Monday, July 23, 2007

Apakan daya...

Daya pemikat:
Pompuan selalunya mempunyai daya pemikat yang lebih tinggi berbanding lelaki. Sebab tu kita lihat rata rata lelaki mempunyai ramai teman wanita. Alasan yang diberi oleh lelaki selalunya adalah terpikat dengan pompuan pompuan tersebut.

Daya saing:
Pompuan selalunya mempunyai daya saing yang tinggi dari lelaki. Rata rata lelaki yang mempunyai ramai teman wanita tak pernah pening kepala. Sebab lelaki tak perlu bersaing apa apa. Cuma pompuan pompuan tersebut yang terpaksa bersaing sesama sendiri untuk mendapat perhatian lelaki tersebut.

Daya tahan:
Pompuan selalunya mempunyai daya tahan yang tinggi berbanding lelaki. Sebab selalunya rata rata lelaki yang mempunyai ramai teman wanita sentiasa cakap berbelit belit serta mempunyai karektor yang berubah ubah. Dan pompuan pompuan tersebut masih lagi setia dan boleh bertahan dengan lelaki tersebut.

Daya juang:
Pompuan selalunya mempunyai daya juang yang tinggi. Sebab jika seorang pompuan dapat tahu teman lelakinya ada pompuan lain, dia akan berjuang habis habisan untuk membelasah teman lelakinya itu.

Daya pujuk:
Pompuan selalunya mempunyai daya pujuk yang tinggi. Sebab tu bila pompuan buat salah, lelaki payah nak marah lama lama. Kejap ajer kena pujuk ngan pompuan tuh.

Daya menipu:
Pompuan juga mempunyai daya menipu yang tinggi. Ini selalunya di aplikasikan apabila pompuan tersebut malas atau ingin menolak pelawaan lelaki untuk keluar. Macam macam alasan yang diberikan. Pandai betoi menipu.

Daya pukau:
Pompuan juga amat pakar dalam bidang pukau. Ini terjadi terutamanya apabila lelaki menemani pompuan tersebut keluar membeli belah. Pandai ajer geng pompuan ni pukau suruh beli macam macam.

Kesimpulan:
Pompuan pun hebat gak kan...

ps: bodek bodek…hehhe

97 comments:

Mak Su said...

amboi.. kelllas ler, brapa lama study subjek ni?

kakLuna said...

orang perempuan juga menggunakan daia (lupakan yang lain...) untuk membasuh kain.

aria ayumi said...

pempuan mmg hebat arh... tambah2 budak darjah 3 cam kite nih... ngeee :p

tintaHati said...

Wahhh pandai la hang!

Darling said...

Pompuan selalunya mempunyai daya pujuk yang tinggi

bab pujuk ni aku malas.. so kira daya pujuk mmg low sbb malas. sebab lelaki kalau merajuk mengalahkan perempuan..

errr ni dari pengalaman ank ek 13may? hehehe

Sunan_Jati said...

whahhaha.... hebat hebat...

CiK BaWaNg said...

mhahaha pompuan jugak boleh gabung banyak2 daya sekaligus...cth kalo g shopping..kalo taktik daya pukau tak jadi..pakai je taktik daya juang..mhahaha cam otromen lak rase

13may said...

maksu: hehhe....baru ajer belajar...chewah :D

Luna: hahha...lupakan yg lain :D

aria: oh! baru darjah 3 ker??? comeiiiinyeerrrrrrrr...hahha

tintaHati: errr...bodek ker nih??? hahha

darling: hehhe...sesungguhnya cek inesen okeh...hahha hahha :P

sunan: apa yg hebat nih??? hahha

cikBawang: hahha...parah la kalau camtu...gabung gabung pulak...hahha

kurekuredalamperahu said...

dari ayat pertama aku baca, aku tau taktik bodek ko ni sunan!

kehkeh..pompuan memang terer...(kerana aku telah dipilih untuk mejadik seorang pompuan..)

13may said...

kurekure: sunan??? hahha...fyi, 13may & sunan adalah org yg berbeza okeh....tak tipu punya...serius!

Taiko said...

Dalam banyak2 pompuan, pompuan apa yang paling kuat dia punya daya? tett.. masa dah habis.. DAYAng Norfaizah.

~~~***aZaHygCoMeL***~~~ said...

hahaha....hebat...hebat....13may kaki bodek :))

Si B*ntang said...

mengampu sungguh!

hakhak!

aku bab2 neh sume mmg malas.

maybe sbb tuh aku xde laki sampai skang kot.hakhak!

hayat said...

aduss!!!
ini mesti bodek2 gila nih...isshh...tapi ko tahu tak...ko jgn dekat ngan pompuan sbb radiation tu membahayakan...

Yours Truly ... XOXO said...

behind every succesful man stands a woman... ;P kan?

orochi said...

semua kenyataan berikut adalah amat dipersetujui.. sekian terima kasih.. haha...

Masy said...

ini bukan bodek ler ahbang, ini dah mcm kutuk di sebalik tabir je ni. cehhhh!

~qudwah_mardihah~ said...

salam,

Dear 13May,

Inilah hikmahnya menjadi perempuan.Dalam lembut ada kasarnya..dalam tawa ada tangisnya, dalam sedih ada bangganya....dalam riuh ada senyumnya....dalam kecewa ada gembiranya......

kan? kan..saya bangga jadi perempuan..yang murni ..yang sentiasa menjadi anak terbaik mak dan ayah..aicehh...he he he
tp info ni baik bangat!

~qudwah_mardihah~ said...

salam,

Dear 13May,

Inilah hikmahnya menjadi perempuan.Dalam lembut ada kasarnya..dalam tawa ada tangisnya, dalam sedih ada bangganya....dalam riuh ada senyumnya....dalam kecewa ada gembiranya......

kan? kan..saya bangga jadi perempuan..yang murni ..yang sentiasa menjadi anak terbaik mak dan ayah..aicehh...he he he
tp info ni baik bangat!

~qudwah_mardihah~ said...

salam,

Dear 13May,

Inilah hikmahnya menjadi perempuan.Dalam lembut ada kasarnya..dalam tawa ada tangisnya, dalam sedih ada bangganya....dalam riuh ada senyumnya....dalam kecewa ada gembiranya......

kan? kan..saya bangga jadi perempuan..yang murni ..yang sentiasa menjadi anak terbaik mak dan ayah..aicehh...he he he
tp info ni baik bangat!

zabs said...

Salam May,

Tu pasal lah perempuan lebih dalam semua hal. Cuma dalam pusat pemulihan dadah je, lelaki lebih kot?

debikdebuk said...

tak berDaya;
berlaku apabila laki td dah tak boleh nak cover kecurangan yg dilakukan. atau tak lg mampu memberi 'nafkah'...

MINAH CELOTEH said...

terdaya 13may buat research ni...sebab 13may sudah sedia maklum, tanpa pompuan dia rasa tidak berdaya.

13may said...

taiko: hehhe...bijak sungguh :D

azah: mana ada...hahha :P

siBintang: hehhe...rileks rileks...hehhe

hayat: biasa la...dasar lelaki memang camni...hahha

xoxo: setuju sangat...lagi ramai lagi bagus...hahha hahha

orochi: tima kasih :)

masy: wahahaha...camna buleh tau nih??? hahha hahha

qudwah: salam kembali...wanita itu indah :)

qudwah lagi: salam kembali...wanita itu mendamaikan :)

qudwah lagi sekali: salam kembali...bertuah jadi pompuan...beruntung jadi lelaki :)

PakZabs: salam kembali...ada benar jugak...hahha hahha

debik: otromen daya pun ada gak kan??? hahha

MinahCeloteh: errr...no komen! hahha hahha

aku said...

soal daya ni tgk type pompuan gak..lain pompuan lain daya.. :P

Jie said...

daya ke dayang?

mcm nama awek je...ko ni...dpt idea kot.

©Opah De said...

Cittt! Lepas kutuk tau pulak puji balik...
Sihat ka 13May?

::QasiehFirdaus:: said...

hahahaha.. semua tu aku ade.. tapi.. untuk kebaikan je tau.. jadi aku nak aplikasikan semua daya2 tersebut dekat kau lah may! muleh ke? hahahaha

Leeds Al-Malique said...

hang mmg terer membodek :D

teruskan! :)

Nunn said...

pepe pon, klu dah pompuan tu, pompuan gak ar... jgn sesekali cuba nak jadi lelaki, nanti naik turun court ahaks!

Nunn said...
This comment has been removed by the author.
K i a H R o N g G e n G said...

uhukk.uhukk...aaaaachoomm...saya kurang daya melayan virus ini..kohkohkohkoh...dimana dia ubat batok saya..uhukk..uhuk

Note: berkat pemergian hang..psstt i WON A SONNY HiFI .....mekk skerrrrrrrr

Mimi Amilia said...

p/s: tak makan bodek

NAzzXXra said...

tangan yang menghayun buaian,bisa menggoncangkan donia..apetah lagi nak membelasah bf..muahahaha!!!

Noushy Syah said...

Daya Juang??

Pompuan kalau dapat tau teman lelaki ada pompuan lain, ahaksss manade juang2 terus cakap bye bye syg, I mmg tunggu peluang....ngeh ngehhh

D said...

yang dua last tu yang tak sedap sket tu... daya tipu & daya pukau!! pandailah hang!!

Pa'chik said...

oit.. tenggelam dak??

Angel Eyes said...

Bodek ada makna ni...

Betul tak?

Ataupun hang tgh dlm proses pikat pompuan baru?

STEFENO said...

Hmmmm.....terlalu banyak makna ni.

eSampah said...

aisey... daya pukau aku x cukup hebat lg la may..

Yours Truly ... XOXO said...

nak ramai2 saje ye... ishhh tamak haloba batul... ;P

jaja said...

weh ko dh g kursus kawen ke belom?

arianna adrizal said...

ape ape jelah..


;p

ad3ck said...

ku sampai da tak berdaya nak bace hehehe.

Azer Mantessa said...

hang oghang muda bolehlah cakap lagu ni. kena kalau tua cam aku? bila saham dah jatuh maka sapa yang minat? tu yang perkataan pompuan kena ganti dgn bapok sebab depa yg dok ngorat aku :-(((((((((

bapok selalunya mempunyai daya saing yang tinggi dari pompuan.

bapok selalunya mempunyai daya tahan yang tinggi berbanding pompuan.

bapok selalunya mempunyai daya juang yang tinggi.

bapok selalunya mempunyai daya pujuk yang tinggi.

bapok juga mempunyai daya menipu yang tinggi.

bapok juga amat pakar dalam bidang pukau.

kesimpulan:

bapok lebih hebat dr pompuan yg lebih hebat dr lelaki.

tolonggggggggggggggggggggggggggg

13may said...

aku: hehhe...betoi betoi ;)

kakjie: hehhe....dayang2 semua yg bagi ilham nih...hahha

OpahDe: hehhe...sihat. Kena amik hati balik opah...hahha hahha

Qasieh: okeh...no problem. Kita mulakan dengan number phone. Mana number phone hang??? hahha :P

Leeds: hehhe...carik makan beb! hahha hahha

nunn: hehhe...siang lelaki, mlm pompuan...hahha

comment deleted: oh hi!

kiah: wow! kasi aku ler....amacam???

mimi: hmmm...apakan dayaaaa...hahha

nazxxra: hahha...tapi lagi best angkat geng belasah ramai2...hahha

NSyah: hehhe...kejam kejam :P

d: wahahahaha....

pakcik: okeh...tadak masalah apa...

angel: hahha...camna buleh tau nih??? saya sungguh musykil! hahha ;P

stefeno: hehhe...peace!

esampah: hahha...tu sebab hang yg terpukau...hahha :P

yoursTruly: hahha...bukan tamak la...for backup! hahha hahha

jaja: rasanya mcm dah pi...hahha

anne: oh hi! 13may kim salam;)

ad3ck: hang buat apa mlm tadi sampai langsung tak berdaya nih...haaaa!!!

azer: wahahahaha....bro! penah lumba lari ngan bapok tak??? laju betoi depa lari...ahaks!

Aku Bukan Bidadari said...

Wei ko puji nk something ek.. tak caya ar bile ko puji nih..

pompuan hebat tak termakan dek pujian.. hahahahahahaa

AiRynnz said...

sesi bodek membodek pun bermula :p

seronok ker cuti2 malaysia :)

Lesbian Penguin said...

hahaha aku sokong daya pemikat tuh hahaha :D

-guile- said...

Perempuan itu asalnya dari rusuk kiri lelaki. Oleh kerana itu, kesemua daya-daya yang dinyatakan datangnya dari lelaki. Maka dengan itu lelaki lebih 'berdaya' daripada perempuan. Contohnya, lelaki lagi terror daya menipu - especially bile nak tipu wife. Macam2 alasan yg logik dikemukakan. Wife tak la berdaya begitu untuk menipu-maklumlah, dosa kan? Nanti jadi wife yang tak taat pulak, langsung tak cium syurga. Kesemua daya yang dinyatakan memang menunjukkan wanita hebat, tetapi yang sebenarnya, lelaki lebih hebat kerana mereka lebih berjaya untuk memusingkan keadaan untuk menunjukkan wanita adalah hebat.

-guile- said...
This comment has been removed by the author.
DiaHarris said...

tak daya....

13may said...

bidadari: cisss!!! trick tak jadik pulak...hahha :P

airynnz: hehhe...syok! tapi nyamuk byk..hahha

lesbian: hahha...aku paham :P

guile: adeh...adeh...jenuh nak tepis...hahha hahha...peace! :D

comment deleted: oh hi again!

diaharris: awat cek??? minum kacip fatimah bagi ada daya sikit...hahha :D

BUTTERANDBANANA said...

Goreng tahap dewa ler kor nih...goreng lah lagi!!!

achik said...

ko mmg dasat bab kaji mengkaji hal2 pompuan.. lulus dgn cemerlang la beb.. hehe ;p

Diyanazman said...

wei... lelaki pun selalu bersaing unt mendapat perhatian wanita la....
tak caye ke?? pi la tanya rajnikhan kalau tak caya...

arianna adrizal said...

"oh hi! 13may kim salam;)"

stetmen itu mcm nk membuktikan yg stetmen yg ini je..,

"Lelaki amat hebat jika berjaya memikat pompuan yang cantik. Tetapi laki tadi amat hebat nak mampus jika pompuan yang dipikatnya itu sebenarnya kekasih orang. Hehhe >:)"

hiii.. ;)

13may said...

butterandbanana: hehhe....welcome welcome :)

achik: ni puji ker bodek nih??? hahha :P

diyanazman: hehhe...kena buat appoitment dulu ker??? hahha

anne: hehhe....anda memang bijak! ;)

13may said...
This comment has been removed by the author.
13may said...

aiseh...camna buleh terdelete plak komen nih...hehhe..

aniwrad said...

aku cam lapaq nasi kandaq line clear ah. pos kat aku bley? *dengan nada daya berharap*

blue_cherry said...

hamboiii.. banyak nya 'daya'.. he he..

tau tak per..

Madu dan racun.. pe pandai lelaki handle yaa

izinni said...

penat aaa baca .. hehehehe

apa2 pun ... hebat camana pun .. last2 dua-dua lelaki dan pompuan akan pakai pakaian yang sama, warna yang sama dan rumah yang sama besar dan kedalamannya. hehehhehee .. masa tu tau la samada diri tu hebat ke idak. ;-)

HAnA-Ni-Mo-Nai said...

hamboiii..

pB said...

Salam 13 May ..

banyak sungguh daya owang pompuan nie...

tak sangka la pulak...

tapi dalam dok ada daya yang banyak ni, pompuan tetap kena tipu ...

akirasuri said...

mahu senyum saja.

sYaFa~ said...

memangla variety..kamikan memang banyak daya..:p

13may said...

aniwrad: hehhe...aku pun dah lama tak layan...jom! turun penang...kita pi makan ;)

blueCeri: hehhe...apa kabar? :)

izinni: hehhe...insaf insaf :)

hanaNiMoNai: oh hi! 13may kim salam ;)

pB: salam kembali...kena tipu ngan sapa nih??? hahah :P

akira: nak kenyit mata saja ;)

syafa: iyaa...saya paham ;)

missy is K.U said...

tak DAYA betul i membaca ur entry ni..!!

- G O R O - said...

Fair Play betul la lu brader...

amar said...

daya pujuk tu aku kurang setuju. sebab yang banyak daya tuh. banyak lagi daya sebenarnya, daya kinetik membawa kita untuk pergi konsert gwen stefani, daya magnetik untuk kita tak pergi kerja dan daia untuk cuci baju supaya harum dan segar... adeh, x klakar la plak.

Ayaq masak said...

Wahhh terasa diri ini amat hebat sekali! Hahaha.

p/s: Hang bodek camna pun tetap takkan dapat number aku. Kehkehkeh.

kawaii_desu said...

amboi...
awat kehebatan daya pompuan terserlahan pada lelaki yg ramai awek... dlm bodek2 pun ada something else nak habaq ye...

and... daya penipu lelaki lagi dahsyat especially bila dah kempunan nak kawin lagi...
kekreatifan lelaki tak dapat dinafikan... mmg otak penipu huhu

Nuyyu said...

juz nak layan tags LOREAL jer..
"Kerana dirimu begitu berharga!"

p/s - tags tu utk org pompuan ja noh...

ILynn said...

aku terfikir....

adakah ko mempunyai rmi teman wanita???

hmmmm

lindosh said...

menipu? cehs lelaki aaaaaaa

khairyn said...

may uiiii!

Jom dating?

hahaha... pitam kali ke 2 ka?

azzam bellamy said...

huh..apakan daya..dah tersurat lagi tersirat.

heh!

miss_tree said...

Usah terpeDAYA ngn Che May ni..
Hahahahahaha..

Bodek kunun..dalam diam kutuk jugak..
Huuhuhuhu..

Perempuan ada daya pujuk yang kuat ke?
Maknanya lelaki suka merajuk??
LOL

aria ayumi said...

apakan daya... encik may suke men tenyit2 mate kat owang... hihihi

blackpurple said...

laki - 9 akal, 1 nafsu
perempuan - 9 nafsu, 1 akal

Relevan tak dengan entri ini?

Ely said...

panjangnya theory....tak berDAYA aku nak baca hehehehe.

HAnA-Ni-Mo-Nai said...

sinis lagi sinus..tak kira tangen kuasa dua ..rumus algebra..saya sokong 13 may pecinta wanita..ahahahaha

13may said...

missy: hehhe...cool cool :)

goro: hehhe...

amar: hehhe...ok, aku setuju!

ayaq: huh! meh alamat umah...aku pi umah hang..hahha

kawaiiDesu: errr...no komen! hahha

nuyyu: betoi betoi :)

ilynn: hmmm...aku pun nak pikir gak...rasanya tadak kot..? hahha

lindosh: hehhe...tak caya ker??? hahha

khairynn: hahha...kali ni rasa berdaya sikit ;)

azzam: hehhe...peace!

missTree: hehhe...bijak sunnguh! :)

aria: err..kira normal la tuh...hahha

BPurple: hmmm...layan layan...hahha :D

ely: hehhe...take ur time...hahha

HanNiMoMai: errrr....meh number phone...hahha :P

sya said...

13 may.. kak sya tak terdaya membacanya

13may said...

kakSya: takpa...saya paham...hahha :D

Monster Mom said...

ni reverse psychology ka...

perli nih????

Orang Biasa said...

Masing2 ade kelebihan kekurangannye. Kelebihan untuk dipamerkan.. kelemahan untuk dimanipulasikan..hehe

Mek said...

bodek? bukan bodek camni...

13may tunggu orang bantai balik tentang daya lelaki... nampaknya semua layan jek kepala 13may.... he he he

iEn said...

Tambahan bahagian Daya Tahan. Pompuan pon mampu menahan senggugut weekek!!

HAnA-Ni-Mo-Nai said...

nk no phone?
amik nih!!
103
TM directory amma sedia membantu...ahakss!

Sastri said...

berapa lama buat pemerhatian ni? :p

13may said...

monsterMom: errr....errr...ntah! hahha

OBiasa iyaaa...anda sungguh bijak!

mek hehhe...*kenyit mata kat mek*

iEn oh! itu sedia maklum :D

HanaNiMonai oh! tima kasih...sambungan dia baper??

sastri: hahha...camna nak jawab eks? :P

TedungS said...

hahaha..satu lagi projek kerajaan 13may

Pa'chik said...

kena yang jenis dayabumi... penat dude...

Titicaca said...

Daya tahan aku kuat ni..(sambil urut2 dada...telinga dah kuar asap..)haip!

13may said...

tedungS: undilah 13may!!! hahha

pa'chik: hehhe..jenuh! hahha

titicaca: hehhe...amik pili bomba sembur kat titi..kasik sejuk :P

Related Posts with Thumbnails
 
Designer: Douglas Bowman | Di ubahsuai oleh: 13may