Wednesday, April 11, 2007

Believe it or not???

#1 – Tak dinafikan, antara hobi pompuan yg paling utama ialah tido.
Walaupun mereka bangun awal, nanti pada waktu tengahari atau petang, mereka akan membuta semula. Dan lelaki amat suka kacau orang pompuan tidoq. Tak tau la pasai apa…..

#2 – Pompuan amat tak suka jika susun atur dalam rumah atau biliknya di usik atau di ubah tanpa pengetahuannya. Buleh perang dunia kalau anda gatai tangan pergi berbuat demikian.

#3 – Kebanyakkan pompuan tak mandi pagi atau mandi lewat petang pada hari cuti jika pada hari cuti tersebut tidak ada apa apa agenda atau program. Kadang kadang satu hari mereka tak mandi. Jenuh pulak pihak lelaki suruh mereka pergi mandi.

#4 – Pompuan buleh menonton sesuatu cerita atau filem yg disukai berulang ulang kali tanpa sekelumit rasa jemu. Hoh!

#5 – Perempuan amatlah seksi sekali jika bersantai seorang diri di rumah …hehhe…

#6 – Seorang lelaki yg gengster atau berani sekali mana pun tetap berasa takut dan terketar ketar jika terkantoi dgn pasangannya, jika lelaki itu sedang berpeleseran ngan wanita lain...betui...tak tipu punya...

ps: Memerlukan alasan alasan yang paling munasabah....huh!

84 comments:

13may said...

camna nak buat hah bila dah kantoi???

adoi...pening pening!!!

green apple said...

ko kantoi ke beb? hok oloooooohh.
tang tak mandi pagi tu 'ini tidak adilllllllllll!!!.
mana ada wehh?? aku rasa kebanyakkan pompuan akan mandi punya laaa. yang selalu tak mandi pagi berlenggeng nagn kain pelikat tu ko kot. huahuahuahuah.

aku takkan teragak-agak kuarkan machine gun aku kat sesaper yg pepandai alihkan brg2 aku. so, jgn pepandai nak tunjuk skill mengemas barang2 aku ok?

tapi tang tengok pilem ulang2 kali tu memang benar!!! aku siap boleh ketawa dengan ton yang sama kat part yang sama walaupun doblas kali tengok.

lindosh said...

mat ghi ketaqqqqqqq bila kantoii! huaauhauahua

MerapuMan said...

ha..ha..

macam mana kau tahu #5 tu, saper .. boleh bagi tau ;)

Sastri said...

tidak bersetuju dengan nombor 3 dan 4... bab kantoi tu, p laa cakap benar kat dia... honesty is the best policy...

ruru said...

aku setuju #2,#3. yang lain tu x bape betoi ngat. hang kantoi eh...tula hang..blajaq tak khatam habis-habisan..

K i a H R o N g G e n G said...

Dah kantoi? wat dekkk je lahh.Ngaku ja ko dh wat silap then tat is,it up to her to accept it or not.Give her ampel time to think (to make any decision ka).Redha ja lah menerima ape saje hukumannye(sape soh ko cari pasal).
Peringatan : "Sarang Tebuan jangan dilojok"(ko jolok sarang lain je lahhh ahakss jogging² setempat).

~ahni~ said...

#1 dan #3 tu tak betoi la.. ini mesti gepren dia macam tu, dia ingat semua kaum wanita pun serupa lagu tu..

akirasuri said...

Salam.

kantoi ya :)
berterus terang ajalah. lain kali jangan main kayu banyak-banyak. satu kayu sudahlah :D

Salam.

Sunan_Jati said...

whahahha.. patutla tgk monyok jer mai kerja... hahahhahahahah@

RaFFLeSiA MeRaH said...

no. 6 tu jerrr minat nak baca, muehehehe....

tintaHati said...

#1- Bkn hobi pompuan tido lah. Tapi bila tido, kulit akan lebih cepat menjana. Maka awet muda. Jadi pompuan byk tido. ;D ngee..

#2- Yg ni tak dinafikan.

#3- Sama sekali tak setuju. Aku setiap hari jadual mandi sama jer sebelum subuh. Aku suka menjadi org pertama yg cantik di pg hari.

#4- Mgkn betoi, mgkn gak tdk...

#5- Yg ni sgt3x lah betul (bg aku lah) :D ngee..

#6- ini aku tak tau. pasai aku bkn laki... ;)

Darling said...

#1 - tak setuju. kalau kat rumah sendiri teramatlah jarang nak tido semula. kalau kat rumah mak, acara tido ptg tu paling best.

#2 - bukan susunatur diusik tapi tak suka langsung orang usik barang2 terutama yang berunsur peribadi

#3 - tak setuju gak sbb aku bangun2 pagi je terus mandi tak kira hari kerja atau cuti

#4 - lelaki pun ada yg suka tgk berulang kali cerita yang sama tanpa rasa jemu. sampaikan boleh hapal skrip dah. hoh!

#5 - time sorang je ke?

#6 - hahahahaha... terkena kat ko le ek? kalau tak nak pompuan tu bising2 lagi, terus-terang berserta ayat2 bombastic. tapi kalau penerangan ko ala2 gagap je baik ko diam je. sbb bagi pompuan kalau tergagap tu makna lelaki tu cuba mencari alasan.

hehehe..

Cik Kema said...

owhh... hang curang yer???? balik nanti cek gulai hang... hahahaha

~inilah saya~ said...

Aku suka point no 5 tu....hahahahahaha.

Tapi kalau seksi + tak mandi = Adusss....

Masy said...

rasanya org yg berkait dgn hang je yg maleh nk mandi... aku tak pong. rajin je mandi lalalala~

tu laaaa mak da kata jgn pasang reramai, kan da kantoi :p

kakLuna said...

utk #6 :-

berani kerana benar..takut kerana salah..

kalau dah salah, minta maaf je...bagi la kad ke hadiah ke..

achik said...

utk #5.. mana ko tau??? ko skodeng ek??? pastu kantoi... hahahaha

oit2... bgtau yg betul jgn dok auta alasan pelik2... ;p

goboklama said...

tu lah dia,main kayu 10 lagi,kan dah kena! hubby qisst mmg.suka kacau org.tengah tido,kalu dia tebongkang tido takpe! tak adil sungguh!

Helena said...

#1 Orang pompuan terutama yg surirumah, banyak kerja tau.... ingat tak penat ke?

#2 Ye ke? Tak tau pulak.

#3 Saya protes habis2an. Helena bangun terus mandi tau.

#4 Very the true.... hehe

#5 Betul jugak nih....

#6 Kalau buat silap, esp nak menggatal dgn pompuan lain and then terkantoi.... HA!... SIAPLA! hehe

Nel said...

#6-kalau kantoi dengan alasan2 yang munasabah sekali pun,kena tgk juga kepakaran yang ada (mungkin tak boleh tipu..)

~ mizzAmy ~ said...

~ 13may, camner awak tau aktiviti2 kaum perempuan nie ekhh? teropong awek ekh? huahuahua... mesti kelima2 itu berkait ngan gf 13may and yg num 6 tuh ader kaitan ngan 13may. so aper nak buat lepas kena kantoi?? hehehehe.. :P ~

debikdebuk said...

ha ha ha.... ko ni membuatkan kaum hawa hangin satu badann...

ZueRieNa said...

emm yeke pempuan cenggitu..isk2!!gf anda je kot..kih3

.:HalogAmora:. said...

lu mmg bleh join Dr.lat talilat tamplom kat ERA tu..ha ha.

lu sebenarnye nk tutup kesalahan lu kan kan kan. dah kantoi ngan awek. cissss

shahril aley said...

ni macam pengalaman sendiri dengan aweks ko je. right??

azzam bellamy said...

pempuan suka menyembunyikan pakaian dalamnya bila menjemur baju tapi menayangkannya bila menjemur badan di tepi pantai.

heh..aku tumpang ngintai..hahaha!

azzam bellamy said...

ko call aku..aku byk citer pasal pempuan..! nak? hahahaha!

jahat aku ni la!

insaf..

Leeds Al-Malique said...

aku setuju no 5 tu je :D

no 6 pun setuju gak!

khairyn said...

amboi! Sejak berchenta ni, entri dia pasal lelaki & pompuan aje.

#1,2,3,4,5 Semua tak berapa nak betol.

#6 tu la yang paling tepat sekali hahahaha

Kak Lady said...

Kak lady tak setuju yang no. 1 & 3...ade ke patut...sampai petang tak mandi...kambing ke haper tu...hehehe...

No. 6 tu...akak setuju...segarang maner pun atau sebrutal maner pun memang ketaq..kalau tak ketaq pun kepala ligat cari alasan nak cover...

angah said...

No 1 - betul untuk perempuan yang beranak kecil adan ada suami yang amatlah tak beri kerjasama bab2 jaga anak.

No 2 - Pun betul sebab nak menyusun pun dah mujur. nak harap lelaki alamat jumpa remote control TV kat dapur laaa

No 3 - sibuk mandikan anak2 pepagi, pastu memasak plak, pastu mengemas lepas makan plak, lelaki lepas mandi pagi jek hilang... betul tak?

No 4 - Dah tu jek CD yang lelaki beli dan ada kat rumah, soh bawak tengok wayang.. harap jek laaaa

No 5 - takkan nak menyeksi di hadapan orang? hilang akal tuh!

No 6 - Dah terbukti betapa berkuasanya perempuan tuh.

PayaKubor said...

hahaha. Kalau kau bagi alasan perempuan yang berpeleseran dengan kau tu sebenarnya lelaki, dua alam, girlfriend kau terima tak. Disusuli pengakuan berani mati 13may, "I sebenarnya gay. Harap u dapat bawak I balik ke pangkal jalan"

Ayaq masak said...

#2 ngan #6 tuh amat la betoi. Eheh. PAtot la mak aku suka bising bila aku letak barang tak betoi..ahahah.

Padan muka hang kantoi yay!

WickedWitch said...

wahaha suda kantoi nampaknyeh!

cik pudica said...

semuanya benar belaka.. hang dah berbini rupanya..

hancur hati ku.. uwaaaaaa

izinni said...

alasan yang paya bagi memang patut digunakan. kalau awek hang tak caya yang gay .. hang tunjuk gambor hang tido ngan jantan tu. hahahahah

wan said...

Ko ni.. melebih2 ler.. Pompuan mmg buat bebenda yg ko tulis tu tapi tak ler ekstrem mana. #2 tu tak le sampai WW3. #3 pun sama..

Kalo semua ciri di atas ada kat gf ko, carik lain jer. Hahaha

p/s: alasan -> percayalah, dia tgh down gaduh bf dia.. i tenangkan aje. bf dia tu kawan sekolah lama i.. kan u kenal [nama] tu kan..

p/s2: kelentong sunat takpe.. demi keamanan sejagat ha ha

chii said...

errrr...ada gak ar yg betul..lebih2 lgik yg no 1 ,2 ngn 5...adeih

sha said...

setuju dengan point no 2. setuju sangat. sha ngamuk abis kalo tengok barang kena alih sesuka hati. amuk beta. hehe. tapi laki pun sama kan? bukan perempuan je camtu.

wah kantoi dating ngan awek lain ke 13may? kuang kuang kuang

kingbinjai said...

macam profesor

D said...

adoiii... selalu kira okayla, boleh diterima dek akal tapi hari ni 1/6 je yang betul. yang mana satu? The odd one out la.. #6

bang_gugar : said...

salam,
semua yg ada tu aku percaya.. termasuklah yg terkantoi tu..
hihihi..

(",)

ad3ck said...

haha camner bley kantoi neh. masalah besar neh. ;p.

Mummy Rizq said...

woit! aku bangun pagi terus mandi la wei....

Aku Bukan Bidadari said...

woitt!!! aku mandi arr...


ps: ko kantoi kat ner?? kalo pompuan tuh tak berapa cantik dari awek ko skrang..kira ko masih leh selamat..caranya?? pandai2 lah susun ayat power..tapi kalo awek tu cantik dari awek ko..ha tak dapek den nk nolong!!!

jaja said...

wakakaka
padan muko ekau :))

blackpurple said...

Tengok juga kondisi ke'kantoi'annya.. :)

azzam bellamy said...

apahal semua blasah ko ni? nak aku defend ko? tak nak..ok!

call kalu any help..

good luck..hahahaha!

Titicaca said...

woi mandi lambat weekend sebab kena kemas umah, masak etc..lelaki buat apa? tidoooooooooooooooooooooooooooooooooooo....
err..lagipon pompuan tak mandi still harum...kalau tak takkan laki nak dekat..betul tak?
13may:betull.betull

dYnA said...

noT aLL iS tRuE.
kaLo mKn hL tdO 5jAm jE pOn cuKup.

KaLo KantOi jUst duMb uR gF!
katE i suKa diA dah boSan nGn u.
nK kNe duMb ke nK di duMb?
HaHa..

oR jUSt sAy SoRry..
n bAgi cHanCe kAt diA kuAr nGn
LaKi Mane² diA suKa. aS u did...

Ungku Nor said...

hohoho ROMEO sudah kantoi kaa??

kata romeoooo..apa baraaangg kantoi..;p

BaYu SenJa said...

betui ka depa tak mandi?! kalau pi bejalan rumah depa terkejut tergempaq, habih jatuh saham la nooo :)

ezu said...

lucu je ayat2 tu...
tang yg last tu xley blah plak..
da kantoi sure ilang sgale macho gangster seme tu kan...
ekekeke
lau x.. pijak semut pun x mati..
hehehe

Iman Mawaddah said...

Bukan laki ke yang paling kuat tido?

kyora kejora said...

saya suka no 4 yea!! jom tengok white chicks n gelak utk kali ke 8 juta!!

ILA said...

hmm..sya b'minat nak komen side 3 & 6.
3=> Tak selalu.ada ketikanya bila pompuan t'sebut plan nak cleanup/b'gotong royong mgemas umah.tak kan lpas mandi nak kotorkan baju balik..tghari kna masak lak..bila dah selesai semua baruler mandi.
(b'dasarkan pngalaman sndiri:p)

6=> hmmm...saya rasa semua jantina akan brasa bgitu & not 4 man only.
try 2 imagine pompuan lak yg dating dgn couple dia,than t'serempak dgn aby @ tunang dia..tu lagi haruuuuu...hmmmmm~~

gerberra said...

#1- aku x setuju

#2- aku x suka orang kemas katil aku ikut style dia

#3- hehehe..

#4 - aku tengok Friends berulang2 kali.dan still gelak part yg sama. Loser kah?

#5 - seksinye aku?housmate aku takde malam ni

#6 - eleh..cuak kejap je.Pastu buat balik

Mimi Amilia said...

huk?
confius camner may ni tau psal pompuan..
wei, hang duk ngan pompuan ker?

p/s: good luck aa utk memberi alasan paling munasabah setelah di kantoi.

khairyn said...

ni nak tunggu 100 komen baru nak hapdet ke??? hahaha

ILynn said...

no 1-4 tu tak brp btol...
sbb tak semua pompuan cmtu kot
ni fakta dr mane dpt nihhhh
heheheheh

kujie said...

tak suke mandi..cesss.....ingat pompuan ni jenis kamben ko?

TedungS said...

haha.. betoi tu betoi. ko ni terer mcm tau2 je

zwitterion said...

sure terkantoi ni..haha

13may said...

13may: hahha..padan muka diri sendiri!!!

greenApple: hehhe....hang dah mandi ker???

Lindosh: hoih hoih!!!

Merapuman: hehhe...teropong ajaib kan ada...hahha

sastri: hehhe...akai kena jenuh la...hahha

ruru: hehhe...belajaq dari kesilapan:D

kiahronggeng: hehhe...tapi standard la kan...romeo must die ler....hehhe...

ahni: hahha...gf yg mana satu nih??? hehhe...

akira: salam kembali...berterus terang, alamatnya kena ketuk kepala ngan kayu tuh...hehhe...

sunan: ceh! kecoh kecoh!!!

RM: hehhe...bisa bisa:D

tintahati: hehhe...

darling: hehhe....biasa la benda2 camni kan...hehhe...

cikKema: hehhe...jom makan pizza???

iniLahSaya: hehhe...seksi + tak mandi...no komen...lain org lain citarasanya...hahha

Masy: itu taktik ajer tuh...hehhe...

Luna: takut kerana benar..berani kena terpaksa...baru betoi...hahha....

achik: hahha....achik, mcm nak ada kuota baru ajer nih...berminat tak??? hahha....

goboklama: memang best pun kacau org tidoq...saya selalu wat camtu...time tgh mlm, tgh pagi...sms kacau org...hahha...

helena: hehhe....ni baru bangun tido ker?? hahha...

nel: hehhe...jom makan laksa;)

mizzamy: hehhe...bila dah kantoi...kekurangan ada 2 tempat kosong...hahha

debik: hahaha...bila hangin, baik gi mandi kan...hahha

zuerina: hahha...errr...jom gi makan makan;)

haloG: hehhe...pening kepala la...hahha...

alley: aweks...'s' kat perkataan awek tu menarik perhatian aku...hehhe...

azzam: hehhe...betoi la brader:D

azzam: encik13may@yahoo.com

Leeds: errr...syok kan dok umah sorang sorang:D

khairynn: hahha...cari idea la...hahha...

kakLady: betoi betoi...#6 tu, saya ada kawan camtu..gelabah...mcm saya dok gelabah sekrg...hahha

angah: uiii...sampai ke dapur remote control tu yea....hahha...

payakubor: hahha...lagi ler teruk kena belasah nanti...hahha

ayaqmasak: ceh! kasi ler semangat sikit...hahha

wickedwitch: hehhe...nasib badan...hahha

cikPudica: cool cool....ada kosong lagi nih...hahha

izinni: hahha....itu memang pengakuan berani mati tuh...hahha

wan: hehhe...alasan yg menarik...tapi pihak sana jugak mempunyai bukti yg kukuh lagi sahih....hahha...

chii: hehhe...pengalaman ker??? hahha...

sha: hehhe...senang ler nak carik gaduh ngan sha...ubah ajer barang...sure gaduh punya la...hahha

king: hehhe...

d: hahha...#6 tu umpama selingan ajer...hahha

bang gugar: terima kasih atas kepercayaan anda...adeh...hahha...

ad3ck: hehhe...dah tersurat camtu...hahha...

mummyRizq: hahha...pukul 11.59 pun kira pagi lagi...hahha...

bidadari: hehhe...semua lebih kurang sama ajer...hahha

jaja: jom kita gi minum;)

BP: kondisinya...betoi betoi depan mata...hahha

azzam: hahha...

titicaca: betul betul...hahha:D

dyna: hahha...jom kita kuar 2 org plak...dont wori..tak kantoi punya...hahha

akak: kengkadang, kita kena biaq diri kita kantoi....itu semua taktik ajer tuh...hahha

bayuSenja: hahha...depa tak bukak pintu...percaya la...hahha

ezu: hehhe...seram sejuk semua ada tau...hahha

iman: hahha...camna buleh tau nih??? hehhe...

kyora: hahha...jom jom!!!

ila: #6 tuh....selalunya laki tak marah pompuan tuh....sebaliknya belasah lelaki yg kuar ngan dia tuh...hahha...

gerberra: hahha...#6 tuh...mcm mana tau??? hahha...err...sorang ker malam nih...hahha

mimiAmilia: hahha...adakah anda sebahagian drpada pompuan pompuan itu??? hahha...

khairynn: sibuk sgt sekrg nih...sampai Sunday pun kena keja...huh!

ilynn: hahha...so,# 5 saja yg betoi kan??? hahha...

kujie: hahha...hahha...

tedungS: hahha...gambaq ulaq la....geli haihhhh...hahha

zwit: hehhe...standard la camtu kan??? hahha...

s * h * i * m * a * h * z said...

ni mesti ko yang kantoi ni.. hahahah

Ayaq masak said...

Haha apa kess reply komen kat diri sendiri.

Pa'chik said...

#3- yang jantan, bukan takat tak mandi, siap tak bangun pagi...

Intan said...

ni nak buat survey ke?
#1 salah. kalau bangun lambat tak payah tido lagi.

#2 betul. org dah atur elok2 nak tukar plak.

#3 salah. mana tahan melengeh.

#4 betul kot hehehe

#5 yg tu tak tau dan tak nak amik tau

Mr PenyuBiru said...

yg no #5 tu aku musykil skit la. camne ko tau ek? ko skodeng ek?

Monster Mom said...

bukan main lagik ek! tak pa.. tak pa.. kasi can dia smash...
tapi kalu time gabra tu... gabra gak kan..eheh...
besa la tuh... dah kantoi nak buat cam no...

bang_gugar : said...

salam,
mcm mna kantoi hang.. dah cover blik blum (",)

noushy syah said...

hahhahahha,nak jawab ikut survey jugak lah:
1/x-->tak sukalah tido siang2, nti habis mata sembab

2/tul-->nice nice oredi, who ask to change?

3/x-->sbb ikut cuaca, xmandi tapi maintain muahahhaha..

4/x-->sape kata? ishhh, x sukalah tgk berulang2

5/x-->sorang2 sexy untuk apa? ahakss..

6/tul-->kalau berani mesti dia cakap nak dating dgn pompuan lain, sbb takut tu yg menipu2 sampai kantoi!..ni mesti kantoi yea?

tyrexia said...

Pokoknya, lelaki lemah dikalangn wanita.
hahaha...
suka nya!!!

cikdinz said...

heheheheeeeeee !!!!!!!!!!!!
betui..betui..betui..betui.....

ajzie said...

hahahah ...ada ada sajer...

eSampah said...

ada ka kata hobi pompuan tidoq..
mana ada..

13may said...

shimahz: hehhe...

ayaqmasak: hahha..jiwa kacau beb!

pa'chik: kah kah kah

intan: lain macam ajer yg #4 tuh...hahha

penyu: hoih hoih!!! depa cerita kat aku la...hahha

monster mom: hahha...kengkadang hero memang kena mengalah dulu...hahha

bangGugar: salam kembali...dlm proses...haha

NSyah: tak mandi pun maintain...hahha...setuju setuju:D

Tyrex: mengalah bukan tanda lemah yea....hehhe

cikDinz: hehhe...

ajzie: hahha

Esampah: kah kah kah:P

©Nur Raina said...

Akak setuju hat #1 tu sebab daripada layan fiil laki yang tetiba je naik angin, baik tidor. Kot ler terjumpa Antonio Banderas ke kat dalam mimpi. Lagi pun, dah terbukti orang pompuan kerja lebih panjang daripada orang lelaki, jadi dengan tido dan makan sahajalah yang membolehkan kami jadi superwoman.

Kalau badan penat dan lapo, pastu kena suruh buat kerja berlambak, tu yang jadi hat #6 tu... hat tu pun best... memang betul pun. Huhu...

Hat #2 pun akak setuju. Yelah, dah penat kita kemas, sapa suruh hang memunggah!!! huhu...

AM said...

#1 dan #2 tidak benar!

AM said...

eh bukan #2. #2 benar. #3 tidak benar!

13may said...

KakRaina: iya betoi...jadik superwoman:D

am: hehhe...

LaDySLeepLeSS said...

Tak mandi??? Eiiii. fakta tipu nih... :)

13may said...

ladysleepless: hehhe..

Related Posts with Thumbnails
 
Designer: Douglas Bowman | Di ubahsuai oleh: 13may