Tuesday, October 28, 2008

157: Apa dah jadi...

 Pompuan ni kadang kadang gila bershopping
Tak boleh tengok benda menarik, mula mata naik juling
Mereka tak peduli walaupun poket dah kering
Janji barang yang di idam dapat, itu yang penting

Bila lelaki tegur, pompuan mula nak tarik muka
Tapi dalam hati, pompuan nak peduli apa
Lelaki nak marah marah, lantak dia laa..
Sebab pompuan tau, lelaki tetap sayang juga

Ada pompuan shopping dah macam hobi
Asal ada duit, shopping kompleks abis di terokai
Kadang kadang sampai habis kesemua duit gaji
Sengkek pun takpa, janji senang hati

Lelaki mula naik susah hati
Tengok pompuan shopping tak sedar diri
Tegur karang, pompuan tarik muncung berhari hari
Tak tegur pulak, kang makin menjadi jadi

Tapi pompuan selalunya ada alasan tersendiri
Mengapa shopping di jadikan hobi
Konon konon shopping bukan saja menyenangkan hati
Malah ia boleh di katakan mental theraphy

Bila lelaki bersungut, pompuan kata tak memahami
Pastu bermasam muka sebab berkelahi
Nyatanya lelaki bukan sengaja buat tak reti
Tapi ini semua ada sangkut paut dengan ekonomi
Sebab bila sengkek, mula pompuan cari lelaki
Beli barang..lelaki bayar, ini sangatlah tak aci!

114 comments:

lindosh said...

aku kick kang iklan hang! :P

lindosh said...

hang gila ka apa? aku dah lama tak shopping kot.

entri hang tak boleh pakai pada aku

tak setuju langsung

misz_A said...

sama jekk..lelaki yg kaki make-up keta... yg isap rokok.. hehehe...

mebby said...

erkkkk...mmg kaki shoppin nak wat cemana erkkkk...tp la ni sama jer lelaki ngn pompuan sema lau dh shoppin mmg x hengat lngsung...temasuk kiter lew..ahakss

Al-BIMA SAKTI said...

POMPUAN ITULAH PESEN DIA
KALU KITA TEGUR PUN DIA PEDULI APA
BILA DIA JELING DGN MASAM MUKA
KITA PULA YG JADI SERBA TAK KENA.

ITU JENIS YG CARI DUIT SENDIRI
NASIHAT PUN KEKADANG DIA BUAT TAK PEDULI
ADA SAJA SELERA YG DIA NAK BELI
APA KISAH, HUJUNG BULAN DAPAT GAJI LAGI...

farah liyana said...

uih
nak wat camner
perempuan dan shopping memang tak dapat dipisahkan
kena terima la tue

haha

xD

a Q r a m said...

aku pun ske windiw shopping kat ebay..huhuk

yo said...

hai morning, i akui perkara ni, mmg i suka bershoping coz nak benda baru.boring yg lama BUTTTTTTTTTT yg saya buat ni semua duit i la.. Fair la kan, xpnah pun nak dpt dr u all. so i have no problem la kan. shoping ni kan, boleh buat jiwa tenang and rebes hehe.

Rya said...

duit boleh beli bahagia
biar cuma sementara
^_^V

S h i n o said...

Tu salah satu Nafsu perempuan.. :P
Kalau dah sayang..terima je lah..

shasha said...

ala...duitku duitku..duitmu..duitku juga...hehehehe

sultan said...

duit pompuan ialah duit pompuan, duit lelaki ialah duit mereka jua. haha...

shafarina said...

huhu bergantung

kalau tengah berdendam dgn laki, kompem pakai duit dia

tapi kalau nak beli barang tanpa approval, pakai duit sendiri.. tak kena interrogate :p

-flip.flop- said...

bila la agaknya saya dapat shoping pakai duit lelaki yer....

cik noha said...

sy suka shopping even skrang trpksa diberhentikn sebentar hobi tersebut gara2 duet scholar yg xmsk2 lagi ni tp yg psti xgne duet org laen..so xprnh rs bersalah..:p

nur'ain said...

awat may??? awek kopak duit hang ka???

ekekekekekek

sya said...

Alahai adikku 13 may

Kaum lelaki juga apa kurangnya rokok, keta n belanja kengkawan
masa bercinta aje kuar duitnya
kawin nanti SUME belanja rumah bini bayarkan

zonaku said...

pompuan ngan hobi bershoping
laki ngan hobi bakar duit...
aci la tu...

Masy said...

pompuanlah penjana ekonomi negara tau ;p ko bygkan klu ko dah keje mcm nak rak tp bini ko wat tatau jeee dgn duit ko, mesti ko tensen sambil mengesyaki dia ade jantan lain hahahahahhahaha

13may said...

lindosh: hehhe...nanti buat kerap kerap tau :D

lindosh lagi: hang tak normal nih...hehhe hehhe :P

misz_a: errr...errrr...

mebby: juling bijik mata wooo :D

al-bima sakti: kannnn??? hehhe hehhe

farahLiyana: hehhe heheh...no komen :P

aqram: waaa...aku pun dah lama aktif...hehhe hehe

yo: hehhe...alasan anda di terima :D

rya: mata duitan :P

shino: hehhe...sib baik comei :D

shasha: bijak bijak :P

sultan: betoi betoi :D

shafarina: ko memang briliant! :P

flipFlop: ehem ehem ;)

cikNoha: hehhe hehhe...baguih sungguh! :D

nurAin: ciss!!! gelak kat aku :P

kakSya: hahha hahha hahah :D

zonAku: protes protes!!! :P

masy: errr...pinjam duit sket beb...hehhe hehhe

sukahati said...

apsal lelaki nak menyebuk hal ni
haruslah aku mmg tak peduli
sbb aku guna duit sendiri
tak mintak duit laki2

ad3ck said...

boleh tahan jugak ko buat pantun kan? ehehehe. Apa nak jadi? Sampai sekarang tak kahwin lagi ehehehe.

arsaili said...

salam...ahahaha..sekarang lelaki perempuan pun sama kekdahnya..lelaki shopping benda lain..perempuan plak lain..ahaks

^ez^ said...

laki pon sama.tang kreta n rokok.lg la byk abes. yg hantu game pon sama.duk abis canggihkan komp.tambh itu ini.beli itu ini.ribu2 gak abes. ape beza??

hehehe...tp tak sume pompuan gila shopping mcm tuh tau. :)

hey...ini aku said...

May.. kau ni selalu fikir benda2 cliche pasal pompuan tau..aku tak gila shopping. suka beli, tak kira la mahal ke murah ke? aim barang, bawak duit, ambik, bayar. aku senang camtu. musim sale aku tak layan!

cemut said...

hihi baru la macho ppuan shoping laki bayo ;p ..

faridmw said...

salam.. aku setuju sangt...
aku rasa pompuan klu leh nak beli sekali ngan shopping komplak tu.. baru hati senang tak henti2,,.. hahahaha..

tasikmerah said...

kebanyakan pompuan shopping duit sendiri la bro... mana mintak duit lelaki... he he... :)






.

MiSZuE said...

dah lame xshopping tau..hikhik ade kene mengena ke ngn kesah awak huhu

kasut-gombak said...

aku tgk lelaki lg over shopping dr pmpuan..

ezu said...

hah...
cam perli jek ney..
ney maleh cite dgn hang pasal soping ney..
trus kuaq kat entri..
hahaha...

ajakrebyz said...

isk.. aku penah teman lelaki shopping nk pilih satu shirt utk ke ofis pun dkt enam tujuh kali round floor yg sama. Tu pun dh byk aku tlg suggest. xde satu pun brg utk aku yg sempat aku usha ;)

Moral of d story: sesetgh laki pun sama je dgn pompuan bile bab shopping hehe. Aku ok je utk tlg teman huhu.

Amy Z! said...

Tak semua perempuan suka shopping~ Hikhik.

Tapi betul. Shopping adalah salah satu retail therapy perempuan.

Kalau takde duit nak buat retail therapy. Makan coklat pun terapi jugak. :-)

Ayaq masak said...

Kenapa perempuan hidup lebih lama daripada lelaki:
1) Perempuan suka shopping. Shopping = jelajah shopping complex = jalan = sihat. Laki?
2) Tak ramai perempuan yang isap rokok. Tak isap rokok = risiko nak mati sangat sikit. Laki?

Sudehh aku mau study.

en_me said...

next time, ko bayar pakey duit pompuan ittewww.. ehehe

~mawar~ said...

errr...
adakah entry ini mendapat idea daripada sepasang kasut di sebuah blog?

untuk makluman, kamilah yang menjana ekonomi negara tau....

syida said...

x setuju!

sy suka window shoping jew..
klu nk beli pn tgk budget r..
gune duit sndri 2..
x men r mnx duit kt llaki..pe brg..
suami 2 kes laen lak..mls komen psl single lg..he2

Tie said...

Tie minat gak shopping! Boleh buat ubat demam. Tapi tie biasa shopping dgn mata, kita tau laa..kita ni tak kerja..kalau hubby susah, kita pun susah gak.

kawaii_desu said...

komen aku sikit ja this time.
Pompuan pi shopping, mata rambang tgk barang, hat lelaki tu, ikut pompun pi shopping, mata keranjang nampak pompuan manjang

lagi teruk

K i a H R o N g G e n G said...

issk..anak sape,lagu tu?...sib baik mak indi org nye ehemmm.

Note bulu kaki: be practical biy only thing that you really need it.TQ

13may said...

sukahati: elehhhh... :P

ad3ck: hehhe hehhe :D

arsaili: jgn sampai sengkek dah ler..huhhu

ez: errr....untuk kepuasan diri :D

hey ini aku: waaa....ko memang sempoi la :D

cemut: tu la pasal...sib baik kata macho :D

faridmw: hehhe hehhe hehhe

tasikmerah: tu time ada duit lagi :D

miszue: errr...errr... :P

kasutGombak: bukti.bukti :P

ezu: :P

ajakrebyz: tu yang laki suka bawa pompuan teman tuh :D

amyz: hehhe..byk ke makan coklat tuh??? huhhu :P

ayaqmasak: aikk??? kena kat aku plak...hehhe :P

en_me: kalau boleh gitu..alangkah bahagianya :D

mawar: iyer la tuh.. :P

syida: hehhe...tak penah ker window shopping...hehhe

tie: huiii...sampai bleh kebah demam :D

kawaiiDesu: aisehhh...no komen la camtu :D

kiahRonggeng: chewah! bunyi cam pakar ekonomi :D

kawaii_desu said...

the safest answer, no comment
lelaki mmg lagu tu

Suka Bebel said...

kaum pmpuan mmg gitu tapi tak nak terima hakekat.yg peliknya, kata lah dia beli baju kan, time dia nak pakai baju tu mesti ada yang tak kena pada mata diorang pada hal masa pilih tu punya lah beriya.kan kan kan???hehe

::CeK LaLa:: said...

INI SANGAT LAH TIDAK ACI!
BILA WANITA BERSHOPING DISALAH ERTI..
WANITA BERSHOPING BUKAN UTK DIRI SENDIRI...
TAPI JUGA KEPERLUAN HARI-HARI...
KALO NAK SUH LELAKI YANG P BELI...
LAIN DISURUH.. LAIN YANG DIBELI...
HUH!!!

Luahan prasaan dr Cek LaLa Blek suwet! hikkss!!!
Jgn marah May!!
ARIOSS!!

hUmmY said...

aku shopim x pakai duet laki aku ok!

cis!

.fatin nabila. said...

tp kan, tu la beza atr lelaki n perempuan, hehe`..

bukan senang nk jmpe laki gile soping..

kec, nyah la, lalalal`

azie said...

ahahaha..memang fitrah alam. ppuan shopping, laki bayar.ok?ahahah

Mr PenyuBiru said...

aiii?? selamat kembali.hehe

ZARA said...

hahaha...

lelaki dgn pompuan kadang2 sama jer...

dua2 pon suka beli barang..

pastu kdg2 suruh each other bayar...

btw, something 4u!

http://zara-the-enigma.blogspot.com/2008/10/colours-of-zaras-life-award.html

13may said...

kawaiiDesu: play safe :D

sukabebel: waaa....setuju setuju :D

cekLala: aikk??? tak puas hati nampak :P

hummy: rugi rugi...huhhu :P

fatinNabila: elehhhh :P

azie: tak aci! :P

penyu: hehhe hehhe....

zara: waa...thank u! :)

theconfused said...

shopping?? shopping tuh aper arr?? ikan pekasam ker?? hahhahahaha

e-leeyana said...

gulpppp...org pompuan bce nih...

pHat sUe said...

aci aci buka pintuuuuuuu

hehehe ...

nak duit lanjeeeee 13

cikdinz said...

yg lelaki ni kena lah bagi duit untuk dorang shopping...hehehe...

Cik Sar said...

kamilah penjana ekonomi negara.kikikiki

Otak Belacan said...

Hok. Ni mesti aweks dia ketok dia ni.. Kekeke. Padanmukaaaa hangggg. :p

orensangkuit said...

hikhikhik tu la besh jadi pempuan
baru tau ka???
hahahhahahaa

axim said...

awat la pompuan suka shopping agaknya yaa...

sila huraikan tak lebih dari 5 patah perkataaan...hehe

Liza Ramlee said...

sbb itu ler kaum lelaki kene selalu ada duit.. br kaum perempuan selalu sayang.. hehehehe...

ain fadzal said...

jadik lelaki best x weh?

PanAdoL7e said...

wah! betul, betul, betul! hehehe... aku kerja d shopping complex.. scenario ini sgt lah normal.. macam pernah alami jer tuan punya blog nih! hehehehe

_tuLanG.iKaN.kEwL_ said...

erk daku tergolong dalam glgn shopaholic itu la agaknya..
hahahaha...

SyazReA said...

lumrah alam... lelaki kan banker..
duitmu, duitku jua.. duitku, duitku la.. ahakz..

B|itHeGaL said...

Sukung... sukung...
Shopping bess wooo..
Tapi shopping gune duit orang lagi bess woooo..... :p

:: p R i n c E s S _ N :: said...

hurmmm...br igt nk g sopim sok..pasai ade duwet...x jd r...postpone lusa..ahakz!!

fieza said...

hehehe...

urm... nasib hangla may klu dpt gf kuat shopping mcm tu. hehehe... sekarang pompoan dh ada career sendiri... so bila ada duit sendiri. shopping la barang yg perlukan??...

tp itula, kadang2 ada jgk yg suka sgt bershopping sampai... urmmm... hehehe... sabar jerla...

tp ada jgk lelaki kuat shopping... pelik la plak... alahai...

~dARlee zURiS~ said...

:) biasalah tu
laki cari duit mmg tuk anak bini
hehee..

DeeN said...

Hehe..
Aku tak terasa pun.
Sik baik aku tak gile shopping.
Fuh, selamat ekonomi yang tengah pokai neh.
Eh,
Hi AhMay.

Heartless Devilish said...

aku bukan kaki shopping yg nak shopping bebulan...
tp at least aku shopping ngan duit sendiri... tak mintak ngan laki..sbb tarak laki..
miakakakaka....

shopping mmg besh kalo tgh byk duit..
dan window shopping nie hanya dibuat ketika tiada duit..~

Monster Mom said...

Jom kita try tinggalkan pompuan kat shopping complex dan laki kat kedai Brothers.....

kita tengok sapa shopping paling sakan...n paling lama....

p/s - hubby dah tak tahan nak tukaq new car stereo n enjin lagi...adusss.!!!!!

kingbinjai said...

susah betul aku nak komen kat sini

yonna bebot =) said...

apa kata make it short je entry ni!

bro tulis je

lelaki sebenarnya takut pokai disebabkan pompuan! hahaha =)

-icha03- said...

naseb
saye bukan kaki shoping
klu ye pon,
pakai duet sndirik suda

lalalalalaaa

Signorina Syima said...

aku dh lama tak shopping... pantun ni tak sesuai untuk aku...

eh yang ko susah payah cari pompuan gila shopping kenapa??


*lama tak komen blog aku yek?

ixora said...

dlm islam pn ade duk kate,
duit pmpuan laki xleh usik..
so, jgn nk mndai suh pmpuan blanje..dh tanggungjawab laki bro...

nk jwb tuk axim,
dlm 5 patah perkataan...hehe..

'shopping n pmpuan ibarat kentut..'
kalo di tahan leh sakit, kalo lepas merana org sebelah (laki)..

kn kn kn..

As said...

:D

every rule has an exception

take care!

Jard The Great said...

waaa...ramainyer org tumpang kepala kat sini.. aku nak tumpang jugakla...

errr... ku bukan jenis yg suker shopping. jd aku tak normal la yer?

inna hayati said...

en.may mungkin adalah seorang yang sangat kedekut pada wanitanya...
mungkin ya en.may...mungkin....
sape setuju angkat tangan!!!

p0tpet p0tpet said...

ala..kalu ko pasan la kan..pompuan neh die suke soping bnd2 yg xde ah mahal sgt..tp..laki2 neh..bile die stat beli brg..brg2 die sure nk yg mahal2 tuh..
tuh la sbbnye laki2 neh xsoping ngat..sbb dorg nk kene kump0l dwet dlu..ha..
ala..tp ade jek laki2 yg suke s0ping ngalahkan pompuan..
ah! same jek ekceli..laki pompuan..tp maybe pompuan neh chr0nic sket la kowt..hu3
=)

ADEX KAWANBOXX said...

hahahahaha....

aku pompuan yang liat shopping..so save budjet ma....

tapi aku gila tomoi...boleh buat puisi jugak ka???

muadzlife said...

pompuan besh!!

nanonano said...

haha
kate sayang..
trime je la
:p

~mardihah~ said...

kite suke shoping....hehehe..biorlerrrr

suke hatilerrrrrrrr

:+:+: Ashikyn :+:+: said...

hehe..tu pompuan shopah0lic. hehe. mcam bukan smua pompuan camtu je! tapi kbanyakan la. sbb tu la guys kne sediekn poket money yg banyak untuk pompuan and bsba gle2 time SALE!!!
hehe..

13may said...

theconfused: ko jgn makan pekasam byk2...darah tinggi kang :P

e-eleeyana: errr...lelaki tulis nih :P

phatSue: takde takde...hehhe :P

cikDinz: mcm ada pengalaman ajer cikDinz..hehhe hehhe

cik sar: iyer la iyer laa :P

otak belacan: sib baik comei :D

orensangkuit: hehhe hehhe hehhe

axim: dah terjadi sejak azali lagi...hehhe hehhe

liza ramlee: ishh ishh ishhh...tak aci! hehhe :P

ain fadzal: sgt laaa best! hehhe hehhe

panadol7e: err...errr...gua selalu lepak shopping kompleks :D

tulang ikan kewl: hehhe hehhe hehhe

syazrea: bank pun bleh bankrupt tau...huhhu

blithegal: cisss!!!

princess N: ececececec :P

fieza: tu time ada duit..time duit dah abis??? hehhe hehhe

darlee zuris: hehhe hehhe...

deen: hang bila nak jemput aku masuk blog hang??? hehhe hehhe

heartless devilish: hehhe hehhe...OOooo...sebab tadak laki...huhhu

monster mom: errr...errr...camna nak jawab nih :D

kingbinjai: king...apa cerita sekrg? hehhe

yonna bebot: kamu memang briliant! :D

icha03: *wink wink*

signorina syima: hehe hehhe...nanti free aku gi ushar blog korang semua :)

ixora: hehhe hehhe...bijak bijak :P

as: thanks for visiting :)

jard: waahhhh!!! ko kan yg ada skandal ngan ad3ck??? hehhe hehhe hehhe :P

inna Hayati: org kedekut cepat kaya tau :D

potpet potpet: takde maybe maybe...memang kronik :P

adex: main tomoi abis duit byk jugak woo..hehhe hehhe

muadzlife: tu yang suka tuh :)

nanonano: hehhe hehhe hehhe

mardihah: iyer la iyer laa :P

ashikyn: hehhe hehe...ni sayang kat laki atau kat duit laki??? hehhe hehhe

akirasuri said...

:)

Ada baek ka incet? Harap baek-baek.. Jgn stress2 no! ;)

jaga diri baek2.. ;)

sori komeng tk berkaitan.. :))

nadia-ady said...

er...sy tak suka shoping2 sangat.kalau penting sangat baru la shoping tapi taakleh nak panggil shoping.kira macam membeli je..huhuhu

Jard The Great said...

ish, skandal tu plak ko ingat. Ko lum jwb solan aku la. Huhu

Jard The Great said...

ish, skandal tu plak ko ingat. Ko lum jwb solan aku la. Huhu

shakirah said...

salam 13 may..Hang ni x abis2 ngn bias hang kan...hahahaha

berrykisses said...

klu ske bbelanja ,
dua2 sama , baek laki mahupun ppuan . :P

oh ya , salam ziarah . :)

fiezafadilla said...

dari habis duit p membakar, perasap, baik p soping. yuhuuuuu

debikdebuk said...

tak paham... tak paham....



lindosh jadi gitu... yg tu aku faham naper...

achik said...

hahaha.. terasa siot.. tapi takpe aku beli bayar sendiri.. ekeke.. ;p

Ely said...

tuh lah u nak kena cari pompuan yang self sufficient. dia bawak u bawak u pergi shopping then dorang bayar sendiri. ada tau pompuan kat luar mcm tuh, u just have to look harder :)))))))

farah aminuddin said...

hahahhaha..
memang tepat sgt2 ape yg encik 13may tulis kali ni..
setuju2..
*wp terasa*
haha

Faisal Admar said...

Betul tu. Ramai wanita yang suka sanggat shopping. Shopping sebagai hobi adalah sangat salah. Tak hairanlah 3 orang paling kaya di dunia ialah lelaki kan?

Pedih tapi itulah kenyataan! Retail therapy tu adalah alasan semata-mata.

nadia-ady said...

bila nak update? lalalala~

pandagumuk. said...

yeay!

AbGJaS said...

Hi 13may,
HAHAHA!!!
Ni klu kat parlimen, misti sudah kena hantam sama itu YB Theresa..

kuchalana said...

weh.. la ni payah kan nak cari yg maintenance xtinggi...

kuIna Jentayutiara said...

kalu pompuan x suka shopping tak muncul la shopping kompleks canggih2

Danisha said...

haaaa......haa...
padan muka lelaki....

ku tak sempurna said...

nama : kutaksempurna
jantina : bukan lelaki
umur : masih muda
hobi : shopping, shopping dan shopping
cita-cita : nak jadi pengshopping yg berjaya
kata nasihat : bershopping la selagi terdaya... shop till you drop...

ehehehehehehehe... aku suka shopping...

jom shopping ujung minggu ni !!

ninadw malas log in said...

yaaa.. setuju dgn lindosh. nina pn dah lama tak shopping. T_____T

aNIe said...

May...huhuhuhu...akak tak camtu tau...kalau nak beli apa pun tgk duit poket abang dulu...pastu kalau tak dpt tak masam muka pun...tapi layan abang sebaik mungkin sebab mana tau bulan depan boleh dapat...hahahah

Kujie said...

dalam boros2 pompuan pun, ramai gak dpt bagi kat makbapa...lelaki?

heheheh........ngaku dgn jujur

meen said...

saya tak suka shopping sebab suka org shoppingkan utk saya heheh..boleh??

13may said...

akirasuri: tima kasih :)

nadia-ady: baguih sungguh :)

jard the great: :P

jard the great lagi: cuba buat penafian nampak :P

shakirah: errr...errr.... :P

berrykisses: hehhe...salam kembali :)

fiezafadilla: iyer la..iyer laa :P

debikdebuk: keh keh keh

achik: hehhe hehhe :P

ely: waaa...tu benda yang quite impossible tuh :D

farah aminuddin: hehhe...cool cool :D

faisal admar: hehhe hehe....tapi memang ceria kan kalo depa gi shopping :D

nadia-ady: sabar sabar :)

pandagumuk: huh! :P

abgjas: hahha hahha hahha

kuchalana: no komen laa....hehhe hehe

kuina jentayutiara: terpaksa la saya setuju ngan statement nih :D

danisha: hoit! pi mana??? blog dah updet??

ku tak sempurna: ishh ishh ishhh...anak sapa la nih...hahha :P

ninadw: waaa...jom berkenalan ;)

kak anie: hehehe...bijak bijak :D

kujie: errr...speechless...hahha hahha :D

meen: sib baik comei...hehhe :P

~Eila @ Along~ said...

itula guna lelaki..sayang kerana sangat memahami..hehe

Eida said...

Haa.. mcm2... awet En.may macamana... tak kuat sopping ka..

μάγά said...

aku suka entry nie..
tapi aku rasa ada betulnya..
aku susah nak pegi shopping and x suka pegi shopping compleks..

tapi bila balik kg pasti aku kena heret ngn adik perempuan ku pegi jalan sana sini.. shopping.. and shopping...

kekadang tu pelik gak... tgh x der duit pun boleh dia shopping???
memang aneh sekali...

tapi x kurang juga lelaki...
yang giler rokok, kete, gadgets, komputer, memancing and bla..bla.. bla...

sanggup perabis duit beli tu semua.. harga x payah cerita lah.. rasanya lagi mahal dari shopping si perempuan yang kekadang beli benda murah2 jer...

apa pun kesimpulannya... x kira lelaki ke perempuan ke ada tabiat buruk memasing...

hehehe... so terima lah insan2 di sekeliling kita seadanya di samping beringat2 jangan tunggu sampai "sudah lah jatuh, di timpa tangga pula"

:P

Anonymous said...

tolong menolong amalan mulia:)

peace!

snm said...

alamakkk! terasa sguh!
makan dlm! huuu..

Related Posts with Thumbnails
 
Designer: Douglas Bowman | Di ubahsuai oleh: 13may