Tuesday, August 28, 2007

106: Merdeka! Merdeka! Merdeka!

Pompuan rasa merdeka bila:
Lelaki tak pernah melarang dia keluar berpoya poya dengan teman sejantinanya..
Tapi apa makna merdeka bila:
Lelaki tu asyik memerhati gerak gerinya secara senyap senyap…
Macam tak percaya kat dia plak.

Lelaki rasa merdeka bila:
Pompuan tak pernah bertanya kemana saja lelaki itu pergi.
Tapi apa makna merdeka bila:
Pompuan tu juga tak pernah bertanya bila lelaki tu nak jumpa dia.
Macam dah tak ambik peduli saja.

Pompuan rasa merdeka bila:
Boleh berbelanja sesuka hati tanpa di larang oleh teman lelaki.
Tapi apa makna merdeka bila:
Teman lelaki asyik menyindir barang yang di beli oleh mereka.
Macam jaki ajer…

Lelaki rasa merdeka bila:
Pompuan berhenti berleter..lapang rasa dada.
Tapi apa makna merdeka bila:
Pompuan tu turut sama mogok dan protes…
Diam membisu…tanya sepatah jawab sepatah.
Macam cakap ngan dinding pulak..

Pompuan rasa merdeka bila:
Boleh bersenang lenang dan bersantai kat umah tanpa ada gangguan.
Tapi apa makna merdeka bila:
Tetiba bekalan elektrik dan air terputus…huiii…tensen!
SELAMAT MENYAMBUT HARI KEMERDEKAAN KE-50!

ps: Penulis bercuti dari 29th August - 03rd September. Jaga diri semua :)

94 comments:

tintaHati said...

Horrreyyy aku belum merdeka!

Aku Bukan Bidadari said...

ehh yang ke dua komen..
wah best best
ada hadiah ker..

NO KOMEN

tintaHati said...

Amboi lamanya cuti MAY, bertunang ka? hehehe ;D Oppss terbocor rahsia...

Weh dah cuti2 tu jom bulan madu kat ganu.. ;P

kakLuna said...

pompuan rasa merdeka bila..

13may bercuti!!!! yeayyyy



*bistu..asyik pompuan je yg kena...*

Darling said...

oit cuti p mana?

aku akan rasa merdeka bila otak aku kurang 'bebanan'

Pa'chik said...

lelaki rasa sangat merdeka kalau perempuan tu tak marah dia hangkut perempuan lain... kkeekkek....
huduh sungguh perangai orang jantan neh..

Cik Kema said...

selamat bercuti ;)

take care bro!

zabs said...

Salam May,
Cuti-cuti Malaysia ke?
Tak kena kawad hari merdeka ke?

Asnor filza said...

hi 13may!! Balik cuti jupe anak bini ke???

Entry kali ni buat saya rasa merdeka sket... 13may memang tak bias.. kali ni je lah.. selalunya.. hmmmmmpphh

Danisha said...

May bercuti kat mana nih? Tak nak ajak kita ke?

Walaupun dah merdeka tapi kita rasa mcm2 lagi kena buat utk bagi kita lebih keselesaan.

~~~***aZaHygCoMeL***~~~ said...

mari kita cuti beramai2..huhuhu.... saya pon cuti gak...bosan arr buat takder keje kat opis ni... MERDEKA!!!

13may said...

TintaHati: horayyy!!!

bidadari: hang la kasik hadiah kat aku...hehhe :P

tintahati lagi: hehhe...tenangkan pikiran jap ;)

Luna: hehhe...peace!

darling: kalau kurang tak merdeka la beb...kena tadak teruih...baru la lapang...hehhe

pakcik: hehhe...org jantan memang camtu la..nak wat camna...hahha

cikKema: thanks :)

PakZabs: salam kembali...tahun ni tak larat nak kawad...musim hujan plak tuh...hehhe

asnorFilza: hehhe...kali ni kasi chance sikit...huhhu :P

Danisha: nak ikut ker??? bak mai number phone...hehhe ;P

Azah: ehhh??? ada keja ker kat opis tuh??? kan asyik ngulor ajer...hehhe...MERDEKA!

K i a H R o N g G e n G said...

huh?Merdeka...yeahh cotikkkk.Joget² crazy frog.Semua nye tidak relevant dengan kehidupan seorang wanita single negotiable cam Kita ahakksss lariiii promo diri benor nyeeee

Note: ini kah erti merdeka sebenar?

wan said...

huhuhu kelakar entri nih!!!

Cuti lelama gi mana? Sambut Putera Andrew kat airport eh may??

ps: datang kenduri 1hb ni k!

Mak Su said...

selamat hari merdeka.. hohoho, lambat ler tu nak taruh lagi survey2 terkini... tungguuuuu

Azer Mantessa said...

selamat bercuti selamat merdeka
:-)

HAnA-Ni-Mo-Nai said...

hoh?may nk bertunang?
baru nk ngayat!
*tiru balik ayat may

NAzzXXra said...

cuti pi mane?

nak ikot!!

hayat said...

hehehe...may coti kawin yer...

apa2 pun slmt bercuti...

Si B*ntang said...

cik ryn merdeka bile die buleh makan bebanyak tanpa risau diri akan gemok.

beliau juge merdeka jika tiada kelas pepagi buta. selain itu, merdekalah beliau seandainya dia tidak merempat di sarawak.

ahaks !

zwitterion said...

ni cuti byk2 hari nak buat kenduri kawin ka?..hehe

drNO said...

selamat menyambut hari kemerdekaan....

selamat bercuti.....:)

Masy said...

merdeka turun key-el ke abg may²? meh turun shah alam jumpe adek huahahahah~

merdekeeeee!!~

ruru said...

"Pompuan rasa merdeka bila:
Boleh bersenang lenang dan bersantai kat umah tanpa ada gangguan.
Tapi apa makna merdeka bila:
Tetiba bekalan elektrik dan air terputus…huiii…tensen!"

opss..mana hang tau umah aku tak dak karan last wiken? huhuhu

Peej said...

lamanya nye cutiii..betul punya merdeka tuhhh..

Mummy Rizq said...

wah.. penulis! lama bercoti! ni betul betul nak memerdekakan diri dr berblogging nie...

tyrexia said...

aku suka yg satu tu...

hang bertunang ke? hoih hoih.. panas nih..

*larik...

walaupun may cuti merdeka, tapi may takkn merdeka dari gossip2... hehe

- G O R O - said...

Projek baik ker bro?

Aper2 sound la.. kater nak jamming? he3

Nailofar ~* said...

no komen.
har har
lame yer bercuti.
p mano tu agak yer ek
hehe

JM said...

rase merdeka bile bf tak mengongkong.. leh kuar sesuke ati tanpa gangguan dr die..kuikuikui...

AiRynnz said...

merdeka ni ryn kene keje huhuhuhuhu.....

selamat bercuti may..jaga diri bebaik

HazuraHamzah said...

ko amacam merdeka ker tak? sajer tanya lama takder briter.. aku dah kembali diarena ini klu brani try la masuk!! cow!

debikdebuk said...

merdeka bila dapat tgk dvd straight tanpa berhenti sbb ada kelas... rasa mcm nak exam terus jer..

iEn said...

aku rase merdeka bile dah siap pojek! wekekeke

Ayaq masak said...

Hoi cuti merdeka ngalahkan budak sekolah!

BLURPH.

CiK BaWaNg said...

merdeka!!!merdeka!!!merdeka!!!! tapi apelah makne merdeka tanpe en3 13may

gerberra said...

Apalah erti merdeka kalo takde duit di hari merdeka. Tensen oi, nak hora hore pun tak best.

Aku suke ;entry hang yg ke 101 :KATA-KATA dah jadi kenyataan.

Gumbira

kawaii_desu said...

hmmm tgh takde point nak komen huhu

zizie ali said...

merdeka tu sama dengan bebas ekk?

©Opah De said...

Salam... tu apsal sorok sorok muka? Cam tak merdeka aje... selamat bercuti. Kawin ka? Lama bebeno cutinya.

khairyn said...

ah may

hang ni dah macam artis la hahaha

Noushy Syah said...

Have a gr8 holidays.Merdeka Msia!

IndahSakura said...

Selamat bercuti dan Salam merdeka buat En. May :)

ad3ck said...

ade bendera lebih tak. pas kat aku sket hohe.

fiezafadilla said...

merdekaaa!!! cuti2 jalan2 makan angin ker? nak itutt...

Yours Truly ... XOXO said...

uishhh giler merdeka sakan tuh cuti 5 hari!! heehhehe maydeka!! maydeka!! ops silap plak... ;P

Selamat menyambut hari kebangsaan ke-50!!

kurekuredalamperahu said...

selamat la ye may!

ko ni cuti lama2 wat pe? kawen? tunang? holiday kat indon atau bangkok?

RaFFLeSiA MeRaH said...

penulis nak memerdekakan dirinya sendirik, huhuhuhu.....masuk perbarisan kottt....

achik said...

wah2 lamanya bercuti.. urusan seri paduka baginda la tuh.. hahahaha.. ;p

achik said...

ke-50!!!

sempena merdeka ke-50... ;p

aku said...

looo..cuti plak die nih..blk kg ke??cr ilham nk kenakan pompuan la tuh..ngehngehngeh..:p

cikdinz said...

selamat merdeka ye.
kau gi kawin ke hape...

nUr@dDeEn said...

Merdeka! Merdeka! Merdeka!

Makna merdeka bagi aku adalah boleh datang keje ikut suka tanpa dipotong gaji malahan di beri bonus pulak! Pastu dapat jalan2 makan angin bila2 terasa nak pergi! Semuanya disponsor!

Merdeka! Merdeka! Merdeka!

Makna merdeka bagi aku bila aku dapat buat onar di blog ko tanpa pengawasan dan larangan tuan punya blog, yakni ko la ah may!

Muekekekekekeeee...!! MErdekA! MerDEkA! Merdeka !!

Jaga ko, aku nak buat onar nih. hik hik hik ... ;p

nUr@dDeEn said...

MERDEKA!!

MERDEKA!!

MERDEKA!!

MERDEKA!!

MERDEKA!!


HORAYYY!! YIP YIP HORAYYY!!

nUr@dDeEn said...

TANGGAL 31
BULAN 8, 57
MERDEKA, MERDEKA, MERDEKA!!

NEGARAKU,
TANAH TUMPAHNYA DARAHKU
RAKYAT HIDUP
BERSATU DAN MAJU
RAHMAT BAHGIA
TUHAN KURNIAKAN
RAJA KITA
SELAMAT BERTAKHTA!!

8x lagi...

:D

nUr@dDeEn said...

Nanti Aku Datang Lagi Buat Onar yer. Tu Pun Kalo Aku Sempat Ler.. muekekekekeke....

~ PEACE~

pandagumuk said...

cuti kerana merdeka atau merdeka kerana cuti?wuwu~

.:HalogAmora:. said...

suka y no. 4 huhu btw, lama hang cuti..mai KL ka?

ah kim said...

Salam. Ah May aa...

MELLEKA! MELLEKA! MELLEKA!

M.E.R.D.E.K.A...MELLEKA!

Telima kasih la ho!

Ku Ina said...

merdekanya aku bila cuti dan boleh tido sepanjang hari tanpa terlupa bernafas!

blackpurple @ jowopinter said...

Selamat bercuti bro'!

amar said...

selamat!

WickedWitch said...

oo eh?

Kurma2Biji said...

Wei aku mai balik ....
nak merdeka!!!!!!

~ahni~ said...

13May,
Selamat bertunang

ops!


Selamat bercuti!

D said...

HaHa!!!! Kreatif betol 13 may nih.. Orang lain buat post Merdeka untuk negara, dia buat post Merdeka laki VS pompuan. Dah merdeka betul la tu. Hmm...bendera 13may camane rupa yek?

Sastri said...

Keskeskes... setuju kecuali bab berleter... sebab tak suka berleter dan dileteri... :p

selamat bercoti dengan jayanya... :D

aria ayumi said...

may yg kat blkg bendera ke? huhu. happy merdeka may!!!

DiaHarris said...

AMBOI! CUTI2 MERDEKA NAMPAK!!!!!!!! MESTI NAK KUAR MEMERDEKAKAN DIRI DENGAN MAKWE TU.. EHEMMM...EEHEEMMM...

SELAMAT HARI MERDEKA 13MAY!!!

pssttt....
mmg sgt merdeka biler blh bershopping tanpa ada halangan dan dok goyang kaki!!!

Jie said...

Selamat bercuti ye..erk..makin kerap la pula budak ni bercuti...:p


slmt merdeka ya..merdeka dr kerja..merdeka dari blog...:p

Izariza said...

Salam Kemerdekaan May,

Rasanya saudara patut tukar nick jadi 31Ogos hehe..

Semoga ceria meniti hari-hari cuti :)

sYaFa~ said...

haha...pandai pun..tahu pun ape makne merdeka..anyway..slamat bercuti~

green apple said...

hang ni kan, mesti tulis entry yang ada pro and con, hang ada multiple personality ke?

lindosh said...

oi hang tak bayaq bil api ngan ayaq ka? isk isk

Leeds Al-Malique said...

mcm hensem je cik abg di sebalik bendera tu..

:D

oh my oh my said...

MERDEKA!!!!

K i a H R o N g G e n G said...

Dipagi merdeka ...ehhh..ehhh saya kenai le cincin itewwww wakahakahkah

Note: Memerdekanlah jari kamu tu ahaakksss lariiiii *baru merah le baru merelip

eSampah said...

MERDEKA!!!

bunga rampai said...

Salam Merdeka 13may :)

Nunn said...

tutup muka ngan bendera ka? ha ha ha!

nur'ain said...

hmm....rase merdeka bila shopping tkyh byr! leh ke. huhu

akirasuri said...

huhu..
salam merdeka maymay :)

Achik_Sufi said...

entri merdeka yang menarik...kalau ada pertandingan entri merdeka terbaik, entri kali nie mesti menang punyelah...!!!

tintaHati said...

Macamana majlis, berjalan lancar? Alhamdulillah...hehe..

Harapnya setelah beberapa hari bermadu kasih akan kembali cergas utk bertugas ya...;P

ehem: jgn marah dong! ;D

Titicaca said...

hoh! aku kalo aku merajuk, laki aku tanya aku akan jawab sepatah, nak tak nak jer..tu yg dia tensen tu...hihihi...tapi better la kan drpd aku baling2 pingan..tak gitu 13may???hhohohoh..

goboklama said...

cuti ke mana tu encik 13may?

nanies said...

selamat hari merdeka kawan...n selamat bercuti....

kawaii_desu said...

wah.. masih dok sambut merdeka ka?

::QasiehFirdaus:: said...

oit.. merdeka!

uit.. aku sudah tau hang yg mana.. hahaha :P

Angel Eyes said...

bercuti ke mana tu?

DiaHarris said...

HALLOOOOO......... DAH BALIK KER BLOM NI?

UPDATE PLSSSSS......!!!!!

:P

STEFENO said...

Amacam cuti bestttt?????

: : inna hayati : : said...

wah...ramainye org...
hepi MERDEKA untuk en.may!!

dah abes cuti kan??kejap nye cuti...nak cuti lagi...huhuuu...

13may said...

kiah: errr...adakah anda waras??? hahha :P

wan: hehhe...cuti rehat ajer..

maksu: sabar maksu :)

azer: thanks boss :)

hana: oh! adakah anda cuba menggoda saya??? hahha

nazzxxra: tatau lagi pi mana...hehhe

hayat: thanks :)

siBintang: sarawak okeh apa...hahha

zwitt: errr...makan kenduri byk la...hahha

drNo: thanks :)

masy: number phone mana??? hahha

ruru: kita kan jiran...hahha

peej: hehhe...layan layan

mummyRizq: hehhe...rehat kepala jap :D

tyrexia: hehhe...

goro: hehhe... projek sikit ;)

nailofar: pegi sambut merdeka :D

jm: betul sesgt! hahha :D

airynnz: thanks :)

hazura: hehhe...lama tak jumpa hang :D

debik: errr...aku tak paham laa...hahha

ien: pojek apa nih???

ayaq: hehhe...nak ikut aku ka??? hahha

cikBawang: perghhh!!! terharu sungguh! :D

gerberra: hehhe...kannn??? takyah buat apa apa...tunggu ajer...hehhe :D

kawaiiDesu: tgh stress ka??? hahha

zizie: ntah la bro...pi mai pi mai tang tu jugak...hahha

OpahDe: salam kembali...kalau tunjuk muka, karang tak nampak bendera tuh...hehhe

khairynn: hehhe...so, bila nak dating nih??? hehhe

NSyah: thanks :)

indahsakura: terima kasih :)

ad3ck: habisss...hang lambat mintak...hehhe

fiezafadilla: betuiii hang nak ikut aku nih??? hehhe

xoxo: hehhe...thanks :)

kurekure: aku pun tatau nak gi mana...saja je amik cuti...hahha

RMerah: hehhe...tengok marka kawad...hahha

achik: err...mana tau nih...hehhe

achik lagi: selamat selamat :)

aku: hehhe...

cikDinz: mana ada...hahha

NorDeen: wow! siap di sponsor....bawa la aku pi sekali...

NorDeen lagi: yea la yea la...

NorDeen lagi sekali: okeh okeh...

NorDeen lagi sekali kali: hehhe

pandagumuk: errr...saya purak2 tak paham...hahha

HaloG: tatau lagi...

ahKim: salam dan selamat :)

ku Ina: jgn lupa makan...hahha

BP: thanks :)

amar: Tima kasih :)

wickedwitch: errr....???

kurma2bijik: selamat selamat :)

ahni: hehhe...tima kasih :)

d: hehhe...

sastri: tima kasih :)

aria: hehhe...tima kasih :)

diaHarris: hehhe...enjoy sampai pagi..horaayyyy!!! hahha

kakJie: hehhe...mana kakjie tau saya kerap cuti la nih...musykil sungguh...hahha

izariza: hehhe...tima kasih :)

syafa: thanks :)

GreenApple: errr...aku tulen ok! hahha hahha

Lindosh: hang beli apa kat aku kat pantai timoq tuh???

Leeds: *kembang hidung* hahha hahha

oh my: selamat!

kiah: hehhe...mana ada...tadak kaler kaler...hahha

Esampah: selamat!

BRampai: Salam untuk BRampai juga :)

Nur'ain: hehhe...saya paham...hahha

akira: salam merdeka akira :)

achikSufi: perghhh!!!! satu mcm punya bodek nih...hehhe

tintaHati: wahahahaha.... cargas cargas!!! hehhe :P

titicaca: amboiii....takkan sampai baling pinggan...ganas sungguh! :P

goboklama: sambut merdeka :)

nanies: tima kasih :)

kawaii: hehhe...keja byk beb!

Qasieh: uhuks uhuks... :P

angel: cancel la plan hari tuh :(

diaHarris: coming coming!

stefeno: layan giler ;P

innaHayati: minggu depan plak cuti...hahha

Related Posts with Thumbnails
 
Designer: Douglas Bowman | Di ubahsuai oleh: 13may