Friday, November 30, 2007

123: Huh!

Lelaki memang suka melihat keindahan pompuan. Dan sebagai lelaki yang bermulut manis, mereka akan sentiasa memuji muji kecantikan pompuan. Lelaki amat senang hati jika pompuan menerima pujian mereka. Pompuan itu akan melahirkan perasaan gembira kerana di puji lelaki. Walau begitu, lelaki juga amat gembira jika sering di puji oleh pompuan. Dan pompuan amat senang hati melihat telatah lelaki. Tapi sebenarnya mereka senang hati kerana berjaya membuatkan lelaki tu perasan. Tu yang pompuan gembira tuh. Huh!

Lelaki juga amat prihatin terhadap pompuan. Mereka akan sentiasa memastikan pompuan mendapat perhatian yang secukupnya bila pompuan itu memerlukan mereka. Lelaki itu akan sedaya upaya mencari dan cuba menghabiskan masa bersama pompuan tersebut. Walau begitu, lelaki juga kadang kadang memerlukan perhatian dari pihak pompuan. Dan sebagai tanda prihatin, pompuan juga akan cuba memberi sokongan tetapi takkan sekali sekali datang berjumpa lelaki itu kerana jika berjumpa, pompuan rasa itu hanyalah membuang masa mereka. Huh!

Ada juga lelaki yang begitu bersifat peramah. Lelaki sebegini akan memastikan setiap pertemuan mereka dengan pompuan akan menjadi ceria. Lelaki akan bersembang, bercerita dan sebagainya agar pompuan itu sentiasa rasa terhibur. Walau begitu, lelaki juga rasa terhibur jika pompuan itu sentiasa bercerita dan bersembang dengan mereka. Dan sebagai menunjukkan keramahan mereka, pompuan akan bercakap dan bersembang dari satu cerita ke satu cerita tetapi hanyalah cerita yang berulang ulang. Huh!

Sebagai lelaki yang penyayang, mereka akan cuba memastikan pompuan mendapat perlindungan yang sepatutnya apabila mereka keluar berjumpa. Lelaki akan memastikan keselamatan pompuan itu terjamin dan akan melakukan yang terbaik jika berlaku sesuatu bencana atau ancaman. Tidak kurang jugak dengan pompuan, mereka juga akan cuba melahirkan sifat penyayang mereka jika sesuatu terjadi ketika mereka keluar bersama. Dan pompuan akan cuba memberi perlindungan kepada lelaki jika terjadi sesuatu bencana atau ancaman walaupun sebenarnya mereka hanya duduk berdiri menjerit kuat kuat. Huh!

Akhir sekali, lelaki juga akan menunjukkan sifat mereka yang budiman. Mereka akan melayan pompuan dengan layanan yang paling istimewa jika mereka keluar berjumpa. Lelaki akan cuba memenuhi serta menuruti segala kehendak pompuan tuh. Walau begitu, lelaki juga mengharapkan layanan yang istimewa dari pompuan bila mereka keluar bertemu. Dan jika hendak mendapat layanan istimewa dari pompuan, lelaki juga yang terpaksa memenuhi serta menuruti segala kehendak pompuan tuh. Huh!

Kesimpulan:
Argh!!! Tak puas hati!

90 comments:

budak (lara) said...

Hang jadi gay je la may. Payah sangat aku tgk.

budak (lara) said...

Waaaa!! Aku 1st komen la.

Hehehe

Suka!

;)

13may said...

budakLara: ceh! geli geli...hahha...

budakLara: oh! suka kat aku ker??? best best! :D

ZH - Ena said...

salah salah & salah..maner ada mcm tu..klu dah sayang, msg2 akan membahagiakan pasangan msg2..klu may ckp mcm tu maknernyer may nie tak mencintai sepenuh hati kat pasangan may la..lg sekali TAK SETUJU

K i a H R o N g G e n G said...

Tak semua lelaki cam nie may..yg jiwang je.Yg hati batu langsung tak layan awek dia.Tangkap leleh sensorang je lahhhh...baik le leleh skrang dr leleh dikemudian hari.


Note: Secara dasar nye emang benar,anyhow im not in this group.Dah tua gamak nye tak de org nak layan2.Selfservice je aaaaa...

Jie said...

dr pengalaman kakjie la kt blog may ni... lelaki suka bergossip

may kan contoh terbaik..kahkahkah..

* larikkk..........

13may said...

zh-ena: huh! :P

kiah: hehhe...awat lain macam ajer bunyi ajer nih...hahha :P

kakjie: oh! sesungguhnya 13may amatlah inesen...hahha :D

Masy said...

suke nau salah paham dgn pompuan tau :p

infinity said...

ni dah ape hal ni xpueh hati lak ngn pompuan ni.. xhabis2(xjemu2 jugak nak baca hehe,pelik) teruskan la research.. nt leh fwd kan buat doctorate kaji behavior org pmpn..

jaja said...

aku sokong 1st komen hahaha

Asnor filza said...

ade2 je ko ni may.. haha

13may said...

masy: bukan salah paham la...actually cuba memahami :D

infinity: tima kasih atas sokongan anda...jom kita tukar2 number phone...hahha ;)

jaja: ceh! :P

asnorFilza: ehem ehem :P

Darling said...

ye ke? napa baby tak penah puji aku pun ek? asyik kutuk je.. mencik ok

13may said...

darling: oh! dia smoking kan??? mulut pahit kot...hehhe..lawak ajer :P

cikdinz said...

tah lah...kesian kat lelaki kan....heheheeee....

nur'ain said...

wakk, salah la.. mne de pompuan cenggitu. huhu. serius. salah teruk nih.

p/s: sy bantah kali ni. hehe=p

Ayaq masak said...

Aku sokong nombor 1.

Kesian.

Eh, sekian.

beri beri said...

tp aku pernah dgr sorg mamat veteran ni cakap,bunyinya lebih kureng:
"nk maintain seorg jambu adalah jauh lebih susah dr maintenance seorg awek..baik dr segi kewangan mahupun layanan"

so klau rasa awek ko tu dh leceh nk layan,ketahuilah yg nk jaga jambu lg la payah..sng ckp jgn aa sesekali psg niat nk jd gay..nabi xngaku umat woo..

wan said...

may,
Siannya. Patutlah may asik tensen jek ek.
Meh sini la.. Bangi banyak bebudak cantek woo... hihihi

Khairyn said...

maymay

adakah ko akan bersikap semua itu apabila denganku???

chehwah!

sat sat aku nak geli geleman dulu.

13may said...

cikDinz: cikDinz memang memahami betoi la :D

nurAin: huh! :P

ayaqmasak: wehh...aku memang hensem..tadak perasan punya...wahahahaha :P

BeriBeri: huiii...tadak la sampai ke tahap camtu...hahha :D

wan: okeh...masak nasik byk2 tau :D

khairynn: errr... errr...err...bagi abih geli dulu la, baru i jawap soalan u tuh...hehhe :P

Darling said...

makna mulut ank pun pahit le kan? hahahahaha

nanonano said...

layanan istimewa cmne tu wahai lelaki??
xpaham...
err..,

13may said...

darling: ceh! camna aku buleh silap susun ayat nih...hahha :D

13may said...

nano: errr...errr...camna nak jawab ha... :P

Heartless Devilish said...

Lelaki dan pompuan nih sebenarnye sesama memerlukan perhatian..
tp jgn la mengader sgt..
dapat kat aku yg camtu..aku sepak je..
wat semak idop je ar...
udah la aku nih byk keje..lg la nak mengader ngader...
anyway...dalam sesebuah hubungan kena la ader give and take..
baru la aman sejahtera..kan may kan?

mAkCiK De' KiPaS said...

:)) hang ni mcm2 la may...bile hang buat kajian ni? patut ler dok bizi je memanjang :D

posmen said...

alop ringgo! wa ingat mau kasi buku la lu punya research2. pastu kita jual kat cm. untung bagi 2. ade duit, kita g research sesama

haw haw haw

arsaili said...

give n take la may wei...

ummi yang montel.... said...

bestnyer dpt lelaki mcm tu kan..
tp yng ummi pelik la kan.. naper biler da kawen.. lain plak jadiknyer...?

green apple said...

ada satu laki yang aku kenal memang dah sedia poyo dari azali. memang sedap la nak kena 'pujian-pujian' aku. Gila best tengok kepoyoannya berganda bila kena puji.

Banganggg, aku perli la bodo, bukan puji. Apesal la ko al-poyo sangat?

**tu bukan untuk kau, sekadar lepaskan geram**

Noushy Syah said...

Sama2 mengade and sama2 manje...sama2 compromising mengade yang mcm mana bawa bahagia....I like it.

...kalau tak dgn sidia dgn siapa nak bermanje or mengade, who cares wat others say,be happy don't worry!!

13may said...

heartlessDevilish: waaa...berleter panjang nampak :D

CikKipas: hahha hahha...sambil keja sambil pikir :D

posmen: hahha hahha hahha...agak agak buleh laku ker???

arsaili: hehhe...

ummiMontel: ntah! hahha hahha hahha

GreenApple: hehhe...lelaki memang bangang pun :D

NSyah: absolutely correct! :)

cepotet said...

hmm.. selalu nak pandang serong ngan pompuan. tak baik tau!

nak tanya skit, may ade gf tak? dia baca tak blog ni? nak tau gak ape kata dia. *bersiul siul*

fiezafadilla said...

wakakkaka.... aku setuju ngn byl.
payah sgt, jd gay jer...

Cik Seri said...

huishhhhhhhh...jgn jd gay..Nabi tak ngaku umat!!

Alaaa..bersusah² dahulu..harap2 senangla kemudian...Harap-haraplaaa...Amiiiiiin..

*sigh*

13may said...

cepotet: oh! dia kata saya gatai...tak patut tak patut! hahha :P

fiezaFadilla: oh! tu dah melampau...hahha

cikSeri: kadang2 kena berhenti berharap...hahha :D

Sastri said...

keskeskes... ok apa may... bukan senang nak senang kan? :p

tyrexia said...

dugaan kan... dah la ngorat pun susah... lelaki hang describe ni cam x ckup perfek je kt mata pompuan tuh. sabar je la.. demi sayang. huhu~

kel@mbu said...

hahaha. betul2.
jgn dilayan sgt pmpn ni. pegi mam je.. but we r not gay rite.. hahaha

beri beri said...

aku ada mmbe sorg..mmg macho aa..hensem,tough,pandai gile,alim,sportman lak tu..kaya lagi..almost perfect aa..die ni klau jln awek mmg usha aa..ada smpai jatuh longkang(kesah benar)..tp dia mls nk lyn pmpuan..stakat dpt msg2 dr secret admirer ni mmg slalu aa..bila tnya asal mls lyn,ala,ko tau aa pmpuan,leceh aa kapel2 ni..tp die ni bek aa ngn aku,selalu lpk skali..akhirnya ada desas-desus pmpuan kata aku gay ngn die..perghh..sengal nye pmpuan..

mgkin ko leh wat entry psal kes2 terpencil mcm ni..hahaha..

pu3nemo said...

mana satu kah ciri may? sy rs yg plg atas tu.. may hanya suka tgk keindahan perempuan.. tul tk? =p

Achik_Sufi said...

x kan semua menang kat perempuan...

betulke...
betulke...

tapi mungkin kerana lelaki nie baik hati agaknya...

kawaii_desu said...

tak puas hati jugak...
1.lelaki tak ikhlas memuji pompuan. slalu kalau puji lain macam tu ad makna tu... makna apa?

2.manalah pompuan tak nak jumpa sebab takut akan perhatian yg diinginkan... perhatian yg macam mana tu??? ada makna bahaya tu...

3.lelaki mana ada peramah? selalu pompuan akan rasa cam cakap dgn tiang... mmg tak puas hati

4.perlindungan dari wanita? aisey... tau tak jeritan tu mampu membuat rmai yg datng. lelaki sanggup menjerit kah?

5.ni lagi bahaya... layanan istimewa? kan dah kata.... lelaki ni kalau turut kemahun tu tak ikhlas,,, sebab nak sesuatu dr kita.

cerita pramlee tu cakap betul... baik...?? ada makna tuu....

macam mana mau puas ati

bang_gugar said...

salam,

kesimpualannya.. lelaki memang budiman..

tak gitu may

hehehe
(",)

Hana-Ni-Mo-Nai2 said...

may=gay???
ahahahhaha....!!
sila rujuk pada ayat BYL..
:P

zwitterion said...

sabar je la..:)

AbGJaS said...

Hi 13May,
Perangai lelaki yg diceritakan tu hanya benar utk yg tengah kenen2 anak dara kan?

Hmm..kalau dah dpt, mintak mahap..!

Maryam Abu Ahmad said...

sapa suruh? huh!

sendiri mau buat, salahkan pompuan? masuk lif tekan butang sendiri.

*ketawa jahat*

kurekuredalamperahu said...

oh lelaki!

13may said...

sastri: bukan susah nak susah..hahha :D

tyrexia: hehhe...tatau la nak cakap apa :D

kelambu: hehhe...betul betul :D

beri beri: hehhe...hmmm...nanti aku try kaji camna...eh! apa hang punya link???

pu3nemo: anda memang memahami ;)

achikSufi: tepat sekali! :D

kawaiiDesu: hehhe...aku rasa kita nak kena jumpa la...berdebat sambil2 pekena teh tarik ;)

BangGugar: salam kembali...tepat sekali! :D

hana: oh! jgn percaya semua tuh...dusta dusta! :D

zwitt: sib baik comei :D

abgJas: hehhe...statement org lama nih :D

maryam: huh! :P

kurekure: hmmm...hahha hahha :P

~inilah saya~ said...

Hidup sebagai lelaki ini memang selalu mencabar dude. Hehehe....

Hidup lelaki budiman!!!

tintaHati said...

Hang dah kenai byk pompuan pon masih kurang memahami pompuan eh? hehe.... ;D

nUr@dDeEn said...

Isk, susah betul la. Manusia ni mana sempurna. Kenalah terima seadanya. Kalo nak pasangan yg sempurna, kita kena pastikan kita lebih baik dari pasangan kita.

Muekekekeke... apa la yg aku merepek ni, MaY oi!!

~ahni~ said...

Huh?! Asyik nak cerita lelaki aje baik hati, budiman, peramah segala.. huh!

Azer Mantessa said...

kami kucing lain ... bila dah dapat ikan ... goreng jer laaa ... meowwwwwwwwwwwwww

Helena said...

adakah orng lelaki ni tak ikhlas bila buat apa2 utk pompuan.... mmmm.....

jet809 said...

hehehe..sokong helena, may lelaki tu hang ke..tak puas ati semacam je..mmg payah kita nak puas kan hati sesetengah orng..jd sayagnilah diri anda dulu..wakakka leh terima pakai ke fakta nie..chowww

p/s..thn depan plan cuti2 mesia ke penang..teringin nak jumpa hang n ur aweks comei tu...

Na said...

apsal ko x invite aku tgk blog ko tu eh? adekah terkuar dr senarai?

bae said...

eh setahu cheq laa..
laki yg suke citer berulang2..
short term memory lost :))

kawaii_desu said...

blh blh... pekena teh tarik putrajaya

D said...

hati tu akan rasa puas bila dah jumpa si dia yang melengkapi segala. sama-sama berkompromi. oh dear, i miss my other half!! Tengok, depressing la datang blog 13may nih! :(

orochi said...

ko contoh terbaik lelaki yang selalu perasan kot.. hahaha..

ad3ck said...

mulut hang memang manis haha haha.

rena said...

tak puas hati??
itu petanda kamu seorang lelaki yang normal dalam perhubungan antara lelaki dan perempuan

selamat pagi selasa untuk kamu!!

shahril aley said...

hahahaha....masing2 mengharapkan kebaikan tetapi adakah itu dilakukan dengan sepenuh hati & ikhlas....

ke ko ni jenis berkira dengan awek??

Ungku Nor said...

hishh..hape yang hang dok membebel ni WOMEO????
;p

13may said...

inilahSaya: anda memang lelaki sejati :D

tintaHati: hehhe...perangai berubah ubah :D

NorDeen: bila nak jumpa aku nih??? ;)

ahni: oh! tak puas hati nampak...hahha :P

azerMantessa: hehhe hehhe...dalam maksud tuh :D

helena: ikhlas...tapi ada makna! hahha :D

jet809: oh! aku bukan watak dalam semua nih...hehhe ;P

na: oh! nanti aku invite hang...

bae: hehhe...camna tau nih...hahha :P

kawaiiDesu: hehhe hehhe...insyaALLAH :)

d: tak mau sedih sedih...senyum sikit kak D :)

orochi: cover cover la sikit dude...malu kat org :D

ad3ck: hehhe...standard la tuh...hahha :D

rena: oh! tima kasih...dan selamat untuk anda jugak :)

shahrilAley: hehhe...no komen :D

akak: biasa arr akak...perubahan hormon dalam badan :D

blackpurple @ jowopinter said...

Setuju!

Danisha said...

Yang penting buat apapun dengan hati yang ikhlas...n kena ada give n take jugak.....

wan said...

May suka tangguh utk tulis entri baru sebab dia saje nak dera pembaca blog dia.

Kesimpulan:
Argh!!! Tak puas hati!

lindosh said...

eleh.. tak puas hati konon

pandagumuk said...

asek x puas ati jerrr.

TedungS said...

tu laki yg tk macho je buat

kalau macho diorang tk buat lagu tu..

tp bukan aku le heheh

lain la aku ni bradd pitt ke george clooney ke

Kak Lady said...

Kawin aje nanti...lagik senang...semua tu jadi terbalik...yang pompuan pulak tak puashati...heheheh

nUr@dDeEn said...

Jumpa? Owh! Kene buat apoimen dulu. Pehtu kene pengeras sepinggan char keow teow best in town lah. Muekekeke..!!

Mai la KL, hang bukan takat buleh jumpa aku. Hang leh jumpe BYL sekali hak hak hak!!

bunga rampai said...

Salam 13may :-)

Biasa. Sifat manusia yang tidak pernah puas dengan apa yang ada.

Zabs said...

Salam May,
Buat baik berpada-pada, buat jahat jangan sekali (kena banyak kali ke?)
Jangan sekali-kali kot?. Jadilah lelaki mithali.

Naughty Babe said...

biasalar.. lelaki mmg perasan!!!

;)

Leeds Al-Malique said...

kawen laa abes citer ;)

Nunn said...

nak kata setuju boleh jugak la...sebab tuhan jadikan kita semua tak serupa

cik noha said...

ha3..nk mengata nmpknya smpi x puast ati tu..x tahan btul..:)

lindosh said...

ngeh ngeh ngehhh

chii said...

sungguh malang nasib lelaki itu..ahahah.... 13 may jgn la jd camtu plak eh

13may said...

BPurple: :)

danisha: betoi betoi...bila nak kasi number phone...tapi kena ikhlas la...hahha

wan: hehhe...aku busy la cik wan :D

Lindosh: hoih! hang pi mana??? Lari umah ka??? terus tenggelam tak nampak2...hehhe

pandagumuk: :P

TedungS: wow! tabik tabik! :D

kakLady: errr...no komen! hahha :D

Deen: hehhe...insyaALLAH aku sampai :D

BRampai: Salam kembali...setuju sgt2 :)

PakZabs: hehhe...tima kasih atas komen tuh. Salam kembali :)

naughtyBabe: huh! :P

Leeds: buleh ker??? hahha :D

nunn: tima kasih kerana memahami...hahha :D

cikNoha: keh keh keh :D

Lindosh: live band??? Jom!

chii: 13may baik sgt :D

ayu_mkay said...

ko rasa ko lelaki yang mana May?

apa habaq? :)

butaseni said...

mmenarik crita nio bro.boleh tak kalau hang rungkaikan macam mana pula tomboy layan pompuan yg dikatakan lebih baik dari lelaki hingga membuatkan pompuan sanggup lupakan lelaki untuk kaum sejenis tu.:)

ps:satu isu yang semakin berleluasa dan menjadi misteri untuk lelaki.hehehe

13may said...

ayuMkay: hehhe...aku lelaki tulen...habaq baik, cuma busy giler skrg nih :D

butaSeni: hehhe...best jugak tajuk nih...tengok la nanti, kalau ada kesempatan, aku pi siasat...hahha :D

Misha_mi said...

hihihhi..tumpang lalu sat..!! :P~

13may said...

mishaMi: line clear! :D

Related Posts with Thumbnails
 
Designer: Douglas Bowman | Di ubahsuai oleh: 13may