Thursday, April 05, 2007

Jenis jenis lelaki...

# 1 - Jenis habis madu sepah dibuang
Lelaki kategori ini adalah seorang lelaki yg mementingkan kebersihan. Kerana dia takleh hidup dlm keadaan yg bersepah sepah. Sebab itu la, bila madu dah habis...dia akan membuat pembersihan dan benda benda yg bersepah akan di buang.

#2 - Jenis bagi betis nak peha
Lelaki jenis ini mempunyai selera makan yang tinggi. Dan mungkin jugak seorang yang buruk lantak. So, sesiapa yg mempunyai pasangan seperti ini hendaklah sentiasa memastikan ada lebihan makanan setiap kali menjamu selera.

#3 - Jenis manis mulut di bibir

Lelaki kategori ini adalah seorang yang hisap rokok secara curi curi. Atau lebih tepat lagi hisap rokok tanpa pengetahuan pasangannya. Dan lelaki ini sentiasa 'cover' bau rokok dengan makan gula gula. Sebab tu mulut serta bibir dia manis.

#4 - Jenis lembut gigi dari lidah
Lelaki jenis ini seorang yg suka menggosok gigi sampai giginya kelihatan putih bersinar sinar. Dan harus di ingat, giginya yang putih berseri itu adalah senjata utama yang digunakan untuk meng'ayat' pompuan kerana hanya dengan senyuman yg membariskan giginya yang putih itu dapat melembutkan hati perempuan tanpa menggunakan kata kata.

#5 - Jenis tikam dari belakang

Tikam dari belakang??? Main belakang??? Err....no komen!

----------------------------------------------------------------------------------------
Selingan:
Pelik ker kalau pegi kedai nasi kandaq dengan memakai kain pelikat???
Last week aku pegi Melaka, layan nasi kandar Subaidah kat area MITC tuh...semua org dok perati saja kami layan kain pelikat...sampai kami rasa macam jakun plak...hahha

......to be continued. Horrrayyyyy!!!!

87 comments:

eSampah said...

1st
aku rasa kain pelikat hg jarang...
seksi tu...
org lain jadi seksa, tak selera makan..

pB said...

rasanyer kalau pergi kat Klate, tidaklah pelik sangat..

sebab ramai gak kaum bapa bapa kat sana tu, pergi shopping mall pun berkain pelikat .....(berangin kot)

Teringat lagu Anuar Zain ....

Darling said...

me usyar pic terakhir tu.. eRrr adakah itu pasangan gay yang terlampau??

me wink wink

RaFFLeSiA MeRaH said...

eloooo...aku bukan lelaki, maka no komen bab jenis lelaki tuuu...hehehe, kelakornya, tapi kan hang tertinggai kopiah lerr, kalo ader kopiah mesti depa respek hang berdua...hehehehe...gambar bwh tu cam laki bini jer lagaknyer....

Masy said...

sy sbg org melaka ingin memberi sedikit pendapat (selak nota).

orang melaka proper kot time gi kedai. klu jmpe yg selekeh tu, samada orang tu sy, sy ataupun sy lg heheh. biasenye lelaki klu gi kedai pki ken pelekat, maknenye org tu br balik masjid. hang br balik masjid kaa 13may?

Mummy Rizq said...

aku selalu pi Subaidah... dah dekat sangat ngan umah mak mertua ku tu!

kakLuna said...

ahah, betui cam kata kak RM, kalo hang buh kopiah, tentu org tak pelik, tau la hang baru balik mesjid...

nih kalo x pakai kopiah, org mesti pikir, dia ni tak dan nak pakai seluaq kot..hehe..buat apa tu sampai lapaq nak mentekedarah..haha

Ayaq masak said...

uish tidoq sekatil! Jengjengjeng...

gila nasik kandaq betoi sampai pi melaka pun dok cari subaidah...

Lan Rambai said...

ko pakai spender tak? mesti tak kan... dorang nak tunggu peluang kot2 hang tersadung kain tu.. dapat tgk wayang free haha

tintaHati said...

Agak2 en 13may kita lelaki jenis mana ya? ;P

psst: tgk gamba hang pakai kain pelikat, tetiba teringat lak entry lelaki tak suka pakai seluar dlm...hahahaha...maafkan hamba.

Kalau kat tempat hamba biasa jer, berkain pelikat. Tambah2 yang pakai kopiah, suka betui hamba mengusha. hik hik hik...

lindosh said...

hang ngan sunan ka tu? weh aku nak tanya hang.. kalo kat sini hang brani dak slamba kluaq pi pekena nasik kandaq pakai kain pelikat? mesti tak kan? melainkan baru balik mesejid ka.. sbb satgi hang disamakan plak ngan kaum2 pekerja kat kdai mamak tu.. tu pasai kat sana tempat org hang buat cam besh plakk... apa2 pong nampak cam mat bangla tau dak? haahahhaa

ILynn said...

klakar gak ahhh

azzam bellamy said...

jenis ikan di laut asam di darat - lelaki yang suka mandi b*g*l.

jenis hidung tak mancung pipi tersorong2 - lelaki yang tk pandai cium perempuan. tak de seni.

tp..ko mmg hensem.

akirasuri said...

hahak.

pakai kain pelekat?jaranglah wey!seksi!auwww!!

izinni said...

hahahahhaha .. ada ka pakai pelikat? pakai spenda tak? hahahhaha

korang khalwat ke tu? melampau betui pasangan gay sekarang .. siap promote kat blog lagi! hahahahh

~ mizzAmy ~ said...

~ iskh3.. adakah ini lelaki2 yg terlampau?? hehehe.. ~

achik said...

agak2 ko ni jenis yg mana satu la kan??? mesti lembut lidah dari gigi kan??? hahaha

oit2 jgn buat aksi terlampau woi!!!!

bunga rampai said...

Hoorraayy!!!! Akhirnya dapat juga layan kepala hari ini, phew!

Penat eh, baca entri-entri yang ketinggalan tu ... macam-macam ada :) Nice blogs :D

Hahaha...kain pelikat, tak jadi hal, itu pakaian tradisional!

Apa khabar? Isy, lepas gelak banyak-banyak baru tanya khabar..

Salam 13may :)

achik said...

pembetulan: lembut gigi dari lidah...

aish.. mmg la lidah lebut dr gigi kan huhuhu ;p

kc said...

che penah nengok org laki pakai kain pelikat pi kedai beli rokok. dlm hati che berkata2 apa ke jadahnya pakai kain pelikat pi kedai ni..tak takut terburai ke kut2 ada kuchen ganaz ternampak benda terjurai2....hahahahaha!

ween said...

tak pelik aih kuaq pakai kein.. yang pelik teramat pelik berdua2an diatas katil dan topi tu tidoq pon pakai ka??? chewah chewah!!

gerberra said...

pelik.kalo aku pun aku duk perati je. tapi kalo pikir2 balik ape nak peliknyer ye dak. tapi ade ke owang pempuan pakai kain batik g layan nasik kandaq. makcik2 tu jgn la kira ye tak. ade ke?ke?ke?

green apple said...

aku teruja bila tengok laki pakai kain. sexyyyyyyyyyyyyyyyyyyy. auwww!!

yus said...

hahahaha..ketawa tak habis2 baca n3 nko ni. Sungguh mencuit hati...

Ungku Nor said...

seb baik hang singgah Tepeng pakai seluar leklok noo..;p

d'other wan said...

Ada lagi satu jenis, 'lelaki yang baik macam malaikat'. Saya rasa awak pun kenal sama dia, alah si Pa'chik Makpiah(mafia) tu. Kenal kan?..hahahaha.

Wei, tak macho la pakai kain pelikat macamne nak pikat aweks. Aweks yang kat depan tu lagi berseluar panjang...hahaha kelakarnye..sakit perut dibuatnye.:))

Iman Mawaddah said...

Baru lepas berkhatan ke?

Cik Kema said...

en. 13 haribulan 5 makin daring la... seksi uuuuu... hahaha

Cik Lari said...

oit oittt.. ape bikin atas katil tu??
JAIMMMMM!!!!

:D

wan said...

Pakai kain pelikat tu aku tak heran sangat lah, heran sikit ja, tapi yang hang dok tido dengan cap tu apsal 31may?

sesuatu betui la hang ni..

hahahaha

oh my oh my said...

haaa buat apa tuh

Intan said...

tak pelik pakai kain pelikat pergi makan, tapi tu a dead give away yang u no longer of the 'youth' variety!!!!

and share katil lagi?? Aiseh!

~inilah saya~ said...

hahahha

entri ni kelakar...tapi apa ko buat dalam selimut tu....

akekekekek

Pa'chik said...

1. mana ada orang makan sepah, betul la kalau dia buang..

2. dah paha lagi sedap dari betih, apa nak kata...

3. ni jenih isap gudang garam...

4. mungkin bukan gigi yang lembut, tapi lidah yang keraih sangat..

5. err.. pasai kelilin kot... haha..

oit oit.. tu pegi makan pakai pelikat tu, nak tunjuk kata baru balik mesjid la tu.. haha..

ps: memang ada pelik nya pakai kain pelikat pegi makan... kat PELIKat tu la...

Pa'chik said...

lupa...

korang tidur berdua satu selimut ke? tidak digalakkan tu.. sungguh!! menimbulkan syak.

Kak Lady said...

Yang belakang tu macam lepas berkatan je...hahahaha....jalan semacam je...tu sebab orang pandang kot....

Noushy Syah said...

Ic..IC...tu teman sekatil yea?Meshti penakut tido sorang2 nih.

Sunan_Jati said...

hahahhaha.. bagus.... taruh sama dier.. hahahahah!

13may said...

Esampah: hehhe...ntah ntah depa berkenan...berkenan ngan kain pelikat aku...hahha

pB: hahha...penah gak masuk shopping mall pakai kain pelikat kat area Penang nih...hahha...sempoi betoi:D

darling: hoih hoih...tu la musuh dlm selimut...hahha

RM: ceh! laki bini mana ada buat camtu dlm selimut...hahha

Masy: ehhh...awat tak nampak awak pun hari tuh??? kalau nampak, apa awak nak buat kat saya yea??? hehhe...

mummy: oh! iya ker??? saya 1st time sampai area tuh...member baru pindah situ...

Luna: hehhe...betoi...semua dok ushar satu mcm punya...hahha...

ayaqmasak: hoih hoih...jgn buat spesikulasi bukan bukan yea...hahha

Lan: keh keh keh...mcm ada pengalaman ajer...hahha

tintahati: ehemm ehemm....kopiah tertinggal dlm keta:)

Lindosh: ceh! suka hati nya hang kutuk aku....wei...jom! mlm minggu ni aku belanja Pelita...

Ilynn: hahha...

Azzam: hehhe...

akira: dulu aku penah gak pi CS layan kain pelikat...hahha

Izinni: hoih hoih...itu teman tido la...hahha

mizzamy: hahha...lelaki yg melampau...hahha...

achik: errr....bila nak kasi number tepon nih??? hahha...

BRampai: salam kembali...hahha...baru pulang dari mengembara ker??? hahha...

achik: hahha...biol dah hang nih:P

KC: hehhe...kira standard la tuh...hohho

ween: dok rapat2, tak la sejuk sgt...chewah:D

gerberra: hehhe...pelik sgt ker??? hahha...

greenApple: hehhe....sempoi la taste hang...uwekk uwekk uwekkk:P

yus: hahha:D

akak: hahha...sebelum sampai dah tukaq:D

d'other Wan: hehhe...memang tak macho...tapi memikat hati...hahha

Iman: hehhe...kalau berkhatan mesti jln terkengkang kengkang...hahha

CikKema: hahha....*kenyit mata*

CikLari: lari ...lari...lariiiiii...hahha:D

wan: hahha....sejuk sgt bilik tuh...percaya dak nih??? hahha...

oh my: buat sesuatu yg menimbulkan sesuatu...hahha

intan: hehhe....kalau saya saya malas nak pakai seluar...okeh tak alasan tuh?? hahha...

inilahSaya: sedang mencari musuh dlm selimut...hahha

pa'chik: hehhe...masa balik umah, dok gak belek belek...mana tau ada koyak kat belakang ka...hahha...

pa'chik: tu masa dok sembang2...hahha...

kakLady: hehhe...

NSyah: kah kah kah...dia yg takut...bukan saya:D

Sunan: ceh! mangkuk betoi!!!!
Esampah:

Mimi Amilia said...

hah! wat per dlm selimut berdua tu?

alissara78 said...

Miakakakaka..
giler ar...
lom penah plak aku jumper orang pakai kain pelikat gi makan nasi kandaq..
Perghh...teruja plak tgk lelaki pakai kain pelikat ...
Atoi...krem geraham gelak...
Cute...dan aku jarang sgt tgk lelaki pakai kain pelikat skrang..
mesti cam lelaki melayu terakhir kan??
Bang...lain kali pakai capal sekali..pastuh songkok...
keris kat pinggang...ok??
Miakakakakakaka...uhuks...krem!!

cikdinz said...

nasib baik nkau pakai kain lagi kat atas katil tuh...

kalu tak.........

Azer Mantessa said...

au alau pi mana2 paai ain peliat ... ta ira siang malam pagi petang ... org lain ta heran pun ... tak perati pun ... sebab depa do ingat au ni bangla ... hehehehehehehehehehehehehehehehe

sori ... butang huruf J_L tercabut.

Pa'chik said...

maksud aku pelik tu ada dalam ejaan PELIKat tu...

Angel Eyes said...

kain pelikat sexy wooo...

fewiiit!

sha said...

wah posing ala ala nak peluk pastu tutup muka.. hmmmm...

baju belang sure tak tinggal ek. =P

Ayu said...

Abah aku selambe je gi GIANT pakai kain pelekat hehehehehe

izinni said...

lelaki tido satu katil dengan kawan lelaki .. hmmmm musykil sesangat. hehehhehe kalau pompuan tido sama2 tak pelik ...

may .. korang bila tido ada aksi terpeluk2 tak? hehehehhe

auroralina said...

salam,
Jenis-jenis lelaki
wakakaka tergelak giler aku lawak tul statement di atas nih..


aisey tido sekatil...hmm tak bahaya ker huhuhuhhu

kingbinjai said...

ha ha ha apsal kau tak pakai tuala terus?

bang_gugar : said...

salam,
jenis yg ketiga tu aku rasa takwilan jenis org yg suka hisap rokok suria mungkin lebih tepat, kerana rokok suria juga manis..
pelikat.. PELIK KAT rstoran nasi kandaq kot..

(",)

~ahni~ said...

Dua org kat atas katil tu jenis lelaki yang mana satu? Ada lagi ni hang tak tulih....

e.i.y.s.r.a.a said...

salam singgah.

saya penah pegi cc, pasar ramadhan, shopping komplek pakai kain batik. masa tu kaki bersimen. gian nak berpeleseran. ada orang kata cam bibik. cessss... yang nyata terasa cam wanita malaya terakhir gitu... sahut seruan paklah supaya berbatik =)

K i a H R o N g G e n G said...

Ya ampun sila perikse dlm selimut ada kain pelikat lagi ketidakk...fuhhyyoo leh tangkap kejong tu...sesungguh nye sesuaattuww dlm slimut tuu ehem!

tedungS said...

hahaha.. aku setuju. tp tang tido sekatil tu...ish ko ni hahaa

PayaKubor said...

Uik..Jenis tikam dari belakang dengan gambar last tu ada kena mengena ke

David Santorian kata have a good weekend together2 golek2 atas katil berdua

famia said...

pakai kaen pelikat?
pegi beli nasi kandaq?
whoaaaaaa...
lelaki sejatiiii tuuu..
lelaki melayu terakher.

haha.
betuah sungguh.
anak sapeeeee la tu.

kalau terlucut kain tu.. ish ish ish.
ngeri!

blackpurple said...

Pakai kain pelikat memang elok, dari segi ventilasi la.. ha ha ha..

debikdebuk said...

Adakah #5 tu ada kaitan dengan gambar korang berdua atas katil???!!! kompiussss.....

D said...

alahai... janganla share 'rahsia kamar' kat sini! 18SX nih!

Mr PenyuBiru said...

ade beberapa sebab naper org pandang semacam kat ko
1. maybe kain pelikat ko berbau kot
2. ko pakai kain pelikat terbalik.kerusi duk atas gajah.patutnya gajah duk atas kerusi.
3.mungkin mereka sedang menunggu sesuatu yg luar biasa berlaku,cthnya kain pelikat ko terburai ke.
hehe..

akirasuri said...

apsal semalam kita pergi cs tak jumpa mamat pakai kain pelekat ek :P

zwitterion said...

tak tau nak komen apa..baca dari komen pertama sampai komen ke-62..sakit perut dok gelak.sapa tukang dok ambik gambaq?...haha

khairyn said...

Pakaian istimewa
berangin-angin keliling...

kain pelekat lalalala
kain pelekat lalalala

hehehe

Sastri said...

LOL... adeh, kelakar laaaa hang nih...

Titicaca said...

aku musykil gambar last tu..ko kena tangkap basah/kering ke? hahaha...18 sx tuh...

jaja said...

uik aku mmg suka tgk lelaki pakai kain plekat (tanpa baju better), sbb nmpk sexy ;)
(ayat penyata saja)

nanies said...

salam...oh hang g melaka ek..kg den melaka tu...amboi sexy pakai kain peliakt tu...kekek..tapi han g tidoq sekatil ni..aku lagi nak senyum 2 nie...hahahahha...hhhhahahah.......ermmm lagi satu hang tidoq pakai cap ke..

Helena said...

teringat masa at college dulu, budak2 lelaki pakai kain pelekat tepi lampu spotlight..... jarang wei.... seksa tengok.

Napa org lelaki pakai kain pelikat taknak pakai kain dalam? hehe

sya said...

Hish .. kak sya org Melaka ni pun lom pernah tenguk pakcik2 tu pi restoren pakai kain pelikat, kalau kedai kopi kat kampung tu biasalah.. tapi tak le org muda cam ni

Mimi Amilia said...

oit..
awatla penyegan sgt nak update...

13may said...

mimi: tadak wat apa2...peluk peluk saja...huahuahuahua:P

alissara78 hehhe...kalau krem berlarutan, sila jumpa dentist yea...hahha

cikDinz: hehhe...pakai kain pun belum tentu selamat cikDinz...hahha...

azer: hehhe...muka hensem camni, takkan bangla kot??? hahha....

pa'chik: ahha la...nama pun PELIKat...hehhe...

angel: sib baik tak jumpa u hari tuh...hahha

sha: hehhe...trademark kot:D

ayu: kami pun penah gi Tesco pakai pelikat...hahha

izinni: hahha...mau tau la...tapi telah ditapis..takleh nak post kat sini..nanti timbul byk gosip liar...hahha

auroraLina: salam kembali...so far, tak dak bahaya lagi la...hahha...

king: tu melampau sgt dah...kah kah kah

bang gugar: salam kembali...hehhe...aku tak layan rokok kretek nih...sakit tekak...

ahni: hehhe...kena teka la...hahha

eiysraa: salam kembali...jom kita keluar 2 orang plak...hahha;)

kiah: hehhe...masa bangun tido pagi tuh...kain pelikat tu terselak naik atas...taktau pasai apa...hahha

tedungS: mana ada wat apa apa weiii....hahha...

payakubor: keh keh keh...

famia: nak kontek number saya ker??? hahha....

BP: setuju setuju:D

debik: hmmmm...aku pun buat buat konpius...hahha

d: hehhe...pembaca kat sini semua dah cukup umur agaknya...hahha

penyu: hehhe...ada kemungkinan gak...hahha...

akira: hehhe...pegi pukul berapa??? hahha...

zwit: sapa lagi....musuh ketat la!!! mangkuk ayun tuh...hahha...

khairynn: keh keh keh...

sastri: hehhe...gelak jgn sampai terlucut kain plak...hahha

titi: hehhe...itu baru intro la...hahha

jaja: hehhe...lain mcm ajer bunyik dia...hahha

nanies: salam kembali...air cond sejuk sgt...takleh tahan...hahha

helena: seksa seksa pun....tengok tetap tengok...hahha..layan layan:D

kakSya: hehhe...mana la kami tau...pasai kat belah sini, kami belasah pakai saja...hahha...

mimi: coming coming!!!

Leeds Al-Malique said...

suka lelaki pakai baju belang.

ekekekkeeee

:D

pink berry said...

cantik katil...

ZueRieNa said...

emm ape ke jenis lelaki cenggini..yang poket tebai takder ke..ngeh3..ce tukar pakai kain batik lak pasni,cb,try,test,kalo org pandang2 tue mmg sah seksi..heheh

shahril aley said...

dulu masa study kat UiTM aku slalu beli makan kat kedai pakai kain pelekat. lantak dorg la ape nak pikir pun asal aku selesa & tidak mencemarkan budaya.....

bANgsaL buROk said...

hahahaha...pakai kain pelikat jer.. sib baik tak pakai singlet. muehehehhehe....

MaNiQ KaYaNgaN said...

hahahhahha.. macam2 la ko nih.. elok la beli nasi kandaq pakai pelikat.. sesuaiiii oooo...

Monster Mom said...

ghasanya org yg nengok tu tgh check pasai apa corak kain plikat tu sama ja cam dia punya.....
Aksi ataih katil tu lebih kurang macam lelaki yg jenih you scratch my back i scratch yours jer... hihihi.

areyoung said...

Kat Penang tak pelik, tapi kat Melaka pelik kot ;P

.:HalogAmora:. said...

N3 kali ni btol2 menunjukan hang melayan kapla hang..banyak la hang punya lawak nooo.

ni kalau org mengandung baca dah terberanak dah ni.

bab kain rombang tu... wa gelak dulu bleh? ha ha ha

bunga rampai said...

Aikk, tak update lagi?
Salam 13may :)

13may said...

Leeds: ehem ehem;P

pink berry: hehhe...baru la sedap....err...sedap tido:D

zueriena: hehhe...buleh pengsan kalau org pandang aku pakai kain batik...hahha...

aley: betoi betoi...suka hati kita la kan nak pakai kain pelikat pegi mana pun kan...hahha...

bangsalBurok: hehhe...lain mcm ajer bunyiknya...hahha;P

ManiQ: hehhe...sempoi kan??? hahha...

monsterMom: hoh! jgn la cakap camtu...geli geleman plak haihhh...hahha:D

areyoung: atau kami memang manusia yg pelik??? hahha...

haloG: hehhe...takkan sampai terberanak kot...hahha...

BRampai: salam kembali...sudah update:)

tyrexia said...

Aksi berselimut sungguh meragukan.

Kasih dan sayang sungguh kamu berdua... smpai topi pun x bukak.. gelojoh nk berselimut..

wakakkaka...

pndgn prempuan terhadap lelaki berpelikat:
1) mintaklah x lurut.
2) mintaklah kalau berlurut, ade cover dalam.
3) x mandi lagi. (pagi)
4) br balik smyg kt mesjid, kelaparn.

13may said...

tyrex: hehhe...kalau terlurut...buleh tak dikatakan rezeki...hahha:D

~~M@S a.k.a KunangKunang~~ said...

wa..eden tau..ni mesti g beli kat subaidh..dulu kat situ la eden layan bola..tgk AF..lepak smpi tgh2 malam..hehehe

pia said...

paki kain pelikat xde pape pun..
standard je tu..
nampak cam budak baik je..hehe

Related Posts with Thumbnails
 
Designer: Douglas Bowman | Di ubahsuai oleh: 13may