Thursday, October 16, 2008

155: Tetap dalam ingatan...

Secara kasar, lelaki jika sekali terserempak dengan pompuan di mana mana, maka pompuan tersebut akan terus terpahat di memori lelaki. Ini terbukti jika lelaki terserempak dengan pompuan yang cantik serta menawan, lelaki selalunya dapat mengingati wajah pompuan tersebut. Oleh itu, pompuan janganlah terkejut jika pompuan di hampiri oleh lelaki dan lalu lelaki itu berkata, " Rasa macam kenal..." Itu bukanlah lelaki itu cuba mengayat anda..tetapi itu menunjukkan pompuan itu tetap dalam ingatan lelaki tersebut :)

Berbanding pompuan, kebanyakan jika terserempak dengan lelaki...pompuan selalunya akan berpura pura tak kenal. Pompuan akan jadi malas nak tegur. Kemudian pompuan itu akan berfikir sendirian, rasanya pernah nampak...tapi di mana yea??? Berdasarkan kenyataan ini, lelaki langsung tak terkejut jika pompuan langsung buat buat tak mengenali mereka. Maklum laa...pompuan lupa agaknya :)

Walau begitu, pompuan juga mempunyai ingatan yang kuat terutamanya tarikh tarikh penting dalam hidup mereka. Ini kerana tarikh tarikh tersebut selalunya memberi makna yang tersendiri bagi pompuan. Berbanding lelaki yang agak leka dalam hal mengingati tarikh tarikh ini. Kalau masih ingat tarikh lahir, itu kira sudah cukup bagus.

Namun ini bukanlah bermakna lelaki ini jenis pelupa. Tetapi bagi diri lelaki, tiada tarikh yang paling penting dalam hidup mereka melainkan tarikh dapat gaji atau tarikh nak dapat duit. Setakat ingat tarikh lahir, tapi sengkek...tadak maknanya. Ini kerana jika lelaki sudah dapat gaji, lelaki selalunya akan terus ingat kepada pompuan. Sebab dalam fikiran lelaki bila dah ada duit..."Boleh keluar makan makan ngan pompuan nih...boleh simpan duit nak kawin ngan pompuan nih...boleh ajak marka tengok wayang nih..." Dan segala macam lagi laa. Pendek kata, bila dapat gaji...lelaki akan mengingati pompuan dan menghabiskan duit dengan pompuan. Ini jelas menunjukkan bahawa pompuan tetap dalam ingatan lelaki :)

Berbanding pompuan, bila dapat gaji...ada ker nak ingat lelaki??? Pompuan selalunya akan menghabiskan duit gaji mereka untuk diri mereka sendiri. Rasanya tak payah la di ceritakan bagaimana pompuan menghabiskan duit gaji mereka. Ini mungkin memerlukan penjelasan yang panjang berjela. Cuma kebarangkalian lelaki mendapat habuan dari gaji pompuan adalah amat tipis. Oleh itu lelaki sikit pun tak kecik hati jika pompuan tak membelanjakan duit gaji mereka untuk lelaki. Mungkin pompuan lupa agaknya :)

Akhir sekali, jika anda perhatikan pompuan selalunya lebih gemar bersosial atau keluar bersama dengan geng geng sejantina mereka. Mereka kadang kadang sanggup mengetepikan penglibatan lelaki dalam aktiviti sosial mereka. Kalau ada lelaki terlibat sekalipun, mungkin terlalu kecil jumlahnya. Ini secara tak langsung menunjukkan bahawa pompuan kadang kadang lupa kewujudan lelaki dalam dunia nih. Tetapi lelaki tadak la amik serius sangat hal nih. Maklum laa...mungkin pompuan lupa agaknya :)

Berbanding lelaki yang kalau di ikutkan hati semua aktiviti sosial, lelaki gemar mengajak pompuan join bersama. Tengok bola ajak pompuan, keluar makan ajak pompuan. Keluar lepak malam malam ajak pompuan. Race kereta pun, kalau boleh nak pompuan duduk sekali dalam kereta. Pendek kata serba serbi aktiviti sosial, lelaki tak pernah lupa ajak pompuan. Lelaki juga tak kisah jika hanya bersendirian keluar dengan ramai ramai pompuan. Ini jelas menunjukkan bahawa kaum pompuan sentiasa dalam ingatan lelaki :)

Ringkasan:
Kenang daku dalam doamu...hehhe hehhe



135 comments:

sHwEeT ByAtcH said...

x pueh atiw!!! :P

Dyana Halim said...

kalo sy setuju, xde pompuan lain nk marah kn?haha~

btulla. sy sokong sgt2. haha.

dulu slalu usha satu crew McD KLCC ni. mmg every week mesti mkn McD. tp sejak dah jarang g sana, dh lupa psl crew tu sampai baru-baru ni ternampak dia kat pasar malam area umah. puas pikir siapa sebab rasa familiar sgt.

masa bulan puasa baru igt balik siapa laki tu. haha.

a Q r a m said...

perkara mcm ni slalu nye nmpak simple..dan jrg diperkatakan sbb dah manusia dah lali kot..tp setiap kali aku membc entry ang yang latest....xtau nk kate cemane tp idea yg dilontarkan tu mmg ckup bagus dan ada fakta di sebalik nya..


tidak sukar utk memahami nya..namun setiap penjelasan yg diberi memberikan suatu impak yg baru !

orensangkuit said...

tgk bola bosan la incik baek g soping..huhuh
lelaki suke bawak pempuan ke tempat yang pempuan tak suke cth : tgk bola tak besh cuba bawak pempuan g soping kompem besh..lelaki pun suke soping ape kan...hakahkah

13may said...

shweetByatch: hahha :P

dyanaHalim: tu diaa....hahha hahha :D

aQram: errr...ko puji aku ker nih??? hahha hahah hahaha

orenSangkuit: jom ikut saya tengok bola ;)

ZARA said...

wuikss...

tapi kadang2 betol gak...

walaupun benda2 camni tak bleh di seperatekan ikut gender...tapi still, mesti ada satu gender yg namoak sgt buat benda2 tu~

haiz...

Miko Yamaguchi said...

hahahha. buat2 x kenal tu macam betul, macam ja la. ehehehhe.

Masy said...

eheh tetibe rasa nk sokong pulak fakta yg ni hahahahah tp pompuan bkn lupe laa... kami ni ade byk bende lain lg nk ingat, cam korang laki laaa dok ingat tarikh gaji drpd birthday kan hehe

violet said...

selamat hari raya enchek may. :)

entri luahan hati kali ni menyentuh gak la perasaan. sian org lelaki kan. terpinggir dari dunia org pompuan.

tp kalo tgk kt kedai mamak, kedai2 kopi, lelaki je yg dok belonggok penuh sume seat. tak kira status. anak berderet kt rumah pun dia leh lepak sampai 2,3 pagi ngn member2 sejantina dia. pompuan la yg tak cukup tgn nak handle hal rmh tangga ngn anak2...

kesian ek, 'dipinggirkan' anak dan isteri.

haih...

Eida said...

Baguih la.. kalu laki asyik ingat pempuan... rasa diri dihargai..

~akuni~ said...

Tapi saya selalu ingat kat 13May, bila lar nak update blog nih...

Ryehanna said...

perempuan memang untuk diingati selalu...

mueheheheh

farah aminuddin said...

haha! yela tu =p
kesian kt lelaki eh..haha

Rya said...

mula2 macam nak angguk2 je dengan hujah hg ni tapi bila pk balik, nak geleng2 je la..
ada lagi ke lelaki zaman la yang cam tu?
kalau ada, tapaukan kat aku satu!
ehehe..

pB said...

heran tul ..

banyak sungguh idea 13 May nie


masa mana lar dia dpt ilham nie

alif-mikail said...

memang nak kena belasah! ahhaha..

ni rahsia kaum lelaki.. patutnya AZAM SUPARDI yang tulis apaa daaa

iNsaN BiaSa said...

HIDUP WANITA..!!!Allah selamatkan kamu...Allah selamatkn kamu bro may..(",)

PanAdoL7e said...

eh.. macam kenal la...

::CeK LaLa:: said...

hurmmm...
sangat simbolik!
terasa diri disayangi... mueheheh!
kalo cengitu.. memang betul lah...
ADAM DICIPTAKAN UNTUK HAWA!

ce kalo sebut.. HAWA DICIPTAKAN UTK ADAM...
sedap tak? tak kan??
ermmm... ermm... [pikir²]

Suka Bebel said...

pagi tadi aku dpt email memaklumkan claim aku bakal masuk malam kang.terus saja terlintas dalam pikiran untuk bawak gadisku nonton wayang.ternyata statementmu benar belaka.hehe

peace! said...

huiii.. ye ke??
tp 50-50 laa
tak banje mkn pon, tuang minyak pun da kire ok. haha

* kenang daku dlm lipatan sms mu
muahahahaha

Mrs. Amie said...

ek eleh..bencikkkk..asyik2 pompuan kalah..awassss en.13 may!

Si Kachak Suparjo said...

Perempuan,






mudah lupa.




ha ha.
Caya lah bro!

Cik Sar said...

"Ehh...macam kenal laa..ini XXX kan?" Itu adalah ayat mengorat yg paling hampess sekali..Idea yang perlu diupgradekan..kekekek

Anak Mami said...

spot on lah may! dasat la hang ni.. bila nak belanja aku teh tarik ni?

Kujie said...

Ringkasannya..lelaki tak boleh hidup tanpa perempuan..hehehe

Maya said...

rasa macam kenal la..pernah main jetski kat penang mutiara 5 taun lepas kan..? :D

Gee said...

ehehehe...
pompuan mudah lupa
T A P I
lelaki tetap ok juga...huhu

MiSZuE said...

huhu yeke..hmm patutlah hehehe

farah liyana said...

itu memang tak dapat dinafikan
lumrah alam kan

tapi, kalo saya bertemu jejaka hensem
saya takkan lupakan sampai bila-bila
erk!

xD

kuchalana said...

btoi la may.. aku sokong hang dulu..kini slamanya.. kekekeke

cemut said...

cemut mmg malas nk tegur :))

syida said...

he2..betui2..bab2 trikh lhir mmg llaki lupe wlu si llaki yg tnye lu kt pompuan wk2 1st time knl

nk g mane2 pn sume nk ajak pmpuan wlupn bkn d alam realiti..haha..alam sms jew:P

tapi..tapi..tapi..sy igt nk singgah blog bro..mknenye sy xtmsuk dlm entri kali ni..he2

IENA(LYN) said...

Ini menunjukkan yg kaum pompuan ni slalunya sentiasa me'remind ari2 penting psangan dier,nk harap kaum llki..haprak..tarikh nk dpt gji ingat ler..
Pa pun ok gk,at least kaum llki leh ar me'remind kaum pompuan yg sememangnya x lemah ni..he3
kaum llki kn tulang rusuk kanan tuk kaum pompuan..dh adat ler 2..remind me'remind..

nellyberry said...

"Akhir sekali, jika anda perhatikan pompuan selalunya lebih gemar bersosial atau keluar bersama dengan geng geng sejantina mereka. Mereka kadang kadang sanggup mengetepikan penglibatan lelaki dalam aktiviti sosial mereka."


dah tu lelaki kalo di ajak shopping, mulalah buat muka ketat. so kite ajak kawan2 kite lah.

sukahati said...

knp perempuan selalu dlm ingatan lelaki?? Cos men cant lives without women

blokdrive said...

Biasa la tu May.. Pompuan kan 'penjual ikan'.. hehehe

fatiyahh said...

a'ah,
saya dapat gaji xigt kat suami.
hihi

Liza Ramlee said...

amboi2.. belum kahwin mmg ler mcm tu.. cuba kalo dh kawen... Huahuahua...

K i a H R o N g G e n G said...

nota bulu kaki tu adoooiiii wakahkahkah..

-flip.flop- said...

dulu kan..
time saya gaji mesti ingat nak belanja pakwe saya.. mesti nak belikan dia hadiah pape..
time nak kuar g mane pun mesti nak ajak dia.. g sopin ke, g mkn ke..
huhu...bertuahnya sape jadi pakwe saya...
tapi, tu dulu la...
hehehe

ixora said...

btol jgk bro erk..tp ader jgk yg terbalik tuh..bkn semua mcm tuh la..kan kan kan...?
tak cayer tanyer ipin...btoi3..

aim-a said...

amboi2...mentang2 dah sihat...pjg btul entry....hehehhehe :P rileks laa...aku demam n selseme 2 minggu ok ajerk...hari raye plak tuh...:P

hey...ini aku said...

en may, aku rasa aku tak tersenarai dalam ciri2 yang ko ckap tu. patut la aku kurang rasa feminin.

~mardihah~ said...

eeeeeee...tolong arrrr..semua salah dan silap...

julietchun said...

Penah jd 1 kes aku d tgr oleh lelaki,dia tau nama aku sekali ngan nama makpak aku.Aku tny kite penah jmp ke? Dia ckp ari2 jmp. Aku tak rs plak knl dia, pelupakah aku?

ku tak sempurna said...

lalalalalalala...

kebetulan ari ni aku dpt gaji...
dan kebetulan pula aku duk teringat nak sopping ujung minggu ni... langsung takde lelaki dlm kepala ni... :P

lalalalalalalala...

semua satu kebetulan :D

theconfused said...

uit.. dah elok seseme ka? heheheh... ala, ajak pi tgk bola nak save la tuh.. cuba try ajak pi soppin.. ada brani tak?? kekekekek

.:HalogAmora:. said...

13, kalau hang ada problem ngan marka hang.. kami xmo tau...

tp hang kena tau hang kena mintak mahap ngan pompuan y setia membaca blog hang nih...keccciiiiiikk hati tau.

Selamat Haghi Ghaya kat hang

lovechenta said...

ye ke?? he he. sipi-sipi kot.. :)

Ayaq masak said...

ah tak kuasa aku nk kenang hg dalam doa aku.

ezu said...

heh..
taley nak kondem hang lah..
nak kate x betui.. betui plak ayat2ang ney..
kang nak kate betui.. bkn seme betui.. hehe...

peace :p

.. faizuRa .. said...

whatever la..
but 1 more thing..
kewujudan pompuan dlm hidup laki la mnybbkn laki selalu igt pompuan tu ok...:-)

nway, adam n hawa saling memerlukan ok..:]

Amy Z! said...

Hahahahaha.. Ade2 je tauuu!!

Tie said...

Pandainya.....mesti selalu fikir tentang perempuan nih!!

13may said...

zara: gender kami la tuh :D

mikoYamaguchi: ko jgn buat tak kenal aku plak :P

masy: iyer laa...tapi kami tak penah lupa pompuan tau :D

violet: errr....errr...:P

eida: ececececece :P

akuni: hehhe heheh...terharu saya ;)

ryehanna: hehhe hehhe :P

farahAminuddin: tau takpe :P

rya: *aku angkat tangan tinggi tinggi* :P

pB: haha hahha hahha

aliffMikail: kami rakan seguru :D

insanBiasa: tima kasih :D

panadol7e: rasa mcm penah nampak...heheh

cekLala: elehhhh :P

sukaBebel: kannnn...hahha :D

peace!: tuang minyak...pastu claim semula :P

mrsAmie: hehhe hehe...sabar sabar :P

siKachak: hahha hahah...no komen :D

cikSar: tapi ayat tu mujarab woo.. :D

anakMami: saya tak minum teh tarik :D

kujie: tu yg sebetoinya kakjie :D

maya: aikk??? mana tau nih...hahha :P

gee: hehhe hehhe

miszue: *wink wink*

farahLiyana: err...saya rasa saya ni hensem laa ;)

kuchalana: Pasti Anda Selamat :D

cemut: rugi rugi...hehhe hehhe

syida: kamu ingat atau kamu rindu...hehhe hehhe

iena (lyn): jom! jadi reminder aku :D

nellyBerry: asyik asyik shopping...hehhe hehhe

sukaHati: hehhe hehe...no komen :D

blokdrive: kah kah kah :D

fatiyahh: hehhe hehhe...tatau nak komen apa..huhhu

lizaRamlee: hahha hahha hahha

kiahRonggeng: rileks rileks :P

flipFlop: jom jadi makwe saya...mesti kamu bertuah ;)

ixora: takde takde...hehhe hehhe

aim-a: hehhe hehhe...skrg dah sihat ker?

hey..iniAku: waaa...bleh la ko join aku gi tengok bola :D

mardihah: selalu ingat aku ka??? hehhe hehe

julietChun: ko memang kejam! :P

kuTakSempurna: choihhh!!! :P

theConfused: hehhe hehhe... :P

HaloG: hehhe hehhe hehhe...ampun ampun :D

loveChenta: sipi sipi pun kena :P

ayaqMasak: kejam kejam :P

ezu: hehhe hehhe...ni mesti yg kena kat hang nih...hahha hahha hahah :P

faizura: hehhe hehhe...no komen :D

amyz: hehhe hehhe hehhe

tie: tetap dalam ingatan :D

mebby said...

sememangnyer benar ke lau lelaki mmg sentiasa berharap kat pompuan...tp kan ...pompuan xder lelaki still okeh kot....kot laaa....errrrr...ye ker

nur'ain said...

awat?? marka lupa nak contact hang ka???

Water Lily said...

Akak kalu jumpa kawan mmg lupa yg akak ni dah berlaki...

Tu yang laki dok ngaku bujang tu, apa cerita May? Lupa kata depa ada bini ka?

Nunn said...

macam macam la hang ni

K.A.M.I said...

yeke cmtu :D huhu~
laki mane leh tawu ppuan cmne..

anyway,ramainye org comment kt blog ni :))

faridmw said...

salam... setuju sangt kalau hang kata laki selalu ingt pompuan... lelaki kan baguih... hehehe

S h i n o said...

betol laa..klu bab angka2 ni gurl mmg cepat ingat. Yg kita ni lelaki tak ingat dah ..yg ingat hanya benda2 best..hehe ape ek? lelaki je tau! hahaha

tun teja said...

macam tertampar gak sedikit dgn artikel encik may nih. isk.. betul la..pempuan selalu lupa lelaki time dpt gaji. tp pempuan akan ingat time si lelaki dpt gaji. huhuhuh

13may said...

mebby: pompuan takde...sunyi ajer rasa :D

nurAin: hehhe hehhe :P

KakLily: errr...errrr...tak terjawab saya :D

nunn: hehhe hehhe hehhe

kami: elehhhh...hehhe :P

faridMW: salam...tima kasih kerana sokong aku :D

shino: kah kah kah...ko memang briliant! :D

tunTeja: kadang2 depa siap peringat lelaki...hari ni gaji masuk kan??? hehhe hehhe

en_me said...

salam pagi jumaat, abang pening pening kapla itteww

Anak Mami said...

anakMami: saya tak minum teh tarik :D

Lelaki memang, kalau soh belanja.. dan dan tu tak minum tu, tak makan ni! huh!

:P

elly wong said...

lol..
bukannya taknak ajak laa. tapi the guys 'sanggup' ker nak masuk setiap kedai kat yg ada kat muka bumi ini??? hohoho

NuRuL AiNA said...

uwaaaa aku selalu apa mengingati lakiku.. sebelum kawen dan apatah lagi selepas kawen.. huhuh

aku kejar die kalau die kut ingat pompuan lain hahahaha

aim-a said...

alhamdulillah dah sihat....sbb aku dah pass virus tuh kat ko..heheheh :P
anyway...cute laaa ko tido with ur uniform aritu hahahhahah :P

ain fadzal said...

xde pompuan xdelah lelaki, xde lelaki xdelah pompuan.

dah! dah! aku dah pikir lain dah ni!

;))

cik noha said...

ha3..baeknya lelaki slalu ingtkn pompuan,:P

~dARlee zURiS~ said...

laki x kisah kalu kuar ngan ramai2 pompuan sbb...x kan nk kena rogol kot
pompuan kalu kuar ramai2 ngan laki..haaa cari nahas ar nmpknye kan.hehee...

haslina said...

ntah lah..tp yg pasti dunia pasal lelaki da tamat since aku da jadi isteri orang..hehehehe

~mawar~ said...

manyak cantik....

izinni said...

"Berbanding pompuan, bila dapat gaji...ada ker nak ingat lelaki??? Pompuan selalunya akan menghabiskan duit gaji mereka untuk diri mereka sendiri. Rasanya tak payah la di ceritakan bagaimana pompuan menghabiskan duit gaji mereka. Ini mungkin memerlukan penjelasan yang panjang berjela. Cuma kebarangkalian lelaki mendapat habuan dari gaji pompuan adalah amat tipis. Oleh itu lelaki sikit pun tak kecik hati jika pompuan tak membelanjakan duit gaji mereka untuk lelaki. Mungkin pompuan lupa agaknya :)"

aku berkecil hati dengan statement ni. huhuhuhuhu ...

azie said...

yo lah tu pakcikkkkkk

tapi ai setuju,hik hik hik

bozzobattousai said...

org pompuan memang gitu bro... tapi aku klu dah xde org aku nak ajak main winning eleven, ayang aku r jadi mangsa terpaksa main game ngan aku. no women no crylah senang cakap...

byl said...

Tak pernah dapat pulak bf camtu.

Alangkah gembiranya hti kalau aku ada bf begitu May.

reeF said...

haha.
yolah
lelaki ingat.
pompuan pelupe.
iyolah~

kikiEy said...

xbetul~

debikdebuk said...

mmg susah nak lupa.. lebih2 lagi pompuan tu comel.. hahahha

_tuLanG.iKaN.kEwL_ said...

nampak sgt lelaki xleh idup tanpa pompuan...
asyik ingat pompuan kan..
tapi pompuan rilek je..
hehehehe..

ingatlah daku sentiasa dalam lipatan wang gaji korang..
blanje aku mkn!
hahaha..

*SiRibenMerah said...

huishhhhh..
camtuh pulak jadinya yek.. hahahaha..
terasa la bro.. sentap jantung hati neh... hahahaha.. x muleh ajak lelaki dlm geng saya sbb nnt ada org marah(maybe awek lelaki itu).. ouhh, muleh ke alasan camtuh??

lelaki hanya akan igt muka pompuan yg lawa.. so, stakat neh bro x penah lagi meh tego I kan.. maknanya, I x cukup lawa untuk di ingati.. hahahahaha =P
* bila nk blanja mkn char kue teow neh???*

e-leeyana said...

hohoho...nmpk sgt ciptaan yg saling melengkapi kn...

kawaii_desu said...

lelaki mmg lagutu... pantang nampak pompuan... bukan pasai ingat... bila dah nampak terlalu ramai pompuan, macam2 muka ada dlm otak tu... sampai gepren pun konpius

pompuan tak ingat??? well... itu menunjukkan pompuan ni bukan mata basketball ok. lagipun my mak said dont talk to strangers

ingatan kuat terhadap tarikh2 tertentu??? eleh lelaki pun belum dapat semua tarikh ingat, bila dah kawen mulalah hilang ingatan lah, nyanyuk la... pompuan pulak dapat duit musti nak perabih kat diri sendiri, untuk cik abang depa jugak

pompuan tak libatkan lelaki dlm aktiviti depa??? the thing is lelaki mau ka??? kalau pi nak meghenyeh dgn pompuan2 lain buat apa... nanti kalau panggil lelaki ramai sgt kang ada yg cemburu pulak.. pompuan ni nak jaga hati pakwe/spouse depa... tak macam lelaki kan...

KAN???

heheh

TedungS said...

Hahaha... mantap!!

arsaili said...

salam bro...apa kabar? cam ne raya berbaki...

IdaShah said...

ko ingat aku tak? :) klu ingat kena selalu dtg ke blog aku hehehee...

inna hayati said...

"Tengok bola ajak pompuan, keluar makan ajak pompuan. Keluar lepak malam malam ajak pompuan. Race kereta pun, kalau boleh nak pompuan duduk sekali dalam kereta."

rasa sangat khuatir dengan kenyataan ini.adakah ingatan en.may semakin lemah?adakah en.may membawa markanya ke sana sini?konpius...konpius...

Mr PenyuBiru said...

haha.. inilah yg cuba ku terangkan pada aweks aweks ku,tapi diorang tak mengerti.hehe..

.fatin nabila. said...

oh tidak, sy tidak pelupa..
kalau la sy dh kerja, sure future bf itu bahagia..
tetapi, ex2 terdahulu, even dh kerja, xpnah pon belanja sy, amat jarang..

so, lelaki juga pelupa, :p

ey, me linking urs, oke?

nadia-ady said...

saya selalu gak kalau terserempak dengan boys slalu wat2 tak kenal.segan nak tego,biar diorang tego dulu.heheh

kel@mbu said...

haha. btul2..
laki cpat ingat dan cpat lupa..
pmpn lmbat ingat dan lmbat lupa..
ye kot..

rena said...

jgn lupa update blog..

Princess Liyana said...

uhuhu..lelaki memang;p..ooppsss..terlebih sudah;p

aiyok..P memang akan habiskan duit..shopping la pe lg;p

tintaHati said...

Hahahaha.....xpe May, ang tetap lam ingatan ku...hehe...

berrykisses said...

nak xnak terpaksa akur laa plk dgn kenyataan tue . hehe .

salam perkenalan yee . :D

PENDEKAR said...

aku kalau tengok pompuan terpakse tengok lamer2 sebab aku rabun jauh. Heh...

;-)

pandagumuk. said...

kalau laki da sikit..macam mana nak bersosial bersama2?
uh.

ADEX kawanBoxx said...

lama tak layan blog anda cik 13may...nasib baru 2 entri yg terlepas....

masih ingat saya?
wahai lelaki yang senantiasa ingat...hehehehe

-P.K.P-

cikin said...

tiap kali hari gaji aku tak penah lagi lupakan boipren ku yang sorang iteww. selain belanja dia makan, aku siap offer nak bagi pinjam duit lagi kat dia. sebab aku dpt gaji ontime, dia plak gaji lambat sket.

tidakkah itu menunjukkan bahawa masih ada pompuan yg prihatin terhadap laki? FYI, kalau boleh aku nak berkepit dgn dia 24/7. hahahhaa..

ajakrebyz said...

laki slalu ingt pompuan? ye ke? ko ingat aku tak May? hihi.

erm.. aku rasa aku pun slalu je blanje laki esp kalau yg ada relation.. mana de sume pompuan 'jual ikan'.. pompuan beli ikan le nk masak kt dapo mcm aku.. apara..

Mak Su said...

aku kalahlah denganmu.. hujah2 hang hebatlah

fiezafadilla said...

perempuan mmg memerlukan sumber kewangan yg lebih. jadi bekerjala lebih rajin utk menyara kaum wanita.

ad3ck said...

mmg pakar 'sakit' tuan lah ko neh aahahahaha.

Ryehana said...

Nanti la encik 13may...baru je remove ads...nnt pas test che letak blk dan dipersilakan memulakan tugas yer...hehe..

[nak tinggal jejak kat chatbox tp lembab sgt keluar..patut tukar pakai shoutmix...hehe]

ni pon online guna uitm...

yonna bebot =) said...

hahhaha..
as usual.
mmg setuju..

yonna pun,kalau jumpe laki yang agak2 mcm kenal,ckp dalam hati je :p
takpun bisik kat kawan haha!
hahaa
xde maknanya nk tegur2 tny nama semua ;p
ngeh3..

setengah pompuan maybe suka keluar ngan kawan2 sejantina diorg sendiri kot.diorg rimas kot nk usung bf ke mana2 :p

alaaa ade apa laki tak suka bawak pompuan kuar :p
bajet mcm single la :D haha

cewekbradpitt said...

wakakakakakaaaaaa....ingat ku jua dlm doa mu...

Monster Mom said...

Tak setuju....

Tedung tak ajak MM gi ngeteh pun... dia kata susah coz MM suka nyampuk bila dia sembang ngan kekawan dia...

Uwaaa....

kuIna Jentayutiara said...

ayat akhir tu ayat nak putus perhubungan... ayat nak maklum dh ada yg lain.

:: Cikgu Wiween :: said...

aisey...skali betoi daa ape kata incik. Tp pompuan kalo dpt gaji akan tingat lelaki gak tau. cth mcm tingat mau blanjer ayah, abg atau adiknye mkn. ataupun belikan brg2 utk depa. :D

JM said...

pompuan salu igt lelaki ape..time die kebosanan..die igt la kat lelaki ..pastu ajak la lelaki itu kuar soh banje die makan2..muahaha

chinta said...

suka ayat mcm kenal tuh...hahaha

fiza said...

may.. nanti aku fahamkan dan komen baik punya ek... bila2... hehee.. just nk gtau... already update my blog

Zaity said...

wawawa..banyaknyer alasan org lelaki pasal itu ini... amboi amboi amboiii...

sya said...

Kajian ini jugak menunjukkan betapa lelaki lebih mengingati perkara2 dan tarikh yg melibatkan "duit", maka adalah silap mengatakan wanita yg byk mata duitan.. lelaki lebih lagik

sue said...

aduhaiiii la lelakii ..

sHibI said...

bro~
bukan ke org kate perempuan tu melengkap..

tu psl~

;)

pHat sUe said...

buat buat lupe kukis 13 :P

la la la la dush100 *koyak2kan entry ni* hi hi hi

B|itHeGaL said...

sukung...sukung...

~ Dapat gaji igt shopeng je.. ~

faxura said...

huhu.. best beb. sume tu kenyataan.. tapi x semua pompuan camtu..

yo said...

hi . good morning

peace! said...

sekian sudah blog 'sakit kepala'
hohoho

rindu beb tulisan ko tuh:)

goboklama said...

tak ingat kiter pon?? :p

shafarina said...

Rasanya tak payah la di ceritakan bagaimana pompuan menghabiskan duit gaji mereka. Ini mungkin memerlukan penjelasan yang panjang berjela.

Hehehehehe adoyai.... tersangkut lak kat batang idong yg tak tinggi nih..

hUmmY said...

kahkah!

gatal ni!

akumasihdisini said...

sokong...sokong dan sokong...ko masuk tanding laa dlm apa2 pemilihan...senang aku nak sokong...sori bro...jarang melawat...

13may said...

enMe: hehhe heheh...hari deepavali baru ada masa jenguk blog nih :D

anakMami: hehhe :P

ellyWong: sib baik ngaku...hehhe :P

nurulAina: hehhe hehhe hehhe

aimA: hehhe...bila aku stress...aku suka tido :D

ainFadzal: takpe..ko pikir ajer aku ;))

cikNoha: tau takpe :P

darleeZuris: takpe...hero kan ada...hehhe

haslina: hehhe heheh

mawar: :P

izinni: alolololo...hehhe :P

azie: tima kasih :D

bozzo: hehhe hehhe...

byl: ehem ehem ;)

reef: aikk??? cam tak pueh hati ajer nih :P

kikiey: :P

debikdebuk: ko memang lelaki sejati :D

tulangikanKewl: jom! jom! >:)

siRibenMerah: hehhe hehehe

e-leeyana: betul betul :D

kawaiiDesu: elehhhh :P

tedungs: :D

arsaili: salam...baki raya yang kacau bilau :D

idashah: hehe..ingat...cuma gua skrg tak sempat... :D

innaHayati: pompuan ni pemberi semangat :D

penyu: hehhe hehhe...depa buat buat tak reti :D

fatinNabila: saya bukan pelupa orangnya ;)

nadiaAdy: kannnn???? hehhe hehhe :P

kelambu: hehhe heheh...ada betulnya :D

rena: insyaALLAH..tak lupa..cuma takut tak sempat :D

princessLiyana: hehhe hehhe.. :P

tintaHati: chewah! :D

berrykisses: hehhe heheh..salam kembali :)

pendekar: takpa...aku paham :D

pandagumuk: sikit pun lelaki bleh handle :D

adex aka PKP: hehhe...apa sudah jadi ngan blog anda??? hehhe hehhe

cikin: errr...agak agak kamu nak tak ada bf sorang lagi..hehhe heheh ;)

ajakrebyz: errr...errr...hehhe :P

maksu: ececececece...hehhe hehhe

fiezaFadilla: huh! :P

ad3ck: kah kah kah

ryehanna: hehhe hehe..line clear :D

yonna: bukan bajet single...tapi...errr...errr.. >:)

cewek Brad Pitt: tima kasih :D

monsterMom: errr...errr...

KuIna: hahha hahha hahha

cikgu Wiween: baguih baguih :D

jm: chaitt!!! :P

chinta: ayat power tuh :D

fiza: hehhe heheh...nanti aku gi ushar blog ko...aku kalut sgt skrg nih...

zaity: huhuhuhu :P

kakSya: aikk??? lelaki plak yg kena :P

sue: woohoo!!!

shibi: iyer iyer...saya paham :D

phat sue: hehhe hehe :P

blithegal: hehhe hehhe

faxura: lelaki pun tak semua camtu :)

yo: morning :)

peace: hehhe hehhe...gua stress! :D

gobokLama: errr...errrr...

shafarina: kih kih kih :P

hummy: errr...errr :P

akumasihdisini: hehhe hehhe...takpe, no problem...aku paham...aku pun sekrg amat padat ngan keja aku...jaga diri :)

fieza said...

erm... lama juga singgah tp xconteng somthng...

utk topic ni... ada benda aku stuju ada menda aku tak setuju. hehehe... xcely, lelaki juga tetap dlm ingatan wanita tau...

hehehe... kadang2 tu lebih dr lelaki ingatkan wanita... hehehe

EP_JB said...

sangat2 la btol

p0tpet p0tpet said...

hell0 bro...
ak wase entry k0 neh bkn la xbt0l..tp xbape nk bt0l la beb..
xsemua p0mpuan mcm tuh..n xsemua laki mcm tuh ok..
p0mpuan senantiase ingt laki2 taw!
laki jek yg xtaw..uh!!

ekceli kan..kalu owg pompuan nmpk jek ade laki2 yg mcm pergh!! h0t syial mamat tuh..sure die xkan lupe nye la..ala..same jek ah laki ke p0mpuan kew..hu3..

s0..kirenye..
aku mcm xsetuju cgt ah ngn bnd yg k0 ckpkan neh..hu3..=b

myheart said...

ade yg btoi ade yg tak...lelaki kalo kuar ngan geng2 die ade gak yg tak hengat pompuan lgsg..ade gak yg layan bola tak nak ade pompuan..n kalo lelaki yg suke kuar ngan pompuan reramai, tu namenye lelaki miang...wahahha..larikkk...

sheera said...

cool one ;D

hehe i agree :p

but most of my time, i just hangout with guys bcoz i tak byk kawan perempuan T__T

μάγά said...

hehehe...
nice entry... tahniah2...

as usual semua entry nie kenyataan secara umum jer... x der betul or salah..

even reality benda nie 50-50 jer.. both pompuan and lelaki ada salah2 statment yang di sebut tu... certain pompuan ingat tarikh2 tu semua... n suka gath ngn kekawan thy all jer... same as lelaki lah..

and sama gak... x semua lelaki akan fikir perempuan dulu bila dapat gaji or bonus and ect... ada yg fikir benda lain.. bayar itu ini.. and bla... bla... lg2 yang dah ada komitment tu...

hehehe.. apa pun entry nie memang best... umumnya lah kan.. reality nya jauh ler dari yang kita fikirkan coz setiap org 2 berbeza... :P

Related Posts with Thumbnails
 
Designer: Douglas Bowman | Di ubahsuai oleh: 13may