Thursday, August 09, 2007

102: Tahukah anda???

  1. Pelajar pompuan selalunya amat cemerlang dalam bidang akedemik berbanding lelaki. Ini kerana pelajar pompuan begitu tekun terhadap subjek yang diajar manakala pelajar lelaki selalunya begitu tekun memberi tumpuan kepada guru terutamanya guru pompuan yang mengajar.

  2. Pelajar pompuan selalunya serius dalam sessi perbincangan, manakala pelajar lelaki amat serius menyampuk semasa sessi perbincangan dengan pelajar pompuan tadi.

  3. Pelajar pompuan selalu hadir awal dalam kelas, manakala pelajar lelaki pula selalu datang awal balik pun awal.

  4. Pelajar pompuan rajin membuat ulangkaji serta latihan, manakala pelajar lelaki rajin menyuruh pelajar pompuan buat ulangkaji atau latihan untuk mereka.

  5. Majoriti pelajar pompuan adalah ulat buku, manakala pelajar lelaki kebanyakkannya adalah ulat bulu...

Sekian, terima kasih :)

100 comments:

13may said...

Jiwa lara....huh!

Anonymous said...

tak setuju sebab aku bukan pelajar perempuan macam tu.. nasib je gifted ada otak yang tak lembab. kalau tak, entah apa yang jadi kat aku..

kat ipt pun aku selalu jadi antara org terakhir datang kuliah, tekun dalam kelas n tak paham terus tanya cikgu/lecturer. bab study tekun2 ni malaih ok :P

- darling -

Peej said...

saya pun bukan kategori ulat buku..tapi 13may confirm kategori ulat bulu...hahahhaa

Anonymous said...

aku ulat bulu di dalam buku......

-Sahak bomo-

13may said...

darling: wah! hebat sekali...err..puji dah puji dah...bila nak belanjan makan nasi beriani nih???

peej: oh! ulat bulu tang mana tuh??? habaq mai sat...hahha hahha :P

sahak bomo: hoh! ulat bulu yg makan buku ker???

iEn said...

aku lak ulat gonggok.. jom belit2 wakakakaka

akirasuri said...

hahak.
tak setuju!!!!
1. saya selalu tidur dalam kelas. tak pernah tekun pun. hahak.
2. tak pernah serius dalam sesi diskusi. selalu nyampuk-nyampuk sambil buat lawak bodoh. hahak.
3. erk! saya selalu lewat datang kelas dan kerap jadi orang terawal keluar kelas. hahak. selalu dok tepi pintu biar senang masuk senang keluar. wahahak!
4. erk! latihan? menantang apa tu?
hahak.
5. ulat buku selain buku akademik. ngeh ngeh ngeh. oh! tapi saya tak ulat bululah :))

sekian, terima kaseh :)

Darling said...

dah ank tak nak mai sini camne nak belanja :P

Azer Mantessa said...

amboi ... bodek org pompuan ek :-)

begitu caranya berfikir!

tak adalah, mang fakta tu.

13may said...

iEn: huiii...ada hati nak belit...sekali kena pijak, abih terlenyek...hahha :P

akira: Ooo..tido dlm kelas...bak mai contact number lecturer..nak repot :P

darling: hehhe...tunggu!

azer: hehhe...ngorat budak sekolah la pulak brader...hehhe :D

STEFENO said...

Aku x tau nak cakap ape tapi nak muncul gak dalam ni hehhe....

13may said...

stefeno: live band hujung minggu nih??? ehem ;)

akirasuri said...

ho ho ho.
bengong pasai pa bro?
marka lagi ka?
:)

Amyz said...

Hahaha. Buat hiburan saja nih! Hahaha.

13may said...

akira: errr...jiwa kacau...jom teman aku gi CS...hahha :P

amyz: oh hi! 13may kim salam ;)

Danisha said...

Saya juga tekun bila cikgu mengajar terutamanya bila cikgu lelaki yang baru dan muda..heheheh?

Saya juga serius dalam perbincangan dan juga serius menyampuk.....

Saya slalu pergi awal ke klas dan balik awal tapi kengkadang tu tak p langsung pun. huhuhuh

Slalu gak rajin buat latihan tp kalu malas tiru kawan jer...

Tapi saya ni pompuan ler.....????

yang paling penting saya bukanlah ulat bulu sebab title tu untuk 13 may jer.......

13may said...

danisha: *angguk...angguk...sengih...hehhe...aikkk???*
hahha..oh! anda pompuan yea...number phone plss ;)hahha :D

Mak Su said...

kih kih kih, ulat bulu naik daun

kakLuna said...

ulat tiket pula sama banyak antara lelaki dan pompuan.

13may said...

maksu: hehhe...no komen :D

Luna: hehhe...cari makan beb! hahha :D

.:HalogAmora:. said...

yang paling kena dgn aku hang yang no.5 tu kan.... tau dahhhh! he he

.:HalogAmora:. said...

alah typo error la bro...
actually yg paling kena dgn hang

K i a H R o N g G e n G said...

tidak setuju....200% current effort yg menetukan segala.(based on my thru experince - BUDAK SPM second grad BM 7)


note: Percaya lah rejekik tu dtg nye drp Allah s.w.t.

kawaii_desu said...

huhuhu....

i tak berapa nak ulat buku lah...
tapi lelaki mmg ulat bulu huhu

comotgurl said...

:) Blog kajian between perempuan dan lelaki..

Yours Truly ... XOXO said...

Pelajar pompuan selalu hadir awal dalam kelas, manakala pelajar lelaki pula selalu datang awal balik pun awal.

Ehh mane de...student lelaki slalu dtg lambat dan balik awal ok... hehehe ;P

Tang ulang bulu tuh, no comment la..sendiri da ngaku kan kan kan? hehehehe ;P

13may said...

HaloG: hehhe....camna buleh tau nih??? hahha hahha :P

HaloG: nampak sgt tak sabaq2 nak pekena aku...hahha hahha

kiah: sib baik hang tak setuju aku ulat bulu...tima kasih :)

kawaii: oh! anda golongan minority :)

comotGurl: eh! mana kembar??? ;)

xoxo: eh! ada ngaku ker??? hahha hahha...kantoi la pulak :D

eSampah said...

ni awat dok jiwa lara cek...

13may said...

Esampah: hehhe....mode emosi jiwa kacau :D

nUr@dDeEn said...

huhu .. tahu tak pa! Semua yg hang kata tu ada betul, dan ada juga kurang betulnyer... kuikuikuikui!!

Babe said...

May mesti top student kat sekolah dulu heheheheheeh

blackpurple said...

Pelajar yang separuh lelaki separuh perempuan pulak macamana?

jaja said...

no komen psl aku skolah powman sumerrrr :P

MINAH CELOTEH said...

1. Setuju
2. Setuju jugak
3. silap kot??....pelajar lelaki selalu dtg lambat nak balik awal. Ada jugak tak dtg langsung
4. setuju
5. Paling Paling Setuju!!!!

13may said...

NorDeen: hehhe...kuikuikui tu gelak pesen apa tuh??? hahha :D

babe: aku 'baik'... >:)

BP: hehhe....yang asyik dok tengok cermin masa sekolah :D

jaja: oh! mesti ramai cikgu lelaki yang ulat bulu...opss! ulat buku :D

Minah: hamboiii! yg last tu, paling paling setuju...hahha hahha :D

::QasiehFirdaus:: said...

heh.. dak laki kelas aku suka dtg lambat!!!

flush said...

dulu ada lecturer aku ni sexy giler.. pastu kalo ada budak2 lelaki tanya soalan, dgn selambanyer dia tunduk dan men'selambak'kan asetnyer.. sbb tu aku repeat paper akaun dia.. x berkat.. heuahauhuahuah..

13may said...

Qasieh: oh! ada budak lelaki rupanya kelas hang...budak pompuan berapa org??? hehhe ;P

13may said...

flush: hehhe...juling bijik mata 8)

achik said...

lelaki ada gak ulat buku.. tapi rasanya xde gelaran ulat bulu utk pompuan.. hehehe ;p

Si B*ntang said...

incik may,slalunyer dulu,aku yg tukang suruh dak2 lelaki class aku btkan kije utk aku :))

nape yew leh tbalik.hakhak!

*t'ingat taem suh ketua tingkatan buatkan kije sejarah*

Ayaq masak said...

13may ulat bulu besaq!

Sekian timaseh. :)

chii said...

x sumer gurl camtu..tp kalo a ulat buku tu..chii setuju..mostly ramai gurl ulat buku lgik2 kalo bc novel kan

©Opah De said...

Macam nak tukar jantina aje bunyinya...

akirasuri said...

ho ho ho.
jom jom pi lepak cs besok.
hahak.

CiK BaWaNg said...

hohhh...cik bawang time skolah kerap gak ulang alik g bilik cekgu pasal pekse maintain dapat D...keje skolah pon agak la selalu tak siap..top scorer dalam kelas pon budak laki..hehehehe 13 may kottt kat atas tuuuu

aria ayumi said...

yg 1st tu xbape setuju, sbb beta ni pemalas orgnya. huhu.

yg last sgt setuju. :p

Mimi Amilia said...

tu la budak laki ni bila nak sedar pon tatau. Dah la makin nak pupus spesis ni.Tambah lagi kalau ada hok lagu camni.Hancur...hancur..

perempuan makin banyak belajar tinggi2. nak carik calon suami pon dah susah la nih.Awat la pemalas sangat hang pa nih!

D said...

layan, jangan tak layan! HaHaHA.. 13 may, 13 may..

khairyn said...

hang neh! aku tinggai sat ja.. dok ngurat orang lain pulak hahahaha.

jiwa kacau ek? Pi buat solat tahajjud. InsyaAllah.

Senyum sket naaa. jangan lupa date kita! haha

Minci said...

nak jadi ulat buku yang makan bulu kaki.. wahahahaha

amyz said...

13may : kirim salam pada dia balik.. hihi. :-p

~qudwah_mardihah~ said...

salam...

keh keh..

saya malas buat kerja sekolah dulu. Meniru...tu dulu ar......budak lelaki some people sahaja. Yang rajin, memang rajin, yg malas, nauzubillah........kelakar...menyanyi dalam kelas biasa lah.....tp keputusan power tuh.

Anonymous said...

Tahukah anda

saya adalah bekas pelajar perempuan yang suka ponteng, keje sekolah tak siap, suka tukar2 nota sembang time kelas dan suke study last minute beberapa jam sebelum peperiksaan bermula???



Ternyata... tidak semua perempuan se'perfect' yang anda senaraikan...huhu

pieja

zabs said...

May: Lain dulu lain sekarang. Masa saya sekolah dulu, lelaki lebih cemerlang dari perempuan. Tetapi di sekolah saya jelah. Lelaki juga lebih ramai.

ah kim said...

Salam.

Ah May! Ya! Ini kajian aa ala butut! Wa pun ala setuju! Tapi aa ini tatak makna olang lelaki lemah lalam summa pekala. Akhir nanti aa pelempuan misti cali lelaki ma! Ala butut ka?

Telima kasih laun kelali! Ho liao!

IndahSakura said...

Setuju! Lelaki memang kebanyakkanya ulat bulu :D

Salam di pagi jumaat :)

bunga rampai said...

Salam 13may,

Ermm ... segelintir saja pelajar lelaki yang ulat bulu, bukan kebanyakan :)

Masy said...

ada ulat bulu terpaksa menyamar menjadi ulat buku utk mengayat awek di library skolah

GoD's~sLaVe said...

muahahahah(gelak jahat sangat2 sebab bangga jd pompuan walaupon ciri2 tu xde kat kite..hehe

goboklama said...

setuju 100% especially yg.no.5 tu. Lelaki kan?

Leeds Al-Malique said...

ni macam realiti dolu2 jer, zaman kiter skolah dulu.

zaman skang, bebudak pempuan pun ramai yg suka jd ulat bulu,

heheh

Si B*ntang said...

dulu,
aku kaki tdo dalam class. sume subjek aku tdo dlm 15minit.aku satu2nyer student lam class aku yg bani tdo taem dlm lab or taem class bahse arab.hakhak!

dulu,
buku aku ade mcm2 tulesan.kijap kicik,kijap besau,kijap senget,kijap tegak.ade 5 urg insan yg slalu tulun buatkan kije aku sbb aku slalu x siap kije.

dulu,
amat payah nak tengok aku kat skola lau ari selase.cekgu aku tau hari slase tuh,public holiday utk aku.

tp kann,
aku leh la bangge sebab keputusan ekzem aku x penah la teruk.hoho!
cekgu aku sayam terlebey kat haku kot.

missy is K.U said...

saya pula di tengah2...eh saya bukan pondan ye..kui

Orang Biasa said...

penah ade dulu sorang member aku kat U (lelaki), Awek dia yg sit in exam math member aku nih. gile babeng. bule lepas plak tu. siap awek dia tu budak dari U lain...huhu kagum..

Scarlett Julia said...

sebagai guru yang sentiasa memerhatikan pelajar2...saya dapati 90% yang diperkatakan lam entry neh ader lah benar..

ekeke..dari pemerhatian saya laa..

tintaHati said...

Ada la betoi cuma satu jer yg kurang tepat...hehe...pelajar laki suka dtg lambat tapi balik awal...hehe...

yg ulut bulu tu mmg betoi!

ehem: sebenarnya pelajar perempuan itu skema macam aku...huhu~ La ni laki puan sama aja!

kurekuredalamperahu said...

dah tau dah...

pB said...

pB paling suka kalau cikgu masuk lambat, tapi keluar awal ...

DiaHarris said...

mmg dasar lelaki.. :)

*dan takde dasar pompuan..

(best tak comment saya, mesti anda baca dah byk kali kan)

nyehehheee.....

13may said...

achik: ahha la...pompuan pasaipa tadak gelaran pulak hah? Ini tidak adil!!!

siBintang: hoh! pembuli! :P

ayaqmasak: hoh! eksen sungguh!

chii: hehhe...chii suka baca novel apa???

OpahDe: hahha...takkan sampai camtu sekali kot...hahha :D

akira: saya tunggu! hahak :D

cikBawang: hmmm...13may pengedar rokok yg berjaya di sekolah...hahha :D

aria: oh! patut la...err..lesen dah dapat ker???

mimi: err...saya rajin la cik mimi ;)

d: hehhe...:D

khairynn: date??? *wow!*

minci: bulu kaki???? wahahahha....

amyz: hehhe...dia soh tinggalkan number phone ;)

qudwahMardihah: salam kembali...power sebab pandai tiru...hahha :D

pieja: betul ker anda ni pompuan??? hahha :D

zabs: hehhe... mesti sekolah pakZabs hebat ni:)

ah kim: hehhe...butut butut :D

inDahSAkura: itu ajer ker yg setuju??? hahha...salam kembali :)

BRampai: salam kembali...mungkin lelaki tu belum cukup baligh lagi kot...hahha...just kidding ;)

masy: hahha...mcm penah kena ajer...hehhe :P

god's Slave: *kenyit mata*

goboklama: hahha...hahha

Leeds: hehhe....kadang2 sampai naik risau...hahha

siBintang: mesti pakai toyol time exam nih...hahha :P

missy: hehhe...:)

OBiasa: waaaa...hebat betoi :D

scarlettJulia: oh! hi cikgu :)

TintaHati: hehhe...ni dah ada kat penang ker???

kurekure: tau apa nih???

pB: hehhe...

diaHarris: hehhe... :P

kingbinjai said...

dude yang no 1, pompuan dpt beri tumpuan kerana kedua dua belah otaknya berkerja semasa membaca buku. kita satu belah sahaja.

azrul angkasawan said...

woohooo! yay!
setuju!
cikgu lelaki vs cikgu pompuan pun camtu gak!

lindosh said...

aku dah lama tau! hang jiwa lara? pi tgk layar lara ngan manja lara.. sure ilang jiwa hang! erk? :P

LaDySLeepLeSS said...

hahahahahha.. :)

shahril aley said...

fakta no 3 aku kurang setuju skit la. ia sapetutnye macam ni "Pelajar pompuan selalu hadir awal dalam kelas, manakala pelajar lelaki pula selalu datang lewat & balik awal." aku rasa ini yang betoi ;)

So'od said...

ulat bulu betina xdak ka? :))

Yatie said...

macam tak berapa setuju ngan fakta yg ada .. walaupun saya mmg cemerlang masa belajar tapi saya bukan jenis org yg serius dalam perbincangan ( saya le org yg menyongsang arah perbincangan, ahaks ) ..

lepas tuh nak kata dtg belajar ke kelas awal, saya selalu ponteng kelas masa kat u dulu .. saya tak brape suka nak study, kalau study pun mmg last minute .. kalau ada keje nak wat, saya tiru kengkawan aje .. kalau ulat buku yg berilmiah mmg bukan saya laa .. kalau selain drpd buku pelajaran, boleh kot kata saya ulat buku:p

HAnA-Ni-Mo-Nai said...

Saya ingin menyokong ayat penyata ayaqmasak.
-may seorang pecinta wanita yg mempunyai ulat bulu yg besaq-

ehhh..???

ahaksss

TedungS said...

aku tak

haha

Nailofar ~* said...

ohh. xtau nak komen ape
tp ade jugak yg betul dan x betul yer
hikkss

slamat hujung minggu

CiK BaWaNg said...

oooo kecik2 lagi dah edar rokok neh... cik bawang pengedar rojak buah dedulu...

merapuman said...

apa dengan kau dengan perempuan ni, banyak sangat perbandingan yang kau buat. Kau fikir mau tukar itu ...


wkakakakakakakak

Anonymous said...

hmm.. ye.. saya tahu, saya bukan perempuan...

tetapi.. saya juga bukan lelaki..

jadi, siapakah saya???


oittttttttt, suke hati je hina aku eh.. aku pompuanla.. tgk IC la beb..

pieja

fiezafadilla said...

1.aku tak tekun dlm kelas.
2.aku jarang serius dlm perbincangan. ke takde perbincangan. gosip2 je.
3.takdela hadir awal pn.
4.ulangkaji? latihan? buat keje sekolah je...takut cikgu marah.
5. ulat buku? hm.... novel kot. hahaha...

cikdinz said...

lelaki yg mcm ni lah selalu nya jadi orang yg berjaya. mcm den ni ha....heheheee...

ad3ck said...

ahaha. ade btolnye pe yang ko ckp tuh. lagi2 yang part ulat bulu tuh haha. ;p.

Sastri said...

LOL... kecuali nombor 5, yang lain2 tu tak dapat diaplikasikan dengan sas... bertentangan ada laaa... LOL...

Titicaca said...

hoh! sekarang aku tau kenapa budak lelaki kat belakang tu asik menongkat dagu je bila aku ngajor..hahha..joke!

Titicaca said...

penambahan,

err.. aku dulu masa lecturer math lelaki badan mantap mengajor kat depan...fuh...sine kemana cosine kemana...hahhaa..

13may said...

king: hahha...hahha

azrul angkasawan: fuiiyohhh!!! angkasawan la...hahha :D

lindosh: hehhe...kelab jiwa luka ;P

ladysleepless: oh hi! cikgu ;)

shahril aley: hehhe...betoi betoi...camtu lagi tepat :)

sood: hahha hahha :))

yatie: hehhe...anda memang bijak...errr....anak sapa la nih...hahha :D

tedungS: tak apa nih??? hahha hahha

nailofar: hehhe...layan layan :)

cikBawang: wow! patut la...hahha :P

merapuman: hoih hoih! tak mungkin sama sekali...hahha hahha :P

pieja: wahahahahaha....peace ok! ;)

fiezafadilla: hmmm...hmmm....buleh caya ker nih??? hahha hahha

cikDinz: hidup cik Dinz!!! hahha

ad3ck: hehhe...geng ler nih...hahha :P

sastri: hahha hahha hahha :))

titicaca: errr..hang pakai seksi sgt kot masa ngajor??? hahha hahha :P

titicaca lagi: hoh! pengakuan berani mati nih...hahha hahha

13may said...

Oppsss!!! tertinggal plak....

Hana: hoh! ayaqmasak dah buat geng...hahha hahha :P

Diyanazman said...

girls rock! yeah!!

13may said...

diyanazman: yeahhh!!! huh! :P

HAnA-Ni-Mo-Nai said...

ahaahha..berani tinggalkan watashi..kendo kang

13may said...

hana: peace! hehhe ;P

nUr@dDeEn said...

Kuikuikui .. tu gelak budak baik macam aku hehehehe!!

~V~

13may said...

NorDeen: yea la tuh...hehhe :P

Kak Lady said...

Ye ke semua perempuan tu??..hmmm...errr...ntah...ye kot ade yang camtu...tapi...banyak yang tak camtu jugak...termasuk akak...ulat buku?? buku novel cinta ade lah...hahahahha

13may said...

kakLady: hehhe...tu kajian rambang ajer...details2 kalau nak publish kat sini...bahaya! hahha :D

Related Posts with Thumbnails
 
Designer: Douglas Bowman | Di ubahsuai oleh: 13may