Monday, November 26, 2007

122: Adess....

Scene 1: Si lelaki duduk bersembang sembang sambil minum minum bersama kawan kawannya. Tetiba telefon berbunyi.
Lelaki: Helo...ada apa???
Pompuan: Emergency...tolong beli 'pad' kejap. Stok kat umah dah abis. Tolong hantar kat umah yea. Cepat sikit ..
Lelaki: Hoh?? Segan la...
Pompuan: Alaa...mintak tolong nih...pi ajer 7-Eleven..kan ada member kat situ..
Lelaki: Hmmm....Okeh..tunggu dalam 10 minit.


10 minit kemudian....

Lelaki: Nah benda yang suruh beli tadi...
Pompuan: Laaa...apsal beli yang ada wings punya???!!! (Dan terus merungut rungut....)
Lelaki: Laaa...mana la nak tau....
----------------------------------------------------------------------------------------
Scene 2: Si lelaki sedang makan kue teow kerang bersama seorang kawan. Telefon berbunyi...
Lelaki: Helo...
Pompuan: Tolong beli pad kejap. Tapi jangan beli yang ada wings punya tau...
Lelaki: Okeh...tunggu kat umah.


20 minit kemudian...

Lelaki: Nah...ni takde wings punya...
Pompuan: Laaa...ni 'panty liner'...bukan 'pad'!!! (Dan terus merungut rungut....)
Lelaki: Laaa...mana la nak tau....
----------------------------------------------------------------------------------------
Scene 3: Si lelaki sedang tengok TV kat umah. Dapat mesej " Jom kuar..teman beli pad". Si lelaki bersetuju lalu membalas " Okeh..tunggu kat umah"
25 minit kemudian si lelaki pun tiba di umah pompuan tuh...isap rokok, tunggu kat luar 10 minit...

Pompuan: Sori..lambat sikit. Tolong tengok tudung orang nih..ada senget dak??
Lelaki: Hmm...okeh ajer...

Pompuan tak puas hati ngan jawapan lelaki, lalu membelek cermin keta..

Pompuan: Laaa...ni senget sikit la...tengok tudung senget pun tak reti..kang keluar, malu ajer pakai tudung senget (Dan masuk umah untuk membetulkan tudung sambil merungut rungut)
Lelaki: Laa...mana nak tau...
----------------------------------------------------------------------------------------
Scene 4: Jalan raya sesak. lelaki layan kepala dengan mendengar lagu.
Pompuan: Awat bawa keta slow nak mampuih ajer nih??? Kang tak sempat beli pad karang....
Lelaki: Laa....kan tengah jem nih...bukannya saja nak slow...
Pompuan: Huh! Tu la..yang datang bawa keta apsal??? Kan baguih tadi kalau mai naik moto saja..tak sangkut dlm jem camni! (Dan terus merungut rungut)
Lelaki: Laa...mana nak tau....

----------------------------------------------------------------------------------------
Scene 5: Dalam perjalanan pulang...dalam kereta...
Lelaki: Apsal hari nih garang lain macam saja??? Asyik nak hangin saja....
Pompuan: Sakit nak period...lagipun pompuan nak period memang moody satu macam...tu pun tatau ker???!!!
Lelaki: Laaa...mana la nak tau...(sambil tergelak gelak kecil)


Kesimpulan:
Adesss...nasib baik comei :)



116 comments:

husni_haniko said...

hahaha
bru nak tau ?

Babe said...

cuba kalau laki yang turun darah

BARU TAU!! hehehe

13may said...

haniko: hehhe....patut la hangin semacam ajer..huhhu

babe: oh! aku buleh pitam tengok darah :D

Jie said...

tak de benda yg milinium sikit ke nk beli may...ha ha ha....best ape beli benda ni...abis tu ko nk suruh awek ko pakai ape?

nanonano said...

ahahhahaa..
bagusnye lelaki itu !
bertuah pompuan comei itu :)

mAkCiK De' KiPaS said...

haha...nasib baik makcik comel :">

Aku Bukan Bidadari said...

keh keh keh..tu pun tak tau ka.. apala punya mapleiii..

miss_tree said...

ada tgk 3R ka smlm?
hehheheheheheh..
tergelak tgk laki yg konpius tgk jenis2 pad..

JM said...

pompuan...biase arr.. suke carik gaduh..tp mereka mmg tetap tomeyy..ekekeke

Cik Kema said...

iskh! malu aih org pompuan suruh org laki belikan pad.

Pengusaha Cowbra said...

kehkehkeh !

sib aku comel.

tp xde ahh pai suh lelaki belikan.

malu !

budak (lara) said...
This comment has been removed by the author.
budak (lara) said...

sungguh bertuah laki yg mdampingi byl sbb xpnh jd sume scene 2

;)

sendiri pkai sendiri beli la

pandagumuk said...

itu pun xtauuu...

skidg8 said...

wakaka...

sib baik comei, ye may yer...

kc said...

elok la ko blajar beli mende alah tuh...sok nak kawen senang..jgn ko terbeli pampers anak utk bini ko sudah lah!

wakakakaaaa

rena said...

ala.. benda tu sebulan sekali jer..
(secara teorinya lah..)

shahril aley said...
This comment has been removed by the author.
shahril aley said...

kan ade pepatah mengatakan bahawa pompuan itu adalah racun dalam kehidupan malah juga penawar bagi segala duka lara. lagi2 kalau dapat jumpe pompuan yang comel lotey & berpotongan badan menarik.

taichee~@! said...

aku pelik la. Apesal PAD menjadik isu perjumpaan ko? Takkan pad pun nak suh org beli?

Aku rasa, aku baca n3 ni, aku plak yg hangin kat awek ko tu. Byk songel. menyusahkan aku je kalau aku lelaki.

Aku takkan layan minah ni, walau comel cemana sekali pun. (Kalau aku jadik lelaki, and dapat awek camtuh). Teringat kat sorang adik angkat pompan aku...hehehe aku dah dump dia, sbb asek nak dtg umah sbb nak tumpang cuci baju kat washing machine aku. N then, bila aku nak jumpa sesaja - buat busy.

Hahaha...aku dah dump adik angkut aku yg getiks tuh.delete frenster dia n buat bodo je sekang. padanmuka. hehehe...

Sorilah.aku mmg berterus terang.

Darling said...

errr ni skrip kejadian ahad aritu ke? me gelak guling2 hehehe

fiezafadilla said...

ahahhaha... ni kes ko ngn marka ko la ni.... hm.. koew teow kerang? mcm bisa ku dengar. petang ahad ke? hehehe....

Cik Seri said...

ishhhhhhhhhh...mana ada camni...
mana ada suh gi beli pad..so takderla risau org silap beli wings ke takde wings ker..silap beli panty liner ker..kite beli sendiri laaa

yang ada cume heret DIA sekali ajak pegi beli..beli yg pack besar sekali (semua jenis yg diperlukan)..pastu mintak DIA tlg bayar..takdela malu sgt DIA tu kan? so save la untuk beberapa bulan yg akan datang...huahahahhahaha..
**ishhh..geliganya rasa***

sYaFa~ said...

we are variety with unpredictable characters tp lovely...winkz...

Scarlett Julia said...

aku sker entry neh....ekekeke...

sitilina said...

bertuahnye badan wanita tersebut.

Masy said...

jarang awek soh balak bli pad, kot kalau bini soh lakinye beli ade la.

ehem!! aku rasa semacam laaaa... tp bkn period hahahaha

nur'ain said...

hehe. small matter jek tuh may. layankan...^_~

13may said...

kakjie: hehhe...buleh pening kepala :D

nanonanO: meh maymay tolong beli :)

makcikKipas: hehhe...tu yang nak suka tuh ;)

bidadari: hahha...mana la nak tau :D

missTree: memang konpius pun :D

JM: hehhe...tu la..sib baik comei :)

cikKema: hehhe...emergency kes...hahha

pengusahaCowbra: hehhe...malu malu pulak :P

comment deleted: oh hi! 13may kim salam :D

BudakLara: hehhe...jom makan kue teow kerang ;)

pandagumuk: mana la nak tau...hahha hahha

skidg8: comei punya pasal...kira tadak masalah :D

kc: hahha hahha hahha

rena: hehhe...sebulan sekali jugak la kena hadapi moody camni :D

comment deleted: oh hi! 13may kim salam :)

shahrilAley: hehhe...bijak sungguh hang nih :)

taichee: hehhe...hang hangin...aku lagi la...siap nak jadik puting beliung lagi...tapi, sib baik comei :)

darling: hehhe...sedap woo kue teow kerang tuh :D

fiezafadilla: hehhe...nanti aku bawa hang gi makan...sedap wooo!

cikSeri: anda memang bijak! :D

syafa: hehhe...tu memang tak dinafikan ;)

scarlettJulia: hehhe...cuba praktikkan kat teman hang...tengok camna reaksi dia...hahha hahha

sitilina: hehhe...comei punya pasai :)

masy: semacam??? lain macam??? wahahahahaha :P

nurAin: hehhe... ;)

K i a H R o N g G e n G said...

Layan kan ajork le ...lom jadi vini.Dah dapat sure ko bolayan standard aaaa tuu...


Note: Ok la comeiii nye pasal

Channel 11.5 said...

laa... mana tak tau? hehehehe. lain kali tak tau, tanya la!!

13may said...

kiah: hehhe...comei kan??? ;)

channel 11.5: hehhe...tu la..dah ada byk soalan nak tanya nanti :D

Danisha said...

Walupun tak comel tapi aku confident jer aku comel giler......

Azzam Supardi said...

Heh!

nUr@dDeEn said...

Hak hak hak! Patutlah hang mandi sampai 6 kali muekekekeke!!

Dlm 3R tu ari ada scene neh.
Pengacara: Kalo anak nak suruh beli pad?
Fahrin: Pakai yg mama punya!
______________
Chiitt! Tak dak topik len ka?

tintaHati said...

isk malu...malu....
tengok iklan kat tv pon dah malu....
nak suh pakwe belikan???ohh malunya....

Mak Su said...

dah tau lom?

posmen said...

belikan pad? memang lu ringgo! (panggilan utk jejaka macho pembeli pad)

cadangan: apakata ko buat stok kat umah, malu skali takpe..

hahahaha

kakLuna said...

ish ish..lenkali suh marka hang beli pad yg 30 pcs tu..siap percuma dgn pad wings dan kadang2 panty liner lagi.tahan sampai 3 kali suci. kih kih kih.


hang nak privatizedkan blog ke. email aku no..dairylina@yahoo.com

mama ranggie said...

kalo nak kenal,itulah perempuan..hehehehe...

LaDySLeepLeSS said...

Isk isk isk... :)

13may said...

danisha: aku pun konfiden hang comei...errr..number phone plss..hehhe ;)

azzamSupardi: hoh?!

NorDeen: hehhe...hari tuh cuaca 'panas' la...hahha hahha

tintaHati: pakwe lagi malu tau masa beli tuh...hahha hahha

maksu: tau tau...hehhe

posmen: hehhe...jadik stokis pun ok gak kan...hahha hahha

Luna: errr...tak masuk angin ker benda tuh kalau biaq lama lama...hahha

mamaRanggie: hehhe...dah semakin kenal... :D

ladySleepless: ;)

pB said...

kesimpulannya

lelaki MEMANG tak tahu apa apa ...


asyik tak tahu jer ....

Diyanazman said...

pad ada wing lagi bagus dr yg takde wing la... apa la awek hang ni Encik 13....

ZH - Ena said...

hahahah lawak tul..ena ada pengalaman mcm tu..cian p.we ena dulu..terkial2 nak belikan..lantak la kena jgk beli kan :D sib baik comei

13may said...

pB: kalau amik tahu byk2...dah jadik lain mcm plak kang :D

diyanazman: hehhe...no komen :D

zh-ena: comei yg tak tahan tuh :D

arsaili said...

pad apa ni may? writing pad ker scribble pad...uhuhuhu

iEn said...

kalo comei xper laa.. kalau comot camne? hahaha

Perindu said...

err hehe psst 13may tak siap balut dengan kertas pembalut hadiah ke hehe

haziQah said...

la...xtaw kna laa blja2 taw. ;p

Noushy Syah said...

I guess it depends on culture..whether used to or not...

Nice read May...

aria ayumi said...

ni mcm pengalaman sendirian berhad je. hehe.

btw, awek may ni mmg banyak songeh ah. sume tak kena. yg ade wing lg okeh pd yg takde. bwk kete slow lg slamat pd bwk laju2. *mengata org, diri sndiri xsedo* kui3

kawaii_desu said...

sungguh nak highlight issue pad.
takdak issue lain ka?

lelaki ni apa yg tau? yg seksa semua tak mau amik tau, yg tuuuuuuuuuut saje nak amik tau huhuhuhuhuhuh

huhuhuhu

kel@mbu said...

hahaha..
ko beli mouse pad ke.. hahaha

peej said...

tau xpe..sekarang saya tgh moody la nih..muahahahaha...mcm nak marah2

cepotet said...

AHAHAHAHAHA! entry ni sangat besh!

.::WaNiE::. said...

huhuhu, nasib baik huby xpaham kalau suruh beli pad..ckp 'abg belikan stayfree' ha dia tau lah=))

Shumierain said...

maymay,
laaa asik xtau jer..2pun xtau..nape ssh sgt nak amik tau..semua xtau..tau comeiii jer..

green apple said...

tu la kan. pompuan buat apa pun, sure at teh end laki boleh accept punya. provided pompuan tu sangat comel la kan?

hmm..tu citer ko ngan awek ko ke?
kesian awek ko dapat pakwe-mana-nak-tau, kan?

13may said...

arsaili: mouse pad :D

iEn: comot pun takpe..janji manis :)

perindu: hehhe...tu melampau sgt :D

haziqah: hehhe..tgh belajar ler nih...hehhe

NSyah: Thanks u :)

aria ayumi: hehhe...apa yg best ada wing? hehhe :P

kawaiiDesu: hehhe...nama pun lelaki...hahha hahha :P

kelambu: hehhe...segan giler nak beli :D

peej: hehhe....ada apa2 nak saya bantu??? ;P

cepotet: tima kasih :)

wanie: hehhe...hehhe

shumierain: tu dah macam luar bidang kuasa :P

GreenApple: janji hensem :P

AziS said...

adeiii..np tk p beli sendiri...L jg jd mangsa hehehe ;p

jaja said...

kena la tau, nnt byk lg mende kena tauu =D

bunga rampai said...

Salam 13may :-)

Adess ... sifat terlalu terbuka menjadikan perempuan kehilangan sifat malunya dan lupa kepada perkara-perkara yang intim tentang dirinya.

Adess ... lelaki itu yang selalu mencintainya!

Mr Sadman said...

caya la laki tu...nasib baik penyabar org nye...coool...macam tu la...takde nak panas baran tak tentu hala hehehe

flush said...

aku dah merasa belikan.. terbeli yg mahal plak.. senyum je la tunang aku tu.. sbb aku yg kuar duit..

Ceera said...

pompuan suka merungut eks, hahaha...
tapi lum pernah lagi suh bf aku belikan pad, nak cuba ar..

zwitterion said...

beli sendiri la..kan senang!

mistiqueirene said...

hal personal gf and bf pun nak citer dalam blog ke? ceh..

blue_cherry said...

ha ha, comellnyer? Comel laa lom jadik bini.. dah jadik bini, memang kena piau nyer!

wan said...

Kalo comel pun, meragam mcm tu tiap2 bulan, mau pengsan berdarah ko May.

hehehehe

13may said...

azis: takpe...comei punya pasai :D

jaja: belajaq slow slow :D

BRampai: salam kembali...dan lelaki turut merasa malu :D

mr Sadman: tu la...nasib baik comei :D

flush: hehhe...sempoi sempoi :D

ceera: hehhe...that's the main point there! :D

zwitt: emergency kes! :D

mistiqueirene: eh! macam kenal la u nih...

blueCherry: kah kah kah :D

wan: sokong sokong! :D

nelly berry said...

kah...kah...kah
double kah...kah...kah

AbGJaS said...

Hi 13may,
Aku laagi la tak tau...

amyz! said...

nasib baik tak naik darah. hahaha

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

la..mana nk tauuu...
>> sape la gerangan pompuan yg suka beri arahan pastu merungut tu kan...hehehehe

Ayaq masak said...

Pernah dulu bf rumet aku tanya dia panty liner tu apa...hu hu hu...

p/s: Lain kali, sila amek tau okeh! XD

ayamloveduck said...

"laa..mana la nak tau" sempoi giler jawapan.hahahaha. itu minah pun satu, jgn sruh mamat beli pe hal. saja je carik bahan utk naek kan suhu pms.

hajarss said...

jd kamu dah tahu ke blom may?

madnilk said...

kes2 aper ler... ader ker patut.. mana nak tahu.. sebab selalu pompuan beli tak ajak atau tak tunjuk dier selalu pakai aper... <--- yang ni kes kalau dah kawin ler :)

kalau belum jgn mgengada2 oies

mazudi said...

Salam,
Waa.. terer la pasni pasal barang barang pad ni eek. Pasni boleh rujuk kat sini la ni.Huhu

Titicaca said...

laaa..cam tu ke? baru aku tauuuuuuuuuuuuuuuuuuuu....

13may said...

nellyBerry: hehhe...sakan gelak :D

abgjas: hehhe...lepas baca mungkin dah tau kot :D

amyz: nasib baik comei :D

lovelycornerzzz: oh! tu la seorang pompuan yg comei :D

ayaqmasak: hehhe...skrg dah tau sikit :D

ayamloveduck: hehhe...pastu merungut ajer...hahha hahha

hajarss: dah makin tahu :D

madnilk: hehhe hehhe hehhe

mazudi: salam kembali...libe clear! :D

titicaca: aikkk???

AiRynnz said...

salam may...
lain kali kene amik tahu ya may ya ;)

Sastri said...

pergh... bagus la maymay nih... penyabar owangnyer... :p

kurekuredalamperahu said...

hehehhehe..

perempuan memang begitu. lelaki kena banyak bersabor ek.

Hana-Ni-Mo-Nai2 said...

chewah chewah..
13may dah berani menceritakan hal peribadi beliau pada umum...
ekeekekekek

Leeds Al-Malique said...

hehe. hang mmg pandai, cari yg comei. moody camna pun hang ttp hepi. ngehehhehee

kemat said...

nasib lelaki tak der period..susah lak nak kene cari pad2 nie..hahahha

.:HalogAmora:. said...

perangainye comei dak? haha

~ yus ~ said...

hahaha. ni berlaku kat diri sendiri ker ni?

Ungku Nor said...

walopun akak 'eheeeemmm' comei, tak penah umor la suh boipren belikan.

..sebab dah tau, memang ntah pahape je yang dibeli nanti.

Nak-nak boipren yang sepesen dengan awak..;p

ninadewe said...

ahahaha.. sunggoh lawak entri kali ni.. huhu.. actually kan, pasal 'pad' nie sensitif sket.. ade ke nk suruh org laki pegi bli *tp sy pon pernah gak ckp kt bf tlg blikan.. haha.. dia je yg xnak pegi bli* kan boleh dikatakan "taboo" bagi sesetengah org.. tp, zaman skrg nampak cam biase je kan?? *ah.. apelak yg aku bebelkan ni?*
wah, encik may.. mmg comei..
trimakasih =)

nUr@dDeEn said...

Oit, oit! Aku dah kasi la email aku kat encit Yahoo. Ce hang check elok2 ;P

orochi said...

laa.. baru aku tau...

Nur Anna @ Nailofar ~* said...

haha! ape daa.
wat sendiri ke may?

Apizolla said...

huuuhhuuhh.... di sini kita nampak lelaki lebih tabah dan gagah~~

cepotet said...

isk, tak penah suruh kekasih belikan pad. cam malu je. kalau dah jadik suami, lain la kot. may, sib baik awek tu comei. kalau tak comei camne eh?

13may said...

airynnz: hehhe..kena belajar amik tahu :)

sastri: hehhe...

kurekure: kah kah kah :D

hana: aik aik??? lain macam ajer nih :P

leeds: hehhe...tu la pengubat :D

kemat: hahha hahha hahha

HaloG: hehhe...mesti comei gak :)

yus: errr...rekaan ajer nih :P

akak: ceh!

ninadewe: saya sejak azali lagi memang comei...wakakakaka :P

Deen: hehhe...roger roger!

orochi: hang kena paham betoi betoi...

nailofar: errr...takde takde :D

apizolla: tepat sekali :D

cepotet: tak comei pun...kena tolong gak ler...dah emergency case...hehhe :D

cikdinz said...

kalu emergency tu terpaksa lah tolong...
lelaki kan sayang kat pompuan. sanggup buat apa saja...

13may said...

cikDinz: cik Din memang memahami la :D

~qudwah_mardihah~ said...

lambat sikit bagi komen...
nak gelak ala-ala malu kejap..hehehe

13may said...

Qudwah: takpe...balik umah, buleh gelak kuat kuat :D

Heartless Devilish said...

ihiks... sakit tau masa piyed..
lelaki aper tau? tau gelak je?
muekekekeke...
tp time aku camtuh..aku ok je..
rock cam biasa..kewl cam biasa..
yg tak biasa nye..
aku jadi lembek cam jelly...
mlm tido awal..
beralaskan tilam panas elektrik..
sakit pinggang dowh...
miakakakakaka.. *top muka malu*

tyrexia said...

tahan ye may may... demi awek tu.. baguih baguih... jd contoh anak2 muda zaman sekarg. wahaha~~

pu3nemo said...

adakah lelaki d dlm cite itu may sendiri?? pasni belajar la cr2 nk beli pad k.. =p

13may said...

heartlessDevilish: perghhh!!! aku no komen la :D

tyrexia: ehem ehem ;)

pu3nemo: errr...errr...rekaan ajer tuh :P

jet809 said...

wkakakakak...sure comei giler aweks hang ek may..kalu tak takkanlah sanggup camtu sekali...

hUmmY said...

wakakakaka!

mesti aku kan yg comel tu kan may kan?

*kekelip mate!

hahahahha!

eh tp aku pna soh adek aku belikan!

tdesak!

pasne bole soh ko kan may?

:))

13may said...

jet809: hehhe... *malu malu*

hummy: sebagai lelaki yg budiman...aku line clear ajer ;)

Naughty Babe said...

kesimpulannya :
pompuan chumel mmg sgt beruntung... lalalaaaa....

13may said...

naughtyBabe: tepat sekali :D

ayu_mkay said...

ishhhh semuanya tak tahu. kawin ler cepat bagi semua tahu & paham sepaham pahamnya..hehehe.

13may said...

ayuMkay: hehhe...tgh belajaq ler nih :D

Mawar said...

amboi may....suka la tu...

13may said...

mawar: haha haha haha haha

titan said...

hahaha..nasib baik la comei..

Related Posts with Thumbnails
 
Designer: Douglas Bowman | Di ubahsuai oleh: 13may