Friday, July 06, 2007

Utamakan keselamatan???

1) Lelaki dikatakan cuba mengambil kesempatan apabila menyuruh pompuan peluk badan lelaki itu kuat kuat semasa menunggang motosikal. Tapi sebenarnya lelaki tadi amat mengutamakan keselamatan pompuan tadi. Mana la tau, kot kot terpelanting semasa dok merempit atas jalanraya.

2) Lelaki dikatakan cuba mengambil kesempatan apabila memegang tangan pompuan yang memakai kasut tinggi semasa menuruni tangga. Padahal lelaki tadi sebenarnya amat mengutamakan keselamatan pompuan itu. Takut takut tergelincir. Maklum la, pakai kasut tumit tinggi ni bahaya sikit. Kalau boleh, laki tu nak dukung ajer pompuan tuh.

3) Lelaki dikatakan cuba mengambil kesempatan apabila berjalan rapat rapat dengan pompuan semasa berada di khalayak ramai. Tapi lelaki itu sebenarnya bimbang akan keselamatan pompuan itu. Takut takut hilang ker, kena culik ker, kena ragut ker.... kan naya ajer..

4) Lelaki dikatakan cuba mengambil kesempatan jika asyik mengekori pompuan dari belakang. Pahadal lelaki tadi sebenarnya cuba memastikan keselamatan pompuan itu terjamin kiranya ada unsur unsur bahaya yang mungkin menimpa pompuan itu. Ini adalah kerana dengan berjalan di belakang, pompuan itu tadi takkan terlepas dari pandangan lelaki.

5) Lelaki dikatakan cuba mengambil kesempatan jika asyik meminta atau bertukar tukar nombor telefon ngan pompuan. Tapi sebenarnya, ini adalah salah satu langkah keselamatan kiranya jika berlaku apa apa kecemasan, pompuan tadi dapat menghubungi lelaki itu. Maklum la, malang tak berbau.
Kesimpulan:
Lelaki memang kaum yang mengambil berat serta penyayang...
ps: Sila tinggalkan number telefon anda di kotak komen. Ini adalah langkah langkah keselamatan.
Sekian terima kasih! Hahha...

106 comments:

drNO said...

wow...kagumnya dgn org lelaki ni...
tima kasih la byk2 sbb mengambil berat, menjaga keselamatan org pompuan ni.
sampaikan ada sesetengah lelaki yg terlebih rajin, lelaki sorang tapi sanggup jaga keselamatan dua tiga org pompuan..kan...kan...
thank u...

wan said...

nombor telefon sape lah yang 13may masih tak dapat lagi nih...

sampai jadi entri..

13may said...

DrNo: tima kasih kerana memahami :)

Wan: err....ramai!!! hahha

Masy said...

senornye nk mintak nomo phone je entry ni ek huehehhe

licik betoi!~!

Sunan_Jati said...

ok amik no pon aku...

0123235564

sunan!!!
whahahahah! jagalah keselamatan aku!

M.I.S.S.Y said...

hiks.. buaya gak you u ni eh.

dah nama lelaki kan...mmgla penyayang and pengote at the end of the day...

arianna adrizal said...

huh, entri mengambi kesempatan rupanyaaa...

ha, ambik! sila dail 999

muahahaha..

13may said...

Masy: mana ada...aku cuma amik berat ajer la...hahha :P

sunan: ceh! buang karan!!!!

missy: kah kah kah....lawak betoi...tapi dah memang dasar lelaki kan??? hahha hahha

anne: dah dail 999...pastu sambungannya...??? hahha hahha

~~~***aZaHygCoMeL***~~~ said...

call my direct line @ 911...
cakap dgn operator tu nak cakap dgn azahygcomel
hehehe...klau dia tak bg, ngorat jer operator tu :D

Darling said...

kol this no ok.. 1300-13-1300

sila jaga keselamatan ceq sama

aarin said...

Entry ni taktik terbaru utk minta no phone ker?

Haha..pada dasarnya berjaya..tapi sunan tu girl ker? hihik

Cik Kema said...

hehe :)

hang ni elok jadi ejen yellow pages la. huhu!

nur'ain said...

keh keh ^_^ senget.

.:HalogAmora:. said...

ayat utk mengayat tu bleh laku utk org y blom kawin je... he he

wa pakai public phone la bro
*larikkkk*

izinni said...

hahahahaha .. macam2 ahmay ni. selagi tak nikah selagi tu la hang lalok macam ni .. ekekekkeke

Kaklong said...

salam,

hehe..pendek kata, ada aje idea nak pegang/ sentuh pompuan

-guile- said...

have to really agree with drno. almaklumlah... begitu murni nye hati lelaki ini yang selalu menjaga keselamatan wanita, eh.. wanita-wanita. tapi yang pelik nye, satu wanita yang ada didepan mata, yang dipunyainye, keselamatan wanita ini pun tak dihabis jaga nak jaga wanita lain! kalau keselamatan wanita pertama itu dijaga tiptop, tak pelah kalau nak jaga keselamatan wanita lain!

Yours Truly ... XOXO said...

hoo no no no...alasan je tuh sumer ok... kesimpulannyer lelaki mmg suke mengambil kesempatan...ehehehhe jgn marah...nnt kene jual.... ;P

Si B*ntang said...

amek kesempatan gakk :))

alasan semata2.

nomor tepon : 01_ - _90651_

hakhak!

tintaHati said...

Takpa aku reti jaga keselamatan sendiri. Aku ada tali pinggan hitam cula emas! Jom masuk gelanggang! Kalo hang menang, baru aku pas no aku kat hang? Amacam??

zabs said...

May: Utamakan keselamatan diri sendiri duhulu. Pakai helmet ke baju hujan ke atau baju kalis peluru ke! Takut nanti orang yang hendak dijaga kesleamatan tu mahir dalam karate, peninju profesional atau ahli UTK!

maggot said...

Kata orang tua2, kalau menyeluk pekasam, biar sampai kepangkal lengan. So alang2 tu mintak no phone skali merupakan langkah terbaik untuk keselamatan.

Bukan ambil kesempatan tapi keselamatan. Hahahaha...

Tapi aku takde handphone la. Camner? :P

13may said...

azah: errr...operator tu laki ka pompuan??? hahha

darling: huiii...aku ni dah jadik cam bodigad plak dah...hahha

aarin: hehhe...sunan dah ada boyfriend la...ahaks!

cikKema: hehhe...meh aku tolong promote hang...hahha

nur'ain: hehhe...mana number phone??? hahha

haloG: errr...public phone tu depan umah kan??? takpa...layannnnn!!! hahha

izinni: hehhe...kesian kat aku kan...hahha

kakLong: salam kembali...just suka2 layan kepala saja :)

guile: hehhe...no komen :D

Xoxo: eh! tak nampak number phone pun...hahha :P

siBintang: adehhh....jenuh nak teka...hahha

tintaHati: mak aiii...gengster sungguh! hahha

zabs: tima kasih atas nasihat Pak Zabs tuh :)

maggot: hehhe...jgn dok seluk pekasam woii...nanti abih lengan bau pekasam...marka pun lari..hahha :P

Mimi Amilia said...

ala..bagi no phone pon buang karan jer.macam la nak tepon aku yg jauh ni...

:P

Mak Su said...

eeeiiii, sukanyer.. mak su memang suka lelaki macam tu, gentleman... mak su skrg pakai sistem nombor macam afundi, ko sms je kat 32175.. okay..... baiiii , i m waiting for yr call.

Mak Su said...

opps!.. i m waiting for yr sms ler, sambil tu mak su buat duit ler.

eSampah said...

mak aih... prihatinnya kaum lelaki ni...

Lesbian Penguin said...

hahaha aku sokong kenyataan kau hehehe :D

kau nak no tel aku ker :D nanti kiter bley dating2 hehehe :D

~~~***aZaHygCoMeL***~~~ said...

operator laki :| encik sunan :|

p/s: aku mempitenah lagi..maafkan saya encik sunan :))

kakLuna said...

cuba mengambil kesempatan takpe, jangan betul2 ambil kesempatan.

orang lain pun cuma cuba nak memberi no phone, bukan betul2.

kesimpulannya

cuba lagi sampai dapat (utk nombor2 yg hang nak sangat tu la..)

orochi said...

wahahaha.. tak sangka hang pandai mengambil langkah-langkah bijak menjaga keselamatan orang perempuan..

CiK BaWaNg said...

wahahahahh paaaaannnndaiii 13may aatur ayat naaa...

achik said...

hahaha...

ok la aku bagi no tel aku.. kosong satu empat tekan2 tak dapat2.. ;)

Yours Truly ... XOXO said...

nah amik no phone..amat berguna sewaktu darurat ok... 1300882525 & 1300131300 & 1300886688... ;P

13may said...

mimi: hehhe...yg penting kasi dulu...hahha

maksu: hahha hahha

maksu lagi: amboi...pandai betoi maksu buat bisnes...hahha

esampah: kannn??? hahha

lesbian: eeiiii...geli geliii...hahha :P

azah: sunan??? aku tendang ajer dia tuh...hahha

Luna: hehhe...bijak bijak :D

orochi: aku amik berat maa....hahha

cikBawang: hahha...mana number phone cik bawang kita??? hahha

achik: ceh! asyik talian busy saja...hahha

Xoxo: oh! tima kasih...err..apakata nanti kita sesama tepon number tuh?? hehhe ;)

MINAH CELOTEH said...

ooo...ini entri kes mengambil kesempatan meluahkan perasan yg boring. Sebab tak dpt nombor talipon pompuan yg tau kau hanya mengambil kesempatan :P

Aik....Di dalam kesempitan ruang blog ni, ada kesempatan mintak nombor talipon??

Diyanazman said...

jikalau anda mempunyai niat ingin mendukung awek seperti di atas... pastikan anda berbadan sasa, ye?
ini adalah kerana; anda juga mungkin terjatuh semasa mendukung awek anda turun tangga, dan awek yg debab itu mungkin akan menimpa anda pula...

kami kaum wanita amat concern tentang kemungkinan ini... fikirkanlah!

ad3ck said...

hang memang power. leh jadik professor bidang kewanitaan haha.

iEn said...

tapi dalam diam2 tu mesti ada niat nak mengambil kesempatan dengan sengaje gark tu kaan pakcik kaaaan??? wekekekek!!!

amar said...

alamak bro, aku tak boleh nak setuju lah. obvious sgt menipu ni. hahaha

K i a H R o N g G e n G said...

pap..pap poraaahhhhhhhhhh,dasarrrrr mengambil kesempatan bukan mengutamakan keselamtan..usikkkk!

Note : Tak baik May mengutamkan keselamtan dengan KEKDAH ini.TIDAK SEHAT!

Ely said...

kesimpulan say lah kan : ini mcm alasan lelaki miang dan gatal jer.

©Opah De said...

Uwek! Nak muntah baca. Alasan... alasan... huhu... Sihat ke? OD okaylah, anney je yang tak sihat. Selamat berhujung minggu.

13may said...

Minah: wahahaha...kita kena bijak guna peluang...hahha

diyanazman: hehhe..susah2 suruh ajer awek tu yg dukungkan..lagi best kan??? hahha

ad3ck: tima kasih atas penghargaan anda...hahha :P

iEn: eh! hang ni pikiaq benda bukan bukan...cuba pikir yg positif sikit...hahha :P

amar: keh keh keh...:D

kiah: hahha...amik berat la cik kiah oiii!!! hahha

ely: errr...err...no komen! hahha

OpahDe: sabar opah, sabar...hahha:D

fiezafadilla said...

014-4455644.. lepas ni mesti rasa selamat...

bang_gugar said...

salam,

bagi nombor talifon takut2 nnti ada kecemasan ke.. contohnya tengah pokai.. senang talipon minta pinjam duit..

hehehe
(",)

TedungS said...

ya btol btol setuju setuju

pas le kat aku 2-3nombo tipon tu nanti khekheh

akirasuri said...

hahak.
sungguh prihatin incet maymay. ni yang makin suka kat dia ni. wahaha.

*semunyikkk!!!

Ayaq masak said...

Memang la logik alasan hang tu, tapi, sambil menyelam minum air kannnnnnnnnnnnnnnnn????

Nah number aku.


1-800-883040

tyrexia said...

may, buat la kat laki jugak... takkan la taknak jaga keselamatan depa...

ajak la laki pimpin tangan, maklumla... kasut timberland, melecet jln jauh2..

suh laki peluk hang erat2... takde la jatuh kalau nak merempit naik RXZ.

laki suka letak dompet kt kocek blakang, hang jalan la belakang depa, mane tau nnt kena ragut.. sian.. :(

muahahaha... ada berani??? hang buat nih, memang la hang jantan sejati pujaan semua lapisan masyarakat... *LARIIIIKKKKKKK

yOnnA said...

Lelaki memang kaum yang mengambil berat serta penyayang... + gedix+gatai..

waaarr..nk pensan aku bace entry ni wehhhh!!

semua laki je yang drop..
sure la backup diri sendiri beb :p

ChikaDior said...

kalau my future boifren kasi statement ni kat i, i gantung dia tiga hari guna tali tangsi. ahahahaha....

perempuan selalu bertindak mcm kejam, tp sebenarnya itulah CINTA dan KESETIAAN.


waaaahahahaakakak...!

selma said...

perlu ke?
;p

cik pudica said...

no hp aku hang ada save x? ekekeke

famia said...

ahkahakhaks.
banyak la ko punye langkah kecemasan.
alasannnnnnnn.

tahukah anda.
dengan lelaki..
memang WAJIB bersangka2..
haha.

nak nambe?
0123456789.

haha.

tintaHati said...

May, ganaz ka? Adess kalo aku jadi ayu, nanti hang lentokss...Hehe..~

Leeds Al-Malique said...

macam2 laa hang ni may.

aku ader no tepon awek2 cun yg hang boleh selamatkan. nak?

Jie said...

erk..ambil kesempatan ke..mencuti peluang..issshhh...bijak2...

zwitterion said...

hehe..wah sangat mengambil berat!

khairyn said...

okeh la kesian tengok maymay terguling-guling nak mintak no tel

nah dail

+4472829-4+78=6x5

call tau jngn tak call. I tunggu tau
tata!

Kak Lady said...

Kenapa masa bercintan cintun aje diutamakan keselamatan...kenapa bila dah beranak pinak...keselamatan wanita tu tak lagi diutamakan...?? Heran heran...hehehhe

aniwrad said...

aku cam tade idea nak komen apa entri hang ni.

all the best la dlm mndptkan no tepon yang hang nak tu ok ;)

s * h * i * m * a * h * z said...

oit oit oit

lindosh said...

kesimpulannyaa.. laki mmg suka amik kesempatannnnnnn!!! hoohoh

Azer Mantessa said...

semua adalah betul, tidak ada yang tidak betul melainkan betul belaka.

afundi 13may!!!

Yours Truly ... XOXO said...

da call blum..? suh hantar kat NCR (M) okeh... time kasih...saaayang die! hehehehee

kurekuredalamperahu said...

ooo...itu macam ka? tarak baik la kawannn.... ;)

err....okeh, sila tinggalkan no. phone anda di puterikurekure.blogspot.com

selamat hari isnin!

sYaFa~ said...

ah~alasan ar bro :P

Helena said...

haha kelakarla.....

Helena suka tengok expression orang lelaki yang dipeluk awek bila naik motor..... hehe..

Sastri said...

memang sah mengambil kesempatan dan dijustifikasikan dengan sebab2 keselamatan... :p

DiaHarris said...

kesimpulannya :
lelaki mmg gatal!! mmg dasar lelaki... tapi takde dasar perempuan occay!!!

Mummy Rizq said...

tp kenapa kebanyakan lelaki ni selalu mengutamakan keselamatan waktu blom kawin jer erk???(tak termasuk laki aku yer...)

::QasiehFirdaus:: said...

may! nampak gayenye.. tidak ramai yang sudi tinggalkan namber tipon kat hang.. hanya segelintir saja.. tu pun aku rase bukan nombor betul pun.. hang kena cube alternatif lain ni may!! hahaha

akubudaksetan said...

FuYOh! CaYalAh BeB!

Taiko said...

jalan belakang pompuan memang best. nak nya yang tergelek-gelek. Lagi satu, kalau pompuan naik tangga, kita mesti tengok dari bawah, takut tergolek tangga, boleh membawa maut.

nUr@dDeEn said...

Ok lah, ok lah, bak sini nombor tepon ko dulu .. hak hak hak ...

azzam bellamy said...

hi may...


ow..kalo ko pompuan aku bg no hp aku. bukn setakat hp..alamat rumah pn aku boleh bagi..hahaha..

prnah dulu ada sorg pompuan bg no hp kat aku..bila aku call bapak dia yg angkat. rerupanya mmg no hp bapak dia..ceh!

satu masa lain pulak..sorg pompuan bg no hp rumah urut..ceh2! mcm la aku desperate sgt..hahaha..



ok la, may..gud luck! moga ko dpt apa yg ko idamkan..aku tumpang gembira..heh!

ytxis said...

aku setuju dan aku suka sangat mengambil kesempatan, oops maaf, maksud aku mengambil berat tentang kaum hawa...

ruru said...

amboi..
amik beratnya hang..

NAzzXXra said...

jage keselamatan sambil amek kesempatan..

hehe..

nak no hp ko?

nak jage keselamatan ko neh..

*wink*wink*

13may said...

fieza: err...tima kasih..:)

bangGugar: betoi betoi...err..nak number aku ka??? hahha

tedungS: line clear dude...tapi ingat...emergency only ok! hahha...

akira: hehhe...awat nak semunyikkk plak nih...hahha

ayaqmasak: selam minum ayaq...nanti kembung perut...habih lemas...aparaaa!!! hahha

tyrexia: errr...geli geli...tapi...err...geli geli!!! hahha

yonna: hehhe...nenong nenong nenong...ambulance sampai...jgn pengsan okeh! hahha

chikador: hehhe...kesian la guna tali tangsi...itu torture secara diam diam tuh...kejam sungguh! hahha

selma: anda rasa??? hahha

cikPudica: err...nombor maxis tadak lagi la...hahha

famia: hehhe...awat la hang tamau percaya kat aku...ni semua atas sebab sebab keselamatan tau...hahha

tintaHati: hehhe...;)

Leeds: cun yang mcm mana tuh??? hahha...

kakJie: hehhe...tima kasih:D

zwitt: hehhe...kannnn??? hahha

khairynn: tima kasih....tunggu tau! hahha

kakLady: oh! bila dah kawin...dia dah jadik keselamatan dalam negeri...hahha hahha...

aniwrad: wehhh! phone number mana??? hahha...

shimahz: iya saya....nak kasi number phone ka??? hahha

lindosh: oh! awat call hang dah tak dapat2...tukaq number eks??? hahha

azer: tima kasih bro...anda memang sgt2 memahami ;)

Xoxo: err...dah sampai ke belum??? hahha...

kurekure: tunggu!!!!

syafa: mana ada...positif ok..positif...hahha

helena: hehhe...tapi skrg byk yg pakai visor gelap gulitap...hahha

sastri: keh keh keh...:D

diaHarris: hmmm...apsal takde dasar pompuan eks??? nak kena kaji nih...hehhe

mummy: hehhe...belum kawin, keselamatan umum...dah kawin, keselamatan dlm negeri plak...hahha

qasieh: ceh! support la sikit...sebagai tanda, tinggalkan number tepon hang...hahha

BudanSetan: calit calit!!!

taiko: hehhe...penuh pengalaman dalam bidang keselamatan nampaknya...hahha

NorDeen: nanti aku email hang ;)

azzam: hehhe...tima kasih atas sokongan hang...nanti kalo dapat, aku pass kat hang...hehhe

ytxis: aku paham....hahha

ruru: kan??? so...phone number plsss...hehhe

nazzxxra hehhe...betul ke berminat nak jadik bodigad aku nih??? hahha

nanies said...

whahahah...hero kunun...kaber hero..kaber zero ke hang nie...ermm kalu bg no tuu sure kontek ke kena tapis dulu...kekek..patut hang yg tinggalkan no hang kat blog nie senang nak kontek dlm kecemasan..whehehe..

Sunan_Jati said...

weh.. aku dah aksi no.. awat x call aku...!

iEn said...

cet.. tuduh lakss kite malas study.. mana leh tahan maa bising2

iEn said...

cet.. tuduh lakss kite malas study.. mana leh tahan maa bising2

Aku Bukan Bidadari said...

ceh..!!
nah amik no tepon nih

013-364tekantekantakdapat :P

~comei~ said...

nk no phone i ke?? ;-)

Babe said...

hang memang suka amik kesempatan. aku tau

Noushy Syah said...

hehhehe..setuju setuju*wiggly2*

Sebab perempuan pun suka diambil berat camtuh...caringnya lelaki kan!!

Besh besh...100% to May!

Tapi number talipon tu, bahaya dalam nih..ngehh...

RaFFLeSiA MeRaH said...

alasannnnnnnn ler tuuuu...

orang biasa said...

ko memang lelaki sejati ah. kalu aku ompuan aku dah ngorat ko lame dahhh...

AiRynnz said...

hahahaha....lelaki lau ader peluang mana la nak lepaskan ye x? :p

13may said...

nanies: hehhe...kalo aku tinggai number phone kat sini...tu cari nahas..hahha hahha

sunan: ceh! tepon asyik engaged memanjang...pirraahhhh!!!

iEn: alasan alasan...hahha :P

iEn lagi: hehhe...oklah...aku percaya..tu adalah alasan semata mata...hahha :P

comei: ehem ehem ;)

babe: err...kan aku dah mentioned...for safety okeh...hahha

NSyah: hehhe...amik berat kan???? tapi ada makna...hahha

RMerah: hahha hahha...

OrgBiasa: hehhe...nak number phone aku ker??? hahha

airynnz: hmmm...rezeki beb! hahha

13may said...

bidadari: weh!!! durian ada dak lagi??? nanti aku tepon pi amik kat umah hang...hahha

Sunan_Jati said...

aku nk gak! :P

Ungku Nor said...

sila dail
*122#
untuk memastikan baki kredit anda mencukupi sebelom membuat sebarang panggilan maupun sms demi 'keselamatan' anda.

..err..nak akak top-upkan hang punya kredit ka?
Boleeeehhhhh.


Boleh blah.
;p

~qudwah_mardihah~ said...

salam,

ha ha ha komain lagi...

lelaki yang soleh akan menundukkan pandangan.....chet..kalau nampak sekali aurat tu hadiah...kalau tenung lama-lama tu bukanlah hadiah..tu....(nak jaga keselamatan mata)....

lelaki soleh akan sentiasa memperbaiki diri, mengunjungi masjid, mengunjungi majlis ilmu, bermuzakarah dan sentiasa mahu memperbaiki diri dan mahukan yang solehah....

insyaAllah....yakini diri semua..

jazakallah...

~ahni~ said...

Kesiannyer kat 13May

blue_cherry said...

woh woh woh.. penyayang laa 'time' bujang.. lepas tu tunjuk 'tocang'.. lepas kawin penyayang kat orang lain.. hua hua hua..

P/s: Tau.. tak semua tp rata2 laa

13may said...

sunan: hang nak apa woitt???

akak: hehhe...transfer la kredit kat saya sikit...hehhe

qudwahMardihah: salam kembali...tima kasih:)

ahni: pass la number tepon marka sorang...hahha

BlueCeri: keh keh keh...tu kira standard la tuh...hahha

skidg8 said...

014 384 tekan tekan tak dapat.
hehe

13may said...

skidg8: hehhe...tima kasih...err..apakata anda email saya?? :)

muha said...

ye la tu...Lelaki memang kaum yang mengambil berat serta penyayang...

13may said...

muha: hehhe...kannnn????

HAnA-Ni-Mo-Nai said...

sunnguh prihatin lelaki nih rhopanyerr...huhuhu..terharu..kalu saya mahu kena kendo nih..iyarkhh!!!

budakz said...

tp yg no.4... xsopan tau laki ikut dr blakang!! ish...
mane la tau pompuan tu terselak ke.. ape ke... @-@

Related Posts with Thumbnails
 
Designer: Douglas Bowman | Di ubahsuai oleh: 13may