Wednesday, July 11, 2007

Masak masak...

1) Ada orang lelaki mengatakan keenakkan masakan pompuan mungkin disebabkan oleh 'air tangan' pompuan tuh. Tetapi jika lelaki asyik dok komplen masakan pompuan, lelaki tersebut berkemungkinan juga dapat berpeluang menikmati 'tapak tangan' pompuan itu. Hehhe..

2) Ada pompuan tak boleh memasak dalam keadaan yang bising bising. Nanti masakannya tak menjadi. Tapi jika masakannya tak menjadi walaupun dalam suasana yang tenang, maka lelaki juga menjadi tempat pompuan tu bising bising sebagai tanda lepas geram. Hehhe..

3) Pompuan sangat suka jika lelaki asyik memuji masakannya. Masakan pun jadi amat lazat kerana hatinya amat gembira. Tapi jika pompuan tu tengah marah kat laki itu, puji la macam mana pun, masakannya tetap tak sedap. Hehhe..

4) Lelaki suka jika pompuan pandai memasak tambah tambah lagi masak makanan kegemarannya. Tapi jika tiap tiap hari dok masak benda yang sama, nampak sangat pompuan tu tak reti masak. Asyik asyik masak yang tu saja...benda lain tak reti masak la jawabnya. Hehhe..

5) Kadang kadang lelaki amat cerewet jika masakan pompuan tu tak sedap. Sana sini serba tak kena. Komplen macam macam. Tapi dalam dok cerewet tak sedap tuh, habih gak makanan tu disental oleh laki tu. Hehhe....

ps: Masih mencari tukang masak :)

112 comments:

Sunan_Jati said...

WEH... CARIK tukang masak..
wahahah... blajo la masaq...!

13may said...

sunan: ceh! bising la hang....pirraahhhh!!!!

azzam bellamy said...

tukang masaq?

aku rekomenkan..ayaq masaq! bley?

hahaha..

13may said...

azzam: hehhe....line clear!! hahha

Masy said...

tukang masak? ko nk bukak restoran kaa? :p

tintaHati said...

ko nak tukang masak jenis camna?
masakan melayu?
barat?
cina?
thai?

kot2 la aku blh apply keja kosong nanti...

Sunan_Jati said...

ooo..

tukangmasaq.. maksud dier dia nk carik binik la tuh!
hahahahah!

13may said...

masy: ahha...jom jadik bisnes partner aku...hahha

tintahati: err...hang reti masak apa??? hahha

sunan: hehhe...ada sapa2 nak rekomen ker??? hahha

Name: Nunn said...

salam! tumpang layan kapla bro, tapi aku paling suka tengok bujang lapok masak gulai ayam hehehe...

Azer Mantessa said...

"1) Ada orang lelaki mengatakan keenakkan masakan pompuan mungkin disebabkan oleh 'air tangan' pompuan tuh. Tetapi jika lelaki asyik dok komplen masakan pompuan, lelaki tersebut berkemungkinan juga dapat berpeluang menikmati 'tapak tangan' pompuan itu. Hehhe.."

hahahahahahaha ni kelakar

:D

ruru said...

cari tukang masak?
blaja masak la wey..
tak yah nak arapkan org lain..
erk..aku pandai masak tau :p

~~~***aZaHygCoMeL***~~~ said...

*awal-awal mentarik diri*

duk umah mak jer..tunggu mak masak :))

chii said...

nk cari chef hotel arr..slalunya laki kan..lalala

Ely said...

tanda isteri mogok adalah pabila suami pulang, oven sejuk dan periuk pun tertutup, sejuk tak berisi...hah pandai2 lah dia cari makan sendiri hehhe!

cari tukang masak? ini yang aku tak suka nih lelaki tak pandai masak!!!!!!!!!!!!!

Yours Truly ... XOXO said...

adoi...perempuan ni boleh masak kalau dier nak sahaje...kalau dier taknak jangan harap dapur tuh nak berasap! ;P

Babe said...

aku pandai masak


caya tak?

=P

amar said...

lelaki suka perempuan masak, tapi semua orang lebih suka lelaki masak. :D

kakLuna said...

bukan takat air tangan je yang sedap tentang pompuan ni, air-air lain pun,kan?kan?kan?

zwitterion said...

cari jgn tak cari..hehe

izinni said...

belajor la masak sendiri. hehehhe .. nanti bila dah ada mrs may .. dia dalam pantang ke .. nak suruh dia masak gak ke? hehehehe
kalau hang pandai masak ... tak cari dah ... tukang masak yang carik hang. hehehhehe

::QasiehFirdaus:: said...

hang cari tukang masak kaaaa may? boleh ka kiranya aku menawarkan diri ku ini? huahuahau

izzahazfar said...

masakan menambat hati suami...pikatlah dia melalui msakan anda ( pesanan buat si ister) suami...kalau isteri penat jgnlah suruh masak....

D said...

sah la, ni memang Profesor Serba Tahu. Syabas!!! Carik la tukang masak ye dik, jangan tak carik.

kawaii_desu said...

hahaha...

mmg sgt informatif dan baguih betul pemerhatian u.
cari tukang masak yg pakaq ok haha

Darling said...

me pun nak carik tukang masak le.. hehehehe...

wei may2 ank kena letak apa syarat nak jadi 'tukang masak' ank tu.. tp rasanya ceq tahu slh 1 syarat tu..

Aku Bukan Bidadari said...

tukang masak ke tukang massage? hihih

che'fara said...

ada tempat kosong lagik tak jawatan sbg tukang masak?

kalau ada nak jugak isi borang ke.

Lesbian Penguin said...

kau nak carik tukang masak aper??? aku bley masak.... masak telor goreng hehehe :D ngan masak air hahhaa :D bodoh

- G O R O - said...

I want to tell you about my father

"He can cook"

u can cook?...

jaja jamal said...

hmm ckp psl masak2 ni, ada skali aku msk aritu, dia komen, "tawar". pastu xreti nk pujuk plak tu. last2 aku blk kmpg koi 2 pagi :D (tindakan luar kawal dan aku akui, bodoooo hehe)
kesimpulan, aku sensitip :p

arianna adrizal said...

aku bole masak tp hang kena cuci pinggan, periuk bagai. bole? ;p

DiaHarris said...

i oso can cook maaa..... :)
**malu...

blackpurple said...

Sedap itu subjektif! :D

Pawana Malam.. said...

abg may...

masakla si dia nak kena masak dlm keadaan masak kalu laki tu dok buat dia masak hari2...hehhehe...


eerrr...lari tajuk tak?hik hik..

13may said...

name:nunn: salam kembali..hehhe...selamat datang :)

azer: hahha...betoi kan??? hahha

ruru: org masak kat kita la...baru best:)

azah: mak aiii....dah besaq pun tunggu mak masak lagi...hahha

chii: hehhe...anda pandai masak apa??? hahha

ely: hehhe....jgn la mogok2 sampai tak masak...satgi kena gestrik satgi...hahha

Xoxo: hehhe...saya paham! hahha :P

babe: caya caya...aku positif maa...hahha :P

amar: hehhe...dude pakar masak apa??? hahha

Luna: hehhe...setuju! hahha

zwitt: bila zwit nak masak masak ni??? hahha

izinni: hmmm...betoi gak kan...kena pi kursus memasak dulu nih...hahha

qasieh: line clear! sila tinggalkan number phone anda...hahha ;)

izzahazfar: hehhe...kalau isteri penat, jgn suruh masak...carik ajer tukang masak baru...hahha hahha hahha :D

d: tima kasih tima kasih! hahha :D

kawaiiDesu: hahha...apa kabar??? ;)

darling: hehhe...jom kita main masak masak...hahha hahha

bidadari: lepas masak baru sedap massage massage...Oppsss!!! hahha

cheFara: oh! cuma pi kursus ajer...hahha

lesbian: hehhe...cemuih la masakan camtu...hahha

goro: wah! kim salam kat ur father yea...hehhe :)

jaja: hahha hahha hahha....kesian kat dia...kejam kejam...hahha hahha hahha

anne: err...sambil2 masak, sambil2 ler cuci pinggan...hahha :P

diaHariss: wahhh!!! tak sangka betoi...meh number phone u...hahha ;)

BP: hehhe...sedap dan nikmat...hahha :D

pawana: hahha...dah masak sgt dah ngan dia...hahha hahha

CiK BaWaNg said...

hahahaha no 5 tuh memang betul...

pandai masak megi je bulih daftar jugak tak? hahahahh

fiezafadilla said...

lain kali ada anak, tak kira laki pompuan, ajak diorg main masak2 masa kecik2. kalau dah besar, suh diorg lak masuk dapur masak. pastu mak2 dah leh goyang kaki pasal dah bley suh anak2 masak.tak yah susah2 nk g dapur dah. hahahaha...

orochi said...

apa kata hang belajar masak megi, sardin, dan telur goreng? haha..

iEn said...

aku penaaaah masak untuk mak pak aku.. selalu dpt komplen.. terutama dr mak aku tu.. isssk.. ni yg rasa maleh nak masak neie grr grr!!

Si B*ntang said...

saye pandai masak!

pilihlah saye!

hakhak!

achik said...

1) Ada orang lelaki mengatakan keenakkan masakan pompuan mungkin disebabkan oleh 'air tangan' pompuan tuh. Tetapi jika lelaki asyik dok komplen masakan pompuan, lelaki tersebut berkemungkinan juga dapat berpeluang menikmati 'tapak tangan' pompuan itu. Hehhe..

oit2 manade camtu.. plg teruk pun mogok masak je.. hahaha ;p

sYaFa~ said...

ala sbnrnye laki tuh suke mengomplen...mengompleeennnnn jek tahu...masakla sendiri~

Ayaq masak said...

Oyh oyh tu sapa mengoffer diri aku tanpa rela tuh???

nombor 5 tu, mmg betoi. Komplen banyak tapi licin jugak HOHHHHHH.

-guile- said...

sure ker u cari tukang masak? anyone boleh jadi tukang masak tau tapi kang tak sedap pulak to your taste. u pulak yang bagi 'tapak tangan'.

sungguh la u assume perempuan bagi tapak tangan yer???? *geram la ni* kitorang pompuan semua suci murni la, tak de bagi tapak tangan pun. aleh aleh pun tapak tangan we all yang belai lelaki tau. *wink*

ytxis said...

Air tangan aku sangat sedap, air tangan je laa..

tyrexia said...

hahahaha... lawak lawak...

kalau laki bising sangat, nanti aku hidang 'air kaki'...

ni lagi sedap dari 'tapak tangan'..

*larikkk

TedungS said...

ko tknak 'contact' chef wan ke? dia mmg tukang masak pro tu khekheh

Cik Kema said...

sy pun tgh cari tukang masak.

anyone?

hehe ;)

K i a H R o N g G e n G said...

saya tidak keharuan hari nie...tak sempat nk masak..makan ja tauuu

Note: mai tangkap flying kissss kohkhohkoh (muntah ijo may dgr statement iteww!)

debikdebuk said...

kalau ko masak, agak2 lalu tak pompuan makan?

s * h * i * m * a * h * z said...

ko carik tukang masak ke? ni aku nak rekomen anak buah aku umo 11 tahun, da tau masak air ngan telor goreng.. hahahaha [tetiap ari la hang sental telur goreng.. kuat tenaga tuu]
kueng kueng kueng

Sikenit Comel-AminBakish said...

wah untungnya ramai yang nak jadi tukang masak si May ni...

apalagi may...

ayatlah... jangan tak ayat.. :D

Hanna J. Potter said...

nani rase...perempuan sebenarnya reti masak macam-macam..tapi yang lelaki ckp tak sedap tu mungkin resepinye lain kot...kan? mcm kite first time try makanan italian yang kite taktau ape benda die letak kat dlm tu kan, kite rase pelik..tp pada italians benda tu biase..mcm jugak perempuan yg masak dengan resepi sendiri..pd die biase..pd org yg first time try..mmg tak sedap la kot.. just a friendly comment, no hard feelings. *^^*

Hanna J. Potter said...
This comment has been removed by the author.
©Opah De said...

Cuba masak sendiri. Sedap ke tidak yang banyak sangat cakap nih!!!
Terima kasih kerana doa dan beri semangat kepada OD dan anney. OD pulak doa agar 13May sentiasa sihat, bahagia, murah rezeki, ceria-ceria selalu, cepat kawin, kawin empat, semua isteri pandai masak, banyak anak (13 orang), banyak cucu (26 orang) sukses selalu, kaya raya, hensem sokmo, tak banyak komplen dah lepas kawin, terus keluar idea yang laser dan menyakitkan hati pompuan kat sini walaupun dah jadi atuk. Amin!!! Doa ikhlas tu tau.

Leeds Al-Malique said...

aku masak laki aku puji.

dia kata sedappppp.

:D

Noushy Syah said...

hehhehe..contact Chef Jamie Oliver ajelah bole?

eSampah said...

hang bukan slalu lepak kedai ka?
cari tukang masak nk buat apa?

13may said...

cikBawang: boleh....tapi nak megi spesel punya...hahha

fiezafadilla: join hang main masak masak??? hahha

orochi: hehhe...itu masakan asas untuk kaum lelaki...hahha

iEn: ish ish...kalau pak hang komplen..mesti lagi dasat kan....hahha

siBintang: err...apa masakan istimewa anda??? hahha

achik: hahha...cam ada experience ajer nih :P

syafa: hahha...dapat komplen, baru buleh improve...hahha

ayaqmasak: hahha...lapaq beb! hahha

guile: hahha...byk kegunaan tapak tangan ni yea...hahha hahha

ytxis: uhuks uhuks! hahha :P

tyrexia: hahha...jgn la buat camtu...nanti buta buta ajer dapat tapak kaki...hahha

tedungS: hehhe...geli beb! hahha hahha

cikKema: ehem ehem;)

kiah: hoih!!! muntah???? hahha hahha

debik: err..aku sumbat gak suruh makan..hahha

shimahz: hehhe...mak sedara dia camna??? hahha hahha

siKenit: hahha...hang reti masak apa woit??? hahha

hanna j.potter: hmmm....komplen tetap komplen...makan tetap sampai licin...hahha...welcome:)

comment deleted: lapar eks????

OpahDe: Amin. Tima kasih opah:)

Leeds: waaaa....syoknya hang:D

NSyah: hehhe...dia rock sgt...tapi nampak best ajer dia masak kan??? hahha...

Esampah: hehhe...aku nak bukak kedai la...hahha

Monster Mom said...

aik... ingatkan pandai masak! kan chef yg terkenalkan kan slalunya lelaki...

Lesbian Penguin said...

haaa aku ada rahsie nak menyedapkan makanan - makanan.. rahsie nih sumer chef tatau termasuklah chef wan.... kau penah dgr nasi kangkang :D hahahhaa

IndahSakura said...

Biasanya kalau lelaki yang memasak pasti lebih enak dari perempuan yang masak. Jadi En. May, silalah rajinkan diri :)

Mak Su said...

susah-susah je nak cari tukang masak, pegi le belajar kat chef wan ker chef ismail ker.

zabs said...

May: Ada yang komplain macam-macam masakan kat rumah, tapi bila kat restoran mamak, tak sedap ke, lauk semalam dipanaskan ke, habis dibedalnya. Suka makan air tangan mamak ke? Agaknya lah.....

Nel said...

Saya tau 13may pandai masak..masak maggi ayam/kari...hehehehe betul tak may?

cikdinz said...

makan, jgn tak makan. kang tak makan, kena lak makan penampar....

lindosh said...

eleh.. lelaki mmg cerewet! hohoho

aria ayumi said...

kite suke msk sowang2 kat dapur.. xsuke ade org ganggu.. huhu menyemak je ase...

RaFFLeSiA MeRaH said...

chef wan tu kosong lagik...hehehehe....

13may said...

monsterMom: ni baru nak pi kursus masak...hahha hahha

lesbian: wahahahha...advance sungguh! :P

indahSakura: hehhe...nak kena cari sifu dulu :)

maksu: hehhe...belajar ngan maksu ajer la...hahha

Zabs: hahha...no komen! hahha hahha:D

nel: hehhe...nak suruh I masak untuk u ker??? hahha ;)

cikDinz: hahha...makan tak baik kasi penampar...amik ajer pinggan, pastu ketuk kepala...hahha

lindosh: errr...mana bukti??? hahha

aria: waa....pandai masak rupanya... ;)

RMerah: hehhe...kosong apa nih??? anak dia ker??? hahha

kemat said...

sekarang tukang masak banyak guna rempah segera cam adabi dan juga penambah rasa ajinomoto..camner nak cari tukang masak guna rempah asli

green apple said...

yang no 5 tu aku tau memang sifat ko.kalau aku buat batu masak asam pedas pun ko jilat kasik perabiuh kan?

skidg8 said...

reti gak masak.
nak, dtg rumah la.
hehe

Kaklong said...

salam,

lerr..tak jumpa lagi ke tukang masaknya?

rasanya ada banyak pilihankan? ;)

Kak Lady said...

Tgh carik tukang masak ye...heheh...dah dpt belom? Kalau dah dpt nanti jangan jadi macam yang no. 1 tu ye...hahahaah

~qudwah_mardihah~ said...

kiter pandai masak asam pedas melaka ajerk...

he he he

nak belajaq masaq kena tambat hati mak mertua dulu...ha ha ha

ILynn said...

ececcecececce
carik tukang masak rupenyeeeeee

nUr@dDeEn said...

aku sokong ayaq masak. aku sokong brader zabs. Komplen tak sedap kunun. kat kedai mamak tuh rileks jer diorang masak bagi korang makan. korang tahu tak behind the scenenyer hek hek hek hek ...!

ernisuhana said...

kedai mamak? i hate mamak!

hmm.. cari tukang masak? bukak restoran ke? lalalala

13may said...

kemat: hehhe...kena jadik cam citer musang berjanggut :D

greenApple: hahha...kuah asam pedas sedap kan??? hiruppppp!!! hahha :D

skidg8: err..nak secara formal atau secara rock punya...hahha

kakLong: salam kembali...nak kena cari yang betul2 kena pada selera...hahha :)

kakLady: hehhe...kalau nak komplen..kena komplen jauh jauh...hahha

qudwahMardihah: hehhe...bila nak buleh merasa asam pedas melaka nih??? hahha

ilynn: hehhe...dah belajar ke belum??? hahha

NorDeen: hehhe...depa guna pelaris apa eks??? hahha

ernisuhana: hahha...berminat ker??? hahha

So'od said...

balun je ar..
jangan byk soal..
byk soal kalu..
mapley juga pigi..
wakakak..

iEn said...

sebab masih tak menjadik lee terpaksa rajin2kan kekeekek

bunga rampai said...

Saya cuma tahu masak sejenis bubur jer... hehehe ;)

Susah sangat, ambik jer tukang masak dari seberang! :D

Salam :)

Taiko said...

nak senang carik bini orang siam. Order saja. nak nasik goreng kampung ke, paprik ke, tom yam ke, ikan siakap, semua boleh.

alifmimyanun said...

saye masak air......

(6 . 6 )

Iman Mawaddah said...

Tukang masak lelaki ke perempuan?

chii said...

masak air
masak nasi..
lalala,..

bang_gugar said...

salam,

may!..

hang memang tak reti masak lansung ka?..

kalau tak reti meh aku pun tolong cari tukang masak untuk hang..

apa2 pun lelaki la tukang masak yg amat berkebolehan tinggi..

hehehe
(",)

~ahni~ said...

Kesian nyer kat 13May...

tukang masak kedai mamak nak? ramai kat sini

~ yus ~ said...

:D, macam2..ada jer idea nko yer..

gerberra said...

dia puji aku masak, sampai sekarang aku ingat. sighs...dah berlalu

suzequatro said...

masih mencari tukang masak? chef wan can? :)

aku said...

saya bole masak jugak...:)

Sastri said...

LOL... belajar memasak sendiri la May, kalau dah byk sangat komplennya... :p

sha said...

hahaahahahah
nak tersembur air nescafe panas bila baca point no satu tu..

bila dah jumpa tukang masak kena announce seluruh alam tau. =)

akirasuri said...

jom main masak2 maymay :D

kingbinjai said...

maunya tak habis. lapar tu!

WickedWitch said...

aku da tuko address lagik. muahaha

ad3ck said...

aku tau masak air ngan maggi jer haha

aniwrad said...

fuiyoo! ramai ha volunteer nak masak utk hang! macam boleh tukar-tukar tukang masak utk sebulan je dah.. kih kih kih.

yang lelaki boleh pass mai kat aku naaa ;)

Ungku Nor said...

kata Romeo..
takkan setakat usha tukang masak pun tak lepas..???

K.E.C.O.H.

Kudu said...

apa yang masak? aku sorang je macam x paham ni... huk!

flush said...

kalo msk masa tgh marah, mesti lauk tu x sedap..

sya said...

wah 13 may ni dah masak betul ngan perangai tukang masak ek?

Kudu said...

kawan2 ... jom lawat sy nyeblog... http://tansrikudu.blogspot.com

AiRynnz said...

lau geti masak tp x pandai nak masak lalu di ajar masak tp tetap x berjaya nak masak maka...apa patut di buat?

Titicaca said...

meh sini aku tangankan ko..haip!

Mummy Rizq said...

KOK TAK SILAP AKU DAH LAMA KO CARIK TUKANG MASAK.. TAK JUMPA JUMPA LAGI KER???

13may said...

sood: hahha...bijak bijak :D

iEn: hehhe...

BRampai: wah! terkenang memori bubur asyura pulak...salam;)

taiko: hahha...tapi depa pandai tomoi siam...bahaya bahaya :D

alifmimyanun: hehhe...buat apa??? mandi ker??? hahha

iman: err..pompuan sahaja...hahha :D

chii: hahha...anda layak isi borang:D

bangGugar: salam kembali...aku masak hanya aku sorang ajer yang lalu telan...hahha

ahni: hehhe...tima kasih..:)

yus: hahha...tengah sibuk mengemas ker???

gerberra: aiseh...pilu ajer bunyi...meh aku masak untuk hang pulak ;)

suzequatro: err..how 'bout anak dia??? hahha :D

aku: hmmm...apa yang special??? hahha

sastri: hahha...org tolong masak baru best sikit...hahha

sha: hahha...suka minum nescafe ker??? bancuh la mai secawan... hehhe ;)

akira: hehhe...nak masak apa nih??? hahha

king: rezeki mana buleh tolak...hahha

wickedwitch: hahha...tima kasih sebab inform aku :)

ad3ck: nada memang lelaki sejati:D

aniwrad: hahha...err...aku pun buleh masak??? aku offer aku ajer la...hahha

akak: hehhe...*kenyit mata*

kudu: hehhe...

flush: actually depa saja aje kasi tak sedap...jaki! hahha

kakSya: hahha...hahha...:D

kudu: okeh...insyaALLAH nanti sampai :)

airynnz: err...tapau ajer kat kedai...hahha hahha

titicaca: hoih! kesian kat aku...hahha hahha

mummy: err..tak menepati citarasa la...hahha hahha

nanies said...

apa susah may, nikah lah cepat2 terus dapat tukang masak...hehehhe

13may said...

nanies: uhuks! hahha..

nuramni said...

Amboi..org laki ni memang banyak komplen..cuba suh dia masak plak. Yang herannya,kalu bujang pandai masuk dapur tp..kalu dah kawen...punat dapur pun xtau yg mana satu...kih..kih..kih.
Pesanan : Kalu nak pilh laki, pilih yg pandai masak...cerah masa depan umahtangga.

Related Posts with Thumbnails
 
Designer: Douglas Bowman | Di ubahsuai oleh: 13may