Tuesday, August 19, 2008

147: Antara buli dan berdikari...

Jika ada lelaki yang menjahit baju mereka yang terkoyak, lelaki tersebut bolehlah dikatakan jenis yang berdikari. Sebab jarang ada lelaki yang gemar berbuat demikian. Dan jika lelaki meminta pompuan menjahit pakaian mereka yang terkoyak, itu adalah perkara biasa kerana bab bab menjahit ni lebih sinonim dengan pompuan.

Begitu jugak pompuan, mereka boleh juga dikatakan jenis yang berdikari jika menjahit pakaian sendiri. Lagipun bagi pompuan, menjahit baju sendiri adalah ilmu kemahiran hidup yang patut mereka ketahui. Namun jika pompuan menyuruh lelaki menjahit pakaian mereka yang terkoyak, mereka boleh dikatakan jenis yang membuli kerana pelik benar jika pompuan tak tahu menjahit. Hehhe hehhe...

Lelaki juga seorang yang berdikari jika menggosok pakaian sendiri. Walaupun mutu gosokan baju tadi tak seberapa memuaskan, namun itu sudah memadai kerana bagi lelaki....asalkan baju bergosok, itu sudah cukup bagus. Macam mana pun takpa, janji gosok. Dan jika lelaki meminta pompuan menggosok pakaian untuk mereka, itu juga adalah perkara biasa kerana pompuan lebih teliti dalam kerja kerja menggosok pakaian.

Berbanding pompuan, menggosok pakaian bagaikan satu perkara yang wajib bagi mereka. Pompuan amat berasa tak selesa jika mengenakan pakaian yang tak bergosok. Namun jika pompuan menyuruh lelaki menggosok pakaian untuk mereka, ni sudah terang dan nyata bahawa mereka mahu membuli lelaki. Ini kerana baju sendiri pun lelaki payah nak gosok, apatah lagi baju orang lain. Lagipun takkan la pompuan tu tak tahu menggosok. Hehhe hehhe...

Lelaki juga boleh dikategorikan sebagai seorang yang berdikari jika melipat baju sendiri. Dan anda semua boleh tabik spring jika seseorang lelaki pandai melipat baju sendiri. Sebab kebanyakkan lelaki lebih gemar menggantung baju dari melipat. Bukan apa, hari ni lipat jadi lain. Esok lipat jadi macam lain pulak. Dan jika seorang lelaki meminta pompuan melipat baju mereka, itu adalah perkara biasa kerana pompuan mempunyai bakat semulajadi dalam bab bab lipat baju nih.

Berbanding pompuan, mereka sebenarnya amat menghayati serta enjoy ketika melipat baju. Mereka mempunyai sentuhan sentuhan seni yang halus dan mereka mempunyai teknik lipatan serta pattern yang sentiasa sekata dan sama. Dan jika seorang pompuan meminta seorang lelaki melipat baju untuk mereka, nampak sangat mereka membuli lelaki tersebut. Ini mereka semua sedia maklum, lelaki takat lipat kain boleh laa. Hehhe hehhe...

Kesimpulan:
Lelaki bukanlah kaki buli.....(dan mungkin juga bukan berdikari)

107 comments:

Darling said...

lelaki berdikari benda tertentu je...

tp kalo bab lipat baju tu ceq pun malas hehehe

Fakri said...
This comment has been removed by the author.
Jeketbiru said...

hang reti ka lipat baju? atau bila lipat baju jd origami? ihiks

13may said...

darling: benda apa tuh??? hehhe :P

commentDeleted: ???

jeketBiru: errr...reti...tapi hari ni jadi cam lain...esok jadik cam lain :D

Soot Spirit said...

lelaki tak berdikari
dan tak jugi dibuli
lelaki malas
hahahah~
maymay, hang nk kawen sgt dah ke?
nak org lipat baju hang ek?
:p

Mr Am said...

buli dan berdikari.. mana lagi syok?

RinG said...

macam la cter pendekar bujang lapok tuu, yang scene 3 pendekar tu trkoyak seluar, g sruh pompuan tu jahitkan seluar dan pompuan tu slamberr je.. cube kalo laki sruh laki yg jahitkan.. pelik ke normal ke, ape ?

Eida said...

haa.. lelaki yg pandai jahit baju memang suka kalu kena buli ngan pempuan... hasil nyer lumayan!

eiza said...

ini semua adalah alasan semata-mata...
saya bangkang yg arif!!!

shinO サイフル said...

Orang lelaki nih, kalau die boleh buat benda yang perempuan biasa buat mmg perempuan akan kagum! Masa tu mula bangga diri hahaha~ :D

naz ilyn said...

Salam ziarah...

Segala yang berkaitan tentang baju ni...jahit,basuh,sidai,gosok,lipat dan sama waktu dengannya..memang menjadi kepakaran kaum hawa semestinya..

13may said...

sootSpirit: hehhe hehhe....leceh betol kan kena lipat baju sendiri :D

mr am: buli buli...hahha

ring: tepat sekali :D

eida: meh jahit baju untuk saya :D

eiza: hahha hahha hahha :P

shino: bangga bangga :D

naz ilyn: tu yg lelaki suka b*l* tu...hehhe hehhe :P

shafarina said...

Lipat baju?

NO to lipat baju.

sultan said...

lelaki wat sume benda tu dikatakan romantik...

dlm x sedor sbnrnye lelaki sdg dibuli rupenye. isk3...

axim said...

aku insan berdikari!!!

hehe

ku tak sempurna said...

adakah Dato'CT, Ning Baizura, Ella & ramai lg yg tak dpt disenaraikan, adalah kaki buli? Sah2 tukang jht mereka adalah lelaki... :P

yg pasti, lelaki hanya dpt dibuli sblm kawin... masa bercinta, lautan api pn sggp direnang.. bila dah kawin, ya ampunnnn... doranglah kaki buli...

K i a H R o N g G e n G said...

tu semua dobi boleh buat..tiada bad membuli.ahakzzz

13may said...

shafarina: ko tak reti lipat ker?? hehhe :P

sultan: ko kena lebih berdikari dude :D

axim: bila nak start buli nih?? hehhe

kutaksempurna: Ooo...camtu eks??? hehhe hehhe

kiah: hehhe hehhe...bijak bijak :D

~Cinta Milo Ais~ said...

jahit baju?lipat baju? iron baju? alah keje senang je tuh..kan mak kan??(sambil menjeling manja ke arah mak yg sedang melipat baju ngehehe)

julietchun said...

Salam,
Lelaki yg tak pandai berdikari mmg ptt di buli ;D

Neeza Shahril said...

ni tak applicable kai sini sebab kedai dobi semuanya lelaki.. take pompuan pon.. makanya lelaki lebih terer.. jadi kalau pompuan suruh lelaki buat semua tu, ok lah kan hehehehhhh!!!

Cik Sar said...

mana ada buli..itu maknanye berkongsi kije incik 13 may wehhhh...(nyorokkkk)

bocah cilik... said...

haha..
entry ni sebenorye menceritakan penulis...yg mmg malas, bukan xreti tp malas... nak tak nak je...

hehee...relax ar bro..

Yatie said...

lelaki suka berdiri atas kaki sendiri bila masa bujang .. tapi bila dah kawin terus berdiri ngan kaki bini ... muahahahha ...

ain fadzal said...

lpas ni jgn pakai baju dah...

ahahah, x yah beli kain, tak yah jahit baju, tak yah basuh baju, tak yah sidai baju, tak yah lipat baju.

kan senang tu.

:D

Masy said...

ye kee hang lipat baju abg may2.. ke arinie lipat, esok main gumpal2 je campak dalam lemari? hahahahah!!

Si Kachak Suparjo said...

Ye ke?
Betol ke?

Apsal kat umah aku lagi banyak menjahit drpd adik pompuan aku?

ad3ck said...

sebenarnye pompuan yang selalu salah paham huhuuhu ;p.

Azura said...

lelaki memang bukan kaki buli..tapi disebabkan tak pandai berdikari die tak sedar pulak die ade sedikit membuli..he he he..singgahlag kat kite plak...

cik noha said...

membuli lelaki membuat sume itu mmg dh jd hobi..:)

:: Wiween laoshi :: said...

tang gosok baju tu mmg sokong la bro.wajib! ehehehe

tp tang menjahit tu...err...err..sy x pandai menjahit! gagaga ;p

Azer Mantessa said...

sah aku bukan jenis berdikari tapi tak juga jenis suka membuli

hehehe

fiza said...

encik ini suka la sgt buat post cmni ek.. hahaha... dh la kecikkan ayat2 terakhir tu... erm... lelaki mungkin tak membuli, tp sebab diaorg mls (opppsss) jadi pompoan yg baik ati dan rajin ni tolongla depa settlekan keja tu... bukan pasal berdikari atau tak, tp sebab pompoan tak suka tgk benda2 tak kemas / bersepah ni... hehehe

-akuni- said...

13may ni tak pernah buli orang ke?

Faisal Admar said...

susah la nak cari perempuan yang bukan kaki buli ni... semuanya nak kan equality.

ada tak perempuan zaman sekarang yang pandai masak dan jahit baju? :P

zubeid said...

aku paling suke lipat baju..
x buat benda lain dah
pastu berejam dok depan t.v..
yg lain nk tkr channel....jgn harap la.. ;)

Irdina Jewelry said...

13may,,,klu mak aku yg suh cemane tu?adekah dikira membuli...?

manje said...

emm kan bagus kalo same2 buat sume keje tu... so tak kan timbul kes buli membuli kan...

lagipon skrg baik lelaki maupun pompuan bekerja.. penat. kalo buat same2 dah tentu cepat siap.. huhu betol tak?

13may said...

miloAis: ishh ishh ishhh...hehhe :P

julietChun: kejam kejam :P

neeza: buli buli...hehhe :P

cikSar: tak kira tak kira :P

bocah cilik: errr...errr...hehhe :P

yatie: hehhe hehhe...tatau nak jawab camna...hahha hahha

ainFadzal: errr...pompuan ker yg takyah pakai baju??? woohoo 8)

masy: hanger kan ada...hahha :P

si kachak: kesian ko kena buli :D

ad3ck: ko memang memahami betol la :D

azura: oh! iyer ker camtu??? hahha hahha

cikNoha: kesian lelaki tuh...hahha :P

wiween: huiii...mcm tak caya...hahha hahha :P

azer: takpa...saya percaya penuh :D

fiza: kah kah kah...manada camtu :P

akuni: maymay sangat inesen >:)

faisalAdmar: hehhe hehhe....rasanya ada lagi kot...hahha hahha

zubeid: waaa...tu dah jadi hobi tuh :D

irdinajewelry: tu tanda ko baru nak belajar berdikari :)

manje: tapi kalo tak reti...camna nak tolong??? hahha hahha hahha

Jie said...

hari tu bab kasut, hari bab baju..

eeeisshhh........May...dah berkira2 nak shopping raya ke?

Shila said...

Lelaki dan perempuan akan dianggap berdikari jika berjaya melakukan perkara yang di luar kebiasaan yang selalu dikaitkan dgn jantina mereka..

Dalam kes lipat kain ni,kalau lelaki tu jenis yg suka membantu so tak dikiralah sebagai dibuli,kan?

Selamat menjalani kehidupan :)

b u n g a h a t i said...

sy sgt suka lipat baju. juga menggosok. :D

tp amat x suka menjahit. :P

alar kalau dedua sanggup sehidup semati, tak kan lipat kain pun dikire membuli? tlg menolong maa...

sue said...

mesti en may kene buli ni..kekekekek...sapa buli en may ni .. :)

13may said...

kakJie: hehhe hehhe....raya lambat lagi :D

shila: memang boleh bantu...tapi tak reti :D

bungaHati: hehhe hehhe....best ker lipat kain??? hahha hahha

sue: hehhe...meh tolong jahit baju saya :P

cik puan daun said...

owh.. aku ni pembuli???

suamiku membuatnya dengan ikhlassss......

zonaku said...

ya la.... aku bantai setuju ja apa hang kata....
maleh nak pebetoi...

Suka Bebel said...

bestnya klu dah ada org gosok baju aku nanti. dah 3 thn aku terpaksa berkecimpung dalam bidang gosok2 baju ni.hehe

Deqna said...

eh mana ada pompuan buli lelaki tau, tu maknenya pompuan mintak tolong ngan lelaki... ada lelaki yg rela buat sendiri tanpa perlu dibuli ok.. hehehe...

fealize_eleanoer said...

hahahaha...

amboi5x....

statement x bole blah,nyah!

۩۞۩ FaHReeN ۩۞۩ said...

ye ke?? aku x penah buli org pon tau.. x caye? heksss

p/s: nk masuk kursus x lipat kain ke lipat baju? nnt aku booking nk? kuikuikui

iLa @ LaLa said...

memang pown.. susah nak jmp lelaki yg bley wat sume2 tu dengan rasa penuh ketelitian dan kesungguhan...

risanur said...

kalu pompuan soh lelaki semuanya buli...tapi kalu lelaki soh pompuan semuanye ok...ini tidak adil tau...
lelaki pun kena gak wat semua tu...

Ely said...

ada lelaki suka mencuci baju dlm mesin pencuci tapi time nak lipat kain, hmmm...jgn harap. itu mcm seseorang lelaki yang i kenal betul lah!

perempuan bukan enjoy lipat kain baju tapi sapa lagi yang boleh lipat baju dgn rapi? we have no choice beb!

fatiyahh said...

ooooo....

saya selalu ",mintak tlg" hubby saya gosokkan baju n lipatkan baju..
maknanya saya kaki buli dan hubby saya berdikarila..

p/s= mmg saya buli die pun.. =) sekali sekala.....

Princess Liyana said...

huhu wanita kan memang suka kemas:)ahaks..dan wanita memang sinonim dgn rajin:)haha

err,kalau la ada lelaki yg suka buat semua tu, kan best:)auww

13may said...

cikPuanDaun: waaa....suamimu memang berdikari :D

zonAku: aikk??? rileks rileks :P

sukaBebel: waaa...berdikari sungguh :D

deqna: rela??? dalam hati lelaki...sapa yang tau...hehhe :P

fealizeEleanoer: tak puas hari nampak :P

fahReen: tamau arrr...kang kalo pandai, aku kena buli :P

ila@lala: kannn??? hehhe :P

risanur: hehhe hehhe... :P

ely: hahha haha hahha...tu laa...pompuan ni berdikari sungguh :)

fatiyahh: takpe...lelaki kamu sayang kamu tuh :D

princessLiyana: kalo lelaki buat semua tuh....mcm ada yg tak kena saja...hehhe heheh

Najat said...

Perempuan, jgn kata lipat kain, masak pun berseni tau. Kalau lelaki masak campak2 je kan...hahaha..janji sedap tak pe.

Azzam Supardi said...

Aku suka gosok sapu tangan! Auw! Ahak!

Mrs. Amie said...

laki bukan pembuli atau membuli..kesimpulannya, lelaki malas nak lipat baju kan? kan? maknanya lelaki pemalas...agagaga...

farah aminuddin said...

perempuan tidak membuli lelaki.. sekadar menguji lelaki... kalau mende kecik takley buat, mcm mana nk memimpin rumah tangga... LOL

Hana-Ni-Mo-Nai2 said...

walaupun watashi duluny akaki buli yang berdikari,akan tetapi watashi tetap berbudi bahasa

soalnya sekarang..
adakah watashi lelaki?
heh!

pearlEJ said...

ehhh chupp2.... aku tak pernah buli laki wooo... haaa... sekali pun tak pernah buli suh buat semua2 tuu... kakakakakaka.... :D

bozzobattousai said...

aku memang berdikari dari kecik. makan kari pun aku suka. makan mee kari ngan nescafe tarik lagi aku suke.

aim-a said...

baju? aku suke pakai je...yang lain2 tu amatlah malasnye....hehehehe..mesin basuh dah ade...mesin keringkan baju pun ade...ade tak mesin lipat baju? hehehhe :P

-blacksheep- said...

macam2 lah encik may nie....hahaha...
mn dapat idea tulis entry cm gini...
tp btl pun pmpuan mmg rajin n kemas...ahaks...
klu laki rajin wat benda cm2 pe salah ny...
bg yg dah kawin 2 bley lah menolong isteri kan..hehehe...

:: p R i n c E s S _ N :: said...

saya P y kaki buli...klo diizinkan...tp x dapekk...

diya said...

err... diya agak tak berapa pandai menjahit. i mean, tak kemas lah. takde lah tak pandai lgsg [ceh, cover baek punya, hehe]

Titicaca said...

aku mmg masuk kategori pelik laa..sebab x reti menjahit...

err..aku nak offer ko menjahit, mengemas, membasuh, menggosok baju2 buleh?

buli? mmg aku nak buli pon..hahhaa

13may said...

najat: hehhe...tau takpe :P

azzam: hebat! :D

mrs Amie: aikk??? saya protes! hahah :P

farahAminuddin: nak uji...patut patut arr...hehhe :P

hananimonai2: hmmm...mungkin..hahha :P

EJ: baguih sungguh! tapi hang buli sapa plak??? hahha hahha

bozzo: enjoy enjoy :D

aim-a:anak sapa la nih...hahha :D

blackSheep: hehhe hehhe...jgn buli laki ok :P

princessN: hehhe...ada hati tuh :P

diya: takpe...alasan di terima :D

titicaca: ceh! kejam kejam :P

Anonymous said...

saye benci lipat baju
giler leceh

saye suke lelaki yg tak berdikari
sbb diorg nmpk manje
mcm bf saye

hahahahah


-icha-

Cik Som said...

Kalau itu lah maknanya berdikari bg lelaki, aku perempuan yang paling beruntung sekali. :))

*SiRibenMerah said...

so.. lelaki kne la ready dlm belanjawan family duit utk dobi.. sbb kalo dpt bini yg sediri mls nk iron baju.. kne la hantar dobi kan.. hiksssss =P

~mawar~ said...

rencana aku adalah untuk membahagi2 keje, iaitu:
aku basuh baju..dgn mesin basuh
suami aku sidai baju...
suami aku angkat baju...
suami aku lipat baju...
suami aku gosok baju...

hahahahahaaaa...nampak sgt aku bakal jadi pembuli berjaya...

ZH - Ena said...

bkn buli nama nyer tapi minta tolong :D

rena said...

laki dia x lipat kain la...
dia gumpal2 jer. lepas tu sumbat dlm almari.. hehehe

farah aminuddin said...

isk.. kene uji sket mcm tu pun dh nk komplen ek.. isk3.. JK LOL

Mak Su said...

sgt mengelirukan, dua dua pun boleh ek.

miss lee said...

uhu...
encik sedara 13 may ini mmg suka kah mengatakan pompuan sangat rajin serta sangat baik hati??
hehehe...
itu adalah semestinya wahai encik sedara..
terima kasih ya.. (wakil pihak pompuan yg rajin & baik hati)
sesungguhnya, org lelaki ialah mempunyai satu sikap yg dipanggil m_l_s (sila isi huruf dlm tmpt kosong)
hehehe...
** jgn marah eh encik sedara..just suka2 nak komen kat sini! ;p

arsaili said...

salam may..antar dobi jer...ahaks

Hanna J. Potter said...

hm...kawan nani dh kawen, die duk umah sbb isteri die yg keje..so basuh baju, gosok baju, jahit baju..die yg buat..itu kire tggjwb kan? bkn buli atau berdikari kan? hehe~

atty's said...

kekdg org pompuan pun malas nak iron baju..atau lipat kain..

Ummi said...

memang takjub dan menakjubkan la kalau mmg lelaki menjahit baju sendiri atau lipat baju tu. lipat ade la kot tp lipat cincai je kan..ngaku je la may.kekeke!

p/s: sile claim award anda di blog saye. thx!

gerbera said...

erm..aku x pandai menjahit, x suke mengiron baju, x suke melipat baju. Aku buat..tapi sebab terpaksa. Hehehe..aku nak buli orang

Princess Liyana said...

ehehe,ape plak, tu namanya calon suami yg baik:)hahaha

B|itHeGaL said...

jahit ->
-ganasnye laki pakai sampe koyak2... pastu suh pompuan jahitkan. LAKI PEMBULI... :p
-pompuan pakai elok2... jarang koyak nk jahit2. POMPUAN BERDIKARI... :p

gosok ->
-laki suke cari baju susah nak gosok pastu nak bergaye suh pompuan gosokkan. LAKI PEMBULI... :p
-pompuan pandai cari baju.. jenis x kedut.. xyah susah2 gosok. POMPUAN BERDIKARI... :p

lipat ->
-sokong ar.... teknik lipatan pompuan mmg cun... :p

goboklama said...

lipat kain pun tak reti,selalu yg nampak adalah lingkaran kain pelikat yg sengaja ditinggalkn atas lantai,hampehh!!! :P

IdaShah said...

cian pompuan di tuduh membuli

Faisal Admar said...

kalau ada pun boleh kira dengan jari je kot? hehe!

Mr PenyuBiru said...

hehe..hehe..tatau nak komen apa..hehe..hehe..

ezu said...

lelaki lipat baju tande syg tu.. bkn buli.. hahahaha..
tp aku sendri mls lipat baju.. ase nak gantung je semua baju.. hehehe

kingbinjai said...

oh aku dalam kenyataan pertama terima kasih

© EM Muhammad said...

What do you mean 'patut'? Ko jangan buli opah, May. Karang opah buli ko balik, baru tahu.

tintaHati said...

uikss bab2 menjahit ni sensitip okay...pasai org tak reti menjahit...hahahaha ;p

_tuLanG.iKaN.kEwL_ said...

aku terase~~
aku kaki buli bf aku..
hahahaha...

WaNa (BoRN To MaKe u HaPPy) said...

HaHaH !

KeSiMPuLaN nYe aDeLaH , KaLau PoMPuaN Yg BuLi lLaKi , iTu MaKneNYe Die NaK MaNJe² Je La ! :P

muadzlife said...

meh sini dtg lipat kain meh...pastu gosok sekali...itu pengalaman..bukan membuli

QasiehFirdaus said...

bukan buli laaaaaaa..

tolong menolong.. haha

shahril aley said...

kalau sudah bujang terpaksa la bro
kalau dah kawin ape lagi
minte tolong bini la buatkan segalanya

skrg sapa buat benda smua tu?
awek ke ko sendiri buat?

kasut-gombak said...

baju ko sape lipat?

yOnnA said...

ini bukan kes berdikari ni bro!
dah terang lagi bersuluh,
mmg lelaki pemalas kalo cmtuh! hahha.
semua pompuan nk buat.
mane aci :p

meen said...

alaaah..helah bela diri je tu...awat tak habaq laki malas nak jahit, gosok dan lipat kain tu..kan ke senang..

hah..sudah!sudah! maymay..amik pi settle 2 bakul kain ni * hihi kes buli ni*

Chika Chika said...

iyo lah .....
haha.
pembelaan kaum yang berleluasa di sini.
gagagagagaga.

sya said...

wah.. dengan kata lain.. wanita le kaki buli ek?

~Eila @ Along~ said...

may..eila pun suke buli my hubby..hehe..bukan pe kena gak belajar berdikariok..takkan sepanjang masa nak manja je..

13may said...

icha: errr...saya pun manja gak :D

cikSom: hoh??? nak membuli nampak :P

ribenMerah: hehhe hehhe...takpe, lelaki bleh berdikari :D

mawar: kejam kejam :P

zh-ena: takde takde :P

rena: aik??? mana tau nih??? hahha hahha :P

farahAminuddin: :P

maksu: err...boleh apa nih??? hahha :P

missLee: huiii...siap kena isi tempat kosong lagi...hahha :D

arsaili: salam sedara...apa kabar??? hahha :D

hannaJpotter: tu namanya isi masa lapang :D

atty's: itulah pompuan melayu terakhir :D

ummi: err...errr...tak terjawab plak :P

gerberra: sapa la yg malang tuh...hahha :D

princessLiyana: hehhe :P

blithegal: elehhh... :P

goboklama: mudah dan pantas :D

idashah: :P

faisalAdmar: hahha hahha hahah

penyubiru: ko angguk kepala dah ler..hehhe :D

ezu: tu akai nak buli lelaki la tuh :P

kingBinjai: tahniah! hahha hahha :D

Opah: err...errr...opah ajaq saya lipat baju bleh??? hehhe hehhe

tintaHati: baik ko pi belajaq cepat cepat :D

tulangIkanKewl: hehhe hehhe...sib baik dia sayang ko :P

wana: hoh??? hehhe :P

muadzlife: Ooooo....hahha :P

qasiehFirdaus: takde takde...buli tetap buli :P

shahrilAley: aku pakai baju yg takyah iron ngan lipat :D

kasutGombak: aku gantung ajer..mudah :D

yonna: elehhh....tak puas hati nampak...hahha :P

meen: errr...mana ada...tak baik woo tuduh camtu...hahah :P

chika: steady steady...hahha hahha :P

kakSya: errr...errr...hahha hahah...tak berani nak jawab :D

eila: kesiann diaa...hahha hahha :D

sHibI said...

skali skale nakla jugak kasi laki rase penat..huhu

hUmmY said...

ksimpulannye..

lelaki mmg pmalas!

sme nak harap pompuan!

ahahahaha!

Related Posts with Thumbnails
 
Designer: Douglas Bowman | Di ubahsuai oleh: 13may