Thursday, May 03, 2007

Di sebalik tabir...

Selalu kita dengar:
Kita dengar pompuan mengikis duit atau harta benda lelaki.
Tapi disebaliknya:
Dah memang perangai lelaki, kalau dah syok ngan seseorang pompuan, dia takkan peduli untuk menghabiskan harta bendanya untuk pompuan itu.

Selalu kita dengar:
Pompuan akan berleter kepada pasangannya tanpa henti apabila cemburu atau marah.
Tapi disebaliknya:
Lelaki tahu pompuan tadi sebenarnya cuba memujuk atau menenangkan hati dan perasaannya sendiri. Sebab tu lelaki sanggup mendengar leteran pompuan.

Selalu kita dengar:
Pompuan yang lambat sampai semasa dating jarang dimarahi oleh teman lelaki yg menunggunya.
Tapi disebaliknya:
Lelaki itu menggunakan masa menunggu itu untuk meng'ayat' pompuan lain.

Selalu kita dengar:
Pompuan selalu mengajak lelaki untuk menemaninya pergi membeli belah.
Tapi disebaliknya:
Lelaki itu sebenarnya hanyalah sebagai tukang pengangkut barang barang. Dan juga tukang tambah kiranya tak cukup duit.

Selalu kita dengar:
Pompuan sering bergurau menyuruh lelaki membuat bayaran apabila selesai makan makan.
Tapi disebaliknya:
Memang betoi pun dia suruh bayar. Tadak gurau gurau punya. Huh!

91 comments:

Sunan_Jati said...

wahahahahha... 1st yeay!

13may said...

2nd! poddahhh cit sunan!!!!

Sunan_Jati said...

oit kecoh....
apsal nie mesti kantoi lagi nie...

Sunan_Jati said...

4th... cith... yennadai.... porenggei...

Sunan_Jati said...

wahhahahaah.... oit utk makluman semua 13mei kantoi semasa dating.. ghehehehhe!

13may said...

ceh!!!!

Masy said...

mostly betol laa kecuali bab pengangkut barang tuh. eh.. tp bole jadik jugek kot. apsal aku x wat camtu ek dulu?

oooo.. aku baik, baru teringat :p

ILA said...

Sempoiiii~~~ enggak stuju..di atas beberapa perkara.Tak penah..dlm hidup aku minta lelaki blanja makan.Selalunya aku ler..yg sukarela keluarkan wallet..tpi lepas tu cashnya dr tgan si dia.. :p

enggak gitu???

Anonymous said...

Best betul teori ko ni

Anonymous said...

Banyak makna dalam diam

bunga rampai said...

Salam,

Ada-ada saja untuk menghibur :)) Tapi sejujurnya entri-entri 13may sering membuat saya mengupas lebih jauh kandungannya, membawa saya berfikir. Terima kasih untuk itu.

p/s...senang jer kalau nak diamkan En. Sunan tu - bagi dia jus carrot lebihkan susu ... hehehehe... gurau!!

Ayaq masak said...

HOhoeheoheoe. Pompuan lambat bukan selalu. Unlike guys. Hoh.

M.I.S.S.Y said...

dude...i think u have prob with urself :D ... come n be my bf for a week (its FOC)..im sure you'll be a diff person ... hahha..have a nice day..

Leeds Al-Malique said...

betul laa...

nUr@dDeEn said...

He he he .. ko nih Sunan. Tak pernah nak tolong kaber line member. Len kali ape2 hal ko jgn bagitau si Sunan ni May oi, bagitau je aku hak hak hak ...

~ mizzAmy ~ said...

~ boleyh pakai jugak teori 13may nie ekh..

kantoi lagik ker? kesian2.. :P ~

Naylah said...

Ini versi yang dah kawin
Selalu kita dengar: Pompuan selalu digalakkan "berdandan" di rumah, pakai lawa2, seksi2..make-up sikit special utk suami, jangan dok selekeh je...
Tapi di sebaliknya: Actually dia ikut stail suami dia ajer, dok pakai kain pelikat, baju kulit jek kat umah...
**peace**

Taiko said...

ceh.. pencinta wanita sungguh hang ni

azzam bellamy said...

HAI..SAYA ZUL KAPAN.

AZZAM KIRIM SALAM.

Cik Kema said...

herm... ini semua subjektif. yg saya pernah rasa... sy yg selalu kena belanja, sy yang selalu dtg cepat, sy yang selalu kena pujuk dia dan sy yang selalu kena bersabar.

p/s --> kalau kahwin agaknya sy yang kena 'aku terima nikahnya si polan bin si polan'. kalu bersanding sy yg kena pakai tanjak dan berkeris. hahahaha.

skidg8 said...

nade2 tangat la 134 may nih...:D

skidg8 said...

eh.silap taip.134 lak.
sorry 13 may:)

Diyanazman said...

saya sangat setuju dengan teori-teori ini...kaum lelaki mmg sangat berguna dalam proses pembayaran semua purchase yg dibuat oleh kaum wanita! :)

Azer Mantessa said...

hal shopping nih, bini ngan anak2 haku mang handal. aku lak suka lepak2 kat luaq. depa kata haku lemas hal2 shopping ih tapi depa tak tau, haku kat luaq tgh jamu mata. hehehe maknanya haku lagi handal :D

Sunan_Jati said...

hiih...

ILynn said...

hikhikhikhikhik

laki aku best
=P

s * h * i * m * a * h * z said...

btol la sume.. mane ko dpt idea ni? aku paling suke tang bawah skali.. mmg lelaki patut byr even tak kene sindir pon..

ezu said...

nyeh2x..
mekaceh la inCik sbb sgt memahami kaum pompuan...
hahahaha

meh la sini ley tgk movie same2..
tp ape2 yg di atas tu.. tlg praktikkan dlu yek?
hahahhhaa :P

sha said...

wah teori teori yang best. haha 13may kantoi dating..

nuraarin said...

Mana ko dapat fakta2 nie semua?..tapi ini bukan auta..tapi semmgnya fakta...

achik said...

bijak.. bijak.. ;p

Kak Lady said...

hahahaha...betul agaknya kata sunan tu...dia nak cover je tu...

cik pudica said...

tol ke ni? wateva la.. tp tol jgk la... cp setuju... har har

sya said...

Ha ha ... yg last sekali tu memang betul sekali...mesti bayau jangan tak bayau sebab ko lelaki

akuokay said...

oooOOO ...

aku tatau pun citer disebalik tabir nih ...

ooo *angguk2 *geleng2

tyrexia said...

slalu dgr lelaki byrkan brang2 yg pempuan beli.

tp disebaliknya, dia EGO nk kasi pempuan kuar duit sendiri... mane macho awek kuar duit...

"Ha??? awek ko bayar??... ishk ishk.."
*geleng kepale 200 kali*

Ha? kantoi...
selalunya, buaya mmg akan kantoi...

hakhakhak

Inqilaab said...

Lelaki kan banyak duit... he he he

gerberra said...

tersengih aku

K i a H R o N g G e n G said...

Bagus la dpt laki cam nie..Skandal mek HARAM la..Lambat kene marah!..mkn sendiri bayau..tak cukup duit ATM kan dekat..Bising skit ada yg kene pulau 2-3 hari..Eklehh cam best ja..anyhow,I'm Indipendent women.Wahai wanita jgn le bergantong harap pd siTeruna sajorrkk Berdirilah Diatas Kaki sendiri(ckp ala² datok Sharizat)Undi Lah KIAH....Idup Kiah..idup vrrommm cabottt

ruru said...

dia memang pencinta wanita dan dia juga buaya..
hahahahahha..:p

si sepi said...

yang paling tepat adalah yg last skali..sgt tepat

ina naim said...

hi! baca la blog ina.

jerald pince said...

haha.mane dapat ni mane dapat ni.

BaYu SenJa said...

isk.. kompius ni?!!! nak percaya bayu lelaki.. hehe

orochi said...

hahaha... ini kira kajian kerana kantoi dating la yer...

Sunan_Jati said...

Selalu kiter dengar
13mei skalu kata dier tension byk kerja....
tapi sebaliknyer
kerja nyer hanyalah mengulat shj... hehehhe!

selalu kiter dengar
13mei citer pasaiteknik-teknik meng'ayat' pompuan....

tapi sebaliknyer
dier slalu fail dlm mendekati pompuan nie... heheheh!

selalu kiter dengar
13mei slalu minta no pon cari awek... cthnyer ayer masaq...

Tapi sebaliknyer...
mmg betui pun xder gurau guraunyer...hahahahah!

p/s: hehehheheh!

CiK BaWaNg said...

haha kantoi btol la laki2 neh...tapi yg kat atas neh pon mengantoikan 13may ke?erpss

akirasuri said...

ha ha ha. sunan kantoikan lagi si mayMay ke?

oh oh. pandai hang berteori ek. memang ada pengalaman luas hal ehwal cintan cintun ek mayMAy :p

blue_cherry said...

amboi, macam profesor love jer hang nih.. tukaq bidang kaaa

ween said...

hahhah, i'll call you dr. love lah lepas nih..

faridfadhly said...

yg last skali tu mmg cantieeeek.

ZueRieNA said...

hape lah..tak rowk langsung!asik jek kena kantoi..ampeh!tak reti2 nak kaver..

ezu said...

ske la ayat2 tu Sunan...
hahahahaha...
kantoi lagi laa awak Incik May..
hahahahaha

nUr@dDeEn said...

Weh, weh, sunan. Apo ko nih. Dok ngutuk si May. Kesian dia. Dah la terkantoi.

Apa - apa pun Sunan, aku tetap suka cara ko olah ayat kritik Ah May. Ha ha ha!!

green apple said...

yang last sekali tu lansung lansung lansung tak betul!!
exbf aku dulu kaki spedo. asal abis makan je, dia jadik tugu, diam je buat muka bangsat taknak bayar!!

kakLuna said...

kisahnya...13May ni nak bgtau, kalau nak deting dengan dia;

- pompuan kene bayaq
- pompuan kene angkat barang time shopping
- pompuan mai lewat x boleh, dia lewat tak pa
-pompuan kalau berleter tu ada harapan dpt 'kawan' deting sorg lagi (bg cukup slot)

betui ka dak??

ayu_mkay said...

tak de kena mengena ngan pembaca & penuliskan. sekadar pemerhatian & kajian je kan. atau nak cover diri sepenulis ;D.

TedungS said...

haha.. mmg betol mmg betol

blackpurple said...

Rumah aku tak pakai tabir, ptapi rumah parents aku kat kampung aku pakai la... ha ha

Sastri said...

LOL... tak semuanya bener dong... LOL

Aku Bukan Bidadari said...

hihihi ..wei bodek ka wei??

Aku Bukan Bidadari said...

hihihi ..wei bodek ka wei??

areyoung said...

nasib la jadi lelaki.

*lalalalalaa...*

MINAH CELOTEH said...

LOL...teori ni di sebalik kacamata Pompuan ke lelaki....

khairyn said...

adehla may... bila nak abis ni? :p

Intan said...

yang pasal angkat barang2 tu memang betullah tu! hahaaha!

Iman Mawaddah said...

May sekarang makin bijak mengenali ilmu antara pasangan.

weAr said...

teori di sebalik tabir neh dr pengalaman or pengamatan sekeliling??
^^;;;;

wan said...

uih.. komen #69! angka keramat tuh


Weit hang ni kan, buat pecah tembelang kaum lelaki laaa. Baru aku tau apsal la laki aku suka biaq aku pi soping sensorang.

Ungku Nor said...

Akak setuju dengan Sunan.
May cuma berani dalam blog dan dlm sms jer!!

Bila jumpa kat luar, I tell U..
haihh..nak citer pun tak guna la.

Hahahaha.

Mama Sarah said...

hihi kelakar lah pulak...

itulah, pi keluar ngan 2-3 orang sekaligus, memanglah kopak!

~ahni~ said...

Hah?! Sapa kantoi? Di mana? Bagaimana?

Entry 'di sebalik tabir' ni agaknya 13May nak memujuk diri sendiri kot...

Titicaca said...

tau takpe...the power of women..ngeh..ngeh..ngeh..

tintaHati said...

hahaha...well mgkn ada sedikit betol..ntah aku sendiri belom buat eksperimen lagi... ;D

Iyandz said...

Ada yg benar ada yg tak benar tu 13may.. Tp lebih byk yg betul cita tu..:D

noushy syah said...

wooo really?? Patut arr kalau lambat dtng berjam2 pun tak marah, rupa2nya menghayat masa tuh..nanti dia GRRRR...

Mr PenyuBiru said...

biasalah,masa dating mana bleh berterus terang.kena cover dan buat baik.nanti melepas.

ad3ck said...

selalu aku dengar ko citer pasal laki ngan pompuan. apekah maksud di sebaliknya? ;p.

ajzie said...

hahah.. gelak sungguh..

Anonymous said...

haha saya org baru kat sini..npk blog ini sngh istimewa ni..pandainya blogger di sini

Monster Mom said...

hehehe... blog ni istimewa la.. bak kat anon kat atas tu... kelas lagi..

untung sunggh jadi pompuan nih.. keje perabih harta laki jek!

kingbinjai said...

ha ha ha

eSampah said...

83

kc said...

sumpah! wa cakap sama lu. lu kena buat buku checklist pasal topik2 nih. kasik mudah kat couple2 yg lain. banyak manfaat tuh tau. pastu duit dari hasil kutipan boleh lah ko buat duit hantaran nanti.

sixtysixty said...

Selalu kita dengar:
Lelaki memberikan alasan traffic jam kalau lewat datang temujanji
Tapi Sebaliknya:
Traffic Jam tersebut disebabkan pasangan wanita nya yang membawa terlalu perlahan di lane sebelah kanan.
Selalu kita dengar:
Pompuan selalu mengajak lelaki untuk menemaninya membeli belah.
Tapi sebaliknya:
Lelaki akan menemani perasaannya didalam kereta dibasement parking untuk tidur sementara pasangan wanitanya itu mengambil masa 10 jam untuk membeli sepasang pakaian di La Sensa

cikdinz said...

ekekekekekekekeeeeeekkkkkkk....

Kaklong said...

salam,

hehee..blog ni boleh dpt anugerah sbg blog yg punya teori terbanyak dlm dunia

err dik, yg akhir tukan, bab bayor membayor tu, tak pe belajar2 drp skrg, sbb nanti dah kawin nafkah zahir tu, mmg tanggungjawab mutlak suami, kecuali isteri nak tlong tu tak pe. So, belajor2 pikul beban drp sekarang :). Cumanya, isteri2 kena taulah, suami beri nafkah tu ikut KEMAMPUAN suami, BUKAN KEMAHUAN isteri.

ernisuhana said...

hmm..

13may said...

masy: hehhe..hang memang baik...baik ada makna:P

ila: heh! bawak kuar wallet tu taktik ajer tuh...haha

anon: hehhe...

anon: hehhe...

BRampai: salam kembali...ada manfaat ker??? Syukur:)

ayaqmasak: aku tak penah lambat...tak caya, jom dating ngan aku...hahha

missy: bf for a week??? cam best ajer...hahha

Leeds: hahha...

NorDeen: Sunan saja nak pedajal aku..hampeh betoi!!

mizzamy: hehhe...mana ada kantoi...rumours ajer tuh...

naylah: keh keh keh!!!

taiko: bukan aku pinta jadik begini...hahha

azzam: salam kembali:)

cikKema: alahai...jom try kuar ngan 13may plak...hahha;)

skidg8: hahha...134 may...hahha

skidg8: hahha...

diyanazman: hahha...betoi kan...haha

azer: hehhe...bijak bijak:))

sunan: piiraaahhh!!!!

ilynn: best la hang:)

shimahz: hehhe...selalu kena camtu...hahha

ezu: huh! ajak ada makna rupanya:P

sha: hehhe...

nuraarin: keh keh keh...

achik: hehhe...

kakLady: hehhe...mana ada...sunan kecoh aje tuh...

cikPudica: hehhe...syok la tuh:P

kakSya: hahha...iya la iya la...

akuOK: OoooooOOOOoooOOOOoo....

tyrexia: tapi memang sempoi habih kalau awek yg kuar duit...hahha

inqilaab: betoi betoi...hahha

gerberra: aku pun sengih gak:)

kiah: hehhe....

ruru: iya la tuh....hahha

si sepi: mcm selalu kena ajer...hahha

ina naim: coming coming!!

jerald: hehhe...experience kot??? hahha

bayu: hmmm...betoi ker nih??? hahha

orochi: lebih kurang camtu la...hahha

sunan: tak guna!!!!

cik Bawang: errr....ntah:P

akira: hehhe...bila kita nak pi makan bihun sup nih??? hahha...

blueCeri: hahha...

ween: huiii...takkan sampai tahap camtu kot...hahha

FFadly: hehhe...aku paham:)

zuerina: salah satu taktik untuk memutuskan hubungan...adalah ngan mengantoikan diri anda...hahha

ezu: sunan buat kecoh ajer tuh...

NorDeen: ceh! sunan tu KECOH...hgpa jgn la percaya kat dia...

greenApple: hehhe...hang yg tak pandai...hahha

Luna: tau..takpa:P

ayu_mkay: errrr...no komen..hahha

TedungS: hehhe...

BP: oh! kira kat kampung, baru ler ada cerita di sebalik tabir ni yea...hahha

sastri: hehhe...

bidadari: hahha...

bidadari: bodek ada makna..hahha

areyoung: tapi untung gak jadik lelaki:)

MinahCeloteh: oh! saya tak pakai kacamata...hahha

khairynn: hehhe..ntah la...hahha

intan: keh keh keh

iman: hehhe...

wear: err...camna nak jawab hah??? hahha...

wan: keh keh keh....

akak: ceh!

mamasarah: abis...semua ajak kuar...tak kuar karang, merajuk plak...hahha

ahni: huh! tanya mcm polis...hahha

titicaca: hehhe...

tintahati: hehhe...jgn buat la..kesian kat laki tuh...hahha

iyandZ: hehhe...

Nsyah: hahha...cuba pegi skodeng tengok...hahha

penyu: hehhe...kepala hotak hang memang bijak...hahha

ad3ck: hahha..mana ada apa2...haha

ajzie: hehhe...layan kepala:))

anon: err...sapa nih??? welcome welcome:)

monsterMom: hehhe....kesian sama kat laki...hahha

king: ha ha ha

Esampah: yuhhuuuu!!!!

kc: betul ker??? hahha...

sixtysixty: keh keh keh

cikDinz: hahha...

kakLong: salam kembali...suka suka layan kepala ajer...

ernisuhana: oh hi!

Sunan_Jati said...

hapdet pls.... hapdet pls.... hapdet pls....

cik pudica said...

yeah..hapdet.. hapdet... aku dtg nk layan kepala tp si ulat x berbulu lom hapdet rupanya...

Related Posts with Thumbnails
 
Designer: Douglas Bowman | Di ubahsuai oleh: 13may