Thursday, August 23, 2007

105: Amik kesempatan???

1) Atas dasar keselamatan, pompuan cuba memeluk lelaki semasa membonceng motosikal dengan alasan cuaca sejuk dan juga takut terjatuh. Padahal selalunya jika lelaki membawa pompuan naik moto, lelaki akan bawa slow slow ajer. So pompuan tu mcm amik kesempatan ajer kan??? Hahha…

2) Demi keselamatan, pompuan yang berkasut tumit tinggi meminta lelaki memimpin tangan semasa menuruni tangga. Pada masa yang sama, lelaki juga di minta untuk mengangkat barang barang semasa menuruni tangga tu. Nampak sangat amik kesempatan kan??? Hahha…

3) Atas tiket keselamatan, pompuan meminta lelaki jalan rapat rapat dan berpimpingan tangan dengannya semasa berada di khalayak ramai kerana bimbang dia diraba oleh orang orang yang tak berkenaan. Lagipun kalau laki tu hilang, sapa yang hantar pompuan tu pulang nanti. So, pompuan itu menggunakan sepenuhnya kesempatan yang ada. Hahha…

4) Pompuan rasa keselamatan mereka agak terjamin jika teman lelaki mereka berjalan di belakang mereka. Mana la tau, time time jalan tu terdapat ’kebocoran’. Boleh gak laki tu tolong cover cover. Pandai betoi amik kesempatan. Hahha…

5) Pompuan tak teragak agak memberi number telefon kepada lelaki kerana pompuan tu mungkin boleh menghubungi lelaki tersebut kiranya berlaku kecemasan. Tak pun lelaki tadi boleh dibuat tempat menghilangkankan kesunyian tatkala pompuan tu tengah boring.Err…macam amik kesempatan saja…Hahha…

Kesimpulan:
Lagi sekali, lelaki memang mengutamakan keselamatan.
Pompuan pulak bijak mengambil kesempatan.
Hahha hahha…kena balik :P

115 comments:

~qudwah_mardihah~ said...

salam...

first......komen pertama
Watccchaaaaa!!

13may said...

Qudwah: salam...siap ada kungfu lagi nih...hahha :P

jaja said...

uiyo aku no3 :P

13may said...

jaja: Nanti kita pi Bukit Jalil...Kedah vs. Perak :)

Danisha said...

Demi keselamatan gak pompuan suka pakai kasut tumit tinggi sebab bila ada lelaki yang amik kesempatan, ada senjata tajam yang boleh digunakan.....hehheheh

13may said...

danisha: elehhhh.... :P

wan said...

Aku jenis yg suka mengambil kesempatan atas kebaikan kaum lelaki ni, auuwww!!

Lelaki kan pelindung, memang kenalah gayanya tuh (^_^)

~~~***aZaHygCoMeL***~~~ said...

takmo bg no tepon kat may...nanti dia kata kita amik kesempatan! hahaha

Azer Mantessa said...

ini macam kalau haku kena belajaq bawak motosikal la siottttttttttt tapi mak haku tak bagi + bini haku lak sokong ... demi untuk keselamatan :((((((((((((

kurekuredalamperahu said...

weh..weh...

sape amek kesempatan sebenornye nih?

1) yang lelaki bawak moto pelan2 tu tak kira amek kesempatan ke?

2) selalunya lelaki yang tawarkan dirinya..dah orang buat baik, kite buat baik gak la kan?

3) nanti kalu dah kena raba, sape yang rugi? anda dan anda juga yang rugi..

4) kebocoran? ada lagi ke orang bagi alasan cenggitu?

5) hmmm...pompuan hanya akan memberi sekiranya di minta..harap maklum..

kesimpulan: ye ke lelaki mengutamakn keselamatan? :p

nur'ain said...

hekhek. best r bace. rse2 cam ada yg tkena je ^_~

Sunan_Jati said...

amikkk kesempatan???

1)patutla bila ujung mggu asyik nk pinjam moto aku... baru aku tau pasai moto aku nih moto berjiwa rakyat (pasai xleh nk bawak laju )

2)patutla may suka tloong awek kat tmpt keja ni bawak barang naik tangga atau turun tangga... pasai masa angkut tuh ada masa mengayat...

3)eleh... awek mana je yg kuar ngan may mesti may temberang mcm mcm... bagi awek tuh risau.. heheheh weh ulat bulu betui... eiiii gelliiiii geli...

4) yerla tuh.. may yang slalu suruh depa jln depan... ceh amik position sempoi nampak... kehkehkeh... ei.. makin menjadi gatainyer... aduhai si may... :P

5)eleh... yerla tuh... hang yang duk minta bagai nk rak... kalu xkasi hang sound depa sombong la eksyen la... weh... apa la ...

:P

kesimpulannya...
laki mengutamankan keselamatan
pompuan plak bijak amik kesempatan
tapi kalu ulat bulu laki xkan mensia-siakan peluangyang ada atas alasan keselamatan...

eiii geli weh...
:P

MINAH CELOTEH said...

Situasi camni pun kesempatan utk kaum lelaki iaitu;

1)mengambil kesempatan tekan emergency break walaupun dikatakan bwk moto slow...tu dah melampau nak rapat

2)kalo ada kecemasan, senang aje lelaki tu lari dulu tanpa menyesal yg dia rugi...sebab barang shopping kat tangan dia, tentu2 dia jugak yg telah bayar

3)bila dah hantar pulang, lelaki itu akan mengambil kesempatan utk temankan dia sampai dlm rumah, sampai pagi...dgn alasan, tiket keselamatan

4)dlm masa jln dibelakang, lelaki itu akan berkali2 kebas habuk/serangga di baju pompuan tu...walhal hanya mengambil kesempatan, yg kumbang besar tu sedar diri.

5)lelaki itu sebenarnya mengumpul nombor2 telefon bagi memenuhkan buku dia sendiri bagi hari2 dia sendiri tak berteman...kena reject dgn pompuan2 lain.

Hahha hahha.....sempat dibalikkan

HAnA-Ni-Mo-Nai said...

ekekekek..
hampeh tul..
2kali lima
lima kali 2
jawapan sepuluh..
pandai ponn...

*amenda yg watashi merepek ni?
huhuhuh

- G O R O - said...

mahu jamming layan kepala?

senaraikan lagu!...

lagu tgh duk giler jamming skang;
rihanna-umbrella... hahahahhah

sebab layan kepala

13may said...

Wan: perghhhh!!!! bijak sungguh!

azah: eh! mana plak....aku cuma risau tentang keselamatan hang ajer...meh la number phone ;)

Azer: hehhe...Bro pujuk la...mesti makan punya...hahha :D

kurekure: mintak number phone...hehhe ;)

Nur'Ain: hehhe...13may yang dok kena tembak...adesss!!!

sunan: cesss!!!! bedebah sungguh!!! hahha :P

MinahCeloteh: wahahahaha...rasa cam nak terjun bangunan la camni...hahha hahha :D

hanaNiMoNai: watashi...mana number phone??? ngeh ngeh ngeh ;)

Goro: wow! umbrella..ella ella...hahha hahha :D

Danisha said...

ye ke SUnan-jati???...

13may kantoi...hahahahahh

Patut ler terror

Mawar said...

May,
Dosa tau pegang2 tangan pompuan...ajnabi tu...

Sunan, nesihat sket kat may tu...ahaQs!!!

Masy said...

x penah pon wat camtu sume..
dose dose pegang tangan bukan muhrin, harrooooooooooooooom~

Scarlett Julia said...

satu pon tak de kene mengena ngan saya...

eSampah said...

huh! mana ada... pandai2 ja..

13may said...

danisha: errr...sunan gosip ajer tuh...dia tu kan kecoh besaq...jgn caya kat dia...hehhe

mawar: err...insaf insaf :)

masy: kalau lapik takpe kan... :)

scarlettJulia: jom dating ;)

Esampah: hehhe...peace! :P

Sunan_Jati said...

amikkk kesempatan???

1)patutla bila ujung mggu asyik nk pinjam moto aku... baru aku tau pasai moto aku nih moto berjiwa rakyat (pasai xleh nk bawak laju )

2)patutla may suka tloong awek kat tmpt keja ni bawak barang naik tangga atau turun tangga... pasai masa angkut tuh ada masa mengayat...

3)eleh... awek mana je yg kuar ngan may mesti may temberang mcm mcm... bagi awek tuh risau.. heheheh weh ulat bulu betui... eiiii gelliiiii geli...

4) yerla tuh.. may yang slalu suruh depa jln depan... ceh amik position sempoi nampak... kehkehkeh... ei.. makin menjadi gatainyer... aduhai si may... :P

5)eleh... yerla tuh... hang yang duk minta bagai nk rak... kalu xkasi hang sound depa sombong la eksyen la... weh... apa la ...

:P

kesimpulannya...
laki mengutamankan keselamatan
pompuan plak bijak amik kesempatan
tapi kalu ulat bulu laki xkan mensia-siakan peluangyang ada atas alasan keselamatan...

eiii geli weh...
:P

Anonymous said...

ffuulamak..hang bg buuyyeekk nya kat depa..ako sokong hang..sejuta peratus..wahaha

Lesbian Penguin said...

hahaha aku sokong 800% pompuan memang camtu hahahha :D

IndahSakura said...

Aduhh..memang tak patut kan! Tapi bukan semua perempuan sebegitu :)

13may said...

Sunan: woit woittt...dah la...hang tak kesian kat aku ka??? hahha hahha...bedebah betoi!!! :P

anon: hehhe... a/s/l please...hehhe

lesbian: keh keh keh :D

13may said...

indahsakura: iya...dan juga bukan semua lelaki sebegitu :)

tintaHati said...

MAY pompuan2 yang cenggitu biasanya ditakdirkan untuk laki2 yang cenggitu gak...

tp perempuan2 yg baik pasti dpt laki2 yg baik...hehe..

ameen.

Yours Truly ... XOXO said...

eiii! tak kuasse i!! hehehee tu sumer alasan lelaki untuk menyalahkan perempuan... ;P

Sunan_Jati said...

yer betui kata X0x0
hehehh

:P

13may said...

tintaHati: tapi kan...lelaki sekrg dah kurang tau...hehhe :P

Xoxo: hehhe...tak kuasee takpe...jgn gila koser ok! :P

sunan: cisss!!! bodek nampak...pirrahhhh!!!

JM said...

tak sker nye entry ni.. tak ske tak ske tak ske..mencik..

ekekekeke

Asnor filza said...

entry anda yang ke 105 ini buat saya ragu dengan identiti diri saya.. Kalau setiap perempuan ada ciri2 amik kesempatan seperti yang anda senaraikan, maka saya BUKAN pompuan lah.. Sesetengah perempuan alergik bab2 sentuh-menyentuh ini kecuali yang halal.. All in all, tak semua pompuan macam tue..

Tang yang no 5 tu, bagi saya bagi no tu hal biasa je.. cuma bagi pada orang yang kita percaya dan atas urusan kerja.. bukan atas sebab nak hilangkan sunyi atau nak minta pertolongan semata-mata.. Kebanyakan perempuan sekarang dah independent.. Saya rasalah kan...

anyway, interesting entry you have here but of course, I'm totally disagree that sume pompuan jenis yang amik kesempatan.. coz to me, lelaki yang selalunya bagi 'kesempatan' tu.. Bertepuk sebelah tangan takkan berbunyi kan? kecuali kalau tepuk kat dinding. Sekian, terima kasih.

hayat said...

hehehe...may may...lelaki juga suka ambil kesempatan jika ada kesempatan depan mata...jgn duk main tuduh tuduh jer...

Pa'chik said...

Eleh... yang lelaki pulak.. amek mana yang sempat..
kekekek...

K i a H R o N g G e n G said...

chewah² cewiiii semua statement ko kali nie MAY..dasarrrrr semula jadi lelaki tidak mengutamakan keselamat jenis I RELA U DIPERLAKUKAN SEBEGITU ahaksss lariiiiiiiiiiiiiiiiii


NOTE: Dah ada kesempatan grap je lah!

13may said...

jm: hehhe...peace! :)

asnorFilza: wahahaha...kena hentam lagi...hehhe :D

hayat: errr...camna nak jawab nih...hehhe

pakcik: dude! backing la aku sikit woitt!!! hahha hahha...

13may said...

kiah: A'ah la kan...rezeki jgn tolak...hahha :D

Mak Su said...

amboi..ambik kesempatan kamu ni ya.

Awwaab said...

pelik, pelik...

sebelum ni tuan punya blog bukan main lagi mintak fon no aweks... sekali 13may nih wat statement pompuan amik kesempatan? sib baik tak penah bagi.. ha ha ha..

achik said...

ko baru lepas kena amek kesempatan ke??? hahahaha.. ;)

13may said...

maksu: err...mana ada...hehhe :P

awwaab: errr...meminta dengan memberi...maksud dia lain2 ok...minta number phone ;)

achik: hehhe...nasib badan... :P

~qudwah_mardihah~ said...

senyum sokmo kejap...:)

watchaaa..

iEn said...

eh mcm aku penah bace jek entry nie.. bukan ke ko dah post tajuk ni dulu haa??? grrr

nanies said...

wakakak...poyo je may

khairyn said...

aiyoh ah may.

ko selamat kan ngan aku? aku tak dak amik ke'sempat'an kat ko kan kan kan?

menunggu dengan penuh debar.
chewah!

kawaii_desu said...

lain macam ajer...
1. bawak moto slow tu pasai syok kena dakap... sapa yg amik advantage tak tau...
2.itu atas nama gentleman.. kalau sang suami jln melenggang biaq si isteri yg terkial2 angkut brg dagangan tak ke org kata jantan x guna tu...
3.yg raba tu pon lelaki... kengkadang niat nak suruh teman tapi dia pulak amik kesempatan... atas nama keselamatan la jugak huhu
4.sunan is damn betoi... amik position tu... jamu mata... dasar... huhuhu
5. ni no komen... MAY kan slalu mintak no AYAQ tapi AYAq tak penah2 kasi kan... tu kra tak amik kesempatan latu...

HAnA-Ni-Mo-Nai said...

nak ke?
01**00**00

ahaksss.....yg ni bebetul no phone watashi...hua hua hua hu hua

©Opah De said...

ha ah... memang pun. Yang hangpa bawak motor pelan-pelan tu tak ambik kesempatan ke jugak? Biaq perempuan peluk lama-lama. Cam ler tak suka jalan kat belakang pompuan atau rapat-rapat ngan pompuan. Kalau boleh, kat tengah-tengah orang tu hangpa nak terkam kat perempuan hangpa, kan kan kan... kata orang lak yang ambik kesempatan... piraaaahhhh....

Si B*ntang said...

ape buleh buat kann.

kami perempuan memang bijak mengeksploitasikan peluang yang ade.

*siyol-siyol*

gerberra said...

dah lama aku tak ambik kesempatan.
hihihi

Kak Lady said...

ewah...ewah...ni saper pulak yang ambil kesempatan kat saper ni?....nak kene 13may ni...heheheh..sajer ajer nak mengenakan orang pompuan eh...

merapuman said...

ok, siapa nak ambil kesempatan angkat tangan? offer ni :)

ad3ck said...

pompuan mmg cenggitu. haha.

~ahni~ said...

Syok ape bawa motor slow-slow pastu emergency break pulak, ish ish ish memang syok sungguh...

CiK BaWaNg said...

perempuan mmg kaum yg bijak kan? hehehehe

aku said...

ye ke??aku tak cam tuh pun..

lindosh said...

hang ranjau apa neh? hahaha

Cik Kema said...

herm... kesian kat hang. mangsa kesempatan ker bro?

haha!

fiezafadilla said...

mana adeeee...itu semua tidak relevan. saya bangkang yang arif!!! :P

ween said...

next n3 : mengapa suami curang...

13may said...

QudwahMardihah: *kenyit mata*

iEn: oh! ini kesinambungan dari entri dulu la...hahha :P

nanies: err..poyo tu hapa??? hahha hahha :P

Khairynn: jap nak pikir...betul ker takde apa2??? hahha :P

KawaiiDesu: perghhh!!! bertubi tubi aihhh...hahha :P

Hana: *nombor yg anda dail, tiada dlm perkhidmatan*...apa nih??? hehhe :P

OpahDe: hehhe....kena angkat bendera putih ler camni...hehhe :P

SiBintang: Haaa...ngaku pun...hehhe :P

gerberra: nak aku tolong jaga keselamatan ker??? hahha :P

KakLady: err...saya cuma amik berat ajer...hehhe :P

Merapuman: aku tak campur arrr...hahha hahha :P

ad3ck: hehhe...

ahni: hehhe...nikmat! ahaks :D

cikBawang: sokong sokong :P

aku: hang normal ker nih??? wahahahaha :P

Lindosh: hehhe....bila nak jumpa nih??? ;)

cikKema: errr...ada kot sikit sikit...hahha :P

fiezaFadilla: hehhe...makna data untuk menyokong pendapat hang tuh??? hehhe...

ween: oh! susahnya soalan....hahha :D

Darling said...

sangat2 tidak setuju sebabnya

1. aku tak suka naik motor. dan aku rela naik bas dr naik motor.

2. so far tak pernah lak aku nak turun tangga suruh org pimpin walaupun pakai tumit tinggi. dan setakat nak angkat barang2 soping tu bkn mslh besar pun. kalau keluar dengan lelaki, jarang lak gi soping sebabnya lelaki tu akan menyusahkan idup dengan komen2nya. macam le dorang yang bayo apa aku beli.

3. hilang & tak ada siapa nak hantar balik? no big deal. boleh balik sendiri.

4. aku tak suka lelaki jln kat blkg sebab selalunya lelaki akan jd lembab dan lps tu hilang entah kemana. dah satu keje nak kena cari selepas lelaki tersebut kol berkali2.

5. aku selalu teragak2 nak bg no kat org. sebabnya banyak lelaki yang suka time senang je, time susah buat tak tahu.

makin lama ank makin berat sebelahkan maymay.. :)

13may said...

darling: wohhoooo....berat sebelah camna tuh??? hehhe...

nUr@dDeEn said...

ko nak kena tomoi siam ker nih, ah may? orang yang bijak adalah orang yg tahu menggunakan kesempatan. Itu dipanggil peluang. Muahahaha..

Sunanjati said...

cayalah darling.. wohooooo!!!

sempoi... taruh may lagi sampai lembik... cempoi..!

13may said...

NorDeen: iye la...iye la...sampai nak tomoi nih...bahaya betoi :P

Sunan: aikkk???? bila masa hang geng ngan darling plak nih??? musykil sungguh!

STEFENO said...

Cari topik lain la weh...

cikdinz said...

aku tumpang gelak je lah....heheheheheeee....

JamOren said...

kesempatan atas tiket keselamatan...biasa jer...kalo tak, org tak panggil pempuan mata duitan..lelaki mata keranjang...

hahahaha....

: : inna hayati : : said...
This comment has been removed by the author.
: : inna hayati : : said...

mak,kakak,abg aku sume tak kasi aku nek moto,jd encik2 mmg wajib ada kereta,takpon nek bas jek nak pegi memana,tak sempat encik amik kesempatan...aku tak pakai kasut tumit tinngi sebab aku dah sedia tinggi,tak dapek lagi encik nak ambik kesempatan....aku tak suke jalan pegang2 tangan(ingat budak sekolah ape??),semakin jauh nampaknye encik nak amik kesempatan...aku lebih suke encik berjalan di hadapan(bukan ke lelaki tu ketua??lelaki kene jalan kat depan la),uish!uish!susahnye encik nak amek kesempatan...dan aku gak ade banyak cara lain untuk menghilangkan kesunyian dari perabih duit call encik yang tak berkenaan,hwa!hwa!memang encik tak dapat amik kesempatan...
kesimpulan:encik may dengki ek ngan kaum kami yang lebih bijak menggunakan kebaikan kaum lelaki(yang kononnye mengutamakan keselamatan kami) atau encik may kecik ati sebab tak dapat amek kesempatan dulu??LAMBAT....

13may said...

stefeno: bak mai satu tajuk kat aku...

cikDinz: hehhe hehhe

JamOren: bijak sungguh! makan apa nih??? hahha

comment deleted: oh hi!

innaHayati: mak aiii...susah betoi nak jaga keselamatan hang neh...hehhe :P

kakLuna said...

pengambilan kesempatan yang dibuat oleh perempuan ialah pengambilan kesempatan yang berhemah.

izzahazfar said...

ish...besanya yang amik kesempatan bukan lelaki ke?...tul tak?jaranglah orang pompuan yg amik kesempatan kecuali di "pompuan" yang.......

zabs said...

Salam May,
Kesimpulannya, lelaki boleh ambil kesempatan selalu, kerana selalu ada kesempatan.

Iyandz said...

Kalau pompuan yg ambik kesempatan, rasanya ok lagi.. TP,,,,, Kalau lelaki yg ambik kesempatan itu dah lain dah tu.. Memang tak boleh dibiarkan.. huhuhuhu

iEn said...

oo sambungan kaa..aik?? tp tgk ayat2nya cam samo ajoorr.. issn nak tunjuk bukti maleh plak nak pi previous entry ang tu wekekeke :D

(citer eksiden ada kat blog sebelah wiikikikikik)

iEn said...

aku dah bg link kat atas tu laaa.. haiyaa!

Ayaq masak said...

CIS!

Pompuan tak teragak agak memberi number telefon kepada lelaki kerana pompuan tu mungkin boleh menghubungi lelaki tersebut kiranya berlaku kecemasan. Tak pun lelaki tadi boleh dibuat tempat menghilangkankan kesunyian tatkala pompuan tu tengah boring.Err…macam amik kesempatan saja…Hahha…

Errrr ada tak aku 'tak teragak agak' nak bagi number fon aku kat hang?? Kalau aku 'tak teragak2' dah lama hang dapat number aku wehhh!! HAHAHA!

kawaii_desu said...

ayaq...
saya setuju seratuih dua peratuih dgn kenyataan ayaq tu...

walhal lelaki je slalu bagi alasan macam2 tuk dapatkan no pompuan..

walhal...
jeng jeng jeng

::QasiehFirdaus:: said...

nombor 1+2+3 hanya untuk pompuan gedik!! nyampah!! haha

HazuraHamzah said...

tq dah ok dh

shahril aley said...

tak kire pompuan gedik or what but always depa take for granted bile lelaki being over protective for good reasons. hahaha.... lelaki lain hajatnya. betoi tak?

green apple said...

pompuan stok geli-geli je yang wat camtu bang...

pu3nemo said...

lelaki mmg suka kalau pempuan amik kesempatan cz nti dia lh dptkan ape yg dia nk tul tk??heheehhe

pandagumuk said...

okla tu.kalau laki yg amek kesempatan lagi teruk :P

Nailofar ~* said...

salam

uikss. sesetengah pompuan je kot camtu? yang gedik dan eksen lebih

kuikui

tapi mgkn pompuan wat camtu atas dasar keselamatan kot. lelaki plak hajat die lain.

ntah. aku xtau. kuikui. xpernah mengalami situasi camtu.. haha..

-nailofar-

Iman Mawaddah said...

kalau bab mengarut..cukup tere hang noo

akirasuri said...

abe maymay..
ai takan amek kesempatan kat yu..
sungguh!
ha ha ha..

HAnA-Ni-Mo-Nai said...

weatashi setuju dengan innahayati..
mak ayah cek pun tak bg nek moto ngan lelaki..wajib berkereta..kalo dier nampak...pedang samurai dh ada kt leher nih!

s * h * i * m * a * h * z said...

wah..bijak btol mengambil kesempatan

NAzzXXra said...

tipoo!!tipoo!!

jom deting ngan aku..

kiter tgk sape yg amek kesempatan..

haha!!

Noushy Syah said...

hehhehhe...:)

no5 tu ahaksss, cian lelaki jadi spare tyre...ngehhhh

Leeds Al-Malique said...

no komen!

hehe

13may said...

Luna: hehhe...bijak sungguh! :P

izzahazfar: err...cakap kasi abih arrr...hahha :P

PakZabs: salam kembali...PakZabs memang memahami betoi la :D

Iyandz: hehhe...positif ok! :P

iEn: hehhe...nanti aku gi check :D

iEn lagi: hang ada berapa blog nih??? hehhe :P

ayaqmasak: cess!!! sungguh eksen....meh la number woiii!!!

kawaiiDesu: uiii...sejak bila jadi kroni ayaqmasak nih??? hehhe

Qasieh: jom naik moto ngan aku...aku bawa slow2 ajer...hehhe :P

zura: ok dude! nanti aku gi check...

Aley: betoi betoi...skrg hang dah makin memahami...hehhe :D

GreenApple: wahahahha....no komen! :P

pu3nemo: lelaki utamakan keselamatan...ok! heheh :P

pandagumuk: haaaa...tau pun!..hehhe :P

nailofar: salam kembali...lelaki memang baik kan??? hehhe

Iman: oh hi! Iman apa kabar??? ;)

akira: I percaya! hehhe ;P

Hana: huh! apakata kita naik bas ajer ;)

shimahz: jaga keselamatan la...nama pun bodigad...hehhe :P

NazzXXra: wow! mcm tak caya anda ajak saya dating...pass mai number phone...hehhe ;)

Nsyah: hehhe...takpa...janji bahagia...hahha hahha :D

Leeds: tima kasih...hehhe :P

zwitterion said...

di kesempatan ini, sy ingin mengucapkan selamat..selamat..selamat...hehe.

adakah sy mengambil kesempatan?..haha

sYaFa~ said...

eh ape plak?amboi2~!
lelaki yg suke sgt amik kesempatan...xnak ngaku sungguh~

DiaHarris said...

pompuan kan mmg ala2 manja gitu...

tapi saya mmg suka mengabil kesempatan! hehehehee... lelaki pon macam lar tak suker kan??

podaaahhhhhh!!!!

hi 13may!!!

AiRynnz said...

pompuan amik kesemptan bile perlu tuk di amik..dan lelaki mengambil kesemptan bile mmg terang2 bile ader je peluang tuk amik kesemptan tuu :p

Pawana Malam.. said...

muahhahahhaha...
apa ct pikir sama ngn kebykan yg abg sunan dah tulih..
hahhaha

kira kantoi sendirik la abg may ni..hehhehe

ape2 pun....laaaayaaaannn je la...
kira dua2 pun dpt benefit, keh keh keh...

Monster Mom said...

biar ambil kesempatan asalkan menjaga keselamatan....

janji rock!!!

Diyanazman said...

kesian kaum lelaki... selalu teraniaya...

RaFFLeSiA MeRaH said...

ader2 jerrrrr lelaki niiii....

Angel Eyes said...

Weii

Lelaki memang suka pompuan camtu ler! Admit that!

Lelaki lagi mengada ngada ok?

Piraah!

ezu said...

hehe..
nasib la..
kan kaum adam kene jaga keselamatan kaum hawa?
kekekeke

ILA said...

ELLEHHHHHHHHHHH!!!!!!!!

Aku Bukan Bidadari said...

tak punnnnnnn tak punnnnnnn..

~qudwah_mardihah~ said...

pengomen ke 110...hehehhee

saje nak tgk 13 may, sihat ke...dah makan ker? kerja sekolah dah buat ker? hehhee

13may said...

zwit: wahhh!!! amik kesempatan cara berhemah :P

syafa: hehhe :P

diaHarris: lelaki jaga keselamatan ok :P

airynnz: lelaki bijak kan??? hehhe

pawanaMalam: ishhh...jgn la dok percaya sgt kat sunan tuh...hehhe

monsterMom: yeahhh!!! rock!! rock!!

diyanazaman: nak wat camna...nasib badan...hahha :P

RMerah: nama pun lelaki...hehhe

angel eyes: kah kah kah...peace! :P

ezu: pandai punnnn...hehhe :P

iLa: tak puas hati lagi tuh...hehhe :P

bidadari: hehhe hehhe... :P

QudwahMardihah: sihat...tapi busy...tapi sempat lagi layan blog ;)

Nailofar ~* said...

tak sume laki baik
hehehe.
sekian terima kasih ;D

13may said...

nailofar: hehhe... :D

shahril aley said...

selamat menyambut hari kemerdekaan yg ke-50. hang dah merdeka ke belum? aku tengok falsafah hang macam selalu dijajah oleh pompuan je. hehehe...

13may said...

shahril: hehhe...selamat selamat :)

Related Posts with Thumbnails
 
Designer: Douglas Bowman | Di ubahsuai oleh: 13may