Sunday, August 03, 2008

145: Mengintai dari bilik mandi...

Dalam hidup ini, banyak perkara yang kadang kadang amat merumitkan. Namun jika di lihat dari sudut yang positif, perkara tersebut adalah amat mudah. Mari kita lihat bagaimana lelaki mempermudahkan urusan hidup berbanding pompuan...

Dalam bilik mandi lelaki, sekurang kurangnya hanya terdapat satu jenis sabun saja iaitu sabun mandi. Dan jika ada tetamu berkunjung dan ingin mandi, tetamu tersebut akan berasa senang dan selesa jika ingin menggunakan sabun. Ini berbanding dengan bilik mandi pompuan di mana terdapat banyak jenis sabun. Ini termasuk sabun badan, sabun muka, sabun pencuci itu ini dan macam macam jenis lagi la. Ini secara tak langsung akan menyukarkan dan merumitkan tetamu yang ingin menumpang mandi kerana agak sukar mencari sabun mandi. Dan tetamu tadi jugak berkemungkinan menggunakan sabun yang salah. Silap silap, tetamu tadi mandi tak sabun. Kesian tetamu tadi...Hehhe hehhe

Benda benda di dalam bilik mandi lelaki juga selalunya amatlah mudah. Cukuplah hanya sekadar di isi dengan benda benda asas bilik mandi iaitu sabun, syampoo, ubat serta berus gigi. Benda benda ini juga semua selalunya diletakkan dalam satu bekas atau tempat dan mudah di ambil. Berbanding pompuan di mana benda yang terdapat di dalam bilik mandi mereka adalah agak banyak. Sabun pun dah banyak jenis. Syampoo pun bermacam macam jenis gak. Tu belum campur pencuci muka yang beraneka jenis. Ini secara tak langsung menggambarkan betapa banyaknya benda yang terdapat bilik mandi pompuan. Kadang kadang jenuh nak cari benda itu ini...Ini sememangnya amat merumitkan... Hehe hehhe

Lelaki juga secara lazimnya hanya membawa sehelai tuala jika ingin menggunakan bilik mandi. Cukup senang dan mudah. Berbanding pompuan yang sekurang kurang memerlukan 2 jenis tuala ketika mandi iaitu tuala badan dan tuala muka. Dan tuala muka pulak adalah amat sensitif. Kena bawa dengan berhati hati. Kang jatuh atas lantai, kena tukar baru. Sebab tuala muka yang terjatuh tadi mungkin telah tercemar dan tak bagus jika digunakan untuk bahagian muka. Ini secara jelas dan terang menunjukkan betapa rumitnya pompuan hanya semata mata untuk pergi mandi...Hehhe hehhe

Akhir sekali, lelaki juga selalunya menggunakan bilik mandi dalam masa yang singkat. Cukuplah hanya sekadar 3-5 minit. Gosok gigi,mandi,sabun sikit sikit. Selesai..Tengok betapa mudahnya lelaki mandi. Berbanding pompuan, sekurang kurang mereka memerlukan 5-10 minit hanya untuk mandi. Dan mungkin lebih lama dari itu. Maklum laa..banyak benda nak buat dalam bilik mandi tuh. Gosok gigi, cuci muka, syampoo rambut, peraga peraga gaya sikit depan cermin. Buat mimik muka itu ini. Senyum style macam tu macam nih. Pastu mandi pun nak kena control. Sebab mandi ada 2 jenis. Samada nak basahkan rambut atau tak mau basah rambut. Hmmm....nak mandi pun susah. Hehhe hehhe
Oh ya! Jika pompuan tu menggunakan bilik air kurang dari 3 minit, itu tanda dia tak mandi...Hehe hehhe


Kesimpulan:
Berdasarkan hujah hujah di atas, jelas menunjukkan mengapa pompuan selalunya tak sempat nak mandi. Bukan mereka malas, cuma mandi kadang kadang melambatkan atau merumitkan aktiviti mereka. Namun walaupun tak mandi, mereka tetap berbau wangi. Ini adalah misteri yang masih menghantui fikiran lelaki.
Sekian terima kasih :)


165 comments:

:: p R i n c E s S _ N :: said...

hurmmmm....no comment..uhuk...uhuk...trase taO....

saad said...

5-10 minit tu singkat bang.. aku rasa average 20-30 minit.. kalau tak silap aku la.. huhu.. bab bergaya depan cermin tu aku setuju sangat.. berangan time mandi pun boleh tahan gak spesis pompuan ni. huhu..

Neeza Shahril said...

sebab pompuan, banyak celah yang dia nak gosok.. tu yang kena lama sikit hahahaha!!!

Rain Falls said...

ha ha ha... aku cuci bilik ayer trus... tu la pasal lebey 3 menet/10/30... huehuehue :P

*sempena menyahut seruan kerajaan jagalah kebersihan tandas kita

Abahnajwa said...

Neeza..tumpang gelak sikit bab babnyak celah tuu..wakakakaka.

13 May..Bab tuala tu abah rasa cama ada tuala pompuan yang 13 May tertinggal nak cerita kot..ahaks!

risanur said...

bilik air adalah tmpt berangan yg paling privacy...takde gangguan dr sesapa pun..

Cik Sar said...

bile saya nak mandi, my hubby akan cakap, u mandi kemuadian, biar saya mandi dulu... apakah maksudnyer tuh incik 13may?

IdaShah said...

hahaha pandai lah ko
aku klu nk cpt xde nya gitew

n u s y a said...

sangat pandai...

*tepuk, tepuk*

err...
tapi kesimpulan yg dibuat amatlah tidak benar sama sekali!

kuchalana said...

pompuan mandi 10 minit? Kekeke.. ko silap ni may.. slalu paling kurang 30 minit.. pastu pilih baju dah 15 minit.. pakai tudung.. nak letak bruch kat mana dah 15 minit.. tu belum nak kasi padan kasut.. bra.. suar dalam.. baju tudung.. beg sama warna.. dah 30 minit.. total 1.5 jam.. lelaki.. smua skali 10 minit.. best jadi lelaki ni.. hu2

Si Kachak Suparjo said...

ha ha.
Tergelak aku ngan komen neeza, psl bnyk celah tu.

haih,
leceh jd pompuan ni. Naseb baek aku llaki.

fiza said...

even fiza xberapa nk stuju sgt kesimpulan tu... tp perempuan ni bukan rumit, tp dia teliti. hehehe... ayat backup ni...

bahagian dua kesian kt tetamu nk pilih sabun mana satu. ala...cam xde label, ehehe... bagusla byk choice, tetamu boleh pilih mana2 sabun yg dia suka. keekekee

p/s: lagipon, lelaki xpyh risau nk cucui toilet ke x. hohohoh... sebab selalunya pompoan akan terus cuci toilet sekali, tu yg lama tu

sultan said...

lelaki kdg2 xde sabun pun dia bole mandi. hebat sungguh. haha...

13may said...

Princess N: alololololo...hehhe :P

saad: hehhe hehhe...aku tak kata apa arr...hahha :P

neeza: errr...errr...jap...nak bayangkan celah celah tuh..kah kah kah >:)

rainFalls: huii...ntah ntah tido dalam bilik air..hahha hahha

abahNajwa: hehhe hehhe...segan plak nak citer tuala tuh..hahha hahha

risanur: hehhe hehhe...best kan lepak dlm bilik air lelama :D

cikSar: maksudnya dia takut nanti takde air...hehhe hehhe

idaShah: hehhe...nak cepat, basuh muka kita dah setel...hahha

nusya: errr...tu nak bodek depa sikit..hehhe hehhe

kuchalana: hehhe hehhe....kang aku tulis lebih lebih, mau lagi teruk aku kena fire nanti..hahha hahha

siKachak: hehhe hehhe...ko mandi tak pagi nih??? hahha hahha

fiza: hehhe hehhe...kira setuju la tuh...hahha :P

sultan: hehhe...tu kira standard la tuh :D

reeF said...

ader je sepupu aku yang lelaki tulen( =) ) mandi dekat sejam. kalau die masuk jangan harap bleh tunggu 5-10 minit.
haha

terbukti yang mandi 2-3 mint tuh mungkin dinamakan tak mandi. haha

ngehngehngehngohngeh. :D
hehe`

Mr penyubiru said...

haha.. camne ko bleh tau ek ape pompuan buat kat dlm bilik mandi. ko skodeng diorang mandi ek.hehe..

♥ira♥ said...

sokong kak neeza pompuan ada banyak celah kena gosok,,sbb tuh aku mandi 30 minit,,hehehe

sya said...

wah.. bilik air pompuan mana 13 may ni dah mengintai ni..anyway tak sume lelaki mandi cepat..a da lelaki lagi lama sampai lebih 30 minit.. ntah apa yg dibelk pun tak tau

pearlEJ said...

ehhh kena tambah tuu.. mana ada 5 minit... kurang2 pun 15 minit arr may... eheeee... :D

Masy said...

lelaki bwk simple je sbb minjam pompuan punye hohohohooh

zubeid said...

ko mandi pkai minit ke saat? uhuhuhu
tp persoalannya.. berapa lame masa ideal untuk mandi encik untuk mencapai thp kebersihan yang maxima eh?

13may said...

reef: oh! lelaki mandi lama sebab dia main buih sabun...hahha hahha :D

penyubiru: hehhe hehhe...dulu aku keja cuci tandas :D

ira: wakahkahkahkah :D

kakSya: hehhe...laki tu tido dlm bilik air kot..hahha

EJ: hehhe hehhe...mandi ker berenang??? hahha hahha

masy: waa...camtu lagi mudah :D

zubeid: hmmm...cuba mandi lepas main selut...mesti ko cuci bersih bersih badan ko...hehhe hehhe :P

ain fadzal said...

gua mandi 4 minit je tau.

semue complete, siap.

walalalala~

haslina said...

bilik mandi adalah satu tempat yg RAHSIA...heheheh..so no komen lah..
aku ada 4 orang adik beradik lelaki + abah lagi = 5 lelaki..
sekrang nie ada suami da..total 6 lelaki..
faham2 sendiri da..

zonaku said...

hhhhmmmm... hhhmmmm... hhhhmmmmm... sapa la mangsa skodeng hang nie???

fiezafadilla said...

yuhuuuuuu

Zahiela Zahari said...

may..
hubby eila selalu la berkira camni..kalo dah lewat bangun nak p keje pagi2..confirm die 'baca' kite time nak p mandi..haihh..nak wat camne..dah lumrah kan...

ku tak sempurna said...

iye ke lelaki mandi sekejap ? aku tak setuju... my big bro kalau mandi, ya ampun... setengah jam tak cukup.. adik laki aku pun sama... plg cepat 15 minit... dan mereka sume adalah lelaki... :D

sUe said...

bab mandi lama memang setuju...

belum tambah masa nak termenung lagi...nak fikir nak mandi ke tak...sebab air sejuk sangat...

huhu.:P

rena said...

may..
lupa eh? pompuan semua wangi2 sbb diorag mandi bunga..

Leeds Al-Malique said...

lama dah tak dengaq lagu exist,
mengintai dari tirai kamar

kalau hang nak contact babe, add ym dia, marinamansor84

Mak Su said...

hahahha, misteri nusantara

Anonymous said...

adoi laaa..
lawak nyeee...=))


-icha-

aku n dia.. said...

hakhakhakhak!
seb bek x tersembur air kopi ni.. isk2..

tp bro, cayalah!!

terhibur aku.. hik!

p/s: jgn ngintai2.. tu xde kesedaran sivik tu.. hehhe

ixora said...

incik may ngintai toilet pmpuan mne nih...? en.may jgn main2 tau..

bukan semua pmpuan cmtuh la...=)

Azura said...

salam singgah... salam kenalan.. memang best posting nin.. tapi hamba pompuan taknak komen lah.. cam betul je.. tapi hamba rajin mandiiiii.. susah camna pun mesti mandi....

13may said...

ainfadzal: errr...kamu ni laki laki atau pompuan??? hahha :P

haslina: 6 lelaki x 3minit = 18minit = sorang pompuan mandi :D

zonaku: maymay inesen ok >:)

fiezafadilla: pheewwiitt!!

zahielaZahari: keh keh keh...lawak lawak..hahha hahha

kuTakSempurna: hehhe...depa syok main sabun tuh...hahha hahha

sue: hehhe hehe...no komen :P

rena: Oooo...patut laa..hahha :P

leeds: ok..thank u! :)

maksu: nak kena kaji nih...hehhe hehhe

icha: eh! dah private blog ker??? invite kita: encik13may@yahoo.com

aku n dia: :P

ixora: hehhe hehhe...mandi bape minit??? hehhe

azura: salam kembali. Tima kasih sebab singgah :)

bozzobattousai said...

aku klu nak mandi pakai paki tuala biasa je. sabun ngan sabun lux je. satu sabun utk keguanaan seluruh badan. gosok gigi bawah shower utk jimatkan masa. shampo tak pernah pakai dah pasal dah lebih 7 tahun aku tak bela rambut panjang.

kasut-gombak said...

sabun basuh baju ngn sabun badan ko same ek?

Ungku Nor said...

mana hang taw pompuan mandi cenggitu?

hang skodeng naaa.....
;p

meen said...

oiitttt..skodeng bilik air sapa ni may???

hahaah..pompuan mmg ada byk jenis tuala, banyak jenis mandi..tapi untuk sapa wangi2 bersih2 tu???? LAKIIIIIIII JUGAK! hehehe

13may said...

bozzo: mudah kan??? hehhe hehhe...rock rock!!

kasutGombak: err...basuh moto ngan keta pun sama :D

akakUngku: :P

meen: oh! iyer ker...hehhe heheh :P

Heartless Devilish said...

tetiap pagi aku mandi dalam masa yg singkat... sbb aku nak cepat
tp kalo malam atau ujung mgu.... aku mandi dalam setengah jam..menyental badan pastu cuci bilik air..

ko sehari mandi braper kali may?

kel@mbu said...

betullah tu.

member aku mandi dkat 10 mnit lebih. kami pkat-pkat ckp, mandi mcm pompuan!!

yOnnA said...

hahah!!
sangat tepat!

yang paling byk opkos la pencuci muka..
kalo syampu tu,
plus conditioner..

towel tu..
betul2.
towel muka xleh campur ngan towel lain!
grr..
err muka xde la lawa mane pun.berjerawat jugak even lain towel haha!

pompuan kurang-kurang mandi pun 10 min ke atas la.. hee :))

err bak kate neeza..
byk celah2 nk digosok! haha

chinta said...

pernah mandi dlm bilik air perempuan ke?..he he

mcm mana tak bnyk? nie smua sbb lelaki jugak!!

mandi kena pakai scrub selalu so badan licin mulus..tuk saper? suami

mandi kena tukar2 wangian mandi so variety bau2nye..tuk saper? suami

muka kena jaga pakai semua mak nenek exfoliator,deep cleanse, serum gedebak gedebuk..tuk saper? suami

so...suami kena simple jugak ke?..ehem..

**slamat la hubby aku wangi selaluuuu...he he**

b u n g a h a t i said...

pempuan biase mandi 20-30min la bro.
ade tu yg sampai sejam.
tak tau la ape dibuatnye smp berejam2. :D

erm kesimpulan tu sy sgt x setuju.
sbb sy x penah buat.
ade sape2 penah buat?
kuang kuang kuang

nelly berry said...

mcm ane ko tau ppuan suka buat style dan mimik muka masa dalam bilik air?

pernah ngintai ye? ^_^

13may said...

heartlessDevilish: maksimum dua kali :D

kelambu: hehhe hehhe...kannn??? hehhe

yonna: pompuan pompuan...hahha :P

chinta: keh keh keh...tak terkomen :D

bungaHati: huiii...lamanyaaa...kalo lelaki, siap mandi ngan makan nasik sekali :D

nellyBerry: hehhe :P

shafarina said...

may,
isi semuanya betul, tapi kesimpulan tak relevan laaa.. manada tak mandi tapi wangiiiiii :)

Ryehanna said...

Lokasi: Library uitm s.a
Situasi: Tunggu nak gi lab

Ermm...keadaan aku yang tergelak2 sorang2 dan menyengih2 di depan komputer telah diperhatikan dengan keadaan curiga...dahla sunyi jer kat cni...

aku rase lawak bc entry nih.tp lg lawak bace komen2 pembaca.

tp lelaki pon mandi lama oke! i have 2 brothers..plg cepat diorg mandi 10 minit.

shakirah said...

Salam to 13 may..hehehehe....ko ngintai pompuan mne? ahaaa.... Aq tgk adk aq laki tuh mndi 3 minit setel.. Aq try gak mndi 3 minit.tapi sempat cuci muka je..hehahahah

KAKTINY said...

hasben kaktiny punyer accessory bilik air lagi byk dari kaktiny lah..

~mawar~ said...

aku selalu sound kat abang aku yang mandi lama tu (sambil tepuk pintu bilik air): "Mandi lama-lama pun bukan boleh putih pun... setakat putih dgn buih sabun je la..."

Perempuan mandi lama sebab sental bilik air sekali...harap lelaki? hmmm...berlumut la bilik air tu. bila dia jatuh, kita jugak yang salah...

zwitterion said...

saja buat susah2..kami pompuan tak susah pun..hik..hik

Patut tambah lg satu part tuala..
tuala badan, tuala muka, tuala rambut..:)

...cewek brad pitt said...

terima kasih kerana sangat memahami perempuan...untung sape dpt 13May ni...hehehehe...
sekian TQ

Anonymous said...

dlm byk2 komen, cek suka komen cewek brad pitt...

sapa la yg bertuah dpt enchek may yer... ^_^

-violet-

Soot Spirit said...

mungkin sbb penin cari sabun
so lelaki mandi x bersabun kot
hahahaha

© EM Muhammad said...

May...
Patutlah hari tu opah nampak kat mata tu tumbuh ketumbit. Ko intai orang mandi ek? Sabor aje aku dengan budak ensem sorang ni. Ni nak tanya. Pasal May lak yang susah hati kami guna lima enam jenis sabun, lima enam jenis tuala ni... isy isy isy... buat benda lain yang berpekdah tak boleh ke, cucu oiii???

B|itHeGaL said...

huhuh... kenyataan berunsur jeles.....

~Pompuan pembersih... biase la... :p ~

ZH - Ena said...

emmmm ssh nak komen nie..

haniko said...

secara saintifiknya...
kulit orang perempuan halus
tak bley sental kuat-kuat, cepat-cepat
nanti calar, tergeser.

kulit orang lelaki kan kasar...
main tonyoh jer ngan sabun mandi/basuh..

conclusion
tu pasal perempuan berada lama skit dalam bilik air.

najat said...

hahaha.. Perbezaan yg ketara jugak dalam bilik mandi rumah saya. en 13May, itulah yang membuatkan wanita istimewa...erm..erm..

Kirana said...

eh, ada juga tau lelaki yang mandi lebih dari 10 minit..
uuu.. berjanggut juga la nak menunggu..

dan

ada juga lelaki yang guna lebih dari 1 sabun..

dan

ada juga lelaki yang sentiasa guna 2 tuala..

hermmmm....

ixora said...

haha...sje tau nk ngorek erk...huhu...ok...xpe2...

secara jujurnye xora mndi sme lame ngn incik may...bkn slalu kite mndi sme2 ker..? opsssss....

13may said...

shafarina: memang tak wangi pun...saja ajer bodek pompuan..wahahahahaha :P

ryehanna: hehhe hehhe...air sejuk sgt...tu yg lama tuh...dok pikir samada nak mandi atau tak...hehhe

shakirah: kannn???? hehhe hehhe :P

kaktiny: hehhe...tu stor ker bilik mandi??? hahha...lawak ajer :P

mawar: errr...bilik air berlumut tu camna??? hahha hahha :P

zwitt: oh! tuala rambut pun ada...hahha hahha :P

cewek BradPitt: welll...hahha :P

anon aka violet: hehhe hehhe :P

sootspirit: hehhe hehhe....syampoo pun bleh wat sabun gak...hahha hahha :D

opah: hehhe hehhe...salah satu sebab lambat bersiap bila nak kuar adalah mandi lama sgt :D

blithegal: elehhhhh :P

zhEna: takpe takpe :)

haniko: mak aiii...byk la alasan ko...huhhu :P

najat: hehhe...tu la pasal...hahha

kirana: confirm ker dia tu betul betul lelaki??? hahha hahha

ixora: uikkk??? takkan 3minit ajer??? hahha hahha :P

myfisol said...

oit!..bab mandi plk kali nie..tp betullah tu..bagaimana pulak kalau mandi wajib ngan mandi x wajib..ada beza ke masanya?..

Hana-Ni-Mo-Nai2 said...

hamboiiiii
tak sempat noooooo...
lelaki yg selalu camtu sebenarnya
ahajkss

goboklama said...

errr,sy mandi kurang dr 3 minit hape?

...cewek brad pitt said...

nak tambah komen lg...kan senang kalau sume laki cam 13May nih...dh xyah susah2 nk terang kat dia ape itu period pain,panty liner,PMS,pencuci muka scrub tu untuk ape,masker tu ape,black & white head tu ape,maskara x tertuka ngan blusher...mesti sume 13May tahu kan..kan kan kan... :p

~ mizzAmy ~ said...

~ 13may nie dah kawin ker belum? pandai pulak la dia duk wat kesimpulan. hikhikhik.... nie mesti kes suka ngintai org dlm bilik mandi nie. kantoi!!! ~

muhdzahari said...

bro..ade ke pompuan tak mandi?
haha..kantoi..

K i a H R o N g G e n G said...

adehh penin pala den..

ad3ck said...

ye ke klu tak mandi pong dorang wangi? ade klasmet ku dulu pompuan, kuat gile bau ketiak dia ehehehe.

~chacha~ said...

weh aku mandi kejap je tau..
tak smp 10 minit pon..
tak reti nak lama2..
ke aku ni bukan perempuan tulen?

aku suka entry ko ni..
comel!

Princess Liyana said...

Amboi-amboi,sukanya bcakap pasal P tak mandi;p

Ahaks!mestila byk sabun. Muka lain, badan lain..

Eerr,pasal tuala tu princess setuju. Jatuh je mesti ganti. tuala mandi,tuala muka lain. tak sama;p

Haha, eeerr slalo mandi memang lama. aiyok!kena bgn awal..hehe

TedungS said...

hahaha... pandai ko. mmg betul heheh

cemut said...

wakakak peraga2..wat2 mimik muka?
hahaha sewel pe gitu..xde xde cemut xde pun wat2 gitu.ciss mengarut bro!! cemut xnk sokong!!
biase yg lama tu gosok gg la..kami gosok sebatang2..

Cik Som said...

Hahahahaha
Kali kedua aku masuk blog ni. Kali pertama aku tinggalkan comments. Tapi, tak tau kali keberapa aku gelak sorang-sorang baca cerita pasal mandi ni. Suka hati ko jer nak buat penaakulan mantik pasal tabiat mandi orang pompuan vs lelaki.

naz ilyn said...

Assalammualaikum...
Salam perkenalan,menjadi seorang wanita ni bukan ler terlalu merumitkan,semuanya terserah kp yg punye diri,tapi sedr azali lg wanita ni sukakn kecantikan dan kebersihan.

Suka Bebel said...

eh, kau kantol la. semasa buat kajian ni kau skodeng eh? habis la...fakta fakta yang kau berikan amat aku setujui dan memerlukan kau untuk skodeng orang mandi untuk itu.hehe...

aku setuju sebab klu blk umah aku kat kg, adik pompuan aku punya perkakas mandi bagaikan nak pegi perang.hehehe

n a d i r a said...

i juz like this part..."namun walaupun x mandi, mereka tetap berbau wangi. ini adalah misteri yg masih menghantui fikiran lelaki"

itu namenya perempuan...hahahaha

intan zura said...

hahaha
aku mandi kejap je cik 13may
tak kire la nak cepat ke tak
emmm...

laki sabun badan pun boleh jadi pencuci muke
tu yg muke lain macam tu
ahaks
jgn mare beb

;p

Ezad said...

nak bangkang sket! mana lak lelaki mani 5 minit. lelaki mandi koman2 pun 15 min.

1 lg, kat dalam bilik ari ko.. tak der pisau cukur kee.. ekeke..

sue said...

ehee..bagus apa bila mandi lama2 ni .. mandi lama bila takde hal ..mandi cam biasa..bila kelam kabut..tpi mandi 5 minit takde dalam kamus wanita....huhu ..

noorafzan said...

bagi saya ada pro n contra nyer statement2 lam post nih..
kadang2 memang pompuan macam tuh..
tapi ini bergantung kepada jenis pompuan..
dan harus diingat..
ada juga lelaki yg mcm tuh..
tapi sikit je la..
hehe..

setuju ka x setuju???

13may said...

myFisol: hehhe...manji wajib waktu ker waktu malam??? hahha hahha

hanaNimoNai: errr...errr... :P

gobokLama: uikkk??? mcm tak caye...hehhe :P

cewekBradPitt: errr...errr...nak kena kaji dulu :D

mizzamy: tapi betul laa...pompuan sentiasa wangi :D

muhdzahari: hehhe...bersepah sepah...hahha hahha

kiahRonggeng: anda ok??? hehhe :P

ad3ck: kah kah kah...tu trademark kot :D

chacha: ko pasti ker ko mandi??? hahha hahha

princessLiyana: hehhe hehhe...bape minit mandi??? hahha :P

tedungs: hehhe...tima kasih :D

cemut: huiii...patut la ubat gigi cepat abis :D

cikSom: hehhe heheh...ciksom mandi tak pagi nih??? hahha :P

naz ilyn: waalaikumussalam...tima kasih kerana singgah :)

sukabebel: hehhe hehhe...cam nak pi berperang??? hahha hahha hahha

nadira: hehhe...mai amik bau sket...hahha :P

intanZura: janji sabun...hahha hahah

ezad: hahha hahha...cukur gi kedai...layan sket...hahha :D

sue: hehheh hehhe....rumit rumit :P

noorafzan: setujuu! kang tak setuju...kena fire plak :P

Jie said...

May...mana stopwatch ko..kakjie nk msk bilik air ni

meh.... kita kira sama2 bape menet!

Maya said...

kalau tak nak rumit..mandi je sama-sama.. boleh jimat air, sabun and towel.. :D

atty's said...

ekekekke..napa kan pompuan lama dlm bilik air..tp ade gak laki lama dalam bilir air..tu pun kalo bilik air kongsi ngn jamban..ekekkeke..depa termenung..

hajarss said...

uuuuu, n3 ni paling aku tak stuju. huhuhu

ixora said...

so, sdah terjawab incik may mndi 3 minit...xora xde la sampai tahap tuh...aku pling kejap pn 3.5 minit...lme sket dr incik may...wakakakah...

iEn said...

skodeng encik May tengah shampu dengan sunsilk wekekek!

opaq said...

takut aku nak mandi...

hehe.

Eida said...

he..he..
itu macam ker?
jgn tersilap intai bilik mandi dah le.. yer.. nanti kan lebam bijik mata :)

Neeza Shahril said...

dah bayangkan??? mesti bayang lebih2 ni.. :P

CAHAYA MATA said...

ha'ah laa.. bilik mandi org lelaki sangat simple dan kosong ekk... ;-p

emm..SAYA setuju la semua fakta tu..walaupun itu rahsia sebenarnya..hehehehe...

p/s : nk tambah skit, pmpuan mandi lama sebab sambil mandi nangis2 jugak..nak-nak lagi kalau mandi bwh shower...mesti airmata pun sama jadi shower...huuu huuu...

LaDySLeepLeSS said...

hehehehe... dah mengintai bilik mandi plak incik 13May nih... bahaya nih...! Tak baik la skodeng2... kang ketumbit mata! Hihihihi...

lindosh said...

menyampah la ngan hang neh.. aku malas2 mandi pon tetap harum ok ahahahhaa kaNtoi disituu

weh aku rajin okkkk

Mr Am said...

Terhibur betol aku ngan post ko ni bro.. :D

Eida said...

Akum...
He..he..
Salah tu...
org pompuan guna lebih dari 2 helai tuala....

Eida ada sesuatu utk 13may...
sila ke blog eida:)

manje said...

salam

itu la istimewanye pompuan nih... huhu

13may said...

kakjie: hehhe hehe...stopwatch saya masuk ayaq :D

maya: waaa....kalo mandi sesama, mau bleh pegi sejam dua jam tuh...hahha

atty's: hehhe...pikir masalah negara :D

hajarss: ko ni...selalu tak penah sokong aku :P

ixora: elehhhh... :P

ien: uikk.... :P

opaq: heheh...dulu umah sewa aku..pintu bilik air takde..rileks ajer mandi...hahha

eida: hahha hahha hahha

neezaShahril: :P

cahayamata: waaa....sambil mandi sambil layan blues eks??? hehhe

ladySleepLess: takpe...bleh pakai cermin mata hitam :D

lindosh: meh aku nak amik bau sket...huhu :P

mr am: hehhe...layan kepala :D

eida: mak aiii...rumitnya..hahha..btw, nanti saya gi ushar kat blog anda :)

manje: hmmm...no komen laa :D

kunang-kunang said...

tak private pon
masih jek bole bace tuh :p
tapi tolong
blog anda,
jgn di private kn
oke ?

;)

puterikurekure said...

perempuan pembersih. pakai banyak2 jenis sabun untuk memastikan kebersihan yang tiada tolok bandingnya.

:)

Biskut Julies said...

ala...lelaki pun sama la....

Maximum Potterphreaque said...

yo. made a temporary comeback. do come by! =)

nur'ain said...

huiii may... pandai jerr. Pompuan mandi tak lama. Tapi lelaki yang mandi cepat sangat..

Memang lelaki mandi cepat giler la..korang mandi cam p. ramlee ke hape

IdzaRis said...

3 minit atau ukuran masa bukan matlamat.
yg penting siap mandi dan kluar dgn keadaan bersih n wangi...

Chika Chika said...

setiap kali baca tulisan anda neh,
saya pon akan mengakhirinya dengan mengurut dada dan 'sabar je lah'.

soalan : lelaki yg boleh mandi walopon tanpa sabun tu. apa kes plak tu?

izman said...

aku setuju ngan ko.

tintaHati said...

Aku semua benda ada satu jenis jer...cuma bab baper lama tuh jer terkena pasai biasa spend masa plg kurang 20min...hehe...pasai sentai badan dgn berus sabut...ihkihkihk...

Azer Mantessa said...

sifu,

lagi satukan, kita org lelaki ni ... syampu ka, sabun muka ka, sabun ka dan sebagainya .... bagi kita semua sabun ... hahahaa

sifu,

lagu sifu "layan kepala" kini di Youtube:

http://www.youtube.com/watch?v=Lja1r1xoDMw

harap sifu suka

*gigit jari*

Shila said...

Sebetulnya wanita ni jenis yang amat teliti dalam melakukan sesuatu.Bukan apa...kenalah ada etika dalam perlaksanaan kerja.Termasuklah bab mandi manda ni.Hehehe

kel@mbu said...

tp apa cerita kawan jantan aku ada shower foam dan berus bdn ni? haha!!

kawaii_desu said...

sapai ke dlm toilet hang ni??

1. sebenarnya bila banyak jenis la baru tetamu rasa konfiden nak pakai dari kalau ada sejenis, and tu pun kena bagi tungging terbalik sebab dah nak habis pun buat apa kan... lagipun tetamu semua bukannya tak reti baca kan

2. here u r wrong... pompuan la suka susun semua benda supaya teratoq, tak la biaq berselerak... nak siap ada bekas2, kat muncung, membuatkan tetamu geli pun buat apa kan..??

3. tang sini mmg takdapat dinafikan betapa kami mengambil kira soal kebersihan, bukan cm lelaki, tola tak basuk sebulan pun dok pakai...

4. sebenarnya oompuan jugak blh mandi laju sekiranya keadaan memerlukan tapi kami sekali2 takkan keluar rumah tanpa mandi... cm korang... mandi 2-3 minit tu mmg tak madila sebenarnya...

sekian terima kaseh :)

Mohd Kamal said...

Orang lelaki.."sabun..di bilik mandi"...2x!!!

en_me said...

me concur..

Faisal Admar said...

hehe post yang menarik. ni dah buat research dah ke nih? memang betul la. perempuan memang banyak menghabiskan masa dalam bilik air. kadang2 kita ingat dorang berenang dalam bilik air tu. nak kata ada kolam tak jugak.

perempuan kan selalu nak cantik je... indahnya jadi lelaki haha!

Mawar Biru said...

hehehehehe..
tak pat nk kata ape.hehehe.
da kaji ek. :P

butaseni said...

sebenarnya tak wangi sangat pun,oleh sebab daya tarikan pada deria bau terhadap jantina yang berlainan.tu ja.macam laki jugak bila member bau peluh kita nanti blah jauh jauh kan?ada setengah pompuan pulak bila bau tu....jiwa jadi kacau ooooo hehehe

Hanna J. Potter said...
This comment has been removed by the author.
:: Wiween laoshi :: said...

errkk...org laki mandi dlm 3 min da cukup ka??? mmg ekspress rakyat! huahahahha

tp kan incik, ade org laki pun guna pencuci muke laa..ape mcm tu? egegegegge :p

Ayaq masak said...

aku tak guna pun tuala muka...

aLia-neSS said...

haha.mmg agak btol jgk la.

Titicaca said...

aku mandi lebih dari 3 minit..err. .. 4 minit..hehehe...tetap anggun lagi wangi...muahahahha...
tapi aku tau ko mandi style p.ramlee dlm cite bujang lapok, takkah begitu incik 13 may?

~Cinta Milo Ais~ said...

huih...en.may mengintai? ishk ishk ishk (sambil menggeleng2kan kepala hehehe)

hUmmY said...

jgn maen sabun lam bilek mandi!

:))

c0m3yNem0 said...
This comment has been removed by the author.
c0m3yNem0 said...

ko pnh ngintai pompuan mandi yek??

Ely said...

yerlah...memang kita nih meticulous sikit kalau ckp pasal sabun. tuh pun belum makeup lagi!

Bunga Rampai said...

Itu belum lagi mandi bunga kan? :D

Salam 13may :)

Ninie said...

aaaa..intai2 dr kamar bilik mandi ni..kang dpt ketumbit tau huhuhu

*SiRibenMerah said...

erkkk..
iskkk.. kalo bab kutuk pompuan tuh..dasat gak yek mulut kamu neh..
lazer..
tapi, kalo pompuan wangi n bersih2.. lelaki jugak yg sayang kan..
kalo pompuan tuh da sememeh je n pemalas nk melawa.. bau achummm je.. lelaki jugak bagi alasan nk mencari lain..
skang neh i no komen..
hahahaha.. pk la sendiri nk pompuan camne..ahaks =P

Ummi said...

*kaver gelak dulu jap*

Lelaki ni slalu mandi p.ramlee je, tuh pasal kejap. pempuan lak dia very the teliti, very the jaga diri sendiri tau. biar lama asal bersih dan harum!

*sambung gelak balik*

13may said...

kunangkunang: hehhe hehhe...tima kasih :)

puterikurekure: bijak bijak :D

biskutjulies: waaa...lamanya tak nampak ;)

maximumpotterphreaque: apa kabar???

nurAin: save air maa...hahha hahha :P

idzaris: hehhe...kalo boleh, biar mudah dan cepat :D

chika: Ooo...tu terlupa nak sabun :D

izman: tima kasih :D

tintaHati: hehhe hehhe...sakan naa dok sentai :D

azerMantessa: tepat sekali! hahha hahha hahha

shila: hehhe hehhe...mandi bape menet??? huhhu

kelambu: tu suka main buih sabun kot...hahha hahah

kawaiiDesu: sejuk...mandi lama2 nanti boleh kejang otot :D

mohdKamal: hahha hahha hahha

enMe: huhhu

faisalAdmar: kalo ada kolam atau bathtub...isshhh...no komen la :D

mawarBiru: errr...anda yang mana satu??? huhhu :P

butaSeni: hahha hahha hahha

commentDeleted: apa sudah jadi???

wiween: hehhe...tu tgh layan blues...huhhu

ayaqMasak: waaa...jimat sungguh hang nih :D

aliaNess: kannn??? hehhe hehhe

titicaca: save ayaq maa...hehhe hehhe

miloAis: milooo!!!!

hummy: errr...errr... :P

commentDeleted: ???

comeyNemo: saya amatlah inesen >:)

ely: hehhe hehhe...no komen :D

BRampai: mandi bunga lagi laa wangi :D

ninie: takpe...cermin mata hitam ada :D

ribenMerah: hehhe hehhe... tak terkomen :D

ummi: masa itu emas :D

.:HalogAmora:. said...

ala...hangpa org lelaki mmg ske mandi ala ala kerbau...ngaku jer la wakakakakaa

13may said...

haloG: errr...errrr...*tutup muka*

ezu said...

sokong haloq!!
hahaha....

love-n-hate said...

hmm.. ada betul... ada tak...

zaman skang ni ada 2 jenis lelaki... lelaki yang x jaga penampilan... yang dikenali sebagai selekeh... dan yg jaga penampilan... atau lebih senang dengan nama 'metrosexual'..

rasanya... spesis kedua tu sama je hebat dengan perempuan² di bilik air... silap hari bulan... lagik lama!!! adoi...

lama atau tidak orang tu ke bilik air... nak mandi ke ape ke... tergantung dengan personal hygiene mereka sendiri... kalau dah memang mandi ala² p ramlee tu... 3 minit pun siap... huhu :)

flush said...

duduk lama2 dlm bilik air tak elok sbb lepak dgn setan..

tai kalau buang airbesar lain kes, mungkn sembelit/buasir.. dimaafkan.. wakakak

-akuni- said...

Salah tu, perempuan masuk ke bilik mandi dengan 2 tuala - satu tuala badan dan lagi satu - tuala untuk kepala @ tuala untuk mengelap rambut

13may said...

ezu: err...kerbau mahai tau..heheh :P

love n hate: hehhe hehhe...gua no komen la :P

flush: hahha haha hahha...cam penuh pengalaman :D

akuni: hehhe...byknya tuala :P

fatiyahh said...

tipu!! suami saye mandi lg lame dr saye tauuu

=)

13may said...

fatiyahh: errr...maknanya kamu mandi kurang dari 3min la yea??? heheh hehhe :P

PHATABULOUS! said...

hurm...saye nih pompuan gak...tapi knape macam tak seperti yg saudara tulis tuh...huhu...adekah saye tak normal?!!

13may said...

phatabulous: errr...kamu pasti kamu betul betul pompuan??? hehhe hehhe heheh :P

ayumkay said...

hi may :). sihat ke?

lama dah ke keje skodeng bilik mandi orang pempuan ni :P

shahril aley said...

hahaha
laki mudah pegi memana
tak payah bawa beg besar gedabak
kalau pompuan je berjenis2 beg
satu beg tu for sure beg toiletries
rasa mcm off topic je bro :)

chacha said...

haha
apepown, itu yg membeza kan antara pempuan dan lelaki oke
:p

farah aminuddin said...

note: walaupun pompuan mandi lama, lelaki jugak yg untung.. betul x?

Danisha said...

Sabun yang satu tu kadang - kadang seminggu sekali jer guna...
Sebab lelaki suka mandi koboy....
kan...kan....

Cik Mira said...

kesimpulannya
wanita st mementingkan ketelitian.
haha~

sickchild said...

hahaha.
aku manbdi paling lambat 5 minit.
pcaye ak?
hik hik hik.

~comei~ said...

ehem...

13may said...

ayuMkay: hehhe...sihat :)

aley: ko memang bijak :D

chacha hehhe...sib baik comei :D

farahAminuddin: untung tang mana??? hehhe :P

danisha: save maa...hehhe :P

cikMira: err...camtu eks??? hehhe

sickChild: betul ker ko mandi??? hehhe :P

comei: ;)

Amy Z! said...

aishhh.. tak baik intai bilik mandi pempuan.. :-p

scutemyz said...

no comment..tp my husband slalu suruh i mandi dulu..sbb dia nk sambung tido..huhu

p.e.e.p.a said...

pencapaian peribadi terbaik: 15 min =)

merapuman said...

tak mandi taip wangi?

hantu ... lari ...

Nur said...

Haa...ngintai sape mndi nih...mna tau pompuan peraga/wat gaya dlm blik mndi ;p eii x bekk nyaa..ngintai org pomwan mndi.........

Cyberwira said...

ala..pempuan pun ada gam mandi 3-5 min.. lelaki pun ada gak mandi sampai 30min.. sama je...

acik oren said...

mana ade pempuan tak mandi bau wangi?? tetap bau busuk ape. tambah kalau pempuan tu tak gosok gigi..hakhakah

minimainimira said...

uhuhuhu..sgt betul!

kaki skodeng said...

Member aku plak sempat skodeng pompuan mandi. Masa tu rumah dia dekat sebelah jer. Rumah papan ada banyak lubang.

Aku sempat tanya apa yang dia buat la. Rupanya cukur bulu. Patutlah lambat kuar bilik air.

Member aku nie kaki skodeng. Sebab tu budak2 gelar lan skodeng.

Related Posts with Thumbnails
 
Designer: Douglas Bowman | Di ubahsuai oleh: 13may