Saturday, July 26, 2008

144: Lelaki dan tumit tinggi...

Lelaki selalu dok pesan
Pakai tumit tinggi, jalan pelan pelan
Tapi pompuan selalu buat tak heran
Last last tersungkur atas jalan

Lelaki selalu dok pesan lagi
Jalan jauh takyah la pakai tumit tinggi
Tapi pompuan buat tak peduli
Pastu dok bising melecet kaki

Lelaki juga selalu dok kata
Beli tumit tinggi banyak banyak nak buat hapa
Tapi pompuan kata ikut suka hati depa la
Walaupun kasut tu semua nampak macam nak serupa

Lelaki masih tak puas hati lagi
Asyik asyik dok pakai tumit tinggi
Pompuan jawab tu dah memang style kami
Pastu jumpa lelaki, komplen lenguh kaki

Lelaki juga selalu dok peringat
Bertumit tinggi, jangan dok lompat lompat
Tapi pompuan eksen tak hingat
Jatuh terduduk, nafas tersekat sekat

Akhirnya lelaki dah tak peduli
Lantaklah pompuan ngan tumit tinggi
Sudah pesan berkali kali
Masuk kanan keluar kiri

Pompuan senyum nampak gigi
Sebab depa tau lelaki susah hati
Apabila teman wanita mereka bertumit tinggi
Nampak sangat cantik dan seksi
Sebab tu dok pesan berleter banyak kali
Takut takut tergugat nanti

ps: Hehhe hehhe...tatau nak cakap apa dah :D

147 comments:

Banyak Songeh said...

Hehe. So funny. :)

U nak jugak ke pakai high heels? :p

Mr penyubiru said...

haha..sib baik wife aku x suke pakai tumit tinggi.sakit kaki katanya.

Bunga Rampai said...

Hehehe ... salah tu, mana ada pompuan pakai tumit tinggi pastu lompat-lompat ... hilanglah keayuan dan keseksiannya :D

Salam, moga minggu ini yang manis-manis saja buat 13may :)

Neeza Shahril said...

saya sekarang tak suka pakai kasut tumit tinggi.. tak sexy lah kiranya.. tak tergugat lah suami saya kan.. iye la tuuu.. kat arab ni yang ramai pendatang dari India, Pakistan, Afganistan.. pakai selipar jepun pun diorang tengok tau.. hehehe..

Ryehanna said...

hoh. ade sepasang high heels org belikan... tapi pakai baru 2,3 kali. sakit dowh... dan sungguh tak macho..{xsesuai ngan imej] wakaka...

bukan semua perempuan suka pakai high heels... yang biasa2 seperti diriku ini lebih mementingkan keselesaan dari ke'bergaya'an. :P

~ mizzAmy ~ said...

~ satu lagik la en may, pakai tumit tinggi sambil lari-lari. pastuh jatuh tersungkur. hehehehehe... ~

love-n-hate said...

wahhh!!! betul sangat tu... :)

memang seksi pun bertumit tinggi... :) jgn jeles yer semua kaum² Adam... :)

13may said...

B.Songeh: hehhe hehhe... aku prefer pakai selipar jepun :D

PenyuBiru: hehhe...sib baik :D

B.Rampai: Salam kembali :) ehh...aritu nampak sorang pompuan tu dok terlompat lompat...hehhe hehhe

neeza: hehhe hehhe...nama pun lelaki...hahha hahha

ryehanna: baguih baguih...eh! dah sihat ker???

mizzamy: aikk??? cam pengalaman ajer nih...hehhe hehhe :P

Love n Hate: waaaa....pheewwiittt!!! pheewwiittt!!!

Soot Spirit said...

klu pkai tumit tinggi
bleh ketuk kpala laki2 jahat
haha~

pHu YinG said...

Cantik.. tapi tak bagus untuk kesuburan tau!!!

Tau?!!

13may said...

sootSpirit: aku tak jahat kan??! hehhe >:)

phuYing: oh! betul ker??? tak tahu pun...oh ya! hi phuying ;)

IdaShah said...

sekali sekala pakai.br lah nmpk tinggi lampai hehehe...

Genie said...

hahaha..
saya tak bleh pakai tumit tinggi. xsesuai member kata. sebab kaki dah terlebih panjang..

Soot Spirit said...

awak tak jahat
awak comel je :">
*muntah* haha

Amiene Rev said...

Hayakallah,

Kawe pong tok tahulah bakpo oghe tino ni suka sakrifaih paka kasuk tumik tinggi.

Kalu ambo jadi perdano menteghi, kawe ben kasuk tumik tinggi ni.

Wak nyanyio ko oghe tino jah.

n u s y a said...

konon2 jalan penuh ayu,
last2 tumit kasut terlekat kt grill penutup longkang (xtau istilah sebenar)!haha!

saya amat menyokong phu ying...
sy ada link info kt sini:
KLIK SINI

salam 'the begins' buat Mr. 13May!

sheilala* said...

hehe..funny

tp pakai heels makes me feel confident =)

farah aminuddin said...

high heel?
hrm.. bkn seme pompuan ske pakai high heel..
pakai sport shoes lagi bagus..
haha

Noushy Syah said...

hehhehhe...awesome! I like it!

..I bet you disagree your gal wearing high heels too?

..but I love wearing high heels, so far so good:)

Cheers!

*SiRibenMerah said...

adeshhh..
pakai tumit tinggi nk bg nampak chantek n seksi..
tapi dlm hati, merungut x henti2..
sapa suh dera diri.. ahaks =P

~Cinta Milo Ais~ said...

en. may kalau pakai boot kuning pua chu kang ok tak? ke terlebih seksi ahahaha

waterlily said...

Hohoho..akak pakai kasut Jepun saja. Dulu p kerja akak pakai kasut sport. Kasut tumit tinggi seksa kaki :)

LaDySLeepLeSS said...

Sebenarnya ada orang laki tak suka perempuan pakai tumit tinggi nih sebab takut si lelaki nampak katik kalau jalan sebelah awek dia.. kihkihkihkih....

Yatie said...

nasib baik laa tak suka pakai kasut tumit tinggi .. prefer boot ngan sandal aje .. lagi best kalau pakai selipur jepun .. mmg sgt nikmatnya .. eh, aku kan pompuan .. peliknya .. hahhahahaha..

Kekanak Tokyo said...

Sneaker jugak best!

13may said...

idashah: hehhe hehhe...jgn merungut sudah :P

genie: hehhe..bagus bagus :D

sootspirit:wahhhh...ni yg nak suka nih ;)

amieneRev: hehhe...apa kabar sedara :)

nusya: keh keh keh...salam kembali dan selamat datang :)

sheilala: hehhe...ada bape pasang high heels??? hehhe :P

farahAminuddin: senang dan selesa kan...hehhe

NSyah: hehhe hehhe...

RibenMerah: haaa...pandai pun :D

MiloAis: yg tu best apa...kalis air :D

KakLily: hehhe hehhe...hihg heels berangin sket :D

ladySleepless: wakahkahkahkahkah :D

yatie: errr...betul ker u ni pompuan??? wahahahahaha :P

kekanakTokyo: kannnn??? hehhe ;)

Masy said...

klu jalan jejauh takde laa nk pakai tumit tinggi. tp kaki aku mmg satu pesenlah. pakai laa sipar ke hape ke klu jalan jauh, mmg akan melecet punyer.

balut dgn span kang baru tau.

sTefEnO said...

dari experience sendiri ker ???? HAhahah....

lindosh said...

aku pi mana2 aku pakai selipar ja kan kan..

p/s:- hang bernafsu ngan wanita bertumit tinggi yaaa? hahah tetibaaa

kawaii_desu said...

eleh...

kat luar ngutuk walhal dalam hati sukaaa....

yg sebetuinya hang jeles... bila pompuan kelihatan seksi dan menawan macam2 la alasan diberi...

itu je... bukan pasai concern takut minah jatuh longkang ka apa ka kan kan

merapuman said...

kau perasan tak, kalau perempuan ... dia akan lebih ayu kalau bertumit tinggi .. sebab jalan kena control, silap sikit boleh terjatuh ... tapi kalau pakai selipar ke atau mana-mana kasut flat .. mesti jalan 'bersepah'

wakakakakakaakakakkakakak :P

Heartless Devilish said...

seb baek aku tak pakai kasut tumit tinggi...
bukan aku rasa lenguh kaki ke, sakit kaki ke...
aku bole siap bawak berlari lg kasut tumit nie sebenarnye...uhuks..cuma..
pakar ortopedik aku tak kasik la..
kasut tumit tinggi nie tak elok utk tulang blakang aku...

zubeid said...

pkai slipper lagi best wei..
org pndg semcm gak!!
smmgnye aku ayu n sexy..
wakakaka..

13may said...

masy: aku rasa...hang takyah pakai kasut la senang...hahha hahha :P

stefeno: err...err.. :P

lindosh: hehhe hehhe :P

kawaiiDesu: hehhe...sib baik comei kan??? hahha hahha

merapuman: bersepah tak tahan tuh...wakakakakakaka :D

heartlessDevilish: ko kena minum susu anlene :D

zubeid: slipper tak seksi maa...hahha hahha hahah :P

ku tak sempurna said...

aku bila pki kst tumit tinggi, mesti kontrol ayu... mulut ni berbuih baca doa spy tak terjatuh... sakit no hal, malu tu yg penting... dan aku bangga jd wanita.. bole pki kasut tumit tinggi... lelaki, boleh ke??? klu pki kompem org akan cakap : "mamat tu dah gila apa" :P klu berani, mr 13 may pki la kst tumit tinggi pergi kerja... saya cabar

SAAD said...

walaupun terpaksa berjalan tergedek2, depa rela asalkan punggung nampak sedikit tonggek.. ntah.. tak paham aku..

sultan said...

betol2...
kalo jln sblh awek pkai tumit tggi ni rase sume mata memandang...
bkn kat kite, tp awek kite...
ciss...!!!

Si Kachak Suparjo said...

hahha hahha.
Mmg diorang ni x mo dgr nasihat kite, kan bro?

nak kene cHreT bru phm agaknye.

ixora said...

dr dolu smpai skrg..aku x ske pakai tumit tinggi..penat 'sial'...tp ble dh keje nih, I need 2 buy more..mne blh kalah ngan student...nk jadi mekanik my dad tak bg..huhu..

kuchalana said...

aku xsuka tgk pompuan pakai tumit tinggi... xnatural..

suka tgk awek jepun jalan terkemut2 pakai trompah.. huhu2.. berair tekak negok.. kakakakakak

ole...

purplechoc said...

best2.

seksi bertumit tinggi :D

sya said...

eh 13 May.. tu sebab ramai gak "lelaki2" yg nak pakai kasut tumit tinggi cam pompuan..

~mawar~ said...

abih tu kalau pakai kasut flat rasa macam selekeh dan bersepah je...karang kata tak menjaga penampilan pulak... iskkk...kompius arr lelaki ni...

~aku kalau pakai kasut flat boleh jatuh terguling2, dan sakit kaki...kalau pakai high hill, jln jauh pun ok jek...~

~mawar~ said...

weiii may...tolong betulkan ejaan heel aku kat atas tu...'high heel'...bukan 'high hill' hahahaha...

aim-a said...

tumit tinggi ek...mesti ur awek ske pakai kasut tumit tinggi..:P

usual...aku pakai flat sandel je kat opis..sng..one day..aku sj buang tebiat pakai high heel..one of my offismet kate..wah...cantik ah kalau u pakai highheel ni..nmpk menwan :D pastu dah berbelah bagi nak pakai flip or high heel :P tp..disebabkan aku ni lebih mementingkan keselesaan...flat slipper yg terbaik...asadi ultra light :D

pernah one day lepak kat pavilion 6 jam dgn kasut bertumit tinggi...uwah...balik kramp kaki-kaki ku..heheh...:P

by the way...pandai laaa en.13 may ni cari topik utk menarik perhatian wanita2 cantik utk menulis komen di page anda...teruskan usehe ini lagik ek :D

Anonymous said...

tu la besnya jd pompuan.

br pakai hi heel pun nk dh nmpk seksi. walau teseksa kaki, ahaks.

*apa yg cek merepek ni?

-violet-

Cik Sar said...

13may ni cam tau2 je saya tengah round2 klcc cari high heel utk raya..*wink*

blacksheep said...

wah...nice topic...
pandai mr. may ni ye.....
sy pun sk pakai high heels...
tp..untuk waktu tertentu saje....
cantik bla memakai ny..x gitu..???
wanita kan sanggup harungu apa2 aje utk kelihatan cantik....
bkn semuany lah...
jom tgk d next topic plak...

13may said...

kutakSempurna: errr...hari pi ushar2 nak beli..tapi tadak plak berkenan di hati..hahha hahha

saad: hang kena terima seadanya...chewah! :D

sultan: sokong sokong!

siKachak: hehhe hehhe..chrett!!

ixora: ceh! alasan alasan :P

kuchalana: waaa...tinggi sungguh imaginasi :D

purpleChoc: hehhe hehhe

kak sya: tapi depa tu seksi sgt...hehhe hehhe

mawar: perghh!!! dasat betoi alasan :P

mawar lagi: tau la hang excited pakai high hill..Opss! high heels..hehhe :P

aim-a: waaa...mesti kamu sgt cantik bila pakai high heels kan??? *wink wink*

anon aka violet: hehhe hehhe

cikSar: dah agak dah...hahha :P

blackSheep: hehhe hehhe...tu la pasal :)

sue said...

ehee..pakai tak semestinya utk eksen ye en. may .. utk nmpk tinggi sket dr biasa bila bjalan... huhu .. tapi takde la selalu sgt..mcm kitorg ni ..pakai2 gi keje..sampai opis kene bkaki ayam gak ..huhu..

Amy Z! said...

Suka high-heels. Tapi tak suka pakai selalu. Sakit kaki. :-)

butaseni said...

hahahaha
bro,aku nak tunggu hang buat pantun apa yg pompuan risau pasai lagi pulak.bleh?

butaseni said...

hahahaha
bro,aku nak tunggu hang buat pantun apa yg pompuan risau pasai lagi pulak.bleh?

Najat said...

lucu..walaupun aku seorang wanita, aku hanya ada 2 pasang tumit tinggi sahaja..itupun jenama Vincci..bukan Primavera mahupun Bonia..guess apatah lagi.

naylah said...

orang lelaki bukannya apa,
kalau makwe pakai tumit tinggi,
jalan pulak berdua-dua,
nampak rendah hilanglah macho diri.

pstt: actually, saya pun tak pakai / suka high heels ni!

cemut said...

ala kasut tinggi tu mahal cikit.ni mesti alasan xnk belikn awek kasut tumit tinggi ;p

Zahiela Zahari said...

salam May, eila takleh pakai kasut tumit tinggi..sebab my hubby sama tinggi ngan i..kalo pakai..confirm die menjeling..sebab die nampak rendah..hehe

FarA said...

LOL! ahah. klu da tinggi 169cm, slalunya ksut tumit tinggi sgt2 di ketepikan. buat2 x nmpak klu dlm kedai walaupun sgt1000000000 cantik x)

haniko said...

ala..sian lelakikan...

KAKTINY said...

lelaki tak bagi pakai kasut tumit tinggi.. sebab takut bila ngorat tumit dilibas kena dahi.. hahahhaha

ixora said...

btol bah..bkn alasanku..haha..tuh yg Xora wat n3 tp x dpt post tuh..mengong je...ingt nk wat lain, tp idea dh mati ah...busan tol...

biskutrajin said...

sy shetuju! sy shetuju ngn keratan plg las skli 2..lelaki tergugat rupenye ye..heheh

bozzobattousai said...

kat klcc skarang tengah sale kasut tumit tinggi, jom shopping beramai2. aku pakai selipar pun cukup............

K i a H R o N g G e n G said...

sib baik mak pakai kasut FLAT ajorkk..tak de berkenaan huhuu

Ayaq masak said...

aku pakai heels bila ada kelas interpreting ja. haha.

sUe said...

hehe...ader gak yg betul tuh...
tapi tak semua suka pakai high heels...sbb tak selesa jalan...
tapi ada faedahnya jugak pakai heels...kalau ada peragut ke,pervert ke,leh kasi ketuk dgn high heels..mau berdarah kepala..hohoho(gelak keji)

13may said...

sue: ishh ishh ishhh...hehhe :P

amyz: hehhe hehhe...so, sila ikut cakap lelaki yea :P

butaseni: hehhe hehhe...tengok la..senang2 aku buat kajian lagi :D

najat: errr...tanak tambah lagi ker??? dua mana cukup...hahha :P

naylah: takpe...janji hensem :D

cemut: hehhe...eh! awat takleh nak view blog kamu?

zahielaZahari: hehhe hehhe...sekali sekala takpe..huhhu

fara: waaa....bagus bagus ;)

haniko: :P

kaktiny: hehhe hehhe :P

ixora: sabar sabar :D

biskutRajin: cisss!!! hahha :P

bozzo: hehhe hehhe...sale raya kot..huhhu

kiah: rugi rugi...huhhu

ayaqmasak: aikk??? pelik sungguh...hang nak goda sapa??? hehhe :P

sue: huiii...penuh experience :P

chinta said...

ooo..maknanye kalau hari2 masuk lab pakai safety boot tak seksi ler yekk...

**suka flat pump shoe lagik dr high heel**

Princess Liyana said...

Suka heels..tapi taklah yang tinggi sangat. Yang sedang2 saja:P ha ha ha. Lelaki Tergugat?ye ke?

B|itHeGaL said...

tatau nak cakap apa dah?? tergugat ke bro... :p

~ pakai heels tym nk gi interbiu je... :D ~

shafarina said...

Ishk.. tak suke pakai. Paling tinggi pun 2 inci jek. Takut sakit tulang belakang kang...

Demi cantik takkan kuturutkan :)

fieza said...

hehehe... it's funny tp ada benar bab baris2 yg last tu... thanks my fren... but i like heels, tp sebab sy dh cukup tinggi...cukupla yg paling2 tinggi pon 1 1/2 inci jer. nak bejalan jauh xpayah nk gediks pakai kasut tinggi... ehehehe

intan zura said...

lucu bangat! ;p

WaNa (BoRN To MaKe u HaPPy) said...

TiDaKKaH aNDa BrPeNDaPaT WaNiTa Yg MeMaKai HiGH HeELs aDeLaH LeBeYH aNGGuN ... HeHe

nanonano said...

yup..
setuju !!
tp seyes lorr..
pompuan klu kai tumit tggi,
seksi kan? kan?
:D

iman_qaisara said...

dude...
aku da dua kali terjelepok dgn ayunye sumenye gara2 high heels...bencikkkkk tau.... tp ade aku serik? xde maknenyeeeeee....eheheehhehehehh

tun teja said...

lagi satu pasao pa org puan suka pakai tumit tinggi, sbb depa nk nampak kurus. kunun kunun nk meningi kan diri la

Ummi said...

Hahahah...
saye suke perenggan last skali tu. jujur gitu~

high heels skali skali boleyla, g dinner ke kan, barula ngancam. tp kalu g shopping nk pakai high heels gak, harus patah pinggang eden ni haaa~

debikdebuk said...

Tumit tinggi supaya nampak tinggi kot..

Abahnajwa said...

Salam Perkenalan May 13,

Saya kat Liverpool ni selalu gak nampak lelaki pakai high heels..Fesyen..wakaka

Jemput jenguk ke blog saya..

http://abahnajwa.blogspot.com

:-)

Mak Su said...

amvoi.... bervantun... vov!!

Princess Redbloodsnow said...

hehehe..taw xpe :P
tp pakai heels besh ape
i like heelsss!!!

:D

puterikurekure said...

pakai heels skali skala ok gak. tapi kalau pakai hari2, mau makan diri.

saket woooo...

opaq said...

"saya suka jadi zirafah..."

mungkin itu bermain di kepala..
hhehehhe...
gurau je...

aku n dia.. said...

hakhakhak!!
aku bese pakai but je may..!
hehhe hehehe

hajarss said...

aaaa. sib baik aku x suka pkai kasut tumit tinggi. aku ada sepasang jah . ahahha

Maya said...

mm..takut tergugat iman ye..? patutla kasut dan pompuan enggak bisa di pisahkan..kasut itu senjata rupanya..

itu belum lagi tengok pompuan main-main kasutnya di hujung ibu jarinya..mmm

Faisal Admar said...

Haha cantik dan seksi ke pakai high heel? Tak pakai kasut langsung lagi seksi kot?

Perempuan sukar difahami... kan?

Jie said...

alaaa.....tutup la kedai kasut kalo tak pesen tumit tinggi tu..may

pearlEJ said...

hehehehehe.... pandai noo hang dok susun kata2... :D

Kak Lady said...

Hehehe...orang laki yang tak suka pompuan pakai kasut tinggi sebab dia takut pompuan tu lebih tinggi dari dia tau... :P

haslina said...

aku pakai heel pergi kenduri dan ketika memerlukan kerja hanya duduk di meja office saja....

ezu said...

hangpa ney mmg lah..
pandai2 jek.
ilang ayu pompuan kai kasut tinggi pehtu duk men lompat2..
kekke..

noorafzan said...

aku anti-high heels...
selipar rata pun udah rasa sakit..
apetah lagi high heels..

ohhh..tidakkk..

axim said...

aku rasa pelik kadang kadang tuh kalau tengok pompuan pakai kasut tumit tinggi!!

pB said...

CAYALAH ...






13MAY pandai berpantun

achik said...

ada org selamba je buleh pakai heels 5 inci.. dasat sungguh.. ;p

Mummy Rizq said...

actually bertumit tinggi cuma nak membantu diri yang rendang ni agar nampak sedikit seksi.. hee...

ad3ck said...

pompuan neh memang degil! ehehehehehe

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

salam, pompuan suka pakai tumit tinggi coz maner yang katik cam akak ni tetiba aje boleh jadi tinggi

flora said...

tumit tinggi? mcm sakit je dengar perkataan tu

Maryam Abu Ahmad said...

encik belikan saya kasut 100ringgit? yang takde heels.. :P

Nuts@Kacc said...

aku suka tumit tinggi..pantang ada duit..ada sale..aku beli berkodi2..bawak balik simpan dlm lemari..hehhe..

nk pakai tak tau bila. banyak masa kat utan je..lagi banyak pakai slipar jamban..naik gunung pun leh pakai..

tumit tinggi..tak kisah pakai smpi sakit kaki jnji nmpk cantek n seksi..tapi skarang kene hati2,tumit tinggi semakin digilai..kalau tak caya p la kat 'jalan belakang mati'..berjalan lenggang lenggong bertumit tinggi..ku ingatkan pompuan rupanya lelaki...hahahahha

Ninie said...

bila pakai heels ni..mulala malam2 kena pakai minyak angin kat kaki hihihi
boleh pakai heels ni bila naik kete jer..n tak byk bjalan2..

b u n g a h a t i said...

bile pakai heel rase lbih confident. :D

Azer Mantessa said...

yang part seksi tu ... aku tak nak komplen ... besh tgk depa jalan tongek2 ... hehehe

kel@mbu said...

tumit tinggi ni utk exercise balancing..

Dyana Halim said...

aku tak suka pakai kasut tumit tinggi.leceh.sakit kaki tapi boipren suh aku pakai, cane tuh?

last2, beli je tp x pakai pun.sbb bler dating je asek jln lmbt. haha.

yOnnA said...

haha..
tumit tinggi!
mmg gila!!

betul2..
da pakai pastu bising lak melecet :p

and one more..
mmg kebanyakannye sama haha..
kaler maler je lain :p
grr..

kang tergugat betul2 kang..
tumit tinggi tu jadik rendah nnt haha

mylife said...

hmm, bukan laki je, tp aku sendiri tak paham naper org suka pakai kasut tumit tinggi nih... aduh mak, letihlah... mmg cantik2 tp again, letihlah...


p/s mengeluh everytime i have to wear high heels...

17ogos said...

heheheh..best gak citer nie..

17ogos said...

Mengapa WANITA Sangat Istimewa....

Mama dan Papa sedang menonton TV, seraya mama berkata, "I letih la… Dah lewat ni, I nak tido lah...."

Mama pun pegi dapur nak tutup tingkap dapur, nanti masuk pulak lipas... Leceh pulak nanti… Dah tu, ade pulak rice cooker dalam sink… Rendam lepas makan tadi.. Basuh jap...


Susun pinggan kat rak, lap dapur… Terpercik kena sambal masa masak tadi... Check air panas dalam flusk… Takut habis pulak nanti malam anak nak susu... Memang dah kering pun flusk ni, jerang la air...

Sementara tunggu air masak, nampak pulak bekas gula dah kosong.... Salin la gula... Check bubur untuk anak nak hantar ke taska esok… Nasib baik ade lagi... Ishh... Ni lauk bila ni, semalam... Dah beku dah... Basuh la kejap.... Pegi yard, masukkan baju kotor dalam mesin basuh... Penat dah ni, besok je la basuh... Sidai kain lap je lah... Tik... Bunyi air dah masak... Salin air dalam flusk... OK settle...

Baru teringat tak semayang lagi... On da way nak g bilik, papa tgk tv lagi... Nampak pulak beg anak untuk hantar ke taska... Check... Baju 2 pasang, towel... Towel kecik utk selsema... Calamine lotion untuk sapu ruam... Pampers 4 keping.... Alamak!! Terlupa pulak masukkan botol... Basuh botol jap... OK settle...

Ternampak pulak beg g keje... Emm… Besok nak pakai beg polo coklat lah, asyik2 pakai beg hitam ni je... Salin jap barang2 g beg coklat... Cek sume 6 poket beg, takut la tetinggal apa2…Leceh pulak… Selalunya barang yang tertinggal tu la yang nak pakai nanti... Hishhh sempit la beg ni... Hangin je... Nak kena beli ni beg baru... Rasenya 25 hb ni Sogo sale nih... Mana flyers tadi ek... Ha ni die… OK, catit jap kat yellow sticker, nanti lupa… OK settle...

Tetiba dengar suara papa, "U buat apa lagi tu… Tadi kata nak tido…"
"Yelah nak tido la ni… Nak semayang jap..."

Masuk toilet… Buat apa2 yang patut... Cuci muka dulu.. 2 jenis lak tu... Adoi… Gosok gigi... Semayang... Pakai toner... Pakai treatment cream... Nak lawa and maintain punya pasal lah ni... Nanti orang kata baru anak satu dah macam anak 4 pulak... Huhuhuhu!!!

Bukak almari... Emmm... Pakai baju hijau ni lah besok... Gosok kejap... Check baju papa, baju papa pun kena gosok jugak ni... Kat bilik belakang... La, nape komputer ni tak tutup ni… Gelas kopi pun ade lagi, dah bersemut dah… Ishhh... G dapur, basuh, sambung gosok baju... Gantung elok2... Kemaskan baju gantung2... Masukkan seluar papa yang dah kotor dalam tempat kotor... OK settle…

Dgr suara papa lagi, "I dah ngantuk ni…"

Dalam pada nak masuk ke bilik... Owh... Pokok aku dah nak mati ni ha… Lupa dah 3 hari tak siram... OK, siram jap... Check jap pintu ni... Sah tak kunci lagi... Grill pun tak tutup… Ni kalau tak check ni, senang2 je mat indon masuk rompak umah aku... Bukak lampu luar…

Ni mainan ni sepah2... Masukkan la dalam bakul mainan budak ni... Banyaknya... Sampai bawah meja makan pun ade... Adoi… OK dah...

OK dah boleh baring... Adoi sakitnya pinggang... Cium si comel ni kejap... Selimutkan die... La… Nape basah ni... Emm, tukar la pampers ni... Tak bagus la brand ni, nanti nak tukar lain la... Nanti g Sogo 25 hb ni beli la skali... OK sayang tido k... Kalau boleh jangan la bangun tgh malam ni eh… Tido sampai pagi k... Gud nite… Sweet dreams...

Aaahh... Sedapnya dapat baring... Mana pulak lotion sapu kurus aku nih... Ha, ni dia... Sambil sapu lotion kurus… Setkan alarm... Setkan program kerja besok... Pg kul 9.30 ade meeting…

Ahh... Boring… Panas pulak lotion nih… Dah la... Emm… Sedapnya lelapkan mata... Ya Allah... Terima kasih untuk rezekiMU hari ini… Mohon keberkatan dari Mu tuhan... Papa pun bangun tutup tv. "I dah ngantuk sangat ni... Nak tido lah... Citer pun tak best malam ni, bola pun takde..." Selang seminit... Dengar suara papa berkeruh... Dah agak dah....

So??? Apa yang peliknya??

Anda tahu kenapa wanita hidup lebih lama? SEBAB ADE BANYAK KERJA NAK KENA BUAT... Tu yang tak boleh nak mati cepat tu...

Well, women understand women better...so,buat lelaki2 semua hargailah emak, isteri, dan kawan2 dengan lebih baik lagi lepas nie...

Tak kira la wanita berkerjaya atau surirumah... Setiap wanita adalah istemewa dengan cara mereka sendiri...

Kalau lelaki mengakui kebenaran ini... Hormat dah hargailah mereka... Untuk keperibadian dan kebolehan mereka untuk berdikari…

HIDUP UNTUK KAUM HAWA!!!

17ogos said...

"Woman!!Without her, man is nothing"

17ogos said...

dah lambat nak g class nieee...byeeeeeeeeee

sue cipot said...

salam tuan punya blog..
mnarik entry nie..
sbnrnya kan mmg xbagus sgt kalo asik pakai kasut tumit tinggi nie.
satu mmg mjejaskan ksuburan, satu lg pyebab sakit tulang blakang..
sesekali tu ok lah..
mmg cantik & seksi...
huhuhuhu

© EM Muhammad said...

May...
Cuba May pulak pakai kasut tumit tinggi. Mesti addicted punya. Belum cuba belum tahu, May. Sahutlah cabaran opah ni.

Kujie said...

May

raya ni belikan kasut tumit tinggi utk kakjie sepasang..buleh lahhh...


nk juga merasa..kehkeh

kuInaJentayutiara said...

tumpang layan kepala sat...

akak pakai kasut bot aja..

muadzlife said...

tak kira tak kira nak pakai jugak

chii said...

byk tul laki pesan eh.bagus tul la..agagga

13may said...

chinta: errr...ada ker org nak ngorat dlm lab tuh??? hahha :P

princessLiyana: tergugat woo...org asyik ushar marka kita :D

blithegal: hehhe...sikit sikit :P

shafarina: bijak bijak :D

fieza: hehhe hehhe

intanAzura: :)

wana: tidak di nafikan :D

nanonano: elehhhh... :P

imanQaisara: hehhe hehhe...pompuan pompuan :P

tunteja: aikk??? ni teori mana nih??? hahha :P

ummi: lelaki memang jujur >:)

debikdebuk: tu yg tersurat...tersirat lain plak :D

abhNajwa: hahha hahha hahha...ada ker fesyen camtu...hahha hahha. Btw, salam kembali :)

maksu: cool cool :D

princessRedbloodSnow: waaa...ni yg tergugat nih ;)

puterikurekure: kannn???? hehhe hehhe

Opaq: hahha hahha hahha

aku n dia: sempoi kan :D

hajarss: mcm tak caya ajer...hehhe :P

maya: waa...tu bleh meleleh darah kat hidung tuh...hahha hahha

faisalAdmar: hehhe hehhe

jie: hehhe hehhe...

EJ: ushar kaki laa.. :P

kakLady: boleh jadik gak...hahha hahha

haslina: duduk takyah la pakai kasut...hehe

ezu: hang penah lompat lompat eks??? hehhe hehhe :P

NoorAfzan: rugi rugi...hahha hahha

axim: tu kasut tak sesuai kot...hahha

pB: ;)

achik: ko kata kat diri ko sendiri ker??? hahha hahha :P

mummyRizq: Oooo...camtu eks..hehhe hehhe

ad3ck: errr...aku tak kata apa apa haa...hahha hahha

crazyBeautiful88: hehhe hehhe...kira benda ajaib la yea :D

flora: ntah...hahha hahha

maryam: hamboi hamboiii...hahha :P

nuts@kacc: hahha hahha hahha

ninie: huiii...siap pakai minyak angin...hahha hahha hahha

bungaHati: waaa...baik punya alasan :D

azer: kah kah kah :D

kelambu: ko belajar mana nih??? hahha hahha hahha

dyanaHalim: haaa...boifren suka tgk ko seksi la tuh...hahha hahha

yonna: so..ada bapa pasang??? hehhe hehhe

mylife: hehhe hehhe...tapi terpaksa pakai jugak kan...hehhe hehhe

17Ogos: adehhhh...hehhe hehhe :P

sueCipot: hehhe...byk pasang ker yg ada??? hehhe

Opah: suh la buat benda lain opah...mana aci camni :P

kujie: keh keh keh...nak bape inci punya??? hahha :P

kuIna: hehhe...lasak sikit kan??? hehhe

muadzlife: awat la tamau dgr cakap nih...hahha haha :P

chii: well...hehhe :P

--{-@ Zaity @-}-- said...

hehehehehehehe

theconfused said...

cehh.. jeles taknak ngaku.... tumit tinggi2 nih buleh digunakan sebagai pertahanan diri dowhhhh....

Jeketbiru said...

pakai slipar jepun jek..hihihi

"sishoney" said...

sis tunggu adidas kuar kasut tumit tinggi la :)

Sastri said...

sib baik tak ske dan tak bole pakai kasut tumit tinggi... huhuhu...

ZH - Ena said...

nsb baik la ena tak suka pki kasut tumit kaki..sakit la kaki klu pakai

Princess Liyana said...

Alahai.tergugat plak.alahai~

hUmmY said...

hahahahahaha!

aku pakai heels lari2 ok je lg!

kalo jln slow2 yg aku nak tgolek!

astu asek nak tmasok lobang!

:))

ixora said...

testing2...test sore..hehe

Faisal Admar said...

hehe ajo ke? cis :P
hmm pompuan suka sangat shopping kan?
tu pasal kot susah nak tengok top 5 org paling kaya di dunia ni pompuan kan? hmm hmm

kenyataan!

13may said...

zaity: :)

theconfused: elehhhh...hahha :P

jeketbiru: waaa....jimat sungguh :D

sishoney: chewah! :P

sastri: betul ker nih??? hahha hahha :P

zhEna: keh keh keh...tau takpe :P

princessLiyana: mesti laa...hahha :P

hummy: waaa...cekap la hang..ni yg nak suka nih ;)

ixora: thanks :)

faisalAdmar: shopping tu mental therapy...hehhe hehhe

pandagumuk said...

x dak dlm sopim list aku nk pakai high heels.flat shoes sudah.sliper jepun pun lg besh!

kawaii_desu said...

sib baik comel??? hang kata kat sapa wei? konpius haku? adakah hang nak kata lelaki pakai tumit tinggi comel???

13may said...

pandagumuk: laaa...baru aje tingat nak hadiah hi heels kat hang...hehhe :P

kawaiiDesu: hehhe...ada gak 'kawan' aku yang pakai hi heels comei :D

naza said...

tumit tinggi kena kejar anjing susah diri je...

naza

http://enaza.blogspot.com

Mr Am said...

Aku pernah terserempak ngan pompuan pakai heal, jatuh tersungkur ni..

Tapi aku cakap, mmg padan muka la.. orang cakap xnak dgr.. :)

13may said...

naza: tu la pasal...hehhe

mr am: hehhe hehhe

Nikli said...

Hahahaaa..
macam macam..

:D

13may said...

nikli: :D

FaNaQiLa said...

hihi!

comel la poem ni.

caye cuka ar.

high heels? lelaki? hmm...

macam2.

13may said...

fanaQila: err...suka kat tulisan atau penulis dia??? hehhe ;)

sickchild said...

hahahaha.
all wrong.
tak sume ske pakai heels.
aku an.
haha.
kasut aku an.
jack parcell, converse, everlast, haha.
seramm oh tinggi2 nie.
hahahaha.

nkecik said...

kool pe pakai heels. ingat senang? ahaks!

13may said...

sickChild: tak caye tak caye :P

nkecik: :P

nadia-ady said...

high heel??
tak sukenye...
kepada...(salah seorang yg komen kat sini>--- x semestinya x pakai high heel jalan bersepah...kalau dah natural jalan macam tu,pakai la kasut senipis mana pun(even x pakai kasut@selipar pun),mesti jalan ok punyer..

p/s: x suke pakai high heel sebab x suka jalan control.walaupun flat tp still langkah tersusun.sesungguhnya natural itu lebih baik..*peace*
p/s:pakai sekali-sekala boleh la kot...

p.e.e.p.a said...

ooo..camtu rupa2nya..baru tau =)

Related Posts with Thumbnails
 
Designer: Douglas Bowman | Di ubahsuai oleh: 13may