Friday, July 27, 2007

Srikandi cintaku...

Tajam Pendengaran:
Jangan sesekali mengata atau mengumpat pompuan kerana golongan pompuan mempunyai pendengaran yang sungguh hebat berbanding lelaki di mana kaum lelaki agak pekak dan selalu suruh pompuan mengulangi percakapan mereka. Pompuan juga berkeupayaan untuk membaca pergerakkan bibir berbanding lelaki.

Mulut berbisa:
Perkataan yang dikeluarkan oleh pompuan tatkala mereka sedang marah amatlah berbisa serta amat menyakitkan hati. Sebab tu bila pompuan marah marah, lelaki hanya duduk diam tak terkata atau hilang idea untuk membalas balik percakapan mereka.Panas panas!

Tajam pandangan:
Pompuan boleh mengenali atau mengecam pasangan mereka walaupun berada dalam jarak yang agak jauh. Even kalau lalu belakang mereka pun, pompuan boleh merasai kelibat pasangan mereka. Sebab tu lelaki asyik menutup muka atau menyorok nyorok bila terperasan atau terserempak dengan pasangan mereka semasa keluar berpoya poya.

Suara yang hebat:
Pompuan juga amat unik dari segi suara di mana jika mereka memekik semasa sedang marah, atau ketawa jika sedang gembira...suara mereka mampu memecahkan gegendang telinga lelaki. Beribu batu pun buleh dengar. Lelaki yang kena sergah atau kena tengking tu, mesti angkat kaki secepat mungkin kerana tak sanggup menahan aura suara pompuan tersebut. Pedih pedih!

Tangkas:
Anggota badan juga pompuan amat tangkas. Ini terbukti apabila tangan kaum lelaki cuba marayap rayap apabila keluar dating, pantas ajer tangan kaum pompuan ini menepis nepis. Silap2 siap penampar pun boleh singgah kat muka lelaki tu.

Kesimpulan:
Di sebalik kelembutan, tersembunyi seribu kekuatan. Hehhe...

86 comments:

DiaHarris said...

wah sgt bangga coz be the 1st... nyeheheheee...

Tangkas: pernah kena ker? nyehehehee.... :) best tak??

**mmg dasar lelaki...!!

13may said...

diaHarris: errr...contoh ajer la..tiada kena mengena dgn penulis...hehhe ;P

kurekuredalamperahu said...

yeah!!!

girl power!!!!!

13may said...

kurekure: hehhe...syok lain mcm ajer nih...hahha :P

Sunan_Jati said...

hehhehe... ooo pompuan mmg best... aku taula... pasai mak aku mmg best...


p/s: disebalik ketegasan lelaki tersembunyi seribu kasih syang...
tapi syg leh kawin sampai 4 jer...

:P

Sunan_Jati said...

ops pemberitahuan mengejut:

marka may telah mengetahui keweujudan blog nih..

sebab tu semenjak dua ni en3 nya asyik bodek pompuan jer..

kehekehehekeh :P

13may said...

sunan: andalah ulat bulu yg sejati!!! hidup sunan!!! hahha :P

13may said...

sunan: woiiii...hang tak kesian kat aku ka??? hahha hahha...huh!

Azer Mantessa said...

"Anggota badan juga pompuan amat tangkas. Ini terbukti apabila tangan kaum lelaki cuba marayap rayap apabila keluar dating, pantas ajer tangan kaum pompuan ini menepis nepis. Silap2 siap penampar pun boleh singgah kat muka lelaki tu."

laaaaa ... kita lelaki kan ada 8 tangan :D

selamat berhujung minggu :-)

Aku Bukan Bidadari said...

hah hat ni sumer kenyataan hang betui.. nih pasai pa dok puji ja ni kebelakangan nih ada apa2 ka??

hihihi tangkas bersyakwasangka..

Azer Mantessa said...

Suara orang perempuan sungguh enak ... lebih enak dari buluh perindu ketika ... ooppss ... censor censor

:D

13may said...

azer: hehhe...yg 8 tangan tu rahsia lelaki..hahha. Selamat hujung minggu bro!

bidadari: hehhe...positif la sikit...hahha hahha

azer lagi: hahha...saya paham :D

kakLuna said...

'13May memang pencinta buaya
namun hang bukan wanita
yg setia pd marlboro country
dan hanya tau membodek saja..'


urusan seri paduka baginda tak settle ka?

K i a H R o N g G e n G said...

tinggal kan jejak dulu...zaasss baca entry

K i a H R o N g G e n G said...

dah abis baca..KELEMBUTAN WANITA?rase nye kene tukau kepada KEPEKAAN WANITA ,physically women are "lembut" emosionally not!...somehow or rather we were "RATU AIR MATA" hohoohhooo

Note:: Mode idung berairrrr...sllurrrppppp...

Ayaq masak said...

Ngeh3.

Sunan_Jati said...

Ngeh3.

13may said...

Luna: hehhe...setel setel:D

kiah: hehhe...layan layan :D

kiah lagi: hehhe...hmmm...logik jugak...hahha

ayaq: *kenyit mata*

sunan lagi: apehal nih??? :P

kamarul said...

ayat pompuan kalo time marah mmg pedas!

iEn said...

ni pakai topeng ni mesti cicakman.. apa itu cit cit wakakaak!

Yours Truly ... XOXO said...

perempuan memang sangat hebat ok... sape nak jadi pompuan..angkat tangan! ;P

Suara yang hebat:
Pompuan juga amat unik dari segi suara di mana jika mereka memekik semasa sedang marah, atau ketawa jika sedang gembira...suara mereka mampu memecahkan gegendang telinga lelaki. Beribu batu pun buleh dengar. Lelaki yang kena sergah atau kena tengking tu, mesti angkat kaki secepat mungkin kerana tak sanggup menahan aura suara pompuan tersebut. Pedih pedih!

Cover skit...bukan sumer OK..

AiRynnz said...

pompuan mmg dijadikan cukup istimewa kan? kan? kan?

salam may, kite x jdk la pulak nak berehat dr menulis :p

Nailofar ~* said...

salam
best gak entry nih. hahaha
tp mmg ade kebenaran.
tu la. jgn pandang rendah kat pompuan
di sebalik kelembutan tu ade 100 kekuatan. spt yg saudara ckp. ehhehe!!

p/s salam perkenalan.

Mak Su said...

kah kah kah, berapa lama ko study ni?

kawaii_desu said...

huh...

are talking bout kehebatan pompuan or alasan why lelaki membisu and suka melarikan diri...

hampehs...

anielzaa said...

marka dh tau?patutla buka blog ni ja, ceghita psl pompuan....any way betul la tuh...pompuan 'HEBAT'

Mr penyubiru said...

bodek jangan tak bodek..

cikdinz said...

apsal kau tak cakap je suara yg tajam. suara yg ajam bisa mencairkan hati...heheheeee.....
mulut yg tajam selalu dia muncung tebal jerk...

arianna adrizal said...

8? bukan 7? err.. 15 kot?

berapa2 jelah..

*..

achik said...

ngeh3..

nUr@dDeEn said...

hik2..

Tangkas seperti paskal, keskeskes...!! Yearghhhh!!!

13may said...

kamarul: kann??? hehhe

iEn: hahha...tu pun kira hero gak tuh :P

YoursTruly Xoxo: hehhe...hebat hebat ;)

airynnz: salam kembali...tak jadi berehat??? bagus bagus :)

nailofar: salam kembali dan selamat datang :)

maksu: hehhe...baru ajer 3 hari lepas...hahha :D

kawaiiDesu: errr...no komen! hahha :P

anielzaa: hehhe...bodek bodek!

penyubiru: helo dude! lama tak updet blog :)

cikDinz: keh keh keh...setuju ngan cikDinz :D

anne: hahha...hahha... :D

achik: *phewitt*

NorDeen: wah! syoknya diaaa...!! hahha :P

©Opah De said...

Hah... tahupun. Ni apahal macam bodek semacam aje nih? Mesti ada apa-apa yang tersirat dan tersurat nih. Nak menikah kot!

MINAH CELOTEH said...

kalo bab pompuan...mmg 13may tangkas nak buat entri.

hayat said...

begitu lah hebatnya wanita ni...bairpun lembut...tp kuat.

jeketbiru said...

wow!

izzahazfar said...

"Jangan sangka tangan yang menghayun buaian tidak mampu menggongcang dunia..."

Peej said...

setuju ngan mulut berbisa n tangkas..

soalan : kenapa lelaki suke menguji ketangkasan perempuan??dan x pernah berputus asa??/ngeh ngeh ngeh...

iEn said...

yaaah.. hebat pon wanita ni yeee.. mekasih2.. heeheh

fiezafadilla said...

kadang2 mulut laki lagi bisa tau. bila laki jaga tepi kain org lg teruk tau. jadilah mcm aku yg kena tangkap khalwat ngn adik aku. ahahahhahaha....

13may said...

OpahDe: bodek tu tanda menghargai...hehhe ;)

MinahCeloteh: hehhe...cargas cargas!!! hahha

hayat: absolutely! hahha...

jeketbiru: pheeiwiwiwiwiwittt!!!!

izzahazfar: hehhe...betoi betoi :)

peej: err..itu antara ujian yg dilaksanakan supaya memenuhi kriteria pemilihan...hahha

iEn: sama sama... number tepon mana???

fiezafadilla: hehhe...sebenarnya depa nak ngorat hang...hang tak layan, so depa tangkap khalwat la...hahha hahha

WickedWitch said...

apsal ko dok citer pasal pompian ngan laki jer. apsal x citer pasal kasut ke, pasal kipas ke. bagik la lain sket. hiks

~~~***aZaHygCoMeL***~~~ said...

muahahaha.... betol...betol... tolongggggg... aku kesangapan kat jakarta ni.... sangat capek skali di sini... aku mau pulang....!!!

Achik_Sufi said...

Kesimpulan:
Di sebalik kelembutan, tersembunyi seribu kekuatan. Hehhe...

memang bagus ayat nie...maksud yang mendalam..

kawaii_desu said...

apa ni asyik no comment ja?

kira betoi la tu... huhu

Ely said...

theory awak pasal pompuan bukan main menjela taip tak kawin2....apasal hah?

Noushy Syah said...

Ada2 aje idea dia...hikss

tintaHati said...

Perempuan ni dalam kelembutan ada ketegasan dan dalam ketegasan pula ada kelembutan.

Ada ngerti MAY?

Azwan said...

tangan pompuan tak tangkas sebenarnya. mungkin tangan kau merayap di tempat yang tidak sepatutnya :)

GoD's~sLaVe said...

huahuahuahua..awas yer..(baca mcm nada abby dlm citer manjalara tu..)

shahril aley said...

hahaha 13 may aku kembali di blog ko ni. aku rasa sejak kebelakangan ini kau asyik letak entries mengenai lelaki & perempuan je. ni mesti melalui pengalaman kau dalam bercinta.

akirasuri said...

dah komeng ke belum ek?
ha ha ha.
lupalah.
oh oh.
lelaki dan perempuan saling melengkapi.
:)
mungkin wanita tajam penglihatan bagi melengkapkan lelaki yang kebanyakkannya rabun.
he he he.

zabs said...

Salam May,

Perempuan tanya bermacam macam, lelaki jawab semacam je. Lelaki bertanya semacam je, perempuan jawab bermacam macam. Betul ke "womanologist"?

bae Sparrow said...

secara konklusinya pompuan power ek banding lelaki! :D

aku said...

di sebalik kelembutan..tersimpan keganazzzzzannn..

Mimi Amilia said...

suatu hari nanti..may kena bukukan segala research yg telah di buat ini.. ;)

Orang Biasa said...

pergerakan bibir..? uh sungguh asyik!

HAnA-Ni-Mo-Nai said...

tumpang gelak..ahahahahah

ad3ck said...

air yang tenang jangan sangka tak de boya hehe.

13may said...

wickedwitch: hehhe...nanti aku cuba tulis pasai pompuan ngan barang2 yg hang sebut tadi...hehhe :P

azah: hehhe....ada rasa rindu kat aku dak??? hahha :P

achik: hehhe...apa kabar?

kawaiiDesu: hahha hahha hahha

ely: hehhe...study tak abih lagi...hahha

NSyah: hahha...idea merapu! hahha hahha

tintaHati: paham sesgt :)

azwan: errr...no komen! hahha

god's Slave: hahha hahha

shahril Aley: wah! lama tak nampak....btw, ini cuma kajian am... hahha hahha

akira: *kenyit mata*

zabs: salam PakZabs...setuju! hahha hahha

bae: iyaa....bodek bodek :P

aku: hahha....ada sebab ia mengganas...hahha

mimi: hehhe...mimi, hang jadi distributor aku...nak???

OBiasa: hahha...lain mcm aje bunyinya...hahha

HananiMonai: pheeiwwwiittt!!!

ad3ck: iya...boya yg tenang jgn sangka ia kenyang...hahha

sya said...

Nasib baik jadi pompuan...

-guile- said...

bukannye apa, kalau pompuan tak tajam pendengaran, susah pulak nak dengar lelaki cakap bisik-bisik & manja-manja tu. kang tak dengar kata tak bersifat romantis pulak...

mulut berbisa tu bukannye apa.. kalau tak bisa, lelaki tak paham!

tajam pandangan tu bukannya apa... cuma nak kasi lelaki bangga and kembang selalu coz dia boleh perasan ada mata yang sentiasa melihat kat dia. boleh la lelaki tu 'eksyen' .

suara yang hebat tu, bukannye apa. kalau tak hebat, lelaki tak perasan. so, kenalah kasi hebat baru register sikit kat otak lelaki.

ketangkasan perempuan memang lelaki tak boleh atasi. ye lah, perempuan kena cekap and tangkas sebab nak uruskan hal-hal rumahtangga.. kan?

kan..? kan..? kan..?

Ku Ina said...

eeemm kisah lelaki n p'puan... tp yg sy selalu dok tgk lelaki 2tup muka masa turun dr jeep polis ke mahkamah.. pakai baju putih...

Sunan_Jati said...

disini sunan ingin mengucapkan slamat menyambut hari kemerdekaan.. errr

merdeka...!!!!!

ngehehhehe ....

Masy said...

tiada bantahan terhadap entry abg may may kali ni ahaks. oleh yg demikian, sy amat berbesau hati menjemput abg may may sekeluarga menonton filim bertajuk Flying Fast, hanya di pawagam TGV Bukit Raja, Klang, Selangor. sekian adanya.

DiaHarris said...

owh ye ker? marka 13may telah menhjumpai blog ini?
**padan muka! dah tak blh menggatal lagi.. lalalaaa...

zwitterion said...

haha..x tau nak kata apa..

Diyanazman said...

tau takpe!!!

CiK BaWaNg said...

rasakan kuasa...tamparan si laser (sile nyanyi ikut tempo lagu "tamparan wanita-elite")

Sweettooth said...

tau..takper...eh silap chop..chop..tau takpa..! marka hang anak mami ka? sat nak jadi 'jora' sat.

iEn said...

oooii update lee.. kali ni hape lak ko nak kelentong pasal pompuan nieeh muakaakaka

13may said...

kakSya: bertuah jadi lelaki :D

guile: setuju setuju...hehhe :)

ku ina: hehhe...hehhe

sunan: selamat selamat :)

masy: sapa hero citer tuh??? hahha :P

diaHarris: errr...penah dgr tak...makin tua makin menjadi??? hahha ;)

zwitt: hehhe...awat cek tak tinggai number phone kat sini???

diyanazman: hehhe...

cikBawang: vroommmmm!!!!

sweettooth: hahha...joqha sungguh! :P

iEn: hari ni letih la...mandom ajer. Semlm aku masuk hutan....

HAnA-Ni-Mo-Nai said...

ahakss..mana satu marka dier arr...dia harris jom kita jejak marka may nih...hua hua hua..

ehh..cik bawang dh kembali la..ahaks!

jULia said...

pompuan mmg hebat. makhluk Allah swt yg paling unik atas muka bumi.
so ko kawen la cecepat..
baru la dapat rasa lebih penangan kehebatan wanita ni..

aminnn

~ahni~ said...

Panas panas! Pedih pedih!

Mmmm... hang ni tersilap cakap, pastu awek tu cabai mulut hang kot....

BUTTERANDBANANA said...

Ye ker???

13may said...

hanaNiMonai: hehhe....anda minat tak nak jadi marka saya??? :P

Julia: hehhe....hebat hebat :D

ahni: bisa bisa! hahha hahha

butterandbanana: iyerrrr....:P

jaja said...

apeni?

mintak2 besok kedah kalah, aminnn

13may said...

jaja: huh! liga mungkin dapat kat hangpa...tapi kami target Piala Malaysia...pulun kedah pulun!

iEn said...

oooiikk.. gelisah kee xdak rokokk oii??????

::QasiehFirdaus:: said...

pompuan memang hebat... hehehehe

13may said...

iEn: hahha...awat asyik terlupa nak msj hang ajer aku nih...hahha :P

Qasieh: betoi betoi :P

HAnA-Ni-Mo-Nai said...

sy takmao jadi marka..
saya nk jadi tukang bg MARKAH..
hua hua hua lg.

13may said...

hanaNiMonai: Oooo...buleh, no problem...tapi kasi arr number phone dulu...senang nak check markah :P

Si B*ntang said...

kesimpulan die jekk aku ske :))

hebat sungguh pompuan neh.hakhak!

13may said...

siBintang: :P

Related Posts with Thumbnails
 
Designer: Douglas Bowman | Di ubahsuai oleh: 13may