

comment deleted: ???

al-bima sakti: hahha..no komen :D

heartless devilish: kesian la woit! hehhe heheh :P

Ely said...

kesian ker? men get manipulated by women alot...itu part kesian.

tapikan, kenapa men get manilupated by women not once or twice but many times, itu pun tak pandai2 jugak. itu pun nak kesian?

i used to ask my husband that alot time baru kawin dolu. memang aku tak kesian kan dia yang dulunya kena buli dgn ex gfs. heheheh, sekarang lagi kesian kerana dah kawin dgn i. dia ingatkan asian wife lemah lembut sekali garang leeeeeerrrrrrr!!! hehehehe

Tyra said...

lelaki itu jahat... kesian lelaki.. kena kata jahat.

~ mizzAmy ~ said...

~ kesian skit2 jer... ~

ain fadzal said...

tak yah la kesiankan lelaki.

mcm bosan jek. :))

chii said...

kalo kesian sgt pun..payah wooo..krg takut disalah gunakan plak...adeih

~mardihah~ said...

kesiannya.....

tapi suke ati mak tiri die kot...hehehe....gurau2.nyway, entry padat, dan tulisan makin maju ke depan....tahniah..

teruskan usaha anda

eh, tak ada kena mengena dengan entry..suke usik 13May

SyazReA said...

lelaki mmg suka wat muka kesian...
bila kiter kesian, dia amik kesempatan plak.. hampeh =P

rena said...

hmm..
pompuan mmg kesian bila tgk lelaki dlm kesusahan, tp bukan x mau tolong saje kasi-can tnjuk hero

ngee!!

mrblind said...

orang lelaki memang mudah kesian dengan perempuan..fakta benar..

cuteaslina said...

saye pompuan...
takde makne la nak kesian kat lelaki!! wakakaka!!

drNO said...

hehehhehe.....

hanafana said...

>.<
askm..
hurm..bergi besar ke pengorbanan org lelaki?
uhu~

fiza said...

may, lagi sekali aku ingin tegaskan... lelaki jahat tak perlu dikasihankan... hehee, lelaki baik pon... urm, kesian ke?? alahai... hehehe... tgk situasi la nk kesian ke tak... huhu... aku sgt suka buat statement jahat la lately... semuanya sebab ko la ni may, ajar aku jd nakal neh... huahahaahha.. >:)

Mak Su said...

kesiaannnnnnnnn

13may said...

ely: hehhe...tu tanda sayang tuh :D

tyra: ciss!!!

mizzamy: sikit pun jadi laa...hehhe

ain fadzal: elehhhh :P

chii: ngeh ngeh ngeh >:)

mardihah: hehhe..tima kasih :)

syazrea: keh keh keh :P

rena: ecececece..kamu memang mulut manis :P

mrblind: tu la pasal..hehhe hehhe

cuteaslina: kejam kejam :P

drno: apa kabar dr? hehhe hehhe

hanafana: tak caye ker??? hehhe hehhe

fiza: hang kena kesian kat aku tau...hehhe :P

maksu: maksu memang memahami :D

A t i Q a h said...

Hish. Nak pegang tangan mane buleh kalau bukan mahram. Tak buleh woo.

bozzobattousai said...

org pompuan memang tak kesian kat org lelaki cam kite nih...hu hu hu...

IdaShah said...

pandai lah ko berpantun
hihihi

kawaii_desu said...

dah ngaku sendiri kan laki mmg suka amik kesempatan

lama jugak aku tak mai, sampai miss 2 entri huhu

hanafana said...

hukss..bukan tak cayee..cume tak nampak jep.. ^-^

khairyn said...

haiyak

ELeEa said...

waaaaa....bestnyer....reka snirik eik...hmmmm...bbakat...tp...errr...ekceli llaki yg patut lebey kesian kat pmpuan...jnji xamik ksmpatan...hehehe =D

kasut-gombak said...

aku tumpang simpati kt ko.

ha ha ha

...cewek brad pitt said...

DH UPDATE!HEHE

Pewaris Reformasi said...

ada kebenarannya sdr.

lelaki bila nak buat baik dgn perempuan, ada saja anggapan serong.

lelaki sudah tentu tak kisah jika perempuan nak berbuat baik padanya.

tapi sebagai lelaki juga kita harus akui bahawa di luar sana ada manusia yang merosakkan imej lelaki dengan mengambil kesempatan terhadap perempuan.

benarlah pertanyaan nabi s.a.w. "mahukah itu diperlakukan kepada ibu dan sdr perempuan kalian?"

renung-renungkan dan selamat beramal...

* thanks sebab menghiburkan hati aku utk waktu yang lama. untuk wanita, harap blog ini tidak terlalu ofensif.

iena(lynn) said...

Kesiiiannn..broo..
Pa pun bak kate pepatah "Berat biaq llki yg pikul Ringan sama2 d junjung"
tul x broo.. heeeheeee

achik said...

x kesian pun kat lelaki.. ekeke.. ;p

NONIE AZIZ said...

SENGAL...ko buat pagi aku sengal psl kena kontrol gelak...

tintaHati said...

tu tggjwb laki buat pa nak kesian...hehehe

~Eila @ Along~ said...

kesian lelaki? kesian jugak..tapi..harusla tunjuk gentle kan..

.:HalogAmora:. said...

hak hak hak....dlm byk2 N3 ko kan may....ini la y paling adil hak hak hak...

tatapi tang nk kesian kan lelaki....hang telan ayaq liuq je la

PuteriSatu said...

hiks...adakah lelaki tuh patut dikasihani??? tapi tuhla kan..kasihan lelaki itu...

pHat sUe said...

bias2.

:P

shasha said...

tak kesian..tak kesian...

Hana-Ni-Mo-Nai2 said...

kami tak kesian
ehehehhe

MiSZuE said...

tu ar kesian betol..kesian kesian hehe

hey...ini aku said...

may.. update ler lain plak. busannnn tau tak!

Titicaca said...

kesian..kesian..eh, esok aku nak gi sopping,meh la tolong angkat barang ok, aku akan kesian kan kat ko...

Faisal Admar said...

Laki selalu menjadi mangsa keadaan. Kalau lelaki pukul perempuan dikatakan dayus tetapi kalau perempuan pukul lelaki dikatakan self-defense. Best kan? :)

fiza said...

pehalla aku suka sgt nk contiang tang ni wei... pesaipa aku kena kesian kt hang? muahahaha... sedikit pon i xrela kesian kt u may wei... aku kejam...

syiok je ckp... melawak ja, sesungguhnya, wanita itu sgt lembut hatinya... mudah belas kasihan. tau x? mai nk ajaq... ape menda ang nk suh aku tolong tu??

maza said...

wah! ramai pengikut ko rupanya .....hmmm

pandai gak ko berpuisi yea....ishk ishk ishk.....

Drpd bekas consultan Kelab Jiwa Luka

.fatin nabila. said...

hencek 13 may..
holonh, holong..
hompuan hak halah..
hangan huat hini..
hanti henchek hino herjankit hari henche 13 may..

hahaha`..

zafi said...

so kesimpulan.. masing2 ade baik buruk sekiarnay kita lihat dari perspective masing2 kan... nice entry lah!

Gee said...

sian ko hehehe....salam ronda2..ada masa singgah blog sa yg tia seberapa itew ye..ehehe

13may said...

atiqah: :D

bozzo: tu la pasal..huhu

idashah: hehhe...senang nak tulis camni :D

kawaii desu: hehhe..hang pi mana?? blog dah updet?

hanafana: ecececece :P

khairyn: woohoo!!! :P

eleea: inesen inesen...hehhe :P

kasut gombak: ni ikhlas ka nih??? hehhe :P

cewek brad pitt: ok..nanti gua pegi jenguk :)

pewaris reformasi: heheh...tima kasih kerana singgah :)

iena (lynn): betul laaa sgtttt :P

achik: sampai hati ko...hehhe

nonie aziz: hehhe hehhe hehhe

tintahati: aisehh...no komen la camtu :P

eila @ along: tunjuk gentle ngan hero :D

haloG: waaa...akhirnya hang mengaku bahawa aku adil :D

puterisatu: kannn??? hehhe :P

phat sue: ngeh ngeh ngeh :P

shasha: kejam kejam :P

hana: ishh ishh ishh :P

miszue: kesian lain macam ajer nih :P

hey..ini aku: heheh...aku kalut la sekrg nih..nanti yea :D

titicaca: chaittt!!!

faisal admar: best best :D

fiza: hehhe hehhe...nanti nanti la aku bgtau hang...hehhe

maza: tima kasih kerana singgah :)

fatin nabila: shino tu protege gua :D

zafi: tima kasih :)

gee: tima kasih kerana singgah :)

~mawar~ said...

Maymay...ingat pesan aku ni...

sila rujuk para 5...tak boleh amal utk bukan muhrim dan bukan suami isteri.

sekian terima kasih.

hehehe

-icha03- said...

kesian kesian .. :p

Shumierain said...

2la kelemahan pompuan...asik kesian jer kat laki...2 yg last2 jd KASIHan.....

Signorina Syima said...

kenapa nak kena kesian ngn lelaki...? lelaki kan panjang akal? banyak benda dia boleh manipulate...

patutnya kesian kat perempuan... kenpa asyik kena tipu!!!

syida said...

hahahehehuhu..
mmg kesian pn kat laki2..nk2 klu kete rosak tepi jln..xde owng nk tlg..kaum sndiri pn x lyn..

klu kete pmpuan rosak..cpt2 llaki tlg..:P

kesimpulannye kesian diri sndiri lu:)

ku tak sempurna said...

aduh kasihan... aduh kasihan... sungguh kasihan...

tak kuasa nak kesian kat lelaki :P

Mrs. Amie said...

laki poyo kan? kan? kan?

kuchalana said...

weh.. dah bleh buat buku gurindam ko ni.. kkekekek.. keep it up bro..

@LiYaNNuaR said...

tak sian langsong pun lah.. ha ha ha

hUmmY said...

x kesian lansung!

:))

Bunga Rampai said...

Kelakarlah, hehehe...

Kesian kat dua-dua. Lelaki ke pompuan, pandai-pandailah jaga diri. Kan?

Salam 13may :)

*teringin nak baca pantun 13may pasal kanak-kanak lelaki dan pompuan pulak ;)

lelaki tabah said...

aku sebagai lelaki mula-mula tak kesian jugak...

tapi bila baca komen wanita yang banyak kat atas ini..terus aku jadi kesian...

kesian rupanya kita orang laki ni, hehe

azie said...

kesiannnnnnn

ish ish ishhhhhhh

theconfused said...

hooo.. ko lah lelaki itukan??kan??

hahahahaha...

knape incik?? kesian...

keh3

elly said...

tq sbb singgah blog aku yg dah bersawang mcm umah usang....hehehe....

elly said...

pengalaman? sendiri or org lain?

:+:+: Ashikyn :+:+: said...

waaaa.. pompuan nk lintas, xyah la smpi pegang2 tangan. mmg la geli. pandai2 la die nak lintas. haha..

kikiEy said...

kesin kat orang laki:]

diya said...

owh. sgt kesian bile laki nak ngorat pempuan, tp pempuan wat bodo je. tu samada laki tu xhensem, ataupun cara ngorat yg tak macho. heh.

Jembalangz said...

aku dah jumpa pompuan cam ni, yang laki pun aku dah jumpa..
aku first time datang sini..
aku tengok komen nko beratus, larat ke ko baca tiap2 hari..
apa lgik ni aku pun nak follow,

tengok komen aku nin. cantik, dah leh jadi pantun..

K i a H R o N g G e n G said...

kesian lah pada diri sendiri...ekkeke

13may said...

mawar: hehhe hehhe...tima kasih :D

icha03: betul kesian nih? P

shumierain: hehhe hehhe >:)

signorina syima: aikk??? mana tau nih..heheh :P

syida: tu la pasal...hehhe :P

ku tak sempurna: cehhh!!! :P

mrs. amie: errr...errr...

kuchalana: hehhe hehhe...tulis camni senang...takyah karang karang :D

@liyanuar: kejam kejam :P

hummy: sampai hati ko...hehhe :P

BRampai: kanak kanak lelaki ngan pompuan??? hmmm...mencabar tuh...hehhe heheh

lelaki tabah: tu la pasal...hehhe hehhe

azie: ni kesian ikhlas ker nih??? hehhe hehhe

theconfused: errr...err...tu contoh saja :P

elly: bila nak updet??? hehhe heheh

elly: errr...rekaan semata mata...hehhe

ashikyn: hehhe hehhe...geli geleman :P

kikiEy: tima kasih :P

diya: kah kah kah

jembalangz: tima kasih kerana singgah :)

kiah: bijak bijak :D

orensangkuit said...

pempuan buli lelaki dari segi fizikal
tapi lelaki buli pempuan dr segi mental
lagi kesian okehhhhhh..

RockLanD said...

lelaki oh lelaki...

cemut said...

meh la kesiankan cemut meh.

kawaii_desu said...

aku dah hapdet sikit

nuu_OL said...

Pompuan jugak kesian kat lelaki
Bawa barang habis berpeluh dahi
Tapi pompuan hanya sekadar kesian di hati
Lantak lah lelaki, pandai pandai la sendiri

"""takpela..org lelakikan kuat.bila org pompuan nak bawak barang dia yg tak kasi..

p/s""lagipun org laki kan minum tongkat ali.hahahahaha

rOhock said...

WAHHHHHHH!!!!RAMAI PENGIKUT LU...TERPEGUN GUA..LU PAKAI BOMOH KA???


AIIIIII...KAWAN-KAWAN KAT SINI!!!!SELAMAT BERKENALAN!!!!!!!!!!!

ad3ck said...

mmg kesian lelaki hehehee.

IBU said...

hehehh...

kalau betul nak tolong pelintas jalan
pilih lah yg betul2 memerlukannya
like si makcik tua or yg hilang penglihatan
not just sekadar yg cun2 sahaja

ohhh... x sedapnya pantun ku ini.

aim-a said...

encik..sila claim hadiah di blog saye yer :D

kawaii_desu said...

dey tambey bila nak hapdet ni hehehehe kita saiko sama dia

Permaisuri said...

malas nak kesian itu jaa sebabnya. hehe :D
blog cik ni best.

13may said...

orensangkuit: err...err..tak terkomen saya :P

RockLanD: :)

cemut: tadak masalah...hehhe >:)

kawaiiDesu: ok...line clear

nuu_OL: iyer la tuh...hehhe :P

rOhock: hehhe..tima kasih kerana singgah :)

ad3ck: ko memang penyokong setia aku :D

IBU: errr....errr...camna nak jawab nih...hehhe :P

aim-a: 'hadiah' ???..pelik pelik :P

kawaiiDesu: hehhe hehhe...nanti nanti arr...gua penat nih :D

Permaisuri: hehhe hehhe...tima kasih :)

.. faizuRa .. said...

hehe..kadang2 pertolongan kite sering disalahertikan...y ekkk???:D

LediAgli said...

tak kesian lansong

chinta said...

kesian kat laki angkutkan brg jek, yg lain2 pompuan yg kesian..

13may said...

faizura: hehhe...nasib badan :D

LediAgli: kejam kejam :P

chinta: protes! protes! :P

μάγά said...

kesian.. kesian...

tapi x tau lah patut kesian ke tak pada lelaki...

kekadang tu kita kesian.. nak tolong ringankan beban..

tapi, hampeh... ego tinggi menggunung nak tunjuk dia teror buat segala hal..

so kesimpulannya.. x payah nak kesian kan lelaki.. bila dia rasa dia x mampu, pandai lah dia minta tolong org lain or kita ke..

hehehe

Anonymous said...

xyah kesian la..

kaum lelaki byk tenaga..

kaum pompuan kne simpan tenaga..

errr.. hehhe

peace!

Related Posts with Thumbnails
 
Designer: Douglas Bowman | Di ubahsuai oleh: 13may