Tuesday, November 04, 2008

158: Nasib badan...

Pompuan ni kadang kadang pemalu
Bertembung lelaki, tunduk tersipu sipu
Tapi bila pompuan yang bagi respon dulu
Lelaki jugak di katakan ulat bulu

Setengah pompuan gemar jalan sorang sorang
Selisih lelaki sikit pun tak pandang
Tapi bila pompuan yang bagi peluang
Lelaki juga di katakan hidung belang

Pompuan juga selalu berfikiran terbuka
Sembang dengan lelaki, topik apa pun takpa
Tapi bila pompuan yang start 'bercerita'
Lelaki juga di katakan gila

Pompuan ni ada yang jenis tenang
Bertemu lelaki, hati langsung tak goyang
Tapi bila pompuan yang start pegang pegang
Lelaki juga di katakan miang

Ini celoteh penghibur hati
Bukan nak mengutuk apatah nak mengeji
Tapi baik pompuan atau lelaki
Tepuk sebelah tangan takkan berbunyi

Chewah!


ps: Kesian lelaki kan...hehhe hehhe


123 comments:

lindosh said...

aik?

lindosh said...

betul lah. teuk sebelah tangan tak menjadik.

tapi lelaki adalah punca :)

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

suka bait yang terakhir tu....

if sebelah tangan jer tak menjadik....

so sapa salah?

kena tengok dua2 gak...

faridmw said...

salam... sedap tu.. hahaha.. klu lelaki tepuk ngan pompuan mmg bunyi tpi klu bertepuk lak ngan setan lagi bunyi kuat....
hahahahaha..
aku rasa ada satu lagi tu..
klu pompuan pakai seksi laki pulak terseksa..
hahahaha

Otak Belacan said...

*clap clap*

shasha said...

tipu...semua lelaki yg start dulu...sebab pompuan kan pemalu...

mebby said...

erkkk...ye ker..x semualah kot...

Neeza Shahril said...

pompuan kan ada current... bzzzzzzzzzzzzz... bahaya tauuu!!!

.fatin nabila. said...

rajin uat pantun enche 13may ni ea, ;)

Water Lily said...

Ye..ye..sama2 bersalah..amboi hang asyik highligt pompuan saja May..

Entri hang ni serampang dua mata. baguih. Akak sokong sebab hang tulis tarak hipokrit :)

faxura said...

tepuk amai-amai, belalang kupu-pupu, tepuk tanda gatal, kite tgk sape yg mule dulu.... lallala

naz ilyn said...

salam..

kau ibarat dedalu
tersentuh disentuh kau tersepu
kekadang terlebih mahu
membuat sedia rasa terkedu
tapi sidia lagi ler mahu
sebab itu yang ditunggu
mahu tapi malu
tunggu dia yang mula dulu

shafarina said...

siapa punya badan lah tu?

-flip.flop- said...

tepuk amai-amai, belalang kupu2..

PanAdoL7e said...

erk? bukang miang lah... "PELUANG". hahaha

Tie said...

Hi hi...kelakar laa...

nur'ain said...

takyah main tepuk-tepuk amai-amai..

kalau ulat dh naik daun, same jep laki pompuan.

Ayaq masak said...

Dua-dua pun salah. Sorang gatal bagi peluang, sorang gatal ambik peluang.

Rya said...

tak kesian..pon!

Bunga Rampai said...

Kalau dah nasib badan, apa-apa pun boleh jadi :D

Saya terhibur! Thanks.

Salam 13may :)

~mardihah~ said...

ahaks....

mu nih....dalam tido pun ada je idea ya...ahaks..

betul jugak kan....kes naya ni..

hihhihihihi

sya said...

kali ni kak sya sokong sumenya.. betul betul betul betul

manje said...

salam 13may

betul... betul... tepuk sebelah tangan takkan berbunyi...

kalau tak nak bermasalah jgn tepuk tangan hehe

farah aminuddin said...

tak kesian pun kat lelaki..
simpati jek..
haha
nasib la..
;)

S h i n o said...

layannn...hehe

ARWEEN said...

hahahah
tunggu lah nnt saya balas di blog

tungguuuuuu

Mr Faiz and Miss Nana said...

may... aku tepuk dinding...bunyik lg kuat beb eheheheheheheh

sukahati said...

Mmg orang pompuan suka menggoda
Malangnya lelaki tak ckp iman di dada
Jd wahai lelaki pimpinlah wanita
Supaya sama2 dpt jaga iman kita

cikin said...

cet.. ni entry mintak simpati la ni eh? :p

hey...ini aku said...

Hek eleh may. poyo la kau!meh sini jumpa aku!

Masy said...

sapa kata tepuk seblah tangan x berbunyik weh? ko try pukul kompang, bunyik per. lg kuat!~

Mak Su said...

betul ler, sian kat uols kaum lelaki

:p

nordee said...

terpaksa mengaku..ye tepuk sebelah tangan mana jadi

Suka Bebel said...

lelaki sering tertindas mahupun tertindih kerna pompuan sering gunakan alasan mereka kaum yang lemah tapi kuat makan dalam sebenarnya.hehe

~Eila @ Along~ said...

may, tepuk sebelah tangan..bunyik angin..hehe

Princess Liyana said...

setujuu!;)huhu..cuba cik 13may tepuk;p ha ha ha

^ez^ said...

muahahahahaha..

sian org laki terseksa sbb org pompuan ekk.hehehe...tp btol2.
tepuk sblah tgn tak berbunyi.. :)

13may said...

lindosh: uikkk???

lindosh lagi: kesian lelaki kan :P

zara: hehhe hehhe

faridmw: hehhe...berpeluh peluh :D

otak belacan: tima kasih :)

shasha: iyer la iyer la :P

mebby: segelintir lelaki saja kot...huhhu

neeza shahril: tu la pasal...tu yang asyik short saja...hehhe hehhe

water lily: errr...errr...ingatkan akak tak perasan saya dok highlight pompuan :D

fatin nabila: hehhe...sekrg busy..tak sempat nak karang panjang2 :D

faxura: hehhe hehhe

naz ilyn: salam...dedalu tu hape???

shafarina: mana bleh bgtau...rohsia :D

flipflop: lagi lagi??? tak abis tuh...hehhe hehhe

panadol7e: ko memang briliant :D

tie: :D

nur'ain: ko memang memahami laa...hehhe hehhe

ayaq masak: waaa...1st time hang tak kutuk aku :D

rya: sampai hatimu... :P

bunga rampai: salam kembali...dah memang nasib badan :D

mardihah: kesian lelaki kan...hehhe hehhe

kak sya: tima kasih :D

manje: tak tepuk...karang tak naik laa..hahha hahha hahha :D

farah aminuddin: hehhe...simpati pun dah ok sgt :D

shino: :D

arween: waaa...cam nak balas dendam ajer nih :P

mr faiz and miss nana: pedih wooo...huhhu

sukahati: betul betul :)

cikin: hehhe...kesian kat lelaki kan??? hehhe hehhe

hey...ini aku: err...ko nak ajak aku tepuk tangan ker??? hehhe hehhe :P

masy: ko reti main kompang ker??? hehhe

mak su: tima kasih kerana memahami...err...ni maksu nak bodek kami ker nih??? hehhe hehhe

nordee: err...jadi apa??? hehhe hehhe

suka bebel: ko memang romeo :D

eila @ along: hehhe hehhe

princess liyana: errr..nak tepuk apa nih??? heheh >:)

ez: dah nasib badan...huhhu :P

haslina said...

pok amai2 belalang kupu2...

;)

cemut said...

haha.. tuh la ganaz tol ppuan ni :p

tasikmerah said...

ko memang........... :p




.

yonna bebot =) said...

tepuk sebelah tgn takkan menjadik.

jadinya kesalahan tu boleh point kat laki or pompuan! hahaa

rAtu saLju™ said...

heheh...nice la..

keep it up..

@tune® said...

erk!!!

adeh...

13may said...

haslina: tu tak abis tuh...hehhe

cemut: ganaz tapi baik hati :D

tasikmerah:woohooo :P

yonna bebot: tapi byk ke arah pompuan ajer :P

ratu salju: tima kasih :)

@tune: hoh??? hahha :P

azie said...

boleh apa tepuk sebelah tangan berbunyik...tepuk kat dahi ke, tepuk kat dinding ke, kah kah kah..kan boleh bunyik tu?

nuu_OL said...

ehek ehek..dah ade alik dah erk
dua dua salah..tepuk sebelah tangan tak bunyi.tapi kalu org tlg tepuk camne hik hik

*SiRibenMerah said...

hikhikhik..
bila pompuan da bg chance.. lelaki pulak yg amek kesempatan..
haishhhhhhhh...
nak kesian kat mana pon ceq tatau.. =P

:: p R i n c E s S _ N :: said...

taw xpe....klo tepuk sblh tgn x kn bebunyikk...pdk kate...ade L gatal..ade P gatal..so hati2....

renung2kan...slmat beramal..

huhuhuhuhu

sUe said...

hehe...
nasib laa..
sape suruh jadi lelaki... =P

oh my oh my said...

kasihan kami kan....haha

oRyen said...

nape bnyk ceta psl gegurl j yea...
mmm...ada apa2 k ni :D
apa2 pun kata2 awk sgt mnarik suka ngn cara susunan nya ni leh wat novel after this...

p0tpet p0tpet said...

uish..dah mmg laki2 tuh miang..
nk mcm mane da..
ish2..
ko neh xpasan kew..asal ade jek bnd xbtol..sure owg akn tuding jari kat owg2 pompuan..
kesian owg2 pompuan taw..

laki2 suke lpas tgn jek..
uh!

tp..btol gak..
kalu tepok seblah tgn xkn jadik..
tpkan..try la ko tepok seblah tgn ko kuat2..ade bunyik weyh!!
xtipu neh..
ha..
mcm mane tuh??
=b

Azzam Supardi said...

Ha ha ha! Adeh!

sultan said...

asyik kite je yg salah. mane bole jd ni. jom kite mogok nak...

fiza said...

dalam hal sebegini... lelaki atau perempuan... sama saja... tepuk dada tanya hati dan iman... lelaki pon ada salah sendiri sebab tak mampu nk kawal hati sendiri begitu juga perempuan... kadang2 hati ini cepat mengalah dan tergoda... tp kena kebalkan benteng yg ada... gitukan... (en.may mengangguk dan setuju dgn aku... hehehe...jgn mare...)

izman said...

betul tu, asyik kaum kita je dituduh gatal. padahal sama2 gatal?

theconfused said...

incikmay, dah 2 kali aku baca, tak paham2.. rangkap last jer aku paham.. takpelah.. nanti aku baca blk semula.. huhuhuh

pHat sUe said...

tak boley dikasihankan

tak leh tak leh :P

iNsaN BiaSa said...

wah2....bro may pn msti suka kan...kan..kan...dasar lelaki kan...kan..kan..

addyaholix said...

itu susah jadi lelaki kan!

asek di pandang serong!

pompuan ohh pompuan ~

lupakanje said...

salam pers taim kt sini...
err..pompuan ekk banyak stat???
tpi cam ayat last tuh, tepuk sebelah tgn tkkan bunyik...tk yah la putaq2 nak tepuk peha ke..tepuk pintu ke...hehhe.. menarik gak pantun nih.

iEn said...

mane shoutbox ko daa?

violet said...

nak kata salah pun dak, nak kata betoi semua pun dak jugak.

tepuk sebelah tgn mmg tak berbunyi tu cek setuju sgt.

bravo enchek may. teruskan usaha anda! :D

::CeK LaLa:: said...

ermm... kesian kat lelaki kan...
slalu jadi mangsa...

TAPI MEMANG POWNNN!!!

AHHAHAHAHHAHA!!

TedungS said...

ya betol betol hohehoheh

....cabutzzzz

lieza said...

pompuan ni nak bermanja je..lelaki je slalu menyimpang

kakLuna said...

oleh itu jgn la bertepuk tangan, tapi tepuk lah iman :P

farah liyana said...

kesian, orang lelaki selalu dipersalahkan

gelak*

tepuk sebelah tangan takkan berbunyi
lelaki dan perempuan sama je kan
cuma fizikal je yang membezakan

erk*

blokdrive said...

pompuan jugak jenis yang baik hati
Semua yang ada tak kisah nak bagi
Pastu mai time dah memboyot nanti
Mula la nak tunding jari kat lelaki
hehehehe.. Lariiii...

ku tak sempurna said...

i object!!!!!

sapa kata tepuk sebelah tgn tak berbunyi??? cuba hang tepuk sblh tgn hang kat meja ka... kat dinding ke... tentu berbunyi...

Nana Neriza said...

bro....selamat hari rabu..hehehe..

PrettyGirlWardrobe said...

ewahh.. ewahhh... layout baru nampak... ;p

hey abang 13may, tolong promotekan my boutique online ni boleh tak?

;p


tq very much..

Witty Angel said...

haha..best!!!!

Miko Yamaguchi said...

ewaahhhh cik abang....kemain lagi eh? :D

Tyra said...

ahahaa...

apelah lelaki ni. isk isk isk.. x baik betul main tepuk2 dengan pempuan..

utopia said...

hahahaha emm lawak lawak...
kalau macam nie kesianlah kaum lelaki..
xleh jadi macam nie

miss cloudy said...

hmmm..

Mr PenyuBiru said...

hehe..kleber kleber

.::WaNiE::. said...

sokongggg

sama lar pulak sebaliknye
kalau ppn tak layan laki ngurat dikata sombong, kalau layan dikata gatal

kalau tak kasik pegang2 dikata berlagak alim hipokrit, kalau dibagi dikata miang

hihihihih

13may said...

azie: tepuk dahi dah masuk citer lain :D

nuu_ol: kalau org tolong tepuk, tu bab org ketiga :D

siribenmerah: kami inesen ok! :P

princess_n: hehehe hehhe

sue: dah nasib badan...huhhu

oh my oh my: tu la pasal...huhhu

oryen: waaa....tima kasih :D

potpet potpet: bunyi angin...hehhe hehe

azzam supardi: hehhe hehhe

sultan: mogok ngan pompuan??? tak boleh wooo...huhhu

fiza: mana ko tau aku tengah dok angguk nih...hehhe hehhe

izman: kannn??? hehhe hehhe

theconfused: kamu tengah confuse agaknya...hehhe :P

phat sue: kejam kejam :P

insan biasa: aikk??? camna tau nih??? huhhu :P

addyaholix: keh keh keh

lupakanje: errr....errr...

ien: aku lupa password :D

violet: tima kasih :D

cek lala: chaittt!!!

tedungs: tu la kan...nasib nasib..hehhe hehhe

lieza: iyer la iyer la..hehhe :P

kakluna: betul betul :)

farah liyana: tima kasih kerana memahami >:)

blokdrive: huiii...time tu, kalau boleh lari...baik lari..hahha hahha hahah

ku tak sempurna: elehhhhh :P

nana neriza: heheh...dah khamis dah nih :D

prettygirlwardrobe: line clear :)

witty angel: *wink wink*

miko yamaguchi: hehhe hehhe >:)

tyra: abis tuh..tepuk lelaki dapat hape??? buang karan saja :D

utopia: hehhe hehhe hehhe

miss cloudy: woohoo!!!

mr penyubiru: hehhe hehhe

wanie: ko sokong apa??? sokong kesian kat lelaki kan??? tima kasih :D

ad3ck said...

idea-idea hang memang bergeliga! ;p.

*SiRibenMerah said...

hahahaha..

inesen la sgt....=P

fiezafadilla said...

giler bias kenyataan. hamba dtg bertugas...

Eida said...

cewah... layan saja..

Aku Bukan Bidadari said...

ha tak betui tak betui.. tak sian pun.. lalalalaa

Al-BIMA SAKTI said...

bukan nak buat tuduhan melulu
selalunya kena lelaki yg mula dulu
kalau masing-masing buat tak tahu
tak nikahlah engkau, dia dan aku...

ha ha ha...

ZH - Ena said...

rasa nyer tak semua mcm tu..salah saper erk??

iNsaN BiaSa said...

bro...u kena tag!!jgn xbuat...hehehe

Heartless Devilish said...

hahahaha...adeh..krem geraham baca

iena(lynn) said...

i2 makne nyer wanita n llki saling memerlukan..
tul x brooo????
tpii..tpi...bab tepuk sblah tngan 2.. sndri mau ingat r broo..

.. faizuRa .. said...

ermm..adat bercouple mmg mcm tu kot..
masing2 nk slhkn kaum masing2..:P

azza_irah said...

may..
amik award kat blog ..
mekaseh jd follower blog azza..

Diana-k said...

setujuuuuu.....tepuk seblah tangan tak bunyiiii laa kan....!!!

azwan said...

mana tag board kau? tak letak balik ke

zonaku said...

hhhhhhmmmmmmmmmmm
tepuk sebelah tangan blh bunyik la.....
coba hang tepuk meja......
kan ada bunyi tu...
tepuk kompang pun bunyi!

nadia-ady said...

kekekke...tak kesian pown =p

"tepuk sebelah tangan takkan menjadik"

so,dua2 kene tengok gak.tak bleh kesian kat sebelah pihak je kan?kan?

SyazReA said...

Hurm.... huhuh =)

ezu said...

hoh..
sapa kata bertepuk sbelah tgn x bunyik??
cer tepuk dinding ka meja ke ape??
bunyi kannn????

hahaha..
papepun laki mmg ske cengitu..
gatey.. hahaha

ko spesis camtu ka may2?
ihiks

axim said...

kesimpulannya pompuan memang GATAL..haha

sickchild said...

hahaha. betul betul betul/

syida said...

cheh..dua2 gatai..
sapu mopiko jew..hehe:P

13may said...

ad3ck: hehhe hehe...tima kasih :D

siribenmerah: woohooo :P

fiezafadilla: :P

eida: *wink wink*

bidadari: kejam kejam :P

al bima sakti: takpa...suh org tua buat kira :D

zh-ena: mereka dan kelurga mereka :P

insan biasa: errr...errr...

heartless devilish: :D

iena(lynn): bijak bijak :D

faizura: hehhe hehhe hehhe

azza_irah: thanks :)

diana-k: bunyi angin :D

azwan: lupa password la bos :D

zonaku: waaa..lama tak main kompang :D

nadia-ady: iyer la iyer laa :P

syazrea: :P

ezu: err...errr....no komen :P

axim: aku tak kata apa arr...hahha :P

sickchild: oit! lama tak nampak :D

syida: hehhe hehhe hehhe :P

Princess Liyana said...

uhuhu..tepuk tanganla..bunyi tak..wakakaka;p

lelaki dan perempuan..kalau dua2 tak bg reaksi..takkan jadi;p..btol?

tintaHati said...

cewahhh sedap pantun hang...laki puan serupa jer...

~mawar~ said...

aku bantah!!!

A t i Q a h said...

Best ek main tepuk-tepuk. Eheh.

aNIe said...

Betul tu 13May...bertepuk kenelah dua belah tangan...

LediAgli said...

kesian kat perempuan la..

BaYu SenJa said...

wah...
betul betul betul...

kesian lelaki :)

bozzobattousai said...

tepuk sbelah tangan memang tak bunyik tapi klu lempang memang pakai sbelah tangan...kuat gak r bunyiknya...

hey...ini aku said...

may, ko ni lembab btul nak update.aku dh letih kuar masuk sini tapi ko tak update2 jgak.kang aku ajak ko tepuk tgan kang ko kata aku gatai.meh sini aku tepuk sikit dahi ko biar bnyak skit kuar idea!

cikdinz said...

ko ada je kan bro...hehehe...

nanana-ne said...

nasib badan la dah badan yang ngengada cari pasal.

e-leeyana said...

hoh??? ayakkk....krem jap bce..pk2 balik...btol ke cmtu? ke cmane?

DeeN said...

Erk..
No komen.
Hehe.
Apapun, tepuk sebelah tangan memang tak bunyi. Tapi kalau tepuk dua belah tangan, tepuk dinding, tepuk dahi, dan seumpama dengan, mesti bunyi. Kan, kan, kan, hehe.
Hi May.

WaNa (BoRN To MaKe u HaPPy) said...

a'aH a'aH

KeSiaN LLaKi KaN !

CeSH !

13may said...

princess liyana: err...jadi apa??? hehhe >:)

tintahati: hehe hehhe

mawar: sekali sekala...cuba la ko sokong aku...huhhu :P

atiqah: err...tepuk tang mana??? ngeh ngeh ngeh :P

anie: hehhe hehhe

lediagli: bantahan! hehhe :P

bayu senja: hehhe hehhe

bozzo: kah kah kah

hey...ini aku: hehhe...cek busy nih...btw, dah updet dah :P

cikdinz: layan kepala...hehhe

nanana-ne: tu la pasal...hehhe

e-leeyana: betol betol...hehhe hehhe

deen: deennn!!!!!! :D

wana: choihhh!!! :P

hUmmY said...

hahahaha!

mari tepuk tgn!

13may said...

hummy: aku line clear saja >:)

μάγά said...

setuju sangat..
tepuk sebelah tangan x kan berbunyi..

maksudnya if x der yang beri ruang and peluang x kan ada yang nak terima... so if dua2 dah mengarah satu jalan... apa tidak menjadi juga??

maksudnya if sorang tu menentang x kan nya menjadi.. so if sorang tu lalu jalan lain dan sorang tu jalan lain.. x kan boleh jadi bersama... (x tau lah if hujungnya bertemu juga??? diluar kuasa nak pikir tu semua.. :P)

lain lah if dalam paksa.. :P

nice entry... keep on writing bro.. :P

S90 said...

you write very well..

Anonymous said...

tp tepuk sebelah tgn berbunyik ape..

aku da penah terai.. hihihi

peace!

Related Posts with Thumbnails
 
Designer: Douglas Bowman | Di ubahsuai oleh: 13may