Monday, August 13, 2007

103: Sedar tak sedar...

1) Pompuan sebenarnya tak memandang kepada kebendaan. Mereka juga bukan jenis kaum yang mata duitan. Tapi secara sedar tak sedar…duit lelaki adalah duit pompuan, duit pompuan adalah duit pompuan jugak. Huh!

2) Pompuan sebenarnya adalah jenis yang berfikiran terbuka. Tak kisah jika pasangannya keluar berpeleseran, asalkan tak melampaui batas. Tapi secara sedar tak sedar…kejap kejap tepon, kejap kejap sms. Huh!

3) Pompuan sebenarnya adalah jenis taat dan penuh kepercayaan terhadap pasangannya. Risau sangat sangat tentang keselamatan pasangannya tambah tambah jika pasangan asyik di tugaskan ke luar kawasan. Tapi sedar tak sedar, kalau boleh ke mana mana pasangannya pergi, mereka hendak ikut sama... Huh!

4) Pompuan sebenarnya amat prihatin dan penyayang. Mereka sentiasa memerhatikan dan memantau gerak geri pasangannya. Tapi sedar tak sedar, mereka sebenarnya mengawasi atau mengongkong pergerakkan pasangannya. Huh!

5) Pompuan sebenarnya mempunyai pemikiran yang kreatif dan amat pandai mencari jalan penyelesaian. Kiranya mereka kehabisan duit akibat ’ter’beli, ’ter’belanja atau ’ter.. ter...’ apa lagi la, mereka dapat bersemuka dengan pasangannya tanpa rasa takut atau bersalah. Dan dalam sedar tak sedar...pasangannya hanya mampu tersenyum dan geleng geleng kepala sambil berkata dalam hati ’pompuan pompuan’....hahha :D

Kesimpulan:
Lelaki mudah terpukau ngan pompuan. Sebab tu asyik jadi sedar tak sedar ajer…

Hahha…peace!

93 comments:

tintaHati said...

Sebenarnya perempuan take care! Huhu....

ad3ck said...

'Lelaki mudah terpukau ngan pompuan.'

Penambahan: lagi2 yang chun. ;p.

Diyanazman said...

tak takpe! :p *wink*wink*

zabs said...

Salam May,
Perempuan memang sungguh prihatin,
Lelaki bawa kereta pun, perempuan nak tolong berekkan dari sebelah mereka, walaupun takda berek kat situ..

HAnA-Ni-Mo-Nai said...

ensik may..yg no 1 saya tak setuju

zaman skang pompuan kena support lelaki...lelaki goyang kaki..huhuhu
(ataupun saya je yg byk jumpa laki camtu)

**hana confused

Azer Mantessa said...

sifu,

no. 1 tu tak berapa setuju la ... kan skrang org pompuan graduate2 university ... pangkat tinggi2 ... gaji besar2 ... rasanya paradigm dah shif laa ... org lelaki kena tuka paradigm gak ... nak ngorat ... ngorat awek yg ada gaji besar ... ada pangkat besar ... education tinggi.

bukan apa ... skrang kan zaman barang2 semua mahal2 ... cuba esok kalau sifu ada 3 anak ... semua nak pi Mc. Donald ... bukan depa nak makan ... nak main2 ja kat situ ... tapi bayaq ... perghh ... sampai RM 60-80 ... cuba kira tgk ... minyak pun mahal ... sewa mahal.

tapi apa nak risau, depa gaji lebih ka, pangkat tinggi ka, education tinggi ka ... malam2 bawah kita gak sifu ooiiii.

ni yg haku tgh sound kat anak2 lelaki haku ni ... ya laa ... kalau nak cari awek la kan ... tapi kalau dah jodoh ... kita terima la apa2 pun kan ... tapi kalau leh, carilah yg macam haku cakap tu.

tu satu... ni masalah bapok2 ramai pun satu hal gak ... pening pala haku tgk derang ngorat anak2 lelaki haku ni ... dgn haku2 pun depa ngorat ... haiya

merapuman said...

kalau taknak tukar .. siapa yang telah mengecewakan kau ni .. wkakakaakakak... takpe.. apa2 pun kau kata, kalau dunia ni takde peremepuan .. tak seronok. cuba bayangkan 13may pergi dating dengan merapuman

wakakakakakaka..

dislaimer : aku bukan gay. perkataan di atas tu ada tulis 'cuba bayangkan' .. tak mungkin berlaku

amyz! said...

Hahahaha. Saja la tu nak kutuk pempuan tapi secara tersirat. Hahaha. Well, u done it properly, nak marah pun jadi gelak. Hahaha.

Masy said...

kene kontrol sket laki ni, bkn leh pcaya, nak nak mcm abg may may ni wakakakaka~

arianna adrizal said...

kontrol? hmm.. bila perlu je.

lau psl 'duit u duit i' tu..bak kata org tua2, sharing is caring! hehe..

13may said...

tintahati: hehhe...betoi betoi...kenyang dak makan laksa hari tuh??? :P

ad3ck: hehhe...hehhe :D

diyanazman: iye laa...iye laaa...huh! :P

zabs: salam PakZabs...hehhe..tu belum masuk bab sembang2 dalam keta lagi tuh...hahha

Hana: lelaki goyang kaki??? alehaiii....bertuah sungguh! hahha

azer: hehhe....semlm baru ajer jumpa sorang member bapok...baru balik UK...perghhh!!! lawa giler...nampak memang macam 'ori'...kami sembang2...semua org dok ushar ushar...hahha hahha :D

merapuman: errr...nak cuba bayang pun takleh nih...hahha hahha :P

amyz: errr...anda memang memahami...hahha..peace!

masy: hehhe....no komen! :P

anne: sharing is caring...hehhe...betoi la tuh...hahha :P

ruru said...

lelaki sebenarnya..huh!

Danisha said...

Betul atau tak depend le pada sesetengah org. Tapi yang org pompuan skrg ni pun byk duit pun tapi kalu kes duitmu duit, duitku tetap duitku....Org pompuan ni dah bijak tau.Jgn hrp boleh buli...
So pada lelaki2...PAndai2 ler bawak diri...

Kesimpulannya....
13may ni asyik kaji tentang pompuan nihhhh....memahami betul plak tu...PAtut ler asyik minta no tepon pompuan jer...huhuhuhu

drNO said...

peace to u too...

CiK BaWaNg said...

betul2..pompuan mmg penyayang... ambik berat...taat patuh dan macam2 lagi sifat sifat yang bagus2...kan? kan?

peace ^^V

Mummy Rizq said...

banyak kebenarannya.. I LIKE IT!!

jaja said...

mm aku ngantuk la lepas lunch nih, camne aa..

DiaHarris said...

mmg lelaki harus memaafkan jika pompuan selalu TER, TER, dan TER...

mmg sgt best ok perkara2 yg ter ni!

hikkss....

nUr@dDeEn said...

hehehe ... ko tak pueh ati kat ner tuh, May? Sedar tak sedar, ko dah tertulis entri nih ek :p

Si B*ntang said...

aku x setuju dgn nomor 1.

rate2 llki yg aku jumpe,pangai mengkikis die nauzubillahiminasyaitonnirojim.

nomor dua lakk,aku xde eyh men tipon2,es em es! x caye tanye bekas kekaseh aku.hoho!

nomor 3,aku x ske ikut urg,die pun x leh nak ske ikut aku. tp aku ske ikut mak pak aku kuar.untung2 pat baju pree.

nomor 4,ppuan neh kan mempunyai muke inesen.hakhak!

Awwaab said...

Alamak! Terhilang duit aa 13may! Tensi... tensi... nak buat bayar kompaun nih.. huhu!

debikdebuk said...

Agaknya la, ko pernah lalui semua ni. Sbb tu ko tau selok belok.. 'selok belok'???

13may said...

ruru: huh! cakap kasi abis arrr...hahha hahha :P

danisha: errr...mana number phone??? hahha :P

drNo: :)

cikBawang: hehhe...betoi betoi :P

mummyRizq: hehhe...

jaja: hang makan apa lunch tadi??? byk makan sgt kot...

diHarris: hehhe...mcm penuh pengalaman...hahha :P

NorDeen: hehhe...hang memang bijak la... :P

siBintang: hehhe...inesen la sangat...hahha :P

awwaab: hehhe...pompuan pompuan... *geleng kepala sambil senyum*

debik: hahha hahha...aku tak belok ajerr...selok selok tak tau lagi...hahha hahha

Mimi Amilia said...

sedar tak sedar..
may nak gi dating ngan housemate i.
ehehhe :P

Titicaca said...

keistimewaan pompuan tiada tandingannya..tak gitu incik 13may?

khairyn said...

hang kena bukukan hasil kaji selidik hang ni. Jadi hand-book 'mengenali wanita' hahaha.

jangan lupa dating kita!! lalalla

Angel Eyes said...

Eh, salah tu.

Lelaki kalau nak berpelesaran pun i tak kisah dan tak marah pun. Silakan lah.

Tapi kenapa bila turn i dia nak marah plak?

Hah, cuba jawab tu!

::QasiehFirdaus:: said...

hehhehehe... sedar tak sedar.. mcm lagu mawi.. angan tak sedar.. hahha... aku setuju semua di atas!!

Ayaq masak said...

Maknanya hang terpukau ngan aku la? WAH!!

So'od said...

pompuan pompuan!

*senyum geleng2 pala*

MINAH CELOTEH said...

sedar tak sedar 13may pun suka mengawasi pompuan sebab tu asyik buat kajian hal pompuan....Huh!

Leeds Al-Malique said...

hoho.

buat kesekian kalinya aku cadangkan hang wat tesis.

hehe

akirasuri said...

hu hu hu.
perempuan dan lelaki saling melengkapikan maymay?

*sengeh*

K i a H R o N g G e n G said...

saya redha dengan ketentuan Ilahi..

mode: penyu menagis

Noushy Syah said...

hhehehe..clingy woman tu caring..Patut lah calling calling and smsing, sbb nak tau ok ke tak, caring kan?

13may said...

mimi: bila dah sedar nanti, nak dating ngan mimi plak la...hahha ;P

titicaca: betoi betoi...huh! hahha :P

khairynn: hehhe...hang nak aku pi sana atau nak aku tunggu hang balik??? hahha :P

angel: abiss...bila u pegi berpeleseran...sapa plak nak teman dia nanti...hahha :P

qasieh: setuju??!! baru aku sedar...hahha :P

ayaqmasak: aku tak terpukau ngan hang...tapi hang pukau aku...hehhe ;)

sood: hahha hahha hahha :))

minahCeloteh: oh! saya cuma memerhati dan sekali sekala bermain mata...hahha :D

leeds: hehhe...hehhe...

akira: betoi sgt2....hahha

kiah: alehaii....jgn risau kiah...kumbang bukan seekor...tapi boya bersepah sepah...awas ok!

NSyah: hehhe....betoi betoi :P

ernisuhana said...

ahahahahha.. i like this entry. but, bukan pompuan je camtu, zaman skrg, laki pun ramai camtu. huhuhuhuhu..

PuteriSatu said...

apa kata try tukarkan perkataan pompuan tu jadi lelaki...sama je aar 13 may...muahahaha...

tintaHati said...

kenyang! 2 mangkuk belasah...hehe...makan bihun jer tak kenyang...huhu ;P

ajak hang, hang sombong sgt...hehe...

achik said...

ko pun kreatif 'mengutuk' pompuan secara halus.. hahahaha... ;p

AiRynnz said...

dalam sedar x sedar sbnrnye pompuan mmg amik berat kat lelaki yang dia sayang walau lelaki tuu kdg2 langsung x sedar akan kehadiran pompuan tuu dalam hidup dia...peace!!!!! :)

chii said...

perempuan mmg begitu..ahahah..perempuan kn sgt unik ^_^

Darling said...

1. aku mengaku aku mmg mata duitan. ank ingat boleh idup ke dengan kata2 "i love u, i mis u"

2. aku kalau pasangan keluar, jarang kacau tapi psgan aku yang suka mengacau aku kalau aku keluar. terutama kalau tahu aku keluar dengan lelaki.

3. aku bukan risau keselamatan dia pun. pepandai le jaga diri. nama pun lelaki kan? bab nak ikut pun rasanya tak nak sebab teramatlah bosan kalau ikut pasangan pergi out-station.

4. aku yang selalu kena kongkong *sigh*.

5. kalau sekadar geleng kepala & senyum ok lagi tapi kalau kena bebel tu yang tak tahan. sebab tu kekadang aku diam je kalau dah 'ter'beli, 'ter'soping dan segala apa yang 'ter' melibatkan duit la :)

BUTTERANDBANANA said...

Alahh brader, kor cakap pusing pusing pun hakikatnya ... Adam memang tak boleh hidup tanpa Hawa...ahahahahah...

kakLuna said...

lelaki kunun2nya bg duit kat ppuan utk ppuan tu blanja...tapi tanpa sedar, tiap2 kali tengah bulan, duit tu jugak yang dimintak balik...buruk siku la....

Yours Truly ... XOXO said...

camne pun kene ade 'pompuan' kan kan kan? ;P

blackpurple said...

Perempuan sekarang bukan fikiran saja terbuka tapi semua terbuka. Badan terbuka, baju terbuka, semua kalau boleh nak dibuka!

he he he!

Mak Su said...

13may 13 may, mak su hari tu dah janji ngan member nak gi tgk transformers, tapi kome kan janji nak belikan tiket wayangnyer

Babe said...

nama pun pompuan! len kali aku nak tulis pasal laki pulak la hahahaha

Pa'chik said...

oit.. ini.. takleh diterima.. jantan pun ada gak lagu tu, dan tak semua peremuan macam tu.. kekekek...

orochi said...

Ni pengalaman sendiri ka? hahaha...

- G O R O - said...

Sesaper nak jadi ahli NAM? Non-Aligned Movement....

SAYA PIHAK YANG BERKECUALI...

Biskut Julies said...

biasa la pompuannnn...hihihi..

©Opah De said...

Salam 13May...
Nasib baik mengakui kelemahan diri sebagai orang lelaki kat 'kesimpulan' tu. Kalau tak faham-faham jugak maksud 'asyik jadi sedar tak sedar aje', baca balik ler entri yang mu tulih ni seratus kali... ekekekekeke... sihat?
Jangan lupa promote kat office tau! Huhu...

kawaii_desu said...

lelaki pon pelupa jugak, especially bila kaple dah separuh botaks but still ngurat anak adre org huhuhu

lindosh said...

aku nak pukau hangggg.. pukau pukauuu mari kita pi makan2.. hang open table.. mari mari pukau sama dia hahaha

shahril aley said...

terpukau dengan kecantikan, oleh itu lelaki merelakan diri mereka dikawal oleh wanita jenis pengikis (bukan semua pompuan mcm tu)...lebih2 lagi kalau pompuan tu jenis QC, bukan Quality control tapi Queen Control laaaaaaaaa

goboklama said...

sket malang le sape yg.jadi bini 13may, mesti tiap2 hari kena analisis ;P

13may said...

erni: hehhe...laki pun sama gak ker??? mana data??? hehhe

puteri1: hehhe...kena tukar ayat sama...hehhe

tintahati: hehhe...sibuk ler :)

achik: hang memang bijak...hahah :P

airynn: ehem ehem...lain mcm ajer bunyinya....hahha :D

chii: mai number phone ;)

darling: hehhe....lawak betoi statement # 1 tuh...hahha

butterandbanana: hehhe...no komen :P

Luna: wahahahahha...nak buat camna...tgh sesak..hahha hahha

Xoxo: nak buat camne....sunyi ler kalo takde pompuan :)

BP: hahha....betoi!

maksu: hehhe...dah habih la maksu...huhhu

babe: hahha...nanti aku gi baca :P

pakcik: Uiii...backing pompuan nampak...hahha hahha

orochi: errr...hasil kajian la...hahha

goro: NAM...tour of duty :)

julies: hehhe...kannn??? hahha

OpahDe: hehhe...sihat...member tgh baca..dia kata seronok...ada sambungan lagi kan???

kawaii: separuh botak tu yg lagi tinggi saham..hang tau...huhhu

Lindosh: hehhe...minggu ni tengok live band??

aley: hahha....tu la pasai...kena pukau pun takpa...hahha

goboklama: hehhe...lebih dari analysis kot...hahha :D

Monster Mom said...

Lelaki mmg terpukau ngan pompuan tapi...

bila letak remote tv kat sebelah pompuan tu... rasanya tangan dia tu lebih gatal nak pegang remote sambil mata still nengok ke pompuan tu... konon la.. tak nak kasi pompuan tu tau...

pandai gak lelaki nih....

HAnA-Ni-Mo-Nai said...

lelaki goyang kaki=lelaki hampeh

13may said...

monster mom: hehhe....apakata kak monster pukau suruh beli TV satu lagi...hahha :D

hana: goyang kaki..kira bagus la...kalau asyik dok hayun...hayun...errr...tadak apa la...hahha :D

HAnA-Ni-Mo-Nai said...

eiiiiii...kuning je nampak pic tuh..hu a hua hua hua hua...tlg bg petua nk lupakan seseorang skit..kata terror...ajar arrr...

cikdinz said...

teruk juga lelaki kena pukau. kesedaran hilang begitau sahaja....huahuaaaa...huaaa...

nanies said...

salam may..salam bulan ogos juga untuk anda..amboi2 cam perli aku je kasi salam bulan ogos tu..aku tahu lah lama dah tak update blog aku tu...hang nie kira best kan,ada gak masa nak mengupdate blog hang nie, apa pun yg hang merapu nie ok jugak..mana hang amik..aku p bersukan may..tapi tak juga jarum timbang tu turun..wakakkaka..sore je serak dah nie..bak kata setengah orng seksi...kekekke..tapi nak kasi hang dengar tak dapat lah kot..sbb aku tak tinggal no phone kat blog nie...kekekke...k lah may..terus lah menulis...walau aku jarang komen tapi aku mengikuti...kekkeke..Selamat Menyambut Kemerdekaan...

Nunn said...

a'ah.. yg no.1 tu aku setuju sangat..

13may said...

Hana: nak petua??? meh number phone...buleh kita sembang details sikit...hehhe..lawak ajer...serius sgt ker problem tuh?? sabar eks...:)

cikDinz: hehhe....tapi bab laki pompuan..saya tak citer lagi..hahha hahha

Nanies: hehhe...salam kembali...jaga diri! :)

nunn: oh! mata duitan rupanya...hahha hahha...just kidding...jgn marah yea ;)

Kak Lady said...

13may...entri dulu semua akak sokong...entri yang ni...semua tak sokong...sebab laki pun samaaaaa...2 x 5....hahahaha....

bunga rampai said...

Salam 13may,

Amboi bukan main lagi eh mengata pasal pompuan! :)

Orang lelaki pun ada gak lagu tu ;)

Apa pun, kalau sungguh bagai dikata, maka kesimpulannya lelaki perlu kuatkan iman supaya tak mudah terpukau ngan pompuan. :))

Ely said...

pandai theory awak pasal pompuan.

13may said...

kakLady: hehhe...peace! :D

BRampai: salam kembali...tima kasih kerana menyedarkan saya ;)

ely: ni puji ker perli nih??? hahha...tima kasih :)

aria ayumi said...

ape pasat may suke ngata org pempuan nih... huhu

HAnA-Ni-Mo-Nai said...

nk lupakan terus la..taknak igt langsung...!!bg arrr

ween said...

ya betulllllll!!!!!!

~ yus ~ said...

sedar tak sedar kebanyakkan n3 13 may mengutuk pompuan secara halus ni...huhu

Tapi sebenarnya ada kebenaran...13 may boleh buat bukulah pasal benda2 ni..hehe

si sepi said...

pompuan byk alasan dude..

kite bli rokok die marah die bli majalah hiburan yang buang duit takpe plak

NAzzXXra said...

kesimpulannye..

pompuan memang best..

kalo xde pompuan..

mati kutu le kaum lelaki..

*statement dr kawan lelaki aku neh!!*

.:HalogAmora:. said...

haha.. peace!

pandai hang noooo....

~qudwah_mardihah~ said...

salam...

menarik...sesikit lah...tak lari pompuan mcm ni......uhuk3

13may said...

aria: err....ni kajian nih...hehhe ;P

hana: errrr.....cari lain ler...tak pun cari 13may...hehhe ;P

ween: bior betolll??? hahha

yus: hahha hahha...rasanya 13may byk 'memuji' pompuan...hehhe

si sepi: hehhe...caya lahh!

nazzxxra: hehhe....sokong sokong! :D

haloG: hehhe *kenyit mata*

qudwah: salam kembali...jom lumba lari...hahha :D

Pa'chik said...

aku memperjuangkan hak wanita.. hahaha....

hUmmY said...

wakakakakaka!

lawak abes!

:))

aku said...

kadang2 lelaki memang tak sedar diri..:P

Azer Mantessa said...

Happy Birthday!!!

"Good things in life are not things"

cikdinz said...

itulah ada orang cakap pompuan ada ilmu pukau. mana tak nya, dia berkata-kata jer, lelaki ikut jer....hahahahaaaaa....

*den ni pon lelaki gaks.....

Aku Bukan Bidadari said...

A'ah betul tuh.. 13may aku ada jurus hikmat memukau tahap ke 17 .. nnti aku pukau koo.. ekekekee

13may said...

pakcik: huiii...tetiba ajer nih...errr...pakcik nak ngorat sapa nih??? jgn la malu2..hehhe :P

hummy: hehhe....*kenyit mata*

aku: hahha...sebab terpukau la...hahha

azer: errr...besday sapa ni bro??? hahha

cikDinz: hehhe...kannn??? hahha

bidadari: woooo...bahaya bahaya! hahha :P

sYaFa~ said...

kitorang ade ilmu pukau tahap dewa..kihkih

13may said...

syafa: A'aa...iya la tuh :P

Scarlett Julia said...

hohh...kekutuk pompuan..

"terrrr" jugak ker?

13may said...

scarlettJulia: errr...tak sengaja la...hahha :P

akubudaksetan said...

TaK aCi LeR................

13may said...

BudakSetan: hehhe...tak mau ngaku yea...hehhe :P

Related Posts with Thumbnails
 
Designer: Douglas Bowman | Di ubahsuai oleh: 13may