Saturday, March 19, 2011

Ruang...

Ruang....
Ada yang besar...
Ada yang kecil...
Yang sempit terhimpit himpit..
Yang padat kadang kadang sedap...
Yang kosong sunyi dan sepi...
Yang lapang kadang kadang membosankan...

Ruang yang banyak untuk di isi...
Ruang yang sedikit di kongsi kongsi...

Ruang tamu yang mendamaikan...
Ruang makan yang menceriakan...
Ruang tidur yang membahagiakan...

Teringat pada ruang waktu...
Termasuk juga ruang iklan...
Tak lupa pada ruang pejabat...

Tapi jangan sesekali lupa...
Ruang untuk bernafas!

22 comments:

nasazfrog... said...

ruang utk bernafas tu la yang paling fenting... kan..kan... lama tak nampak 13 may....

Aslina said...

wah akhirnya anda update...

macam tak percaya!!!

wah wah wah!!

13may said...

nasazfrog & aslina:

oh! terima kasih banyak banyak kerana masih sudi singgah kat sini...

ingatkan dah takde orang nak mai...hehhe hehhe

KeMatZ said...

serius lama tak baca entry kau ... baru berupdate .... selamat kembali berblog bro ....

ainzoo said...

incik may kembali daaa...

betul...sesungguhnya, kita perlukan ruang untuk bernafas...untuk keluar dari situasi yg menyesakkan...

ada ruang, ada lah kesempatan. ada kesempatan , adalah N3 dari incik may untuk kita seme...

tak de ruang, xde la kesempatan. xde kesempatan, xsemestinye incik may terus melupakan... :D

p/s: perhatian2...ini adalah komen yang ada bau2 mengampu ..tehehehe

NAzzXXra MR said...

tak pernah delete link abang 13may..teruja tengok blog updated!!!

selamat bertemu kembali di ruang blogging!!!

yeay!!!

Aku la said...

baru ni pasan ada updated entry kat sini,huhu...
lame ek tak dengo kabo...
sehat?

13may said...

kematz: hehhe hehhe...tima kasih sebab mai singgah sini :D

ainzoo: a'aa...kalau sempat, boleh la lepak kat sini...la ni dok kalut ngan blog satu lagi tu :D

nazzxxra: alehai...abg 13may la pulak...hehhe hehhe :D

aku la: secara teori, aku sihat...hehhe hehhe..btw, thanks sebab datang jenguk blog terbengkalai ni...hehhe hehhe

n I'mI said...

nak ruang untuk hidup!!!

AL-BIMA SAKTI said...

apakah yg tersedia di ruang dada..?

zonaku said...

ingatkan dah lupa password dah....

lama sungguh amik ruang kan?

Masy said...

klu takde ruang nk bernapas, maknenye dh ade ruang kt bwh tanah tu hehehe

chii said...

akhirnya..ruang kosong yg lama ditinggalkan..kembali di isi :)

@tune® said...

aku yang masih mencari ruang

cujen said...

hye encik 13 may, ingat saya lagi?? hehehehehhe...lamanya nak tunggu update

[DnaZz] said...

btul..lma gler xberupdate,,ibgtkn tgu 13may2011 muncul..mjur dh update pd 19mac,..hehe

rena said...

welcome back :)

sila2.. jgn malu2. bnyk lagi ruang kosong nak update entri ni

me~ said...

may!!!! hang kembali menulis???

Cik AnGaH said...

OMG!!!

mcm tak pecaya hang dah mengaktifkan balik blog hang nih!
lama sungguh dah tak berblog!
awatt??
hang cuti hanimun kah? ;pp

ye..mencari ruang dlm kehidupan..
mcm2 ruang...termasuk ruangan! =)

K i a H R o N g G e n G said...

welkam back bro..

ruang waktu utk diri menulis..

apiz.kamarudin said...

di manakah ruang ibadah?

nanies said...

ruang dlm hati?..heheheh..

Related Posts with Thumbnails
 
Designer: Douglas Bowman | Di ubahsuai oleh: 13may