Tuesday, July 17, 2007

Hebat hebat >:)

1) Lelaki dikatakan hebat jika mampu membelikan pasangannya barang barang yang berjenama serta mahal. Tetapi lelaki itu akan hebat nak mampus jika dengan berbuat demikian, dia berjaya mendapat sesuatu yang lebih bernilai dari pompuan tadi. Hehhe >:)

2) Lelaki amat hebat jika berjaya memikat pompuan yang cantik. Tetapi laki tadi amat hebat nak mampus jika pompuan yang dipikatnya itu sebenarnya kekasih orang. Hehhe >:)

3) Lelaki memang hebat jika mempunyai ramai teman wanita. Tetapi laki itu memang hebat nak mampus jika semua teman wanitanya sentiasa berlumba lumba untuk mendapatkan perhatiannya. Hehhe >:)

4) Lelaki memang hebat jika berjaya menipu keluarga pasangannya. Tetapi lelaki itu mesti hebat nak mampus jika berjaya mengajak pompuan tadi menipu bersamanya. Hehhe >:)

5) Lelaki memang hebat jika mampu serta selalu mempraktikkan perkara perkara di atas...tapi kalau silap langkah.....hilang hebat, tinggal ajer mampus!
ps: insaf insaf...

99 comments:

13may said...

salam semua,
13may akan bercuti start besok dan insyaALLAH akan kembali pada hari Isnin.

Have a good day!

ernisuhana said...

wah.. bercuti ke mana? selamat bercuti.

mesti gi menginsafi diri kerna tanak jadik lelaki hebat kan? *sengih*

ernisuhana said...
This comment has been removed by the author.
Peej said...

encik may kategori hebat nak mampos ke??kategori tersilap langkah??

sila lah insap ye..

JamOren said...

tak de lah hebat mana pun kalo cam tu...

Si B*ntang said...

13may adelah lelaki2 nomor 1,2,3 dan 4.

tp dsbbkan hal2 tertentu dan tjadinya nomor 5,beliau tpakse bcuti.hakhak!

rindu ahh dgn abg may :">

aku said...

lelaki yg hebat adalah lelaki yg beriman..huhuuh.. ;P

Yours Truly ... XOXO said...

aiyo...dunia nak kiamat la klu ade ramai lelai 'hebat' cam gitu... ;P

ezu said...

hehehe
saye ske betui ayat2 yg last tu..
kekeke eh eh incik may g bercuti? musti g bertapa takot ilang hebat kan kan?? hehehehe ngaku jea

Taiko said...

lelaki memang hebat kalau dapat tekel bakal mak mertua. Tetapi lelaki tu hebat nak mampus kalau nak nak rampas bakal mak mertua dari bakal bapak mertua. memang nak mampus.

debikdebuk said...

no 1,2,3,4,4 tu memang betul...

kalau ada no 6...mesti betul jugakk...

kingbinjai said...

oi oi oi kehebatan diranjang kau tak sebut!

izinni said...

bila mampus ... tak kemana pun hebatnya lelaki tu. hehehhehe

Sikenit Comel-AminBakish said...

lelaki hebat ke lelaki tak guna ni... haha :D

Noushy Syah said...

muahahhaa..setuju 100% dgn sikenit comel punya pendapat!!!

Lelaki jenis ni yang tak sesuai dibuat suami..ngehhh:p

Adakah anda species itu May?

azzam bellamy said...

ha? ko cuti? balik kije senin?

hahahaha...mgu ni aku nk buat onar kt sini...hahahaha. ko ingat tk masa ko pya besday? ia akan berulang ini minggu...hahahaha!


KO MMG HEBAT KALO KO CUTI SELAMA2NYA! HAHAHA!


selamat bercuti! selamat bercuti!
selamat bercuti! selamat bercuti!
selamat bercuti! selamat bercuti!
selamat bercuti! selamat bercuti!
selamat bercuti! selamat bercuti!
selamat bercuti! selamat bercuti!
selamat bercuti! selamat bercuti!
selamat bercuti! selamat bercuti!
selamat bercuti! selamat bercuti!
selamat bercuti! selamat bercuti!
selamat bercuti! selamat bercuti!
selamat bercuti! selamat bercuti!
selamat bercuti! selamat bercuti!
selamat bercuti! selamat bercuti!
selamat bercuti! selamat bercuti!
selamat bercuti! selamat bercuti!
selamat bercuti! selamat bercuti!
selamat bercuti! selamat bercuti!
selamat bercuti! selamat bercuti!
selamat bercuti! selamat bercuti!
selamat bercuti! selamat bercuti!
selamat bercuti! selamat bercuti!
selamat bercuti! selamat bercuti!
selamat bercuti! selamat bercuti!
selamat bercuti! selamat bercuti!
selamat bercuti! selamat bercuti!
selamat bercuti! selamat bercuti!

eSampah said...

hang mmg hebat...

Pawana Malam.. said...

eemmm...

wah, bercuti ek abg may..

naaak ikuttttt...hehhehe

p/s: insaflah anda sblm anda diinsafkan...huhu

Masy said...

rascal sunggoh pangai cenggini :p

yOnnA said...

waarrhh...
kenyataan yg x leh disangkal lg :)
hahaa..
anyway, selamat bercuti ya.
have a great holiday :)

RaFFLeSiA MeRaH said...

kalo bab puji kaum sejenis dia, kemain lagi ekkk...

fiezafadilla said...

lelaki lagi hebat kalau dapat bimbing keluarga dia semua ikut perintah Tuhan. :P

wan said...

lelaki hebat kalau berjaya pujuk aweknya walaupun salah yg dibuat melampau gila.. dan berkali-kali pulak tuh..

ps: entah ilmu apa dipakainya

-guile- said...

lelaki perasan jer dia hebat tapi tak hebat langsung sebenarnye. perasan saja dia hebat menipu pasangannya, sedangkan pasangannya tahu setiap langkah yang dilakukannya. dlm hati lelaki tu, akulah hebat. padahal.. tak sedar nanti kena hambat!

do comment on my new post "i found". i need ur input. thanks ye. (jgn la perasan hebat pulak)

Azer Mantessa said...

selamat bercuti lelaki terhebat

:-)

DiaHarris said...

cuti kawen ker bang!??

lelaki mmg mcm tu... sama jer... mmg dasar lelaki..
**takde dasar perempuan eh.. :)

Mak Su said...

ehwah, ehwah... tak per, gi ler bercuti.. hebat ya?

aria ayumi said...

baguslah klw may dh insap... huhu

AiRynnz said...

hebat mana pun lelaki tetap kene ader seorg yg bernama perempuan di sisinya ;)

Anonymous said...

laki tadi amat hebat nak mampus jika pompuan yang dipikatnya itu sebenarnya kekasih orang <<< lagi hebat kalau berjaya pikat bini orang hehehe

- darling -

kakLuna said...

ni lagu Pria Terhebat versi 13May

aarin said...

selamat bercuti..lelaki hebat hehehe

Sunan_Jati said...

haha lelaki hebat tapi kat umah tetap x hebat gak.. pasai.. bila biini marah diam jer.. bukan takut.. mls bising2x!

:P

~~~***aZaHygCoMeL***~~~ said...

Allah lg hebat

:P

orang biasa said...

pehni ko citer la plak ompuan hebat. aku nak tau gak ;)

kurekuredalamperahu said...

oooo...nak cuti ye?

eh, tadik sape yang bagi comment kat blog aku? bukan ko ke may?

apa2 pon..ko memang tak hebat! hahhahaha!!!!

tintaHati said...

Hebat kah lelaki begitu? Aku rasa kalau aku dpt laki yg hebat tuh mmg hidup merana zaman berzaman!

Bagi aku lelaki yg hebat itu adalah lelaki yg kecil di mata org lain tp besar amalannya di sisi TUHAN. ;) Itulah kehebatan sebenar selain drp kehebatan bersama isteri...huhu~

Selamat bercuti en MAY! ;)

orochi said...

aku rasa oleh kerana hang ni hebat nak mampus maka, hang terpaksa bercuti sebab dah tersilap langkah.. hahaha.. mampus la hang..

missy is K.U said...

tak terkata en. 13 may..hehhe...kdg2 ko ni bole pakai gak ye

CiK BaWaNg said...

slamat bercuti 13may~!! (pssstt time cuti nk praktikkan kehebatan tuh ke? insaf insaf)

Jie said...

oooo..lelaki terhebat abad ini nk bercuti..huhu...awak mmg hebat jika dpt bawa kesemua kawan2 ni ikut bercuti .... !
he he he

laddyberd said...

beshyer bercuti... :)

errrkkk... ni bercuti sebab dah hilang kehebatan kerrr???

heee...he...

Mimi Amilia said...

huh!

Ayaq masak said...

13may mempunyai semua ciri yang disebutkan tadi.

blackpurple said...

Hebat pun tak bererti kalau tak power. Ha ha!

- G O R O - said...

Hebat mmg hebat!!!

Hidup ini ada naik dan turunnya...

ada sedih dan dukanya....

Aku pernah mengenali semua jenis lelaki itu...

achik said...

ko jenis hebat ke hebat nak mampus??? hehehe ;p

lindosh said...

dah insaf ke? haha

Sarah Mohd Shukor said...

may, tu sume bunyinye mcm laki ni jahat je..huhuhuhu..

Ely said...

lelaki memang hebat jika dpt melakukan aper yang u ckp tuh, silap langkah kena SEBAT hehehee.

chii said...

hebat gak eh sape yg dpt jd hebat..tp jgn lupa..ada lgik yg lebih hebat kan :p

NAzzXXra said...

enchek 13may neh,hebat tak?!!

bang_gugar said...

salam,

hebat hebat..

aku tau ni mesti hang besa praktik..

kan kan?..

hehehe
(",)

STEFENO said...

13may, apa kata ko wat citer pasal pompuan hebat plak, kalo ko wat ko memang hebat sesangat.

IndahSakura said...

Hebatnya seorang lelaki andainya dia benar2 seorang lelaki yang beriman dan mentaati segala perintahNya. Juga berjaya membimbing pasangannya untuk perkara kebaikan.

Selamat bercuti.

pB said...

Hebat sungguh orang lelaki nie ...


Selamat Bercuti ....

Kemana tu ..??

Makan doyan ker??

nUr@dDeEn said...

hek hek hek .. konon hebat nak mampusss la tuh..? hak hak hak .. weh, ko ambik cuti sebab sakit kepala makan banyak sangat durian kot? tak pun sebab ... sebab ... ;p

Lesbian Penguin said...

yea betul cool cool hahaha :D

MINAH CELOTEH said...

ooo cuti panjang eh...tu dah kira hebat lah tu. Sebab lepas buat entri ni terus menghilangkan diri.

hayat said...

selamat bercuti eh...

akumasihdisini said...

masih beradiasi blog ko nie...memamg layan kepala la ko nie...he he he...

Jambul said...
This comment has been removed by the author.
Sunan_Jati said...

mmg hebat jika dpt ayat awek cun mnelecun..
tapi amat hampeh jika kena kejut ngan awek cun melecun...
heheheheheh!

nur'ain said...

iye ke hebat. mane de.

khairyn said...

Aku penatlah baca may.

jom dating

lalalalala

kawaii_desu said...

pompuan pun same daaaaa

Cik Kema said...

selamat bercuti :)

s * h * i * m * a * h * z said...

aku rasa seorg lelaki tu lebih super hebat kalau dia selalu ajak aweks die menuju ke jalan yg benar, cth : ajak p ngaji ke.. ceramah agama ke.. ape2 ke..

green apple said...

ko yang mana satu?

yang nombor 5 ke, yang nombor 5?

HUAHUAHUAHUAH.

Titicaca said...

semua tu mmg hebat tapi penampau aku laaaaaagi hebat...

ad3ck said...

hang memang hebat hehehe.

~qudwah_mardihah~ said...

Dari : Riwayat Ibnu Hibban Rasulullah s.a.w bersabda, maksudnya:
"Empat perkara yang membawa kebahagiaan iaitu wanita yang solehah, rumah yang luas, jiran yang baik dan kenderaan yang selesa."
Huraian :
• Kehidupan yang selesa adalah suatu bentuk kehidupan yang dialu-alukan oleh Islam di mana kehidupan yang sempurna memerlukan empat elemen asas yang penting iaitu:

a) Wanita yang solehah- iaitu isteri yang baik yang dapat menguruskan keluarga dan rumahtangga dengan sempurna.

b) Rumah yang luas yang boleh memberikan keselesaan untuk bermesra dengan keluarga dan anak-anak di samping dapat melapangkan fikiran dengan baik dan tenang.

c) Jiran yang baik kerana jiran merupakan orang yang paling rapat selepas sanak saudara dan keluarga. Jiran yang baik dapat menjamin keharmonian hidup bermasyarakat sehinggakan ikatan kejiranan itu boleh bertukar seakan-akan sebuah kelurga yang kasih-mengasihi dan saling mengambil berat di antara satu sama lain.

d) Kenderaan yang selesa kerana ia memberikan kemudahan dalam segala urusan.
• Antara tabiat buruk yang mengancam kebahagiaan hidup ialah berfoya-foya dengan kehidupan mewah, boros harta dan membazir ketika berbelanja. Tabiat ini sering disebut dalam al-Quran sebagai punca kehancuran beberapa umat yang terdahulu.
• Kemewahan hidup berbeza antara satu zaman dengan zaman yang lain, mungkin mewah pada suatu ketika dahulu, tidak dianggap mewah pada hari ini, kerana perbezaan masa, suasana dan pendapatan menjadikan ukuran kemewahan turut berbeza.

(",)

Aku Bukan Bidadari said...

nak kata tak betul macam betul..hmm ko pernah wat ker wei??

sya said...

Itulah apa-apa pun kalau berlebihan sampai nak mampus memang tak bagus.. so kalau terlalu dan kantoi... tinggallah mampus aje

::QasiehFirdaus:: said...

aaaaa..

statement 1 : cis bedebah!!

statement 2 : cis tak puas ati!!

statement 3 : cis lebih ar tuu!!

statement 4 : cis berani ngat la tu!!

statement 5 : cis ade brann ke?


hihihii

tau pun insaf.. muah cikit.. hehe

Angel Eyes said...

So adakah anda tergolong di dlm kalangan lelaki yg hebat itu?

maggot said...

Lelaki memang hebat jika mampu membeli barangan yang mahal, memikat perempuan yang cantik, mempunyai ramai teman wanita, menipu dan dapat mengelakkan dirinya dari "kantoi" oleh semua yang ditipunya.

Hebat hebat.. eh? ada ker orang lelaki macam nie?

Mesti dia ada ilmu yg powderful. Hahahah...

Hang cerita pasal diri hang ka? :P

K i a H R o N g G e n G said...

Nape may cotikk...nape..nape tell me..tell me..(dah nak kawen ke?aiii say melepasss baru nk mengayat)hati ku masihhhhh mwinduuii muuu kehekehkehkeh

sYaFa~ said...

hahhahha...ha ah..mmg hebatla bro~

Monster Mom said...

wah... hebat! mmg hebat!

Mek said...

ha ha ha... hebat sangat sampai mampus..

cuti aje encik nih.

gerberra said...

keji bukan hebat

©Opah De said...

Hebat sungguh hang, noooooo... keep up lerrr. Dah kawin nanti, hilang taring kot... huhu. Kalau pernah tengok movie The Italian Job, mesti ingat samseng gemuk tu cakap kat Charlie: Never mess with mother nature, mother in law and mother freaking Ukranian.... huhu... Tu sebesar-besar manusia tu... tapi takut kat mak mentua... huhu. Hepi wiken.

D said...

kot dah balik bercuti, apa spekulasi terkini?!! kena tukar tajuk blog la sekarang 13 may. lelaki vs perempuan ke...

Sastri said...

selamat berhujung minggu may...

paling setuju yang nombor 5 tu... :p

kc said...

weh, dahlah tu asik citer pasal org pompuan org laki gitu gini jerr. citerlah pasal ko dan awek ko lak. saper nama dier. biler ko nak nikah ngan dier, bila ko nak pindah rumah sendirik asik nak berkepit bawah ketiak mak ko jerr, bila ko nak blah blah blah...

TedungS said...

hahaha..

ko mmg lawak. aku rasa citer tu kena mengena ngan kau ni, terutama yg last skali haha

tyrexia said...

hehe... pasal hebat ni, teringat kopi amy search, "Feewittt"...

Ungku Nor said...

hebat apekemendenye..
asek-asek kantoi jer mamat nih!!

Sah la. memang tak hebat pon..;p

akirasuri said...

hebatnya lelaki.
ha ha ha.
erk! ikhlas puji ni.
ha ha ha.

sha said...

13 may tak hebat :p

bang_gugar said...

salam,

hebat hebat!!..

hebat proton..

(",)

13may said...

13may: hahha....

ernisuhana: hehhe...insaf insaf :)

comment deleted: oh hi!

peej: silap langkah membawa mampoosss! hahha

jamoren: hmmm...betoi betoi...hahha

siBintang: aikk??? camna buleh tau nih??? hahha

aku: sokong sokong ;)

Xoxo: hahha hahha...;)

ezu: errr...no komen! hahha

taiko: keh keh keh...memang nak kena parang la jawabnya...hahha

debik: hahha...

king: Oh! ada tulis...tapi penapisan tak lepas...hahha

izinni: kah kah kah....betoi betoi :D

siKenit: hahha...tak guna sungguh kan??? hahha

NSyah: err...saya sudah insaf yea...hahha :P

azzam: hehhe...tima kasih :)

Esampah: hebat yang macam mana tuh??? hahha...

pawanaMalam: hehhe...dah balik dah ;)

masy: hahha...standard la camtu...hahha

yonna: thanks ;)

RMerah: hahha...hebat kan?

fiezafadilla: betoi betoi...:)

wan: hahha...sangatlah tepat!

guile: hahha....setuju setuju!

azer: thanks bro!

diaharris: hahha...dasar pompuan still under research lagi :)

maksu: hehhe...rehat rehat minda sikit :)

aria: tima kasih atas sokongan anda :)

airynnz: err..kalau ada lebih dari sorang pompuan, lagiiii la hebat! hahhha...

anon a.k.a darling: hehhe...tu memang nak masuk lubang kubur...hahha

Luna: hahha hahha...

aarin: *kenyit mata*

sunan: chewahhhh!!!

azah: itu memang pasti :)

OrangBiasa: hehhe...coming coming :)

kurekure: hehhe...tadi singgah kejap ;)

tintahati: merana zaman berzaman??? teruk betoi kan lelaki camtu...hahha

orochi: hehhe...bijak bijak!! hahha

missy: hahha...tima kasih ;)

cikBawang: saya sudah insaf! hahha...

kakJie: uhuk uhuk...tersedak plak...hahha

laddyberd: waaaa...lamanya tak nampak ;)

mimi: awat ni cek??? tepon awat tak angkat??? hahha :P

ayaqmasak: oit! dah insaf la...hahha

BP: hahha...kena minum kopi power la camtu...hahha

goro: hehhe...mesti last2 semua mampus...hahha

achik: hebat mencari mampus...hahha

lindosh: betoiiii...tak caya ker??? hahha...

sarah: hahha...semua tu baik...baik ada makna! hahha...

ely: hahha hahha hahha

chii: hehhe...no komen! ;)

nazxxra: buleh dikatakan hebat gak...hahha...muntah darah karang! hahha...

bangGugar: salam bang Gugar...semua org ada 2nd chance kan??? hahha hahha

stefeno: hehhe...tunggu!

indahSakura: tima kasih :)

pB: hehhe...ronda ronda ajer ;)

NorDeen: sebab apa??? cakap bagi habih naa...hahha hahha :P

lesbian: calit calit! hahha

Minah: hahha...lari selamatkan diri! hahha hahha

hayat: tima kasih :)

cikgu AMDS: salam cikgu...lama betoi tak nampak :)

comment deleted: oh hi!

sunan: oit! jom fight!!!

nurain: ntah...hahha ;P

khairynn: dating???! *pitam*

kawaii: iya...betoi betoi :D

cikKema: tima kasih :)

shimahz: hehhe...betoi betoi :)

greenApple: standard la camtu...hahha

titicaca: oit! jgn dera anak murid yea...hahha :P

ad3ck: ni bodek ker nih??? hahha

qudwah: tima kasih :)

bidadari: errr..tak penah tak penah...hahha hahha

kakSya: hahha...insaf insaf :D

qasieh: muah??? *pitam lagi*

angel: errr...camna nak jawab yea...hahha hahha

maggot: oh! ini fiksen semata mata...cover cover...hahha

kiah: rileksss....ni dah balik dah nih...hahha hahha

syafa: hahha...err..apa yg hebat nih??? hahha

monsterMom: saya ker??? hahha...perasan sungguh!

mek: hahha hahha

gerberra: hehhe...

OpahDe: hehhe...thanks opah;)

d: hahha hahha

sastri: tima kasih :)

kc: hahha...dah start blogging balik ker???

tedungS: oit! cover sikit la...hahha

tyrexia: pheeiwiwiwiiwittt!!!

akak: ni taktik la akak...hahha

akira: errr...*senyum*

sha: hahha...dah insaf dah...takde la hebat...hahha hahha

bangGugar: hahha :D

HAnA-Ni-Mo-Nai said...

hii...mintak sempang taknak dah jumpa lelaki terhebat camni...!!! fuh!!!(hana ni mo nai jampi kiri kanan)

13may said...

hana: huiii...main jampi2 nih..bahaya bahaya :P

HAnA-Ni-Mo-Nai said...

pendinding jek...tak salah ma..

13may said...

hanaNiMoNai: meh number phone...aku ajaq satu ilmu pendinding...hehhe ;)

HAnA-Ni-Mo-Nai said...

takpe..taknak susah kan owang..tak ske...tepon ayah saya ada le..dia ada pedang samurai..kayu kendo...senapang gajah...bazooka..nak?
hua hua hua hua

13may said...

HananoMonai: hehhe...kim salam ajer la kat ayah awak ;)

Related Posts with Thumbnails
 
Designer: Douglas Bowman | Di ubahsuai oleh: 13may